Strona 7 z 13 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 12 13 >
Opcje tematu
#657180 - 06/10/2006 07:49 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
T-error mam pytanie co by bylo gdyby hotdog w ogole nie wpisal typu ale podal sam kurs czy wtedy bys zaliczyl 'po kursie'??

Do góry
#657181 - 06/10/2006 08:04 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Quote:

T-error mam pytanie co by bylo gdyby hotdog w ogole nie wpisal typu ale podal sam kurs czy wtedy bys zaliczyl 'po kursie'??

Patrz regulamin pkt 14.
Poza tym pkt 7 i 9 ... no niestety, była możliwość korekty typu, tzn podania prawidłowego zapisu, przed rozpoczęciem meczu.
Zapis który podał hotdog jest błędny, nie został skorygowany i niestety liczony jest po kursie 1.

Do góry
#657182 - 06/10/2006 18:25 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
hotdog Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/05/2003
Quote:

hotdog: teraz dopiero będzie afera
Nie można zmieniać raz postawionego typu. Podałeś błędnie i masz liczone po kursie 1.
Zasadę tę stosujemy od początku konkursu, niestety do samego końca.
Sorki.

Za przeproszeniem, powyzszy cytat to pierdola...

Kto to napisal ???!!!(w domysle [T]-error)

Quote:

hotdog: intencje są jasne, ale niestety sytuacja nie do końca
Podałeś 1, równie dobrze mogłeś pomylić się z kursem, w drugą stronę.
Typ niestety nieważny.

Kto to napisal ???!!![w domysle Fro_Lech)
Quote:

Oczywiście typ zastępczy za Acasuso-Hewitt jest nieważny.

W jednym przypadku typ niewazny oznacza powtorzenie typu, w drugim przypadku typ niewazny oznacza ze typ jest bledny, w dodatku jest to stwierdzone po zakonczeniu !!!

Jezeli zostawil bym typ z jedynka, a taki typ wszedl, to policzylibyscie mi po kursie jaki podalem ???!!! Czy tez znowu na zakonczeniu stwierdzilibyscie ze cos Wam sie nie podoba ???!!!
Fakt, wystapil czeski blad, ale kazdy doskonale wiedzial na kogo stawiam, bo kursy w zadnym wypadku nie byly podobne.
Dlaczego na moje pytanie najpierw odpowiedz brzmi typ niewazny a po zakonczeniu rundy odpowiedz brzmi blad ???!!!
Nie opowiadajcie ze czegos nie zauwazyliscie, bo caly czas kontrolujecie podane typy, zwlaszcza ze w tej chwili jest ich taka masa ze wrecz nie do ogarniecia...

Ludzie, czy Wy naprawde zastanawiacie sie nad tym co robicie ? Raz mowicie(piszecie) jedno, a za chwile robicie cos wrecz przeciwnego(w dodatku nie tylko na moim przykladzie), i caly czas jest wszystko w porzadku(oczywiscie w/g Was).
I bynajmniej nie chodzi mi o to ze nie wejde do polfinalu(i tak uwazam ze za daleko zaszedlem). Ale Wasze zachowanie to parodia(zeby nie porownywac do polityki).
Przy podliczaniu wogole mozecie mi uniewaznic wszystkie typy bo zapomnialem postawic przecinka...
Traktowalem to jako fajna zabawe, i rzeczywiscie dobrze sie bawilem dopoki odbywalo sie to bez Was...
Podliczcie sobie moje typy jak chcecie.
A wynik mojej ostatniej konfrontacji i tak jest wiadomy...

Bawcie sie dobrze.

Do góry
#657183 - 06/10/2006 20:02 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
Kulka Offline
enthusiast

Meldunek: 01/08/2004
Ares96/thunder

#2 Ancic - Henman 2 2,55 fonbet
typ dany #2903788 - 06/10/2006 10:57

nie wiem jak było naprawde ale w interwetten wyraźnie podana jest godzina 10:45 jeżeli spotkanie odbyło sie później jest ok!!! i nie mam zastrzeżeń jeżeli o 10:45 to proszę wybaczyć ale oni już wtedy grali !!!
Nie to abym miał jakieś pretensje , Ares96 i Thunder naprawde przepraszam nie chciełem Was urazić!! Chodzi mi o walke fair!!

Do góry
#657184 - 06/10/2006 20:03 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
Kulka Offline
enthusiast

Nie miałem przez cały dzień dostępu do netu i nie orientuję się dokłanie!! Proszę o wyjasnienie sytuacji!

