Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#566591 - 26/04/2006 09:27 sztuka gry - czyli ...jak to robic?
devilfish Offline
newbie

Meldunek: 29/05/2005
Witam. Moj temat mam nadziee, ze przyniesie mi odpowiedzi na wiele pytan. Z bukmacherka mam do czynienia od wielu miesiecy. Jednak nigdy nie udalo mi sie "byc na plusie". Wszelkiego rodzaju granie w sts, toto, w bukmacherach internetowych oraz w betfair przyniosło mi minusy. Juz wiem, ze "normalna gra" czyli wplacenie na konto jednego bukmachera jakiejs kwoty pieniedzy i granie kuponow na tak zwane pewniaki nie przynosi efektów. Bo przeciez kazdy bukmaeher wie, ze mecze sa "pewniakami" i kursy na te spotkania sa znikome. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze granie kuponow combo po pewnym czaie wyczysci nasze konto. To samo w sts bez odpowiedniego stawkowania umoczymy nasze pieniadze. Zreszta najlepszym przykladem sa niektore tematy na private picks (nie wszyskie). Gdzie własnie ktos przeznacza na granie 200 zł i gra pierwszy kupon za 50 czyli 25%. Nie trudno sie domyslic co dzieje sie po pewnym czase - temat znika. Probowalem tez gry "va bank" czyli gralem na bardzo niskie kursy za calosc kwoty. W sts nic z tego nie wyszlo po w koncu doszlo do potkniecia. N betfair rowniez zdarzyla sie niespodzianka i niestety razem z nia skonczyly sie fundusze. O progresji nie chce sie rozpisywac bo uwazam , ze jest to taktyka pozwalajaca wygenerowac duze zyski ale jest ona bardzo ryzykowna gdy trafimy na czara serie. Moje pytanie sa nastepujace chcialbym aby kazdy kto posiada jakas wiede na te temat powiedzial jak najlepiej grac? Jak stawkowac? do ilu bukow wplacac pieniadze?Czym kierowac sie w doborze meczow? Czy jest sens grania u bukmacherow naziemnych? Oraz napisal o swoich wlasnych doswiadczeniach. Z gory dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje , ze z wasza pomoca posiade tak potrzebna mi wiedze na temat zakladow. interesuje mnie rowniez jakie zyski w sklai roku mozna osiagnac (chodzi mi o zyski %). Załozylem ten temat bo uwazam, ze najlepiej jest sie uczyc gdy ktos dzieli sie z nami swoim rozleglym doswiadczeniem. Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#566592 - 26/04/2006 10:24 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
darek15 Offline
member

Meldunek: 29/03/2006
Skoro tak łatwo przegrać a tak trudno wygrać to graj w odwrotną stronę na swoje typy. Plus gwarantowany. U naziemnych zapomnij. Graj przeciwko swoim typom i tymi sposobami co opisujesz a będziesz na plus. Np grając przeciwko moim typom miałbyś w 1 miesiąc 200% zysku. :-) Graj przeciwko tym typerom w private picks - wiem że to dziwne ale zobaczysz jakie efekty będziesz miał. Będziesz ich prosił o typy. Najlepiej płaska stawka 2,5% budżetu max. Albo lepiej 2% i wyszukuj najlepsze kursy.

Do góry
#566593 - 26/04/2006 10:25 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
emilio25 Offline
old hand

Meldunek: 01/02/2005
czesc,
Ja gram troszke dluzej niz ty, probowalem roznych strategii typowania i doszedlem do wnoisku ze aby osiagnac zysk w dluzszym okresie czasu nalezy grac singlami(niekoniecznie kurs 2), staram sie grac dwudrogowe zdarzenia a wystawiac zdarzenia 3 lub wiecej drogowe. Oczywiscie dobrym rozwiazaniem jest posiadanie kont u kilku bukmacherow....Zaloz sobie jakis budzet i graj za 2-3% na singla, nie wiecej, rozloz ryzyko na wieksza ilosc singli..Nie wiem czy widziales moj temat U/O tam tak gralem, prawdopodbnie niebawem otworze podobny temacik, takze zapraszam do obserwacji...
Pozdrawiam

Do góry
#566594 - 26/04/2006 10:39 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
grimero- Offline
stranger

Meldunek: 03/04/2006
ja siedze tu od 3 lat ale nie mam pojecia jak osiągnąc długoterminowe zyski. znam nastepujące sposoby gry

intuicja
system
surebety
valuebety
progresja
live

intuicja to ruletka
system to samo

surebety ponosisz ryzyko zwrotów z meczu i niewyplacalnoaci egzotycznych nierzetelnych buków + koszty transeru kasy do x buków. zyski trudno oszacować.

valuebety - no cóż trzeba dobrze analizować a zysk nie jest oszałamiający, trzeba ponosic ryzyko jak przy sure ale mniejsze. no i zyski jak bedzie to stałe 5-10% zysku rocznie bez dyzych obsunięc przy kilkuset, kilku tysięcy zakladach to super ale dla mnie za mało.

progresja- fajnie miec spory dochód przez powiedzmy 2 lata ale potem wszystko stracic w kilka dni uuuuuu po za tym jak progresja gramy nie- valuebety to tez ruletka.

live nie znam

czyli dla mnie na razie bukmacherka to rozrywka a nie sposób na zarobienie kasy.

