Strona 1 z 7 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#774864 - 08/12/2006 07:58 Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja
THOM Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2001
Sporo jeszcze czasu do nowej edycji, ale jak ktoś chce to może już coś napisac - jakieś propozycje zmian tym bardziej, że ostatni tydzień pokazał, że regulamin nie jest wciąż doskonały.

Kwestia formalna

Wpisowe na następną edycję z poprzedniej edycji na koncie konkursowym zostawili :

Fro_Lech - 50 zł
dominix - 30 zł
raf - 30 zł
Stich - 30 zł

Zapraszam do dyskusji w wolnej chwili

Pozdrawiam

Do góry
#774865 - 08/12/2006 08:59 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2001
Ja oczywiscie jak zawsze zglaszam sie;)
Warto by bylo pomyslec o reorganizacji konkursu tak jak wspomnial fro(2 grupy lub cos podobnego)

Pozdrawiam

Do góry
#774866 - 08/12/2006 09:20 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja
thunder Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2003
Witam,

Oczywiście THOM dopisz mnie do listy zostawiających wpisowe na następną edycję

Co do zmian, to one muszą być i można by zaproponować ich parę, ale o tym może trochę później..

Pozdrawiam

Do góry
#774867 - 08/12/2006 21:26 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Ja oczywscie po jednoedycyjnym rozbracie wracam do gry.

Do góry
#797061 - 19/12/2006 06:16 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: vonseb]
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Trzeba by powoli zaczac myslec o kolejnej edycji:)Pytanko czy Thom i Fro po raz kolejny podejma sie organizacji?:)

Pozdrawiam!:)

Do góry
#798702 - 20/12/2006 00:33 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: kuba81]
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
only the best czy jak ???

Do góry
#798805 - 20/12/2006 08:35 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: T3NnIs Chi3F]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Dla wszystkich.

Do góry
#799141 - 20/12/2006 14:17 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Stich Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2003
gramy 12 tygodni tak ?

jak dla mnie to tak:
sprawa UD: za trafiony +2, za nietrafiony -1, jednak przy bilansie 7-0 i trafieniu UD zostawic 9-0, a nie dodawac jeszcze 1 pkt

dodatkowo przyszedl mi na mysl szalony ( a moze nie) pomysl, poniewaz chyba trzeba jakos urozmaicic, wiec w zaleznosci od ilosci osob, proponuje (niczym nowe ATP) podzial na grupy.
przykladowo dla 20 osob 4 grupy po 5 osob.
i teraz albo typujemy powiedzmy 8 tygodni sobie na tych zasadach co teraz a nastepnie po 2 osoby wychodza z grupy i drabinka.
albo..
gramy mecz i rewanz, mianowicie chodiz mi o to, ze typujemy 6 meczy, i w zaleznosci od wyniku trafienia jest 6-4,6-3... ( rowniez UD mozna podawac i tez za trafienie +2, a nie trafienie -1) a pozniej rewanz i rowniez tak samo,
w klasyfikacji liczyloby sie ilosc wygranych setow itd... wszystko do przemyslenia

to tylko tak napisalem, zeby ruszyly jakies pomysly, wtedy mozna do czegos dojsc wspolnie
pozdrawiam

Do góry
#801120 - 20/12/2006 23:12 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Stich]
Stich Offline
Carpal Tunnel

tak wogole to moze juz oglosimy zapisy ? i ruszamy 15 stycznia gdy sie zaczyna australian open ?
a to w sumie juz niedlugo bo swieta bardzo szybko mina \:\)
Bet24 ciagle bedzie sponosrem ? i wpisowe dalej 50 zl ?

cos na razie slabo z dyskusja \:\)

Do góry
#801479 - 21/12/2006 09:27 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Stich]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Ciekawe propozycje ;\) - jednak wszystko zależy od tego ilu będzie uczestników [chodzi o podział grup], poza tym już widzę "losowanie grup" - które są podstawą do insynuacji [przypomnij sobie początki powstawania konkursu Play off Tenis - debel] ile to było pretensji dlaczego ten z nr. 1 itp. - w naszym przypadku sprawa dość prosta - stworzyło by się ranking z zeszłego roku [nie z ostatniej edycji], bo nie byłoby to sprawiedliwe i byłoby rozstawienie ;\)
Co do wpisowego to sądzę, że bez zmian.
Co do sponsora to załatwia to Goget i myślę, że na początku Nowego Roku sprawa się wyjaśni.
Co do UD to popieram +2, [-1] to dyskusji no i oczywiście kończymy z bilansem 10-0, bo to nie jest adekwatne do całości.
Jeśli zdecydujemy się na grupy - powstanie problem [bałagan] ze znaczkiem STOP, ale to już póżniej w dalszej dyskusji.
to tyle tak na szybciutko ;\)

Pozdrawiam \:\)

Do góry
#801531 - 21/12/2006 10:05 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Jeżeli powstaną jakiekolwiek grupy i formuła play-off to ja nie wezmę udziału. To co mi się właśnie w tym konkursie podoba to to(nie licząc rywalizacji ze śmietanką tenisową tego forum), że każdy gra o swoje i nie oglądamy się na siebie. Ktoś odpada szybciej i ma po zabawie, a ja wolałbym żeby wszyscy grali od początku do końca chyba, że sami zrezygnują.

Co do UD to przy punktacji +2 i -1 dogi mają trochę za duże znaczenie. 3 pkt. między trafieniem (niekiedy na chybił-trafił) a nietrafieniem to całkiem sporo. Najlepiej jednak gdyby wypowiedziały się w tej kwestii wszystkie osoby.Do wyboru 3 opcje : +2 i -1, +1 i -1, lub +1 i bez konsekwencji przy nietrafieniu.

Co do sponsora to nie powinno być problemów z przedłużeniem sponsoringu, ale dam jeszcze znać co do dokładnych ustaleń ze sponsorem.

Do góry
#801884 - 21/12/2006 16:02 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
THOM Offline
Carpal Tunnel

To była tylko propozycja - pewnie jedna z wielu ;\)
Co do UD może być jeszcze tak +2 i 0, w końcu grany jest typ po kursie > 2.30 i traktować go na równi z podstawowymi typami > 1.45 czyli +1 to też nie jest zbyt proporcjonalne.

Do góry
#802396 - 21/12/2006 18:18 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Jestem za opcją +2 za trafionego i bez konsekwencji za nietrafionego doga. Zdaje się, że właśnie taka opcja wygrała w sondzie podczas ostatniej edycji.

