Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#697536 - 24/10/2006 20:40 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
ksiądz Alfons Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/07/2004
G-G zaczelo wreszcie dzialac...moge wysylac wiadomosci

widac bylem jakos zablokowany ale wazne ze juz wszystko ok

Do góry
Bonus: Unibet
#697537 - 24/10/2006 20:43 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Kasperskym wywalilem trojany (przy okazji 2 jakies 'stare' sie znalazly ), gg zaczelo dzialac, dzien nerwowy ale na dobranoc sie udalo

Do góry
#697538 - 24/10/2006 22:09 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
ja tego jeszcze nie dostalem

ale nie rozumiem jak mozna klikac w tego typu linki gdzie pisze "dziala tylko pod IE" "musisz miec wlaczone glosniki" lub jakis nr referencyjny w linku od razu to smierdzi

jak ktos serio Ci chce cos wyslac to rzadko jest to sam link

Do góry
#697539 - 24/10/2006 22:17 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
muppet Offline
Carpal Tunnel

No to zaloz taka sytuacje:

Bardzo dobry znajomy, z poczuciem humoru, czesto podsylajacy jakies glupie artykuly, newsy, flashe, gry, ciekawostki, wysyla ci link z kaczynski.htm na koncu

W wiadomosci 'dziala tylko pod IE' (jak masz Mozille to wiesz ze nie wszystko tam dziala i trzeba z IE korzystac, dobrym przykladem jest chociazby jornadavirtual.acb.com), zakladajac ze cos o takim adresie jest jakas gierką/flashową animacją - wszystko gra

'jak ktos serio Ci chce cos wyslac to rzadko jest to sam link ' no i to nie byl sam link, inna sprawa ze codziennie dostaje minimum 2-3 takie wiadomosci, bo po co robic wstep, rozwiniecie i zakonczenie, zeby 'opowiedziec dowcip'

Do góry
#697540 - 25/10/2006 07:08 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
@muppet

To tylko swiadczy o tym jaki jestes naiwny, ze kliknales.
Pewnie klikasz we wszytko co Ci posla?

Ja majac dosc duza liste osob na gg, klikam tylko w linki paru, zaufanych osob, bo wiem, ze oni syfu mi nie posla i ja im rowniez.

MOjego numeru gg nie podaje nigdzie, bo moj nr gg jest jak media markt, nie dla iodiotow
Dzieki czemu nie mam co chwile wiaodmosci od nieznajomych, czasem ktos poda moj gg, to jesli sie dana osoba sie szybko nie przedstawi to ban

A w linki od nieznajomych nie klikne nigdy.

Podobnie było kiedys z modnymi łancuszkami w stylu "poslij syzbko do 20 osob inaczej wiecej nie zadupczysz", za takie cos banuje z miejsca i niewazne czy to jakis nieznajomy czy tez kuzynka albo kolezanka mieszkajaca 400metrow ode mnie
Oczywiscie, w przypadku tych osob idze ban na czas okreslony - 1 dzien, ale dzieki temu dociera to do nich, a ja nie mam problemu z tym syfem

Efekt jest taki, ze nikt mi nigdy nie ukradł konta, co jest dosc czeste nawet na mecz.pl, grajac przez roku w thecrims, nikt mi nie dupnal konta, co tam bylo czeste, ludzie kradli wszytko hasla do gry, kradli konta pocztowe...

Raz sie w zyciu tylko porzadnie wpakowalem i pozwolilem na instalacje syfu na kompie, ale to byla tylko i wylacznie moja wina, meczylem sie z tym pare h, oczywiscie z pomoca pewnego admina forum SE
Ale dzieki temu jestem madrzejszy.

Pozdrawiam zdrowo myslących

Do góry
#697541 - 25/10/2006 07:35 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
muppet Offline
Carpal Tunnel

'Bardzo dobry znajomy, z poczuciem humoru, czesto podsylajacy jakies glupie artykuly, newsy, flashe, gry, ciekawostki, wysyla ci link z kaczynski.htm na koncu'

koniec cytatu

Gdzie tu masz cos o nieznajomych?!

Co do nieznajomych to mnie nie rozsmieszaj bo na liscie zignorowanych mam ponad 20 osob

No i gdzie masz cokolwiek o jakiejkolwiek stracie hasła czy loginu :? Never ever takie cos mi sie nie przydarzyło, zarzuciłem topikiem bo wiem, ze kilku forumowiczow moglo dostac ten link ode mnie, a jak nie ode mnie to od znajomych znajomych, dlatego uderzylem do grupy, w ktorej potencjalnie 'zarazanych' moze byc sporo

Pozdrawiam potrafiacych czytac

Do góry
#697542 - 25/10/2006 07:40 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
lupus Offline
antimadrista

Quote:

'Bardzo dobry znajomy, z poczuciem humoru, czesto podsylajacy jakies glupie artykuly, newsy, flashe, gry, ciekawostki, wysyla ci link z kaczynski.htm na koncu'

koniec cytatu

Dlaczego mam gdybać?
NIkt mi nic nie poslal takiego, wiec to chyba juz o czyms swiadczy

Do góry
#697543 - 25/10/2006 09:28 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
muppet Offline
Carpal Tunnel

Nie wiem, może pijesz od samego rana w urodziny (wszystkiego dobrego ) i to dlatego, ale piszesz, ze jestem naiwny (co jest obelgą) bo kliknalem w link od nieznajomego

a ja napisalem chwile wczesniej + powtorzylem to przed chwila (ani w pierwszym, ani w drugim przypadku nie zarejestrowałeś tego), że wysłał mi to:
Bardzo dobry znajomy, z poczuciem humoru, czesto podsylajacy jakies glupie artykuly, newsy, flashe, gry, ciekawostki

Przeciez sam to napisales:
'Ja majac dosc duza liste osob na gg, klikam tylko w linki paru, zaufanych osob, bo wiem, ze oni syfu mi nie posla i ja im rowniez.'

No i w moim przypadku jest dokladnie tak samo, dlatego pisze o tym, ze latwo sie naciac na ten numer, bo wiadomosci wysylane sa automatycznie i bez wiedzy uzytkownika, a trojan ktory sie zainstalowal omija mksa, nortona, etrusta i avasta (o reszcie mi nie wiadomo)

Do góry
#697544 - 25/10/2006 09:52 Re: GG zaatakowane trojanem ?????????
lupus Offline
antimadrista

Wiem, kto Ci to poslał, ja pisałem tylko swoje odczucia i jak ja robie, zero litosci

Wiem, ze na moich znajomych sie nie zawiode, a gdyby jednak(znow to gdybanie?) to nie byłbym im wtedy dłuzny

Aczkolwiek uważam, iz w klikanie we wszystko co popadnie jest lekka przesada, mimo, ze komp zabezpieczony.

Nawet jesli to idzie automatycznie rozsylanie, to ja mimo tylu kontaktow tego nie dostalem

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Biszop, rafal08