Strona 13 z 13 < 1 2 ... 11 12 13
Opcje tematu
#6574 - 21/02/2002 15:33 Re: SUPER OKAZJA ?????
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Wow, jak pisałem swój post (z małymi przerwami) to ostatni jaki widziałem to był post Draka o 10:21!

Do góry
Bonus: Unibet
#6575 - 21/02/2002 15:42 Re: SUPER OKAZJA ?????
Drak Offline
old hand

Meldunek: 04/04/2001
cze Bogge....tak zgadzam sie....przez internet w prszyslosci zrobimy wszystko i bede z niego korzystal w wielu sprawach......ale nie podoba mi sie jezeli mam gdzies konto" naprz. "u buka" i ten sobie z moimi pieniedzmi moze robic prawie "co chce"

Do góry
#6576 - 21/02/2002 15:49 Re: SUPER OKAZJA ?????
bogge Offline
addict

Meldunek: 18/01/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak:
[qb]cze Bogge....tak zgadzam sie....przez internet w prszyslosci zrobimy wszystko i bede z niego korzystal w wielu sprawach......ale nie podoba mi sie jezeli mam gdzies konto" naprz. "u buka" i ten sobie z moimi pieniedzmi moze robic prawie "co chce"[/qb][/QUOTE]

Witam ponownie Drak,

Nie zrozum mnie źle, ale moim zdaniem dramatyzujesz w tej chwili i wyolbrzymiasz cała sprawę. Raz jeszcze przypominam iż bukmacher postąpił zgodnie z regulaminem i przepisami i nie ucierpiały na tym Twoje czy też klienta finanse. Dodam również iż pomyłki zdarzają się wszędzie. Nie tylko w firmach bukmcherskich ale i w telewizji, sądzie w rządach danych krajów i mają one o wiele większe konsekwencje aniżeli te hipotetyczne, przedstawione przez Ciebie.

Z całym szacunkiem dla Twojej osoby- Nieprofesjonalny, niedoświadczony i dysponujący nikłą wiedzą- bogge

Pozdrawiam.

Do góry
#6577 - 21/02/2002 15:51 Re: SUPER OKAZJA ?????
Drak Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Drak, według mnie takie zabezpieczenie jest jak najbardziej potrzebne firmom. Wiele z nich ma kredyty, ubezpieczenia, są notowane na giełdach. Ryzyko każdego z tych czynników byłoby dużo większe jeśli buk by był zmuszony wypłacić dużą wygraną po kursie 110.00 zamiast 1.10. Chwila nieuwagi i 20 osób wali po $1000 kurs 110.00 i co, mają wypłacać ponad dwa miliony $$$ bo jakiś gościu źle wklepał kurs do kompa? Powiem więcej, wielu bukmacherów nie tylko skasuje takie zakłady ale też zamknie Ci konto jeśli kilka razy u nich spróbujesz coś takiego.

Piil, buk nie skasuje Ci zakładów w trakcie meczu czy po nim. Jeśli zakłady zostają anulowane, to musi to nastąpić przed rozpoczęciem spotkania.[/qb][/QUOTE]

Conrad....ale tak samo jest u buka nieinternetowego.......mam dobrego kumpla ktory u takiego buka pracuje i jezeli bedzie chcial zalatwic go to nie ma problemu......

TO MOZESZ MI WYTLUMACZYC I TY DLACZEGO BUK NIEINTERNETOWY NIE MA TAKIEGO ZABESPIECZENIA BO I U NIEGO ISTNIEJE DUZE RYZYKO BANKRUCTWA PRZES WYPISANIE ZLYCH KURSOW...?????

Do góry
#6578 - 21/02/2002 15:59 Re: SUPER OKAZJA ?????
Drak Offline
old hand

Inna sprawa to ta ze ten czlowiek ktory obstawil mecz SZWECJA-BIALORUS z kursem 11 na Szwecje a gdzies indziej kontrowal Bialorus z kursem 11 to nie musi byc NAGNIEWANY bo mial SUPER fuksa i nie stracil kase ,a jeszcze chyba ladnie zarobil.....ale gdyby wynik byl odwrotny to by sie chyba ladnie w k.....

Do góry
#6579 - 21/02/2002 16:05 Re: SUPER OKAZJA ?????
bogge Offline
addict

[qb]

TO MOZESZ MI WYTLUMACZYC I TY DLACZEGO BUK NIEINTERNETOWY NIE MA TAKIEGO ZABESPIECZENIA BO I U NIEGO ISTNIEJE DUZE RYZYKO BANKRUCTWA PRZES WYPISANIE ZLYCH KURSOW...?????[/qb][/QUOTE]

Witam raz jeszcze,

To może ja postaram się odpowiedzieć na to pytanie:

1. Z głupoty nie biora takiego faktu pod uwagę.

2. System zaraz by wykazał wpłaty na dany zakład o danym kursie i taki zakład zostałby od razu zamknięty.

==================================================

3. Chętnie wysłucham Twojej argumentacji Drak w tej sprawie, gdyż z Twoich postów wnioskuje iż doskonale wiesz dlaczego, więc proszę oświeć mnie i innych w tej sprawie.

