Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#8978 - 05/10/2001 20:32 Re: nba-mecze przedsezonowe
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał LarryBird:
[qb]zaczynaja sie mecze przedsezonowe nba
dzis w totomix:
87. Minnesota-Toronto 1,75 15,00 2,15
Dla mnie 2 bedzie na 75% - Olajuwon na pewno wesprze Cartera pod koszami, a Minnesota nie ma centra. trenerzy beda chcieli wyprobowac nowych graczy, a Olajuwon umie i lubi zdobywac punkty.[/qb][/QUOTE]

Ja natomiast byłbym raczej za 1. IMHO Olajuwon powinien wycofać się z gry przynajmniej 4 lata temu. Wątpie, aby grał chociaż połówki (Raptors mają kilku graczy mogących grać na C). Minnesota ma centra w postaci Radosława Nesterovicia oraz doświadczonego Garreta, z draftu przyszedł również niezły Woods z Arizony. Oczywiście to tylko mecz przedsezonowy, gdzie wynik jest sprawą drugorzędną...

Do góry
Bonus: Unibet
#8979 - 06/10/2001 18:17 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
LarryBird Offline
enthusiast

Meldunek: 03/06/2001
Toronto jednak wtopilo.
Minnesota-Toronto 125-92
Olajuwon zaliczyl tylko 4 zbiorki - lepiej niech idzie na emeryture

Do góry
#8980 - 06/10/2001 18:24 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Mnie bardzo bedzie ciekawic postawa czarodzieji z orlando - bowiem Yabet wsrod pretendentow do tytulu dal ich w pierwszej 8-ce!

Do góry
#8981 - 06/10/2001 20:04 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]Mnie bardzo bedzie ciekawic postawa czarodzieji z orlando - bowiem Yabet wsrod pretendentow do tytulu dal ich w pierwszej 8-ce![/qb][/QUOTE]

Ja bym ich ocenił nawet nieco wyżej. Uważam ich za najlepszą ekipę na Wschodzie. Jedyny problem to McGrady i Hill razem na boisku. Jak będzie się układać ich współpraca ?! Tracy już tego powodu opuścił Raptors, gdzie pierwszoplanową postacią być musiał jego kuzyn - Carter. Teraz to on ma stanowić o sile zespołu... Ich wielkim plusem jest tzw. chemia zespołu, dzięki takim zawodnikom jak Grant, Ewing czy Armstrong nie grajacym "pod siebie" tylko dla zespołu.

Do góry
#8982 - 07/10/2001 04:46 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Anonymous
Unregistered

kiedy i jakie będą następne mecze przedsezonowe????????? :rolleyes:

i czy zna ktoś stronę do aktualnych zmian w skłaach drużyn??

Do góry
#8983 - 07/10/2001 05:25 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Salival Offline
addict

Meldunek: 11/01/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał vson44:
[qb]kiedy i jakie będą następne mecze przedsezonowe????????? :rolleyes:

i czy zna ktoś stronę do aktualnych zmian w skłaach drużyn??[/qb][/QUOTE]

nie ma to jak profesjonalne podejście do sprawy...

proponuję zacząć od www.nba.com

Do góry
#8984 - 09/10/2001 03:41 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Salival Offline
addict

Cóż przeglądałem troche spis meczy przedsezonowych i myślę że jutro wybiorę się do Totomixa coś postawić.
Osobiście nie przepadam za pisaniem opisów, no ale ponieważ to preseason (i do tego w Totomix) to myślę że jutro warte postawienia jest coś takiego...

Detroit - Cleveland
Osobiście mój najlepszy typ na jutro. Detroit bo dość przemyślanych zmianach kadrowych. Skład nie jest ani stary, ani młody i są to gracze całkiem dobrzy. Cleveland pozyskali Tyrona Hilla z Philadelphi no i wykurował się w końcu Ilgauskas. Mam jednak dość duże przeczucie że obaj ci gracze będą w dużej mierze oszczędzani w meczach bez stawki (zwłaszcza Ilgauskas). Domeną preseason jest to że drużyny w większości wygrywają mecze u siebie a na wyjazdy jadą po to by pozwiedzać nocne kluby. Cleveland rok temu 0-3 w preseason w składzie niewiele różniącym się od tego. Detroit 2-2 w składzie gorszym od tego jaki mają dziś.

i jeszcze coś takiego wpadło mi w oko:

New Jersey - Charlotte
Skład NJ całkiem odmieniony odejściem Marburego i przyjściem Kidda który superstrzelcem nie jest a pamiętajmy że w tym roku w NBA obowiązuje obrona strefowa i liczą się kolesie dobrze rzucający trójki, czyli np. Charlotte. Jedyne co mi się tu nie podoba to to że grają w NJ, ale przekonuje mnie to że Charlotte to raczej wyjadacze i gracze klasowi a NJ to głównie młode leszcze które mogą mieć problemy z kończeniem asyst od Kidda. Charlotte 3-1 rok temu, NJ 1-3.

