Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#671640 - 23/10/2006 14:12 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Meldunek: 24/05/2001
Podsumowanie dziś wieczorem. Na dziś 2 mecze:

1. Malmoe-Brynas under 5,5 8/10 1,92 Unibet

2. Montreal-Buffalo over 6 (ot+karne) 8/10 1,77 GB

Być może coś jeszcze dorzucę później, jak będą znani gk na poszczególne mecze nhl.

Do góry
Bonus: Unibet
#671641 - 23/10/2006 20:19 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Niestety fatalny początek (3:1 1 tercja) i o under 5,5 można było zapomnieć. Pierwsze dwa gole z gier w przewadze, pierwsza otwierająca mecz z gry 5na3, Malmoe miało aż dwie minuty czasu na to, aby wykorzystać przewagę dwóch hokeistów na lodzie i tak też się stało. Zaraz druga kolejna i mecz niestety zrobił się otwarty.

Na dziś jednak jeszcze tylko jeden z meczy NHL jak powyżej. Krótki opis do tego meczu:

Na bramce Huet kontra Miller. Obie ekipy grały już ze sobą i w Buffalo był remis 4:4, bronili ci sami 2 bramkarze. Dużo goli z gry 5on5, liczę na conajmniej cztery i kilka z PP. Montreal w tym elemencie na razie znakomicie, bardzo dobrze również Buffalo. Co prawda obie ekipy mają też nieprzeciętnie dobry PK, ale obie jak dotąd nie spotykały się jeszcze (Montreal u siebie, a Buffalo na wyjeździe) z drużynami o wysokim wskaźniku wykorzystywania gier z przewag. W tamtym sezonie Montreal strzelał i jednocześnie tracił bardzo dużo goli z gier specjalnych. A w tym sezonie jak na razie zapowiada się, że będzie dość podobnie. Nawet przy małej relatywnie liczbie kar powinno coś wpaść w tym względzie.

Z pozostałych meczy skłaniałbym się raczej do underów w Dallas, Florydzie, Colorado i Edmonton i ewentualnie over w Columbus. Z reguły po otwarych meczach w sobotę i dużej liczbie overów następuje "zamknięty" underowy poniedziałek. Z 1x2 najbardziej prawdopodobna chyba, ale i najgorzej płatna jedynka w Edmotnon, ale oni się już też swoją drogą nawygrywali, więc raczej pasuję.

Do góry
#671642 - 24/10/2006 14:40 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Bardzo słaby wczoraj dzień niestety po jedenj bramce w obie strony.

Dziś suche typy bez dłuższych wywodów:

1. HPK-Assat over 5,5 1,85
Kalsdorf-Lask 2 1,29
AKO 2,15 9/10 prof

Było 2,00 na ten over ale niestety troszkę spadło

2. Saipa-Tappara under 5,5 5/10 1,95 GB

Saipa straciła z Blues 7 goli wszystkie z PP, a teraz gra z ekipą, która w tym elemencie kuleje na wyjeździe. Niski wynik spodziewany.

3. TPS-JYP under 5,5 3/10 1,75 Bwin
TPS-JYP under 5,5 i 1 1/10 2,68 Totomix

4. Ilves-Karpat under 5,5 3/10 1,75 GB
Ilves-Karpat under 5,5 i 2 1/10 3,40 Totomix

Z innych meczy over w Lukko z HIFK ale może być na styku moim zdaniem. Niskie kursy ale w profe całkiem strawne. No i raczej 1 w Lahti z Kalpą

Ze szwedzkiej i niemieckiej jakoś nic mi nie pasuje, z NHL raczej później, chyba powielę Pit-NJD na under, ale widzę że dużo ludzi w USA stawia na over, więc poczekam na bramkarzy i zobaczymy.

Do góry
#671643 - 24/10/2006 19:57 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Coś widzę, że szczęście mnie opuściło, jeżeli wogóle kiedykolwiek było po mojej stronie. Trzy ostatnie mecze z wysoką stawkę zakończyły się o 1 golem za mało lub o 1 za dużo. Under w Malmoe z Brynasem przepadł już właściwie po 1 tercji, over w Montrealu nie dali rady chłopaki bo strzelali po słupkach i poprzeczkach (3 razy) i niestety PK obu zespołów okazał się jednak za dobry, no i dziś HPK z Assatem stwierdzili, że nie warto już strzelać na 15 minut przed końcem meczu. Tu zaskoczył mnie występ pierwszego goalie HPK, który po kontuzji bronił dużo lepiej niż można się było spodziewać. Ale i HPK mogło się chociaż postarać o jedną bramkę w trzeciej tercji, ale w zasadzie po co.

Dobra podsumujmy:

Sobota:

1. Ottawa-NJ Devils under 5,5 8:1 NO -7

Brodeur się spisał nie ma co

2. Chicago-St Louis under 6 (60) 3:4 NO -6

Po meczu dowiedziałem się, że Khabibulin grał cały mecz ze złamanym palcem, złamał sobie na rozgrzewce, ale co tam - cóż cięzko się chyba w sumie broni w takim wypadku, nie wiem.

