#64107 - 17/02/2005 14:18
Re: 5 dimes
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/11/2004
|
Quote:
Witam.Chcialbym ulokowac troche pieniedzy w tym buku..Jak sa dokonywane wyplaty??Jest mozliwosc zwrotu na karte??I czy mozna wplacic ekarta mbanku??Acha czy mozna laczyc w tym buku zdarzenia na kuponie>??Dzieki za szybka odpowiedz!!
Wplacic najlepiej z Netellera - musi byc zgodnosc waluty na obu kontach, wyplacic mozna do MB albo Netellera ale kosztuje to 15$ za kazdym razem. Warto zajrzec na http://www.5dimes.com/bankcenter.htm bo lubia zmienic zasady wplat / wyplat i nie informuja o tym.
Laczyc jak najbardziej mozna. Nie wiem czy wszystko ze wszystkim ale masz stright bets i parlays bets.
Poza tym bardzo czesto sie myla w ofercie i jak postawisz cos takiego to anuluja zakad. Czasem nie wiadomo czy sie pomylili czy nie. Np jest kurs 1,7 a u innych buckow srednia 1,5 - tez potrafia anulowac. Czesto tez oszukuja przy rozliczeniu zakladow (powiedzmy myla sie) - trzeba ich przekonywac na chacie, ze wygrales, podawac linki do stron. Trwa to dlugo i kosztuje duzo nerwow. Support slabiutki - nie da sie z nimi dogadac. Jak trafisz na chacie na Freda to lepiej od razu sie rozlacz. Kiedys dawali niezle bonusy ale teraz chyba nie jest tak dobrze.
Nie wiem skad sie bierze ich wysoka ocena w SBR? Chyba tylko dzieki niskim stosunkowo prowizjom maja ocene A.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#64108 - 18/02/2005 11:44
|
old hand
Meldunek: 01/10/2002
|
Quote:
Wplacic najlepiej z Netellera - musi byc zgodnosc waluty na obu kontach, wyplacic mozna do MB albo Netellera ale kosztuje to 15$ za kazdym razem. .
Wojtek
Jak to za każdym razem ?
Redemptions are processed free of charge once per 30 days if requested on Mondays between 9:00 AM and 1:00 PM EST. - dotyczy Netellera
|
Do góry
|
|
|
|
#64109 - 18/02/2005 12:59
|
Pooh-Bah
|
No to znowu zmienili. Ostatnio z miesiac temu moze troche dluzej wyplata na Nett i MB byla platna po 15$ i do tego wplata z MB kosztowala 5% co jest chyba lekkim nieporozumieniem. Radze za kazdym razem sprawdzic zasady bo zmieniaja bez ostrzezenia i mnie to kosztowalo kiedys sporo przy wplacie.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#64110 - 20/02/2005 17:54
|
enthusiast
Meldunek: 12/12/2001
|
Neteller/Moneybookers jedna wypłata w miesiącu za free. Buk bardzo dobry, świetne kursy, pod warunkiem że ktoś zdąży się na nie złapać.
Kartą nie można do nich wpłacić, chyba że wydaną w USA.
Nowy WK - chyba nigdy tam nie grałeś, jeśli masz problem z jakimś rozliczaniem zakładów czy z customer service.
|
Do góry
|
|
|
|
#64111 - 20/02/2005 18:08
|
Pooh-Bah
|
Troche gralem. Anulowali mi kilka zakladow (przyznaje, ze zawsze przed meczem a nie po jak GB), zle rozliczyli tez kilka. Za kazdym razem musialem przekonywac support, ze mam racje i zaklad jest wygrany.
Najgorsze jest to, ze potrafia anulowac zaklad w ktorym nie ma zamienionych kursow.
Support moze nie jest zly ale nie da sie z nimi zalatwic nic wykraczajacego poza ich standard. Chocby nowa promocja - caschback 15% od calej sumy przegranej w jakims czasie. Trzeba wyplacic kase, zmienic status konta na caschback i dopiero znowu wplacic. Nie dalo sie tak dogadac, zeby policzyli to co mam na koncie jako pierwszy depozyt.
Co do oplat za wplaty / wyplaty to rzeczywiscie sie mocno poprawili i nie ma juz nawet 5% prowizji za wplate z MB. Ale przez jakis czas bylo tak jak napisalem. Ale radze sprawdzac zasady przed wieksza wplata / wyplata bo czesto zmieniaja.
Nie pisze, ze to jest zly buck ale wymienilem jego wady bo jak na ocene A jest ich wg mnie sporo i nie chce, zeby potem ktos sie rozczarowal.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#64112 - 20/02/2005 18:12
|
Pooh-Bah
|
Jeszcze o Netellerze: Redemptions are processed free of charge once per 30 days if requested on Mondays between 9:00 AM and 1:00 PM EST.
Nie wiem czy wczesniej tez bylo tylko w poniedzialek?
Napisze jeszcze o limitach - na wiele wydarzen sa znosne ale zdarza sie, ze nawet na pilke nozna jest limit 100$ na zaklad.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#64115 - 21/02/2005 07:20
|
Pooh-Bah
|
Quote:
"Najgorsze jest to, ze potrafia anulowac zaklad w ktorym nie ma zamienionych kursow."
Rzeczywiście czasami trudno przewidzieć czy coś anulują czy nie. Dzisiaj np rozliczyli ładnie zdarzenie po kursie 1.65 przy średnim rynkowym kursie 1.30. Natomiast trzeba pamiętać, że odwrócenie kursów to - chociaż najpowszechniejszy - to nie jedyny rodzaj błędu, na który można napotkać. Często zdarzają się np. błędy typu zamienione kursy w dwóch meczach, a takie coś trudniej wyłapać.
W dimes czasem chyba odwracaja jakos kursy amerykanskie i przy wyswietlaniu w formacie decimal trudno czasem powiedziec czy to blad czy dali po prostu atrakcyjny kurs. Poza tym zdarza sie, ze daja na jakis mecz dobre kursy a na kolejny takie sama przez pomylke i wtedy jest loteria - anuluja czy nie. Mi sie zdarzylo, ze postawilem golga za 2,14, zmienili na 2,08 ale za pare godzin anulowali bo mialo byc okolo 1,8. Tu jeszcze mozna mowic o zamiania kursu ale np. norwski hokej kilka razy anulowali przy kursach 1,6 - 1,7 bo mialo byc np. 1,5
Nie jest tak, ze nie mozna tam grac ale czasem potrzafia wkurzyc.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#64116 - 21/02/2005 07:59
|
old hand
Meldunek: 01/10/2002
|
Trochę mnie zaskakujecie tymi informacjami. Gram tam od niedawna i jak na razie nic takiego mnie nie spotkało, ale wobec tego mam parę pytań. 1. WK, czy pisałeś w sprawie tych anulowanych kursów do SBR ? Reklamują przecież 5Dimes jako topowego buka, a anulowanie kursu 1,7 z uzasadnieniem że miał być 1,5 to dla mnie przekręt. W takim wypadku możnaby spróbować złożyć u nich skargę. 2. Czy zdarzyło się anulowanie zakładu w trakcie albo po rozegraniu spotkania ? 3. Czy informują mailowo o anulowaniu zakładu ? Z góry dzięki za odpowiedzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#64117 - 21/02/2005 08:21
|
Pooh-Bah
|
1. Nie pisalem do SBR bo uznawalem ich racje tzn. ze to byla jednak pomylka. Wycofywali zaklad na jakis czas i potem zmieniali znacznie kursy. Czasem taka pomylka wynika chyba z bledow w automacie zmieniajacym kursy - ktos stawia na 1 i zwykle kurs spada ale czasem potrafi mocno wzrosnac szczegolnie w tenisie.
2. Nigdy nie anulowali w czasie meczu. Zwykle do 1/2 godziny po zawarciu zakladu, kiedys kilka godzin ale chyba tylko raz.
3. Wysylaja maila: "Dear Customer,
We would like to inform you that your wager on golf on Richard Green (4th RND) has been voided due to a backwards line. We apologize for the inconvenience.
Regards, Andrea 5Dimes Customer Service"
oczywiscie pieprza glupoty bo dali na niego taki kurs jak na poprzednia pare a nie zamienili ale niech im bedzie.
Co do supportu - wkurza mnie Fred bo jest gamon ;-) (przekonac go, ze zaklad jest wygrany a nie przegrany to spora sztuka czasem) i jest niegrzeczny - powiedzial mi, ze nie musze u nich grac jak mi sie nie podoba, reszta jest OK.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#64118 - 21/02/2005 10:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
5D - WK ma racje co do Freda i rozliczania zakladow, nie znaja swojego regulaminu. Wyplata za free w poniedzialek miedzy tymi godzinami ichniejszego czasu byla zawsze. Kursy jak u wielu amerykanskich "plynne", po 1 zagraniu moze nastapic ich zmiana.
PS. Granie u nich pomylek grozi blokada konta.
|
Do góry
|
|
|
|
#64119 - 21/02/2005 17:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
PS. Granie u nich pomylek grozi blokada konta.
A konto blokują zmieniając pierwsze trzy litery hasła na wielkie, obcinając resztę hasła i dodając pięć gwiazdek na końcu, co zdradził mi... Fred. Zresztą nie trzeba kombinować, wystarczy zapytać go o hasło na chacie.
P.S. Do not try this at home 
|
Do góry
|
|
|
|
#64120 - 21/02/2005 20:51
|
enthusiast
Meldunek: 12/12/2001
|
Nie wiem z czego wynikają niektóre z powyższych problemów, z anulowaniem zakładu miałem kilka razy problem, ale tylko i wyłącznie wtedy, kiedy celowo grałem odwróconą linię. Przyznam jednak, że w kilku sytuacjach kiedy nie zdążyli się zorientować do rozpoczęcia meczu, że zamienili linię, zapłacili słono za swoje błędy :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#64121 - 08/03/2005 08:56
|
Pooh-Bah
|
Przerobilem jakis czas temu konto na 15% caschback i udalo mi sie nawet troche przegrac od tamtej pory. Czy ktos z Was wie dokladnie kiedy trzeba sie upominac o caschback? Jest to jak dla mnie napisane dosc niejasno - dzien przed pierwszym presezonowym meczem NFL i dzien po Superbowl (to pewnie latwo znalezc ale niedawno bylo i trzeba z 11 miesiecy czekac). Gdzie sprawdzic kiedy to dokladnie jest.
Pytalem support ale na razie nie odpowiedzieli. Moze nie ma co ich meczyc bo to prosta sprawa tylko ja nie umiem znalzezc?
Pozdrowienia
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#64122 - 24/03/2005 15:42
kursy na asiany
|
journeyman
Meldunek: 12/11/2003
|
chyba nie da się tam zalogować jako gość, stąd mam pytanie do grających tam, czy są tam asiany na piłkę nożną, jeśli tak to jakie są kursy na nie i czy jest duża oferta?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|