Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#645415 - 25/08/2006 12:46 US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005

US Open

Miejsce : New York, USA - 6 h
Drabinki : S128 D64
Nawierzchnia : Hard
Nagroda : $ 12,144,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles Doubles
-----
Plan Dnia
-----
Livescore
-----

================================

Baza Linków
Regulamin KT
Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

Reklamówki US Open Series

Do góry
Bonus: Unibet
#645416 - 27/08/2006 13:33 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Radwanska-Yan
Szczęśliwie wylosowała Agnieszka w 1 rundzie Spotkanie z wysoką i słabo biegającą chinką nie powinno być dla niej progiem nie do przeskoczenia jeśli tylko zagra swój tenis na wysokim poziomie. Chinka gra jednostajny tenis płasko bijąc piłke z końcowej linii, dużo jej ubywa z mocy gdy trzeba po korcie biegać a zmuszać do tego Polka z pewnością będzie. Yan gra płasko ale bez oszałamiającej siły, nie przydusi Agnieszki bombami z głebi kortu tak więc nie ma nawet broni żeby ugryzc polke Poruszac azjatką a potem spokojnie wykończyć, 3 mecze w kwalifikacjach powinny dodać sporo pewności w grze oraz wyczucia warunków Radwańskiej.

Pironkova-Jackson
Buki baaaardzo niedoceniają Bułgarki według mnie. Jackson gra u siebie i dobrze czuje sie grając ofensywnie ale ma jedną, za to bardzo brzydką wadę - nie umie grać w obronie co moim zdaniem Tzvieti wykorzysta bez litości Pironkova nigdy nie udaje sie na wycieczki do przodu cały mecz trzymając sie koncowej linii ale pozostaje przy tym bardzo regularna i trzeba znaczaco urozmaicać grę aby wybic z rytmu bułgarke oraz potrafić sie bronic bo gdy dochodzi do długich wymian to trzeba być przygotowanym na plomby lecące z ogromną siła od strony Pironkovej, Jackson bronić sie nie umie dlatego nie widze jej jako potencjalnej zwyciezczyni tego starcia.Europejka w ofensywnie od rywalki co najmniej nie odstaje ale w defensywie bije ją na głowe

Perry-Daniilidou
Eleni jest kontuzjogenna a ostatnio jej forma poszłą strasznie w dół. Shenay gra przed własną publicznością, dysponuje dobrym serwisem i ostatnio prezentuje niezłą dyspozycje. Jej gra przypomina praworęczną Schnyder, ładny jednoręczny backhand, obszerne zamachy i bardzo mocny, kończący forhand. Forma oraz ściany wg mnie pomogą jej awansować dalej

Poniżej filmik z Players Party na ktorym gościły również Domachowska i Sakowicz

Do góry
#645417 - 27/08/2006 23:13 Re: US Open 28.08-10.09
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Flipkens - Chan (2) 1.85

Myslę iż warto postawić na młodą zawodniczkę z Taipei, kwale przeszła bez wiekszych problemów, pokonała m.in Pratt jest to kolejna azjatycka nowość w kobiecym tenisie. Kristi ma tylko przewage doświadczenia w większych imprezach ale przeczuwam iz nie podoła w tym meczu

Savchuk - Albanese (2) 3.2

Tutaj czuje niespodzianke, wierze że młoda gwiazdeczka gospodarzy pokaże sie z jak najlepszej strony. Olga ostatnio żenada i totalny brak formy... Kurs zachęcający

Bremond -Dubois (2) 2.21

Nie rozumiem dlaczego Prof tak niedocenia Kandyjki. Oglądałem ja ostatnio w Montrealu naprawde jest to kawął dobrej zawodniczki niexle gra w ataku, duzo kończących uderzeń, jej przeciwniczka Bremond-Beltrame jest to typowy przebijacz nic więcej, publika bdzie za Staphania , ja ten kurs to biore w ciemno

Nakamura - Czink (2) 1.92

Znowu Prof rozdaje pieniądze. Sts i reszta po 1.75 a tutaj taki przeskok. Węgierka do potentatów na hardzie nie należy ale grac to ona potrafi czego dowody nad dała juz nie raz i nie dwa w tym roku. Japonka jest to naprawde wielka niewiadoma w świecie WTA raz dobry występ za chwile totalna porażka.Melinda jest zawodniczka o niebo bardziej doświadczona i wierze że to ona wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku

Tu- Laine (1) 1.8

Kolejna perełka amerykańskich kibiców, zawsze dobrze prezentowała sie w szlemach, Laine zawodniczka troszke jakby za mało grająca regularnie co ją zgubi w tym meczu jestem niemal pewny. Brak jest ogrania na takich imprezach gdzie publika zrobi swoje i Meilen również

Edited by Schranzer (27/08/2006 23:52)

Do góry
#645418 - 28/08/2006 08:26 Re: US Open 28.08-10.09
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Quote:

Flipkens - Chan (2) 1.85

Myslę iż warto postawić na młodą zawodniczkę z Taipei, kwale przeszła bez wiekszych problemów, pokonała m.in Pratt jest to kolejna azjatycka nowość w kobiecym tenisie. Kristi ma tylko przewage doświadczenia w większych imprezach ale przeczuwam iz nie podoła w tym meczu

Od siebie napiszę coś później, ale na razie krótki komentarz do powyższego typu.

Kiedy Chan wygrywała z Pratt, to ta ostatnia (notabene nie spisująca się specjalnie dobrze) miała gwarantowany udział w turnieju głównym jako LL, ponieważ w kwalach była rozstawiona z jedynką. Wcześniej Chan nie pokonała specjalnie renomowanych rywalek i nie błyszczała w kwalach według mnie. Wrażenie robi tylko wynik meczu z Pratt, ale nie sugerowałbym się nim. Natomiast Flipkens to chyba zawodniczka solidniejsza, w kwalach też miała lepsze i gorsze momenty, ale w zasadzie Jej awans do turnieju głównego nie był zagrożony nawet przez moment. Myślałem nad zagraniem na Belgijkę, ostatecznie raczej się wstrzymam i was też nie namawiam do grania na żadną ze stron - skłaniam tylko do refleksji, bo według mnie to będzie naprawdę trudny mecz, a szanse oceniam 58-42 na korzyść Flipkens.

Mimo wszystko pozdrawiam i gratuluję analizy. Wybrałeś dość trudne mecze, ale z resztą typów jestem w stanie się w miarę zgodzić, choć pewnie wiele z tego bym nie zagrał

Do góry
#645419 - 28/08/2006 11:57 Re: US Open 28.08-10.09
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Nie znam się na WTA, ale na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że zawyżony jest trochę kurs na Stosur (1,50) w meczu z Safarovą.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat?

Do góry
#645420 - 28/08/2006 12:08 Re: US Open 28.08-10.09
_OuLu_ Offline
enthusiast

Meldunek: 16/06/2006
Stosur jak najbardziej....przeciez pamietamy jak pare dni temu byla blisko wyeliminowania Devenport.Tym razem jest to szlem(bardzo wazny i dobrze platny).Zdecydowana faworytka spotkania jest wlasnie Stosur ktora zna sie na betonie.Z pan na dzis odrazu po Zvonarievie typuje wlasnie Stosur ktora w 2 setach rozgromi rywalke.

Do góry
#645421 - 28/08/2006 12:09 Re: US Open 28.08-10.09
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Czemu zawyzony? Wzgledem czego? Kurs adekwatny do szans obu zawodniczek. Ja gram ten mecz na Stosur oczywiscie. Obie maja przestoje w gre i troche wpadek ale ostatnio lepiej grala Australijka dlatego mysle, ze jest w lepszej formie. Dobre mecze deblowe i niezly serwis. Safarova juz dawno nie rozegrala dobrego turnieju ale ma dziewczyna talent, nie mozna jej lekcewazyc. Ostatni mecz przegrala z Vesnina i kursy na nia byly bardzo male, wtedy zdecydowanie nie adekwatne do meczu. Teraz jest ok.

Do góry
#645422 - 28/08/2006 12:59 Re: US Open 28.08-10.09
Chivas Offline
a.k.a. "Juvcio Djokovic"

Meldunek: 21/05/2005
Nie obserwuje za bardzo panienek z WTA i dlatego mam pytanko do Piomila. Czy kursy na Bardine nie sa zawyzone? Czesto zachwalales Bardine a dzisiaj jej przeciewniczka bedzie Peer, ktora obserwowalem czesto na live i obojetnie z kim grala to meczyla sie niemilosiernie. A o jej podaniu nie chce nawet pisac Jak z serwem Bardinki? Prosze o szybsza odpowiedz bo czas cos zagrac a kurs w profie 3,8. Z niespodzianek warto chyba jeszcze sprobowac Greula z Fishem. Greul juz ogral raz na clayu Rybke, i coraz lepiej pogrywa sobie w ATP. Ostatnio nawet zwyciestwo w Cordobie( ale to chyba na clayu). Z gory dzieki

edit : Cordoba oczywiście Hard.

Edited by Fro_Lech (28/08/2006 13:24)

Do góry
#645423 - 28/08/2006 13:32 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Jeśli miałbym porównać gre Bardiny do kogoś z wyzej notowanych rywalek to byłaby to własnie Peer One są troche jak lustrzane odbicia z tym, że Rosjanka prezentuje sie lepiej pod wzgledem pracy nóg, Peer pod wzgledem regularności w odbijaniu piłek. Shahar po 1,2 na pewno bym nie ruszał głownie wlasnie z uwagi na jej brak serwisu ale Bardina rowniez ze wzgledu na swoje warunki fizyczne nie dysponuje bombami z podania. Ogólnie No Bet, wygrana Bardiny nie bezdie tu duza niespodzianką ale jak miałbym gdzies szukac dzisiaj bomby to wybiore Albanese. Nie z uwagi na jej gre bo nigdy jej nie widziałem ale dlatego, że Savchuk gra ostatnio tak fatalnie ze jest w stanie wtopic z kazdym a dzikie karty gospodarzy to zawsze umotywowane i glodne sukcesu kociaki Nieregularność i męczarnie serwisowe Ukrainki to szansa dla Amerykanki.

Do góry
#645424 - 28/08/2006 14:38 Re: US Open 28.08-10.09
Aslan Offline
Pooh-Bah

Quote:

No to zaczynamy wielkie tenisowe święto... Jak na razie nie mogę się połapać przede wszystkim w godzinach rozgrywania spotkań, bo każdy buk twierdzi inaczej i nie wiem czy niektóre mecze będą rozgrywane jeszcze dziś w nocy czy jutro po południu. A prawda jest taka, że na pewno i tak wszystko będzie się toczyć inaczej niż pozaplanowywaliśmy. Oby tylko co do godzin, a nie rozstrzygnięć...

W pierwszym dniu zdecydowanie więcej dzieje się u Pań.
Nie skuszę się jednak na drobniaki proponowane za zwycięstwo Zvonarevej (mimo wszystko trzeba kibicowąć Marcie, choć rozum mówi - bez szans), Schiavone czy Jankovic...

Za to wybrałem kilka ciekawostek z nieco wyższymi kursami. Oczywiście nic pewnego tutaj nie znajdziemy, bo po pierwsze to jest WTA, a po drugie grają kobiety, ale ... Podaję kursy z naziemnego tipsporta, bo nie chce mi się śledzić wszystkich ofert...

Stosur - Safarova 1,55
Słyszałem już niejednokrotnie wiele ciepłych słów o Safarovej, ale kiedy zdarzało mi się śledzić Jej mecze to nic wybitnego nie prezentowała... Może mam pecha, ale jednak postawię na Stosur. Australijka na tej nawierzchni powinna radzić sobie całkiem nieźle, kiedy obserwowałem jej grę jakiś miesiąc temu nie napawała mnie szczególnym optymizmem, ale mimo wszystko jest zdecydowanie bardziej regularna od Safarovej i powinna sobie spokojnie poradzić. Wynik 2:0 po kursie 2,40 też jest chyba do wzięcia...