3. Toronto-NY Rangers over 6 (ot) 4:5ot OK +4,1
4. Edmonton-Detroit under 6 (60) 3:1 OK +2,8
5. NYI-Carolina over 6 (ot) 4:3ot OK +2,73

Poniedziałek:

1. Malmoe-Brynas under 5,5 5:1 NO -8
2. Montreal-Buffalo over 6 (ot) 1:4 NO -8

Wtorek:

1. HPK-Assat over 5,5 4:1 NO
Kalsdorf-LASK 2 1:3 OK
AKO 2,15 NO -9

2. Saipa-Tappara under 5,5 3:2ot OK +4,75
3. TPS-JYP under 5,5 i 1 {b] 4:1 OK +3,93
4. Ilves-Karpat under 5,5 i 2 3:4ot NO -4

Bilans: 51-42 -2,78 no to znaleźliśmy się na minusie

Zwrot: 501,22/504 = 99,45%

Do góry
#671644 - 24/10/2006 20:08 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Ażeby wyjść na plus dzisiaj jeszcze jeden mecz z nhl - jednak Pit z NJD na under. Nie widzę za bardzo mozliwości na dużo goli w tym meczu, chyba że Brodeur znów odstawi taką manianę jak z Ottawą.

5. Pittsburgh-NJ Devils under 6 (60) 7/10 1,80 Bwin

W skrocie mało kar - szczególnie w wykonaniu NJ Devils, mało goli w związku z tym z gier w przewagach. I pełna rehabilitacja Brodeura po meczu w Ottawie, gdzie puszczał niesamowite babole. Po drugiej stronie bardzo utalentowany Fleury, więc myślę, że to bardzo bezpieczny bet przy tak niskiej skutecności obu ekip.

Do góry
#671645 - 25/10/2006 21:48 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Krótko o wczorajszym meczu Pittsburg-NJ Devils

Mało kar i w związku z tym mało, bo zero bramek z goli z PP, natomiast wygląda na to że Brodeur złapał duży dołek i nie otrząsnął się jeszcze z meczu w Ottawie. 4 gole stracone z gry 5on5 to jak na niego zdecydowanie za dużo.

Na dziś jeden mecz, bo reszta linii moim zdaniem dość solidnie ustawiona.

1. NY Rangers-Florida over 6 (60) 7/10 1,83 Bwin

Obie drużyny relatywnie sporo faulują, mają jedne z najwyżsych statystyk wykorzysywanych PP w tej konferencji, zarówno ogólne jak i odpowiednio dom/wyjazd, a i Penalty Killing nie jest jakiś rewelacyjny. Na bramkach Lundqvist vs Belfour. Obaj nie spełniają jak na razie oczekiwań swoich szkoleniowców. Lundqvist nie odnalazł jak do tej pory formy z ubiegłego roku i mam nadzieję, że i tym razem się to nie stanie, bo potrafił u siebie bronić nisamowicie skutecznie. Belfour natomiast jest rotowany z drugim bramkarzem Auldem, ale obaj nie prezentują się za dobrze. Jedyny problem to jak dotychczas niska skuteczność z gry 5on5 Florydy na wyjazdach, ale w tym meczu wraz z dobrym PP powinni strzelić minimum 2 gole. Po NYR spodziewam się natomiast bardzo skutecznej gry w ofensywie i conajmniej 4 oczka. Ogólnie jest to mecz również na 1.

Z pozostałych sensowne jak na mój gust są typy na Vancouver ML i Atlantę ML. Obie drużyny posiadają lepszych bramkarzy od swoich rywali i jęzeli te mecze skończą się OT, jest wielce prawdopodobne, że pzechylą oni szalę zwycięstwa na swoją stronę. Atlanta na pewno będzie się chciała zrewanżować swojemu rywalowi z dywizj za porażkę u sieie, a Chicago z drugim bramkarzem myślę, że nie jest w stanie sprostać przeciwko Vancouver (Luongo). Kursy odpowiednio 2,19 i 1,55 (GB)

Wczoraj PUSH czyli bilans bez zmian

Do góry
#671646 - 26/10/2006 14:15 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Kolejny push wczoraj w nocy NY Rangers walili dosłownie głową w mur, ale trzeba przyznać mieli również sporo pecha.

Dziś najpierw Sm-Liiga. Prof wystawił całkiem przyjemne kursy:

1. Kalpa-Saipa over 5,5
Dynamo-Koeln 1
AKO 2,00 6/10 Prof

2. Assat-Jokeriit over 5,5
HIFK-Lahti 1X
AKO 2,25 5/10 Prof

3. JYP-Lukko over 5,5
Willem-Alkmaar x2
AKO 2,15 4/10 Prof

4. Tappara-HPK over 5,5 5/10 1,85 GB

W skrócie. W profe zawyżone kursy w tych 3 meczach na overy. W Kalpie z Saipą liczę na bramki z overów. Kalpa u siebie dużo strzela i dużo traci. Saipa zmienia teraz bramkarzy w trakcie każdego meczu, bo żadnemu z nich nie idzie - dziś ma bronić Stromberg.

Assat z Jokeriitem również bramki z PP i słabsza dyspozycja bramkarza Jokeriitu - Riiksmana w paru ostatnich meczach. Mieli kilka dni odpoczynku, więc jakiś głód hokeja powinien być u gości. Kurs zawyżony o około 0,4 .

