Opcje tematu
#69289 - 19/09/2004 17:17 Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
Norman100 Offline
addict

Meldunek: 31/03/2004
Panowie fachowcy od bukmacherki mam jedno podstawowe pytanie ; a mianowicie czy takie buki naziemne jak TOTOMIX , STS i tym podobne chały są w stanie porozumieć się aby wykończyć bukmacherów internetowych jak np : Sportingbet , Expekt . Oczywiście przyczepić można się wszystkiego zaczynając od niepłacenia podatków , a kończąc na nielegalności zakładów internetowych . Przyznam się niepokoi mnie los buków netowych , bo tylko u nich gram , w takich STS - ach przestalem grać jak musiałem czekać 15 minut na wysłanie zakładu bo koleś akurat w tym czasie wpierdzielał drugie śniadanie. Proszę o wasze wypowiedzi w sprawie poruszonego tematu , przecież w takim kraju jak Polska wszystko jest możliwe. pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#69290 - 19/09/2004 17:37 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
Norman100 Offline
addict

chodzi mi oczywiście o ich internetowe polskie odmiany . iwo:

Do góry
#69291 - 19/09/2004 19:05 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
druter Offline
stranger

Meldunek: 19/09/2004
ja nie widze zagrozenia...Moj ulubiony buk to wlasnie jeden z tych internetowych (gamebookers). Oni wszystko maja spox zrobione, zarejestrowani sa na antigua i barbuda, wiec dzialaja legalnie i chyba nie ma jak sie do nich przyczepic

Do góry
#69292 - 19/09/2004 19:35 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
adiv Offline
member

Meldunek: 25/07/2003
Dobre -"chyba nie ma jak sie do nich przyczepic". Problem że polskie sądy i prokuratury siedzą na garnuszku u polityków i działają raczej na zasadzie - dajcie firmę a paragraf się znajdzie. Przypomnij sobie sprawy Optimus, Adax czy firmy leasingowej chyba Cliff. Nieważne że po kilku latach okazuje się że to były bzdury ale co firmy dostały po dupie to dostały.
Problemy mogą być gdy szefowie naszych ulicznych zrobią zrzutę i wynajmą profesjonalnych lobbystów, którzy podrzucą temat gdzie trzeba. Mają dobry powód - buki sieciowe nie płacą podatków w Polsce.
Ale spokojnie - teraz powoli rozkręca się kampania wyborcza, nikt nie ma głowy do takich pierdół, potem zanim nowa ekipa zorientuje się o co chodzi to następne dwa lata, czyli razem 3 lata spokoju a potem się zobaczy

Do góry
#69293 - 19/09/2004 20:10 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
Norman100 Offline
addict

Adiv dobre i te trzy lata spokoju , ale choroba jestem niedobrej myśli , bo w tym kraju naprawdę nic nigdy nie wiadomo i zeby któregoś pieknego dnia bukmacherzy internetowi nie byli w Polsce historią .

Do góry
#69294 - 19/09/2004 22:09 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
czy rzeczywiście myslicie ze wieksze lub mniejsze buki netowe sie przestraszą jakiegośtam Sts'a czy innego profa??

przeciez oni mają tone kasy od ludzi grających na prawie calym swiecie, a Stsy tylko kilka zlotych od wszelkiego rodzaju dwuzlotowkowiczów.

wiem, ze troche przesadzam, ale na prawde nie widze problemu dla bukow netowych. już szybciej dla graczy, chociaz nie mysle zeby buki ujawnialy dane osobowe swoich klientow.

Do góry
#69295 - 19/09/2004 22:11 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
Maverick7000 Offline
veteran

Meldunek: 27/02/2004
Sts plus prof plus toto mix w porownaniu np do unibetu to smieszna sprawa nie warta komentarza o jakim zagrozeniu tu mowic, owszem konkurencje moga zrobic ale na pewno nie wywala tych lepszych bukow z rynku bo jak ktos juz wspomnial NETOWI maja kase od ludzi na calym swiecie

Do góry
#69296 - 19/09/2004 22:51 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
ali Offline
enthusiast

Meldunek: 02/11/2003
Chyba nie zrozumiales pytania nie chodzi o to ze beda konkurowac z netowymi pod wzgledem jakosci oferowanych uslug, ale ze beda starali sie prawnie wyeliminowac te buki z rynku.

