Witam !

Jak w pytaniu ->
Ako czy bloki No właśnie dla -.
singlowców jest to temat Tabu !
Bloki to nic innego jak ->
Wybrane Twoje Typy singlowe i rozpisane w zestawach blokowych ! Sam wiesz jaką masz skuteczność w typowaniu.
Jeżeli trafiasz 80% typów (singli) i wychodzisz na tym na plus to jest OK !
Jeżeli jednak trafiasz tylko 40% swoich typów to zastosuj system-rozpis blokami.
Wiedząc, że na każde 10 typów trafisz tylko 4 a czasem więcej, tu masz szansę wygrania -trafienia któregoś z bloków.
Do bloków zastosuj ->
system firmowy albo rozpis własnym systemem skróconym.
np. W systemie firmowym masz wyliczone wszystkie kombinacje czyli jest to system ->
pełny !
System skrócony daje nam mniej kombinacji o mniejszej gwarancji ale i o mniejszym koszcie posyłu ! Czyli w zamian za to zwiększamy możliwość trafienia naszego rozpisu. W zestawach blokowych da nam to o wiele większe Ako ! Tzw. w strategii wojskowej (artyleria)->
odchyłka na wiatr Zwiększa naszą celność ! Oczywiście im lepszy typer tym lepiej dla niego ta ,celność, wychodzi. Jesteś mniej skuteczny w typowaniu to rozpisz typy na większą ilość bloków itd. Kursy mają tu również jakieś znaczenie i to trzeba wziąść pod uwagę.
Ja polecam jednak systemy skrócone własne ! Mniejsza ilość rozpisowych kombinacji a skuteczność prawie taka sama no i koszt posyłu mniejszy.
przykład:
Jeżeli wybrałem sobie 7 spotkań i do tych spotkań mam swoje typy to rozpiszę w 7-miu kombinacjach po 3 spotkania ( w blokach podobnie)
1-2-3
1-4-5
1-6-7
2-4-6
2-5-7
3-4-7
3-5-6
=======> czytaj i zestawiaj wg. kolejności w wierszach.
Pełny rozpis -> firmowy to 35 kombinacji czyli opłata 35 zeta !
A my zapłacimy tylko 7 zeta !
Oczywiście systemów skróconych jest ogrom i od nas zależy jaki wybierzemy do naszej gry. Polecam ->
Rozpisy blokowe !

=> pozdrawiam ->
strateg1