JYP z Lukko to najtrudniejszy z tych trzech z profe. JYP jest znana ogólnie jako underowa ekpa, ale dziś gra z overowym Lukko. W bramce Lukko już trzeci mecz GK Myllyniemi, który nie sprawia zbyt dobrego wrażenia. Myślę, że JYP może dziś się rozstrzlać, a i Lukko, które na wyjeździe potrafi postraszyć każdego, strzeli kilka bramek, zwłaszcza że Wallinheimo w JYP też nie gra rewelacji.

Tappara z HPK. Tappara wróciła po paru tygodniach do swojego podstawowego GK Lehto, który na początku sezonu spisywał się gorzej niż źle. We wtorek grał w meczu z Saipą i spisał się całkiem przyzwoicie (2 puszczone gole), ale teraz sprawdzian jest znacznie trudniejszy, bo przyjeżdża HPK - bardzo skuteczna drużynka ostatnimi czasy. Tappara też strzela z reguły >= 3 u siebie, więc ospora szansa na over, myślę.

Pozostałe mecze - 1 w meczu HIFK-Lahti i aczej under, 1 i na krawędzi linii 5,5 w meczu Blues-Ilves. Karpat z TPS - raczej zwycięstwo gospodarzy ale nie ruszam.

Do góry
#671647 - 26/10/2006 14:33 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Jako 5. mecz dodaję jeszcze jedno spotkanie z ligii szwedzkiej:

5. HV71-Frolunda over 5,5 4/10 1,80 GB

Tak więc dziś dzień overów.

Na pewno też coś NHL dziś, ale nie mam jeszcze bramkarzy, więc zostawiam na później

Do góry
#671648 - 26/10/2006 23:01 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Katastrofalny dzień jak dziś dla mnie, na dziś/jutro jeszcze 4 mecze NHL

W środę u Rangersów kolejny PUSH, dzisiaj późnawo, ale trochę więcej meczy.

Boston-Montreal over 5,5 4/10 1,80 GB
NJ Devils-Florida over 5,5 5/10 1,82 GB
Ottawa-Toronto over 6 (60) 4/10 1,73 Bwin
Nashville-San Jose over 6 (ot) 6/10 1,98 GB

Opisy w poniższym poście

Do góry
#671649 - 26/10/2006 23:14 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Boston z Montrealem, i pojedynek Thomas przeciwko Huet. Thomas to jego trzeci występ, na razie bez rewelacji, Huet moim zdaniem jest słabszy od Aebischera, szczególnie słabiej spisuje się na wyjazdach. Obie drużyny dość dużo strzelają i tracą z gry, mniej z gier w przewadze i tu również może być relatywnie mało kar. Liczę jednak na conajmniej 4 gole z gry 5on5 i z PP też coś powinno wpaść.

NJ Devils z Florydą, i Brodeur vs Auld. Brodeur chyba bez formy. Dwa kolejne występy bardzo słabe z Ottawą i Pittsburghiem, i liczę, że tu będzie podobnie. NJ Devils po 2 kolejnych porażkach ruszy z pewnością z dużą zaciekłością na rywala, u siebie grają dużo skuteczniej niż w meczach wyjazdowych, i powinni strzelać zarówno z gry jak i PP. Floryda myślę, że jak i w przypadku wyjazdowego meczu z NY Rangers będzie skwapliwie czekać na błędy rywala i też coś ustrzeli.

Ottawa-Toronto, Toronto dużo lepiej gra na wyjazdach i tu upatruje spora szansę na over. Ottawa wydaje się być w niezłym gazie i przciwko Raycroftowi na pewno strzeli 3+ więcej, a Toronto dorzuci swoje. Jdyny problem to bramkarz Ottawy Emery, który może zadecydować o przekonującym, acz niskim wynikowo zwycięstwie swojej drużyny. Mam nadzieję jednak że Toronto przebije się i przez tego bramkarza, jak to miało do tej pory w zwyczaju w tym sezonie.

No i Nashville z San Jose. Dwaj bardzo dobrzy GK Vokoun vs Toskala, ale z tego co widzę Vokoun nie jest z pewnością w optymalnej formie i w meczach z bardziej skutecznymi rywalami puszcza bramki w dużych ilościach. Toskala ma już na koncie klkanaście zycięstw z rzędu i bije kolejne rekordy, ale na tafli w Nashville nie łatwo jest zachować czyste konto. Dużo goli z gry 4+, i PP (tu liczę przede wszystkim na San Jose). Obie drużyny nie mają "najlepszych" w lidze linii od "killowania" PP przeciwnika.

Z 1x2 raczej znowu Buffalo, bo przeciwko Di Pietro powinni dać radę.