Do góry
#69297 - 19/09/2004 23:35 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
kapitansb Offline
veteran

Meldunek: 26/12/2003
Wydaje mi sie ,ze problem leży gdzie indziej .

Czy komuś z Was zależy ,żeby jakikolwiek buk naziemny w Polsce upadł ? A po co ? Niech sobie istnieją .

Uważam jednak ,że podatek 10 %-wy powinien zostać jak najszybciej zniesiony , przeciez i tak płacą normalny podatek dochodowy , a jeżeli są spółkami , to jeszcze podatek od dywidendy .Umożliwi to konkurencję rynkową bukom naziemnym z netowymi , bo ja mam juz tak głeboko zakodowane ,że jak jest 2.40 ,to widzę w mózgownicy 2.16 .

Myślę ,że zamiast co pewien czas napuszczać prasę powinni przeprowadzić kampanię na rzecz zniesienia podatku , który tak naprawdę hamuje rozwój ich biznesu .Chyba nie tylko ja udzielił bym im goracego poparcia .

Do góry
#69298 - 20/09/2004 00:08 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
b6 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/09/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kapitansb:
[qb]Wydaje mi sie ,ze problem leży gdzie indziej .

Czy komuś z Was zależy ,żeby jakikolwiek buk naziemny w Polsce upadł ? A po co ? Niech sobie istnieją .

Uważam jednak ,że podatek 10 %-wy powinien zostać jak najszybciej zniesiony[/qb][/QUOTE]Dokladnie kapitanie.

Podatek od zawieranych zakladow w wysokosci 10% jest zwykla lichwa albo i gorzej.

Dlaczego ryzykujac swoimi pieniedzmi mam dawac panstwu kase od obrotu? Czy to jest logiczne?

Jesli w ogole, to powinno byc cos takiego:

2-5 zlotych - 10%
5-10 zlotych - 9.5%
10-20 zlotych - 7%
20-50 zlotych - 6%
50-200 zlotych - 5%
200-500 zlotych - 4,5%
500-1000 zlotych - 3.5%
1000 - 2000 zlotych - 2%
>2000 zlotych - 1%

To pierwszy wariant.
I sprawiedliwy. Robisz wiekszy obrot - masz wiekszy upust. Jasne i logiczne.
Jak ktos przegrywa mala kase - to nie jest problem. Jak ktos traci duze pieniadze to jest problem i dlaczego kosztem gracza (na jego nieszczesciu) ma zbijac fortune panstwo?
Na gieldzie jak wtopie pieniadze to panstwo nic ode mnie nie bierze. A tutaj bez wzgledu na to czy gracz wygrywa czy nie zeruje na graczu.

Albo drugi wariant:
zrezygnowaz z powyzszego i wprowadzic obowiazek rozliczania sie z dochodow powyzej np. 5000 w skali roku - podatek liniowy 15% bez laczenia go ze skala obowiazujaca dochodowa. Cos w tym rodzaju jak podatek od odsetek bankowych.

Bo zasady obecne - branie 10% od wartosci zakladu to jest rozboj w bialy dzien. Takie zaklamanie:

minister zdrowia ostrzega przed paleniem tytoniu ale na palaczach to panstwo niezla akcyze trzepie. Szkodliwe palenie ale nie dla panstwa.

Jedno, wielkie, smierdzace zaklamanie.

Tak samo tutaj - ustawy o przeciwdzialaniu hazardowi i inne duperle, c***e muje, ze zaklady trzeba przyjmowac tylko w punktach itp. (ma to sluzyc ograniczeniu dostepu nieletnim) - a prawda jaka jest? Pelno dzieciakow lazi do STS'a na ktorych panstwo robi kase. Zenada uke: - bo bierze hajc od obrotu a nie wygranych

Do góry
#69299 - 20/09/2004 00:23 Re: Walka między bukami internetowymi a naziemnymi , czy to mozliwe?
b6 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/09/2003

Do góry

Moderator:  rafal08