#590377 - 06/06/2006 10:21
Re: PYTANIA I UWAGI (cz.2)
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Quote:
Biszop, jako że ty napisałeś na 2giej stronie tego tematu, że za nie podanie typu zastepczego przy zwrocie dostaje się -100, a regulamin mówi raczej inaczej. Napisz więc ( nie cytuj punktów regulaminu) : -100 czy 0? i w koncu skończmy ta kwestię.
Jesli mozesz to napisz to dzis bo ma to zasadnicze znaczenie dla kolejnosci w grupach.
Z gory dziekuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#590378 - 06/06/2006 16:25
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
Quote:
Biszop, jako że ty napisałeś na 2giej stronie tego tematu, że za nie podanie typu zastepczego przy zwrocie dostaje się -100, a regulamin mówi raczej inaczej. Napisz więc ( nie cytuj punktów regulaminu) : -100 czy 0? i w koncu skończmy ta kwestię.
Jesli mozesz to napisz to dzis bo ma to zasadnicze znaczenie dla kolejnosci w grupach.
Z gory dziekuje
- 100
|
Do góry
|
|
|
|
#590379 - 06/06/2006 17:33
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Quote:
Quote:
Quote:
Z gory dziekuje
- 100
To dobrze sie dowiedziec o tym na 1 dzien przed koncem konkursu, ze za zwrot jest -100j. Wszak w regulaminie pisze 0j. Ale juz sie przyzwyczailem, ze regulamin swoje a rzeczywistosc jest inna.
Swoja droga bezsensowna zasada. Obstawiam beseball o 22, mecz przerywaja po 3 innigu i mam -100j, bo juz nic innego na zastepstow o tej godzienie nie mozna postawic. W tym konkursie nasza punktacja bardziej zalezy do szczecia niz od wiedzy, ja trafilem na 5 kreczow i jestem ciekaw czemu nikt wczesniej nie powiadomil mnie ze za to jest -100j.
Beznadziejna organizacja:( Jesli osoby odpowiedzialne za ten konkurs nie dostali kasy za prowadzenie, to powinny ja dostac zeby sie przylozyc do tego, a jesli dostali kase, to nie powinni jej dostac, bo zrobili wiecej zamieszania niz Janas w Reprezentacji. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#590380 - 06/06/2006 17:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Moje zdanie na temat tego konkursu jest nastepujące:
Kazdy kij ma dwa końce. Z jednej strony faktycznie było kilka mniej, lub bardziej powaznych niedociągnięć, s drugiej powinno być raczej jasne, że przy takim przedsięwzięciu - całkiem niemałym, bardzo trudno jest już na wstepie ustalić idealne zasady. Tak więc uwazam, że jest to dobra lekcja na przyszłość, gdyby taki sam lub podobny konkurs miał się kiedyś pojawić, doswiadczenia z obecnego powinny byc na tyle ważne, że zadne błędy i nieścisłości nie powinny sie już powtórzyć.
Pomimo tego, że wiele jest już rozstrzygnięte, wciąż nie rozumiem tego, że w pierwszej niepełnej turze trzeba było tak czy inaczej podać przynajmniej jeden typ na jeden dzień, a teraz w ostatniej nie ma już takiego wymogu. Z punktu widzenia ustalania taktyki i strategii, coś takiego nie powinno mieć miejsca.
|
Do góry
|
|
|
|
#590381 - 06/06/2006 18:03
|
Meldunek: 16/05/2003
|
- 100
To dobrze sie dowiedziec o tym na 1 dzien przed koncem konkursu, ze za zwrot jest -100j. Wszak w regulaminie pisze 0j. Ale juz sie przyzwyczailem, ze regulamin swoje a rzeczywistosc jest inna.
Swoja droga bezsensowna zasada. Obstawiam beseball o 22, mecz przerywaja po 3 innigu i mam -100j, bo juz nic innego na zastepstow o tej godzienie nie mozna postawic. W tym konkursie nasza punktacja bardziej zalezy do szczecia niz od wiedzy, ja trafilem na 5 kreczow i jestem ciekaw czemu nikt wczesniej nie powiadomil mnie ze za to jest -100j.
Beznadziejna organizacja:( Jesli osoby odpowiedzialne za ten konkurs nie dostali kasy za prowadzenie, to powinny ja dostac zeby sie przylozyc do tego, a jesli dostali kase, to nie powinni jej dostac, bo zrobili wiecej zamieszania niz Janas w Reprezentacji.
Po pierwsze : nie na 1 dzień przed końcem. Taka informacja pojawiła się m.in. 18.05 w poście Kewina LINK Poza tym było to wałkowane kilka razy - ale trzeba mieć trochę dobrych chęci i poczytać wcześniejsze posty. Teraz - własnie na jeden dzień przed końcem - łatwo narzekać na regulamin i ganić oranizatorów. Po drugie - ad beznadziejnej ogranizacji. Masz pełne pole do popisu. Zorganizuj sponsora, napisz regulamin (a wiem, że nie jest to łatwe, to wyszło przy okazji konkursu biathlonowego), przygotuj to logistycznie - wtedy pogadamy. Po trzecie - regulamin nie jest doskonały, sam uważam, że jest w pewnych punktach nielogiczny i przy kolejnej (ewentualnej) edycji konkursu jest sporo do poprawienia. Ale ten regulamin jest dla wszystkich taki sam i jakoś wiekszości niespecjalnie przeszkadza.
pozd .
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#590382 - 06/06/2006 18:37
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Quote:
Po pierwsze : nie na 1 dzień przed końcem. Taka informacja pojawiła się m.in. 18.05 w poście Kewina LINK
Sprawdzilem ten link, oto post Kewina: "krecz = typ nie ważny ... można podać zastepczy .. z wyraźnym zaznaczeniem ze chodzi o ten typek ... najlepiej zacytuj ten typ ... przy podawaniu zastepczego"
Nie sadze by ten tekst w jakimkolwiek stopniu mowil o tym, ze za zwrot jest -100j.
Quote:
Poza tym było to wałkowane kilka razy - ale trzeba mieć trochę dobrych chęci i poczytać wcześniejsze posty.
Przegladalem forum wiele razy, nie natknalem sie nigdzie ze za zwrot jest -100j. W regulaminie pisze jasno 0j! Mialem sie domyslec?? Zreszta sam mi nie potrafiles takie postu wskazac, bo wkleiles mi post, ktory nic nie ma do tego. W podsumowaniu 3 tury tez nie bylo uwzgledniane, ze krecz to -100j. Jestes odpowiedzialny za moja grupe wystarczylo zebys to napisal, jak widziales ze jest zla tabela. Wystaczylo jedno zdanie, 10 sekudn roboty, albo wystarczylo zebys wkleil swoja tabele, ktora to podobno osoby odpowiedzialne za konkurs mialy robic. W ostatecznoswci wystarczylo w regulaminie to zmienic. Czemu minelo tyle czasu i nikt nie zrobil? Prosze odpowiedz mi. Chyba informujac w ten pososbn reszte byloby szybciej pewniej i kulturalniej, niz kazdy z osobna mialby przegladac co jakis czas wszystkie posty, szukajac informacji o zasadach.
Quote:
Po drugie - ad beznadziejnej ogranizacji. Masz pełne pole do popisu. Zorganizuj sponsora, napisz regulamin (a wiem, że nie jest to łatwe, to wyszło przy okazji konkursu biathlonowego), przygotuj to logistycznie - wtedy pogadamy.
Jak zawsze slynne odwracanie kota ogonem. Wielkie brawa dla organizatorow tego konkursy. Wiem, ze nie jest to latwo zorganizowac i podziwiam za to osoby, ktore potrafia takie cos zrobic. Szanuje takze wszystkie osoby, ktore prowadza ten konkurs, swego czasu Biszop byl mi bardzo pomocny i zawsze sluzyl mi pomoca. Nie zmienia to w niczym jednak faktu, ze stalo sie jak stalo. I nie pisze tego bo trzeba sie klocic z moderatorami. Pisze to tylko dlatego, ze mam prawo bronic swojego, majac argumenty.
Quote:
Po trzecie - regulamin nie jest doskonały, sam uważam, że jest w pewnych punktach nielogiczny i przy kolejnej (ewentualnej) edycji konkursu jest sporo do poprawienia. Ale ten regulamin jest dla wszystkich taki sam i jakoś wiekszości niespecjalnie przeszkadza.
Oczywiscie ze jest ten sam dla wsyzstkich. I wiekszosci nie przeszkadza, jakby mnie nie dotyczyl ten problem tez bym sie nie udzialal. Aczkolwiek popieralbym osoby walczace o swoje i majace racje, tak jak pisalem i popieralem osoby, ktore rzekomo mialy odpasc po III turze majac wiecej na minusie niz 500j.
Quote:
Pozdrawiam
Rowniez pozdrawiam. I czasem, prosze, popatrz obiektywnie, i nie bron swojego za wszelka cene, bo do niczego to nie prowadzi.
|
Do góry
|
|
|
|
#590387 - 07/06/2006 09:42
|
member
Meldunek: 27/03/2005
|
wlasnie mialem to samo napisac.Sprezcie sie chlopaki i ustalcie jakies zasady(a jesli juz to zrobiliscie to zamiesccie je tu w koncu:D)mistrzostwa za chwile a tu nie wiadomo jak bedziemy grac...
|
Do góry
|
|
|
|
#590388 - 07/06/2006 11:38
|
enthusiast
Meldunek: 14/04/2006
|
Własnei mistrostwa już pojutrze, dzis sie kończą eliminacje a my nie wiemy na czym bedzie polegał konkurs na dobra sprawe... Przecież nie można zacząć typować 9 Czerwca o 15:00....
|
Do góry
|
|
|
|
#590390 - 07/06/2006 15:50
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
Quote:
Własnei mistrostwa już pojutrze, dzis sie kończą eliminacje a my nie wiemy na czym bedzie polegał konkurs na dobra sprawe... Przecież nie można zacząć typować 9 Czerwca o 15:00....
Witam Regulamin jest juz praktycznie gotowy, jest w tej chwili na "audiencji" u naszego sponsora:) Jak tylko go dostane to po uwzglednieniu wszystkich zmian pojawi sie natychmiast na forum. Inna sprawa ze typy mozna szykowac juz teraz, a umiescic je chocby w piatek o 15.00 
Podobnie sprawa ma sie z osobami ktore uzyskaja dzika karte, musimy czekac z tym dzis do konca dnia bo sytuacja moze sie jeszcze zmienic, to tez powinno byc zrozumiale:) Tu rozniez jestem uzalezniony od naszego sponsora, nie mam wgladu do tych danych otrzymam tylko gotowa liste wiec jak tylko sie pojawi to ja tu umieszcze.
Jeszcze slowo do regulaminu, rozumiem ze sie wszyscy niecierpliwia, ogolnie zasady nie beda specjalnie odbiegac od tych z fazy eliminacyjnej, oczywiscie staralismy sie uniknac popelnionych bledow wiec mam nadzieje ze finalowa czesc przebiegnie spokojniej jesli chodzi o sama organizacje bo emocje konkursowe zapewne bede spore 
Jeszcze raz chcialem przeprosic wszyskich za "poza konkursowe" emocje w Eliminacjach, nie bylo to ani celowe ani swiadome dzialanie ale obiecuje ze i ja i osoby ktore pracuja przy tym konkursie wyciagna wnioski na przyszlosc
Jeszcze jedna kwestia, jestem w posiadaniu arkusza w excelu, arkusz ten jest dostepny takze na naszym forum, pomaga on liczyc punkty i miec swoja sytuacje przedstawianoa na biezaco. Jesli sa chetni do otrzymania tego arkusza to prosze o kontakt na priv, prosze tez od razu podac na jaki adres @ mam to wyslac. Jesli wszyscy uczestniczacy w konkursie wypelniliby w nim swoje typy to nie byloby problemu z ewentualnymi "bledami" przy podliczeniach, ten arkusz robi to za nas, zreszta mysle ze wiele osob z niego korzysta, jesli ktos go nie posiada, zapraszam 
Pozdrawiam
Biszop
|
Do góry
|
|
|
|
#590391 - 07/06/2006 16:38
|
|
moja gra tutaj mozna sciagnac sobie arkusz o ktorym pisalem:) Jest tez dostepna wersja gdzies na forum ale niestety nie znalazlem:)
|
Do góry
|
|
|
|
#590393 - 08/06/2006 07:31
|
member
Meldunek: 27/03/2005
|
ja uwazam ze mimo wszystko trzeba utrzymac mozliwosci podania tylko trzech identycznch typow,codziennie beda trzy spotkania na kazde z nich betsson oferuje kilkadziesiat mozliwych rozwiazan,a jesli idzie o te najpopularniejsze to kto pierwszy ten lepszy:D.uwazam,ze zezwolenie na te same typy wypaczy rywalizacje-nie ma sensu sie powielac.uczestnikow bedzie 68 mozna utworzyc 4 grupy(albo nawet 8 i po 2 awansuje) z ktorych po fazie grupowej awansuje po czterech najlepszych uczestnikow.wylonimy w ten sposob na 1/16 mistrzostw szesnastke uczestnikow a problem z powielaniem typow zminimalizujemy jak mi sie wydaje w stopniu zadowalajacym.to tylko propozycja,nie chce nic narzucac...:d
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#590394 - 08/06/2006 08:24
|
enthusiast
|
Jak narazie nie ma co dywagować bo tak naprawde nie znamy dokładnego regulaminu. Nie wiadomo czy będzie podział na grupy i jakie grupy. Mimo wszystko jednak fajnie by było znac dokładny regulamin i regulacje bo od regulaminu zalezy w sporym stopniu taktyka gry  Czekamy też na oficjalne wyniki i skład finałowy ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#590396 - 08/06/2006 11:06
|
enthusiast
|
Quote:
To od kiedy bedzie mozna podawac typy, zaraz od podania regulaminu ?? czy bedzie jakas data startu okreslona ??
Bo jak bedzie po mozna podac po tylko 3 takie same typy to przydaloby sie wczesniej wiedziec od kiedy te typy mozna podawac.
Pozdrawiam.
Ps. Czy nagrody za faze grupowa beda wyplacane po zakonczeniu mistrzostw czy wczesniej //??
Przydałoby się żeby juz dzis rozpoczelo sie typowanie bo jutro to może być róznie z czasem do godziny 18:00 i moze nie udać sie obstawic wielu osobą w tym mi.
Myśle że nagrody wypłaca wcześniej bo trzeba je raz w MŚ zainwestować. Przynajmniej tak mówi regulamin 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|