Do góry
#802460 - 21/12/2006 18:31 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Ja natomiast jestem za opcja +1 za trafionego 0 za nietrafionego a wiec tak jak bylo w poprzedniej edycji, uwazam, ze +2 to troche za duzo. Jesli chodzi o regulamin....Podporzadkuje sie do wiekszosci w pewnym sensie Goget tez ma racje ale z drugiej strony dla tych co odpadli w grupach mozna zrobic druga tabele i najlepsza 2 z nizszej tabeli takze dostanie nagrode pieniezna...Jesli dalej THOM i Fro beda tak super organizowac konkurs to prosze o zalozenie tematu z zapisami.Bedziemy mogli ocenic ile jest osob, jaka pula od sponsora bo to na pewno tez przyciagnie pare osob

Do góry
#802549 - 21/12/2006 18:45 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
gacektyper Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/08/2003
Originally Posted By: Fro_Lech
Jestem za opcją +2 za trafionego i bez konsekwencji za nietrafionego doga. Zdaje się, że właśnie taka opcja wygrała w sondzie podczas ostatniej edycji.

Co do doga jestem w 100% za tym aby bylo bez konsekwencji. Za doga +2 moglo by byc w sumie. Wiec podobnie myslimy Fro ;\) . A i 10-0 mogloby zniknac a reszta mi pasuje \:\) Gralem do tej pory tylko w jednej edycji ale duzo obserwowalem. Zanim sie zglosze do czegokolwiek musze znac regulamin. Jesli beda grupy to ja zegnam \:\)

Do góry
#802559 - 21/12/2006 18:47 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: gacektyper]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Jeśli chodzi o grupy to miałem na myśli tylko turniej dla tych najlepszych w przeciągu kilku edycji :).

Gacek jeśli dog +2 , i +1 za komplet trafionych podstawowych to 10-0 i tak zostanie :).

Do góry
#803993 - 22/12/2006 15:24 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
gacektyper Offline
Pooh-Bah

Racja \:\) Widac ze spie po 3-4 h ;\) Moja osobe tez mozecie wpisac na liste \:\) Aczkolwiek jesli regulamin bedzie nie tego to te 50 zl pojdzie na browarki \:\) Jak dla mnie +2 lub +1 za doga a 0 za nietrafiony i mozemy grac \:\)

Do góry
#804007 - 22/12/2006 15:34 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: gacektyper]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Ale co regulamin nie tego ?

Do góry
#804052 - 22/12/2006 16:04 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
gacektyper Offline
Pooh-Bah

To bylo bardziej w formie zartu. Osobiscie uwazam ze wielkich zmian regulaminowych juz nie potrzeba . A powyzszy post pisalem jeszcze w swiadomosci ze moga byc grupy jakies itp. A dopiero po napisaniu posta spojrzalem nieco wyzej \:\) Coraz blizej mi do +2 za doga,zas minusa nie chcialbym za nietrafionego doga zeby nic sie nie odejmowalo od trafionych i zdobytych juz punktow \:\)

Do góry
#805015 - 22/12/2006 20:12 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: gacektyper]
Stich Offline
Carpal Tunnel

a mnie osobiscie dziwia opinie, ze " a jesli regulamin to a jesli tamto to ja nie gram ", zmiany sa zawsze i wszedzie potrzebne, bez tego wszsytko powoli przestaje dobrze funkcjonowac... a te grupy to ja tylko napomknalem, w celu dyskusji, a tteraz jest tak, ze jak one beda to od razu sie wszyscy chca wycofac. A osobiscie dalej uwazam ze ciekawie zrobione grupy i wogole to moze byc cos fajnego
to tyle odemnie

aha a przyszedl mi nowy pomysl, problemem jest to, ze w koncowce ci z konca tabeli juz o nic nie graja itd, wiec proponuje powiedzmy po 8 tygodniach zrobic podzial, na grupe mistrzowska i nizsza, i powiedzmy czolowa 8-10 walczy o podium, a reszta moze o jakas nagrode pocieszenia czy cos.

teraz juz zycze wszystkim Wesolych i radosnych swiat \:\)

Do góry
#806998 - 23/12/2006 16:36 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Stich]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
Ja proponuję kilka zmian w regulaminie, który jak wiemy był do obejścia i niektórzy gracze to robili niestety.
punkt 1: proponuję by dopisać, iż kursy bierzemy ze stron internetowych danych buków, a nie z "tablicy w profie" co niektórzy robili zmieniając tym samym kurs 1,44 na 1,45.
punkt 8: proponuję dopisać, że w razie podania meczu z innego buka niż wymienione, typ jest uznany za nietrafiony. Jak wiemy były osoby, które brały kursy z innego buka niż wymienione i były bezkarne.
I jeszcze jedno: Co z osobami, które kserują typ po 3 godzinach i nie sprawdzają aktualnego kursu skserowanego typu (trochę śmieszne ale był taki przypadek w ostatniej edycji). Proponuję uznać taki typ za nietrafiony.

Pewnie jeszcze coś mi się przypomni, ale na razie tyle.

Do góry
#807488 - 23/12/2006 17:55 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: lukiwa]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Oddychaj głęboko, wdech, wydech, wdech, wydech.

Do góry
#809957 - 25/12/2006 11:26 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
BartekO Offline
stranger

Meldunek: 30/11/2006
<lol2>

Do góry
#810086 - 25/12/2006 14:25 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
thunder Offline
Pooh-Bah

Długo się zbierałem, żeby napisać moje propozycje do następnej edycji, ale zawsze mi coś wypadało albo łapało mnie zwykłe lenistwo \:\)

Na początku zaznaczę tylko, że pomimo regulaminu jaki by został większością ustalony wezmę udział w konkursie, bo uważam, że jak ktoś jest dobry to poradzi sobie na każdym polu bitwy ;\)

A wracając do regulaminu może w pewnym sprawach ostro się ze mną nie zgodzicie albo napiszecie, że ten konkurs ma swoją historię, jest wyjątkowy itp. ale podoba mi się bardzo regulamin konkursu hokejowego i do niego w kilku miejscach bym upodobnił nasz.

Co do dogów to najbardziej obiektywną propozycją wydaje mi się oczywiście +2 za trafienie, żeby kurs >2,3 nie był zrównywany z 1,45, ale 0 za pudło, bo nie wiem czemu miałoby służyć odejmowanie punktów za nietrafiony wysoki kurs.. Prędzej bym się zgodził na odejmowanie komuś kto nie trafił pewniaka po 1,4 \:D No i moim zdaniem dogi powinny być w tygodniu dwa, bo szczerze np. ja grywam głównie value z większymi kursami, a myślę, że i takich osób jest tutaj więcej (niektórzy nawet jako podstawy podawali kursy łapiące się spokojnie do dogów..).

Kolejną w moim mniemaniu ważną sprawą (i tutaj też pozdrowienia dla vonseba za konkurs hokejowy ;))jest rozgraniczenie typów z naziemnych i netowych.. Brałem udział co prawda w jednej edycji jak do tej pory, ale chyba z 70% kursów na podstawy to były typy z naziemnych, bo jak wiadomo kursy na faworytów są tam dość wyraźnie wyższe i można sobie wyczaić jakąś podstawę, o której w necie nie moglibyśmy pomarzyć.. Myślę, iż konkurs ten służy także do "podłapywania" typów najlepszych i zarabiania na nich, a jak ktoś podaje typy z naziemnych po kursie 1,45 to w rzeczywistości chcąc to zagrać mamy kurs ok. 1,3 w necie albo tyle samo po podatku na ziemi.. Za to wiadomo jak dogi to wszystkie z netu \:D Dlatego proponuję albo podawać kursy tylko z netu, tylko z naziemnych lub po prostu odliczać podatek od typów z buków ulicznych.. oczywiście kwestia zaokrąglenia kursu do dogadania.

No i trzeba się umówić co robić w sytuacjach, gdy ktoś poda typ za późno, zły kurs czy buka. Żeby w trakcie konkursu nie było spięć.

Forma konkursu podoba mi się taka jak teraz, punkty, wszyscy w jednej grupie itp. jest moim zdaniem bardzo w porządku. No i trzeba przyznać, że organizatorzy też stają na wysokości zadania i poświęcają konkursowi dużo swojego czasu.

Póki co tyle moich uwag, oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia ;\)

Pozdrawiam serdecznie

Do góry
#810725 - 26/12/2006 10:01 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: thunder]
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Hmm co do kursow 1.45 od ulicznikow to kiedys ta kwestia byla poruszana i wyszlo na to, iz komu sie uda wychwycic tego szczescie. Jesli juz chcemy zmniejszyc liczbe spotkan u naziemnych to mozna ograniczenie wprowadzic(np 3 spotkania tygodniowo).
Jesli chodzi o forme konkursu to nadal podtrzymuje zdanie,iz cos trzeba zmienic by pod koniec konkursu osoby bedace pod koniec takze mogly o cos powalczyc.

Pozdrawiam

Do góry
#812658 - 27/12/2006 08:44 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: kuba81]
dominix Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/08/2004
od dłuzszego czasu przyglądam się tej dyskusji... a o to moje przemyslenia (bez urazy) ;\)

jesli chodzi o pojawienie się grup to jestem "za" jak się nie sprawdzą to "out", tyle że regulamin musi byc dopracowany na "cacy" przed rozpoczęciem, by nie było niejasności... ale jak to zrobic gdy ilośc bioracych udział jest nieznana???????

jesli zostaniemy przy starych zasadach to bede się upierał za utrzymaniem dodatkowych klasyfikacji typu 10-0 oraz UD i to własnie tam zwiększyłbym pule nagród to sprawi że nawet ci co zajmuja dolne miejsca mają o co grać do "końca" ;\)

koniecznie powinnismy wrócić do punktacji UD +2 i -1 (granie nieobowiazkowe) kazdy z nas głęboko się zastanowi nad tym czy chce go podać licząc na dodatkowe punkty, czy też odpuścic sobie, to bardziej urozmaica gre oraz podejmowane strategie graczy, jedni beda szli na 10-0 inni na UD, pozostali na generalke, a moze komus uda się połaczyć to wszystko i to bedzie prawdziwy "mistrz"

co do 2 UD w tygodniu bez konsekwencji minusowych, to uwazam za absurd i wypaczenie gry

Do góry
#812684 - 27/12/2006 09:50 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: dominix]
thunder Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: dominix

co do 2 UD w tygodniu bez konsekwencji minusowych, to uwazam za absurd i wypaczenie gry

mógłbyś rozwinąć, bo nie za bardzo łapię...

Do góry
#812701 - 27/12/2006 10:24 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: thunder]
dominix Offline
Pooh-Bah

tu nie ma co rozwijać dodatkowo +4 w tygodniu to lekka przesada, jaka szanse maja na wygranie konkursu ci co w UD się nie specjalizuja, a bez konsekwencji minusowych to już nie wspomne bo zacznie się tzw "strzelanie" na zasadzie "może wejdzie może nie"

a mozesz mi wyjasnić co wniesie 2 UD?

Do góry
#812725 - 27/12/2006 10:52 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: dominix]
thunder Offline
Pooh-Bah

napisałeś, że to przesada, bo jakie szanse mają wtedy Ci co się w dogach nie specjalizują? a ja chciałem zapytać Ciebie jakie szanse wygrania mają teraz Ci co się w dogach specjalizują?? ja piszę to oczywiście ze swojej strony, bo w moim przypadku typy z tenisa to w 90% valuebety z kursami >2,00, ot, taka inna szkoła gry (trzeba sobie jakoś radzić i nadrabiać kursami jak nie ma się takiej wiedzy jak chociażby kuba81 czy Fro). Niestety, jak powszechnie wiadomo, skuteczność takich typów jest mniejsza, a to się liczy w tym konkursie, dlatego powinny być punktowane wyżej i dlatego proszę o dwa dogi.. Niestety wśród kursów 1,45 tak wielu przeszacowań nie ma..

dominix bez urazy, ale chodziło mi tylko o to Twoje dość ostre stwierdzenie, że to wypaczy wyniki i że jest to absurdem.. moim zdaniem nie można tak osądzać patrząc tylko z jednej strony.. ja zdaję sobię sprawę z tego, iż pomysł ten zapewne nie przejdzie, a ja nie będę mieć do nikogo pretensji, ale to w końcu jest temat do dyskusji i piszę po prostu co ja na ten temat myślę

pozdrawiam

Do góry
#812729 - 27/12/2006 11:06 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: dominix]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

JA mam w wielu kwestiach zdanie podobne do dominixa, a 2 kwestie moge skopiowac:
a)tu nie ma co rozwijać dodatkowo +4 w tygodniu to lekka przesada, jaka szanse maja na wygranie konkursu ci co w UD się nie specjalizuja, a bez konsekwencji minusowych to już nie wspomne bo zacznie się tzw "strzelanie" na zasadzie "może wejdzie może nie"
b)koniecznie powinnismy wrócić do punktacji UD +2 i -1 (granie nieobowiazkowe) kazdy z nas głęboko się zastanowi nad tym czy chce go podać licząc na dodatkowe punkty, czy też odpuścic sobie, to bardziej urozmaica gre oraz podejmowane strategie graczy, jedni beda szli na 10-0 inni na UD, pozostali na generalke
100% za takimi rozwiazaniami - skopiowalem bo nie chce sie powtarzac.

Do góry
#812798 - 27/12/2006 12:13 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: vonseb]
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Krystalizuje sie juz opcja +2 -1 za doga i mysle, iz bedzie ona najsprawiedliwsza.Goget gratulacje za zalatwienie kolejnego sponsora.Teraz trzeba jeszcze pomyslec nad opcja z grupami czy bez?
Jeszcze jedna prosba do Thoma lub Fro...Zmiencie jesli mozecie temat z zapisami na "ZAPISY DO XVI EDYCJI" A NIE"KONKURS TENISOWY.......-ZAPISY" poniewaz na glownej stronie forum jest tylko poczatek widoczny i wiele osob nie wchodzi w ten temat(przynajmniej tak mi sie wydaje:))))

Pozdrawiam!

Do góry
#812818 - 27/12/2006 12:30 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: kuba81]
dominix Offline
Pooh-Bah

thunder ja nikogo nie chciałem urazić, mozliwe że to stwierdzenie było za mocne... jakis czas temu brałem udział w konkursie hokejowym i jedyne co mi się w nim nie podobało to własnie 2 UD, ten kto nie zna zasad panujacych w tej dyscyplinie ograniczał swoje wygrane do min., juz w połowie turnieju słabo typujacy UD mogli sobie odpuscic...

a teraz odpowiem na pytanie:
"a ja chciałem zapytać Ciebie jakie szanse wygrania mają teraz Ci co się w dogach specjalizują?? ja piszę to oczywiście ze swojej strony, bo w moim przypadku typy z tenisa to w 90% valuebety z kursami >2,00"

wystarczy że spytasz Gogeta, albo zajrzysz do edycji XII konkursu

pozdrawiam

Do góry
#814590 - 27/12/2006 22:18 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: dominix]
Stich Offline
Carpal Tunnel

ja tez jestem za jednym nieobowiazkowym UD i +2 , -1
w regulaminie mozna by ujac, ze zakaz podawania kursow z innych niz wymienione buki (chopdiz mi o ta fortune)
jak tak przeczytalem wypowiedz thundera to tez sie zastanawiam tak nad tmi kursami z naziemnych.... przeciez to wiekszosc typow idzie od nich, bo kursy tak zawyzone... ja bym podniosl kurs u naziamnych do powiedzmy 1,5 : 1,55 a reszta tak jak byla 1,45

wszelkie zmiany odnosnie grup itd, widze ze nie przejda, jakos za malo wypowiedzi (szczegolnie pozytywnych) za takimi opcjami

Tak wogole to bylbym nawet sklonny zmienic forumle i grac na zasadzie bilansu nie trafiony/nietrafiony a podliczac jednostki, ale to juz chyba zbyt radykalna zmiana \:\)

pozdrawiam

Do góry
#815075 - 28/12/2006 09:01 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Stich]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Póki co ledwie 3 osoby są za +2/-1 przeciwko co najmniej kilku przeciw, więc słowo krystalizacja jest nadużyciem :).

Mam inną, wydaje mi się najsprawiedliwszą propozycję - 2 dogi w tygodniu - pierwszy punktowany +2/0 i drugi nieobowiązkowy punktowany +2/-1.

Jeśli zostanie jeden dog to jestem za opcją +2/0.

Do góry
#815105 - 28/12/2006 09:29 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
viva Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
Jestem za jednym dogiem i to zdecydowanie - punktacja +2/-1 .W innym przypadku kazdy bedzie sobie strzelal bez zadnych konsekwencji.Dwa dogi wedlug mnie nie wchodza w gre.Przeciez od poczatki konkursu chodzilo glownie o 7podstawowych typow a reszta miala byc urozmaiceniem gry.

Do góry
#815123 - 28/12/2006 10:06 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
Exp Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/07/2003
mysle podobnie, +2/-1 \:\)

Do góry
#815477 - 28/12/2006 15:45 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Exp]
gacektyper Offline
Pooh-Bah

Jeden dog +2 lub +1 / 0 \:\) Najwiecej gram wlasnie takich kursow 1.45 1.65 itd. I nie chcialbym zeby mi sie cos odejmowalo z punktow ktore juz zdobylem za trafione podstawowe \:p Ostatnio jak gralem bylo +1/0 i mi to odpowiadalo. No ale ja gralem raptem jedna edycje a ekipa to juz tyle edycji grala wiec po czesci rozumiem chec zmian \:\)

Do góry
#816825 - 29/12/2006 02:34 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: gacektyper]
Toni Offline
old hand

Meldunek: 29/12/2006
Panowie, kiedy przypuszczalny start?

Do góry
#817051 - 29/12/2006 09:09 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Toni]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

15 stycznia. 1 tydzień AO.

Do góry
#825769 - 02/01/2007 13:24 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Pan_D Offline
member

Meldunek: 03/10/2006
do kiedy zapisy? dzieki i sorki jesli było a pewnie było ;\)

Do góry
#825785 - 02/01/2007 13:32 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Pan_D]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Zapisy to pojęcie względne :). Po prostu wpisowe (50zł.) musi dojść dzień przed startem konkursu.

Do góry
#828141 - 03/01/2007 11:01 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Pan_D]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Zapisy są do czasu rozpoczęcia konkursu - tzn. wpisowe musi być na koncie konkursowym do 15.01 - nie ma przedłużania wpłat, bo różnie z tym bywało ;\)

Do góry
#832481 - 04/01/2007 16:30 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: vonseb]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

W tej edycji jeszcze pomogę, ale w kolejnej już nie będę wstanie :).

Trzeba będzie za chwilę ogarnąć poszczególne propozycje i chyba zrobić jakąś sondę jednak :).

Do góry
#833710 - 04/01/2007 21:21 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Tak - jutro trzeba zrobić małe podsumowanko - postaram się z rana.

Do góry
#834237 - 05/01/2007 08:17 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
skoro jeszcze nie ma podsumowanka, to dodam od siebie, ze ja jestem za opcja jednego UD w tygodniu, punktowanego +1/-1, a takze za wyrzuceniem naziemnych, badz tez podwyzszenie minimalnego kursu od ziemniakow, np. do 1.55. uwazam, ze punktowanie dogow +2/-1 to lekka przesada - 3 punkty za jeden typ ?
a co do grup - robcie co chcecie \:D

Do góry
#834240 - 05/01/2007 08:22 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
THOM Offline
Carpal Tunnel

1. zmiana kursów "naziemnych" na wyższy.
2. rozliczanie dogów
3. stare sprawy - czyli nie podajemy typów z fortuny [traktowane to bedzie jako punkt nietrafiony, ponieważ fortuny nie ma na naszej liście buków]
4. typy po czasie - w regulaminie jest już zapis na ten temat.
5. typy naziemnych tylko z netu, ponieważ nie jestesmy w stanie skontrolować czy taki kurs był faktycznie rano np. w profie - [ewentualnie skan kuponu byłby miarodajny], ale chyba zostawmy to, bo były rozbiezności podczas ostatniej edycji.
6. podział na grupy - raczej odpada.
7. 1 lub 2 dogi tygodniowo

to tyle co było poruszane [chyba, że coś niechcący pominąłem] - wiekszość kwestii jest już wyjaśniona np. 3,4,6,7.

Do góry
#834444 - 05/01/2007 12:02 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja *DELETED* [Re: THOM]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#835855 - 05/01/2007 18:18 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Stich Offline
Carpal Tunnel

1.zmiana na wyzszy u naziemnych
2.dogi +2/-1
3.nie podajemy
jesli chodzi o betgun to obojetnie, niech bedzie TAK

ja bym to w ten sposob podawal zamiast sondy, w ktorej chyba kazdy moze wziac udzialnie ?

Do góry
#835907 - 05/01/2007 18:27 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Stich]
Goget Offline
Tenis Trader

No właśnie w sondzie to może nawet DJ Sachi zagłosować \:\)

1.zmiana na wyższy u naziemnych
2.dogi +1 / 0 (dlatego, że dogi to osobna działka z nagrodami i nie chcę żeby miała tak duży wpływ na końcową klasyfikacje)
3.Betgun może być

Bez podziału na grupy i 1 Dog tygodniowo...

Do góry
#836049 - 05/01/2007 19:08 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Naprawdę sądzicie że wlezie tutaj jakiś przypadkowy user i zagłosuje ?

edit :

1) 1,45
2) +2/0
3) tak

Edited by Fro_Lech (05/01/2007 19:09)

Do góry
#836053 - 05/01/2007 19:09 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

ok niech bedzie a wiec:
1)bez zmian 1.45 naziemne
2)dogi +2/0
3)moze byc

Do góry
#839812 - 06/01/2007 20:26 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: kuba81]
viva Offline
Carpal Tunnel

1) 1.55
2) +2/-1
3) Tak

Do góry
#840018 - 06/01/2007 21:27 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

1) bez zmian
2) +2/-1
3) moze byc

Do góry
#840023 - 06/01/2007 21:29 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: vonseb]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

aha i tylko 1 dog

Do góry
#840061 - 06/01/2007 21:47 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: vonseb]
thunder Offline
Pooh-Bah

1.+2/0
2. zmiana na 1,55
3. można dodać

Do góry
#840708 - 07/01/2007 11:14 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: thunder]
THOM Offline
Carpal Tunnel

1. +2/0
2. 1,45
3. ani za, ani przeciw - można dodać

Do góry
#840736 - 07/01/2007 11:28 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
gacektyper Offline
Pooh-Bah

1) 1,45
2) +2/0
3) tak

Do góry
#841229 - 07/01/2007 13:36 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: gacektyper]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
1) 1,45
2) +2/0
3) dodajemy

Do góry
#843804 - 08/01/2007 07:06 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: lukiwa]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Dogi: +2/-1 UD musi byc wybrany rzetelnie, powinna byc kara chociazby dlatego, iz jest to typ nieobowiazkowy.

Kurs: 1,45 zostaje
Betgun oczywiscie mozna dodac

Nie chcemy wprowadzic zapisu jak w konkursie hokejowym czyli podanie typu z naziemnego buka tylko z 10% odjeciem?

PS. Gram \:\)

Do góry
#843805 - 08/01/2007 07:07 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: lukiwa]
dominix Offline
Pooh-Bah

1) 1,45
2) +2/-1
3) oki

Do góry
#844056 - 08/01/2007 13:14 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: dominix]
vson Offline
addict

Meldunek: 10/07/2001
1. zmiana na 1,55
2. +2/0
3. można dodać

Do góry
#844789 - 08/01/2007 19:10 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: vson]
Exp Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/07/2003
1) 1.45
2) +2/-1
3) nie (juz przeszlo na tak )

Do góry
#846141 - 09/01/2007 11:04 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Exp]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

A może mała drużynówka ? \:\)

Poznań vs. Reszta Polski ? :).

Z 20 osób które są na liście zapisów aż 6 jest z Poznania, jeszcze byśmy wzięli jednego stranieriego(El_Darro) żeby zmniejszyć tą umowną dysproporcję ;).

Do góry
#860397 - 13/01/2007 23:13 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Po policzeniu głosów bez większych zmian.

Zostaje kurs 1,45 , dogi liczone jako +2/0 i dodajemy nowego buka - Betgun.

Do góry
#869818 - 17/01/2007 08:06 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Stich Offline
Carpal Tunnel

mozna by regulamin troche poprawic,to co zauwazylem to:

za UD +2/0
czas trwania zmienic tez do 8 kwietnia jak dobrze policzylem (12 tygodni)

mecze AO w niedziele w nocy juz sie licza do nowego tygodnia (nie myle sie nie?) zeby potem nie wyszlo cos \:\)
pozdro

Do góry
#876797 - 19/01/2007 12:27 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Stich]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2003
Sorki ale już się pogubiłem ;\)

Za doga jest +2/0, czyli jeżeli trafimy do dodajemyu do trafionych 2 punkty. A jeżeli nie trafimy to podajemy bilans tak jabyśmy nie grali doga, czy po prostu zwiększamy o 1 liczbę pudeł?

tzn
typy podstawowe np 2-5, UD pudło (0-1)

i bilans 2-5, czy 2-6?

Do góry
#888283 - 23/01/2007 11:21 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Coronach]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Powrócę do swojego zapytania, ponieważ w tabeli część z uczestników ma nietrafionego UD zapisanego po stronie pudeł, a część uczestników nie ma go uwzględnionego w głównym bliansie.

I tak np popon ma bilans 6-1 (UD 0-1), a już np thunder 6-2 (UD 0-1)

I tak jeszcze przynajmniej w kilku przypadkach. W dalszych tygodniach będzie się ciężko połapać. Trzeba chyba ustalić jak podajemy bilans.

Do góry
#893233 - 24/01/2007 20:04 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Coronach]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Spudłowanego doga dodajemy do bilansu po stronie nie trafionych.
Tabela już jest poprawiona.

