[QUOTE]Oryginalnie wysłał TurSowS:
[qb]
Ktoś kiedyś wspomniał na forum że PSG nawet jak wygra w intertoto awans do pucharu UEFA to i tak nie będzie mogło w nim zagrać. Gent na awansie napewno zależy. Po zatym ruszyła liga francuska gdzie PSG w pierwszej kolejce zremisowało 0:0. Więc czas najwyższy wziąść się do roboty w lidze a intertoto sobie odpusścić. Wydaje mi się że Gent stać na osiągniecie bramkowego remisu albo na zwycięstwo[/qb][/QUOTE]
owszem, jak na razie psg nawet jak wygra intertoto, to nie bedzie moglo grac w uefa. jest jednak jedno ale. wszyscy, mam nadzieje, wiemy jak wyglada historia z psg (jeden sponsor nie moze miec dwoch druzyn w uefa cup. w tym wypadku sponsor psg, canal+, sponsoruje rowniez servette geneva, ktore ma juz zapewnione miejsce w uefa cup.). jest wyjscie z tej sytuacji. canal+ podobno sie zadeklarowal (pisze podobno, gdyz ciezko bylo mi sie rozczytac. znam, niestety, tylko podstawy francuskiego), ze jezeli psg wygra w finale intertoto, to pozbeda sie udzialow w druzynie ze szwajcarii. dla mnie jest to prawie pewne. mozna sie zreszta domyslic, ze canal+ bedzie bardziej zalezalo na transisjach meczy psg niz servette. zreszta dzialacze psg zrobili juz swoje. szefowie c+, zagwarantowali im podobno, ze jezeli psg przejdzie przez intertoto to bedzie w uefa.. czyli, jak na razie, psg pozostaje tylko walka na boisku. musza najpierw wygrac w intertoto, zeby bylo o czym rozmawiac z c+. maja, wiec motywacje. wiem, rowniez (mniej wiecej

) jak bedzie wygladal ewentualny sklad psg na mecz z kaa gent. dla zainteresowanych umieszcze tekst sciagniety ze strony psg (dajcie tylko znac). jest on po francusku. jak nie znajdzie sie jakis francuz

do przetlumaczenia to, od biedy, bede mogl sprobowac (ale tego nie gwarantuje

). jedno moge powiedziec: bez najmniejszych obaw obstawilem dzisiaj wygrana psg.