Strona 6 z 6 < 1 2 3 4 5 6
Opcje tematu
#744419 - 24/11/2006 23:42 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
nie pytałem, czy powinniśmy, czy też nie powinniśmy
pzdr

Do góry
Bonus: Unibet
#744420 - 25/11/2006 00:31 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
Kadra zagra dla ofiar tragedii.

Tragiczny wypadek w kopalni "Halemba" w Rudzie Śląskiej i śmierć 23 górników pogrążyły w smutku cały kraj . Solidarność z rodzinami ofiar wykazuje również środowisko piłkarskie .

PZPN stara się o zoorganizowanie meczu Polski z reprezentacją klubów górniczych i Górnego Śląska . Mecz będzie miał charakter charytatywny , a dochody ze sprzedaży biletów przeznaczone zostaną dla rodzin ofiar katastrofy w Rudzie Śląskiej . Mecz najprawdopodobniej rozegrany będzie na Stadionie Śląskim w Chorzowie .

Pełne poparcie dla tej akcji wyraża również Leo Beenhakker .

- To potworne nieszczęście sprawia, że takie rzeczy jak sport schodzą na daleki plan. Chcielibyśmy jednak właśnie poprzez ukochaną przez Ślązaków piłkę nożną zamanifestować solidarność z tragicznie zmarłymi górnikami i dołożyć choć małą cegiełkę do płynącego z całego kraju wsparcia. Niestety już po raz drugi w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy ten region naszego kraju dotyka ogromne nieszczęście. Podobnie jak po katastrofie katowickiej hali wystawienniczej zamierzamy pomóc rodzinom ofiar i przekazać im całkowity dochód ze spotkania - powiedział prezes PZPN Michał Listkiewicz .

O szczególach dowiemy się w najbliższym czasie .

W związku z żałobą narodową nasz serwis przejawia mniejszą aktywność dla uczczenia zmarłych . Więcej newsów prosimy oczekiwać po zakończeniu żałoby w niedzielę .
=-----------------------------------------------------------

Heh \\ Nasz Polski kraj naprawde jest dziwny...

Do góry
#744421 - 25/11/2006 08:21 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
http://media.wp.pl/kat,9911,wid,8616098,wiadomosc.html?rfbawp=1164442754.524&ticaid=52bea

ciekawy artykuł..zwłaszcza o tej WIELKIEJ pomocy

Do góry
#744422 - 25/11/2006 08:49 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

Do góry
#744423 - 25/11/2006 12:18 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
Quote:

http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/trzy-dni-obludy krótko i rzeczowo, zgadzam się

ciesze sie ze siedze ostatnio w robocie po 10 godz i ze mnie ten cyrk ominał, szkoda mi tylko mamy bo myslala ze to żałoba a to zwykłe słupki ogladalnosci i czysty marketing
pieprzyc TV

Do góry
#744424 - 25/11/2006 19:00 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
volsung Offline
member

Meldunek: 02/09/2002
Sam nie mieszkam na Śląsku ale blisko (Dąbrowa Górnicza)i znam temat gdyż u nas też były kopalnie. Prawdą jest że odprawy były duże i znajomi którzy pracowali rok(!!!!!) na kopalni wzięli odprawy rzędu 30-40 tys. I co ? zamiast przekwalifikować się kupili sobie Polonezy (ha ha !!) a resztę przepili. Gdy ja straciłem pracę a mialem kilkumiesięczne dziecko to nikt jakoś się tym nie przejmował...I jeszcze dzisiaj po meczu siatkarzy zamiast zapytać o wrażenia z meczu to pierwsze pytanie do Świderskiego- jak się czujecie po tragedii w Halembie ha! ha! ha!

Do góry
#744425 - 25/11/2006 19:02 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
volsung Offline
member

Meldunek: 02/09/2002
i jeszcze jedno powinni dostać walkowera z Rosją z tego powodu ha! ha! ha!

Do góry
#744426 - 25/11/2006 21:25 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
niedzwiedz1981 Offline
addict

Meldunek: 20/03/2006
przemilczmy to lepiej

• Do góry
    #744427 - 26/11/2006 06:34 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Tombal Offline

Meldunek: 04/12/2004
    rece opadaja do kur... nedzy !!! jak codziennie ginie poand 30 osób na drogach to co jest żałoba pytam się jest ????? wełbach się poprzewracało naszym władzom . i jeszcze kase im daja z funduszy jakis i banki tak samo nawet kur.. prezydent Gdańska przekazał jakąś tam sume dla rodzin ( wspólczuje bez obrazy oczywiście ) ale czy to kur.. nie jest chore ? tak jak pisałem tyle ludzie ginie tragicznie codziennie i do ch... rodziny ofiar dostają jakąś kase ? takiego wała dostają .

Do góry
    #744428 - 26/11/2006 11:55 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Radek_89 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
    Quote:

rece opadaja do kur... nedzy !!! jak codziennie ginie poand 30 osób na drogach to co jest żałoba pytam się jest ????? wełbach się poprzewracało naszym władzom . i jeszcze kase im daja z funduszy jakis i banki tak samo nawet kur.. prezydent Gdańska przekazał jakąś tam sume dla rodzin ( wspólczuje bez obrazy oczywiście ) ale czy to kur.. nie jest chore ? tak jak pisałem tyle ludzie ginie tragicznie codziennie i do ch... rodziny ofiar dostają jakąś kase ? takiego wała dostają .

Otóż to. Myślę, że z tą żałobą to przegięcie pały jest. Żałobę narodową powinno się ogłaszać w naprawdę wyjątkowych sytuacjach, jak śmierć Jana Pawła II, albo, odpukać w niemalowane, jakiś zamach terrorystyczny i ginie np. 1000 osób.

Dlaczego np. nie ma żałoby, kiedy zginie 3 górników w wyniku wybuchu metanu. Że co? Niby oni gorsi? Czy żeby się przejąć, to musi zginąć więcej ludzi? Jedno, wielkie show sobie władza i telewizja urządziły poprostu ... Nagle studio wiadomości polsatowskich w Rudzie Śląskiej, nagle wszyscy się przejmują. A, jeżeli ktoś ma się modlić za dusze zmarłych górników, to oficjalna żałoba nie jest mu potrzebna. A jeżeli, ktoś ma to olać, to żałoba i tak go do zmiany toku myślenia nie zmusi.

Do góry
    #744429 - 26/11/2006 12:16 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    gobel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 06/10/2005
    Zaloba juz sie skonczyla wiec mozna skonczyc dyskusje.

Do góry
    #744430 - 26/11/2006 18:40 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    gremlin Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
    Quote:

Quote:

Otóż to. Myślę, że z tą żałobą to przegięcie pały jest. Żałobę narodową powinno się ogłaszać w naprawdę wyjątkowych sytuacjach, jak śmierć Jana Pawła II, albo, odpukać w niemalowane, jakiś zamach terrorystyczny i ginie np. 1000 osób.

Dlaczego np. nie ma żałoby, kiedy zginie 3 górników w wyniku wybuchu metanu. Że co? Niby oni gorsi? Czy żeby się przejąć, to musi zginąć więcej ludzi? Jedno, wielkie show sobie władza i telewizja urządziły poprostu ... Nagle studio wiadomości polsatowskich w Rudzie Śląskiej, nagle wszyscy się przejmują. A, jeżeli ktoś ma się modlić za dusze zmarłych górników, to oficjalna żałoba nie jest mu potrzebna. A jeżeli, ktoś ma to olać, to żałoba i tak go do zmiany toku myślenia nie zmusi.

jak czytam teksty takich prymitywow to zdecydowanie jestem za ABORCJA!!!!

Do góry
    #744431 - 26/11/2006 18:50 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Mar Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 27/04/2006
    Quote:

Quote:

Quote:

Prymityw to jestes Ty, bo Twoje zdanie to tylko to co uslyszysz w TV oraz Radio, a ze m.in. ja mam takie zdanie jakie napisal Tombal to co to jestem gorsza rasa, i można mnie od prymitywów wyzywać ? Sorry ale sam nie wiesz co piszesz, ABORCJA ZABIJA a nas wyzywasz od prymitywów...

Do góry
    #744432 - 26/11/2006 20:10 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    gremlin Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
    mysle ze ludzi o tak wielkiej znieczulicy powinno sie wyskrobac i to zdecydowanie bez zadnych odszkodowan

Do góry
    #744433 - 26/11/2006 20:32 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    maverick Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2002
    Quote:

cos kolega maverick nie zabiera glosu w temacie, ciekawe dlaczego [/quotKolega Maverick pojechal na weekend do domu, gdzie z neta nie korzysta

Wrocilem i przeczytalem caly temat od nowa, i jedyne co mi sie nasuwa na mysl to podzial userow na dwie kategorie:
    1) twierdza ze zal gornikow, ze oni sa biedni, dac im jak najwiecej, przeciez oni sa tak pokrzywdzeni
    2) gornicy maja dobrze, az za dobrze, wszystkie te przywileje itd,

Ja reprezentuje ta druga grupe. Twierdze ze nikt gornikow nie zmusza do pracy na kopalni, ida tam dla tradycji oraz pracy (zarobki, dodatki, wczesniejsze emerytury ), i jeszcze twiedza ze im wlasnie jest najgorzej.

Bez urazy, codziennie ginie wielu ludzi, nikt im nie płaci odszkodowań, rent rodzinom, nie ma zbiorek kasy na ich rzecz. A tutaj co?

Nastepna sprawa to gornicze zwizki zawodowe - najazd na warszawe i "dawajcie nam kolejne pieniadze" - tylko to potrafia. Zgadzam sie do jednej kwestii - to co zrobil Cimoszewiecz (przepchniecie w 2 dni ustawy o emeryturach) to normalne SKURW.... w ciagu 20 najblizszych lat okolo 200 mld w plecy (wyliczenia czysto statystyczne, nie moje tylko jakich ekspertow z czasow tej ustawy ) tylko dlatego ,ze nikt z politykow nie potrafi sie przeciwstawic "braci gorniczej" czyli najzwyczajniejszej chołoty. (dotyczytych co przyjechali do W-wy i ja demolowali)

Do góry
    #744434 - 26/11/2006 22:11 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Radek_89 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
    Quote:

Quote:

Quote:

A Ty pewnie nosisz moherowy beret i słuchasz Radia Maryja i oglądasz TV Trwam.

No comment ...

Do góry
    Strona 6 z 6 < 1 2 3 4 5 6

Moderator:  Biszop, rafal08