Do góry
#894268 - 25/01/2007 05:53 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Goget Offline
Tenis Trader

W ubiegłym tygodniu podałem na koniec tygodnia dwa typy :

#7 Murray-Chela (+6,5 hc) 2 @1,85 Fonbet

UD Murray-Chela 3:0 @2,3 Fonbet

Kubuś upiera się, że te dwa typy są odwrotne i doga policzył jako typ nietrafiony. Tylko ja się go jeszcze raz pytam tylko tym razem tutaj jak one mogą być odwrotne jak oba mogły jednocześnie wejść i nie wejść

Do góry
#894314 - 25/01/2007 06:48 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Gdyby Chela wygral seta to byly by male szanse zeby nie wszedl handi +6.5... no ale patrzac obiektywnie to mogla by sie zdarzyc taka sytuacja i te typy raczej nie mozna nazwac odwrotnymi

Do góry
#894408 - 25/01/2007 09:02 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Vendetta]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Kwestia interpretacji punktu 17 regulaminu. Miałem podobny problem, podałem jako podstawowy typ na Serene w meczy z Peer, później w BAW można było grać na Handi +5 Peer po kursie 2.5 (później kurs poleciał na 1.5). I nie podałem tego jako doga właśnie z powodu tego punktu i żeby się później nie dyskutować.
Bo rzeczywiście UD jest pewnego rodzaju zabezpieczeniem typu podstawowego, lub na odwrót (podstawowy jest zabezpieczeniem UD), podobnie jest w przypaku typów Gogeta.

Kwestia dyskusyjna. Ja osobiście byłbym przeciwny takiemu łączeniu typów, ale specjalnie mnie to nie razi.

Jeżeli będzie można to sam będę korzystał ;\)

Do góry
#894447 - 25/01/2007 09:26 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Coronach]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Przy całej sympatii jaką mam dla Gogeta - w pkt. 17 jest jasno określone, że nie można grac podwójnego zakładu typu: 1 zakład na gracza A, a następnie 2 na gracza B - [obojętnie w jakiej formie typ będzie podany] - są to typy przeciwstawne sobie. Już prościej tego w pkt. 17 napisac nie można było, a jednak znowu mamy problem ;\)

Pozdro \:\)

Do góry
#894809 - 25/01/2007 13:10 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
u pewnego gracza brakuje typu #4 którego nie podał

Do góry
#894823 - 25/01/2007 13:20 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: T3NnIs Chi3F]
Goget Offline
Tenis Trader

OK kwestia interpretacji, zostały mi wtedy 2 mecze w ofercie i musiałem podać jakoś 3 typy. To tylko zabawa więc akceptuję decyzję THOM-a...

Do góry
#897188 - 26/01/2007 13:19 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
Goget Offline
Tenis Trader

Ustaliliśmy, że za nietrafionego doga nie ma konsekwencji tak samo jest w regulaminie poszczególnych tygodni a tutaj w tabeli policzyliście w schemacie +2/-1. To jak w końcu chłopaki z tym liczeniem dogów ?

Do góry
#897195 - 26/01/2007 13:27 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Nie trafionego dodajemy do bilansu po stronie nietrafionych... Tak jest od poprzedniej już edycji... Nie w schemacie +2/-1 a co najwyżej +2-+1.

Do góry
#897271 - 26/01/2007 14:17 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Goget Offline
Tenis Trader

Originally Posted By: Fro_Lech
Po policzeniu głosów bez większych zmian.

Zostaje kurs 1,45 , dogi liczone jako +2/0 i dodajemy nowego buka - Betgun.

No i sam sobie Fro przeczysz ;\)

Do góry
#933794 - 06/02/2007 05:33 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
ja mam pytanie z innej beczki czy na jedno spotkanie jak dam 2 typy dajmy na to na caly mecz i na 1 set to w tym samym spotkaniu moge grac underdoga? bo niby pisze w regulaminie ze max 2 typy na dano zdarzenie ale czy to sie underdoga tez tyczy? \:p

Swoja droga te 2 typy max to niezle obostrzenie regulaminu \:\( juz chyba se nie wygram tej edycji \:\(

Do góry
#936142 - 06/02/2007 18:49 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: RyanGiggs]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Ryan 2 typy na jedno zdarzenie... UD tez jest TYPEM ;\) Wiec nie mozesz podac jako 3 UD.

PS. Walcz nie poddawaj sie, ja jeszcze wierze w zwyciestwo ;\)
Pozdro

Do góry
#942419 - 08/02/2007 17:57 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: g00niek]
viva Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: viva
#4 S.Bremond/S.Cohen Aloro-Y.Beygelzimer/A.Szavay 1set 1.55 baw

jak bedzie wygladala ta sytuacja.Spieszylem sie i nie podalem na kogo daje mialo byc na 1 .

Do góry
#942442 - 08/02/2007 18:01 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
viva Offline
Carpal Tunnel

Moge powtorzyc typ czy zaliczamy jako nietrafiony>?

Do góry
#942564 - 08/02/2007 18:32 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
Stich Offline
Carpal Tunnel

ja tam bym to uznal, tym bardziej ze chyba dales tez tam czysta 1 ? no ale poczekamy az ktos jeszcze sie wypowie \:\)

Do góry
#942603 - 08/02/2007 18:42 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Stich]
viva Offline
Carpal Tunnel

No wlasnie dawalem tez wczesniej na caly mecz i nie wiem co teraz,dzieki ;\) Zobaczymy

Do góry
#942627 - 08/02/2007 18:47 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
ksu Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/06/2005
Grałes :
#3 S.Bremond/S.Cohen Aloro-Y.Beygelzimer/A.Szavay 1 1.50 betgun
#4 S.Bremond/S.Cohen Aloro-Y.Beygelzimer/A.Szavay 1set 1.55 baw

A wiec to normalne ze typ powinien byc zaliczony jako trafiony ,tym bardziej ze widac to po typie nr 3 ...ale nie ja decyduje tu ;\)

Do góry
#942867 - 08/02/2007 20:13 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: ksu]
THOM Offline
Carpal Tunnel

W tym przypadku nie ma problemu ;\) - jednak w pojedyńczym typie byłby to typ niezaliczony.
Wielokrotnie już prosiłem o sprawdzanie swoich postów zaraz po wysłaniu czy wszystko jest OK, chociaż wiem, że czasami może coś takiego umknąć uwadze.

