#88519 - 01/02/2003 19:56
Re: KOMUNIKAT: ZMIANA BUKMACHERA
|
enthusiast
Meldunek: 17/10/2001
|
Witam
Czy BLusq bedzie sponsorem ? Jesli nie to po co zmieniac niech narazie zosstanie prof.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#88522 - 01/02/2003 21:13
|
old hand
Meldunek: 21/11/2001
|
Musze przyznac, ze jestem lekko wzburzony!
Zmiana bukmachera w trakcie trwania konkursu, to zmianianie zasad w trakcie gry. Cos takiego nie powinno miec miejsca. Poza tym oferta BlueSq jest uboga. Wydaje mi sie, ze w walce o wylonienie najlepszego typera, a taki cel ma playoff, powinno sie dawac rowne szanse wykazania wszystkim. W tym celu wybor bukmachera powinien byc w gestii gracza. Niektore ligi, ba cale dyscypliny, popularne w Polsce, nie sa ujmowane w ofertach zagranicznych bukmacherow. Jak zablysnac ma np. specjalista od hokeja, żużla, czy lekkoatletyki, na ktore to dyscypliny kursy wystawiaja tylko krajowi bukmacherzy? Z gory traci on szanse na wyrownana rywalizacje. Zamiast podawac madre, przemyslane typy ze swoich ulubionych dyscyplin, zmuszany jest grac na sile, cos, o czym nie ma wiekszego pojecia. Dlatego od nastepnej edycji proponuje wybranie kilku bukow, w tym krajowych (przynajmniej STS i Profesjonal) i korzystanie z ofert ich wszystkich. Mozna zreszta zrobic sonde i sprawdzic, jak demokracja forumowiczow zadecyduje. Pozdrawiam Krompa
P.S. Innym rozwiazaniem jest zorganizowanie konkurencyjnego playoff, nawet bez sponsora, ale o prestiz, z dowolnoscia wyboru buka.
|
Do góry
|
|
|
|
#88523 - 01/02/2003 22:11
|
veteran
Meldunek: 03/09/2002
|
Jestem podobnego zdania co przedmówca. Poprostu wprowadzi to spore zamieszanie (zmiana buka w trakcie konkursu), a poza tym nie wszyscy znaja i wiedza jak obstawiać w systemie fraction jak to podaje swoje kursy "Niebieski Plac" i wydaje mi się, że może to być powazny problem. Osobiście jestem przeciw takiemu obrotowi sprawy, no ale jeżeli innego wyjścia nie ma ... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#88525 - 02/02/2003 02:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2002
|
a czemu nie można brać kursów z sts'u? przecież ma on bardzo szeroką ofertę, a kursy pojawiają się tam na cały tydzień nawet wcześniej niż w profie i często są wyższe! ich strona chodzi chyba u każdego, a to że czasem kursy spadają im bliżej weekendu, w playoff'ie nie ma chyba znaczenia, prawda?, bo nie gramy za prawdziwą kasę i każy ma równe szanse.
ps. chyba, że chodzi o fakt sponsoringu(np. bluesq sponsoruje, a w zamian chce mieć wyłączność), wtedy rzeczywiście jesteśmy na nich skazani.
|
Do góry
|
|
|
|
#88527 - 02/02/2003 04:09
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Oferta BlueSQ jest mniej "obfita" w porównaniu z profem... nie wiem czy to najlepszy pomysł taka zmiana w trakcie scottie
|
Do góry
|
|
|
|
#88528 - 02/02/2003 20:09
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Chodzi tylko i wyłącznie o sponsoring - jeśli dana firma bukmacherska sponsoruje konkurs to jest to normalne, że rywalizacja opiera się o ich ofertę kursową. Tak samo było np. w przypadku firmy Unibet. "Wachlarz" zakładów jest oczywiście inny niż u Profa - z jednej strony czegoś brakuje (np. skoków narciarskich), z drugiej strony mamy wiele nowych rzeczy. Mam nadzieję, że uczestnicy konkursu zaczną częściej analizować spotkania zamiast stawiać na "zawyżone" kursy Profa.
|
Do góry
|
|
|
|
#88529 - 02/02/2003 20:25
|
Meldunek: 07/10/2001
|
Witam jest w ofercie tej firmy cos do obstawiania poza pilka , wyscigami konnymi i jakimis loteriami ?? moze zaczniemy obstawiac z jakiejs chinskiej firmy - wyscigi psow i walki kogutow - bedzie czas na dluzsze analizy ktury kogut jesy obecnie w formie.  uke: Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#88532 - 02/02/2003 20:57
|
member
Meldunek: 23/08/2002
|
Ja uwazam ze jest to swietny pomysl-sam gram w Blue Sq i jestem z nich bardzo zadowolony(szczegolnie ze maja naprawde dobre kursy na zwykle handicapy,np.Bilbao-Sociedad-handicap 1:0 kurs na Sociedad 5!!!)
|
Do góry
|
|
|
|
#88534 - 02/02/2003 22:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/05/2001
|
Moze byc problem z naliczaniem kursow...
|
Do góry
|
|
|
|
#88535 - 03/02/2003 00:10
|
member
Meldunek: 23/08/2002
|
Zadnego problemu z naliczaniem kursow nie bedzie-wiekszosc pewnie nie zauwazyla ale po wejsciu np.w international football w prawym gornym rogu jest cos takiego jak "show as decimals",klikasz wtedy "all pages" i masz normalne kursy,np.1.8 Rzeczywiscie Blue Sq wyskoczylo z bardzo fajna inicjatywa i chwala im za to.Swietny pomysl z tymi upominkami dla osob ktore zajma dalsze miejsca.Mam tylko jedno pytanko do Ciebie Conrad-czy zwyciezca wygrywa oprocz zakladu na 100E w Blue SQ takze 250zl ufundowane przez Typer.pl? Bo jesli tak to zaczyna sie robic ciekawie Pozdrawiam Geese
|
Do góry
|
|
|
|
#88536 - 03/02/2003 00:29
|
veteran
Meldunek: 03/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał geese: [qb]Zadnego problemu z naliczaniem kursow nie bedzie-wiekszosc pewnie nie zauwazyla ale po wejsciu np.w international football w prawym gornym rogu jest cos takiego jak "show as decimals",klikasz wtedy "all pages" i masz normalne kursy,np.1.8 Pozdrawiam Geese[/qb][/QUOTE]Albo ja jestem ślepy, albo tego nie ma 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|