Molik - King 2,0
O ile Stosur robi się powoli pewniakiem dnia, to o tym meczu nikt nie pisze, a jeśli spotykam jakiś kupon zagrany na to spotkanie, to raczej na Molik. Nieco mnie to dziwi, bo ja spodziewałbym się chyba odwrotnych kursów. Jakoś nie kojarzę, żeby Molik zagrała ostatnio coś, co pozwoliłoby mi uwierzyć, że wróciła do dyspozycji sprzed... powiedzmy 2 lat. King to oczywiście nic oszałamiajćego, ale to jedna z przedstawicielek młodej generacji amerykańskiego tenisa. Podobno jest nieoszlifowanym jeszcze diamentem, przebłyski talent już pokazywała, jeśli ma udowodnić, że ma "papiery na granie" to właśnie tutaj, u siebie, przy wsparciu publiki.

Bremond - Dubois 1,95
W necie można znaleźć spokojnie kursy powyżej 2,0 na Kanadyjkę i twierdzę, że jest to jakieś value, ponieważ o ile pamiętam Beltrame nigdy nie błyszczała jeśli chodzi o technikę i prawdopodobnie Jej taktyka na dzisiejszy dzień będzie polegać na przebijaniu prostych piłek nad siatką... Nie wiem czy Dubois będzie potrafiła to wykorzystać, ale kojarzę Ją z kilku niezłych występów. Jeśli narzuci swój styl gry to wygra...

Flipkens - Chan 1,8
Obie przebijały się z kwalifikacji, w necie lekką faworytką jest Chinka. Ale czy słusznie? Kursy na Nią ustawione są dość nisko, bo w ostatniej rundzie kwalifikacji zdemolowała wręcz rozstawioną z jedynką Pratt. Problem w tym, że jeszcze przed tym meczem Pratt wiedziała, że będzie grała w turnieju głównym nawet w wypadku niepowodzenia (LL) i według mnie po prostu odpuściła to spotkanie. Nie odmawiam Chince talentu i ambicji, ale żeby od razu stawiać Ją w pozycji faworytki z chyba trochę niedocenianą Belgijką ??? Nie zgadzam się...

Laine - Tu 2,0
Obu jakoś specjalnie nie lubię, obie widziałem dość dawno temu, obie mnie nie przekonują. Ale typ na Meilen na pewno nie jest tutaj underdogiem, a kursy w necie mogłyby stwarzać takie wrażenie. Mam nadzieję, że Tu będzie potrafiła zmobilizować się na występ przed własną publicznością i niesiona dopingiem pokona Laine. A kursy na 2-0 w granicach 4,0... Oferta warta zastanowienia...

Savchuk - Albanese 3,43
Grzechem byłoby nie zagrać jakiegoś dużego kursu w pierwszej rundzie. Oczywiście nie mam zielonego pojęcia kto to jest Albanese, ale wierzę, że Amerykanie rozdają z głową dzikie karty i tak też zrobili w tym wypadku. Podoba mi się Jej nazwisko Może jesteśmy świadkami narodzin młodego, amerykańskiego talentu? A tak nieco poważniej to z kim by nie grała Savchuk ustawianie Jej w roli tak zdecydowanego faworyta przy Jej niskiej formie musi wzbudzić podejrzenia i skierować oczy na Jej spotkanie. Albanese naprawdę nigdy nie widziałem, ale nie przeszkadza mi to w zagraniu na Nią. Jeśli zna podstawy tenisowego rzemiosła, to już z całą pewnością może powalczyć... A kursy na 2-0 dla młodej Amerykanki dochodzą do 10,0... Co Wy na to ???

Według tipsporta to tyle jeśli chodzi o spotkania na dzisiejszą noc. Tak jak pisałem nie wiem komu ufać, bo nie wiem czy jeśli mecze będą toczyć się szybko to jest szansa, że na kort wyjdzie np. Perry albo Radwańska czy Pironkova. Tipsport twierdzi, że nie nastąpi to wcześniej niż jutro o 17:00 i powiedzmy, że tego się trzymam. A w razie czego będziemy się zastanawiać wieczorem...

Do góry
#645425 - 28/08/2006 14:39 Re: US Open 28.08-10.09
Boczek1986 Offline
member

Meldunek: 09/08/2006
Ja stawiam dziś na King gdyż Alicia Molik nic nie pokazuje w tym roku a buki moim zdaniem sugerowały się bardziej znanym nazwiskiem Australijki. Kursy wyglądają 1.72 2.05 i myślę że po kursie 2.05 można zagrać na Amerykankę bo cała publiczność będzie za nią. POZDRAWIAM

Do góry
#645426 - 29/08/2006 08:07 Re: US Open 28.08-10.09
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
Póki mego posta nie skasują, chciałbym podzielić się z wami pewną refleksją. Otóż wczoraj niejaki spec od tenisa - Cukier-podaje m.inn.typ Chan-Flipkens-1,uzasadniając jaka ta Chan dobra tenisistka,w kwalifikacjach wygrała z Pratt i w tym meczu jest faworytką. Ponieważ moją zdecydowaną faworytką,w którą zainwestowałem sporo kasy była Flipkens-Chan to słaba zawodniczka,której Pratt podarowała mecz- napisałem posta żeby grać na Flipkens. I oczywiście mego posta bardzo szybko usunięto,a wypociny z błędnymi typami dalej można czytać. Wniosek - moderatorzy prowadzący forum mają kasę od firm bukmacherskich,eksponują błędne typy z wielkimi uzasadnieniami takich co mają po kilkanaście tysięcy postów.Mnie to przeraża- ale wy świadomie wprowadzacie ludzi w błąd- aby wtapiali kasę. Już teraz wiem skąd reklamy buków na łamach tego forum. Podałem tylko przykład - Flipkens wygrała 6-4,6-2, - ale takich przykładów znalazłbym dużo,dużo więcej. A teraz pewnie szybko post wykasujecie, bo wolicie te wygodne dla siebie ( i buków).

Do góry
#645427 - 29/08/2006 08:12 Re: US Open 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Cisną mi się na klawiaturę dość ostre słowa, ale sobie daruje. Nie warto ich na Ciebie. Kasa od firm bukmacherskich ? Ktoś Ci zrobił krzywdę w dzieciństwie ?

Gdyby tak było post Aslana zostałby skasowany, on także polecał Flipkens.

Wszystkie posty będą kasowane gdy nie będą nic wnosić do tematu. A, sam post w stylu "nie grajcie na nią, bo nie"(podejrzewam że mniej więcej tak brzmiał Twój post) nic właśnie nie wnosi. Gdybyś napisał dlaczego warto grać Flipkens wtedy post by na pewno został.

Czasami warto pomyśleć(ponoć nie boli) zanim się cokolwiek napisze.

Do góry
#645428 - 29/08/2006 08:27 Re: US Open 28.08-10.09
ogr Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/04/2005
Bobik, rozśmieszyłeś mnie dołez.
Trafił Ci się jeden typ jak ślepej kurze ziarno i już się lansujesz na wielkiego znawcę. Podaj kilka typów z analizami i nikt Ci posta kasował nie będzie. A jak Ci się nie chce to sobie załóż temat w PP i podawaj suche typy co najmniej przez pół roku. Na koniec zrób zestawienie statystyk oraz zysk i wtedy pogadamy jaki to jesteś ekspert od tenisa.
BTW. Ja sobie bardzo cenie typy Gogeta, Emroda, Piomila, Cukra, to że nie mają 1005 skuteczności to chyba normalne, chyba nikt takiej nie ma, no chyba że nam się objawił nowy guru od tenisa Bobik, dzięki któremu kazdy użytkownik tego forum do końca US Open zostanie milionerem. Zanim zaczniesz krytykować innych pokaż swoją wartość, ale nie jednym trafionym typem, a co najmniej półroczną działalnością. A tak poza tym jak Ci się podobały inne typy Cukra w tym np. typ na Albanese po 3,7 ??(pytanie retoryczne)

P.S.
post do kasacji;)

Do góry
#645429 - 29/08/2006 08:33 Re: US Open 28.08-10.09
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
Dobrze - moim pewniakiem na dziś Radwańska. A dlaczego warto na nią grać ?- jestem Polakiem ona jest Polką .Wystarczy ??? czy post ko kasacji ???

Do góry
#645430 - 29/08/2006 08:36 Re: US Open 28.08-10.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Do kasacji. Przeczytaj regulamin. Era suchych typów już minęła.

btw. Piomil polecił Radwańską, tzn. że wygra Yan tak ? i dostał za to kupę forsy tak ?

Do góry
#645431 - 29/08/2006 08:36 Re: US Open 28.08-10.09
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Quote:

Dobrze - moim pewniakiem na dziś Radwańska. A dlaczego warto na nią grać ?- jestem Polakiem ona jest Polką .Wystarczy ??? czy post ko kasacji ???

Raczej tak

Do góry
#645432 - 29/08/2006 08:48 Re: US Open 28.08-10.09
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

SHAUGHNESSY-VINCI 1.3

Zdecydowanie radze grac na Amerykanke. Wygrala turniej w Forest Hills i jest dobrze przygotowana do US OPEN. Rywalka VINCI bardzo slabo w ostatnim czasie, wygrala kilka meczow ale na innej nawierzchni. W Australian OPEN wygrala z Meghann i mysle ze teraz szansa na rewanz.

Oprocz tego spotkania warto zastanowicz sie nad meczami Czink-Nakamura 1(1.7), Gajdosova-Glacht 1(1.45) oraz Al.Bondarenko-Rolle 1(1.3) ale granie przeciwko zawodniczkom ze Stanow to zawsze troche wieksze ryzyko jesli turniej w USA. Czink nie byla wczoraj wszedzie faworytkom bukow a dzis juz praktycznie wszedzie sa mniejsze kursy na nia niz na Nakamure.

Do góry
#645433 - 29/08/2006 09:16 Re: US Open 28.08-10.09
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Quote:

Do kasacji. Przeczytaj regulamin. Era suchych typów już minęła.

btw. Piomil polecił Radwańską, tzn. że wygra Yan tak ? i dostał za to kupę forsy tak ?

No.. Karol Stopa też poleca Radwańską , ktoś go dobrze opłacił

Do góry
#645434 - 29/08/2006 10:09 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Proszę nie robić burdelu

Superowy post Bobika, który został wykasowany brzmiał dokładnie:
"tu nie ma niewiadomej- ten mecz zdecydowanie dla Flipkens- kto to jest Chan i z kim ona wygrala ? a Pratt chciała odpocząć przed turniejem "

Była to riposta na wypowiedz Aslana dotyczącą własnie typu Cukra odnośnie Filipkens. Jednozdaniowe posty nic nowego nie wnoszące są nam w dziale niepotrzebne dlatego tez własnie zdecydowalem sie ten post usunąć i teraz patrząc na niego wcale tego nie żałuję bo rzeczywiście nic on nikomu nie rozjaśniał i nie dodawał żadnych nowych argumentów do dyskusji.

Czytać regulamin i pisać na temat proszę Pozdro

Do góry
#645435 - 29/08/2006 10:23 Re: US Open 28.08-10.09
striker Offline
addict

Meldunek: 24/05/2006
W dzisiejszej parze przeciw Mauresmo zagra utalentowana niemiecka zawodniczka Kristina Barrois .Kwalifikacje przeszła jak burza ogrywając w 2 setach przeciwniczki.Po wynikach osiąganych w ostanim czasie na hardzie głownie na kobiecych futuresach które zresztą wygrywała,można stwierdzić że lubi grać na tej nawierzchni.Rzecz jasna Mauresmo wygra ten mecz w 2 setach tylko jest pytanie czy niemka jest w stanie ugrać 5 gemów?

Do góry
#645436 - 29/08/2006 10:53 Re: US Open 28.08-10.09
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Utalentowana? Chyba jakis zart. Ledwie pogrywa w marnych challengerach na clayu a tak to slabiutko. Ostatnio na hardzie przegrala w Szwecji w pierwszej rundzie z jakas Larsson. Widziales ja kiedys na korcie, ze jest dla ciebie utalentowana? Wiadomo, ze to pierwsza runda i MOMO moze nie grac dobrze bo ma problemy z koncentracja ale po co tak ubarwiac analize.