Do góry
#942891 - 08/02/2007 20:27 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
viva Offline
Carpal Tunnel

Dzieki

Ps.umkneło bo bylem teraz przez tydz w Poznaniu w odwiedzinach i malo czasu mialem na net

Do góry
#950462 - 11/02/2007 13:16 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Hej

Niestey nie będę mógł podawać typów konkursie (brak czasu a na odwal sie nie będę podawał) a że szkoda oddawać miejsce w turnieju bez walki to z chęcią odstąpię komuś swój udział w turnieju. Chętnego poproszę o kontakt na priv, najpóźniej we wtorek podam kto mnie zastąpi. O ile oczywiście jest to zgodne z regulaminem.

Pozdrawiam i dzięki za dotychczasową zabawe ;\)

Do góry
#957016 - 13/02/2007 17:30 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Coronach]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Hej, od tego tygodnia, do końca turnieju zamiast mnie będzie w turnieju podawał typy Randall.

Jeżeli będzie taka możliwość to możecie zmienić nicka w tabelach, liście uczestników, jeśli nie to po prostu będzie podawał typy w moim imieniu.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za grę.

Do góry
#957111 - 13/02/2007 17:54 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Coronach]
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
W regulaminie chyba nic nie ma na ten temat, a więc niech ktoś się ustosunkuje do tego, czy mogę zastąpić Coronacha.Dzięki

Do góry
#957187 - 13/02/2007 18:11 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Randall]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Możesz zastapić Coronacha jeśli się dogadaliście, ale typy podawaj w Jego imieniu.

Do góry
#967443 - 16/02/2007 21:00 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Witam serdecznie, z powodow osobistych niestety rezygnuje z konkursu.Powodem wycofania absolutnie nie jest slabszy tydzien(czytaj 1:2)lecz....problemy osobiste z ktorymi jakos musze sobie poradzic a rezygnacja z konkursu w pewnym sensie mi pomoze...Jesli jest ktos chetny kto przejmie moj bilans to prosze o priv oraz jutro lub pojutrze podanie reszty typow. Serdecznie przepraszam za zamieszanie.Zycze wszystkim powodzenia!!

Do góry
#968371 - 17/02/2007 13:13 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: kuba81]
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Moj bilans przejmie od dzis Radek 89 ktoremu zycze powodzonka

Pozdrawiam

Do góry
#969040 - 17/02/2007 15:32 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: kuba81]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Mam wobec tego pytanie do prowadzących - czy przy podawanych typów muszę dodawać jakieś zastrzeżenia, czy coś z w tym stylu z racji tego, że gram za Kubę.

Do góry
#969226 - 17/02/2007 16:09 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
Również odstąpię miejsce w turnieju - kompletnie nie mam czasu, tydzień prawdopodobnie mnie nie będzie, podaję typy "na siłę", a to nie ma sensu.

Czekam na chętnych - w miarę szybko, bo jeszcze został do zakończenia ten tydzień.

Do góry
#969448 - 17/02/2007 17:50 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: pixies]
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
Nieaktualne.

Do góry
#971566 - 18/02/2007 15:47 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Radek_89
Mam wobec tego pytanie do prowadzących - czy przy podawanych typów muszę dodawać jakieś zastrzeżenia, czy coś z w tym stylu z racji tego, że gram za Kubę.

Tak - że podajesz za Kubę - przynajmniej na początku, żebyśmy się przyzwyczaili do tych zmian ;\)

Do góry
#972411 - 18/02/2007 20:39 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Jak to jest z underdogami w końcu? Na początku tematu z typami pisze, że underdog nietrafiony pozostaje bez konsekwencji, ale z tego co widzę, to normalnie się go do bilansów tygodnia i całkowitego dodaje ...

Do góry
#972461 - 18/02/2007 21:07 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
thunder Offline
Pooh-Bah

no dodaje się normalnie a bez konsekwencji oznacza po prostu, że nie dostajesz za niego ujemnych punktów..

Do góry
#992016 - 25/02/2007 20:35 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: thunder]
gacektyper Offline
Pooh-Bah

dogi mam 1-5 a nie 2-4 . za wysoko mnie Fro cenisz \:D Pozdro \:\)

Do góry
#998070 - 27/02/2007 21:31 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: gacektyper]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Jak to jest z dokładnym wynikiem w Fonbecie? Bo przed chwilą Horna skreczował w trzecim gemie. Wiem, że przy zakładach na 1 2 liczy się normalnie, ale jak to się ma przy dokładnych wynikach?

Do góry
#998084 - 27/02/2007 21:34 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Już mam:

10.3 Jeśli w tenisie gracz rezygnuje z dalszej gry to jego przeciwnik jest uważany za zwycięzcę meczu. Wszystkie zakłady na ten mecz związane z ilość gemów, setów i na dokładny wynik są unieważniane i stawka jest zwracana.

Uff \:\)

Do góry
#998219 - 27/02/2007 21:59 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Kuba81

Zwrot za di Mauro - Gaudio
#7 Fish - Gabashvili 2:0 1,50 Fonbet

Połowiczne uff, w takim razie w.w. typ będę musiał też poprawić, bo już miałem w tej sprawie pytania innych userów.

Do góry
#998228 - 27/02/2007 22:01 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Kuba81

Zwrot za di Mauro - Gaudio
#7 Fish - Gabashvili 2:0 1,50 Fonbet

Jesli jest tak jak napisales to raczej Twoj bilas z poprzedniego tygodnia troche sie rozni od tego ktory podales.( Gaba kreczowal w drugim secie)

Do góry
#998259 - 27/02/2007 22:08 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Vendetta]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Spoko, nie ma problemu \:\) Wcześniej też byłem przekonany, że liczy się normalnie. Ale jak na niekorzyść idzie, to człowiek szuka "ratunku" ;\)

Do góry
#1014789 - 04/03/2007 08:38 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Dlaczego vson podaje typy z Expekta, skoro tego buka nie ma na liście w pierwszym poście tematu? Można tak?

Do góry
#1015070 - 04/03/2007 11:56 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Oczywiście, że nie można. A to pytanie powinieneś skierować do samego zainteresowanego, skąd ja mam wiedzieć czy THOM dlaczego vson podaje kursy z expekta \:\)

Do góry
#1036798 - 11/03/2007 15:00 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Które typy można grać na 9 tydzień? Jeżeli mecz zacznie się 12 marca pięć minut po północy (wg buka) to można grać już na przyszły tydzień?

Do góry
#1036997 - 11/03/2007 16:03 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Nie. Na nowy tydzień gramy mecze które odbędą się wg. jutrzejszego OOP.

Do góry
#1039199 - 12/03/2007 08:05 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Z urzędu nie uwzględniłem osób które w poprzednim tygodniu nie oddały ani jednego typu. Na ogół oznacza to rezygnację z konkursu.

