Strona 9 z 13 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#927088 - 03/02/2007 20:43 Re: Pointbet [7] [Re: Marcin]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
dla buka najważniejsze , żeby ciebie obegrac
dla ciebie zeby buka obegrac
to jest jasne jak słońce - a reszta to dorabianie teorii - ta moja na 100 % jest prawdziwa - reszta już niekoniecznie - oczywiście moim skromnym zdaniem

Do góry
Bonus: Unibet
#927129 - 03/02/2007 20:52 Re: Pointbet [7] [Re: Marcin]
SyKo Offline
old hand

Meldunek: 29/03/2004
Niestety dzisiaj nie mialem szczescia i chat byl offline kiedy sprawdzalem. Bwin moze traktuje klienta jako dobrego gdy przegrywa (choc nie do konca,bo maja limity dzienne i miesieczne dotyczace wplat, czyli nie przegrasz tyle ile bedziesz "chcial" ), ale dla tego typu bukow jak najbardziej najwazniejszy jest obrot.. Zobaczymy co bedzie dalej...

Do góry
#927147 - 03/02/2007 20:56 Re: Pointbet [7] [Re: SyKo]
SyKo Offline
old hand

Dla buka najwazniejsze jest zeby dobrze oszacowac kursy, a wtedy nie interesuje go kto wygra a kto przegra. Zarabiaja na marzy (choc Pointbet nie ma jej zbyt duzej)Majac dobrych analitykow nie musza sie martwic ze beda na minusie na danym zdarzeniu lub ze pan X znow wygral ( bo pan Y przegral,a obaj zaplacili marze bukowi). W uproszczeniu tak to wyglada moim zdaniem

Do góry
#927156 - 03/02/2007 20:57 Re: Pointbet [7] [Re: SyKo]
crossmen Offline
old hand

szkoda mi rodaków jak czekają na swoje pieniądze - więc nawet jestem skłonny przyznac ci rację oby tylko to pomogło - i żebyś swój temat załatwił po swojej mysli - ( choc te terminy wypłat to już kosmos naprawdę )

Do góry
#932634 - 05/02/2007 17:56 Re: Pointbet [7] [Re: crossmen]
spoonboy Offline
member

Meldunek: 15/03/2005
Przez prawie ostatnie 3 lata byl to dla mnie buk nr 1 (nie uwzgledniajac BF). Gralem tam regularnie i zawsze wierzylem ze sa uczciwi, ale teraz to juz przegiecie.

Od 7 stycznia czekam na wyplate. Nie pomagaja zadne prosby ani grozby na live-czacie. Nie mam juz na nich sily. Moze specjalnie ociagaja sie dlatego , ze zlecilem wyplate calego kapitalu.

Do góry
#933575 - 05/02/2007 22:05 Re: Pointbet [7] [Re: spoonboy]
Qcz Offline
old hand

Meldunek: 07/11/2002
7 styczen? ludzie czakaja od 10 grudnia chlopie....za 3-4 tygodnie sprawdz czy dostales.. ;P

Do góry
#933678 - 05/02/2007 23:32 Re: Pointbet [7] [Re: Qcz]
aha' Offline
member

Meldunek: 05/12/2006
No 10 grudnia to juz chyba wyplaty splynely. Bez przesady - kto taki czeka od 10 grudnia? Przeciez to 2 miesiace

Do góry
#934007 - 06/02/2007 10:10 Re: Pointbet [7] [Re: aha']
SyKo Offline
old hand

Chyba ja czekam najdluzej - od 24 grudnia - 1,5 miesiaca. Zlecilem wyplaty z kilku bukow, wyjezdzalem zaraz po swietach na sylwestra, mowie sobie: pieniadze beda akurat jak przyjade, bede mogl sobie na nowy rok porozdzielac ladnie fundusze. No i niemila niespodzianka mnie spotkala jak przyjechalem, pieniedzy z Pointbetu nie bylo - i tak sobie czekam do dzisiaj i na razie nie zapowiada sie zeby szybko sie to zakonczylo

