#562024 - 21/04/2006 14:07
SYSTEM SBL
|
stranger
Meldunek: 01/03/2004
|
Witam. Może ten temat juz istnieje ale nie mam dostępu do neta na stałe i nie zdąrzyłem przeczytać wszystkich postów. Otórz na stronie www-polinwest-com-pl/systemy-html znalazłem jak to pisze autor system bez przegranych. Czy ktoś wie bliżej coś o tym systemie ? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi. Pozdro wszystkim. A teraz czas mykać na meczyk Koronki z Wisłą. 
|
Do góry
|
|
|
|
#562028 - 21/04/2006 16:04
Re: SYSTEM SBL
|
old hand
Meldunek: 01/02/2005
|
Quote:
Witam. Może ten temat juz istnieje ale nie mam dostępu do neta na stałe i nie zdąrzyłem przeczytać wszystkich postów. Otórz na stronie www-polinwest-com-pl/systemy-html znalazłem jak to pisze autor system bez przegranych. Czy ktoś wie bliżej coś o tym systemie ? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi. Pozdro wszystkim.
A teraz czas mykać na meczyk Koronki z Wisłą.
Ja troszke wiem(rozmawialm na gg z tym kolega), koles napisal ksiazke i oczywiscie chce a sprzedac jak mi powiedzial aby miec za co grac ta metoda. Skrot SBL to sure bet live, czyli nic innego ja gra na live i robienie sure betow.Ogolnie rzecz biorac kolega podaje w darmowym fragmencie przyklad na spotkaniu pilki noznej, czyli przed meczem obstawia remis a po rozpoczeciu jak kurs spadnie to robi kontre-jak sam powiedzial jednak granie pilki noznej nie jest najlepsze do tego sposobu. Najbardziej poleca tenis nba, ze wzgledu na zmiennosc akcji w trakcie spotkania mozesz zrobic sure bet...Hm metoda 100% ??nie ma takich i nie wierz w takie bajki co prawda sa metody latwiajace i wspomagajace typowanie..Potwierdzenie ze ta metoda nie jest 100%- mecz tenisa gra powiedzmy faworyt ze slabeuszem grasz back/lub lay na niego w pewnym momencie koles kreczuje i co??kasa poszla sie jebac:) nie wierz w cudowne sposoby:) pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#562029 - 22/04/2006 13:06
|
old hand
Meldunek: 16/03/2002
|
Tak a jak remisu nie skontruje to napisze kolejną książke z genialnym systemem.
|
Do góry
|
|
|
|
#562030 - 22/04/2006 13:31
|
old hand
|
A dlatych, którzy mówią, że w tenisie jest łatwiej to proponuje analize ostatniego meczu Cori z Mathieu w Monte Carlo
|
Do góry
|
|
|
|
#562031 - 24/04/2006 10:54
|
addict
Meldunek: 14/02/2006
|
A mi się wydaje, ze to moze byc bardzo dobry system pod warunkiem, ze bedziemy grac np. siatkówkę i koszykówkę. Najbardziej zgubna w tym systemie jest chciwosc - lepiej zagrac sure beta i miec mały ale pewny zysk niz czekać z kontrą do ostatnich minut meczu bo wtedy moze byc już za pozno. emilio25 --> mółgbys podac linka do tej darmowej części ksiązki bo nie mogę tego znalezc, ewentualnie gdybys był tak miły wrzucić gdzies na serwer  .
|
Do góry
|
|
|
|
#562032 - 24/04/2006 11:27
|
old hand
Meldunek: 01/02/2005
|
Quote:
A mi się wydaje, ze to moze byc bardzo dobry system pod warunkiem, ze bedziemy grac np. siatkówkę i koszykówkę. Najbardziej zgubna w tym systemie jest chciwosc - lepiej zagrac sure beta i miec mały ale pewny zysk niz czekać z kontrą do ostatnich minut meczu bo wtedy moze byc już za pozno.
emilio25 --> mółgbys podac linka do tej darmowej części ksiązki bo nie mogę tego znalezc, ewentualnie gdybys był tak miły wrzucić gdzies na serwer .
Hmmm latwo powiedziec - zadowolic sie malym zyskiem, przeciez nie zawsze kursy ida w ta strone co chcesz i wtedy sie zastanawiasz czy zakonczyc mecz ze strata czy tez czekac dalej... oto fragment ksiazki:
Zaklady Live
Zaklady Live (ZL) daja nam mozliwosc typowania wyniku spotkania az do momentu jego zakonczenia. Kursy na dane zdarzenia zmieniaja sie w zaleznosci od przebiegu spotkania. Zaklady live mozna zawierac jedynie u bukmacherów internetowych (opisy i recenzje niektórych z nich mozesz znalezc na mojej stronie www.polinwest.com.pl.). Jak juz wczesniej wspomnialem, ksiazka ta zawiera opisy systemów, których stosowanie jest mozliwe wlasnie dzieki takiemu typowaniu. ZL w polaczeniu z sure bets, zapewniaja zaskakujaco dobre efekty w typowaniu wydarzen sportowych. A najwiêszym atutem tego systemu jest gra wy³±cznie u jednego bukmachera.
SBL
Przed rozpoczeciem gry przesledz dokladnie zamieszczone ponizej przyklady, poniewaz system ten wymaga podejmowania natychmiastowych decyzji. Jedyna mo¿liwo¶æ niepowodzenia to sytuacja, w której jedna z dru¿yn strzeli bramkê w pierwszej po³owie i nie odda prowadzenia do koñca spotkania. Z tego powodu pi³ka no¿na nie jest najlepsz± dyscyplin± do typowania systemem SBL, lecz to w³a¶nie na jej przyk³adzie opiszê wstêpnie jak wygl±da ten system poniewa¿ jest to dyscyplina trójdro¿na (1,x,2) i jestem przekonany, ¿e po przetudiowaniu owych przyk³adów nie bêdziesz mia³ problemów z gr± takich dyscyplin jak koszykówka czy tenis, w których to zyski s± zdecydowanie wiêksze i czêstsze.
Pierwszy przyklad prezentuje na autentycznych kursach z meczu: Manchester United - FC Liverpoolu.
Poczatek spotkania:
Manchester United - 2.20 remis - 3.10 FC Liverpool - 3.10
Na samym poczatku obstawiamy remis. Stawka poczatkowa to na przyklad 100zl.
Gdybysmy chcieli w tej chwili obstawic wszystkie 3 mozliwe wyniki z pewnoscia bylibysmy stratni (Mozna to sprawdzic na kalkulatorze do sure bets). Sytuacja ta jednak zmienia sie wraz z przebiegiem spotkania. Aktualny zysk z SB to -9,07% naszego wkladu. Zobaczmy, jak beda sie zmienialy kursy w miare uplywu czasu.
30 minuta:
Manchester United - 2.35 remis - 2.50 FC Liverpool - 3.50
Z biegiem czasu, jezeli wynik sie nie zmienia bukmacherzy podnosza kursy na zwyciestwo kazdej z druzyn a zanizaja na remis. W tej sytuacji (biorac pod uwage, ze remis mamy juz obstawiony po kursie 3,1) zysk nasz wynosi -3,27% czyli w dalszym ciagu jestesmy stratni.
Polowa spotkania:
Manchester United - 2.60 remis - 2.20 FC Liverpool - 3.75
Korzystajac z kalkulatora sprawdzamy kolejny raz nasz ewentualny zysk. Tym razem wynosi on 2,68%! Czyli obstawiajac w obecnej chwili odpowiednio zwyciestwo Druzyny Manchesteru za 119,23zl oraz zwyciestwo druzyny Liverpoolu za 82,67zl bedziemy "do przodu" na pewno 2,68% wkladu wlasnego (w tym przypadku wklad wlasny wynosi 301.90zl).
Oczywiscie nie musimy stawiac w tym momencie, mozemy zaczekac na jeszcze wyzsze kursy, które przyniosa nam wieksze dochody. Poczekajmy wiec na dalszy rozwój sytuacji.
70 minuta:
Manchester United - 3.75 remis - 1.65 FC Liverpool - 4.25
Zysk - 21,28%
75 minuta:
Manchester United - 6.00 remis - 1.30 FC Liverpool - 6.00
Zysk - 52,46%
Oczywiscie, jezeli uwazamy, ze mecz zakonczy sie remisem nie musimy wcale typowac dwóch pozostalych wyników.
85 minuta:
Manchester United - 7.50 remis - 1.15 FC Liverpool - 9.00
Zysk - 76,36%
Do konca meczu pozostalo juz okolo 5 minut, na pewno nie jeden gracz pomyslalby sobie w takiej sytuacji, ze nie ma sensu typowac pozostalych wyników i zgarnac pieniadze z obstawionego wczesniej remisu. Myslenie takie jest bledne. Oczywiscie, pewnie nie raz udaloby nam sie wygrac, ale czy zawsze?
- Sprawdzmy.
88 minuta: wynik 1-0
Manchester United - 1.02 remis - 9.00 FC Liverpool - 67.00
Jak widac, po zmianie wyniku w koncówce spotkania, kursy znacznie sie zmieniaja a sytuacja osób, które nie zdazyly obstawic pozostalych wyników wyglada bardzo nieciekawie. Przyklad ten przedstawia jak mozna zarabiac na zakladach Live, lecz mam nadzieje, ze takze bedzie przestroga dla nieco bardziej zachlannych graczy. Moment, w którym zakonczymy ten system zalezy tylko i wylacznie od nas samych. Pamietaj, aby niepotrzebnie nie ryzykowac, bo zawsze lepiej wygrac mniejsze pieniadze niz przegrac wklad wlasny.
Zwróc uwage na to, ze ze zmiana kursów zmieniaja sie takze stawki, jakie nalezy obstawic, aby wystapil optymalny sure bet. Mozna je obliczyc metoda podstawiania na kalkulatorze do SB. Wiecej na ten temat napisze przy okazji dokladnego opisu tego kalkulatora w dalszej czesci ksiazki.
Aby udowodnic jak duza skutecznosc ma system SBL, przeanalizuje dokladnie wszystkie osiem spotkan z 1/8 finalu ligi mistrzów sezonu 2005/2006 (pierwsze mecze).
Stosowanie tego systemu daje najwieksze korzysci w typowaniu sportów takich jak tenis czy koszykówka, zysk z gry wynosi nawet powyzej 1000% stawki poczatkowej. a przyk³adowo skuteczno¶æ wystêpowania sure betsów w lidze NBA to zdecydowoanie ponad 90%. Opisem tych dyscyplin zajme sie w dalszej czesci ksiazki.
|
Do góry
|
|
|
|
#562033 - 24/04/2006 12:02
|
addict
Meldunek: 14/02/2006
|
Dzieki za ten fragemnt - ciekaw jestem tylko jakie rady autor ma w przypadku gdy bramka padnie np. w 5 minucie gry, albo nawet dwie bramki - bo i takie sytuacje sie zdarzają. emilio25 --> Najlepiej grać valuebety (w przypadku np. koszykówki), albo na druzyny, które są teoretycznie lepsze ale przegrywają na początku spotkania/seta (siatkówka). Wczoraj np. obstawiłem zwycięstwo Lube Macerata w trzecim secie przy stanie 5-10 po kursie 5.75 co wydawało mi się dośc dużym value betem bo przy tym wyniku w siatkówce jeszcze wszystko się moze zdarzyć - przy stanie 13:16 kurs na rywali Maceraty podskoczył do 1.5 a przy wyniku po 20 było juz po 1.85 - wtedy wyjechałem z kontrą. Niestety zagrałem za minimalne kwoty 2 pln na zwyciestwo Maceraty i 3 na zwyciestwo ich rywali - w sumie wygrałem na tym zakładzie 11.5 PLN ponosząc koszty 5 PLN - grając za stawkę x10 byłby już konkretny zysk  . Gdyby Macerata nie odrobiła tych strat pewnie postawiłbym z 10 pln na ich rywali po kursie 1.20 tak zeby odzyskac chociaż wkład.
|
Do góry
|
|
|
|
#562035 - 24/04/2006 16:17
|
old hand
|
To może prześledźmy ten genialny system Pana „autora”. Wszystkie mecze LM
Inter Milan vs Ajax Amsterdam 1:0 - 1 bramka w 57 min – kasa w plecy
Liverpool vs Benfica Lizbon 0:2 -1 bramka w 36 min – kasa w plecy
Arsenal vs Real Madrid 0:0 – zysk przyjmijmy 30 %
Milan AC vs Bayern München 4:1 – 1 bramka w 8 min – kasa w plecy
Lyon vs Eindhoven PSV 4:0 – 1 bramka 26 min – kasa w plecy
Juventus vs Bremę 2:1 – 1 bramka 13 min – kasa w plecy
Barcelona FC vs Chelsea 1:1 – 1 bramka 78 min – zysk 30 %
Villarreal vs Glasgow Raners 1:1 – 1 bramka 12 min – kasa w plecy
Glasgow Rangers vs Villarreal 2:2 – 1 bramka 8 min – kasa w plecy
Ajax Amsterdam vs Inter Milan 2:2 – 1 bramka 16 min – kasa w plecy
Mecze są wybrane jak leci nic nie dobierałem. Stawiając przed spotkaniem 100 zł na remis musieli byśmy w 70 min osiągnąć „surbeta” w wysokości 400 % żeby pokryć straty z pozostałych spotkań
Wniosek facet nie wie o czym mówi a swoją książkę napisał dla naiwniaków
|
Do góry
|
|
|
|
#562036 - 24/04/2006 17:07
|
stranger
Meldunek: 24/04/2006
|
No tak ale to sa takie mecze.. mecz też trzeba umieć dobrać. koszykówka wyrównane mecze. albo jak faworyt przegrywa.. w tenisie czesto sa wyniki 2:1 3:2 wiadmomo systemu 100% nie ma chyba ze wlasnie beznadziejna progresja albo zwykly sure bets. no sam nie wiem. może jakby rzeczywiscie dobre mecze dobierac.
|
Do góry
|
|
|
|
#562038 - 24/04/2006 17:30
|
old hand
|
Quote:
No tak ale to sa takie mecze.. mecz też trzeba umieć dobrać. koszykówka wyrównane mecze. albo jak faworyt przegrywa.. w tenisie czesto sa wyniki 2:1 3:2 wiadmomo systemu 100% nie ma chyba ze wlasnie beznadziejna progresja albo zwykly sure bets. no sam nie wiem. może jakby rzeczywiscie dobre mecze dobierac.
Jezeli trzeba umieć dobierać mecze to już chyba nie jest system. Ja jakoś nie potrafie dobierać samych takich, gdzie mecz będzie wyrównany albo gdzie faworyt wygra.
|
Do góry
|
|
|
|
#562039 - 24/04/2006 20:18
|
enthusiast
Meldunek: 14/04/2006
|
Nie wiem co ciekawego może być w takiej książce bo nie jest to aż tak skomplikowane aby tak to opisywac a jak ktoś przeczyta taką książke to moze mieć jeszcze większy mętlik w głowie.
Njalepiej na live robić surebety oczywiscie na platformach p2p
|
Do góry
|
|
|
|
#562040 - 25/04/2006 11:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
Pierwszy przyklad prezentuje na autentycznych kursach z meczu: Manchester United - FC Liverpoolu.
Poczatek spotkania:
Manchester United - 2.20 remis - 3.10 FC Liverpool - 3.10
Na samym poczatku obstawiamy remis. Stawka poczatkowa to na przyklad 100zl.
Gdybysmy chcieli w tej chwili obstawic wszystkie 3 mozliwe wyniki z pewnoscia bylibysmy stratni (Mozna to sprawdzic na kalkulatorze do sure bets). Sytuacja ta jednak zmienia sie wraz z przebiegiem spotkania. Aktualny zysk z SB to -9,07% naszego wkladu. Zobaczmy, jak beda sie zmienialy kursy w miare uplywu czasu.
30 minuta:
Manchester United - 2.35 remis - 2.50 FC Liverpool - 3.50
Z biegiem czasu, jezeli wynik sie nie zmienia bukmacherzy podnosza kursy na zwyciestwo kazdej z druzyn a zanizaja na remis. W tej sytuacji (biorac pod uwage, ze remis mamy juz obstawiony po kursie 3,1) zysk nasz wynosi -3,27%
czyli w dalszym ciagu jestesmy stratni.
świetny przykład, rzeczywiście gra warta świeczki, już lecę obstawiać 
Quote:
Polowa spotkania:
Manchester United - 2.60 remis - 2.20 FC Liverpool - 3.75
Korzystajac z kalkulatora sprawdzamy kolejny raz nasz ewentualny zysk. Tym razem wynosi on 2,68%!
To już było wałkowane. Czekać 45 minut na zysk 2,68%??? Grając HT po kursie 2,1 mamy prawie 50 razy większy zysk. A tak, okazuje się, że zagraliśmy HT po kursie 1,0268 i albo bierzemy to co mamy albo możemy jeszcze przegrać.
Quote:
Oczywiscie, jezeli uwazamy, ze mecz zakonczy sie remisem nie musimy wcale typowac dwóch pozostalych wyników.
To jest chyba najlepsze
Quote:
85 minuta:
Manchester United - 7.50 remis - 1.15 FC Liverpool - 9.00
Zysk - 76,36%
Do konca meczu pozostalo juz okolo 5 minut, na pewno nie jeden gracz pomyslalby sobie w takiej sytuacji, ze nie ma sensu typowac pozostalych wyników i zgarnac pieniadze z obstawionego wczesniej remisu. Myslenie takie jest bledne. Oczywiscie, pewnie nie raz udaloby nam sie wygrac, ale czy zawsze?
- Sprawdzmy.
88 minuta: wynik 1-0
Manchester United - 1.02 remis - 9.00 FC Liverpool - 67.00
Kurcze, ale mieliśmy nosa Może lepiej zająć się typowaniem w której minucie padnie pierwsza bramka. Myślę, że za 88 wypłacą nam kurs powyżej 100.
Quote:
Zwróc uwage na to, ze ze zmiana kursów zmieniaja sie takze stawki, jakie nalezy obstawic, aby wystapil optymalny sure bet.
W oryginalniej wersji to było chyba małym druczkiem. Tym, którzy przy niekorzystym wyniku będą "kontrować aby odzyskać wkład" nie wytłumaczono, że w przypadku drugiego punktu zwrotnego meczu stracą nie tylko wkład ale jego wielokrotność.
Podsumowując, nie wiem ile trzeba mieć lat aby to co napisane jest w tej książce (przynajmniej w cytowanym fragmencie) wydało się mądre. Dla mnie sprawa jest jasna, chłopcy poprzegrywali trochę na zakładach a teraz wpadli na oryginalny pomysł jak "odzyskać wkład" 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|