Strona 10 z 15 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 14 15 >
Opcje tematu
#598379 - 19/06/2006 20:00 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
seba30 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/02/2006
Quote:

Przypominam rowniez ze kazdy wylapany blad w postaci zlego podania typu, jego zlej formy i podobne bede bezwarunkowo karane odjeciem 100j!!!

Biszop czy tak ciężko jest przyznać się do błedu?? Każdemu może się zdarzyć. Jak dla mnie Twój 9typ jest podany nieprawidłowo i tylko tyle chciałem zaznaczyć. Słuszna uwaga dardaw - typ8 też niewiadomo czego dotyczy.
Nikt tu nie napisał, że próbujesz oszukiwać czy w inny sposób uzyskać awans do dalszych gier, ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie w kwestii poruszonej przez apofisa.
Traktujmy się wzajemnie jak dorośli ludzie, więc nie próbuj nas osmieszać tekstem typu "..jezeli jestescie tak sprytni na jakich pozujecie..". Nie wiem o co Ci chodziło w tym stwierdzeniu...zresztą nieważne.
Nie uważaj tych wpisów jako atak na Swoją osobę (osobiście uważam, że odwaliłeś kawał dobrej roboty aby ten konkurs miał ręce i nogi), poprostu ktoś zauważył błedne typy, napisał o nich a inni wypowiedzili się w tej kwestii.
Zabawa zabawą ale w końcu wymyśliliście jakiś regulamin, ja się do niego staram w 100% stosować i tego wymagam od innych i nic pozatym.

Do góry
#598380 - 19/06/2006 20:46 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Biszop
- w typie nr 8 nie wiadomo czy chodzi o gole czy tez o zółte kartki
- w typie nr 9 równiez nie okresliles czy te 1,5 ozmacza druzyne gospodarzy , gości czy tez jest to łączna ilośc goli.

Nerwy z Twojej strony nie są potrzebne,pomyliłes się a to kazdemu moze się zdarzyc lecz niestety za błędy trzeba płacic.Oba typy powinny byc rozliczone jako po -100 i bawimy się dalej.

Chyba sie zbytnio rozpedziles??
Typ 8 tez budzi Wasze watpilwosci?? typ 9 moge jeszcze zrozumiec ze jest watpliwy, choc zaznaczam, tak bylo podane, tak umiescilem.
ale
over 2,5 kurs 2,10

faktycznie to moga byc spalone, zolte kartki, cornery i pewnie jeszcze kilka opcji

Powinienem zalozyc sobie jakis inny nick i sobie grac spokojnie, moj blad.

Poswiece sie za chwile i "przelece" wszystkie grupy.
Na ten moment Sphinx z mojej grupy wylatuje z konkursu, odpowiedz dlaczego jest na 3 stronie tematu dla 3 grupy.
JuN za podanie typow z tenisa rowniez rozstaje sie z konkursem.
Jestem pewien ze znajdzie sie wiele podobnych osob.

Nie traktujcie tego jako jakiegos ataku na Wasze osoby, poprostu sami sie dopraszacie, my przymykalismy oko na drobiazgi bo faktycznie wykluczanie za "pierdoly" jest malo celowe ale skoro obowiazuje to wszystkich to wszystkich:)

Pozdrawiam

Biszop

Do góry
#598381 - 19/06/2006 20:52 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Zapomnialem o najwazniejszym.
Wycofuje sie z konkursu, tzn bede dalej podawal typy lecz nie bede brany pod uwage gdyby przypadkiem udalo mi sie cos "ugrac"

Dziekuje wszystkim za rywalizacje

Do góry
#598382 - 19/06/2006 21:02 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Czesc Biszop

Mysle,ze pamietasz jak pisalem,ze najciekawsze rzeczy jeszcze przed Toba.

Ale to normal.