Do góry
#671650 - 26/10/2006 23:16 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Krótko o lidze fińskiej - kompletna klapa, nie wiem co im się stało w drugich połowach meczu (susza), ale ligę fińską na razie chyba nieco odpuszczę - koncentruję się na NHL - ligii europejskie w dużo mniejszym zakresie. Podsumowanie jutro

Do góry
#671651 - 27/10/2006 16:33 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

DEL:

1. Eisbaren-Hamburg 1 i over 5,5 5/10 2,80 Toto
2. Krefeld-Augsburg 1 i over 5,5 5/10 2,58 Toto
3. Mannheim-DEG under 5,5 3/10 2,20 Bwin
Mannheim-DEG under 6,5 2/10 1,75 GB

Do góry
#671652 - 28/10/2006 13:09 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

1/3 z niemieckiej, trochę zabrakło w Eisbaren, ostania tercja w niemieckiej i mało goli hmm dziwne.

Dzisiaj późnawo, ale jeszcze raz damy szanse lidze fińskiej.

1. Kalpa-HIFK over 5,5
Buffalo-Atlanta over 5,5
AKO 3,08 8/10

Taki dubelek za wysoką stawkę. Wydaje mi się dość prawdopodobny. W pierwszym meczu jedna z najlepiej grających z PP u siebie drużyn tej ligii (tak - Kalpa!), przeciwko najsłabszemu PK wyjazdowemu. Do tego jedna z najsłabiej grających w obronie 5on5 u siebie przeciwko drugiej pod względem skuteczności w ataku na wyjeźdie (po Lukko). HIFK faworytem meczu, dużo kar.

I Buffalo vs Atlanta - linia online 6,5 a w profe 5,5, dzisiaj sobota, 2 drużyny, które na razie nie muszą się martwić o miejsce w konferencji, otwarty mecz, dużo okazji bramkowych, skuteczne drużyny, 5on5, PP.

2. Espoo-Lukko over 5,5
HPK-Lahti 1X
AKO 2,16 3/10

Lukko bardzo skuteczne na wyjeździe cały czas z bramkarzem Myllyniemi. Powinno być wysoko, czy przekroczą over 5,5 nie wiem ale myślę, że 60% bym dał. HPK u siebie z Wiikmanem na bramce, który wygląda dość solidnie. Tu 1X ale 1 też powinna wejść.

Do góry
#671653 - 28/10/2006 13:11 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Zapomniałem dodać - kursy z profe

Do góry
#671654 - 29/10/2006 23:00 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Z braku czasu nie podałem w tym wątku swoich typów z nhl z soboty oprócz ww meczu buffalo-atlanta, co trochę zmieni bilans nhl (tzn nie będą się one zgadzać pomiędzy soczi hokej u/o a bilansem w wątku nhl typy...), ale trudno nieistotne.

Podsumujmy:

24.10

1.Pittsburgh-NJ Devils under 6 2:4 PUSH

25.10

1. NY Rangers-Florida over 6 2:4 PUSH

26.10 (fatalny dzień - trzeba przyznać)

1. Kalpa-Saipa over 5,5 1:2 NO
Dynamo-Koeln 1 OK
AKO 2,00 NO -6

2. Assat-Jokeriit over 5,5 0:3 NO
HIFK-Lahti 1x 5:4ot OK
AKO 2,25 NO -5

3. JYP-Lukko over 5,5 2:3ot NO
WillemII-AZ x2 0:4 OK
AKO 2,14 NO -4

4. Tappara-HPK over 5,5 2:3ot NO -5
5. HV71-Frolunda over 5,5 2:1 NO -4
6. Boston-Montreal over 5,5 2:3 NO -4
7. NJ Devils-Florida over 5,5 2:0 NO -5
8. Ottawa-Toronto over 6 7:2 OK +2,92
9. Nashville-San Jose over 6 4:3 OK +5,88

27.10

1. Eisbaren-Hamburg 1 i over 5,5 4:1 NO -5
2. Krefeld-Augsburg 1 i over 5,5 4:3 OK +7,9
3. Mannheim-DEG under 5,5 i 6,5 5:3 NO -5

28.10

1. Kalpa-HIFK over 5,5 5:1 OK
Buffalo-Atlanta over 5,5 4:5ot OK
AKO 3,08 OK +16,64

2. Espoo-Lukko over 5,5 3:2ot NO
HPK-Lahti 1x 5:1 OK
AKO 2,16 NO -3

Bilans: 55-52 -15,44
Zwrot: 571,56/587 97,37%

Liga fiska staje się dla mnie coraz mniej przewidywalna i zaczynam się zastanawiać czy zupełnie jej nie zarzucić. Nawet ostani wygrany typ Kalpa-HIFK był co tu dużo mówić dość szczęśliwy. Staty statami a grają sobie zupełnie różnie. Nawet bookmaker, którym bardzo często się sugeruję, a który jest z pewnością niezłym specem od hokeja skandynawskiego też ma chyba spory orzech do zgryzienia. Na razie ograniczę typy z tej ligii do całkowitego minimum i nawet jeżeli mecz będzie wyglądał na idealny na któryś z typów u/o stawka będzie z tych mniejszych.

Żałuję,że nie zdążyłem na ten wątek przetransferować swoich typów z nhl -typy..., ale z braku czasu już tak zostało. Swoje typy z NHL będę się starał podawać zawsze w tych 2 wątkach.

Na dziś jeden mec z NHL:

Colorado-Minnesota under 5,5 4/10 1,95 Bwin.

