dlaczego Del Potro i Murray nie grają w RG? nie przeszli kwali?;)
Portek kontuzja, a Murray symulowal kontuzje.
Nadal ewidentnie pokazuje, ze mozna mu nasrac do buzi w tym RG. Nic nadzwyczajnego nie gra.
Panicz od lat gra na środkach przeciwbólowych, ma poważne problemy z kolanem od urodzenia. Urodził się z tzw. bipartite patella, gdzie jego rzepka składa się nie z jednej, a z dwóch osobnych kości. Lekarze odkryli to u niego dopiero w wieku 16 lat i nawet pomimo 6-miesięcznej przerwy na operację, ból nie ustępuje. Dlatego tak często się wycofuje z mniejszych turniejów. Przy takich obciążeniach to naturalne, że w pewnym momencie to zaczyna bardzo przeszkadzać. Jak dla mnie, to Murarz zakończy przedwcześnie karierę.
O tym nie wiedzialem, ale jezeli sie nie myle to on wycofywal sie ze wzgledu na problemy z plecami? Tzn mowa o kreczu w Madrycie i wycofaniu RG, bo inne to nie wiem. Szczerze to nie zauwazylem zeby Panicz wycofywal sie z malych turniejow.
Nadal generalnie jest juz blizej niz dalej do konca kariery. Szybciej niz Panicz ja moim zdaniem zakonczy, bo te kolana go wykoncza, a juz za 2 miesiace ukochana czesc sezonu dla jego statow - US Open Series i samo US Open.