Pozdrawiam

bogge

Do góry
#6580 - 21/02/2002 16:06 Re: SUPER OKAZJA ?????
DMK Offline
old hand

Meldunek: 09/05/2001
[qb]

Conrad....ale tak samo jest u buka nieinternetowego.......mam dobrego kumpla ktory u takiego buka pracuje i jezeli bedzie chcial zalatwic go to nie ma problemu......

TO MOZESZ MI WYTLUMACZYC I TY DLACZEGO BUK NIEINTERNETOWY NIE MA TAKIEGO ZABESPIECZENIA BO I U NIEGO ISTNIEJE DUZE RYZYKO BANKRUCTWA PRZES WYPISANIE ZLYCH KURSOW...?????[/qb][/QUOTE]

W internecie jest to automat - wybierasz typ, akcpetujesz i kupon gotowy!
u nieinternetowego jest jeszcze etap, gdy osoba obslugujaca wprowadza Twoje typy i stawke - podejrzewam, ze przy probie postawienia 1000PLN na Szwecje po kursie 11.0 mogliby Ci polapac i odmowic przyjecia kuponu (O TYM JEST MOWA W REGULAMINIE - ODMOWA PRZYJECIA BEZ PODANIA PRZYCZYNY).
Co prawda w okienku wklepuja to najczesciej prawie jak automaty, ponadto nie zawsze "panienka" musi zdawac sobie z tego sprawe, ze to dziwne kursy...

poza tym, co o czym juz byla mowa - jestes anonimowym klientem, wiec nie moga Ci cofnac kuponu przed meczem!

Do góry
#6581 - 21/02/2002 16:21 Re: SUPER OKAZJA ?????
Drak Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał bogge:
[qb]

Witam raz jeszcze,

To może ja postaram się odpowiedzieć na to pytanie:

1. Z głupoty nie biora takiego faktu pod uwagę.

2. System zaraz by wykazał wpłaty na dany zakład o danym kursie i taki zakład zostałby od razu zamknięty.

==================================================

3. Chętnie wysłucham Twojej argumentacji Drak w tej sprawie, gdyż z Twoich postów wnioskuje iż doskonale wiesz dlaczego, więc proszę oświeć mnie i innych w tej sprawie.

Pozdrawiam

bogge[/qb][/QUOTE]

ad.1.jestem pewny ze napewno wiedza co czynia

ad.2.takim systemem moglby sie pochwalic moze tak TOTOshit.

ad.3.nie bede argumentowal bo nie widze potrzeby

Do góry
#6582 - 21/02/2002 16:25 Re: SUPER OKAZJA ?????
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
@ Drak

Ja nie twierdzę, że Profesjonal mi nie przyjmie dużego zakładu. Chodzi o to, że nie zrobi tego automatycznie. Jeżeli przyjdę do kolektury z workiem pieniędzy, to panienka nie weźmie go ode mnie tylko zadzwoni po zgodę do centrali, a tam przed przyjęciem zakładu sprawdzą kurs ... W Internecie u niektórych buków nawet dla dużych sum takie rzeczy odbywają się automatycznie i dlatego te buki potrzebują dodatowego zabezpieczenia.

@ hpc

Wydaje mi się że tak właśnie jest jak to planujesz w "bonusowym" pomyśle (pewnie Bogge mógłby to potwierdzić). Jeżeli kursy były np. odwrócone, to wszystkie zakłady na ten mecz są anulowane. Jeżeli będzie odwrócony kurs, ale twoja wiara w Niemców że pokonają Szwedów byłaby na tyle silna, że postawiłbyś na nich po 1.1 a nie 11.00 to Twój zakład też byłby unieważniony. Wraz z informacją o unieważnieniu zakładu dostajesz informację, że kurs został poprawiony i jak chcesz to możesz zawrzeć zakład ponownie po nowym.

Do góry
#6583 - 21/02/2002 16:25 Re: SUPER OKAZJA ?????
bogge Offline
addict

[qb]

ad.1.jestem pewny ze napewno wiedza co czynia

ad.2.takim systemem moglby sie pochwalic moze tak TOTOshit.

ad.3.nie bede argumentowal bo nie widze potrzeby[/qb][/QUOTE]

Drak z całym szacunkiem,.....To czemu pytasz nas o to, skoro sam nie widzisz potrzeby????

Pozdrawiam

Zmęczony tą całą jałową dyskusją, bogge.

