Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#562245 - 22/04/2006 19:39 BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
jaja Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2003

BASEBALL - obce słownictwo,słabo znane zasady gry powodują,że niechętnie wysyłamy zakłady z BASEBALLEM.Jeżeli nawet typ BASEBALLA wciśniemy na nasz kupon,czujemy się niepewnie.W takim meczu praktycznie wszystko jest mozliwe.Jednego dnia drużyna wygrywa np 17:1,by następnego dnia przegrac z tym samym przeciwnikiem 9:0.
Spróbujmy jednak znależć plusy i minusy typowania meczy BASEBALLA.
Może najpierw plusy :
1/ Niewątpliwym plusem jest to,że drużyny grają ze sobą przez kolejne dni kilka razy
2/ W meczach tych nie występują remisy
.../
A teraz minusy :
1/ Tak jak wspomniełem wcześniej,duża nieprzewidywalność wyniku meczu BASEBALLA
...

Sądzę,że niepowodzenia w typowaniu BASEBALLA biorą się stąd,że do analizy meczu zabieramy się tak samo jak do analizy meczu piłkarskiego.
Myślę,że to jest podstawowy błąd.Drużynę BASEBALLA należy analizować statystycznie ! Tu tkwi cały sekret odniesienia sukcesu.Jak by to wyglądało w praktyce ?
Pozwólcie,że wysłucham Waszych opinii,a swoje przemyślenia strategii grania BASEBALLA przedstawię w kolejnym poście.

Do góry
Bonus: Unibet
#562246 - 22/04/2006 20:21 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Witam

Panowie progresja progresja jeszcze raz progresja.... dowod w moim temacie PP

Do góry
#562247 - 22/04/2006 20:36 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Quote:

Drużynę BASEBALLA należy analizować statystycznie !

Co konkretnie masz na myśli? Czy chodzi o liczenie statystyk poszczegolnych zawodników, np. AVG, RBI pałkarzy, ERA, WHIP miotaczy, i pózniejsze ich sumowanie, odejmowanie itp?

Do góry
#562248 - 22/04/2006 22:02 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
padik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/01/2002
Ja nie znam sie kompletnie na baseball'u (no moze troche przesadzilem) ale od miesiaca gram prawie wylacznie MLB i jak narazie jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony.
Jak gram? Nie podchodze do tego tak jak piszesz, czyli do meczu pilkarskiego. Czyli jesli widze ze gra najlepsza druzyna z najgorsza (ehh KC kiedy wy wkoncu wygracie - moze dzisiaj?) to nie gram na pewniaka za wszelka cene. Glownie gram jak to sobie nazwalem "na zlamanie serii". Sledze statsy (covers.com), patrze na streaki druzyn (zarowno w/l jak i totale) i staram sie "wchodzi w odpowiednim momencie". Oczywiscie nie gram na przelamanie kazdej serii, ktora sie pojawi. Jesli jednak widze ze jakas druzyna ma np 7 overow z rzedu, to wtedy biore sie za glebsza analize. Tak jak pisalem nie znam sie dokladnie na baseballu, wiec bazuje na tym co wiem. Po pierwsze oczywiscie pitcherzy. Era, Whip, jak idzie mu z danym przeciwnikiem w przeciagu kariery. Patrze tez czy nie ma jakich powazniejszych kontuzji, bo chociaz nie znam zbyt dobrze zawodnikow, to przez pare miesiecy sledzenia livescorow, nauczylem sie juz sporej liczby nazwisk i jak widze, ze wchodzi taki Pujols "na pałe" to odrazu serce mocniej bije . Gram wiec tak sobie wlasnie na "lamanie serii" i narazie niezle na tym wychodze (oby to nie byl krotkotrwaly trend). Czesto lubie tez grac w taki sposob, ze jesli jakas dobra druzyna zalicza wtope w pierwszym meczu serii, to od drugiego meczu zaczynam grac na nich (np. dzisiaj NYY). To tez moim zdaniem dobry sposob.
Aha, zapomnialbym o najwazniejszym w mojej "strategii". Relatywnie czesto gram underdogi, ale jesli gram na zespol faworyzowany przez bukmachera to czesciej gram Run Line niz Money Line. Kursy sa duzo wyzsze. Jednak najbardziej szlag mnie trafia, jak moj zespol wygra jednym punktem . Ale z "moich wyliczen" wynika, ze chyba jednak lepiej grac RL, bo jesli juz "moj zespol" wygrywa to przewaznie wiecej niz tym 1 punktem.