Memphis - Portland
Portland to drużyna która potrafi zaskoczyć nawet mnie. Trochę ich odmłodziło odejście Sabonisa, mają Andersona z S.Antonio, wygląda na to że powalczą o pierwsze miejsce na zachodzie. Właściwie to patrząc na klasy obu zespołów to pewniak, dla mnie jednak to dość niewyraźny mecz z tego powodu, że tak samo jak jestem przekonany o tym że Memphis będą najgorszą drużyną nadchodzącego sezonu, tak samo zdaję sobie sprawę że kolesie z Potrland (a to dość orginalna ekipa) przyjadą pobiegać sobie po boisku mając wynik meczu całkowicie gdzieś. Memphis rok temu (jako Vancouver) w preseason 1-4, Portland 2-2. Tutaj jednak prawdopodobnie bardzo niski kurs odstraszy mnie od stawiania na Potrland, z drugiej strony Memphis mają dość żenujący skład. Gdyby grali w Portland...

I pamiętajcie że Totomix to rekordzista zawyżonych kursów

Salival

Do góry
#8985 - 09/10/2001 03:44 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Salival Offline
addict

To powyżej pisałem trochę wcześniej. Nie dopisałem tam że Tyrone Hill jest kontuzjowany i nie zagra w meczu z Detroit. Wnioski tylko na korzyść Detroit.

Salival

Do góry
#8986 - 09/10/2001 20:12 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
maly Offline
enthusiast

Meldunek: 08/08/2001
Witam!
Ja tez troche przy tym posiedzialem i przeanalizowalem i daje dzisiaj na:
L.A
Memphis
Charlotte
Cleveland
Sacramento
Indiane
Dallas i
Nowy Jork
Tak to widze na dzisiaj!Jedna uwaga dosc wazna!W preseason trenerzy testuja wszystkich i daja pograc calej lawce tak wiec analizowalem to pod tym katem ze ci co zazwyczaj graja po 35 oklo teraz nie zagraja i tak wiecej niz 25 i tak tez jest!Dalem wiec w sumie na zespoly z teoretycznie silniejsza lawka!A co Cleveland to z Ilgauskasem to calkiem inny zespol i znim tworza cuda dlatego dalem na nich!Tak pozatym to i tak loteria ten caly preseason wiec warto dawac na wyniki z kosmosu i niespodzianki z duzymi kursami wedlug mnie!Totomix nie mial dzis L.A-Golden w ofercie
pozatym puscilem jeden kupon na Memphis + Sacramento i na drugim cala reszte oproscz Atlanty bo kurs 1.4 nie wart ryzyka dla mnie na Indiane!Mecze Utah-Sac ,Ind-Atlanta na neutralnym terenie zreszta tak jak L.A(drugi mecz w Honolulu)Narazie to tyle
Pozdrawiam

Do góry
#8987 - 10/10/2001 11:24 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
maly Offline
enthusiast

Hehehehe !
No prosze zaczelo sie NBA i wreszcie jakies wymierne efekty!Co prawda 100% meczow nie przewidzialem ale wreszcie wszedl jakis kupon a mianowicie Memphis + Sacramento z ako 6,29 !Super!Oby tak dalej i zebym takie typy trafial takze w regular season!Mam wiec dzis podwojna satysfakcje:Z przewidzenia tej niespodzianki ze Memphis wygra 1 mecz w swojej hali no i to ze przlozylo sie to na kase !Jak ja kocahm NBA -hehhee!Ok 14-15 podam typy na dzis!
Pozdrawiam
MAŁY

Do góry
#8988 - 10/10/2001 14:31 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Morpheus Offline
member

Meldunek: 21/09/2001
no i prosze mamy nastepnego experta tym razem od nba
salival tak trzymaj! masz u mnie piwo!!!
dzieki tobie mam pare zlotych
nie spuszczaj z tonu bo widze ze przy doglebnj analizie kazdego meczu jestes w stanie typowac ze 100% celnoscia!! tak trzymaj

Do góry
#8989 - 11/10/2001 00:57 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Salival Offline
addict

Dziś nie podawałem żadnych typów bo nic ciekawego nie widziałem w meczach może z wyjątkiem Orlando - Miami z lekkim odchyleniem w stronę Orlando, ale nie było mnie cały dzień w domu i widzę teraz na stronie totomixa że żadnych meczy nie miał dziś w ofercie więc i tak się nic nie stało. Niestety preseason można z tego co wiem stawiać tylko w totomixie więc trzeba być skazanym na jego łaskę lub nie. Jutro znów rano wybywam z domu więc jak coś będę miał to jeszcze dziś dam znać.