Do góry
#645437 - 29/08/2006 13:09 Re: US Open 28.08-10.09
haven Offline
Pooh-Bah

Radwańska - Yan

Postanowiłem w tym spotkaniu postawić na Polkę , która w przeciwieńśtwie do naszej drugiej rodaczki , BIG Marty , ma dużo więcej szczęścia w losowaniach . W pierwszej rundzie trafia na nie za wysoko notowaną Chinkę na dodatek mało zawrotną . Aga swoją techniczną grą powinna ją zabiegać i przejść pare rund i zamienić się miejscami z Jączącą Martą . Solidnie pograła w kwalifikacjach gdzie demolowała swoje rywalki , powinna i zdemolować dziś Chinkę . Szkoda że meczu nie pokaże żadna stacja , ale.. i tak Agnieszka wygrać bo ma wygrać

Do góry
#645438 - 29/08/2006 14:51 Re: US Open 28.08-10.09
Aslan Offline
Pooh-Bah

Quote:

Pierwszy dzień US Open za nami... Noc przed kompem, śledzenie wyników (brawo Albanese, Stosur wrrrr...)... Analiza dzisiejszych spotkań, czytanie różnych opinii, własne spostrzeżenia i szereg innych okoliczności prowadzą dziś do czegoś takiego (kursy znów z tipsporta, bo mam przed oczami ich ofertę z zaznaczonymi pickami, w necie nieco niższe, ale podobne, czasu mało więc sami szukajcie korzystnych opcji ):

Perry - Danilidou 1,75
Dwie niespełnione nadzieje... Przynajmniej póki co, ale mam wrażenie, że za dwa lata nadal tak będziemy o nich mówić. Mimo wszystko Perry ostatnio coś gra, a Greczynka raczej dochodzi do siebie. Jakiś czas temu miała uraz i chyba do dziś jeszcze nie odzyskała optymalnej dyspozycji fizycznej. Danilidou być może zagrałbym na trawie, ale tutaj nie powinna już raczej specjalnie namieszać. Biorę reprezentantkę gospodarzy...

Frazier - Ruano Pascual 1,60
Po obu stronach już raczej zmierzch karier, Frazier zrobiła całkiem sporą, choć dawno temu, Ruano Pascual nieco mniejszą, ale też należało się z Nią liczyć w tenisowym światku. Spodziewam się bardzo brzydkiego meczu, pewnie będzie sporo unforced errors, ale mimo wszystko Frazier odwdzięczy się publiczności za gorący doping, jakiego z pewnością może się spodziewać.

Santangelo - Raymond 1,50
Odwrotnie niż w poprzednich typach gram tutaj po raz pierwszy w tym roku przeciwko reprezentantce gospodarzy. Dlaczego? Ano dlatego, że jest po prostu słabsza. Mam wrażenie, że Lisa to jużprzeszłość i występuje tutaj tylko po to, aby się pokazać, przypomnieć o sobie kibicom. W ciągu roku gra już dużo mniej, lata robią swoje. Santangelo młoda strzelba, gra naprawdę nieźle, losowanie sprawiło, że może dość głośno przebrnąć pierwszą rundę, bo zawsze w Stanach robi się rozgłos wokół zawodniczek elimiujących Amerykanki (u Panów jest podobnie). Sądzę, że Ona wykorzysta okazję na udzielenie paru wywiadów więcej...

Pin - Loit 1,80
Pin grała ostatnio w turniejach niższej rangi, ale zostawiła po sobie naprawdę dobre wrażenie. Teraz zrobiła sobie 2 tygodnie przerwy, żeby przygotować się do Szlema. Czy ma zamiar coś zwojować? Nie sądzę, aby się łudziła, że może coś więcej tutaj zdziałać, ale na Francuzkę, która tak jakoś niewiadomo gdzie się podziewała przez ostatnie pół roku powinno spokojnie wystarczyć. Loit według mnie bez formy, po takim kursie Pin jest dla mnie value. Doping publiczności też Jej pomoże...

Radwańska - Yan 1,60
Przyznam, że dość dużo w tym typie patriotyzmu. Faktycznie Aga powinna być faworytką tego spotkania, ale myślałbym raczej o kursach rzędu 1,75 - 1,95. Chinka naprawdę grać potrafi, ale nie ośmielę się stwierdzić, że mamy value beta po Jej stronie, bo gorąco wierzę w Radwańską i zamierzam mocno Ją dopingować, a to, że mam ją zagranąjeszcze mi w tym pomoże...

Czink - Nakamura 1,75
Dramatyczny odwrót buków netowych od pierwotnie ustalonych kursów. Prawie wszędzie na początku faworytką była Nakamura. Dziś jest zupełnie odwrotnie. I wydaje się, że dzisiejsze kursy są bliższe prawdy mówiącej o umiejętnościach i formie tych zawodniczek. Dla mnie poo pierwsze Czink jest lepszą tenisistką, po drugie Nakamura jest w bardzo kiepskiej formie (przyznam, że nie wiem jak z formą Czink, ale wierzę, że są duże szanse, że jest lepiej niż u Japonki). 1,75 to może niezbyt wiele, ale jeśli ktoś zdążył zagrać w necie wczoraj to mógł znaleźć pyszniutki kursik powyżej 2,0. Ja niestety wziąłem to dopiero dziś, ale ... wziąłem i tyle

Shaughnessy - Vinci 1,35
No chyba nie ma innego wyjścia. był taki czas na turniejach w Europie, kiedy Roberta mi mocno imponowała. Ale to minęło i słowo "bezpowrotnie" samo ciśnie się na usta. Nie przekreślam Włoszki, ale na amerykańskiej ziemi nie powalczy z będącą w dobrej dyspozycji i budującą formę właśnie na Szlema Meghann...

Myślałem wczoraj dużo o meczu Jackson - Pironkova, ale mam z nim ogromny ból głowy i się wstrzymuję. Ze znośnych kursów rozważam jeszcze Gajdosovą z Glatch, bo w Europie na pewno bym tak zagrał. Natomiast jeśli chodzi o coś do podbicia kursu to z sensownych w miarę rozwiązań (tak, żeby nie schodzić poniżej 1,20) widzę dziś chyba tylko Chakvetadze...

Tutaj Panie, a Panowie za chwilkę...

Do góry
#645439 - 30/08/2006 12:25 Re: US Open 28.08-10.09
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Myskina - Azarenka 3.40 Betfair

Mecz przerwany przy stanie 1:0 dla Azarenki.Chociaż babski tenis jest zdradliwy i może się tam zmienić wszystko w ciągu sekundy to spróbuję tutaj troszkę zaryzykować.Już na początku meczu Azarenka pokazała, że nie będzie to łatwa przeprawa dla Myskiny łamiąc ją na przywitanie Rok temu wygrany turniej juniorski, a więc dziewczyna dobrze się czuje na hardzie i na pewno łatwo się nie podda.Myskina po turnieju w Sztokholmie, gdzie doszła do finału i łatwo przegrała z Zheng, nie pokazała nic szczególnego, przegrywając dwa kolejne turnieje w pierwszych swoich meczach.Azarenka także nie zachwyca, ale to jeszcze młoda zawodniczka, a więc ma prawo Skoro Radwańskie pokazały, że z Myskiną da się powalczyć to czemu nie ma tego zrobić także Azarenka.Obie spotkały się już dwa razy w tym roku i w obu meczach górą była Rosjanka, ale po ciężkich pojedynkach.Wcale nie były to łatwe wygrane.A więc może do trzech razy sztuka

Do góry
#645440 - 31/08/2006 10:22 Re: US Open 28.08-10.09
JP2 Offline
old hand

Meldunek: 18/07/2005
Tatiana Golovin - Agnieszka Radwańska 1.22-3.35 BAW

Po takim kursie nie wziąść naszej młodej gwizdeczki byłoby nietaktem

Widziałem wczoraj w akcji Golovin fakt grała niezle
ale jesli zlekceważy nasza zawodniczke moze sie
w konsekwencji bardzo zdziwic
Poł rowerka z Yan 6-0 tez musi robic wrazenie

3/10 Agnieszka

Pozdr

Do góry
#645441 - 31/08/2006 10:36 Re: US Open 28.08-10.09
lodzianin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/05/2006
oto moje pzremyslenia na dzis odnosnie pan:

golovin-aga niestety ale francuzka zdecydowana faworytka mysle ze nie zlekcewazy polki i ze spokojnie wygra 6:3 6:2 juz z harklerod grala dobre spotkanie poza tym to jets wielki szlem tu nie ma odpuszcania tym bardziej ze ta czesc drabinki nie ma ciezkiego zycia golovin wygra kurs 1.37

santangello-bammer wloszka ostatnio w dobrej formie tzn, w takiej jaka powinna wystarczyc na austryjaczke wczoraj ladne zwyciestwo nad lisa raymond w 2 setach bammer grala 3 sety z dechy mysle ze wloszka da rade pokonac sybille bo przy swojm podaniu jej serwis jets calkiem calkiem natomiast lamac bammer bedzie miala kilka razy szanse bo przy swojm podaniu sybille nie robi furory kurs 1.68

likhovtsev-pratt spotkanie dwoch starszych zawodniczek H2H 5:0 dla rosjanki i to mnie martwi ze jets 5:0 bo kiedys musi byc ten pierwszy raz ale ja mam nadzieje ze nie teraz bo pratt gra teraz straszna padake licha nie gra nic lepszego ale jednak mysle ze wyjdzie z tego pojedynku zwyciesko kurs 1.38

kanepi-fedossova mecz estonki poteznie zbudowanej z mloda zawodniczka z francji mysle ze tu olrzymia role odegraja warunki fizyczne i wygra ten pojedynek estonka

zastanawialem sie rowniez nad daniem na :
jackson-azarenko 1 i petrova-ruan 1 ale co zrobi petrova to duza niewiadomo czy ju jej minol kryzys czy nie a co do azarenk jak zagra tak jak z mysza to jackson nie ma sasn jakz agra na normalnym swojm poziomie to sciany pomoga i amerykanka wygra

Do góry
#645442 - 31/08/2006 12:44 Re: US Open 28.08-10.09
FSevEn Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2003
Quote:

golovin-aga niestety ale francuzka zdecydowana faworytka mysle ze nie zlekcewazy polki i ze spokojnie wygra 6:3 6:2 juz z harklerod grala dobre spotkanie poza tym to jets wielki szlem tu nie ma odpuszcania tym bardziej ze ta czesc drabinki nie ma ciezkiego zycia golovin wygra kurs 1.37

ja się z Tobą nie zgodze.Wczoraj nie mogłem śledzić meczu Agnieszki choćby na live ale dziś po przeanalizowaniu doszedłem do wniosku że Polka jest przyszłościowa zawodniczką.Pierwszego seta wczoraj wygrała 6-0 później przy stanie 4-2 straciła kolejno 3 piłki.Wygrała jednak 7-5.Agnieszka ma jeszcze przestoje ale wydaje mi się że dziś powinna znó wygrać z Golovin 2-0 Jej techniczna gra nie pozostawia wiele do życzenia tylko prosimy o mniej przestoi i będzie okey.

Do góry
#645443 - 31/08/2006 12:50 Re: US Open 28.08-10.09
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Zvon/A.Ram-Med/Prie (1) 1.31 10/10

W tej chwili najlepszy i najrówniej grający mix w kręgu tenisowym ostatni szlem należał właśnie do nich, świetnie sie rozumieją razem i znakomicie współpracuja na korcie, przeciwnicy Medina i Prieto to taki zlepek na turniej, Polecam

Do góry
#645444 - 31/08/2006 13:37 Re: US Open 28.08-10.09
Randall Offline
Carpal Tunnel

Bremond set hc 1.5:0 - Kirilenko 1.80 Gamebookers

Wydaje mi się, że to dobra decyzja.Bremond znakomicie pokazała się na Wimbledonie, gdzie dała radę dojść aż do ćwierćfinału.Zagra dzisiaj z będącą raczej bez formy Kirilenko, która ostatnie miesiące ma strasznie słabe.Grały już ze sobą w tym roku na French Open, gdzie wygrała Kirilenko.Był to zacięty trzy setowy pojedynek, który wygrała Kirilenko 8:6 w trzecim secie.Jeśli dobrze pamiętam to była tam w niezłych tarapatach i Bremond serwowała chyba kilka razy na mecz i nie dała rady.Bremond na pewno jest w stanie powalczyć przynajmniej o seta, jeśli nawet nie o zwycięstwo.