Do góry
#566595 - 26/04/2006 12:17 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
nanapka Offline
stranger

Meldunek: 26/04/2006
Quote:

Probowalem tez gry "va bank" czyli gralem na bardzo niskie kursy za calosc kwoty.

Może spróbuj jeszcze raz, drugi, trzeci... Raz się żyje, a wkład w taką gre nie musi byc przecież oszałamiający, prawda?
Otwórz kilka takich ciągów i graj. Przynajmniej spróbuj .

Co do grania progresją to tak, ale nie taką gdzie za postawione 10 tys mozesz wygrać 2 zł... (podwajanie po przegranej).

Systemy sa po to by z nich korzystać, ale problem w psychice graczy, bo nie potrafia trzymać sie założonego planu.

Sposobów jest mnóstwo i ku uciesze bukmacherów, zaden nie gwarantuje zysków.

Do góry
#566596 - 26/04/2006 12:31 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Quote:

Witam. Moj temat mam nadziee, ze przyniesie mi odpowiedzi na wiele pytan. Z bukmacherka mam do czynienia od wielu miesiecy. Jednak nigdy nie udalo mi sie "byc na plusie". [...]

No i bardzo dobrze bo o to chodzi. Placisz pieniadze i za to masz rozrywke - emocje przy ogladaniu meczu albo czasem nawet wygrana ktora mozesz przepić z kumplami czy wykorzystac w inny sposob.

Co by bylo jakby nagle ludzie zaczeli byc na +? Bukmacherzy by musieli upasc i nie byloby juz tej fajnej rozrywki.

Wojtek

Do góry
#566597 - 26/04/2006 12:34 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
no coz temat stary jak swiat!!! ja juz gram chyba z 10 lat do tego doliczam cwiercwiecze w totalizatorze sportowym- i tak- nie ma systemow idealnych mysle ze trzeba posiadac odrobine wiedzy i chyba to co jest najwazniejsze!!!!INTUICJE granie na mecze tzw. pewniaki nie jest pozbawione sensu pod warunkiem ze unikniesz koch- pozdrawiam i zycze wielu wygranych!!!!!!!!!!

Do góry
#566598 - 26/04/2006 13:10 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
szachinista Offline
member

Meldunek: 13/11/2005
GRAJ ZAWSZE ZA TYLE, ILE NIE ŻAL CI STRACIĆ

Jeszcze masz krotki staz. Ja ciupie juz prawie 3 rok i wciaz sie jeszcze ucze nowych rzeczy Zeby zaczac czerpac stale zyski albo:
- musisz miec cholernie dobra intuicje
- miec SYSTEM
Bez tych dwoch poplyniec szybciej lub wolniej jak juz pewnie sie przekonales
Na poczatek proponuje ci granie progresja na remisy. Znajdziesz na ten temat na forum nie malo. I przede wszystkim przerzuc sie na internetowe buki (bonusy+brak podatku, a to naprawde robi wielka roznice)
Ja na razie ciulam zyski glownie z bonusow... Ograniczam ryzyko do minimum

Do góry
#566599 - 26/04/2006 13:32 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
devilfish Offline
newbie

z netowymi robilem tak samo i robie- odnosnie bonusow bo tez uwazam ze to najlepszy sposob na podwojenie i ryzyko bardzo male. A wlasnie co do plaskiej stawki w granicach 2% to mnie najbardziej interesuje. Chodzi mi o to jakie powinny byc kursy w jakich granicach, no bo przeciez jesli bede gral ako 2 to przy 50 % skutecznosci wyjde na 0 - czyli musial bym miec powyzej 50%, a co jak bym gral kursy np 1,5 -1,7 wtedy ciezko byloby mi utrzymac taka skutecznosc aby byc na +.
Na temat valuebetow tez slyszalem ale jedyny sposob, w ktory "umiem" je wylapac to porownywanie kursu swiatowego i kursu od bukmacherow lokalnych z kursami ktore oferuja nasze buki.

jakby ktos mogl napisac cos szezej na temat grania plaska stawka , chodzi mi o dobor meczow i odnosnie value ale dosyc prosto to bylbym wdzieczny.

