Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#744319 - 23/11/2006 14:56 Tragedia w kopalni Halemba.
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
W kopalni "Halemba" w Rudzie Śląskiej wybuchł metan. W chwili katastrofy w strefie zagrożenia było 23 górników. Niestety nikogo nie udało się uratować.

['] " Cudu nie było"

Do góry
Bonus: Unibet
#744320 - 23/11/2006 14:57 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
Kuba88 Offline
addict

Meldunek: 23/02/2005
['] bo cudów nie ma

Do góry
#744321 - 23/11/2006 15:00 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
$t$ Offline

Meldunek: 25/08/2006

• Do góry
    #744322 - 23/11/2006 15:04 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    donic Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
    Wspolczuje rodzinom ofiar i lacze sie z nimi w bolu.

Nie popieram natomaist zaloby narodowej i odszkodowan dla rodzin od rzadu. Smierc jest jedna - ale ma rozne oblicza i trzeba o tym pamietac. Na wypadki nie ma rady. Codzinnie przeciez w roznych okolicznosciach gina ludzie, dlaczego dla ich rodzin rzad nie jest tak laskawy? Dlatego, ze gina w mniejszych grupach?

Do góry
    #744323 - 23/11/2006 15:05 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    Mieszkam na śląsku a to jest dla mnie takie obojętne

Nie wiem dlaczego ale chyba wpływ na to ma zachowanie mediów wobec takich tragedii. Jakie to jest obłudne...

['] Tragedia bez dwóch zdań wpisana w ryzyko bycia górnikiem...

Do góry
    #744324 - 23/11/2006 15:15 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    maverick Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2002
    Gornicy dostaja odpowiednio wysokie pensje, (do teg owszelkie przywileje - trzynstka, czternastka, przydzial wegla, oplacone mieszkanie itd), i jak kazdy czlowiek ryzykuje swoim zyciem w pracy - bo przeciez rownie dobrze kierowca moze zginac w wypadku, jak i magazynier moze zostac czyms przygnieciony albo uderzony śmiertelnie. TO JEST RYZYKO ZAWODOWE I JESLI CHCESZ WYKONYWAC DANY ZAWOD TO SIE Z NIM LICZYSZ. Dlaczego wiec z NASZYCH pieniedzy beda wyplacane jakies glupie zasilki dla rodzin zmarlych? podobnie bylo w Katowicach, teraz scenariusz sie powtarza - kolejni ministrowie przescigaja sie w powtarzaniu w telewizii jaka to tragedia sie stala i jak oni wspolczuja, i ile pieniedzy wyloza na pomoc. TYLKO NIE SWOICH PIENIEDZY a NASZYCH? Dlaczego jeden z drugim nie wplaci na konto rodziny poszkodowanej pewnej kwoty z wlasnej kieszeni?

Konstytucja gwarantuje wszystkim obywatelom rownosc wobez prawa - a tutaj kolejny raz okazuje sie ze tak nie jest!
    Ta śmierc to kolejny etap rozgrywek politycznych, teraz kazdy polityk chce pokazac, ze to on najbardziej wspolczuje, jaki to on dobry i w ogole ...

A mnie szlag trafia jak slysze o wizytach premiera na Slasku aby tylko pokazac sie w telewizji z dobrej strony.

Zamiast zajac sie gospodarka (choc moze lepiej niech nic przy niej nie grzebia bo z pewnoscia popsuja) to politycy robia sobie igrzyska.Zobaczycie ile kamer bedzie na ich pogrzebie - ciekawe ktory biskup bedzie msze odprawiał? moze prymas? choc to slask, to pewnie tamtejszy biskup

Do góry
    #744325 - 23/11/2006 15:17 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    G-Dave Offline
    enthusiast

Meldunek: 30/03/2005
    @maverick

W pełni Cię popieram, z wielkiej tragedii jak zwykle robią szopkę. żenada.

[']

Do góry
    #744326 - 23/11/2006 15:19 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    MasTa Offline
    enthusiast

Meldunek: 08/12/2004
    wysokie pensje?? chyba sobie żartujesz, ale nie bede sie z toba dyskutowal,mam w rodzinie paru gornikow i doskonale wiem za jakie pieniadze pracuja, no comment

• Do góry
    #744327 - 23/11/2006 15:22 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    ziomal-111 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
    [`] Niech zyją w Niebie [`]

Do góry
    #744328 - 23/11/2006 15:27 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Jose Offline
    Io sono Interista

Maverick mój tata jest górnikiem i uwierz mi że wysokie pensje w górnictwie to juz tylko historia

Do góry
    #744329 - 23/11/2006 15:28 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Rancorn Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
    Tia, niech żyją w niebie polscy wielcy górnicy. A skąd wiesz czy jeden z nich nie był morderca ? takie hasla i swieczki to zenada, chociaz i tak moim zdaniem nic nie pobije tvn24...
    Już po przerwie dalszy ciąg relacji z kopalni halemba
    ty tu tum...
    JOGOBELLA, JOGOBELLA, LAPIE TYLKO OWOCE SLONCA.

Do góry
    #744330 - 23/11/2006 15:29 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    th0mas Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
    Wczoraj u mnie na uczelni miało być spotkanie z Premierem Jarosławem Kaczyńskim. Zostało ono odwołane ponieważ pojechał on na Śląsk.

Popołudniu miałem ćwiczenia i na auli wielkie zgromadzenie. Zebrali się pisiacy, a by ogłosić, że zawieszają kampanię wyborczą ze względu na wielką tragedię

Tak naprawdę to oni z tej katastrofy robią sobie reklamę. I to najbardziej boli, że nie potrafią uszanować tragicznie mzarłych.

[`]Pokój ich duszom.

Do góry
    #744331 - 23/11/2006 15:33 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Jose Offline
    Io sono Interista

Jako autor tematu prosze o jego zamkniecie albo najlepiej kasacje

To co nie którzy wypisuja nie miesci sie w głowie

Życze wam aby wasz ojciec co wieczór wychodził do pracy na kopalnie może wtedy zrozumiecie co czują tacy ludzie jak Ja mój tata moja mama moi znajomi i cały górniczy śląsk

Do góry
    #744332 - 23/11/2006 15:40 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    gobel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 06/10/2005
    "I schodzimy w głąb naszej Ziemi,bo jesteśmy stąd"

[']

Do góry
    #744333 - 23/11/2006 15:41 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    donic Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
    Jose, my wszyscy wspolczujemy rodziniom ofiar. Nie zgadzamy sie tylko z decyzjamy rzadu co do odszkodowan i zaloby narodowej. To jest wbrew konstytucji i istna kampania wyborcza. Poza tym nikt nikogo nie zmusza do pracy na kopalnii.

Do góry
    #744334 - 23/11/2006 15:42 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    ziomal-111 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
    Quote:

Tia, niech żyją w niebie polscy wielcy górnicy. A skąd wiesz czy jeden z nich nie był morderca ? takie hasla i swieczki to zenada, chociaz i tak moim zdaniem nic nie pobije tvn24...
    Już po przerwie dalszy ciąg relacji z kopalni halemba
    ty tu tum...
    JOGOBELLA, JOGOBELLA, LAPIE TYLKO OWOCE SLONCA.

Puknij sie w głowe. Jezeli masz problem z tym ze napisałem nich zyja w niebie to sie mocno zastanów. Nie wazne czy to byli górnicy czy byli by to policjanci czy ktos jeszcze. Stała sie tragedia wiec nalezy im sie pamiec

Do góry
    #744335 - 23/11/2006 15:42 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    maycj Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
    jakoś dziwnie nikt nie zapala ['] wszystkim ludziom którzy giną codziennie na drogach albo w innych okolicznościach.

śmierć jest normalną częścią życia, nie ma co z tego robić aż takiego show...

na prawde mnie nie obchodzi że ileś tam ludzi zginelo gdzieśtam. codziennie giną ludzie, wszedzie!

Do góry
    #744336 - 23/11/2006 15:48 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Jose Offline
    Io sono Interista

Quote:

Jose, my wszyscy wspolczujemy rodziniom ofiar. Nie zgadzamy sie tylko z decyzjamy rzadu co do odszkodowan i zaloby narodowej. To jest wbrew konstytucji i istna kampania wyborcza. Poza tym nikt nikogo nie zmusza do pracy na kopalnii.

Spoko też jestem przeciew tym wszystkim kampanią itd.

Uszanujecie tylko dusze zmarłych i ich cięzko prace, która zakonczyła sie smiercia

Do góry
    #744337 - 23/11/2006 15:51 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    maverick Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2002
    1) rozumiemy i zdajemy sobie z tego sprawe, ze praca gornika jest ciezka - ale uwierz mi , że nie tylk oich praca jest ciezka i niebezpieczna

2) kwestia zarobkow - liczac zarobki roczne razem ze wszystkimi dodatkami to nie powiesz ze jest to malo - poza tym zauwazcie ze gornicy pracuja naprawde krotko - potem przechodza na emerytury (czy to pomostowe, czy nawet normalne) a MY jako reszta spoleczeństwa do nich doplacamy, nie wspominam juz nawet o doplacaniu do kopalń i umarzaniu długow, bo to inna historia

Jesli ktos uwaza że zarobki jego jako gornika sa za male - to prosze bardzo zmieniamy zawod i juz jestesmy np kierowca. (PS Nie mowie ze koniecznie na ślasku - niekiedy za praca trzeba wyjechac)

3) Szopka medialna - normalka w takich sytuacjach, a najlepszy to jest FAKT i SE - cokolwiek sie dzieje takiego t oprzez tydzien pisza, jacy to oni smutni

4) Czy wspolczuje rodzinom ofiar? TAK, WSPOLCZUJE jak kazdemu innemu czlowiekowi ktory traci bliskich - nie zamierzam jednak z tego powodu brac udzialu w marszu poparcia czy tez protestu, rozsylac lancuszkow przez gg (zlota zasada - dostane od ciebie lancuszek - jestes zbanowany u mnie bezapelacyjnie - i to dziala) zapalac zniczy w oknie dzis wieczorem (gdzies slyszalem ze juz niektorzy tak oglaszaja i namawiaja ludzi do tego) ani tez brac udzial/ogladac jakakolwiek relacje z pogrzebu czy wywiady z rodzinami ofiar.

Pewne rzeczy robi sie wewnatrz siebie, a to co pokazujesz na zewnatrz to jest egoizm - chcesz pokazac ludziom jaki jestes wspanialy. Wiec apeluje o wklejaniu wszedzie zniczy czy pisaniu "" przy kazdym poscie czy opisie gg, ale jesli uwazacie ze nalezy sie jakas uwaga tym ludziom ktorzy zgineli to zachowajcie to w sobie i przezywajcie to w sobie.

Jak najmniej na pokaz - tego zycze politykow i nam wszystkim w takich sytuacjach

Do góry
    #744338 - 23/11/2006 16:12 Re: Tragedia w kopalni Halemba.
    Barca Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 21/08/2003
    Quote:

2) kwestia zarobkow - liczac zarobki roczne razem ze wszystkimi dodatkami to nie powiesz ze jest to malo - poza tym zauwazcie ze gornicy pracuja naprawde krotko - potem przechodza na emerytury (czy to pomostowe, czy nawet normalne)

a ja ci powiem że mało, a na temat em. pomostowych to radze sobie poczytać coś więcej...
    Quote:

Jesli ktos uwaza że zarobki jego jako gornika sa za male - to prosze bardzo zmieniamy zawod i juz jestesmy np kierowca.

a Ty sobie myślisz że ludzie w wieku 40-50 lat będą sobie teraz prace zmieniać ? co innego młodzi...

Bez urazy Jose ale temat jak najbardziej do zamknięcia....

Do góry
    Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Biszop, rafal08