Do góry
#936200 - 06/02/2007 19:05 Re: Pointbet [7] [Re: SyKo]
SyKo Offline
old hand

Ciag dalszy odysei: dzis mialem ta przyjemnosc zlapac kogos na livechacie: po tradycyjnej odpowiedzi z ich strony, ze moja wyplata jest w trakcie realizacji i moim narzekaniom, Pani przyznala sie ze wyplacaja najpierw dla tych, ktorzy sa aktywnymi "klientami", mowie jej zeby sobie posprawdzali historie konta to zobacza aktywnosc, na to mila Pani, ze owszem, ale od zlecenia wyplaty nie gralem.
Jak tam moge grac, skoro czekam na swoja wyplate 1,5 miesiaca i w tym momencie nie sa dla mnie wogole wiarygodni. Przedstawiajac im swoje stanowisko otrzymalem jedynie odpowiedz, ze na pewno dostane pieniadze i ze przepraszaja za niedogodnosci.
Natepne pytanie: kiedy w przyblizeniu dostane srodki na MB?
Odpowiedz: prosze sprawdzic konto za KILKA TYGODNI
Smiech na sali. Zaczynalem pisac kolejna wiazanke (calkiem kulturalna, bez zadnych wulgaryzmow) gdy zobaczylem komunikat, ze rozmowa na chacie zostala przerwana.
Czy oni sa niepowazni? W takim systemie to Ci ktorzy czekaja na wyplate moge teraz czekac i czekac, bo zawsze najpierw beda jacys aktywni do wyplaty.
I co ..moze mam do nich wplacic kolejne pieniadze lub anulowac wyplate i grac tak zeby uzbierac jeszcze wiecej i jeszcze bardziej sie stresowac przy kolejnej wyplaci ? Przeciez bede active member, wiec napewno mi wyplaca wg ich zapewnien.. Mimo wszystko: nie, dziekuje.

P.S. Zastanawiam sie, kto po tych perturbacjach jest aktywny u nich i nie boi sie o swoje pieniadze

Do góry
#936951 - 07/02/2007 02:11 Re: Pointbet [7] [Re: SyKo]
aha' Offline
member

SyKo - wyluzuj. Podnosisz sobie adrenaline. Ja tez mam wyplate zlecona kolo 8 stycznia i nawet do nich nie zagaduje. Daj im czas. Ja pod koniec lutego do nich uderze o wyplate a po 8 marca dopiero beda bluzgi leciec itd.

Pomysl logicznie - dali dupy - stalo sie - cos nie tak poszlo z finansami. Wiec co wedlug ciebie maja zrobic?

Sa nastepujace warianty:
- albo zamknac firme
- albo jakos isc do przodu jak to teraz robia

Tylko nie pisz, ze to cie nic nie obchodzi bo chcesz swoja kase.
Fakty sa takie, ze nie sa w tej chwili wyplacalni jak kiedys i juz. I tego nie zmienisz. Z pustego w prozne i Salomon nie naleje.

Odpowiedz taka dostajesz, ze preferuja klientow aktywnych - bo tak jest. Maciek chyba wyzej napisal ze zleca co tydzien wyplaty i dostaje wyplaty. W miejszych transzach. Wiec sa ludzie co graja i wyplacaja. A ci ktorzy sie zawijaja obsluguja po 2 miechach.

I to jest madre posuniecie z ich strony: chcesz grac, wplacasz i grasz? Wiec my ci wyplacamy i dzialamy jak normalny bukmacher.

Jak wyplacasz koles cala kase - niestety - nie mozemy ci wyplacic teraz bo nie - bo sa klienci wazniejsi dla egzystencji biznesu.

Zostaje jeszcze inna droga - sadowa - masz do tego prawo.

Oni po prostu nie maja wyjscia. Ich zadne noty na SBR nie obchodza bo nie. A fama, ze wyplacaja dla aktywnych w miare szybko juz i tak poszla - bo kto gra to nie patrzy na SBR tylko co ludzie na forach pisza

Wez gleboki oddech i zagladnij jak pani pisze za 4 tygodnie \:\)

PS.
I to by sie zgadzalo - w jakims watku czytalem ze jakis koles z Anglii wyplacal ok. 15000 GBP - czekal wlasnie 2 miesiace i tez byl niemilosiernie wku** \:\)

Do góry
#937239 - 07/02/2007 10:39 Re: Pointbet [7] [Re: aha']
SyKo Offline
old hand

Widzis, ja nawet nie myslalem zeby od nich sie wycofywac, wyplacilem pieniadze bo chialem sobie portfel lepiej rozlozyc, ale jaka masz pewnosc ze grajac nadal u nich, bedziesz dostawal pieniadze regularnie? To ze ktos dostal wcale nie moze znaczyc ze Ty tez dostaniesz.
A czy to dobre wyjscie obslugiwanie aktywnych klientow w pierwszej kolejnosci? Pewnie gdybym byl tym aktywnym dostajacym pieniadze widzialbym w tym plusy, bedac po tej stronie barykady juz nie bardzo.. Bo po co klamali, az do teraz? Po co upierali sie przy swoim? Zachowanie pozbawiajace ich zupelnie wiarygodnoscimoim zdaniem.
Pieniadz robi pieniadz, to nie jest tak, ze martwie sie czy pieniadze dostane, bo o o tym juz pisalem i jestem przekonany ze KIEDYS trafia na moje konto. Ale czy zwroca mi koszty utraconych korzysci? Chyba nie..

Do góry
#937799 - 07/02/2007 13:35 Re: Pointbet [7] [Re: SyKo]
aha' Offline
member

Originally Posted By: SyKo
ale jaka masz pewnosc ze grajac nadal u nich, bedziesz dostawal pieniadze regularnie?

Zadnej. Zadnej pewnosci nie masz ze tak bedzie z kazdym innym bukiem. Jak cos sie dzieje gracz dowiaduje sie ostatni o problemach finansowych firmy. Tak samo moze byc z Unibet'em, expektem i innymi. Zobacz sam, ze przez te pare lat pointbet byl normalnym bukiem jak kazdy inny jesli chodzi o wyplacalnosc. Traf chcial, ze akurat to dotknelo pointbet.
To jest 'urok' bukow, ze to sa firmy podwyzszonego ryzyka jesli chodzi o trzymanie kasy. To nie bank. I wplacajac trzeba sie liczyc z ryzykiem (i oby sie skonczylo tylko na przetrzymaniu kasy - ja dopoki strona pointbetu dziala - nie martwie sie jakos - powaznie - mam spokoj psychiczny. Bo wiem, ze nerwy nic tu nie pomoga a jak w glupim gescie zaczne do nich fikac to jeszcze zrobia mi na zlosc i moze 0,5 roku wyplate przetrzymaja.
Quote:

To ze ktos dostal wcale nie moze znaczyc ze Ty tez dostaniesz.
A czy to dobre wyjscie obslugiwanie aktywnych klientow w pierwszej kolejnosci?

Tak. I jeszcze raz tak. Jesli maja problemy z kasa, to postepuja logicznie:
- stare dlugi na razie na bok
- firma musi dzialac i poprawiac swoja plynnosc finansowa
- zeby powyzszy punkt byl spelniony musi miec wplaty a wplaty moze miec wtedy, gdy zapewni klientow, ktorzy tam graja i dokonuja nowych wplat, ze dostana kase
Quote:
Bo po co klamali, az do teraz? Po co upierali sie przy swoim? Zachowanie pozbawiajace ich zupelnie wiarygodnoscimoim zdaniem.

Bo moze sami nie wiedzieli co robic. To jest trudna decyzja dla nich. Zobaczyli te lawine wyplat wiec postanowili, ze tak jak teraz jest lepiej
Quote:

Pieniadz robi pieniadz, to nie jest tak, ze martwie sie czy pieniadze dostane, bo o o tym juz pisalem i jestem przekonany ze KIEDYS trafia na moje konto. Ale czy zwroca mi koszty utraconych korzysci?

Popatrz na to z innej strony. A moze to ze nie masz kasy uchronilo cie od wjebki? W moim przypadku tak bylo - normalnie puscilbym pewne zaklady a sobie powiedzialem - robie przerwe, okres kijowy w pilce sie zaczyna i jeszcze problemy z pointbetem.
To dodatkwo sprawilo - upewnilo mnie - zeby wyluzowac.

I dobrze wyszedlem bo mialbym niezly loosing streak. Wiec ja na nich nie narzekam \:D

PS.
SyKo - masz jeszcze inna mozliwosc - tylko zeby nie bylo na mnie!

Wyslij do nich mail'a - ze rezygnujesz z wyplaty i chcesz nadal grac.
I teraz tak: wyszkuj praiwe surebety i przepier**** cala kase w pointbecie wygrywajac u innego buka.

Srednio kurs jest 1,95. Znajdziesz zaklady, ze w Pinnacle czy canbet dostaniesz na to samo zdarzenie kurs, ze wyjdzie ci pseudosurebet za 1,98 1,98

Czyli, masz np.:
2000$ - pb
2000$ - pinn

W pb zklad przewalasz a w pinn 2000$ *.98=1960$

Na minus 40$ jestes.

Jak jestes graczem zawodowym i robisz duzy obrot to dla ciebie bedzie male piwko.

Tylko nie przepierdziel wszystkiego w pinn bo w pointbecie ci sie zrobi 3960$ \:D \:D \:D

A wtedy wyplata z pointbeta 3960$ i znowu 2 miechy \:D

To jest oczywiscie schemat postepowania - nie namawiam do gry 1 zakladu za cala pule. Proponuje progresje 4 stopniowa w pointbecie i canbet np. - na 8 razy na pewno raz trafisz w pb raz pinn. I graj na outsidera w PB a Pinn na faworyta.
Jak trafisz w PB to zwiekszasz 2 stawke.

Pomysl - szybciutko konto w PB wyczyscisz.

Ja tak nie robie bo nie gram obecnie - jakbymn potrzebowal kasy bym tak zrobil.

I tak bardzo wiele osob zrobilo. To jest sku*** pointbetu w stosunku do innych bukow azjatyckich bo jestem pewny, ze mnostwo ludzi to zrobilo. A co to oznacza? Niesamowity przychod pointbetu kosztem innych bukmacherow

Do góry
#937848 - 07/02/2007 13:43 Re: Pointbet [7] [Re: aha']
aha' Offline
member

Powiem wiecej - majac pule 2000$ i puszczajac lekka progresja mnostwo zakladow po 20$ - zeby marze zlikwidowac - wyszedlbys na maly plusik i przerzucilbys cala kase z jednego buka do drugiego

Do góry
#937872 - 07/02/2007 13:48 Re: Pointbet [7] [Re: aha']
aha' Offline
member

Hmm - moze sam sie tak pobawie \:\)

Masz - pierwszy typ ktory widze:
PB - Albania 2.00 DNB
Pinn - Macedonia 1,98 DNB

Marza 1% dla buka \:\)

Do góry
#937976 - 07/02/2007 14:15 Re: Pointbet [7] [Re: aha']
spoonboy Offline
member

Meldunek: 15/03/2005
Znalezc surebeta w PB to nie problem, ale grajac progresje na przegranie w PB moge sie pograzyc jeszcze bardziej. Wystarczy seria ze 3x pod rzad u nich wygram i wtedy z x zrobi sie ok 8x, a na kolejne etapy nie bedzie juz kasy u innych bukow.

Dla mnie nie zostaje nic innego jak czekac i wierzyc ze za jakis czas wyplaca.

Do góry
#938127 - 07/02/2007 14:51 Re: Pointbet [7] [Re: spoonboy]
crossmen Offline
old hand

aha pociesza syko jak może - ta rada z przerzutem kasy do innego buka jest jakimś aczkowlwiek ryzykownym - natomiast droga sądowa to abstrakcja - ciekawe gdzie sprawę założysz? na wyspach bahama lub innych - bądżmy poważni - jakby to była dobra droga to dawno by gracze się złożyli nawet na kancelarię adwokacką a wiedzą , że to nic nie da to siedzą cicho mając nadzieję , że wielce wielmożna firma wypłaci nasze pieniądze - taki los gracza netowego - póki nie ma kasy na naszych kontach to jak by ich nie było - są wirtualne-

Do góry
#938148 - 07/02/2007 14:55 Re: Pointbet [7] [Re: spoonboy]
SyKo Offline
old hand

aha' , Ja staram sie nie traktowac bukmacherki jako hazard, raczej jako inwestycje. Dlatego tez, nie moge sie zgodzic z Toba ze Poinbtbet "uchronil" mnie od straty pieniedzy.

Dzieki za rady, ale co do sposobu wyciagniecia pieniedzy z Pointbetu to:
-na pewno nie bede placil marzy bukowi po to zeby moze akurat pieniadze sie wyzerowaly w Pointbecie.
-nawet jesli na takiej operacji nie stracic, to zawsze istnieja szanse ze w Pointbecie nazbiera sie duzo wiecej anizeli jest teraz (i zadna progresja tego nie zmieni), a nie chce byc pozbawionym kapitalu na tak dlugi czas mogacy przerodzic sie w wiecznosc.

Juz myslalem nad tym jak przetransferowac pieniadze gdzie indziej w podobny sposob, ale grajac nawet faworyta w Pinnacle a w pointbet outsidera przy kursach rzedu 1,2 - 6 to gdyby niefortunnie sie zdarzylo ze wygrytwam w Pointbet (a przeciez to jest jak najbardziej mozliwe)to by bylo nieciekawie.Znowu dzielac na kilka zakladow za mniejsza pule to tez jest ruletka.. Nie ma zlotego srodka.

Z takim stanem rzeczy jaki jest obecnie jestem w stanie sie pogodzic i jakos mozna to przebolec. Na razie tych pieniedzy nie ma i moj portfel traktuje tak, ze icj nie bedzie..

Do góry
#955692 - 13/02/2007 09:40 Re: Pointbet [7] [Re: SyKo]
kazow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
mysle ze Pointbet wyjdzie na prosta...troche cierpliwosci ...sprawy sa rozwiazywane...i nie ma obawy ..opcja ze zniknieciem nie wchodzi w gre..

aha i zwyciezcy z ostatnich konkursow PB proszeni o sprawdzenie konta, dajcie znac jak free bety beda na kontach

kazow

Do góry
#955896 - 13/02/2007 11:30 Re: Pointbet [7] [Re: kazow]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Originally Posted By: kazow
...sprawy sa rozwiazywane...
Ciekawe jak? Szef znowu ma przyjechać z walizką ;\)

Na koniec grudnia Pointbet dostawał jeszcze depozyty. Wpłacałem na przykład ja i o paru innych osobach słyszałem. Na dzień dzisiejszy jeżeli jeszcze cokolwiek dostają to na pewno nie jest to suma przekraczająca 5% sumy zleconych wypłat w tym samym okresie czasu. Czyli na logikę z każdym dniem, tygodniem zadłużenie Pointbetu rośnie. Staczają się na własne życzenie po równi pochyłej - zgodnie z prawami fizyki - czyli coraz szybciej. Wątpie czy wyjdą na prostą. A o odbudowaniu poprzedniej pozycji już chyba raczej nie ma mowy w obecnej sytuacji. To już musiałaby być kwestia lat.

Do góry
#956001 - 13/02/2007 12:08 Re: Pointbet [7] [Re: z o ® r o]
Latający II Offline
addict

Meldunek: 03/05/2004
Udało się jeszcze komuś coś wypłacić? Bo na na maile dotyczące wypłaty chamy nie odpowiadają.

Do góry
Strona 9 z 13 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 >

Moderator:  rafal08