Do góry
#566600 - 26/04/2006 13:33 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
Mistrzunio80 Offline
addict

Meldunek: 14/02/2006
Bukmacher zawsze ma przewagę w momencie gdy typujesz conajmniej dwa mecze bo wygrywaz tylko w przypadku gdy obydwie drużyny wygrają - w pozostałych trzech kombinacjach (koszykówka, siatkówka) bądź pięciu kombinacjach (piłka nożna) wygrywa bukmacher, zatem trzeba już tutaj ograniczyć szanse bukmachera i zwiększyć swoje szanse - jedynym rozwiązaniem jest zatem singiel. Ale wtedy jest 50/50 więc najlepiej grać takim systemem, który przyniesie nam zysk pomimo tymczasowego niepowodzenia, czyli nietrafienia meczu - idealna do tego celu jest zatem progresja, ale nie remisowa i niekonieznie progresja, która opiera się na ciągu geometrycznym (podwajaniu lub potrajaniu stawki). Ja gram regularnie od dwóch i poł miesiąca w necie i narazie - nie wliczając bonusów - udało mi się potroić całą kwotę, jaką miałem na starcie.

Pokusa szybkiego zysku jest bardzo duża, dlatego też czasami obstawiam kupony po 3,4 mecze kazdy po kursie ok. 1.85 za 2 PLN --> i właśnie najwięcej kasy straciłem na tym . Najwazniejsza jest chyba konsekwencja i odpowiedni dobór meczów - szanse trafienia kursu 1.85 wynoszą 50 % --> jezeli na bieząco bedziesz przeglądac serwisy z typami to zobaczysz, że czesto prawdopodobienstwo wejscia takiego meczu wynosi nawet 70-80 % - oczywiscie taki mecz nie musi wejsc ale juz rzadko sie zdarza spudłować dwa czy trzy razy z rzedu dobierając zdarzenia w taki sposób - grając bezpieczną progresją (nie na remisy) nawet po tymczasowym niepowodzeniu w końcu nadchodzi moment gdy wygrywasz. Duzo ludzi natomiast gdy znajdzie taki mecz stawia wszystko na jedną kartę i gra ten zakład za dużą sumę, modląc się żeby druzyna, która wybrali wygrała .

Do góry
#566601 - 26/04/2006 13:37 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Intuicja i WLASNE analizy, jedynie lekkie podpieranie sie analizami z forum
ja gram ostatnio kupony z ako 3-5, i calkiem niezle na tym wychodze, jak narazie w 12 dni ok. 150% zysku, dla niektorych to moze malo, ale dla mnie wystarczajaco.
aha. gram kupony plaska stawka

Do góry
#566602 - 26/04/2006 13:48 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
devilfish Offline
newbie

aby wyjsc na + grajac plaska stawka na kurs okolo 1,7 tzreba utrzymac skutrecznosc powiedzmy 60% co jesli bedzie ona nizsza. Chodzi mi o to jak doierac mecze do takiego "systemu" , bo przeciez gdy bedziemy trafiac 5 na 10 podanych typow to zanotujemy straty.

MJankowski3 : co masz na mysli mowiac o swojej progresji? chodzi Ci o to ze Powiedzmy 1 poziom grasz za np. 10j drugi za 15 tzreci za 20 itd. Mogłbys pokazac to na jakims przykladzie?

Do góry
#566603 - 26/04/2006 13:56 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
Mistrzunio80 Offline
addict

devilfish --> właśnie założyłem nowy temat - tam masz wszystko elegancko wyjaśnione. Mając skuteczność 50 % na AKO grając zmodyfikowaną wersją progresji D`alemberta masz na czysto nieco ponad 150 PLN (grając 3 kupony dziennie)

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2472471&an=0&page=0#2472471

Do góry
#566604 - 26/04/2006 13:57 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
Mistrzunio80 Offline
addict

na AKO 2.0 oczywiscie miało byc - chociaz ja wole grac single po 1.85 i miec nieco mniejszy zysk niż na AKO 2.0 (dwa mecze).

Do góry
#566605 - 26/04/2006 14:32 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
devilfish Offline
newbie

Quote:

Skoro tak łatwo przegrać a tak trudno wygrać to graj w odwrotną stronę na swoje typy. Plus gwarantowany. U naziemnych zapomnij. Graj przeciwko swoim typom i tymi sposobami co opisujesz a będziesz na plus. Np grając przeciwko moim typom miałbyś w 1 miesiąc 200% zysku. :-) Graj przeciwko tym typerom w private picks - wiem że to dziwne ale zobaczysz jakie efekty będziesz miał. Będziesz ich prosił o typy. Najlepiej płaska stawka 2,5% budżetu max. Albo lepiej 2% i wyszukuj najlepsze kursy.