Do góry
#1039212 - 12/03/2007 08:20 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Myślę Fro, że w tabelce od następnego tygodnia możemy uwzględnic "zastępców" tych co zrezygnowali, bo chłopaki się starają ;\) i podac np. kuba81/Radek 89 - zasłużyli na to

Do góry
#1042156 - 13/03/2007 13:04 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Radek_89]
dominix Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Radek_89
Już mam:

10.3 Jeśli w tenisie gracz rezygnuje z dalszej gry to jego przeciwnik jest uważany za zwycięzcę meczu. Wszystkie zakłady na ten mecz związane z ilość gemów, setów i na dokładny wynik są unieważniane i stawka jest zwracana.

Uff \:\)

mam pytanko, a wlasciwie 2

grałem Vaidisova N - Rolle A (hc +7,5) 2 1,7 fb gdzie przy stanie 6:3 4:1 Rolle skreczowała, w fb podano wynik 6:3 6:1 a to oznacza ze typ jest w plecy, jednakze patrzac na pkt 10.3 jest do powtorki???????????

a druga sprawa dotyczy UD, pewnie w innej edycji bylo juz to poruszane, ale nie moglem znaleźć, a mianowicie, jesli ktos poda UD w postaci:

A-B 2

to czy ktos inny moze zagrac ten sam typ tylko ze na 1set?
w pkt 3 regulaminu jest zapis "Typ ten nie może być powtórzony przez innego gracza" jak to interpretowac?

Do góry
#1042164 - 13/03/2007 13:09 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: dominix]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

pkt. 10.3 nie zawiera w sobie typu na handicap.

Możesz zagrać takiego UD. 1 set a cały mecz to dwa różne zakłady - tak to traktujemy.

Do góry
#1042174 - 13/03/2007 13:14 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
dominix Offline
Pooh-Bah

no tak błyskawicznej odpowiedzi się nie spodziewałem ;\)

Do góry
#1058024 - 19/03/2007 09:48 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: dominix]
El_Darro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/06/2003
Panowie Vendetta oraz dominix mało ważne ale Paszek w STS za 1,50. Chyba, że dwukrotnie zmianiał sie kurs.

Znowu masówka ;\)

Do góry
#1127329 - 11/04/2007 03:55 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: El_Darro]
viva Offline
Carpal Tunnel

Kiedy podsumowanie ostatniej kolejki hooh

pozdro

Do góry
#1128124 - 11/04/2007 14:24 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Pewnie dzisiaj ;\) - dajcie chwilę oddechu Fro, bo "odwalił" kawał dobrej roboty - DZIĘKI ZA POMOC Fro

Do góry
#1130083 - 12/04/2007 02:15 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Wróciłem chwile z temu z Łodzi, także wyniki niedługo.

Do góry
#1130470 - 12/04/2007 03:49 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Nagrody za XVI edycję :

z wpisowego z Bet24 UD 10-0

thunder 450 900 40 90
viva 250 500 40
Fro 150 300
dominix 50 200
Stich 100
popon 40
majner 40

Loginy z Bet24 wysyłamy do Gogeta.
THOM zajmuje sie nagrodami z wpisowego - do niego zgłaszajcie kwestie wykorzystania Waszych nagród.

Do góry
#1131107 - 12/04/2007 14:58 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Mam nadzieję, że taki podział kasy odpowiada uczestnikom konkursu i nikt nie będzie miał pretensji.

Laureatów proszę o info czy całośc przelac czy zostawic wpisowe na następną edycję.

Do góry
#1139082 - 15/04/2007 02:55 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
Goget Offline
Tenis Trader

Kasa z Bet24 jest już na kontach graczy.

Kto pamięta na jakich zasadach trzeba było ostatnio to obracać ?

Aha przedstawiciel sponsora zapewnił, że kontynuje współprace z nami i dalej mamy 2 tysiące na edycję.

Pozdrawiam

Do góry
#1139083 - 15/04/2007 02:55 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: THOM]
Goget Offline
Tenis Trader

Kasa z Bet24 jest już na kontach graczy.

Kto pamięta na jakich zasadach trzeba było ostatnio to obracać ?

Aha przedstawiciel sponsora zapewnił, że kontynuje współprace z nami i dalej mamy 2 tysiące na edycję.

Pozdrawiam

Do góry
#1139118 - 15/04/2007 03:07 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Szacun.

Więc tak : niby 5 x 1,6 kurs. Ale ostatnio kuba obrócił 3 x 1,5 i wypłacił bez problemu :).

Więc po cichu niech zostanie opcja kuby ;).

Do góry
#1139271 - 15/04/2007 04:00 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
viva Offline
Carpal Tunnel

Hoho! Potwierdzam kasa na koncie

Ps.to jak 3x cala kwota trza obrócic?

Do góry
#1139281 - 15/04/2007 04:04 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Przykładowo :

300 x 3 = 900

Czyli stawiasz 300 że wygra Safina, wchodzi
Stawiasz kolejne 300 że wygra Zvonarieva, wchodzi
I kolejne 300 że wygra Bajabongo, wchodzi

Obrócone i gotowe do wypłaty ;\) Oczywiście inne kombinacje dozwolone \:p Ważne żeby zrobić obrót tymi przykładowymi 900 zł. - postawić zakłady o łącznej stawce 900 zł.

Do góry
#1139302 - 15/04/2007 04:09 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
viva Offline
Carpal Tunnel

O jakie to proste \:D \:D \:p

Ok bo myslalem ze musze oborcic cala kasa 3 razy a to wystarczy ze zagram 3 razy zaklady na łaczna kwote 500zl tak to zrozumialem \:D

Do góry
#1139324 - 15/04/2007 04:21 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: viva]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Na łączną kwotę 1500 zł :). 500 x 3 :).

Do góry
#1139350 - 15/04/2007 04:34 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Fro_Lech]
Goget Offline
Tenis Trader

Aha żeby każdy pamiętał taki jest warunek żeby ten bonus obrócić i od razu wypłacić. Ale nie musisz pierwszych trzech zakładów zagrać za 500 zł po kursie 1,5. Możesz nawet grać za 2 zł cały czas tyle, że kase będziesz mógł wypłacić dopiero po obrocie 3 razy tych 500 zł po odpowiednim kursie.

Do góry
#1139944 - 15/04/2007 17:04 Re: Konkurs Tenisowy - XVI edycja - dyskusja [Re: Goget]
viva Offline
Carpal Tunnel

No tak teraz to wszystko jasne,dzieki

Do góry
Strona 1 z 7 1 2 3 4 5 6 7 >