pozdr.

Do góry
#562249 - 23/04/2006 11:00 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
jaja Offline
Carpal Tunnel

Dziękuję za wypowiedzi.Wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne,bo strategia którą wybrałem,jest sumą tego,co przedstawiliście w swoich postach.Zapoznałem się dokładnie z tematem Niveta,jak również z działem poświęconym MLB na naszym Forum.Moja strategia grania MLB z pewnością nie każdemu przypadnie do gustu,dla mnie jest dobra i osiągam zadowalające mnie wyniki.
Najważniejsza dla mnie jest statystyka procentowa drużyny.Analizie poddaję ostatnie 8 meczy.Drużyna,która wygrywa 5 meczy na 8 i osiąga ogólną procentową statystykę zwycięstw 62,50% w pełni odpowiada moim wymaganiom.Natomiast ta drużyna,która wygrywa 6 meczy na 8 i osiąga ogólną procentową statystykę zwycięstw 75,00%,to już jest rodzynek w cieście.
Kierując się przede wszystkim tymi kryteriami,wybieram wstępnie drużyny które są w orbicie moich zainteresowań.
Każdą z wybranych drużyn poddaję już szczegółowej analizie.Po takiej "obróbce" pozostawiam do grania już tylko dwie.Mój kupon będzie się więc składał tylko i wyłącznie z dwóch drużyn BASEBALLA.Pamiętajmy,że są to drużyny wyselekcjonowane,wybrane nieprzypadkowo.
Zakładam,że przynajmniej jeden raz na 6 kolejek,obydwie te drużyny wygrają jednocześnie.Nie oczekujmy jednak,że kursy na nich będą wysokie.Ja zadowalam się,jeżeli łączne AKO jest równe,lub większe od 2,00
Zaczynam grę jednym dublem.Wybrane przeze mnie drużyny to :
1/Chicago White Sox
2/ST.Louis

Kupon na dzisiaj :

Chicago Sox - Minnesota Twins (1) 1,50
St.Louis - Chicago Cubs (1) 1,70

AKO kuponu : 2,55
Stawka : 10,00 zł
EWK : 25,50 zł
Zysk netto : 15,50 zł
Buk : Betandwin

Do góry
#562250 - 24/04/2006 10:28 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Nivet zebys predzej czy pozniej nie kleknal, jest dopiero poczatek sezon dlugi, i jestem pewnien, ze predzej czy pozniej sie wbijesz w jakas serie

Jak ja gram?
Racze nie tykam hp, bo tam nigdy nic nie wiadomo
Nawet jesli druzyna ma jakas przewage np 6-2 to w gdy np w 7 inningu nastpuje zmiana pitchera to zwykle wchodza jakies bolki z era 40 (choc sa wyjatki oczywiscie), i przewaga zaczyna topniec mometalnie, mecz underowy robi overovy, a nawet czasem potrafia jeszcze przegrac taki mecz

Kursow ponizej 1.5 lub w tych okolicach tez raczej nie tykam bo to mina, o czym sie np przekonali grajacy wczoraj CLEV

Przewaznie jest tak, ze druzyny "dziela" sie zwyciestwami w danej serii, tak, ze gorsza odniesie to jedno zwyciestwo, oczywiscie zdarzaja sie serie po 3L czy W danej serii, wtedy trzeba grac na przelemanie

W tym sezonie mi sie to zdarzylo tylko z SEA i SOX(ale ich gram na przelamanie, bo ilez mozna wygrywac, predzej czy pozniej polegna).