no ok ale nie rozumiem - jak ktos poda powiedzy kupon

real
barcelona
cos tam
cos tam
cos tam

to chcesz grac osobno kazdy mecz na odwrot? no bo jak zagrasz caly kupon na x2 -ki no to przeciez bez sensu... a wiekszosc ludzi na private daje cale kupony a nie single, a Ci co graja single utzrzymuja okolo 50% wiec wyjdzie na to samo

Do góry
#566606 - 26/04/2006 14:35 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Jeżeli chcesz grac stałą stawką to po jaką cholerę ograniczać się do jednego przedziału kursowego i od razu zakładać, że musisz mieć taką a taką skuteczność.Takie granie nigdzie Cię nie zaprowadzi, a jak już to nie w tą strone, w którą chcesz Cały urok w tym, ze raz trafisz kurs 1.50, następnym razem 2.50, a jeszcze później 4.50 I wtedy nie musisz sobie zakładać, że przy graniu na 2.00 musisz mieć 51% skuteczności, aby wyjść na mały plus

Do góry
#566607 - 26/04/2006 15:53 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Quote:

Bukmacher zawsze ma przewagę w momencie gdy typujesz conajmniej dwa mecze bo wygrywaz tylko w przypadku gdy obydwie drużyny wygrają - w pozostałych trzech kombinacjach (koszykówka, siatkówka) bądź pięciu kombinacjach (piłka nożna) wygrywa bukmacher, zatem trzeba już tutaj ograniczyć szanse bukmachera i zwiększyć swoje szanse - jedynym rozwiązaniem jest zatem singiel. Ale wtedy jest 50/50 więc najlepiej grać takim systemem, który przyniesie nam zysk pomimo tymczasowego niepowodzenia, czyli nietrafienia meczu - idealna do tego celu jest zatem progresja, ale nie remisowa i niekonieznie progresja, która opiera się na ciągu geometrycznym (podwajaniu lub potrajaniu stawki). Ja gram regularnie od dwóch i poł miesiąca w necie i narazie - nie wliczając bonusów - udało mi się potroić całą kwotę, jaką miałem na starcie.

Pokusa szybkiego zysku jest bardzo duża, dlatego też czasami obstawiam kupony po 3,4 mecze kazdy po kursie ok. 1.85 za 2 PLN --> i właśnie najwięcej kasy straciłem na tym . Najwazniejsza jest chyba konsekwencja i odpowiedni dobór meczów - szanse trafienia kursu 1.85 wynoszą 50 % --> jezeli na bieząco bedziesz przeglądac serwisy z typami to zobaczysz, że czesto prawdopodobienstwo wejscia takiego meczu wynosi nawet 70-80 % - oczywiscie taki mecz nie musi wejsc ale juz rzadko sie zdarza spudłować dwa czy trzy razy z rzedu dobierając zdarzenia w taki sposób - grając bezpieczną progresją (nie na remisy) nawet po tymczasowym niepowodzeniu w końcu nadchodzi moment gdy wygrywasz. Duzo ludzi natomiast gdy znajdzie taki mecz stawia wszystko na jedną kartę i gra ten zakład za dużą sumę, modląc się żeby druzyna, która wybrali wygrała .

Dawno już większych głupot nie czytałem

Do góry
#566608 - 26/04/2006 16:02 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
Mistrzunio80 Offline
addict

Randall --> ja np. wiem mniej wiecej jaką mam skutecznosc przy typowaniu zdarzen przy danym kursie i na podstawie tego wymyslam najbardziej optymalny (ryzyko vs. zysk) system. Mozesz grac raz kurs 1.5, innym razem 2.0 potem 5 ale to nie jest zadna metoda - po prostu raz trafisz innym razem nie . Moze jest to i bardziej ciekawe i urozmaicone ale na pewno mniej dochodowe.

Do góry
#566609 - 26/04/2006 16:05 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
Mistrzunio80 Offline
addict

Belisariusz --> twoja argumentacja jest bardzo konkretna i rzeczowa . Na pewno jestes jednym z tych, któzy zarabiają kokosy grając po 15 zdarzeń na kuponie

Do góry
#566610 - 26/04/2006 16:10 Re: sztuka gry - czyli ...jak to robic?
international Offline
newbie

Meldunek: 12/04/2005
Dopóki ktoś nie zrozumie że tak naprawdę prawdopodobieństwo jest po jego stronie a nie buka(i proszę na mnie nie krzyczeć) nie zacznie wychodzić na plus.
Buk musi wystawić każdy mecz np. Chelsea (znowu proszę żeby nie krzyczeć) ale my nie musimy grać każdego i to nas stawia w uprzywilejowanej pozycji. A reszta to stawkowanie, zarządzanie kapitałem i inne takie tam.

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >