Cóż przeglądałem troche spis meczy przedsezonowych i myślę że jutro wybiorę się do Totomixa coś postawić.
Osobiście nie przepadam za pisaniem opisów, no ale ponieważ to preseason (i do tego w Totomix) to myślę że jutro warte postawienia jest coś takiego...
Detroit - Cleveland
Osobiście mój najlepszy typ na jutro. Detroit bo dość przemyślanych zmianach kadrowych. Skład nie jest ani stary, ani młody i są to gracze całkiem dobrzy. Cleveland pozyskali Tyrona Hilla z Philadelphi no i wykurował się w końcu Ilgauskas. Mam jednak dość duże przeczucie że obaj ci gracze będą w dużej mierze oszczędzani w meczach bez stawki (zwłaszcza Ilgauskas). Domeną preseason jest to że drużyny w większości wygrywają mecze u siebie a na wyjazdy jadą po to by pozwiedzać nocne kluby. Cleveland rok temu 0-3 w preseason w składzie niewiele różniącym się od tego. Detroit 2-2 w składzie gorszym od tego jaki mają dziś.
i jeszcze coś takiego wpadło mi w oko:
New Jersey -
CharlotteSkład NJ całkiem odmieniony odejściem Marburego i przyjściem Kidda który superstrzelcem nie jest a pamiętajmy że w tym roku w NBA obowiązuje obrona strefowa i liczą się kolesie dobrze rzucający trójki, czyli np. Charlotte. Jedyne co mi się tu nie podoba to to że grają w NJ, ale przekonuje mnie to że Charlotte to raczej wyjadacze i gracze klasowi a NJ to głównie młode leszcze które mogą mieć problemy z kończeniem asyst od Kidda. Charlotte 3-1 rok temu, NJ 1-3.
Memphis -
PortlandPortland to drużyna która potrafi zaskoczyć nawet mnie. Trochę ich odmłodziło odejście Sabonisa, mają Andersona z S.Antonio, wygląda na to że powalczą o pierwsze miejsce na zachodzie. Właściwie to patrząc na klasy obu zespołów to pewniak, dla mnie jednak to dość niewyraźny mecz z tego powodu, że tak samo jak jestem przekonany o tym że Memphis będą najgorszą drużyną nadchodzącego sezonu, tak samo zdaję sobie sprawę że kolesie z Potrland (a to dość orginalna ekipa) przyjadą pobiegać sobie po boisku mając wynik meczu całkowicie gdzieś. Memphis rok temu (jako Vancouver) w preseason 1-4, Portland 2-2. Tutaj jednak prawdopodobnie bardzo niski kurs odstraszy mnie od stawiania na Potrland, z drugiej strony Memphis mają dość żenujący skład. Gdyby grali w Portland...
I pamiętajcie że Totomix to rekordzista zawyżonych kursów
Salival