Do góry
#657185 - 06/10/2006 20:30 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Oni grali dość późno, po 11 na pewno. Do sprawdzenia.

hotdog napisz raz jeszcze o co Ci chodzi. Z powyższego wnioskuje że chodzi Ci o słowa "błąd" i "nieważny". Jeśli tak to chyba nie myślałeś w momencie gdy to pisałeś. Interpretowanie słów pod siebie heh...

Do góry
#657186 - 06/10/2006 20:33 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
hotdog Offline
Pooh-Bah

Quote:

hotdog napisz raz jeszcze o co Ci chodzi.

Mozesz podac jaki jest wynik mojego pojedynku z Loganem ?

Do góry
#657187 - 06/10/2006 22:28 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
thunder Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2003
Quote:

Ares96/thunder

#2 Ancic - Henman 2 2,55 fonbet
typ dany #2903788 - 06/10/2006 10:57

nie wiem jak było naprawde ale w interwetten wyraźnie podana jest godzina 10:45 jeżeli spotkanie odbyło sie później jest ok!!! i nie mam zastrzeżeń jeżeli o 10:45 to proszę wybaczyć ale oni już wtedy grali !!!
Nie to abym miał jakieś pretensje , Ares96 i Thunder naprawde przepraszam nie chciełem Was urazić!! Chodzi mi o walke fair!!

Napisalem pozniej ze godzina z fonbet, czyli buka, z ktorego podawalem byla co prawda 11 czyli i tak zdazylismy, ale np w Pinnacle byla podana 14, a w wyniku przesuniec bodajze na skutek deszczu zaczeli grac troche przed 15..

Wiec mysle, ze nie bedzie problemu z zaliczeniem akurat tego typu

Pozdrawiam

Do góry
#657188 - 07/10/2006 06:00 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
Kulka Offline
enthusiast

Dziekuję i jeszcze raz przepraszam za problem!!

Pozdrawiam

Do góry
#657189 - 07/10/2006 08:42 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
[T]-error Offline
I see dead people

Hotdog: jeszcze raz z uporem maniaka napiszę, podałeś źle typ, masz go potraktowany jako typ nieważny/błędny/po kursie jeden - jak sobie chcesz tak to nazywaj.

Zarzuty pod naszym/moim adresem są śmieszne, bo tym razem coś stało się nie po Twojej myśli. Gdyby było odwrotnie .... wiadmowo jaka byłaby sytuacja.

Traktuj dalej ten konkurs jako dobrą zabawę, czy chcesz czy nie z nami czy bez nas ...

Podliczymy nie sobie tylko tobie typy, i nie tak jak chcemy tylko tak jak wychodzi to z zapisów.

I jeszcze jedno do Ciebie i do wszystkich pozostałych uczestników.

Wasza rola w tym konkursie ogranicza się do wejcia w topic i rzucenia 5 lub 6 typów. Koniec. Ale tylko dla was.

Nikt nie bierze pod uwagę ile czasu na to poświęcam ja czy Fro Lech. Nikogo nie interesują moje telefony do Conrada, poszukiwania sponsora, czas na przygotowanie drabinek, podliczenie wyników, sprawdzanie, pisanie, poprawianie, zwracanie uwagi.

Ja nie narzekam, robię to bo lubię, poświęcam swój wolny czas, często kosztem córki i żony. Nie skarżę się. Fro Lech też.
Ale uszanujcie przynajmniej to, że macie cały konkurs podany jak na dłoni, że gramy nie o pietruszkę tylko o pln - jakie by nie były.

Regulamin jest taki jaki jest. Nigdy nie twierdziliśmy że jest doskonały. Zawsze przed rozpoczęciem konkursu jest czas na to by podawać jakieś pomysły czy nowe propozycje.
Nie było takich ...
Za swoje błędy odpowiadajcie więc sami, nie zwalajcie tego na nas ...

pzdr)

Do góry
#657190 - 07/10/2006 19:08 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
hotdog Offline
Pooh-Bah

Quote:

Hotdog: jeszcze raz z uporem maniaka napiszę, podałeś źle typ, masz go potraktowany jako typ nieważny/błędny/po kursie jeden - jak sobie chcesz tak to nazywaj.

Zarzuty pod naszym/moim adresem są śmieszne, bo tym razem coś stało się nie po Twojej myśli. Gdyby było odwrotnie .... wiadmowo jaka byłaby sytuacja.