Rezai set hc 1.5:0 - Safarova 1.80 Gamebookers
Trochę nie rozumiem GB.Jeśli dobrze widzę to na hc mają 1.80, a na przynajmniej jeden set Rezai 1.36.No to ja biorę hc Rezai nie jest jakimś ułomkiem, aby nie mogła powalczyć z Safarovą.Oczywiście bardziej jej leży clay, ale jest to utalentowana zawodniczka i nie wierzę, że tak łatwo odda mecz na hardzie.Szczególnie, że Safarova do wielkich zawodniczek nie należy.Obie są młode, a więc nie widzę tutaj przewagi doświadczenia.Safarova najlepsze wyniki w tym roku osiągała raczej na początku sezonu, a teraz gra tylko przeciętnie i nie widzę powodu, dla którego Rezai nie miałaby powalczyć przynajmniej o seta.Safarova zaskoczyła w pierwszej rundzie wygrywając ze Stosur, ale tutaj spodziewam się bardziej wyrównanego meczu z Rezai niż to sugerują kursy.Jeśli pokonała Groenefeld to musi sobą Francuzka coś prezentować.

Schiavone - Mirza set hc 0:1.5 1.90 Interwetten
No i kolejny handi na przynajmniej jednego seta.Tym razem Mirza.Widziałem ją kilka razy w akcji i dziewczyna naprawdę umie grać w tenisa Szczególnie na hardzie, jako, że jest to jej ulubiona nawierzchnia.Schiavone pląta się zawsze gdzieś w czołówkach i jest wysoko w rankingu, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć jej spektakularnych sukcesów.A teraz, gdy wydaję się być w średniej formie, nie moge zrozumieć tak niskich kursów na nią przeciwko Sanii.Mirza po przynajmniej jednego seta come on !!!

Do góry
#645445 - 31/08/2006 16:56 Re: US Open 28.08-10.09
Randall Offline
Carpal Tunnel

Azarenka - Jackson 2.26 Pinnacle

Wydaje mi się, że szanse w tym meczu są 50/50, a więc wezmę Azarenkę po kursie powyżej 2.00.Wczorajsze zwycięstwo nad Myskiną na pewno robi na mnie większe wrażenie niż pokonanie słabej Pironkovej przez Jackson.Nie sądzę, aby po wyeliminowaniu takiej przeciwniczki, Azarenka tak łatwo odpuściła i dała się wywalić z turnieju.Moja sympatia jest po stronie Azarenki, a więc to jej zaufam

Do góry
#645446 - 01/09/2006 09:00 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Rodionova/Vanc - Dominguez Lino/Sanchez Lorenzo
Dwie dobre deblistki w tym rosjanka w doskonałej formie co potwierdzają jej singlowe wyczyny kontra dwie hiszpanki, ktore na hardzie nie maja atutów a do tego ich umieszczenie w drabince to tylko zapchanie pustego miejsca Doświadczenie, umiejętności, nawierzchnia oraz forma - wszystko to na korzyść Rodionova/Vanc

Serena-Ivanovic
Po turnieju w Montrealu można śmiało już mówić, że Ivanovic to najbardziej przereklamowana obecnie zawodniczka w całym tourze. Tyle szczęścia co w Kanadzie Serbka nie będzie mieć przez najbliższe pare miesięcy z resztą pokazały to już dwie pierwsze rundy w Nowym Jorku, ktore miały być tylko rozgrzewką przed potencjalnym starciem z Amerykanką a były dosłowną męczarnią i to z zawodniczkami nie najwyższych lotów. Serena na pewno nie jest jeszcze na swoim normalnym poziomie ale na Ane obecna dyspozycja powinna wystarczyć. Przede wszystkim Williams nie ma kłopotów z poruszaniem sie po korcie czego wciąż nie można powiedziec o rywalce, serwis bardzo często ją ratuje a siła jej uderzeń pozwala mi wierzyć, że braki wyszkolenia w defensywie Any ujrzą bardzo często światło reflektorów sesi nocnej

Petrova-Golovin
Nadia wróciła Jest głodna gry i w końcu gotowa, ponownie prezentuje perfekcyjną regularność jak na swój sposób gry co dało efekt w postaci demolki dwóch pierwszych rywalek. Teraz na drodze staje kolejna zawodniczka, ktora próbuje wrócić do wysokiej dyspozycji ale wg mnie nawet jeśli już tam jest to do poziomu rosjanki i tak brakuje jej jeszcze paru stopni. Przede wszystkim objawiają się kłopoty z regularnością i serwisem, co przy ofensywnej taktyce francuzki robi jej grę znacznie mniej efektywną - a takie przewinienia w meczach przeciwko dobrze dysponowanej Petrovej są karane odesłaniem do domu

Do góry
#645447 - 01/09/2006 10:07 Re: US Open 28.08-10.09
Boczek1986 Offline
member

Davenport - Srebotnik

Bardzo zainteresował mnie ten mecz. Davenport w tym turnieju gra wspaniale a wczorajsza wygrana 6:0 6:0 była imponująca, ale czy na pewno? Zobaczyłem, że Jankovic praktycznie przed US Open nie wygrała meczu ( jedna wygrana w kwalach do New Haven ). Davenport miała półroczną przerwę a gdy powróciła kilka tygodni przed US Open zaliczyła 2 turnieje. W jednym odpadając w drugiej rundzie (pierwszej nie grała bo była rozstawiona) z Samanthom Stosur 6-7(4) 6-4 6-3. Dwa tygodnie później w New Haven już jej gra wyglądała o wiele lepiej do ... finału w którym skreczowała przy stanie 6:0 1:0 dla Henin W tym samym turnieju pokonałą w pierwszej rundzie właśnie ... Srebotnik ale nie bez trudu bo 6:3 6:2. Natomiast Srebotnik ma bardzo dobrą drugą część sezonu. Wczoraj pograła troszkę za długo bo aż 3 sety z Bychkovą, ale mogła mieć swój słabszy dzień w turnieju, bo każdemu musi się taki dzień przytrafić ( no może tylko nie Federerowi ale to inna bajka ). Jednak pamiętajmy że zdrowie Davenport nie jest chyba najlepsze skoro kreczuje w finale i przy większym oporze rywalki po drugiej stronie siatki może mieć już większe kłopoty. Kursy w STS to 1.10 5.00 . Ja zaryzykuję dziś na Srebotnik oczywiście zaryzykuję z rozsądkiem bo wierzę że Słowaczka może dziś powalczyć z Amerykanką nie tylko o seta ale też o cały mecz
PS. Proszę jakieś uwagi dotyczące tego meczu o których mogę nie wiedzieć. THX z góry

Do góry
#645448 - 01/09/2006 10:31 Re: US Open 28.08-10.09
haven Offline
Pooh-Bah

Wybitnym znawcą tenisa żeńskiego nie jestem aczkolwiek miałem okazje oglądać wczorajsze spotkanie Sereny z Danielą i musze stwierdzić że Serena ma jeszcze ogromne kłopoty z poruszaniem się oraz koordynacją na korcie , nie najlepiej jest też z kondycją , co do Any Ivanović , ostatnio runda ciężka aczkolwiek japonka Nakamura jest strasznie nie wygodna, komentator Eurosportu pan. W.Domanski stawia Ivanovic w roli swojej faworytki do końcowego tryumfu w turnieju , oczywiście do czegoś takiego jeszcze daleko aczkolwiek , zwycięzca pary Ivanovic - Williams ma bardzo dobrze ustawioną drabinke jeśli chodzi o dalsze gry . Dla mnie Ivanovic , moim zdaniem ma więcej atutów ofensywnych niż Daniela i lepszą psychike .

Do góry
#645449 - 01/09/2006 13:13 Re: US Open 28.08-10.09
Randall Offline
Carpal Tunnel

Azarenka - Chakvetadze 3.00 bet365

Jeszcze raz na Azarenkę.Panienka dała już trochę zarobić, a więc zaufam jej jezcze raz.Dwa świetne pojedynki do tej pory z Myskiną oraz utalentowaną Jackson.Rywali zmiecione z kortu.Chakvetadze natomiast pokonała Suchą i Bondarenko co na pewno musi robić mniejsze wrażenie niż wyniki Azarenki.Mecz chyba będzie bardziej wyrównany niż to wskazują kursy, a więc można spróbować.Typ na hc +1.5 seta pewnie będzie ciekawy i dosyć pewny po kursie gdzieś 1.80 na Azarenke.

Schiavone - Peer 2.15 Eurobet

Wczoraj grałem przeciwko Schiavone i dzisiaj spróbuję jeszcze raz.A że Peer wydaje mi się lepszą zawodniczką niż Mirza i czuje się dobrze na hardzie to dają jej gdzieś 50% szans na wygranie tego meczu.Po kursie 2.15 można zatem spróbować.

Jankovic - Vaidisova 2.54 Pinnacle

Jankovic wydaje się być tutaj lepszym wyborem.Ostatnie tygodnie przed US Open miała znakomite.Dotarła nawet do finału w Los Angeles, gdzie przegrała po zaciętym 3 setowym pojedynku z Dementievą.Vaidisova rozegrała wczoraj 3 setowy pojedynek z Jidkovą, która jest sklasyfikowana na 445 miejscu w rankingu.To nie świadczy najlepiej o jej formie.I wydaje mi się, że ostatno nieco spuściła z tonu, a Jankovic jest w niezłej formie.Po tym kursie sopróbuję Jankovic.

Rezai - Kirilenko 3.00 Ladbrokes

Po dwóch łatwych zwycięstwach Marii może się wydawać, że dziewczyna złapała formę, ale spójrzmy na jej przeciwniczki.Schruff i Bremond??? To chyba nie jest najwyższa półka.Wydawało mi się wczoraj, że Bremond powalczy, ale jednak nie.Dzisiaj natomiast powinno być już znacznie lepiej, bo Rezai na pewno postawi znacznie trudniejsze warunki Kirilenko niż jej poprzednie rywalki.Mimo wszystko pokonanie Groenefeld i Safarovej cenię wyżej niż wyniki Kirilenko na Us Open i to Rezai zaufam w tej parze.Tutaj podobnie jak w przypadku Azarenki można daćhc na +1.5 seta na Rezai za 1.80.Powinno siąść

Do góry
#645450 - 01/09/2006 13:24 Re: US Open 28.08-10.09
szczygiel87 Offline
enthusiast

Meldunek: 12/09/2005
ciekawe od kiedy Peer jest lepsza zawodniczka i od kiedy Rezai jest lepsza? Rezai zawdziecza 2 runde przez słaba dyspozycje Niemki a Kirilenko jest w formie i wygra ten mecz.wracajac do Peer to po wczorajszym meczu z Muller daje jej 20% szans i dlatego stawiam na Włoszke która po wczorajszym wyniku w debla 6-0 6-0 i poprzednich rundach wygra meczyk

Do góry
#645451 - 01/09/2006 13:48 Re: US Open 28.08-10.09
janiszelk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2006
Quote:

ciekawe od kiedy Peer jest lepsza zawodniczka i od kiedy Rezai jest lepsza? Rezai zawdziecza 2 runde przez słaba dyspozycje Niemki a Kirilenko jest w formie i wygra ten mecz.wracajac do Peer to po wczorajszym meczu z Muller daje jej 20% szans i dlatego stawiam na Włoszke która po wczorajszym wyniku w debla 6-0 6-0 i poprzednich rundach wy

gra meczyk

Kolego nie wiem dlaczego twierdzisz ze Kirilenko jest w formie,spojrz na jej ostatnie wyniki,odpadala w pierqwszych rundach,troche dalej zaszla na RG bo do 3 rundy gdzie przegrala z ta niby slaba niemka ,ktora Rezai pokonala.Pozatym Kirilenko to niespelniona gwiazdeczka,mam nadzieje ze Rezai ja dzisiaj zgasi,kazdy jednak ma prawo wyboru i ktorys z nas trafi.

Do góry
#645452 - 01/09/2006 13:51 Re: US Open 28.08-10.09
szczygiel87 Offline
enthusiast

Quote:

Kolego nie wiem dlaczego twierdzisz ze Kirilenko jest w formie,spojrz na jej ostatnie wyniki,odpadala w pierqwszych rundach,troche dalej zaszla na RG bo do 3 rundy gdzie przegrala z ta niby slaba niemka ,ktora Rezai pokonala.Pozatym Kirilenko to niespelniona gwiazdeczka,mam nadzieje ze Rezai ja dzisiaj zgasi,kazdy jednak ma prawo wyboru i ktorys z nas trafi.

no tak kolego ale Rezai wygrała z Niemka po ciezkiej walce,Kirilenko to taka nie spełniona szarapowa

i jezeli chodzi o wyniki to kirilenko miała narazie spacerek i jak dla mnie dla młodej Rezai koniec z Us open ale to sa kobiety wiec I don't know

Edited by Schranzer (01/09/2006 13:54)

Do góry
#645453 - 01/09/2006 13:55 Re: US Open 28.08-10.09
Randall Offline
Carpal Tunnel

Już wiem dlaczego kolega tak nas przekonuje Bo sam postawił na Kirilenko i Schiavone Kirilenko jest bez formy i te jej dwie wygrane wogóle mnie nie przekonują.I nigdzie nie napisałem, że Peer jest lepsza od Schiavone, czy teżRezai od Kirilenko.Jak dla mnie to na Kirilenko po takim kursie nie opłaca się grać, bo może i wygra, ale według mnie po ciężkiej walce.A mecz Peer - Schiavone to 50/50 i po prostu wziąłem lepszy kursik według mnie.Dopóki piłka w grze...Zobaczymy jak to będzie.I proszę nie kasować moich postów

Edited by Ojciec Pio (01/09/2006 14:03)

Do góry
#645454 - 01/09/2006 14:19 Re: US Open 28.08-10.09
szczygiel87 Offline
enthusiast

Edited by Ojciec Pio (01/09/2006 14:20)

Do góry
#645455 - 01/09/2006 14:19 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Dyskusja wre to i ja się włącze

Rezai-Kirilenko

Rosjanka - niby zawodniczka potrafiąca na korcie wszystko a jednak brakuje jej tego czegoś żeby osiągnąć duży wynik. Owszem regularna, dobra technika ale brak jej na korcie chamstwa i troche 'jaj' Jej najwiekszy problem to brak serwisu i włączania blokady, ktora uniemozliwia skuteczną gre gdy przeciwnikowi wszystko w danym dniu wychodzi. Rezai to mloda strzelba grająca bardzo agresywnie i robiąca bardzo znaczące postępy. Dla mnie to jest najlepszy oburęczny backhand w całym tourze siejący niesamowite spustoszenie. Jak wiadomo przy strzelaniu w co drugiej piłki przydaje sie na korcie regularność a tą Aravane bardzo często ostatnio zabiera ze soba na spotkania podczas gdy Kirilenko sportowego ducha pozostawia cały czas w szatni. Po tak marnym kursie na pewno nie zagram Kirilenko, Rezai tylko dla sportu bo i tak już swoje wygrała na tym US Open ale jestem zdania, że Francuzka jest w stanie całkowicie zdominować Marie zarówno siłowo jak i w sferze psychicznej bo Aravane potrafi porwać za sobą publiczność z czym często nie radzi sobie Rosjanka. Wiadomo jednak iż jak każda perspektywiczna tenisistka Rezai ma swoje lepsze i gorsze dni także jeśli tym razem przytrafi sie słabszy występ to Kirilenko wystraczy trzymać piłke w korcie i czekać na prezenty punktowe. Typ: 1X

Peer - Schiavone

Jedyne czego brakuje na dzisiaj w grze Shahar to serwis, Schiavone po slabiutkich ostatnich miesiącach wydaje sie byc mocna w Nowym Jorku. Peer może biegać, biegać i biegać ale gdy Włoszce będzie dzisiaj siedział serwis to o awansie Izraelka może tylko sobie pomarzyć Dwie fajterki, dwie zawodniczki ktore na pewno na korcie zostawia cale zdrowie i o awansie moze zadecydowac wlasnie taki maly detal ze jednak Francesca stajac do swoich gemow serwisowych potrafi stworzyc pewne zagrozenie dla odbierającej, Shahar niestety żadnego. Typ: No bet

Do góry
#645456 - 01/09/2006 15:27 Re: US Open 28.08-10.09
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Peng/Li - Domachowska/Kostanic 1 @1,52 Gamebookers

Chinki Peng i Li od czasu do czasu występują ze sobą w deblu, Li trochę lepsza deblistka w tym roku wygrała z Jankovic turniej w Birmingham na trawie. W parze z Peng nie osiągały jakiś wybitnych rezultatów ale kilka średniej jakości debli pokonały i zwykle nie dawały rady mocniejszym przeciwniczkom. Forma singlowa też po stronie Chinek. Li Na jest już w 3 rundzie, Peng nie dała rady Hingis w I rundzie chociaż wygrała I seta. Szczerze powiedziawszy najbardziej jednak liczę w tym spotkaniu na Domachowską. Pamiętam jak w Sopocie mając za partnerkę świetną Husarovą psuła co mogła i wręcz przeszkadzała swojej partnerce. Fatalna forma w singlu, nie lepsza w deblu. Sama przyznaje, że nie może się skupić na grze, do tego problemy z trenerami i ogólnie śmieszne podejście do zawodowej kariery. Partnerki w deblu zmienia na zawołanie. Do tego serwis Polki pozostawia wiele do życzenia a w deblu odgrywa on dużą rolę i Chinki napewno w tej kwestii wypadają dużo lepiej. Kostanic też nie specjalne występy singlowe ostatnio, przebrnęła I rundę by w II nie ugrać nawet gema z Davenport. Deblistka z niej żadna, też zmienia partnerki jak rękawiczki i uwaga od stycznia w deblu z 11 spotkan wygrała tylko jedno. Dziewczyny chyba niezbyt udanie się dobrały dlatego większe szanse daje dzisiaj Chinkom.

Do góry
#645457 - 01/09/2006 22:36 Re: US Open 28.08-10.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Razzano-Kanepi 1 kurs 1.5
Kurs na Francuzkę to jakieś nieporozumienie nic tylko się cieszyć z takich prezentów od bukmacherów.Trzeba zauważyć,że Razzano pokonała w tym turnieju samą Hingis.Oglądałem ten mecz i Francuzka zagrała naprawdę świetnie i to nie mimo fatalnej dyspozycji Martini ale wręcz przeciwnie Hingis zagrała dobre spotkanie.O Razzano teraz za wiele nie słyszymy ale o ile dobrze pamiętam w zeszłym sezonie sprawiała wiele niespodzianek pokonując bardzo znane zawodniczki teraz trochę słabiej ale widać,że na ten turniej jest przygotowana bardzo dobrze.Co można powiedzieć o Kanepi nie za wiele,pokazywała się wturniejach ale z reguły odpadała we wczesnych rundach.Estonka ma za sobą w tym turnieju już dwa 3 setowe pojedynki i to nie z jakimiś znanymi zawodniczkami.Pokonała ona po drodze 2 Francuzki Foretz i Fedossovą.Jeżeli Estonka męczy się z takimi zawodniczkami to co my tu możemy mówić o walce z Razzano,któa rozbiłą wręcz Hingis.Dla mnie zdecydowaną faworytką tego meczu jest Razzano i powinna ten mecz rozstrzygnąć w 2 setach.

Serena Williams-A.Ivanovic 2 kurs 2.3
Spodziewałem się bardziej wyrównanych kursów na ten mecz ale buki postanowiły faworyzować Amerykankę.Seren Williams nie uczestniczyła za bardzo w ostatnich turniejach ale na US Open musiała wystąpić.W koncu tu jest jej ziemia i publiczność,która ją uwielbia.Ja myślę jednak,że to Serbka wyjdzie zwycięsko z tego meczu.Ivanovic przed US Open wygrała turniej w Montrealu gdzie w finale pokonała kogo innego jak nie wcześniej wspomnianą Szwajcarkę.Przewija się ona w moich opiniach Serenie brak ogrania w przeciwieństwie do Serbki,która w tym turnieju miała już duże problemy.Przegrała set z Dusheviną ale jest to naprawdę solidna zawodniczka i o mało co nie straciła seta z mało znaną japonką Nakamurą.W 1 secie przegrywałą już 3:5 żeby wygrać 7:5 te fakty świadczą o dobrej dyspozycji Serbki bo jeżeli potrafi wyjść z taki opałów to naprawdę wielkie uznanie.Można by powiedzieć,że Ivanovic męczyła się ze swoimi przeciwniczkami,a Serena wręcz przeciwnie chociaż w meczu z Hantuchovą tez miała niemałe problemy.Jest jednak jedno stare powiedzenie mecz meczowi nierówny.Dlatego z dużą pewnością postawię jutro na Ivanovic,która powinna ten mecz wygrać.Myślę jednak,że Serena postawi bardzo trudne warunki Serbce i Ivanović wygra po 3 setowej walce.

Prosiłbym kogoś o komentarze do meczów:
Pierce-N.Li
Chakvetadze-Azarenka

W 2 tych meczach widzę niespodzianki i wygrane Li i Azarenki ale powiem szczerze,że nie wierzę aby tyle teoretycznych faworytek przegrało.Proszę więc o opinie na temat tych meczów bo zastanawiam się,ktory mecz odpuścić,a któy zaryzykować.

Do góry
#645458 - 02/09/2006 12:09 Re: US Open 28.08-10.09
haven Offline
Pooh-Bah

Postanowiłem co nieco skrobnąć na temat pań

Zaczne może od pogody , na dziś zapowiadane są opady deszczu , "Light rain " tak brzmi oficjalny komunikat meteorologów , czyli kropiący lekko ale nie umożliwiający gry deszczyk . Na dziś spodobały mi się dwie pozycje , pierwsza to powracająca do wysokiej formy Nadja Petrova , która narazie zjadła na śniadanko swoje rywalki , która potyka się z Tatianą Golovin która do tej pory łatwo nie miała , zacięte pojedynki z Harkleroad i Radwanśką , cięzko mi coś powiedziec o tenisowych szczególach . Golovin jest solidną zawodniczką , mającą spore możliwości , Petrova z kolei to dobry serwis i regularność podczas wymiany , gorzej ze zwrotnością , ale Tomek Iwański chyba próbuje i to mu się powoli udaje odbudować ją psychicznie po tej kontuzji i Nadja gra coraz lepiej Tak więc PETROVA

Drugi pomysł to zagranie na Pierce , która potyka się dziś z grozną Chinką Na Li . W pierwszych 2 rundach Pierce seta nie straciła ale nie wygrywała setów najbardziej gładko , moim zdaniem chciała wygrać jak najmniejszym kosztem , jest to zawodniczka bardzo , bardzo doświadczona i na pewno wie co robi , po drugiej stronie siatki objawienie tego roku Chinka Na Li , która posiada kończące uderzenie , świetnie biega po korcie , aczkolwiek Pierce swoim oczekiwaniem "Nadalowym" na serwis może ją totalnie wybić z rytmu i zdekoncentrować . Mary posiada świetny serwis , jest też bardzo dobra podczas wymiany i kurs w granicach 1,55 warty uwagi.

Pozdrawiam

Do góry
#645459 - 02/09/2006 13:01 Re: US Open 28.08-10.09
Jelle Klassen Offline
veteran

Meldunek: 02/09/2006
Witam wszystkich!!!

Jest to moj pierwszy post na Wta a drugi ogolnie, sledzilem troche te forum i postanowilem sie zarejestrowac.

Dzisiaj z kobiet widze jeden tylko mecz ktory zagram bo reszta troche niebezpieczna albo kursy za male.

V.RAZZANO - K.Kanepi 1

Swoj typ opieram na tym w jakiej sa obecnie formie kobiety. Wiem ze wczesniej nic nie grala prawie Francuska ale teraz jest w dobrej formie co pokazaly wczesniejsze mecze, pokonanie Hingis nawet tej ktora jeszcze nie jest w pelni formy to juz duzo a szczegolnie ze gladko wygrala bo 6:2 i 6:4 wiec wynik jest pelen podziwu!!! Patrzac na gre Estonki w pierwszych dwoch rundach no to mozna stwierdzic ze w wysokiej formie nie jest a jej 3 runda jest tylko wynikiem takiej korzystnej dla niej drabinki.Wygra oba swoje mecze bo bardzo zacietych pojedynkach z rywalkami ze slabami, bo dla mnie Foretz i Fedossova to sa raczej zawodniczki slabe ktore nic nie osiagnely i wygrala z nimi po 3 setowych bojach!!! Wiuec mysle ze Razzano powinna spokojnie w dwoch setach z nia wygrac, bo nie dosyc ze Francuska w lepszej formie to jeszcze estonka mysle ze zmeczona!!!:)

Do góry
#645460 - 02/09/2006 18:19 Re: US Open 28.08-10.09
Aslan Offline
Pooh-Bah

Póki co leje i rozpoczęcie zawodów jest przesuwane z godziny na godzinę. Dlatego też z analizą nie musiałem się spieszyć, bo całkiem prawdopodobne, że dziś w ogóle nie pograją, a jeśli nawet, to tylko w kilku spotkaniach... Plus jest za to taki, że prognozy na jutro ponoćsą optymistyczne...

Ale do rzeczy...

Kanepi - Razzano 2 1,422 pinnacle
Estonka i tak jest już dość daleko. Obecność w tej rundzie to zresztą sukces również dla Razzano, ale Ona jest w tym turnieju po prostu świetnie dysponowana. Ograła Martinę Hingis gładko, bez specjalnych problemów. Hingis nieco Jej pomogła, ale nie zagrała wcale tragicznego spotkania i to jednak przede wszystkim własnej dyspozycji, a nie braku formy u Martiny, Razzano zawdzięcza awans do obecnego etapu rozgrywek. Teraz na Jej drodze staje Estonka. Zawodniczka ta na pewno jest w dobrej formie, co pokazały dotychczasowe spotkania. Czy jednak ma potencjał, aby nawiązać walkę z rozpędzoną Razzano? Wątpię...

Serena Williams - Ana Ivanovic 2 +3 games 1,72 nordicbet
Czekałem na nieco wyższy kursik, ale narzekać nie mogę. Zaplanowałem to spotkanie do gry jużjakiś czas temu. Serena w pierwszej rundzie pokazała się z dość dobrej strony, jednak w meczu z Hantuchovą nie było już tak różowo... Niby była lepsza w każdym elemencie tenisowego rzemiosła, jednak nie potrafiła udowodnićtego na korcie. Wygrana 7-5 6-3 nie jest specjalnie okazała, ale przypuśćmy, że zwycięzców się nie sądzi. Serena jest jednak nieco ociężała i mało dynamiczna. Ivanović umie wyciągać wnioski i na pewno zrobi to w tym spotkaniu. Williams może się spodziewać bardzo trudnego i niewygodnego meczu, który raczej nie zakończy się Jej triumfem. A nawet jeśli to bardzo niewysokim i 3-gemowe handi na Ivanovic jest dla mnie jak najbardziej do zagrania...

Amelie Mauresmo - Mara Santangelo 2 11,00 pinnacle
Mauresmo jest w tym spotkaniu zdecydowaną faworytką, ale znów będę się upierał, że 11 na Santangelo to kurs nieco przeszacowany. Delikatniuteńko dwójeczkę dla zasady, choć typ ten rzecz jasna w kategoriach nieco rozrywkowych...

Amelie Mauresmo - Mara Santangelo 2 +7 games 1,72 nordicbet
O ile typ na dwójkę traktować można z przymrużeniem oka, to tutaj już troszkę poważniej. Mauresmo swoje podania zapewne będzie wygrywać, ale czy przy obecnej dyspozycji przełamie wcale nie taką słabą Santangelo tyle razy, żeby pokryć handi? Ja myślę, że jednak nie. Mara pokazała w meczu z Bammer, że grać potrafi i wygrała z Sybille dość łatwo. Dziś jest skazana na pożarcie, ale wierzę, że tanio skóry nie sprzeda...

Tatiana Golovin - Nadia Petrova 1 2,85 pinnacle
Znawcy tematu są podzieleni: po części wierzą w powrót Petrovej do dyspozycji z początku sezonu, po części twierdzą, że to jeszcze nie nastąpiło. Ja może znawcą tematu wolałbym się nie określać, ale przychylam się do tej drugiej grupy. Nawet jeśli Nadia jest faworytką to po tym kursie biorę będącą w dobrej dyspozycji Tatianę... Ale o tym spotkaniu już pisałem, więc to tylko tak dla przypomnienia...

Zapewne te mecze dziś się nie odbędą, ale bądźmy dobrej myśli. A najwyżej moje wypociny będą aktualne jeszcze jutro

Do góry
#645461 - 03/09/2006 11:21 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Jankovic/Mattek - Golovin/Bremond

Mattek jest dla mnie na dzisiaj jedną z 10 najlepszych deblistek na świecie. Gra z ogromną pasją i widać, że w końcu po latach ciągłych nieudanych prób przebić się do singlowej czołówki znalazła dla siebie miejsce w deblowym świecie. Długie ręce, świetne woleje, znakomita orientacja na korcie i bardzo dobra umiejętność stwarzania przewag sytuacyjnych. Jankovic z kolei jest w super formie, gdy Bethanie będzie szalęc przy siatce to Jelena stojąc na końcowej linii powinna być murem nie do przebicia dla francuskich rywalek. Golovin najpierw dzisiaj czeka ciężki mecz singlowy z Petrovą więc może nie mieć tej świeżości jaką z pewnością będą tryskać przeciwniczki, Bremond pomimo ciągłych postępów oprócz mocnego serwisu na dzisiaj jeszcze nie jest zawodniczką mogącą wyciągnąć zbyt dużo asów z rękawa Kursik pikny, nic tylko grać.

Do góry
#645462 - 04/09/2006 10:52 Re: US Open 28.08-10.09
rudyfcb Offline
addict

Meldunek: 19/05/2006
Safina-Razzano typ 2 kurs 2.7
niestety oglądałem tylko wystep Razzano z Hingis w którym grała świetne zawody.Mocne uderzenia pod końcową linie wykończyły Martine.Co do Safiny to nie wiem co prezentuje w tym turnieju tak naprawde więc jeżeli ktoś wie coś więcej to prosze o sugestie

Davenport-Schnyder typ 2 kurs 2.4
Amerykanka podobnie jak Agassi koniec zawodowej kariery i jej największa bolączką jest przygotowanie pod względem kondycyjnum i fizycznym.Wczorajsze spotkanie ze Srebotnik wygrała cudem broniąc piłki meczowe.Wydaje się że z meczu na mecz słabnie podobnie jak Andre.Lata mijają a organizmu nie da sie oszukać

Do góry
#645463 - 04/09/2006 14:32 Re: US Open 28.08-10.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Serena Williams-A.Mauresmo 1
Zastanawiam się bardzo dlaczego nikt nie komentuje tego meczu.Wydaje mi się,że Amerykanka rozstrzygnie ten mecz na swoją korzyść.Mauresmo w poprzednim meczu pokazała,że nie lubi grać z zawodniczkami,które atakują i grają bardzo mocne piłki.Maria Santaneglo pokazała naprawdę kawał dobrego tenisa,któremu Amelie w 2 secie nie mogła się przeciwstawić.Mauresmo mimo jako takiego odblokowania psychicznego zdaje mi się,że ma dalej z tym małę kłopoty.Gdy w 1 secie prowadziła już 5:3 i miała własny serwis zaczęły się problemy i o mały włos Włoszka nie przełamała Francuzki.Weźmy pod uwagę,że dzisiaj będzie grała na głównym stadionie i to najpawdopodobniej przy komplecie publiczności,która jak już wcześniej zauważyliśmy bardzo pomaga Amerykanom,a przeszkadza ich przeciwnikom.Myślę,że Mauresmo spali się w tym meczu psychicznie.Tak naprawdę to nie opieram mojego typu tylko i wyłącznie na słabej głowie Francuzki ale przede wszystkim grze Sereny.Muszę przyznać,że faworytką w poprzednim meczu była dla mnie Serbka ale widać nie wytrzymała presji chociaż miała wyraźnie przebłyski.Trzeba jednak przyznać,że to Serena swoimi atomowymi uderzeniami wybiła grę z głowy Ivanovic.Sererna mimo niwielu startów widać,że jest w formie.W dzisiejszym meczu to Serena będzie atakować,a Amelie bronić.To jest główny fakt dlaczego stawiam na Amerykankę.Wiadomo,że Mauresmo broni się świetnie ale przy precyzyjnych,mocnych uderzeniach kątowych Williams po prostu nie bęzie miała szans.

Chakvetadze-Golovin 1
Przyznam szczerze,że jest to trochę mój typ na czuja.Golovin to niespełniona nadzieja Francji,jest wysoko ale ciągle nie może dosięgnąć szczytu ma szanse ale w najważniejszych momentach nie wytrzymuje presji.Chakvetadze to młoda Rosjanka,któa też jest objawieniem w świecie tenisowym.Myślę,że w tym meczu Golovin po raz kolejny nie przeskoczy wyżej niż by mogła.Możliwości to ona ma spore ale w najważniejszych momentach często ją zawodzą.Tak bęzie i dzisiaj.

Do góry
#645464 - 05/09/2006 07:56 Re: US Open 28.08-10.09
Boczek1986 Offline
member

Dementieva - Jankovic

Zapowiada się bardzo ciekawy mecz na korcie głównym im. Arthur Ashe. Obie zawodniczki poczynają sobie w tegorocznym US Open bardzo dobrze. Jednak wydaję mi się że lepszą formę demonstruje Jankovic. W turnieju ograła już takie zawodniczki jak Vaidisova czy Kuznetsova. Oba mecze nie należały do najłatwiejszych, ale w 3 setach okazywała się lepsza od swoich przeciwniczek. Dobre pierwsze podanie i mało niewymuszonych błędów to atuty jakie przemawiają za Serbką. Natomiast Dementieva swoją grę opiera przede wszystkim na kończących uderzeniach których w każdym meczu jest bardzo dużo. Jednak wiemy nie od dawna jakie problemy ma Rosjanka ze swoim podaniem. Często robi podwójne błędy serwisowe co nie pomaga w utrzymywaniu koncentracji na wysokim poziomie. Obie zawodniczki spotkały sie 3-krotnie. Bilans meczy kształtuje się dodatnio na korzyść Rosjanki która prowadzi w H2H 2:1. Ostatni mecz rozegrały przed US Open na kortach w Los Angeles i lepsza okazała się Dementieva po wyrównanym meczu wygrywając 6-3 4-6 6-4. Jednak wydaję mi się że aktualnie to Serbka prezentuje lepszy tenis. Buki wystawiły kursy bardzo zrównane co dowodzi mego stwierdzenia że mecz zapowiada się na bardzo wyrównany.
Mój typ: Jankovic 6/10

PS. proszę pisać jakie macie odczucia co do tego meczu bo może wiecie troszkę więcej ode mnie
Pozdro4all

Do góry
#645465 - 05/09/2006 08:13 Re: US Open 28.08-10.09
mixer Offline
member

Meldunek: 02/09/2005
Dementieva - Jankovic

Boczek1986 jestem tego samego zdania co ty. W ostatnich dwoch spotkaniach kiedy jankovic grala z Kuzniecova i Vaidisova stawialem na dokladny wynik 2-1 dla Jankovic. Tym razem rozniez postawie taki wynik. Jankovic gra rewelacyjnie. W Los Angeles w finale stoczyla wyrownany boj z Dementieva, na pewno bedzie chciala sie zrewanzowac. Bardziej pewne jednak jest w tym spotkaniu ze bedzie to mecz 3-setowy, teraz jestem raczej pewien i mam nadzieje ze sie nie zawiode. Stawiam po raz trzeci na 2-1 dla Jankovic!

Do góry
#645466 - 05/09/2006 08:18 Re: US Open 28.08-10.09
KMaciek78 Offline
member

Meldunek: 03/09/2006
Witam

Moje przypuszczenia są jednak zupełnie inne od Twoich Jankovic dla mnie to taka nieco bezmyślna strzała - wali gdzie popadnie i co popadnie. Poza tym gra bardzo mocno, co będzie wodą na młyn Dementievej.
Niby serwis Eleny jest marny, słaby i co tam jeszcze - to jednak sprawia sporo trudności odbierającym. Jeżeli wejdzie w kort Serwis Jankovic nie jest dużo solidniejszy od Denmentiwevej, na pewno jednak nie jest tak wkurzający i frustrujący Niemniej rywalki jak do tej pory nie korzystały z jej podania za często
Dementieva potrafi grać z głębi kortu, potrafi wykorzystać moc zagrania rywalki - i to będzie widoczne. Poza tym doświadczenie rónież będzie przemawiało na jej korzyść.
Jeżeli tylko Dementieva utrzyma dotychczasowy poziom podania - pokona Serbkę. Wykorzysta jej sposób gry i obróci to w swoją najmnocniejszą stronę. A grać dziewucha potrafi.

Do góry
#645467 - 05/09/2006 08:25 Re: US Open 28.08-10.09
mixer Offline
member

Meldunek: 02/09/2005
To, ze Dementieva grac potrafi to kazdy wie, to jest oczywiste. To, ze Dementieva ma slaby serwis nie znaczy tak duzo, pewnie nadrobi troche w grze. Podoba mi sie jak gra Dementieva, walczy zawsze do konca, nigdy sie nie poddaje, ale sadze, ze dzis gora bedzie Jankovic. Nie jestem takiego samego zdania co ty, ze Jankovic to bezmyslna strzala, gdyby tak bylo nie grala by tak dobrze i nie osiagala by takich wynikow. DLa mnie zwycieztwo Jankovic 2-1.

Do góry
#645468 - 05/09/2006 08:39 Re: US Open 28.08-10.09
KMaciek78 Offline
member

Nie twierdzę, że bezmyślna = słaba. Ot taki "babski" Gonzalez
Obserwując suche statystyki można by rzec, że Jankovic powinna wygrac. Ale chociażby w jej ostatnim meczu były przestoje, które na tym poziomie są zupełnie pozbawione racji bytu. Będzie traciła podwójnie to co zyska. Elena nie pzowoli Serbce na rozgrywanie piłek według własnego widzimisie - potrafi nawet przy serwisie rywalki umiejętnie rozprowadzać na korcie. Jankovic nie znajdzie recepty na taką grę i najzwyczajniej przegra

Pozdrawiam

Do góry
#645469 - 05/09/2006 08:49 Re: US Open 28.08-10.09
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
Ja stawiam na Dementievą, która moim zdaniem będzie wreszcie pierwszą, godną rywalką w tym turnieju dla Henin w półfinale i może powalczyć o zwycięstwo, przynajmniej liczę na wyrównane 3 sety. Pamiętajmy, że Dementieva zazwyczaj bardzo dobrze grała w US Open i wygrywała pojedynki, gdy nikt na nią nie stawiał (np. z Capriati, Davenport). Taki mecz może być z Henin-Hardenne, którą w tym roku już raz ograła, gdy Belgijka kompletnie stanęła prowadząc 6-1,5-2 czy coś w tym stylu
Co do samego meczu Dementieva-Janković. Wygra Jelena, która pokonała Serbkę już w San Diego. Gra Janković często jest nierówna, ma świetne momenty przeplatane fatalnymi. Poza tym moim zdaniem to jeszcze nie ta półka, by regularnie ogrywać czołówkę, może za rok. Ivanović też nieźle prezentowała się przed turniejem, wygrana w niezłym stylu w Montrealu, ale jednak sporo jej brakowało do tej najwyższej półki, na której mimo kiepskiego rankingu ciągle jest Serena Williams.
Z kolei wydaje się, że Dementieva poprawiła się w stosunku do poprzedniego sezonu. Mam na myśli serwis, nie ma już tylu podwójnych i jest to groźniejsze podanie niż w ubiegłych latach. Do tego bardzo mądra gra z głębi kortu i potrafi skończyć, gdy jest okazja. No i jest to zawodniczka waleczna, która nie odpuszcza nawet w beznadziejnych sytuacjach, poza nielicznymi wyjątkami, gdy nie chce jej się grać. Ale wątpię by jej się nie chciało w 1/4 finału
Wiem że na pewno będzie walczyć bez względu na sytuację na korcie i ze spokojnym sumieniem mogę ją zagrać

Do góry
#645470 - 05/09/2006 09:17 Re: US Open 28.08-10.09
Dabbert Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Witam wszystkich.
Rzado kiedy wypowiadam sie na forum z uwagi na brak czasu (praca itp "wątpliwe przyjemności"),ale zważywszy na podział co do wyniku meczu Dementieva-Jankovic zdecydowałem sie i Ja zabrac głos.

Oglądałem oba mecze.
Może zacznę od dementievy.
Odstawiam na bok moja osobistą sympatie do zawodniczki w kąt . Wczorajszy mecz z Rezai utwierdził Mnie,ze gdyby serwowała jak gra to byłaby w stanie zmiażdzyć każdą zawodniczkę. Niestety wczorjaszy 2 set po prostu mnie załamał- gdyby nie to,ze Francuzka była jakaś niepewna na początku a pod koniec zdesperowana i zdenerwowana wynikiem to mecz byłby 3 setowy.Ciągłe przełamywanie sie nawzajem potwierdza moją teorię,ze Dementieva ma sporo szczęścia. Gra bardzo dobrze- serwuje fatalnie to każdy wie.(Gdyby wygrała Wimbledon swoim serwisem to chyba piłbym przez tydzień --ale to prędko nie nastąpi ).
Wracając do meczu- świetnie grała z głębi kortu co jest jej bardzo duzym plusem..pod siatką to wczoraj tak sobie jej to wychodziło. to tyle o Pani EL.

Jankovic grała bardzo dobrze..miałem cichą nadzieje,ze pogrzebie szanse na 1 seta Sviecie ale ewidentnie spuchła po odrobieniu strat,poza tym rosjance skonczyl sie limit bledow i zaczela gra-tylk odo konca tie breaku. nastepne 2 sety to swietne wymiany,sporo bledow Rosjanki i naprawde bardz,bardzo dobre uderzenia Jankovic.

Sumując

wygra Jankovic o ile Demntieva nie poprawi wczorajszej statystki seriwisowej.

Nawet jak dobrze zaserwuje to i tak beda to lekkie piłki a Jankovic gra bardzo siłowo ( widziałem osobiście jej trening na J&S cup), piekielnie mocny forhand i dobra gra z głębi kortu-dementieva bedzie latac za własnym serwisem. Jankovic dzis przed życiową szansą i jeśli bedzie grała jak poprzednie 2 mecze to powinno sie skończyć 2-0 dla niej. Pytanie czy nie pęknie psychicznie
Jęsl inie i serwis bedzie wchodził...mimo wspomnianej sympatii nie widzę żeby dementieva ten mecz wygrała.

Zaznaczam tu od razu (zwłaszcza tyczy sie to tych co lubią zacytowac ze śmiechem po meczu z wynikiem odwrotnym co do typu),ze są to wyłącznie moje obserwacje i opinia końcowa. Granie na Jankovic polecam bardziej dla zabawy i widowiska niz za gruby stake. Ja jednak to gram ..mam nadzieje,że z powodzeniem.

Dementieva -Jankovic typ 2 sts kurs 1,9

Edited by gPaImOe (05/09/2006 09:23)

Do góry
#645471 - 05/09/2006 09:34 Re: US Open 28.08-10.09
PioKing Offline
MaSha Lover

A ja oglądałem wczorajszy mecz Dementieva-Rezai i powiem, że było to stojące na bardzo wysokim poziomie widowisko. Bh REzai jest tak silny i tak destrukcyjny, że Dementieva zawsze musiała nisko schodzić na nogach, prawie dotykać ziemi i następnie całym ciałem wyprowadzić uderzenie żeby w ogole przebić na drugą stronę. Aravane podobnie jak przez cały turniej tak równiez wczoraj wychodziło wszystko i trafiała na zawołanie z niesamowitych pozycji.Pomimo to Dementieva wzniosła się na wyżyny i ograła Francuzke. Jankovic jest w świetnej formie ale oglądjąc sobie wczoraj ponownie Finał Los Angeles trzeba przyznać, że reprezentantka Serbii wcale nie jest lepiej dysponowana niż wtedy była a patrząc na 3 set kiedy to Elena dalej biegała jakby dopiero wyszła na kort a Jelena ledwo już po nim stąpała to stawiam tutaj na Rosjanke. Na pewno nie po spacerku, na pewno po meczu pełnym zwrotów ale jednak. No i warto pamiętać również o tym iż Jankovic gra seriami w tym turnieju, potrafi seryjnie oddawac gemy i cale sety by dopiero potem powrócić do normalnego poziomu, tak było w 1r., tak było z Nicole i tak było ze Svetą. Dodatkowo na korcie stała się zdecydowanie bardziej agresywna, z tym że nie w samej grze w stosunku co do otocznia. Po jednej niekorzystnej decyzji sędziego potrafi wpaść w furie i wtedy właśnie zdarzają się wspomniane serie gemów przegranych.Stawiam na Dementievą bo gra w tym turnieju świetnie, jest bardziej regularna i lepiej przygotowana pod względem fizycznym.

Do góry
#645472 - 05/09/2006 09:44 Re: US Open 28.08-10.09
KMaciek78 Offline
member

Poza tym jeszcze kilka "przeciw" Serbki:
- grała 2 dodatkowe mecze deblowe co może (a nie musi) wyjść jej bokiem
- Kuzniecova przy większej swojej uwadze już mogłaby odesłać Jankovic do domu - wystarczyło zrobić 1 brejk więcej. Niestety, statystyki porażają 3/19
- jak już wspominałem i ja i poprzednicy - seryjna strata punktów. To może być gwóźdź.

Do góry
#645473 - 05/09/2006 11:01 Re: US Open 28.08-10.09
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
E.Dementieva - J.Jankovic 1 @1,769 Pinnacle

Dementieva na Szlemach zawsze groźna (no może poza AO gdzie ciężko jest jej się wyrobić z formą), mimo jej słynnego serwisu, którym oddaje rywalkom sporo punktów na szybszych nawierzchniach i tak radzi sobie znakomicie nadrabiając stracone punkty podczas wymian. Przed US Open wygrana w dobrym stylu w mocno obsadzonym turnieju w Los Angeles, gdzie ograła Sharapovą a w finale Jankovic. Sporo osób tutaj twierdzi, że mecz był bardzo wyrównany. Z tego jednak co pamiętam to Dementieva łatwo wygrała I set,w drugim prowadziła już chyba 4:0 ale nagle stanęła w miejscu i przegrała tego seta. W III secie jednak znowu solidnie zagrała i Jankovic nie miała większych szans na wygraną. Oczywiście Serbka całkiem nieźle ostatnio sobie poczyna, gra mocno i zdecydowanie i co najważniejsze skutecznie. Tutaj ograła zdolną Vaidisovą, we wcześniejszych turniejach też kilka udanych występów.Jednak na Dementievą w dodatku w Nowym Jorku to myślę za mało bo nie sądze, żeby Serbka zagrała znakomicie od pierwszej do ostatniej piłki bo Dementieva potrafi znakomicie wykorzystywać gorszy okres gry rywalki.

Do góry
#645474 - 05/09/2006 12:25 Re: US Open 28.08-10.09
Aslan Offline
Pooh-Bah

Coraz trudniejsze te spotkania...
Dziś chyba jednak Dementeva, choć jakoś bez specjalnego przekonania. Ale przyznam, że myślałem iż buki zrobią z Niej faworytkę, a tu kursy w miarę wyrównane, więc skusić się można. Nie będę pisał o tym nieszczęsnym serwisie, mam nadzieję, że Rosjanka zaprezentuje dobry tenis i wykorzysta wszystkie błędy, jakie popełni jankovic, a pewnie trochę ich będzie...

Henin...
Kursy marne, ale nie widzę w tym spotkaniu szans dla Davenport. Jej największym handicapem w tym spotkaniu (i chyba jedynym) jest to, że ... jest Amerykanką... Umiejętności i forma zdecydowanie przemawiąją za Belgijką i sądzę, że znajdzie to odzwierciedlenie w wyniku dzisiejszego spotkania. Niestety kursy niziutkie, zastanawiam się nad handicapem na Henin, ale przyznać trzeba, że buki ustawiły go dość wysoko, bo na poziomie 4,5 gema. Sądzę, że wynik 6:4 6:3 dla Belgijki jest realny, a pozwoliłoby to na pokrycie handi, ale mamy tu jednak spore ryzyko...

Niespodzianek w singlach próżno dziś szukać...
Natomiast w deblach zwraca uwagę mecz Jankovic/Mattek - Srebotnik/Safina. Kiedy buki dają kursy rzędu prawie 3,0 na tą pierwszą parę, to przyznaję, że nie rozumiem przyczyn, jakimi się kierowały. Według mnie jest to value, bo tych dbli nie dzieli taka różnica klas. I zagrałbym to z pewnością, gdyby nie dzisiejsze singlowe spotkanie Jankovic. Tylko ono odstrasza mnie od tego typu, choć i tak się nad nim zastanawiam...

No i jeszcze miksty, dla których nie ma osobnego tematu. Kolejny raz kusi mnie para King/ Spadea, ale nieco więcej na ten temat napisałem w ATP, więc tutaj nie będę się powtarzał z braku czasu...

Do góry
#645475 - 05/09/2006 13:54 Re: US Open 28.08-10.09
bogdan Offline
journeyman

Meldunek: 02/08/2006
Witam.

Srebot./Zimonj.- Shaugh./Gimel. 1
Skoro mowa o mikstach,to mnie kusi to właśnie wydarzenie.Srebotnik/Zimonj. to mikst nieprzypadkowy ,stale ze sobą grający.Wygrany Roland Garros oraz półfinał na Wimbledon ie w tym roku,są chyba wystarczającą rekomendacją ,że warto zagrać ten typ.Przeciwniczki odpadły w pierwszej rundzie Rolanda,wygrały jeden mecz na Wemledonie i jeden w US-open.To raczej niezbyt wiele.Myślę,że spokojne zwycięstwo Sreb/Zim.

Do góry
#645476 - 06/09/2006 06:37 Re: US Open 28.08-10.09
Dabbert Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Witam wszystkich

Wczorajszy dzien ułozył sie jednak po mojej mysli ( gdyby nie deszcze to pewnie zamknął by mi sie kupon )

Dzisiaj nie bede orginalny i na podwyższenie AKO zaproponuje dubelek Sharapova + Henin. oba mecze nie wymagają komentarzy natomiast wybór typu zakładu już tak. Osobiscie uważam,ze bedzie 2-0 dla każdej z faworytek..choc mogą zdarzyc sie tie breaki i tu szansa na handi. nie ma jeszcze kursów ale i tak uważam,ze można rzucić drobniaki dla wiekszych emocji. Sharapovej bedzie o wiele latwiej niż Henin, któr abedzie musiała walczyc nie tylko z Davenport ale i z publicznością na głównym korcie (przypominam 23 tysiące luda amreykańskiego moze tam zasiąść ).
nie sądzę,by Davenport udało sie wygrać seta,ale tie break jest już możliwy.
Byc może wielu z was po przeczytaniu stwierdzi,ze to wszystko troche mętne,ale kto ma ochotę to cos tam wyczyta i skorzysta

Pozdrawiam

Do góry
#645477 - 06/09/2006 09:58 Re: US Open 28.08-10.09
KMaciek78 Offline
member

Biję się w piersi za Dementievą. Jak ona zrobiła "aż" 3 gemy?
Paradoksalnie, statystyki I serwisu miała najlepsze w tym USOpen, ale % wygranych piłek z tegoż serwisu był najgorszy Heh, to są jednak babeczki i w zasadzie wszystkiego można się spodziewać.
W zaistniałem sytuacji Jankovic urosła w moich oczach aż nadto. Kwestią do rozwiązania pozostaje ona sama - czy udźwignie ciężar półfinału tak wielkiej imprezy?

Dziś kursy tak liche, że skuszę się na Safinę. A może nawet nie na nią samą a przeciw Mauresmo zagram. Dziewucha może i poprawiła stan psychiczny a i wiele ciężkich kamieni jej spadło z ramienia, ale w przysłowiu stoi jak byk: jak spadać to z wysokiego konia". Po tak kapitalnym spotkaniu z Wiliams lepiej już nie będzie. Może być tylko gorzej. I w tym upatruję szans Rosjanki. A kursy w okolicach 3,0 są już godne zaakceptowania.

Do góry
#645478 - 06/09/2006 10:37 Re: US Open 28.08-10.09
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
zupelnie sie nie zgadzam , nie widze szans dla Safiny , Amelie odbudowala sie psychicznie , podejdzie do tego meczu z wieksza wiara w siebie , z wiara w zwyciestwo , stawiam 2-0 , bez zadnych zludzen

Do góry
#645479 - 06/09/2006 11:02 Re: US Open 28.08-10.09
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
będę w szoku jak Amelie przegra z Safiną,to będzie dla mnie największa sensacja tego turnieju,Safina dla mnie nie ma szans już ją widzialem kilka razy w akcji(mecz z Ivanovic)i strasznie dużo popelnia niewymuszonych blędów i do tego dochodzą jeszcze podwójne przy serwisie,jak Amelie się spręży widzę krótkie 2 sety,wkońcu nie po to wygrala z Sereną Williams by odpadać z Safiną

Do góry
#645480 - 06/09/2006 12:47 Re: US Open 28.08-10.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Dzisiaj nie mamy za wielu ciekawych meczów u pań ale cos tam mżna obstawić:
Henin-Davenport 1
Ja ciągle się dziwię jak ta Davenport tak daleko zachodzi w turniejach.Przecież ona po korcie porusza się jak mucha w smole.Wiem,że jej atutem jest narzucanie własnego stylu gry i przy tym założeniu nie musi robić tego czego najbardziej nie lubi czyli biegać.Teraz jednak naprzeciwko niej Belgijka Henin,któa w meczu z Sugiyamą pokazała słabość ale myślę,że był to tylko wypadek przy pracy.Henin umie do ostatniej kropli wykorzystać swoje atuty i zarazem słąbe strony rywali.Niestety ale amerykańska publiczność bęzie musiała pożegnać kolejnego wiekowego tenisistę.Belgijka tak porusza Davenport,że ona nawet nie będzie do wielu piłek biegać,bo przecież przy jej zwinności to ciężko to zrobić

Mauresmo-Safina 1
Nie widzę tu innego rozwiązania jak zwycięstwa Francuzki.Oglądałem jej mecz z Sereną i muszę przyznać,że jestyem pod dużym wrażeniem jak umiejętnie broniła się przed ostrymi zagraniami Amerykanki.Widać było w tym meczu przede wszystkim to,że już się odblokowała psychicznie bo jeżeli przy takiej publiczności,wiedząć,że gra się przeciwko niej,a co najważniejsze podniesienie się po przegraniu 2 seta 0:6 to trzeba powiedzieć,że jest mocna psychicznie.Safina jest dobra ale jeżeli jej wszystko wchodzi,jeżeli nie to zaczyna popełniać błędy.Tak będzie i dzisiaj bo Francuzka szybko wybije jej z głowy grę.

Sharapowa-Golovin 2:1
W poprzednim meczu grałem przeciwko Francuzce ale tu zagram przeciwko Sharapowej.Myślę,że te kursy są zdecydowanie zaniżone.Golovin widać,że jest dobrze przygotowana do turnieju,a Rosjanka miała już małe problemy z Chinką Na Li ale jak to często w takich meczach bywa zawodniczki faworyzowane się podnoszą i wygrywają cały mecz.Na początku myślałem,żeby zagrać w tym meczu na Golovin ale rozsądniejsze w tym meczu wydaje mi się zagranie na 2:1 w setach dla Rosjanki.Golovin to nie jest Chinka i na pewno jeżeli taka sytuacja jej się nadarzy to ją wykorzysta czy to starczy do wygrania meczu.Proponuję także zagrać tutaj na 2:1 dla Golovin kurs całkiem niezły,w tym meczu raczej obejrzymy 3 sety.W końcu grają ze sobą 2 bardzo dobre zawodniczki.

Do góry
#645481 - 07/09/2006 16:51 Re: US Open 28.08-10.09
wiliamm Offline
old hand

Meldunek: 31/07/2005
Rzadko wypowiadam się w ematach o tenisie (bo raczej ta dyscyplina nie jest moją domeną) ale tym razem rzucił mi sie w oko pewien kurs. Chodzi mianowicie o mecz półfiałowy Henin - Jankovic. Kursy w granicach 4-5 na Jankovic to wg mnie duże nieporozmienie!Serbka gra w tym turnieju rewelacyjnie, zdążyła odprowić juz wtym turnieju takie tuzy kobiecego tenisa jak Dementieva i Kuznetsova. Poza tym cechuje ja ogromna mądrość w grze. Nie biega tam gdzie nie trzeba (w przeciwieństwie do innej niespodzianki turnieju Youznego). Faktem jest, że Henin to w tej chwili najrówniej grająca rakieta świata, jednak w tym turieju jakos nie przemawia do mnie jej forma (wyjątkiem meczz Peer). Belgijka sporo się namęczyła z tenisową "babcią" (a moze dziadkiem ) Davenport. Poza tym w przerwie między setami dopadła ja jakaś niedyspozycja, konieczne było wezwanie masażystów. Bardzo możliwe, że Henin nie wytrzyma fizycznie tempa mocno bijącej Jankovic.
Podsumowując, przy takich kursach na pewno warto spróbować jakieś grosze na Jankovic. Korci mnie również dokładny wynik 2:0 dla Serbki, kurs ok 8 (jeśli Jankovic wygrałaby I seta to drugi powinien już pójść gładko).

Do góry
#645482 - 07/09/2006 22:20 Re: US Open 28.08-10.09
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
william widac ze nie siedzisz w tenisie jezeli dajesz jakiekolwiek szanse Jankovic z Henin , ja nie widze po Jej stronie praktycznie zadnych atutow, szans na zwyciestwo w tym meczu , przestoje w grze ,nerwowosc to wszystko niemilosiernie wykorzysta Henin , wynik 2-0 , szybki mecz

Do góry
#645483 - 08/09/2006 00:05 Re: US Open 28.08-10.09
wiliamm Offline
old hand

Meldunek: 31/07/2005
Dzięki za zabranie głosu.Przeanalizowałem jeszcze raz to zdarzenie i do pewnego momentu obzstawałem przy tym, że po takim kursie typ jest wart zagrania. Zacznę najpierw od polemiki.
Quote:

przestoje w grze

a kto ich nie ma? szczególnie w WTA . Tak na poważnie to ostatnio jakoś nie było to aż tak widoczne

Quote:

nerwowość w grze

Z tym się kompletnie nie zgodzę. W meczach, które widziałem nie zaobserwowałem nawet nuty nerwowości. Przykładem pierwszym z brzegu może byc choćby ostatni gem z Dementievą.

Quote:

szybki mecz

oj nie wydaje mi się żeby, któraś z pań szybko odpuściła

Quote:

atuty

na pewno szybkość, większy wachlarz uderzeń i doświadczenie są po stronie Belgijki jednak Serbka też musi troche potrafic skoro jest 20 rakietą świata (chociażby bardzo dobry silny beckhand)

Jak dotychczas panie zagrały ze sobą tylko raz:
2005 The Family Circle Cup - Charleston, South Carolina, USA 1st Round : 5-7, 6-4, 6-3
Clay
Jak widac Henin wygrała po walce

Co do kontuzji Henin \:A medical timeout was taken by Justine before the start of second set for discomfort on her rib area
DDodam, że w tym sezonie na hardzie Jankovic osiągnęła juz finałw LA przegrywając z ... Dementievą (po drodze ograne min S. Wiliamms i Ivanovic)

-----------------------------------------------------------

No i wszytsko byłoby by pieknie, ale właśnie zauważyłem takie coś:

Unhappy Jelena Jankovic injured, but will play the semi
Jelena injured her back during the practise yesterday. She says it was very painful and she almost retired from doubles, but she didn't want to let Mattek down so she played on. She got treatment afterwards and is feeling better, and will be able to play against Justine tomorrow.

Niestety ale to najprawdopodobniej jest ta sama kontuzja, przez którą musiała wycofac zsie z turnieju w Montrealu. Szkoda, bo uważam, że w pełni formy mogłaby powalczyc.

Do góry
#645484 - 09/09/2006 21:20 Re: US Open 28.08-10.09
ds Offline
enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
Ale pustka...

Nie podejmuję się wytypowania zwyciężczyni tegorocznego US Open, ale kibicował będę jednak Sharapovej. Dawno nic specjalnego nie osiągnęła, prezentuje ku mojemu zdziwieniu dość dość stabilną formę. W interesach nie ma sentymentów, więc Maryski nie zagram. Znalazłem jednak coś takiego w Pinnacle. Tak przy okazji to zajebisty 'sklep'. Absolutnie nr.1 na rynku. Betfair i tym podobne do pięt mu nie dorastają. Więc na dzisiaj

J.Henin-Hardenne first serve % typ - over 57.7 obecny kurs 1.667, kilka minut temu wziąłem jeszcze za 1.926

Justine tylko dwa razy zeszła poniżej tego progu- w pierwszym pojedynku z Camerin i wczoraj z Mauresmo. W pozostałych 4ech spokojnie przekraczała próg 58%. Nie jest to może jaki extra typ, ale wydaje mi się że dość pewny zważywszy na stawkę dzisiejszego spotkania.

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08