#5593139 - 19/10/2012 14:35
Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [34]
[Re: Naki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2006
|
I dobrze zrobiliście
Sąd sam doręczy odpis pisma i załączników drugiej stronie.
Dzięki bardzo, jeszcze jedno pytanie. Czy dobrze wysłaliśmy, bo do sądu poszły: 1. wniosek i załączniki, 2. jeden odpis z załącznikami, Czyli jedno pismo dla sądu, drugie dla uczestnika postępowania (bo przeczytałem że w postępowaniu nieprocesowym tak się nazywa pozwanego), tak? Łącznie przesłane zostały dwa egzemplarze. Taka ilość w tym wypadku była wystarczająca? Jeżeli jest jeden uczestnik postępowania to tak, jeżeli jest więcej to tyle odpisów ile jest uczestników ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#5593321 - 19/10/2012 18:23
[Re: Conrad]
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
a ja mam takie pytanie, czy sa jakie sprogramy, które pozwalaja sciagnac wszystkie strony danego watku z jakiegokolwiek forum? chodzi mi o to, ze na przykład wchodze na mecz.pl i znajduje temat który ma 40 podstron i nie mam czasu ich czytac a pozniej bede np w samolocie. Chciałbym je sciagnac automatycznie na kompa zeby zachowal w jakiejs postaci zebym mogl pozniej odtworzyc i/lub najlepiej jeszcze wydrukować całość do poczytania...? zakladam, ze musza byc takie programy, ale nie znam - pomozcie 
|
Do góry
|
|
|
|
#5595510 - 21/10/2012 02:50
[Re: Gaske]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Jak najlepiej tanio dojechać z Poznania do Pragi? to zależy ile masz czasu na podróż  najtaniej wyjdzie chyba PolskiBus, ewentualnie jakieś PKP +PB, Poznań - Warszawa - Praga albo Poznań - Wrocław - Praga
|
Do góry
|
|
|
|
#5595577 - 21/10/2012 03:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Czas nie jest najważniejszy, ważne żeby nie jeździć właśnie Poznań - Wawa ;-P Z tego co póki co wiem to najlepiej pociągiem z jakimiś przesiadkami pod granicę dojechać i tam busem do Pragi. Ale muszę też tą opcję z przejazdem do Wrocławia i PolskimBusem zobaczyć, bo może i tak będzie lepiej 
|
Do góry
|
|
|
|
#5595600 - 21/10/2012 04:25
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
xqwzts nie wiem co wkleiłeś  ale jeśli chodzi o wykręcanie/wkręcanie kabla to wszystko zależne od tunera, jeśli posiada wyjście antenowe to wystarczy że z niego wyprowadzi kabel do drugiego tunera i wtedy wystarczy jeden tuner w standby i drugi może sobie po całej satelicie śmigać...  teraz widzę że jakieś gówno się wkleiło, ale chodziło o takie cuś http://www.hollex.pl/zdjecia/285.jpgA mam pytanie jeszcze, gdyby jeden kabel rozdzielić na dwa jakimś trójnikiem, można by było podłączyć dwa tunery i używać na zasadzie że tylko jeden będzie włączony (nigdy oba jednocześnie)? Tego nie można zrobić absolutnie.. Nie ma czegoś takiego jak rozdzielacz przy TV SAT. W drugą stronę, czyli z dwóch kabli do jednego się da (DiSEqC). Kover'owi pozostaje - jeśli nie chce się bawić w przepinanie kabli - zamiana konwertera z twin'a na quad'a. Panowie, a jeszcze jedna sprawa. W chwili obecnej tak jak pisałem mam ustawioną satelitę pod odbiór N-ki oraz CANAL+. Teraz do nowego dekodera potrzebuję mieć parametry: Satelita Hotbird 8, 13E equidia-kanały kodowane czy dam radę to ściągnąć z jednej satelity (przy obecnych ustawieniach pod N-kę i C+? Czy konieczny jest drugi talerz? Bo nie wiem czy dobrze rozumuję, ale wychodzi mi, że nie da rady z jednego talerza...