Colorado strzela dużo bramek, ale u siebie ta zdobycz to w głównej mierze zasługa bardzo dobrych linii w przypadku gier w przewadze (PP). Tymczasem dzisiaj Colorado będzie miało za przeciwnika drużynę, która ma najlepszy w NHL jak dotychczas PK. Minnesota bardzo rzadko, a w tym sezonie ani razu na wyjeździe nie straciła gola z gry w osłabieniu. Co prawda jak do tej pory miała za rywali ze słabszymi od Colorado PP, ale i tak myślę, że ograniczy to liczbę goli z gier specjalnych w tym meczu do minimum, zwłaszcza iż zawodnicy Minnesoty rzadko uciekają się do nieprzepisowych zagrań. Na bramkach w obu drużynach prawdopodobnie Theodore (Colorado) i Fernandez (Minnesota). Fernandez broni bardzo dobrze i to dzięki niemu w dużej mierze goście punktują. Jeżeli PP Colorado zostanie zneutralizowane jak się spodziewam Colorado nie powinno strzelić więcej jak 2 gole w tym spotkaniu. Z kolei Minnesota co by nie mówić o ich grze defensywnej, to w ofensywie na wyjazdach nie jest drużyną nadzwyczaj skuteczną. Nawet przeciwko Theodore`owi, który potrafi być nieobliczalny, nie powinni się za bardzo rozszaleć. Myślę, że to Colorado będzie drużyną, która będzie prowadziła grę, a Minnesota starać się będzie kontrolować wynik (x lub 2). Stawka stosunkowo niska, bo obawiam się w tym meczu o występ bramkarza Colorado .

Do góry
#671655 - 29/10/2006 23:03 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Zawsze mnie zastanawiało czemu ja nie mog edytować. Jakiś głupi nawias i przejrzystość diabli wzięli

Do góry
#671656 - 30/10/2006 22:59 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Typ na under w meczu Colorado-Minnesota co prawda wszedł, ale spodziewałem się trochę innego meczu. Uratował go w zasadzie dobry występ Theodore'a.

Na dzisiaj dwa mecze:

Philadelphia-Chicago over 6 (ot) 4/10 1,72 GB

Obie drużyny nie zachwycają ostatnio skutecznością, ale w tym meczu widzę sporą szansę na przełamanie tych trendów. Philadelphia bo naprzeciwko bramkarz znacznie słabszy od dotychczasowych bramkarzy kolejnych rywali - Boucher. Jest szansa na parę bramek z gry 5on5 i PP, bo Chicago często ucieka się do fauli, ma bardo słaby PK a Philadelphia mimo wszystko u siebie PP ma nienajgorszy. Chicago z kolei lepiej spisuje się na wyjazdach, strzela więcej bramek i jest skuteczniejsze. Co prawda kontuzje 2 kluczowych graczy na pewno mają swój wpływ, ale myślę, że tym razem coś ustrzelą. Na bramce w Philadelphi Esche, który nigdy odkąd sięgam pamięcią nie bronił zbyt pewnie we własnej hali. Chicago nie strzeliło wprawdzie bramki w 2 ostatnich mczach, ale wówczas na przeszkodzie stawali fachowcy wybitnej klasy i do tego w formie (Luongo z Vancouver i Bryzgalov z Anaheim). Stawka medium ze względu na kontuzje w Chicago.

St.Louis-Anaheim under 5,5 4/10 1,82 Unibet.

Na bramkach w obu drużynach prawdopodobnie Sanford i Giguere. Ten pierwszy nie jest podstawowym bramkarzem gospodarzy, ale jest moim zdaniem solidniejszy i potwierdzają to jego statystyki. Niełatwo jest pokonać tego bramkarza z gry, a Anaheim w tym elemencie na wyjeździe nie jest jakąś przodującą siłą. Sanford bronił już w meczu w Anaheim (0:2) i jedyne 2 gole, jakie przepuśćił padły z gier w przewadze zespołu Mighty Ducks. U siebie jak do tej pory St.Louis znacznie lepiej też broni w osłabieniu i to jest również szansa na to, że nie powtórzy się sytuacja z poprzedniego meczu (czyli 2 PP goals dla Anaheim). Kluczowa może być liczba kar, bo mimo wszystko Anaheim zawsze jest grożny w tym elemencie, tu liczę na to, że podobnie jak w przypadku dotychczasowych meczy na wyjazdach zespołu Anaheim nie będzie ich zbyt wiele. U gości bronić ma Giguere, bardzo solidny bramkarz, obecnie chyba nieco słabszy od Bryzgalova, ale myślę, że jest w stanie zatrzymać gospodarzy na poziomie maximum dwóch goli. Ogólnie mało strzałów, mało kar i mało goli. Czy tak rzeczywiście będzie, się okaże.

Z 1x2 najbliżej mi do Atlanty ML i może tak niespodziankowo St.Louis.

Do góry
#671657 - 01/11/2006 23:40 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Trochę późnawo już, ale nie było za bardzo czasu dzisiaj:

Columbus-Colorado under 6 (60) 6/10 1,81
Anaheim-NY Rangers over 6 (ot) 5/10 1,95
Dallas-St.Louis over 5,5 (60) 4/10 1,95
Edmonton-Nashville over 5,5 (60) 3/10 1,83

1. Columbus-Colorado

Na bramkach odpowiednio Leclaire i Theodore. Columbus u siebie mało strzela i mało traci, taka jest mniej więcej zasada. Leclaire broni bardzo dobrze szczególnie we własnej hali. Miał jeden słabsy występ przeciwko bardzo skutecznym z reguły na wyjeździe zespołowi z Toronto, pozostałe mecze to blisko 95% skuteczności. Colorado potrafi grać na wyjeździe również bardzo skutecznie, ale mam wrażenie , żę ich występ w dużej mierze zależy jednak od postawy bramkarza rywali. Przeciwko Leclairowi nie powinni oni mieć zbyt pokaźnego dorobku myślę. Z kolei Columbus z gry 5on5 strzela mało i trudno jest im przekroczyć liczbę 2 goli w meczu. Jeżeli chodzi o bramki z PP, to spodziewam się niewielkiej ich ilości w tym meczu. Columbus do tej pory strzeliło 5 goli z gier w przewadze u siebie ale 3 z nich w grze 5 na 3. Colorado ma niby słaby PK na wyjazdach, ale wszystkie gole które tracili w osłabieniu to efekt meczu z Montrealem, bardzo otwartego, z mnóstwem kar itd. W pozostałych meczach PK Colorado był skuteczny w 100%. Myślę, że i tu to również się powtórzy.

2. Anaheim-Ny Rangers.

Giguere vs Lundqvist. Krótko - Bramkarz NY Rangers kompletnie bez formy. Na wyjeździe tylko w jednym jak do tej pory meczu (przeciwko Phoenix przepuśił mniej jak 4 gole). Nie widzę, dlaczego i jak w meczu z Anaheim coś miałoby się odmienić. Skoro LA było w stanie strzelić Lundqvistowi aż 3 gole z gry i 1 PP goal, Anaheim powinien ten wyczyn conajmniej poprawić. Ich skuteczość jest znacznie wyższa w obu tych elementach aniżeli skuteczność LA czy wcześniej Phoenix. Jedyną szansę na zwycięstwo NY Rangers w tym meczu widzę w badzo dobrej grze ofensywnej i tym w zasadzie dysponuje zespół z Nowego Yorku cały czas. W LA stanął na drodze bardzo dobrze broniący Garon (swoją drogą dlaczego trener LA bardzo rzadko po niego sięga jest dla mnie nie zrozumiałe), natomiast w ANaheim nie zapowiada się dużo łatwiej bo broni Giguere. Z tymże wygląda na to, że bramkarz Anaheim nie jest ostatnio w jakiejś wybitnie reelacyjnej formie, na wyjazdach puszcza sporo jak na niego bramek (ostatnio 3 z St.Louis), u siebie znacznie lepiej ale rywale byli znacznie słabsi w ofensywie aniżeli NY Rangers. Bardzo dobre linie PP obu drużyn i słabsze PK (szczególnie ten w przypadku NYR) otwierają szanse na bramki z PP.

3. Dallas-St.Louis

Turco vs Legace. Tu liczę przede wszystkim na to, że Dallas strzeli na pożegnanie kibiców pzed serią wyjazdową 4+więcej goli. A są ku temu spore możliwośći, bo u gości ma bronić Legace (0,870 skuteczność), więc duża szansa na poprawienie konta bramkowego. Legace, mimo słabszego ostatniego startu Sanforda jest znacznie słabszym bramkarzem w zespole St.Louis i zespół gospodarzy powinien to wykorzystać. Goście mają również słaby PK na wyjeździe więć i z gry w przewadze można byłoby coś dorzucić. Pytanie tylko, ile goli może strzelić zespół St.Louis takiemu bramkarzowi jak Turco. No i tu mamy zagadkę, bo Turco przeplata słabsze występy z dobrymi. Zespół St.Louis jest dość skuteczny na wyjeździe jak dotychczas i liczę, żę z Dallas stać ich będzie na dwie bramki conjamniej. Być może Dallas jednak samo przejdzie linię 5,5 lub zbliży się do niej na tyle, że wystarczy bardzo mały dorobek gości by był over 5,5.

4. Edmonton-Nashville

Roloson vs Mason. Rezerwowy bramkarz u gości. Moim zdaniem słabszy, więcej puszcza strzałów z gry. Może staty dokładnie tego w tym momencie nie obrazują, bo Mason grał w 2 meczach z mało skutecznymi drużynami NJ Devils i Chicago (oba te mecze na wyjeździe). W meczu z bardzo u sieie skutecznie grającym Edmonton może to mieć decydujące znaczenie. Myślę, że Edmonton jest w satnie strzleić temu bramkarzowi 2-3 gole i dorzucić coś z PP, Nashville prawdopodobnie nieco mniej (Roloson broni u siebie w Edmonton rewelacyjnie). Natomiast za over 5,5 w tym meczu przemawaiją również w tym meczu gry specjalne obu drużyn. Powyżej 20% PP i dość przeciętne wskażniki Penalty Killing. Jak dlamnie jedynka i over 5,5.