Ja czytam duzo statystyk, sam prowadze na zapsiki W L
Pitcherow tez biore oczywiscie pod uwage jak i aktualna forme zaodnikow, naczytalem sie tez troche opnii ekspertow dotyczacego tego seoznu i mozliwych osiagniec danych zespolow

Chociaz i tak pewnie sie na czyms wyloze, czasem zespoly lubia sobie pociagnac dluzsza serie, w zeszlym roku mialem tak 4 razy

A pamietacie Prezesa w zeszlym roku, gral typy Pata millera, i Pat tez zaliczyl niezla serie wtop.
Nikt nie jest nieomylny

Aha, chyba wiele osob zauwazylo ze kursy sa nizsze niz w zeszlym roku, wiec gramy panowie na underdogi

Do góry
#562251 - 24/04/2006 19:04 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
jaja Offline
Carpal Tunnel

I-wszy kupon PUDŁO,ale gram konsekwentnie dalej :

Kupon na dzisiaj :

Chicago Sox - Seattle (1) 1,80
St.Louis - Pittsburgh (1) 1,38

AKO kuponu : 2,48
Stawka : 18,00 zł
EWK : 44,70 zł
Zysk netto z tego kuponu : 26,70 zł
Zysk netto od początku : 16,70 zł
Buk : Betandwin

Lupus - dziękuję za cenne uwagi.Też liczę się z tym,że mogę się wyłożyć.Do tej pory,ten dubel szedł jak po maśle.Myślę,że przyniesie trochę radości,jak nie dziś,to w najbliższych wysłaniach./Jaja/

Do góry
#562252 - 24/04/2006 19:37 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
nivet Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Drużynę BASEBALLA należy analizować statystycznie !

Co konkretnie masz na myśli? Czy chodzi o liczenie statystyk poszczegolnych zawodników, np. AVG, RBI pałkarzy, ERA, WHIP miotaczy, i pózniejsze ich sumowanie, odejmowanie itp?

Witam Ghost glownie opieram sie na wynikach miedzy zainteresowanymi druzynami sprzed 2-3 lat nie dalej.

Do góry
#562253 - 24/04/2006 19:37 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
nivet Offline
Carpal Tunnel

z przed 2-3 lat *

Do góry
#562254 - 24/04/2006 19:52 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
nivet Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Nivet zebys predzej czy pozniej nie kleknal, jest dopiero poczatek sezon dlugi, i jestem pewnien, ze predzej czy pozniej sie wbijesz w jakas serie

Przewaznie jest tak, ze druzyny "dziela" sie zwyciestwami w danej serii, tak, ze gorsza odniesie to jedno zwyciestwo, oczywiscie zdarzaja sie serie po 3L czy W danej serii, wtedy trzeba grac na przelemanie

W tym sezonie mi sie to zdarzylo tylko z SEA i SOX(ale ich gram na przelamanie, bo ilez mozna wygrywac, predzej czy pozniej polegna).

A wiec tak, nie mozesz byc pewien niczego, a juz w mlb jezeli jestes czegos pewien to gratuluje, nie pisze tego po to zeby Cie draznic, tylko uswiadomic ze nie zawsze jest tak jak sobie to wymazymy jestem przygotowany na porazke, ale jak zapukasz do drzwi mojego teamtu to znajdziesz tam przy bilansie znaczek"+"

Sam mowisz ze bardzo czesto jest tak ze druzyny w serii 3 dniowej dziela sie wygranymi, ja wlasnie tak zakladam ze w kazdej mojej parze dobieranej biore pod uwage kurs(najlepiej jak w pierwszym meczu na oba teamy jest po 1.952 bo chyba taki maxymalny kurs spotkalem w mlb w Pinnacle na obie druzyny,a popierwszym meczu gram ta druzyne ktora nie zamknela mojej "tabelki"), ,wyniki z poprzednich spotkan tych druzyn z jakiegos okreslonego czasu i licze na to ze w 3 meczach nie padnie ten sam rezultat wskazujacy tego samego winnera

W tym sezonie mialem akurat niewypal z OAK bo wyjechalem na swieta do domu i nie mialem mozliwosci ich zagrania dlatego ta progre zapisalem po stronie strat

Obecnie jestem na etapie gry na przegrana SEA i dzis mam nadzieje ze wygraja z Soxami a jak nie to jutro a jak nei to pojutrze itd....dopoki kasy starczy a mysle ze starczy na dlugo
pozdro

Do góry
#562255 - 24/04/2006 20:06 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
lupus Offline
antimadrista

Quote:

W tym sezonie mialem akurat niewypal z OAK bo wyjechalem na swieta do domu i nie mialem mozliwosci ich zagrania dlatego ta progre zapisalem po stronie strat

Obecnie jestem na etapie gry na przegrana SEA i dzis mam nadzieje ze wygraja z Soxami

Zdecyduj sie

Jesli chodzi o Oakland to w zeszlym roku mieli tez niezla serie, chyba wygranych wiem, ze to kewin gral, i sporo etapow musial pociagnac
Skonczyl ja, ale wyszedl na 0.
Do progresji, liczac sie z tym, ze moga byc dlugie serie, trzeba miec sporo gotowki, no chyba, ze sie gra za drobne

Do góry
#562256 - 24/04/2006 20:29 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
nivet Offline
Carpal Tunnel

oczywiscie chodzilo mi o etap na win SEA ale z rozpedu nastapil blad

Co do Kewina to niech sie cieszy i z tego... bo czasem trzeba ratowac dupe z opresji ( nie mylic z progresja :P)

Hajsu wystarczy, bo jestem przygotowany... jesli cos pojdzie nie tak nie zalame sie, "jest ryzyko jest zabwa".

Jesli odpukac zdarzy sie tak ze na koncie zostanie 0, to i tak bede sie cieszyl z zebranych doswiadczen gdyz ten sezon MLB jest moim pierwszym( miejmy nadzieje, ze nie ostatnim )

Pozdrawiam

Do góry
#562257 - 24/04/2006 21:27 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
stamei Offline
journeyman

Meldunek: 03/06/2005
Quote:

Jesli chodzi o Oakland to w zeszlym roku mieli tez niezla serie, chyba wygranych wiem, ze to kewin gral, i sporo etapow musial pociagnac
Skonczyl ja, ale wyszedl na 0.
Do progresji, liczac sie z tym, ze moga byc dlugie serie, trzeba miec sporo gotowki, no chyba, ze sie gra za drobne

heh, oklaandy zaliczyly serie 9L 1W 8L albo odwrotnie, z 18 meczy wygrali jeden i mnostwo ludzi sie na tym potopilo...

Do góry
#562258 - 24/04/2006 22:03 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
betx Offline
member

Meldunek: 08/04/2006
Jak widze niektózy nie uczą sie na blędach inncyhi ponownie jak kilka osób rok,dwa,trzy lata temu cchą zostać BANKRUTAMI.

Poczytajcie tematy MIstrzów którzy mieli OBCYKANE MLB i popatrzcie jak oni w 90% skończyli- PRZEGRALI WSZYSTKO.

Teraz zapewne juz nie maja nawet na internet bo ich tu już nie widać:) ale mieli baseball w jednym paluszu, grali progresjami róznej maści, przełamania,u/o itd itd BANKRUCI dlatego smiać mi sie chce jak kolejne osoby robią ten sam błąd:)

Panowie to już było.....:)

pozdrawiam

Do góry
#562259 - 24/04/2006 22:14 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
nivet Offline
Carpal Tunnel

Ja o MLB nie mam pojecia własciwie zadnego, wiec wg twojej przepowiedni mi bankructwo nie grozi Ja tylko staram sie umiejetnie manipulowac progresja i tylko tyle.
A jesli chodzi o znajomosc MLB to jestem malczuki i nie siegam wiekszosci do piet, ale kto powiedzial ze trzeba sie znac !?
Znam kilku zawodnikow,znam zasady sledze wszystko dokladnie, mam ksiegowosc wiec tylko cierpliwosci moze mnie doprowadzici do celu. A jak wiadomo cel uswieca srodki

Pozdrawiam i zycze wszystkim wielu "+"

Do góry
#562260 - 25/04/2006 08:03 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
lupus Offline
antimadrista

Betx ty idz lepiej robic mistrzostwo swiata
Tobie juz dziekujemy

Do góry
#562261 - 25/04/2006 08:32 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2004
gram od samego poczatku jak sie pojawil w ofercie profa, zadnych analiz skladow TYLKO JEDNA rzecz sie liczy seria zwyciestw lub porazek gram na przelamanie i jest ok patrz wczorajsze mecze WS 8wygranych i DETROIT 5wyg obydwa wtopily jak nalezy teraz czekam na zwyciestwa PITTSBURG i MINNESOTA.

Do góry
#562262 - 25/04/2006 11:03 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
aifedar Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2004
Quote:

Jak widze niektózy nie uczą sie na blędach inncyhi ponownie jak kilka osób rok,dwa,trzy lata temu cchą zostać BANKRUTAMI.

Poczytajcie tematy MIstrzów którzy mieli OBCYKANE MLB i popatrzcie jak oni w 90% skończyli- PRZEGRALI WSZYSTKO.

Teraz zapewne juz nie maja nawet na internet bo ich tu już nie widać:) ale mieli baseball w jednym paluszu, grali progresjami róznej maści, przełamania,u/o itd itd BANKRUCI dlatego smiać mi sie chce jak kolejne osoby robią ten sam błąd:)

Panowie to już było.....:)

pozdrawiam

dla przypomnienie
http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....e=4&fpart=8

Bilans Progresji MLB po 162 meczach :

+235,46
23.546 zł.

Jednym slowem niech sie teraz znajdzie jakis ignorant i napisze, ze progresja sie nie oplaca

podrawiam

Do góry
#562263 - 25/04/2006 14:28 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
nivet Offline
Carpal Tunnel

Aifedar przestudiowalem to dokladnie jakis czas temu tylko ze tam grali inaczej niz ja ale owszem, to tez byla progresja jak najbardziej...
A wczoraj LAD,LAA i SEA zrobily swoje wiec izi
pozdro

Do góry
#562264 - 25/04/2006 14:57 Re: BASEBALL - JEDNA ZE STRATEGII GRY
Szmajchel Offline
enthusiast

Meldunek: 28/12/2005
Prawdą jest że progresja może prowadzić do bankructwa, ale prawdą też jest że nikomu nikt na tacy nie daje gotowego przepisu i granie "na sztywno" bez pewnych analiz może skończyć się fiaskiem, no chyba że ktoś dysponuje naprawdę dużym budżetem i zadowala się "umiarkowanymi" zarobkami.
Ja osobiście po całym sezonie "walki" z NHL zacząłem od tego sezonu stawiać MLB , po raz pierwszy w życiu, i nauczony doświadczeniem z hokeja nie naciąłem się narazie na żadną bombę, i zakońćzyłem do dnia wczorajszego 38 róznych progresji. Dla tych którzy nie śledzą dokłądnie wyników - narazie najdłuższa seria to bodajże 11 porażek Kansas z rzędu.
Dlatego z betx zgodze się w jednym - "bezmyślna" progresja to pewna droga do zguby, ale jak pisze Nivet "manipulacja progresją" to już klucz do sukcesu.
A od dzisiaj Minnesota, Pitsburgh, Clevlend i NY Mets
Pozdrawiam

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >