Opcje tematu
#727695 - 16/11/2006 11:37 Może ktoś przeanalizować tę firmę...
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Tu jest cały fakt sheet: http://investors.partygaming.com/prty/fin_summary/fact/

Jaki jest współczynnik P/E? Czy koszta nie są zbyt wysokie w porównaniu do przychodów? Jak oceniacie obecną cenę akcji?

Do góry
Bonus: Unibet
#727696 - 17/11/2006 18:06 Re: Może ktoś przeanalizować tę firmę...
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Biorąc pod uwage zysk liczony do dn 30 czerwca tego roku P/E wynosi az 323 !!!

Koszta sa spore ale nie mam pojęcia jak to wygląda przy tego typu działalnosci i trudno okreslic mi czy to jest duzo czy malo.Jednak budujący jest spadek kosztów w porównaniu z ubiegłym rokiem oraz przyrost klientów oraz przychodów.
Jednak bardzo niepokojący jest udzial obywateli USA w porównaniu z ogółem użytkowników w przychodach tej firmy.Gracze z USA wypracowali az 80% zysków PartyGambing.Jakie znaczenie mają Amerykanie pokazał pażdziernikowy krach i 70% spadek wartosci akcji.Było to chyba związane z jakimś zakazem gry w tego typu firmach wprowadzownym przez USA dla swoich obywateli.Nie jestem za bardzo w temacie bo nie gram w tego typu gry ale coś mi się obiło o uszy że Amerykanom zakazali brac udział w tego typu "rozrywkach".
Jesli Amerykanie rzeczywiscie grac tam nie mogą to wyniki firmy za IV kwartał będą duzo gorsze od porównywalnego okresu ubiegego roku.Ogłoszenie tych wyników prawdopodobnie spowoduje zjazd cen akcji.
Jednak calkiem tak źle moze nie będzie bo jak widac w raporcie Europejczycy wydają sporo wiecej kasy niz w analogicznych wczesniejszych okresach.W połowie roku udzial Europy był az 4 krotnie wiekszy niz rok wczesnie choc i tak to jest 6 razy mniejszy niz graczy zza oceanu.
Pewnie teraz firma zwiększy ekspansję na Europę i Azję,i tam będzie szukac jeleni.A że ich nie brakuje to w perspektywie moze byc dla inwestorów calkiem ciekawie.

Do góry
#727697 - 18/11/2006 10:57 Re: Może ktoś przeanalizować tę firmę...
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Wow, do 30.06 był aż taki wysoki P/E? I to jeszcze przed wycofaniem się z amerykańskiego rynku...

Ciekawe właśnie jak się zachowają inwestorzy po ogłoszeniu wyników za IV kw.

Do góry