|
Do góry
|
|
|
|
#5595697 - 21/10/2012 13:43
[Re: Gaske]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Czas nie jest najważniejszy, ważne żeby nie jeździć właśnie Poznań - Wawa ;-P Z tego co póki co wiem to najlepiej pociągiem z jakimiś przesiadkami pod granicę dojechać i tam busem do Pragi. Ale muszę też tą opcję z przejazdem do Wrocławia i PolskimBusem zobaczyć, bo może i tak będzie lepiej na szybko spojrzałem - pociągów z Poznania do Wrocławia masz jak mrówków  PolskiBus dwa razy dziennie Wrocław - Praga, o. 1.20 w nocy i 14.20
|
Do góry
|
|
|
|
#5595699 - 21/10/2012 13:48
[Re: KeeP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Czas nie jest najważniejszy, ważne żeby nie jeździć właśnie Poznań - Wawa ;-P Z tego co póki co wiem to najlepiej pociągiem z jakimiś przesiadkami pod granicę dojechać i tam busem do Pragi. Ale muszę też tą opcję z przejazdem do Wrocławia i PolskimBusem zobaczyć, bo może i tak będzie lepiej na szybko spojrzałem - pociągów z Poznania do Wrocławia masz jak mrówków  PolskiBus dwa razy dziennie Wrocław - Praga, o. 1.20 w nocy i 14.20 I tak prawdopodobnie się wybiorę :-) Dzięki. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5597594 - 22/10/2012 18:32
|
a.k.a. "Appiah"
Meldunek: 06/01/2009
|
A ja chcialem spytac o neta. Zamierzam na dniach kupic sobie laptopa i oczywiscie podlaczyc neta. Jakie rozwiazanie uwazacie za najlepsze? bo wybieram miedzy mobilnymnetem, ktory jednak widze ma ograniczenia 1-2 GB limitu, czyli jesli sciagne sobie np. 1GB film to juz wyczerpuje limit? http://www.multimedia.pl/modem_WiFi - albo wybrac takowy modem, ale rozumiem, ze wowczas net dziala na tym laptopie tylko w chacie? Wiem, ze pytania glupia i laikcie ale lepiej zawsze uslyszec odpowiedz od kogos bardziej obeznanego.
|
Do góry
|
|
|
|
#5598057 - 23/10/2012 01:58
[Re: TonyParker]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/04/2004
|
A ja chcialem spytac o neta. Zamierzam na dniach kupic sobie laptopa i oczywiscie podlaczyc neta. Jakie rozwiazanie uwazacie za najlepsze? bo wybieram miedzy mobilnymnetem, ktory jednak widze ma ograniczenia 1-2 GB limitu, czyli jesli sciagne sobie np. 1GB film to juz wyczerpuje limit? http://www.multimedia.pl/modem_WiFi - albo wybrac takowy modem, ale rozumiem, ze wowczas net dziala na tym laptopie tylko w chacie? Wiem, ze pytania glupia i laikcie ale lepiej zawsze uslyszec odpowiedz od kogos bardziej obeznanego. kup modem na allegro i do tego darmowe http://www.aero2.pl/bdi.htmlbez limitów
|
Do góry
|
|
|
|
#5598507 - 23/10/2012 17:41
[Re: _Korver_]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/03/2004
|
Panowie, a jeszcze jedna sprawa. W chwili obecnej tak jak pisałem mam ustawioną satelitę pod odbiór N-ki oraz CANAL+. Teraz do nowego dekodera potrzebuję mieć parametry:
Satelita Hotbird 8, 13E equidia-kanały kodowane
czy dam radę to ściągnąć z jednej satelity (przy obecnych ustawieniach pod N-kę i C+? Czy konieczny jest drugi talerz?
Bo nie wiem czy dobrze rozumuję, ale wychodzi mi, że nie da rady z jednego talerza...
Jak jeszcze aktualne, to dasz radę bez drugiego talerza. Wszystko co znajduje się na Hotbird 13E przy obecnym ustawieniu jak najbardziej możesz odbierać.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|