Do góry
#671658 - 02/11/2006 23:07 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Wczoraj średnio przeciętnie. Moje źródło informacji nie trafiło w obsadę 2 bramkarzy. W St. Louis jednak bronił Sanford, anie Legace i skończyło się 1-4. Pytanie czy jakby bronił Legace nie byłoby wyżej. Ponadto NY Rangers zdeydowało się wystawić Weekesa, zamiast Lundqvista i to był chyba krok we właściwym kierunku, bo występ tego bramkarza w dużym stopniu pozwolił na osiągnięcie korzystnego rezultatu na trudnym terenie w Anaheim. Nietrafiony zupełnie mecz Columbus-Colorado, zawalił bramkarz Leclaire puszczająć 4 gole przy niewielkiej ilośći strzałów zespołu z Colorado.

Na dziś jest parę meczy, które wyglądają dość ciekawie.

Florida-Toronto over 6 (ot) 7/10 1,80 GB
Minnesota-Vancouver under 5 (60) 5/10 1,87 Bwin
St.Louis-Colorado over 6 (ot) 5/10 1,80 GB
Boston-Buffalo under 6 (60) 4/10 2,00 Bwin
NJ Devils-NY Islanders over 5,5 3/10 2,05 GB

Florida-Toronto

Na bramkach odpowidnio Belfour i Aubin. Obie drużyny grały już ze sobą w tym sezonie - wygrało Toronto 2:1ot. Z tym że Florida na wyjeździe i Toronto u siebie to dwie bardzo nieskuteczne drużyny jak dotychczas. Zupełnie inaczej to wygląda jak Panthers i Maple Leafs grają na odwrót. Obie ekipy strzelają mnóstwo goli i tego mniej więcej spodziewam się i w tym spotkaniu. Aubin, bramkarz Toronto na razie występował w 2 spotkaniach i nie ma imponującej statystyki 4,41 GAA. Jeżeli jednak nawet wystąpiłby Raycroft podstawowy bramkarz to i tak Florida powinna strzelić ~3 gole z gry. Plus coś być może dorzucić z bardzo solidnego PP. Na razie Florida aplikowała conajmniej 3 gole w każdym pojedynku u siebie, zatrzymała się jedynie na San Jose, ale defensywa tych ostatnich jest zupełnie na innym poziomie aniżeli zespołu z Kanady. Toronto na wyjazdach jest również bardzo skuteczne, i nawet jeżeli Belfour będzie miał "swój dzień" ze 2 gole z gry powinny wpaść. No i gry specjalne obie drużyny mają bardzo dobry PP, Florida ma słaby PK, co może jedynie pracować na over w tym meczu.

Minnesota-Vancouver

Tu krótko - Fernandez vs Luongo. Moim zdaniem jak nie najlepsi, to ścisła czołówka bramkarzy NHL. Do tego oba zespoły mało skueczne z gry - Minnesota u siebie ciut lepiej aniżeli na wyjazdach, Vancouver bardzo przeciętnie na wyjazdach, jedynie przeciwko bramkarzowi Chicago Boucher udało im się rozstrzelać. Jedynie gry specjalne Minnesoty (PP goals) mogą tu w moim przekonaniu zagrozić underowi, ale Vancouver ostatnio craz lepszy PK, do tego brak Gaborika w Minnesocie, myślę, że powinno być dobrze. To drugie spotkanie w tym układzie w tym sezonie, w pierwszym 2:1ot dla Minnesoty.

St.Louis-Colorado

To juz drugi typ związany z zespołem z Colorado w tym tygodniu. Poprzedni (under w meczu z Columbus) zupełnie nietrafiony. Colorado zaskakująco łatwo strzelało kolejne bramki Leclairowi. Pisałem wówczas, że Colorado ma bardzo skuteczny atak, ale Leclaire powinien stanąć im na przeszkodzie (bronił do tej pory naprawdę nieźle). Tymczasem dzisiaj Colorado zagra przeciwko Legace'owi - i jeżeli nie mieli problemu z Columbus nie widzę, jak i tutaj nie mieliby mocno poprawić swojego konta bramkowego. Legace jak do tej pory u siebie puszczał średnio 3 gole z gry, ale rywale to nie byli jacyś potentaci: kolejno Boston, Chicago, Phoeni i ostatnio Detroit, które swoją drogą też nie błyszczy za bardzo w meczach wyjazdowych. Są to ekipy, które skutecznością ataku ustępują dość wyrażnie zespołowi Avalanche (na wyjazdach). No i z dugiej strony St.Louis. Ostatnio 5 goli z Anaheim i wogóle grają dość skutecznie u siebie, czym nadrabiają braki w defensywie. Mają dobry PP, strzelają z gry 5on5 i na Theodore to powinno wystarczyć. W każdym bądż razie Colorado ma dziś rywala z dużo lepszym atakiem i z dużo słabszą obroną/bramkarzem aniżeli wczoraj (5:3 Columbus). Wniosek nasuwa się sam.

Boston-Buffalo

Thomas vs Miller. Obie ekipy już się w tym sezonie starły 2:6 dla Buffalo. Wówczas bronili Toivonen i Biron. Jeżeli chodzi o tego drugiego, to jest on rezerwowym bramkarzem, słaszym raczej od Millera, i w tym upatruję sporą szansę na to, iż dorobek zespołu gospodarzy w tym meczu nie przekroczy liczby 2. Spodziewam się, że Miller jest w stanie nawet w tym meczu uzyskać shotout, ewentualnie puśćić jednego gola. Broni on naprawdę jak dotąd bardzo dobrze, puścił 5 bramek w 4 meczach wyjazdowych i na taką drużynę jak Boston, tj dość przeciętną, jak chodzi o atak, jest to całkiem prawdopodobne. Z kolei Thomas, zastępujący obecnie Toivonena może się poszczycić 2 bardzo dobrymi ostatnimi występami (puścił z gry 5on5 1 gola w dwóch kolejnych meczach z Montreal i Toronto) i na pewno na taką ekipę jak Buffalo to odpowiedni wybór trenera gospodarzy. Wygląda on w każdym bądź razie dużo lepiej obecnie aniżeli Toivonen, którego zmienił. Buffalo w tym mezu będzie na pewno strzelać bramki (myślę, że głównie z PP - bardzo słaby PK Bostonu), ale z gry pięciu na pięciu ten dorobek może być bardzo mocno ograniczony.

NJ Devils-NY Islanders

Brodeur vs Di Pietro. Bramkarz NJ devils niby w formie (2 shotouts), ale mam pewne wątpliwości, bo rywale tacy sobie, żeby nie powiedzieć słabi. Wcześniej było znacznie gorzej. Di Pietro wydaje mi się cały czas nie odnalazł swojej optymalnej dyspozycji, a każdy kolejny występ stale to potwierdza. W dużym stopniu liczę tu na gry specjalne obu drużyn. Szczególnie zderzenie PP NJ Devils z PK NY Islanders może zagrwarantować parę brameczek, hokeiści NY Islanders poza tym często uciekają się do gry nieprzepisowej. Gorzej z gry 5on5 - NJ Devils nie prezentują się tu najkorzystniej, ale myślę, że conajmniej do wyniku 4:2 w tym meczu powinni dociągnąć. NY islanders też wie jak strzelać gole.

Do góry
#671659 - 03/11/2006 22:04 Re: Soczi - hokej under/over
Soczi Offline
veteran

Wczoraj jak dla mnie słaby dzień, przynajmniej jak chodzi o u/o. Dziś dwa mecze, które niestety buki widzą dość podobnie.

Washington-Atlanta over 6 (ot) 9/10 1,68 GB

Kurs niski, stawka wysoka. Na bramkach prawdopodobnie Kolzig i Hedberg, rezerwowy bramkarz Atlanty. Lehtonen spisywał się ostatnio nieco słabiej, stąd ta zmiana - ponadto Atlanta gra mecz również jutro i Lehtonen ma wystąpić w meczu z NY Islanders. Washington wraca po serii wyjazdowych spotkań na własne śmieci, co z reguły dla drużyn NHL kończy się lekką dekoncentracją, częstokroć porażką,. Kolzig bronił bardzo solidnie na wyjazdach i wogóle zespół ze stolicy spisuje się znacznie lepiej niż w ubiegłym sezonie. Na pewno jest to m.in zasługą Semina, który doszlusował do Oweczkina, dzięki czemu pierwsza linia zespołu Waszyngtonu może już siać popłoch w obronach rywali. Washington strzela i traci u siebie dużo goli z gry 5on5, ma też bardzo dobry PP przy bardzo słabym wskaźniku PK. Ogólnie wygląda u siebie na bardzo overową drużynkę. Hedberg, który broni w ekipie gośći na razie zaliczył całkiem udany występ, rywalem jednakże był zespół z Philadelphi, wobez czego sądzę, iż nie był on w stanie się w pełni wykazać. Zespół z Waszyngtonu powinien lepiej sprawdzić bramkarza Atlanty. Atlanta również dużo strzela z gry i ma bardzo dobry PP. Z gier specjalnych liczę na minimum 2, a optymalnie 3-4 gole i kolejnych parę z gry 5on5. Dwa mecze te drużyny mają już za sobą, oba zakończone po dogrywce 4:3 ot dla Atlanty. Tu powinno być conajmniej podobnie.

Edmonton-Dallas under 6 (60) 5/10 1,70 Bwin

Roloson vs Turco. Dwóch dość przyzwoicie spisujących się bramkarzy. Roloson przede wszystkim w meczach rozgrywanych u siebie, tutaj zespół z Kanady przegrał do tej pory tylko jedno spotkanie przeciwko Nashville. Mimo tego zespół Edmonton ma najwyższą skuteczność w obronie w konferencji zachodniej. Z kolei Dallas dzięki świetnej grze Turco najwyższą odpowiednio na wyjeździe. Myślę, że bramkarze którejś z tych drużyn, albo obaj zahamują zapędy ofensywne swoich rywali. Ponadto obie ekipy mają bardzo dobry PK - o gole z gier specjalnych nie będzie wcale łatwo. Mimo iż obie drużyny są dość skuteczne w ataku, sądzę że obrona jednak zrobi tu swoje.

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08