Do góry
#8990 - 11/10/2001 03:15 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Salival Offline
addict

Jeżeli jutro totomix nie zawiedzie to ja proponuję 1 typ:

Detroit - Washington
Detroit nie olewają kompletnie preseason, widać że coś tam grają i nawet im to wychodzi. Ma kto zdobywać punkty a Stackhouse to solidna firma. Detroit jak już wcześniej pisałem robili bardzo "mądre" wzmocnienia jak na swoje możliwości i jest to zespół z całkiem solidną ławką. Washington - no cóż nie wiem kto tam ma jutro zdobywać punkty. Młodzi zawodnicy podjarani powrotem Jordana, może i utalentowani ale raczej nie widzę tam póki co lidera (a stary Leattner to największy leszcz w NBA). No a jutro Jordan nie gra.

Reszta meczy nie wygląda zbyt pewnie, ale wzorem małego coś tu nabazgram:

Toronto - Minnesota - ...?
Indiana - Atlanta - raczej Atlanta ale nie polecam stawiania gości w preseason.
Houston - Dallas - Dallas są rozgrani, Nowitzki chyba nigdy nie ma przerwy w treningach, a Houston nie mają go kim kryć. Ciekawy mecz ale gdyby grali w Dallas...
Denver - Seattle - raczej Seattle, bo McDyess nie zagra w Denver. Z drugiej strony Seattle to wielka niewiadoma.
Detroit - Washington - jedyny warty jutro stawiania niewielkiej kasy.
Miami - Milwaukee - ...? (chyba Milwaukee)
N. York - N. Jersey - ...?

Salival

Do góry
#8991 - 11/10/2001 03:29 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
maly Offline
enthusiast

No coz!Totomix dal ciala dzisiaj i mnie zwiodl bardzo!I tak tego nigdzie raczej nie postawicie ale postanowielm sie sprawdzic!Chce sobie zobaczyc jaki bede mial %!Narazie jest 50% ale typuje oczywiscie wszystkie mecze jakie sa co nie znaczy ze traktuje je tak samo pewnie i ze wszystkie bym je zagral w realu!Narazie podaje cos na dzisiejsza noc tak dla sportu i sprawdzeniu samego siebie i rozgrzewki przez regular sezon :
Boston-Charlotte 1 bo goscie graja 2 mecz z rzedu na wyjezdzie a dla bostonu to pierwszy mecz preseason i do tego u siebie
Houston-Phoenix 1 bo ich lubie i graja u siebie a pozatym bardziej finizyjni zawodnicy i lepszy show zrobia i przy dobrej zabawie jeszcze to wygraja-chyba lepsza lawka pozatym co jest jak dla mnei najwazniejsze w preseason jak juz pisalem
Seattle-L.A Cllip 2 a bo tak (cos w stylu przeczucia jak Memphis)
Utah-Portland 1 raczej Obydwie ekipy graja 2 mecz ale Utah u siebie a oni bez wzgledu na stawke tak tluka wszystkich Jedyne co to Portland moze palac wieksza checia rehabilitacji za Memhpis choc watpie Zreszta Utah tez przegrala 1 mecz wiec raczej oni to wygraja!A tak na marginesie to Portland w tym sezonie jak dla mnei beda straaaaszzzzznie ciency -ale to tylko moja subiektywna opinia i wcale nie sugeruje sie meczem z Memphis ktore nie ma zupelnie nikogo do gry!Pozdrawiam
MAŁY
p.s Licze na to ze z tych 5 to mi wejdzie minimum 3 a moze nawet wszystko bo nie takie trudne te mecze znowu dzisiaj tak szczrze i szkoda ze nie mozna ich postawic
Jutro tez powaznie mysle nad Detroit po tym jak zlali Clevland no i Wash bez JORDANA narazie jeszcze a Detroit chbya rzeczywiscie powaznie dosc traktuja ta rozgrzewke(oby sie nie przegrzali )

Do góry
#8992 - 12/10/2001 00:38 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Salival Offline
addict

No dziś miałem dość ciekawy dzień. Najpierw przeciągnęły mi się zajęcia na uczelni i nie zdążyłem do totomixa postawić tego detroit. Pomyślałem: no trudno, jutro też są mecze ale głupio że wypisuje mecze na forum a sam ich nie gram. Oczywiście nie z własnej winy, ale zawsze...

Ale to nic.
Właśnie sobie czytam: "Jordan changes his mind, will play in first two preseason games"

Brak słów.