Wszyscy doskonale wiedzieli na kogo stawiam przy typie ktory podalem. Ale ze podalem go jak podalem, wiec zapytalem wyroczni jak to bedzie uznane.
Odpowiedz brzmiala "typ niewazny" .
Do tej pory, zdarzenie ktore bylo okreslone jako "typ niewazny" bylo uznawane za "niebyle" lub do powtorki. Przegladnij sobie pytania i odpowiedzi w tym temacie.
Po za tym w/g slownika jezyka polskiego okreslenie "niewazny" oznacza : "...niemający znaczenia, niewpływający na nic, nic nieznaczący,nieobowiązujący..."
A nagle okazuje sie ze typ niewazny to to samo co blad.
Wczesniej bylo co innego a w tej chwili wlasnie tak Wam pasuje ?
Wiec nie imputuj mi Fro interpretowania pod siebie, tylko ewentualnie kontroluj troche swoje postepowanie.
Ja stosowalem sie caly czas do Waszych werdyktow !

Jezeli tak jak w tym wypadku jest konkurs, to wiedza czy typ jest do powtorki czy jest bledny ma chyba istotne znaczenie ! Chcecie mi wmowic ze jest to zupelnie bez znaczenia przy doborze kolejnych typow ???!!! Wiec w/g Was podawal bym to samo wiedzac ze mam jakies bledy i zupelnie to samo wiedzac ze nie mam zadnych bledow ???!!!
W tym calym zamieszaniu, nie chodzi glownie o typ. Ale o to jaka dostalem odpowiedz na pytanie,do ktorej sie dostosowalem, a co sie okazalo po zakonczeniu. Powtarzam,dostalem odpowiedz "typ niewazny", a co sie z tym wiaze jest powyzej, i tego sie trzymalem. Nie dostalem odpowiedzi ze jest to "typ bledny".
Staram sie wytlumaczyc Fro o co mi chodzi, juz lopatologicznie, bo jak napisales, nie rozumiesz.
Wiec jezeli [T]-error piszesz ze okreslenie nie ma znaczenia, to robisz tylko z siebie ignoranta. I tlumaczenie Twoje jest naprawde smieszne. Jezeli nie ma znaczenia co piszesz(to sa Twoje slowa), to moze lepiej by bylo gdybys nie pisal wogole. Bo to cale zamieszanie wzielo sie wlasnie z Twojej odpowiedzi. Chcialem tylko wiedziec jak typ bedzie potraktowany,nie rzucalem sie ze jest nie uznany, stwierdzilem ze nie jest to calkiem fair, ale dostosowalem sie do Twojego werdyktu. A co sie okazalo na koncu wszyscy wiedza.
Tu tak naprawde wogole nie chodzi o typ, tylko o postepowanie wlodarzy tego tematu.
Jezeli dalej ktos nie rozumie o co mi chodzi, to ja juz wymiekam.

Do góry
#657191 - 07/10/2006 20:08 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
lleyton Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2001
Hot dog- nie masz racji- twój typ moglbys interpretowac w kazdy sposob w zaleznosci od wyniku, ktory by padl w tym meczu.. dlaczego zorientowales sie w momencie gdy pojedynek zostal zakonczony?
nie posadzam cie o zla wole czy chec oszustwa- jednak popelniles blad i tyle- nie wiem o czemu sie klócisz- sadze, ze organizatorzy konkursu maja w tym przypadu racje

Pozdrawiam

Do góry
#657192 - 07/10/2006 20:27 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
hotdog Offline
Pooh-Bah

lleyton juz ostatni raz odpowiadam o co mi chodzi, nie chodzi glownie o typ, jak kopiowalem zeby podac nowy typ,przez przypadek zauwazylem blad, a ze jednak kurs byl prawidlowy wiec pomyslalem ze moze jednak zostanie zaliczony. Daletego spytalem jak typ bedzie potraktowany.Oczywiscie liczylem sie z kazda decyzja, czyli rowniez zaliczenie jako blad. Dostalem odpowiedz taka jaka dostalem i uznalem ja za wiazaca i do tej odpowiedzi dostosowalem swoje kolejne podejscia.
Jak bym dostal inna moje podejscie do pozostalych typow bylo by rowniez inne. I o to w tym wszystkim chodzi. Sam typ,czy dobry czy nie, nie ma w tej chwili wiekszego(zadnego) znaczenia.