Do góry
#6584 - 21/02/2002 16:27 Re: SUPER OKAZJA ?????
Drak Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał DMK:
[qb]

W internecie jest to automat - wybierasz typ, akcpetujesz i kupon gotowy!
u nieinternetowego jest jeszcze etap, gdy osoba obslugujaca wprowadza Twoje typy i stawke - podejrzewam, ze przy probie postawienia 1000PLN na Szwecje po kursie 11.0 mogliby Ci polapac i odmowic przyjecia kuponu (O TYM JEST MOWA W REGULAMINIE - ODMOWA PRZYJECIA BEZ PODANIA PRZYCZYNY).
Co prawda w okienku wklepuja to najczesciej prawie jak automaty, ponadto nie zawsze "panienka" musi zdawac sobie z tego sprawe, ze to dziwne kursy...

poza tym, co o czym juz byla mowa - jestes anonimowym klientem, wiec nie moga Ci cofnac kuponu przed meczem![/qb][/QUOTE]

DMK...cofnac kupon przed meczem jest bardzo prosta sprawa.Musieli by tylko zrobic zmiane w regulaminie- powod dlaczego tak moga zrobi.Wierze ze takiej glupoty jak../zwracanie zakladow z powodu zle wypisanego kursu...../ nikdy nie zobacze w REGULAMINIE u nieinetowego buka.

Do góry
#6585 - 21/02/2002 16:29 Re: SUPER OKAZJA ?????
jaro Offline
member

Meldunek: 12/07/2001
Wydaje mi się że jezeli chodzi o kursy to pracownik nie ma nic do gadania. Przecież kursy są w systemie komputerowym a wydruki lub tablica
to tylko podgląd spotkań. Błądnatablicy zwryfikuje komputer.

Do góry
#6586 - 21/02/2002 16:31 Re: SUPER OKAZJA ?????
Drak Offline
old hand

[qb]Inna sprawa to ta ze ten czlowiek ktory obstawil mecz SZWECJA-BIALORUS z kursem 11 na Szwecje a gdzies indziej kontrowal Bialorus z kursem 11 to nie musi byc NAGNIEWANY bo mial SUPER fuksa i nie stracil kase ,a jeszcze chyba ladnie zarobil.....ale gdyby wynik byl odwrotny to by sie chyba ladnie w k.....[/qb][/QUOTE]

Przepraszam...to byl mecz ...Szwecja-Niemcy

Do góry
#6587 - 21/02/2002 16:33 Re: SUPER OKAZJA ?????
DMK Offline
old hand

Meldunek: 09/05/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jaro:
[qb]Wydaje mi się że jezeli chodzi o kursy to pracownik nie ma nic do gadania. Przecież kursy są w systemie komputerowym a wydruki lub tablica
to tylko podgląd spotkań. Błądnatablicy zwryfikuje komputer.[/qb][/QUOTE]

racja, ale mialem na mysli (uQ$ to potwierdzil) to, ze moze sie zastanowic na tym kursem i zadzwonic do centrali - oczywiscie ze sam NICZEGO nie zmieni!

Do góry
#6588 - 21/02/2002 16:52 Re: SUPER OKAZJA ?????
kwasek Offline
member

Meldunek: 23/01/2002
Witam.
Widzę że rozpętałem burzę stawiając na Szwecję po kusie 11,0 i mając pretensję że nie wypłacili mi kasy. Tak naprawdę jestem tym zainteresowany gdyż dotyczy to akurat mojego przypadku.
To ,że nie zarobiłem na tym grosza i nic nie straciłem to wg Bogge jest w porządku.Wcale tak nie uważam bo jeżeli buk nie chce zapłacić za swój błąd i pomimo że potwierdza fakt przyjęcia kupnu to nigdy dla mnie w porządku.Przytaczany argument że w świecie są poważniejsze błędy jest niepoważne.Właśnie brak ponoszenia konsekwencji za popełniane błedy doprowadza do tego że się one mnożą.
Jesze tylko drobiazg obstawiałem 11.38 a informację o zwrocie kasy dostałem o 14.40 kasę z kursów przeciwstawnych następnego dnia rano.

Pozdrawiam.

Do góry
#6589 - 21/02/2002 16:54 Re: SUPER OKAZJA ?????
Drak Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał uQ$:
[qb]@ Drak

Ja nie twierdzę, że Profesjonal mi nie przyjmie dużego zakładu. Chodzi o to, że nie zrobi tego automatycznie. Jeżeli przyjdę do kolektury z workiem pieniędzy, to panienka nie weźmie go ode mnie tylko zadzwoni po zgodę do centrali, a tam przed przyjęciem zakładu sprawdzą kurs ... W Internecie u niektórych buków nawet dla dużych sum takie rzeczy odbywają się automatycznie i dlatego te buki potrzebują dodatowego zabezpieczenia.

[/qb][/QUOTE]

Masz racje w tym ze musi dzwonic o pozwelenie.....ale jezeli dziewczynka bedzie chciala i bedziesz jej sympatyczny to moze Ci bez problemu nastukac kuponow i za 1 000 000 zl i centrala o tym nie bedzie wogole wiedziala .....zprawdza to az po fakcie......i nadal myslis ze takie dodatkowe zabespieczenie buki nieinetowe nie potrzebuja???????
Pisalem ze sa rozne zabespieczenia zeby sie taki kurs nie dostal na punkty......wedlug mnie buk inetowy jest zawygodny zeby cos takiego zrobil,lub nie ufa swoim pracownikom ktorzy by mogli zruinowac firme i zabespiecza sie regulaminem......

Koncze dyskusje.......nie chcialem nikogo z niechecic z grania przez inet..TO WZADNYM WYPADKU....chcialem tylko podyskutowac o regulaminie buka inetowego i pokazac na punkt ktory chyba nigdy niezrozumie....../moze az wtedy jak ten punkt wprowadza i buki nieinetowe/,ale nie widze powodu zeby taka "bzdure" mialy zrobic

Do góry
#6590 - 21/02/2002 17:28 Re: SUPER OKAZJA ?????
sawi Offline
addict

Meldunek: 25/09/2001
...ale o czym wy mówicie , przeciez u lokalnych buków (Prof, STS) nie można stawiać astronomicznych sum pieniedzy na zakłady,gdyż buki te mają ograniczenia co do wygranych sum ,w profie jest to suma bodajrze 20,000 tys zł .
Czyli jesli przyjdziesz z 1mln zł tak jak mowisz Drak, to jakim cudem poślesz kupon za tą sumę skoro max wygrana wynosi 20,000 .
Nawet kiedys posłałem sobie kupon za 2zl o bardzo duzym AKO i ewentualna wygrana wynosiła ponad 30,000 to system mi ją sam zredukował do 20,000(jednym słowem straciłem ponad 10,000 ,gdyz max prób to jest 20,000)!!!
pozdr.

Do góry
#6591 - 21/02/2002 17:45 Re: SUPER OKAZJA ?????
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[qb]
[...]

Pisalem ze sa rozne zabespieczenia zeby sie taki kurs nie dostal na punkty......wedlug mnie buk inetowy jest zawygodny zeby cos takiego zrobil,lub nie ufa swoim pracownikom ktorzy by mogli zruinowac firme i zabespiecza sie regulaminem......

[...]
[/qb][/QUOTE]

Czytałem ten watek i zastanawiałem sie kto pierwszy zwroci na to uwage. Wg mnie gdyby nie ten punkt regulaminu to bardzo szybko znalazlby sie przekupiony pracownik wklepujacy kursy ktory "pomylilby sie" a jego kumple obstawiliby po wielokrotnie zawyzonym kursie.
Nie wiem jakie moga byc dla pracownika konsekwencje za cos takiego ale nie wydaje mi sie, zeby latwo bylo udowodnic, ze 110 zamiast 1,10 wpisal nie przez pomylke.
A nawet jak konsekwencje bylyby duze to do zarobienia tez jest duzo i zarabia zwykle nie ten ktory ryzykuje najwiecej.

Z drugiej strony to nie wiem czy u bukow internetowych tak znowu latwo postawic jest kilka tys $? Mam konta w dwoch i limity sa dosc niskie.

Wojtek

Do góry
#6592 - 21/02/2002 20:06 Re: SUPER OKAZJA ?????
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał sawi:
[qb]...ale o czym wy mówicie , przeciez u lokalnych buków (Prof, STS) nie można stawiać astronomicznych sum pieniedzy na zakłady,gdyż buki te mają ograniczenia co do wygranych sum ,w profie jest to suma bodajrze 20,000 tys zł .
Czyli jesli przyjdziesz z 1mln zł tak jak mowisz Drak, to jakim cudem poślesz kupon za tą sumę skoro max wygrana wynosi 20,000 .
Nawet kiedys posłałem sobie kupon za 2zl o bardzo duzym AKO i ewentualna wygrana wynosiła ponad 30,000 to system mi ją sam zredukował do 20,000(jednym słowem straciłem ponad 10,000 ,gdyz max prób to jest 20,000)!!!
pozdr.[/qb][/QUOTE]

Tu nie chodzi o AKO tylko o sume kasy postawionej najczesciej na 1 mecz (a ta mozesz rozbic na kilka/kilkanascie kuponow) ta droga mozesz poslac dowolna ilosc zakladow.

Drak ale znam wyjatki dotyczace Profa. Na przyklad mecze miedzypanstwowe. Maks na zaklad 10zl Za wiecej niz 500 nie mialem odwagi puszczac (kolejka pelna :zobacz: :zobacz: ludzi)

Do góry
Strona 13 z 13 < 1 2 ... 11 12 13