Gratki.Kawal dobrej roboty

Do góry
#598383 - 19/06/2006 21:58 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline

Czesc Rafal

Rece opadaja

No coz, jeedziemy z tym koksem
Pytanko do panow dardaw i seba30

W swietle mojego typu ktory budzi Wasze watpliwosci pozwole sie zapytac co robimy z tym:
http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....e=0&fpart=2

user Nowik707
wiekszosc jego typow to overy podane dokladnie tak jak moj typ ktory wywolal Wasze oburzenie, wiec??
Czekam na odpowiedz, za kazdy -100 czy moze od razu wyrzucamy??

Do góry
#598384 - 19/06/2006 22:13 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
zywieczdroj Offline
enthusiast

Meldunek: 10/03/2006
to ja tez wtrace 3 grosze ;]

co do typkow na overki/underki 2.5 to dla mnie oczywiste ze chodzi o bramki i wszyscy chyba tak podaja, jezeliby chodzilo o co innego to powinno sie napisac o co i tyle, a co do tego overka 1.5 druzyny, to faktycznie ciezko wydumac czy chodzi o jedna czy tez druga druzyne, tak wiec podanie ktora druzyne mamy na mysli jest jak najbardziej na miejscu, pozdrowka

Do góry
#598385 - 19/06/2006 22:50 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
seba30 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/02/2006
Biszop nie przesadzajmy, żadne oburzenie, tylko wypowiedzenie swojego zdania.
Na Twoje pytanie pozwole sobie jeszcze raz zacytować
Quote:

Przypominam rowniez ze kazdy wylapany blad w postaci zlego podania typu, jego zlej formy i podobne bede bezwarunkowo karane odjeciem 100j!!!
Zeby konkunkurs przebiegal poprawnie potrzebne jest Wasze zrozumienie i pelna akceptacja regulaminu".

Zywieczdroj no niby jasne, że chodzi o bramki (można zasugerować sie kursem), ale np.
Typ 6 Nowik707
14.06.2006r 21:00
Niemcy - Polska
typ: over 2,5
kurs: 1.74

A teraz typ z Betssona na dzisiaj:
Sweden - England:
Żółte kartki w drugiej połowie
typ: ponad 2,5
kurs: 1,76

Raczej nie będziesz pamietał czy tamten typ dotyczył bramek czy może żółtych kartek.

Uważam że niepotrzebnie doszło do sytuacji, w której z "igły zrobiły się widły". Chyba nie trzeba było wtrącać swoich "3 groszy" do tej dyskusji, no ale coż już jest za późno.
Biszop chyba niepotrzebnie się uniosłeś i podjełeś decyzję o rezygnacji. Nie o to chodziło.
Pozwole sobie na koniec na jeszcze jeden cytat z Twoich wypowiedzi i na tym kończe dyskusje:
Quote:

Od tej pory ja mam gdzies innych, podejmuje decyzje od ktorych nie bedzie odwolania i nie zamierzam z nikim i o niczym dyskutowac.

Pozdrawiam

Do góry
#598386 - 19/06/2006 22:56 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Quote:

Druga sprawa
TYP 8 FAZA GRUPOWA
15.06.2006 21:00
Szwecja-Paragwaj
Typ: under 2,5
Kurs: 1,60
Buk: Betsson

Tak, tu nie wiadomo o co chodzi. W najlepszym przypadku będzie -100

pozd

Powyżej Biszop masz odpowiedx na zadane przez Ciebie pytanie.I udzielił je nikt inny jak jeden z organizatorów konkursu(str 9 tego tematu )

I zapamietaj że nie ma tu nic do rzeczy że akurat Biszop popełnil ten sam błąd.Odezwałbym się równiez wtedy gdyby zrobiła to kazda inna osoba.Więc zmiana nicku nie ma nic do rzeczy.
Zreszta nie rozumiem dlaczego odczuwasz to jako atak na swoja osobę ?
Przemmawia przez Ciebie spora i to całkiem niepotrzebna gorycz ale chyba nie jestes ponad prawem i można równiez Tobie wytknąc oczywisty błąd.Nieprawdaż ?

Do góry
#598387 - 19/06/2006 23:07 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline

To jest Twoja odpowiedz na moje pytanie co robimy z userem Nowik707??
jego typy sa na -100??
ciezko odpowiedziec??

Nie przemawia przeze mnie gorycz, wierz mi
jesli juz to rozczarowanie bo widze ze niektorzy zamiast zajac sie soba zajmuja sie wszystkimi dookola, taki kaczyzm w zmutowanej formie.
Co do mojej rezygnacji to popelnilem blad ze wystartowalem w tym konkursie wiec stad ta bardzo spozniona decyzja.

Proponuje abyscie sie szybko ustosunkowali do mojego pytania bo jutro rano sam sie za to wezme i nie wyciagajcie wybranych pasujacych do sytuacji przykladow tylko odpowiedzcie na jedno proste pytanie.
Bo wsadzic kij w mrowisko jest niezwykle latwo tylko pozniej opanowac sytuacje jest niezwykle ciezko.

Do góry
#598388 - 19/06/2006 23:23 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Nie ja decyduję o tym co zrobić z Nowikiem czy tez z innym userem od tego jest regulamin.
Jesli jednak chcesz poznac moje zdanie , dla mnie sprawa jest oczywista ,każdy błędnie podany przez niego typ to -100 j a za typ błedny uwazam podanie samego tylko o/u 2,5 bez zaznaczania jakiego zdarzenia dotyczy.

Zacytowany powyzej przez sebę30 fragment regulaminu jasno precyzuje co zrobic w tym i w poodobnych przypadkach więc nie rozumiem Twojego dylematu.

Do góry
#598389 - 19/06/2006 23:47 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Izajasza53 Offline
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

Meldunek: 11/07/2005
Quote:

Na ten moment Sphinx z mojej grupy wylatuje z konkursu,

Najpierw napisz niby dlaczego mam od razu być dyskwalifikowany za co?

Do góry
#598390 - 20/06/2006 05:34 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Panowie nie wprowadzajmy tu terroru. Formalnie się zawsze można do czegoś przyczepic, ale tu nie o to chodzi. Ja bez problemu wiedziałem, co Biszop miał na myśli i wpisałem mu do tabeli wygrane mimo iż w tym wypadku mnie w niej przeskoczył.
Dopiero teraz Wy zwróciliście mi uwagę na nieprawidłowy zapis typu. Dla mnie typy bez konsekwencji.

Wyluzujcie trochę, bo to nie jest konkurs na najładniej napisany typ. Z drugiej strony Biszop, Ty też zaparz sobie jakieś ziółka bo uwage mieli prawo Ci zwrócic.

Do góry
#598391 - 20/06/2006 09:30 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
TANAMERAH Offline
old hand

Meldunek: 01/07/2004
Ja mam pytanie dotyczące wyników zdarzeń. Chodzi mi o takie wyniki jak:ilość wykroczeń, czy był słupek w grze, rozpoczęcie, pierwszy wrzut piłki z autu i tp dziwadła

Do góry
#598392 - 20/06/2006 10:51 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
TANAMERAH jeśli chodzi Ci o mój typ to nie było słupka
Pozdrawiam

Do góry
#598393 - 20/06/2006 11:16 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline

Ghost -> ja nie mam problemu, nie denerwuje sie o to ze ktos mi zwraca uwage bo nie jestem swieta krowa, mozna mi powiedziec wszystko ale musi to miec sens.
Natomiast sensu nie widze w tym co zaczal seba30 poniewaz kilka dni temu bronionu tu JuNa ktory podal typy z tenisa
Powtorze o ile rozumiem watpliwosci co do typu na Ukraine i liczbe jej bramek, powtorze tylko ze tak bylo podane w ofercie bukmachera i tak to umiescilem w swoim typie, to czepianie sie o typ na over 2,5 ktory jak wiadomo dotyczy z liczby goli to zastanawiam sie co zrobimy z Nowikiem i jemu podobnymi ktorzy podawali do tej pory dokladnie w takiej formie jak ja to zrobilem i w takiej formie podaje czesto bukmacher.
Pomijam fakt ze nasz sponsor czesto roznie nazywa swoje zaklady, roznie mam na mysli ten sam zaklad w jednym meczu nie jest identytcznie opisany jak taki sam zaklad w innym meczu.
Oczywiscie dardaw nie potrafi odpowiedziec co trzeba zrobic z typami innych tylko cytuje wypowiedz pixiesa.
Pisalem wczesniej ze nie bede z nikim dyskutowal, a wdalem sie w ta dyskusje tylko dlatego ze sprawa dotyczy mnie jako uczestnika konkursu i osoby ktora go wspolprowadzi, decyzja jest jedna
wycofuje sie z konkursu zupelnie, nie bede podawal typow.

Nie unosze sie honorem ani nic z tych rzeczy ale jak czytam wypowiedzi tych ktorzy w domu sie wyraznie nudza to mi sie odechciewa, znam swoja wartosc, wiem na co mnie stac i nie musze sobie nic udowadniac,
martwi mnie jedynie to ze osoby ktore najaktywniej biora udzial we wszelkiej masci dyskusjach w tym temacie maja problemy zeby zagrac podany przez siebie typ w rzeczywistosci i nie musiec sie pytac jaki byl wynik np rzutow roznych w danym meczu

Ogolnie czekam na Wasza opinie co robimy dalej, sprawdzamy wszystkie typy we wszystkich grupach i eliminujemy takie typy jak moj i Nowika czyli over 2,5??
czy macie moze jeszcze jakies propozycje??
Ogolnie zmierzam do tego ze niepodoba mi sie to ze ze my jako organizatorzy ze swojej strony staralismy sie mimo pewnych rygorow nie czepiac sie wszelkich szczegolikow ale widze ze sa tacy ktorym przeszkadzac bedzie wszystko, tak wiec Sphinx i jego opisy w temacie gdzie nalezalo podawac TYLKO typy rowniez musi zostac zdyskwalifikowany, strona 3 grupa 3.
Rzucilem okiem tylko do swojej i grupy Nowika, moge rzucic do nastepnych, teraz decyzja zalezy od Was, nie chodzi tu o mnie bo ja decyzje podjalem, nie gram dalej wiec sprawa przestala mnie dotyczyc.

Do góry
#598394 - 20/06/2006 12:14 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Izajasza53 Offline
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

Quote:

Sphinx i jego opisy w temacie gdzie nalezalo podawac TYLKO typy rowniez musi zostac zdyskwalifikowany, strona 3 grupa 3.

Tutaj się mylisz chodź w pewnym stopniu masz rację. Tyle, że ja tam ten post napisałem w celu odpowiedzi i wyjaśnienia mojego bilansu, gdyż kewin (str. 2) pisał mój bilans i chciał wyjaśnia sprawy dotyczącej moich typów na Więcej wrzutów z autu , więc oczywiste było że chciałem wyjaśnić sprawe i podać jaki mam aktualnie bilans, by nie było domysłów i każdy wiedział jak dostosować typy do konkursu. Więc za to na pewno się nie należy się dyskwalifikacja. Myślmy poważnie!

Do góry
#598395 - 20/06/2006 12:18 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Biszop Offline

Quote:

Quote:

Sphinx i jego opisy w temacie gdzie nalezalo podawac TYLKO typy rowniez musi zostac zdyskwalifikowany, strona 3 grupa 3.

Tutaj się mylisz chodź w pewnym stopniu masz rację. Tyle, że ja tam ten post napisałem w celu odpowiedzi i wyjaśnienia mojego bilansu, gdyż kewin (str. 2) pisał mój bilans i chciał wyjaśnia sprawy dotyczącej moich typów na Więcej wrzutów z autu , więc oczywiste było że chciałem wyjaśnić sprawe i podać jaki mam aktualnie bilans, by nie było domysłów i każdy wiedział jak dostosować typy do konkursu. Więc za to na pewno się nie należy się dyskwalifikacja. Myślmy poważnie!

Jest punkt w ktorym jest wyraznie napisane ze nie mozna NIC dopisywac po za typem??
jest.
Tu powinienem skonczyc dyskusje, poprostu podaje przyklad tego ze widzialem to wczesniej i mimo zapisu w regulaminie nie mialem zamiaru go stosowac.
Pomijam juz fakt ze odpowiedz powinienes umiescic w tym temacie.
Lecz w swietle ostatniej dyskusji powinienem, czyz nie??

Do góry
#598396 - 20/06/2006 12:27 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
JuN nie był przez nikogo broniony co do typów, tylko był broniony przed dyskwalifikacją, bo wyraźnie jest w regulaminie napisane, że typ spoza mistrzostw to -100 a nie dyskwalifikacja. Na to odpowiedzałeś Biszop "Od tej chwili kazdy ktory zlamie chocby najmniej istotny punkt regulaminu bedzie zdyskwalifikowany!!!" to cytat z 4 stronki tego tematu... Dlatego też każdy stara siębardzo uważaćna typy i zobacz jak np podawałem swoje typy bo wiedziałem, że z takim podejściem do sprawy to każde najmnijsze naruszenie będzie zaraz mogło być zinterpretowane przeciwko uczestnikowi i pisałem o tym już wcześniej, że przy takim podejściu to w końcu tylko 2 osoby zostaną w każdej grupie - najpewniej te co typów nie będą podawały...

A oto przykład mojego typu na liczbę bramek:

TYP 2 FAZA GRUPOWA
10.06.2006 18:00
Trinidad-Tobago - Sweden
Typ: under 2,5 bramek
Kurs: 2,00
Buk: Betsson

Wiedziałem, że jak nie podam że chodzi o liczbęgoli to ktoś sięprzyczepi że nie wie czy to kartki, rogi, czy inne bzdury... Surowe podejście do regulaminu nagle obróciło sięprzeciwko jego twórcom... A szkoda bo konkurs naprawdę fajny. Myslę, że nie powinno sięzmieniaćzasad w samej końcówce i -100 za te typy bo naprawdę nie wiaddomo do końca o oc chodzi i prześledzićwszystkie tematu żeby skorygować wyniki.

Do góry
#598397 - 20/06/2006 12:30 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Przecież dobrze wiadomo, że typu under 2,5 chodzi o gole!!
Więc ja jestem za uzaniem ich. Trochę śmieszy mnie to, niech się zajmią typowaniem a nie za wszelką cene żeby wygrać. Co to za frajda wygrać konkurs jeśli wszystkich zdyskwalifikują, Ja dałem dupy w typowaniu i nie płacze, że ktoś przekręcil literke. Jakby tak wszystkich wyrzucać to w mojej grupie już by grały tylko 3 osoby!!
Pozdrawiam i wiem, że jest kaska do przytulenia, ale nie róbmy sobie jaj.

Jeszcze raz: Biszop - moim zdaniem typy dobre

Do góry
#598398 - 20/06/2006 12:35 Re: PYTANIA I UWAGI- temat na Final!!! Powodzenia:)
Izajasza53 Offline
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

Naprawdę jeszcze na dodatek w regulaminie nie jest napisane, że za takie coś jest dyskwalifikacja. A to tylko jest twoje chyba mniemanie, że się mi należy od razu ona. I sądzę, że jakbym nic tutaj nie pisał to byś się nie przyczepił (sorry ale to chyba widać) o taki szczegół biorąc pod uwagę, że pewnie inni by się też tak zrobili, w celu wyjaśnienia. Jak dla mnie nie ma podstaw prawnych, więc powinienem dalej brać udział w rywalizacji. Jeśli ma być dalej prowadzona dyskusja w mojej sprawie to proszę o ocenę innych organizatorów (m.in. kewin, pixes).

Do góry
Strona 10 z 15 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 14 15 >