Do góry
#657193 - 07/10/2006 21:19 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
[T]-error Offline
I see dead people

Hotdog: regulamin wyraźnie mówi, że typ powtarzamy tylko w przypadku kreczu. Określnie "nieważny" być może niefortunne w samej treści, omylnie zinterpretowałeś.
Mimo wszystko w poście wyżej, cały cza drążysz poprawność podania swego typu. Że wszyscy wiedzieli co grałeś. Ja nie wiedziałem.

Przykład.

Buk wystawił:

Safin v Kubot 1,1 4,50

Ja stawiam w PO:

Safin 1 4,50

Teraz mi powiedz co miałem na myśli.

pzdr

Do góry
#657194 - 08/10/2006 06:35 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
hotdog Offline
Pooh-Bah

[T]-error, bylem przekonany ze typ byl dobrze napisany, jak wspomnialem przy kopiowaniu zauwazylem pomylke, i zdycydowalem sie o to zapytac(fakt ze zbyt optymistycznie pomyslalem). Nie neguje decyzji jaka by ona nie byla, ale po tej sytuacji, bylem juz na straconej pozycji, gdzyz bylem przekonany ze mam do podania 4 typy a na koncu okazalo sie ze nieprawda. A nie powiesz mi ze to nie jest zasadnicza roznica przy doborze kolejnych typow(kursow).
Tylko o to mi chodzi, ze zostalem skreslony juz na starcie, nic o tym nie wiedzac.

Do góry
#657195 - 08/10/2006 06:44 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
hotdog Offline
Pooh-Bah

Quote:

Przykład.

Buk wystawił:

Safin v Kubot 1,1 4,50

Ja stawiam w PO:

Safin 1 4,50

Teraz mi powiedz co miałem na myśli.

pzdr

Zeby bylo poprawnie powinienes napisac :
Safin-Kubot 1 4,50
a nie jak powyzej.

Raczej nie podejrzewal bym nikogo na tym etapie o kurs zwlaszcza w pierwszym typie 1,1. Ale jak wspomnialem samo to jest juz nieistotne, wazne jest co stalo sie pozniej.
Bo to mialo zasadniczy wplyw na moja rywalizacje z Loganem.

Do góry
#657196 - 09/10/2006 15:15 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Terror, chciałbym w jednej rzeczy się upewnić, bo weszliśmy w ważną fazę turnieju i nie chcę, żeby potem nie było niedomówień.

W ćwierćfinale, przy typie nr 1 popełniłem błąd i zamiast miesiąca 10 podałem 09. Błąd nieznaczący, ale jednak błąd. Typ wszedł, ale on sam nie zadecydował o moim awansie (nawet jak uznasz go za nieprawidłowy, to awansujący się nie zmieni).

Typ i kurs od początku były w 100% jasne, ale chciałbym, żeby w przypadku występienia takiego zdarzenia w półfinale lub finale nie było już takich wątpliwości, dlatego pytam: Czy ten typ jest podtrzymany jako prawidłowy, czy liczy się jako redukcja kursu do 1,00?

Do góry
#657197 - 09/10/2006 15:36 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
hotdog Offline
Pooh-Bah

Radek_89 @
nawet jak dostaniesz odpowiedz, to nie traktuj jej zbyt powaznie...

Ps.
Dlaczego sa kasowane moje posty ? Czyzby dzialalo tu prawo i sprawiedliwosc ?

Do góry
#657198 - 09/10/2006 15:41 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
[T]-error Offline
I see dead people

hotdog: oszczędź tego jadu ...
Nie wiem dlaczego skasowano twoje posty i niby które to zostały skasowane? Ja tego nie zrobiłem, nie mam mocy po prostu

Radek: błęne podanie miesiąca w dacie, w moim mniemaniu nie zdyskwalifikuje typu. Zainteresowane strony na bieżąco śledzą spotkania, więc nie jest to błąd wagi chociażby tego z udziałem hotdoga.

Postaramy się doprecyzować niektóre kwestie w regulaminie.
Nikt nie jest doskonały, hotdog też ...

pzdr)

Do góry
#657199 - 17/10/2006 07:29 Re: Pytania, uwagi, reklamacje - Singiel i Debel.
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Dlaczego tak malo ludzi sie zapisalo do jesiennej rundy turnieju? Jak startowalismy latem bylo 256 osob teraz 4 razy mniej...skad sie to bierze?

Do góry
Strona 7 z 13 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 12 13 >

Moderator:  Akhu