#609903 - 30/06/2006 13:25
Re: Kupię, Sprzedam, Wymienię [17]
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Udane otrzymanie za darmo bonow do Bet-at-home od uzytkownika Cool1921. Na prawde w porzadku uzytkownik, polecam wszystkim!!
|
Do góry
|
|
|
|
#609905 - 30/06/2006 13:39
|
veteran
Meldunek: 24/04/2002
|
Ceres, powiem Ci, że tymi prośbami o bana to tylko pewnie rozśmieszasz Federera. Co mu po banie, zaraz założy nowe konto. Tutaj trzeba podjąć albo stanowcze kroki (jak kanciasty), albo siedzieć cicho i tylko pluć sobie w brodę na swoją nieostrożność. Ja osobiście wolę zapłacić te kilka(naście) złotych prowizja dla piotrasa lub vebnastera i mieć spokój. 90% wymian tutaj jest takich, że prowizja wyniosłaby kilkanaście złotych, no ale trzeba coś wybrać, a za zachłanność się później płaci. Jest tutaj też kilku użytkowników, którzy nie biorą prowizji i są uczciwi, więc dlaczego nie zgłaszać sie do nich? Wprawdzie jeden z nich zasłynął nie tak całkiem dawno tym, że zakładał konto na fikcyjne francuskie lub hiszpańskie dane (już tego dokładnie niepamiętam) po to, by wyłudzić bonus w Interwetten dostępny tylko dla obywateli tego kraju i z nim napewno nie zrobiłbym wymiany gdybym miał wpłacać pierwszy, ale ogólnie Ci ludzie są OK.
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#609906 - 30/06/2006 13:50
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Odnosnie uzytkownika Federer. Nie twierdze ze jest oszustem, ale jest podejrzany:)a powyzsze posty mnie w tym utwierdzaja:) Tym bardziej, ze pisal dzis do mnie, ze chce pozyczyc bon i mi odda go za 2 godziny, bo jeden z uzytkownikow obiecal mu zalatwic ten sam bon. Rozmawialem z tym uzytkownikiem, powiedzial mi, ze jedynie powiedzial, ze sprobuje Federerowi zalatwic taki bon. A to duza roznica. Jako ze lubie sie bawic w detektywa znalazlem jeszcze takie cos:
Post napisany 11/06/2006 18:40 przez pewnego usera: Radze uwazac na uzytkownika masterxp . Wczoraj zamiescilem ogloszenie dotyczace wymiany bonow. Zglosil sie do mnie ten koles, ale ze nie mial nic na wymiane zaproponowal ze kupi ten moj bon. Zgodzilem sie, a ten spryciarz zaczal sie podpierac udanymi wymianami z Federerem, Vebnasterem i Piotrasem . Oczywiscie po przeslaniu bonu kontakt sie urwal.(...)
Odpowiedz Federera do powyzszego postu: niestety widze ze kolega masterxp wpadl w sidlo bukmacherki i jedyna metoda dla niego na pozyskanie srodkow sa oszustwa. Ode mnie jak sie okazalo tez wyludzil 15zl a dzisiaj zapytany o pieniadze poprosil na kolejna pozyczke rzekomo w celach wyplaty pieniedzy z Bet-at-home i oddania mi.Zobaczymy czy sie chlopak pozbiera i zmieni swoje postepowanie.
A o to wczesniejszy post Federera na ogloszenie, ze masterxp sprzeda bony, z dnia 02/06/2006 13:17: Udana wymiana z masterxp
Ciekawe, Federer potwierdzil wpierw udany zakup bonow, a 9 dni pozniej twierdzi, ze sprzedajacy go oszukal. Oczywiscie zawsze mozna powiedziec, ze bony byly nieaktywne, ale czemu nie ostrzegl Federer innych forumowiczow przed oszustem, ktory go oszukal? W kazdym razie podejrzane to i uwazajcie na takich ludzi. Dla mnie kazdy kto wezmie kase, i nagle po fakcie powie, ze odda ja jak bedzie mial, jest oszustem i nie warto wiecej wymieniac sie z taka osoba. A tak zrobil Federer jak opisuje to jeden z wczesniejszych postow.
Pozdrawiam Detektyw kanciasty:)
|
Do góry
|
|
|
|
#609908 - 30/06/2006 14:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Quote:
Ceres, powiem Ci, że tymi prośbami o bana to tylko pewnie rozśmieszasz Federera. Co mu po banie, zaraz założy nowe konto. Tutaj trzeba podjąć albo stanowcze kroki (jak kanciasty), albo siedzieć cicho i tylko pluć sobie w brodę na swoją nieostrożność. Ja osobiście wolę zapłacić te kilka(naście) złotych prowizja dla piotrasa lub vebnastera i mieć spokój. 90% wymian tutaj jest takich, że prowizja wyniosłaby kilkanaście złotych, no ale trzeba coś wybrać, a za zachłanność się później płaci. Jest tutaj też kilku użytkowników, którzy nie biorą prowizji i są uczciwi, więc dlaczego nie zgłaszać sie do nich? Wprawdzie jeden z nich zasłynął nie tak całkiem dawno tym, że zakładał konto na fikcyjne francuskie lub hiszpańskie dane (już tego dokładnie niepamiętam) po to, by wyłudzić bonus w Interwetten dostępny tylko dla obywateli tego kraju i z nim napewno nie zrobiłbym wymiany gdybym miał wpłacać pierwszy, ale ogólnie Ci ludzie są OK.
pozdrawiam
Właśnie Federer to nr 1 przecież zarobił już na korcie prawie 20 mln $ ludzie uspokojcie sie on ma swoich prawników i Tony Roacha ja bym sie bał 
|
Do góry
|
|
|
|
#609909 - 30/06/2006 14:32
|
old hand
Meldunek: 02/05/2005
|
ja znam dane mojego oszusta ermolka jak sie nie zglosi to rozesle po jego sasiadach pocztowki ktore sam zrobie graficznie podajac wszystkie jego dane jakie posiadam bo kiedys robilem z nim wymiane gdzie bedzie wyraznie napisane ze jest oszustem zlodziejem itp. niech na poczcie kazdy czyta te pocztowke i dane jego, na jego poczcie i jego listonosz i jego sasiedzi z klatki czy z ulicy niech wiedza jakim jest czlowekem od 3 tygodni milczy nie mam z nim kontaktu wiec rozesle pocztowki po jego ulicy by bylo wiadome kim on jest i jak traktuje ludzi daje mu jeszcze szanse potem odpalam program graficzny i robie pocztowke ;] albo dam zlecenie rozwieszenia ulotek pare zlotych bedzie mne to kosztowalo ale co poradze oszust to oszust i niech kazdy o tym wie
|
Do góry
|
|
|
|
#609910 - 30/06/2006 14:38
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
ceres jeśli Federer miałby zostać zbanowany to jak odzyskasz swoje pieniądze? Chyba że Cie to już nie interesuje. Jeśli user Federer nie korzysta z neostrady to można ściągnac jego IP bez problemu, choć nie wiem czy udałoby Ci się go schwytać, ale spróbować można. Ja podziwiam naiwność niektórych ludzi, jeżeli nie jesteście pewni osoby z która się wymieniacie to po co to robicie? Dlaczego nie zabezpieczacie sie w pewniejszy sposób?  Napisz mi co masz zamiar zrobić Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#609911 - 30/06/2006 14:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2004
|
Quote:
Quote:
pozdrawiam
Właśnie Federer to nr 1 przecież zarobił już na korcie prawie 20 mln $ ludzie uspokojcie sie on ma swoich prawników i Tony Roacha ja bym sie bał
J****y ma tyle kasiory , i jeszcze kradnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#609912 - 30/06/2006 14:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/08/2002
|
Quote:
Też macie problemy...... Wymieniajcie się tylko ze sprawdzonymy ze mną, Piotrasem vebmasterem, kanciastym a nie goście mają po pare postów na forum i się z nimi wymieniacie pozdr0 P!T3R
Przychylam sie do tej opini P!I3R'a :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#609915 - 30/06/2006 15:05
|
addict
Meldunek: 24/06/2003
|
Nie doszło do wymiany, więc nie powinno być prowizji - prowizja powinna być od wymiany. Moje 3 grosze.
|
Do góry
|
|
|
|
#609916 - 30/06/2006 15:30
|
addict
Meldunek: 04/06/2006
|
Quote:
Ja podziwiam naiwność niektórych ludzi, jeżeli nie jesteście pewni osoby z która się wymieniacie to po co to robicie? Dlaczego nie zabezpieczacie sie w pewniejszy sposób? 
Schranzer
Schranzer ja jestem pewny Ciebie, chcesz sie wymienic? :P
|
Do góry
|
|
|
|
#609917 - 30/06/2006 15:33
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Zamieszczam info od użytkownika Dexter, ktory mnie o to prosił. Ja nie jestem żadnąś ze stron tylko wklejam to o co prosił:
INFORMACJA OD UŻYTKOWNIKA DEXTER:
Chciałbym poruszyć przykrą sytuację z jaką dzisiaj się spotkałem. W roli głównej znany użytkownik PIOTRAS. Jako że nie dokonywałem jeszcze żadnej wymiany via neteller poprosiłem piotrasa o krótkie wprowadzenie mnie w świat tej firmy. Z przykrością zgodziłem się na prowizję jaką pobiera, wysłałem odpowiednią kwotę+prowizję. Okazało się że transfer na moje konto nie jest możliwy ze względu na brak pełnej weryfikacji konta. Poprosiłem o zwrot mojej kwoty na mBank. Piotras oddał kwotę bez 10-złotowej prowizji. Nie jest to mały % dlatego chciałbym tą kwestię poruszyć. Po takim czasie włącza się u człowieka syndrom "zdzierania pieniędzy od zwykłego, szarego użytkownika". Wiem że wina jest po środku, ale w takiej sytuacji chyba powinien oddać resztę?
pobieram prowizje od transferu pieniazkow, nie bylo mozliwosci dokonania wymiany neteller, jest jeszcze moneybookers, ale wybral spowrotem mbank, wiec odeslalem kwote -3% za transfer pieniazkow.
|
Do góry
|
|
|
|
#609918 - 30/06/2006 15:39
|
Carpal Tunnel
|
no i jeszcze 3 grosze, z mojej strony nie bylo przeszkod do zrobienia transferu/wymiany pieniazkow dlatego pobralem prowizje, za bezpieczenstwo/stracony czas, drodzy uzytkownicy macie prawo wyboru sprawdzony user - prowizja,wymiana online, nie sprawdzony user - oszust, wplata poprzez karte kredytowa rowniez prowizja, wplata przez bank - dlugi czas oczekiwania na pieniazki. Takze nikt do niczego nie namawia ;-)
Mam sporo srodkow na Moneybookers do sprzednaia, zapraszam GG: 1203411 posiadam rowniez srodki na Mbank, Inteligo by skupic Wasze zasoby z Moneybookers.
|
Do góry
|
|
|
|
#609919 - 30/06/2006 15:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/05/2005
|
Quote:
no i jeszcze 3 grosze, z mojej strony nie bylo przeszkod do zrobienia transferu/wymiany pieniazkow dlatego pobralem prowizje, za bezpieczenstwo/stracony czas, drodzy uzytkownicy macie prawo wyboru sprawdzony user - prowizja,wymiana online, nie sprawdzony user - oszust, wplata poprzez karte kredytowa rowniez prowizja, wplata przez bank - dlugi czas oczekiwania na pieniazki. Takze nikt do niczego nie namawia ;-)
Mam sporo srodkow na Moneybookers do sprzednaia, zapraszam GG: 1203411 posiadam rowniez srodki na Mbank, Inteligo by skupic Wasze zasoby z Moneybookers.
Dokładnie Panie Piotras 
|
Do góry
|
|
|
|
#609920 - 30/06/2006 16:02
|
old hand
Meldunek: 02/05/2005
|
Ja osobiscie w takiej sytuacji oddalbym 50% pobranej prowizji ale to moje zdanie na ten temat bo mi jakos glupio ale rozumiem i piotrasa i dextera ;] znam tez ludzi ktorzy potrafia zawracac czas do 40min a potem mowia papa, kazdy wybiera swoja droge transferu pieniedzy przykladowo robimy wymiane MB na konto MB tracimy prowizje MB potem chcemy zwrotu znowu tracimy pieniadze czyli 2x stracilismy bo pobrano od nas prowizje wiec to sprawa dogadania sie miedzy Dexterem i piotrasem Zawieszam skup, sprzedaz srodkow z moneybookers moze to potrwac nawet do sierpnia  Uwazajcie na osoby chcace podszyc sie pod moja skromna osobe ;] Polecam do wymian piotras`a - gg:1203411Czekam na rozliczenie z: simon-n ma oddac 15 sierpnia  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Uwazajcie na wymiany z osobami o krotkim stazu na forum i bez potwierdzen o udanej tranzakcji.Oszuści: KaMaZ, DJ_Marycha, *Major*, Frankie, typexx, Tdi/Vr6, Jamajka, jam45, Katalonya, Mauro, LOLAS, kolo232, PiotrekX, Verbatim, Don.(z kropka), coloo, GiGi, Beerde, raprobie, Beton, masterxp, ermolek, djek81,
|
Do góry
|
|
|
|
#609921 - 30/06/2006 17:01
|
member
Meldunek: 06/03/2006
|
Vebnaster dodaj do listy oszustów Federera będę wdzięczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#609922 - 30/06/2006 17:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
Quote:
Quote:
Dokładnie Panie Piotras
Ty siedź cicho ciągle pamiętam jak chciałeś odemnie 27% prowizji na szczęście się nie dałem :P ale ktoś nowy mogłby pomyśleć, że to norma "zdzierco" 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|