Salival

Do góry
#8993 - 12/10/2001 02:47 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
maly Offline
enthusiast

Dzisiaj postawilem takie cos w realu (Totomix):
New York-New Jersey 2 2,7
Hou-Dallas 2 1,85
Frankfurt-Barcelona 2 1,3
Ol.Lubljana 1 1,45
to za 5
i jeszcze takie cosik:
Det-Wash 2 3,0 (hehe i wlasnie Majkel mi sprawil mila niespodzianke bo stawialem wiedzac ze nie zagra)
Mia-Milw 2 1,85
Ind-Atl 1 1,45
Den-Seatt 2 2,05
i to za 3 juz tylko bo troszke ryzykowne
Pozdrawiam
Acha i apropo skutecznosci to wczoraj 3 z 5 czyli 60% a w sumie 7 z 13 trafione
MAŁY

Do góry
#8994 - 12/10/2001 03:09 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
Salival Offline
addict

Coś nie wierzę żeby Jordan zagrał więcej niż 20 minut. Sam jestem ciekaw jaki będzie wynik, chociaż po cichy kibicuję Detroit mimo że nic dziś nie stawiałem. Na jutro też nie widzę nic ciekawego bo Dallas po 1,40 to okazją nie jest.

A LarryBird i inni już widzę odpuścili sobie

Do góry
#8995 - 12/10/2001 17:22 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
maly Offline
enthusiast

ale dalem ciala wczoraj!Zapomnialem poprostu o jednej bardzo waznej i istotnej zasadzie dot. NBA ktora przytoczyl bardzo slusznie wyzej Salival!60-75% typow to jedynki i jak widac ta zasada sprawdza sie tez w preseason a ja chyba liczylem zbytnio na wiecej niespodzianek w tej fazie i chyba zbytnio mnie ponislo !Ale coz mowi sie trudno ,przez to spadla mi tylko skutecznosc ale narazie to i tak zabawa a na powaznie zacznie sie 30tego !Dzisiaj postawilem wiec wedlug zasady jedynek choc wlasnie nie wiem czy slusznie bo zadnko zdazaja sie 2 dni z rzedu w NBA ze prawie wszystko to jedynki!Wczoraj tylko Dallas wygralo wyjazd .Dobra mniej mow wiecej rob:
Chicago
Dallas(tu czuje sie niepewnie i wesze jednak niespodzianke ale stawiam mimo to wedlug tendencji i logiki czest wbrew sobie ale jak widac po wczorajszym dniu tak chyba lepiej wychodzi)
Orlando
Sacramento(tu tez czuje niespodzianke ale jednak 1 jak wyzej )
skutecznosc ogolna 9 na 19 co daje cos ok 50% chyba narazie wiec kiepskawo ale kto wie czy dzis nie bedzie 100%
Kurde zapomnialem pozatym wczoraj ze jeszcze Toronto gralo i tego nie wytypowalem gdyz nie bylo w Totomixie wygrali 115:85
:eek: jeah VINCE rules -hehe odegrali sie za porazke
Pozdrawiam
MAŁY

Do góry
#8996 - 12/10/2001 17:59 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
LarryBird Offline
enthusiast

Meldunek: 03/06/2001
Dzisiejsze mecze przedsezonowe z TotoMixa:
Charlotte-Orlando 2 - Orlando znów z Grantem Hillem, ale bez Ewinga
Chicago-Atlanta 1 (2.85!!!!!) - drużyny o zbliżonym potencjale, ale kurs na Chicago stanowczo za wysoki, wg mnie powinno być po równo (1,85) warto zagrać, uwaga trener Atlanty trenujac jeszcze w NCAA byl specem od obrony strefowej, ale jest chyba za wczesnie aby Atlanta juz nauczyla sie grac strefa.
Dallas-Boston 1 , ale Boston nie jest już taki słaby jak rok temu, więc trzeba się zastanowić czy zagrać z kursem 1,4
Sacrammento - Portland 1x2 - brdzo trudny do przewidzenia wynik, choc skłanialbym sie ku zwycięstwu gospodarzy.
Reasumując :
Charlotte-Orlando 2
Chicago-Atlanta 1
Dalas-Boston 1
Sacramento-Portland 1
Ps. Niektore mecze przedsezonow sa grane na neutralnym gruncie, nie wiem czy te tez.

Do góry
#8997 - 14/10/2001 03:29 Re: Re: nba-mecze przedsezonowe
maly Offline
enthusiast

Hehe widze Larry ze postawiles identycznie jak ja wczoraj!Niestety dzisiaj znow tylko 50% weszla i jak to czesto bylo po dniu "jedynek" musiala byc kontreakcja i troche wiecej "dwojek"!Ale Chicago chbya warte grzechu bylo!Tak wiec skutecznosc 11 na 23 czyli 47,8% cienko bardzo narazie!Dzisiaj kolejne trudne mecze lae jednak sie podjeme i wytypuje:
W realu osobiscie zagralem tak:
Waszyngton+Philyy+New Jersey
a reszte typowalbym tak
Hmmmm...!Kusi mnie zeby napisac tu same 2 ale dam jednak na:
San Antonio,Detroit i Chicago jednak
MAŁY

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >