#5580465 - 08/10/2012 05:06
Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [34]
[Re: Gaske]
|
journeyman
Meldunek: 10/06/2012
|
Witam. Moze to nie temat na ten dzial  i odpowiednie miejsce ale licze na odzew .Chcialbym wiedziec jakie sa szanse w tym temacie ...wiec . Otwarcie napisze lekarze zabili mi mame , mial to byc tylko zwykly rutynowy zabieg ..-laparoskopia woreczka zolciowego .Ten czyn wydarzyl sie w Wielkopolsce , zgon nastapil w piatek , sekcja zwlok przeprowadzona zostanie w poniedzialek dopiero . Moze ktos stwierdzic ze bol jest na ten moment wykladnia ...caly personel medyczny nabral wody w usta , nikt nic nie wie. Operacja nastapila w srode o 13 :10 wedlug pacjentki ktora lezala obok mojej Mamy zgon mogl nastapic w okolicach 2-3 w nocy z czwartku na piatek . Slyszala ona jakby Mama mowila cos przez sen a byc moze wolala oooo pomoc , jeszcze boli to ze sala na ktorej lezala moja mama byl wizavi pokoju pielegniarek (odlegolsc do przejscia zagladniecia 10 metrow !!!) Wiem moze to zbyt ogolnie to napisane zostalo , przedstawilem ta sprawe w skrocie , bede wdzieczny za ewentualna pomoc . Czy sa szanse i jak ewentualnie mozna w rozsadny sposob ta spreawe wyjasnic , przypuszczam ze musialby byc to neutralny lekarz nie z tego chorego srodowiska .///
|
Do góry
|
|
|
|
#5581526 - 09/10/2012 14:24
[Re: Nika8332]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2012
|
Witam. Moze to nie temat na ten dzial  i odpowiednie miejsce ale licze na odzew .Chcialbym wiedziec jakie sa szanse w tym temacie ...wiec . Otwarcie napisze lekarze zabili mi mame , mial to byc tylko zwykly rutynowy zabieg ..-laparoskopia woreczka zolciowego .Ten czyn wydarzyl sie w Wielkopolsce , zgon nastapil w piatek , sekcja zwlok przeprowadzona zostanie w poniedzialek dopiero . Moze ktos stwierdzic ze bol jest na ten moment wykladnia ...caly personel medyczny nabral wody w usta , nikt nic nie wie. Operacja nastapila w srode o 13 :10 wedlug pacjentki ktora lezala obok mojej Mamy zgon mogl nastapic w okolicach 2-3 w nocy z czwartku na piatek . Slyszala ona jakby Mama mowila cos przez sen a byc moze wolala oooo pomoc , jeszcze boli to ze sala na ktorej lezala moja mama byl wizavi pokoju pielegniarek (odlegolsc do przejscia zagladniecia 10 metrow !!!) Wiem moze to zbyt ogolnie to napisane zostalo , przedstawilem ta sprawe w skrocie , bede wdzieczny za ewentualna pomoc . Czy sa szanse i jak ewentualnie mozna w rozsadny sposob ta spreawe wyjasnic , przypuszczam ze musialby byc to neutralny lekarz nie z tego chorego srodowiska ./// Rozumiem,że przemawia przez Ciebie ból, współczuję, ale musisz działac racjonalnie bo to krucha sprawa a środowisko lekarskie jest zepsute do bólu, coś wiem bo mam w rodzinie lekarzy.... Neutralny lekarz czy inny prywatnie nic nie wskóra,nikt go nie dopuści do dokumentacji a zresztą to jest takie hermetyczne srodowisko,że nikt nie będzie na drugiego konowała atakował, kruk krukowi oka nie wykole! Jeżeli masz takie podejrzenia, to masz dwa wyjścia. Pierwsze to jeśli Cię stać, to wynająć kancelarię adwokacką, najlepiej taką, która ma pojęcie o takich sprawach a nie tylko wyłudza kase od zdesperowanych ludzi i niech poprowadzą sprawę włądznie z sądem, jeśli potrafią udowodnić winę lekarzy. Powstało ostatnio sporo takich specjalizujących się w odszkodowanaich czy włąśnie walce z błedami medycznymi bo tego jest plaga. Ponoć więcej ludzi umiera z powikłań pooperayjnych niż z samych schorzeń, ok 20 tys błędów lekarskich rocznie mamy w naszej drugiej Irlandii.... Jeśli nie to są jakieś fundacje czy organizacje ds. pacjentów Polecam fundacje PRIMUM NON NOCERE - zgłoś się do nich, ponoć pomagają solidnie. Błąd lekarski jest bardzo trudno w tym kraju udowodnić, bo lekarze jak inni fachowcy czy politycy za nic nie odapowiadają w tym kraju. Jeśli lekarz nie był pijany albo nie zabił pacjenta w ataku szału, to bardzo trudno to udowodnić, szczególnie,że takie sprawy rozpatrują Okręgowe Izby Lekarskie czy inne tyego typu twory,gdzie zasiądają koledzy po fachu a nikt nie sra do swojego gniazda, bo jemu też sie może noga podwinąc. Ewentualnie jesli jesteś pewien,że doszło do przestępstwa, to możesz złożyć wniosek do prokuratury o wszczęcie śledźtwa w sprawie nieumyślnego spowodowania śmierci Twojej mamy czy też zaniedbania ze strony personelu szpitala, ale to długa,mozolna i ciężka droga z wątpliwym sukcesem, ponieważ jeśli nie masz prawników, to czesto są umazane jak też w Izbach Lekarskiech- prawnicy i lekarze to jedna powiązana ze sobą klika. Najlepiej mieć jakiegoś znajomego konowała, to może poradzić czy też coś wywęszyć, ale najlepiej wziąść prawników, ale to jest cięzka kasa a takie sprawy i tak jest bardzo cieżko wygrac ze szpitalem, nawet Ziobro nie dał rady..... Osobiście uważam,że najlepiej by było, jeśli masz uzasadnione podejrzenia co do błędu lekarskiego, zawiadomić Rzecznika Praw Pacjentów i prokuraturę oraz zgłosić się do tej fundacji http://www.sppnn.org.pl/.Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#5581935 - 09/10/2012 23:16
[Re: Gustawo Lima]
|
journeyman
|
Dziekuje za wszystkie komentarze iokazala pomoc .
Dzis odebralem cialo ...z kostnicy ...tak jak w piatek chcieli nas potraktowac swinsko . Pielegniarz przyniosl nam swistek-akt zgonu .Widac ze probowali kolejny raz nas splawic lecz chlopaczek nie dal rady .Przyszedl zasepca ordynatora bo znow samego "szefa " nie bylo -patologia .Przyjal nas na korytarzu wiec to byl jego problem ze 15 minut jechalismy ostro , pacjenci byli swiadkiem tej konwersji Zapytalem o protokol sekcji .zdziwiony ze chce to ..W tym temacie to musze poczekac kilka dni (wiem niby taka procedura )po zlozeniu prosby do dyrekcji ..ktora miesci sie w innym miejscu .Pojechalem w to miejsce i odszedlem z kwitkiem nawet nie skladajac owej prosby -mimo ze byla to godzina 11:20, panie nie wyrazaly ochoty icheci , byly tez zdegustowane faktem ze chce takie dokumwenty !!! Niby jutro bede mogl zlozyc moja prosbe , jesli tylko bedzie dyrektor . Druzgocace jest w tym wszystkim fakt ze moj wujaa zapytal sie lekarza w niedziele , ktory jest w tym szpitalu i on juz powiedzial w ten dzien przyczyne ...sekcja (sciema )odbyla sie wczoraj . To co wpisali jako przyczyne zgonu bedzie trudno udowodnic -ZATOR TETNIC PLUCNYCH. Laparoskopia w tym szpitalu kolejny raz sie niepowiodla, przelom ostatnich 2-3 lat to jest kompletna rzeznia.
Rodzina mowi ze mam odpuscic , nie wygrasz slysze glosy .Dlaczego kur...podchodzimy do tych patalachow w taki sposob ? , dlaczego im darujemy bledy -nawet nie slyszac przepraszam ? Bledy lekarskie przysypuje ziemia , wiem juz teraz ze to prawda ale nie chce tego tak zostawic ... Innych ktorych tez dotyka podobna tragedia i tez wiedza ze popelniono blad , musza rowniez interweniowac , nauczyc ze bedzie odpowiedzialnosc a nie ze sa bezkarni . Nasz kraj to mozna porownac do Rumuniiiiii
|
Do góry
|
|
|
|
#5581995 - 09/10/2012 23:56
[Re: Conrad]
|
enthusiast
Meldunek: 10/08/2005
|
Ze swojej strony mogę dać Ci namiary na prawnika, który ma kilkuletnie doświadczenie w tego typu sprawach (pracował m.in. w Biurze Rzecznika Praw Pacjęta), tylko masz zapchaną pocztę i nie mogę wysłać Ci wiadomości prywatnej.
|
Do góry
|
|
|
|
#5582192 - 10/10/2012 03:03
[Re: starosta]
|
journeyman
|
Ze swojej strony mogę dać Ci namiary na prawnika, który ma kilkuletnie doświadczenie w tego typu sprawach (pracował m.in. w Biurze Rzecznika Praw Pacjęta), tylko masz zapchaną pocztę i nie mogę wysłać Ci wiadomości prywatnej. Jestem nowym i zapewne to jest powodem tego ze nie moge otrzymywac wiadomosci na skrzynke .
|
Do góry
|
|
|
|
#5582207 - 10/10/2012 03:28
[Re: Skiper]
|
journeyman
|
Gustawo Lima tyle bzdur jest w twojej wypowiedzi że aż szkoda to komentować. Błędy wbrew pozorom nie jest aż tak ciężko udowodnić, wszystko zależy od opinii biegłego, problem leży raczej w przeświadczeniu rodzin że "lekarze mi zabili x.y." (bez urazy Nika8332). Medycyna to nie jest rachunek matematyczny z zakresu 2+2=4, niby jest bardzo rozwinięta a wciąż wiele obszarów ludzkiego ciała pozostaje owiane czarną magią bo lekarze mimo setek lat badań dalej nie wiedzą jak pewne rzeczy działają, a raczej jak je skutecznie naprawić jak się "zepsują". Skiper , doktorek mi otwarcie dzis powiedzial ze najlepiej sie cwiczy na ludzkim ciele . Oni mysla ze po dokumenty sekcji jesli mnie jutro znow nie beda potrafic przyjac -mojej prosby (rutynowe dzialania ) aby dana rodzina odpuscila to sa w bledzie , ja tego tak nie zostawie . Zastanawia mnie ta szopka z sekcja ,lekarz z tego szpitala juz to powiedzial innej osobie w niedziele , natomiast sekcja odbyc sie miala w poniedzialek .Tak tak znaja sie i juz wiedzieli a sekcja miala potwierdzic przypuszczenia .Tylko lekarz w piatek , jak sie pytalem nie potrafil podac zadnej przyczyny , nawet czasteczkowego wyjasnienia nie dostalem. Od pacjentki co rozmawialem co obok lezala to z jej slow bylo tak . Wieczorem Mamie bylo goraco -czwartek , miedzy 2-3 w nocy slyszala niby jakby cos mowila ale po chwili ucichlo .Rano o godzinie 6 przyszla zmierzyc pielegniarka temperature i ona zobaczyla co sie stalo , zaczal sie poploch .. wychodzi na to ze temerature mierza o 14 i 20 a pozniej na pacjenta doslownie maja wyj.... Tak pacjentka z ktora rozmawiaem tak powiedziala .
|
Do góry
|
|
|
|
#5586786 - 14/10/2012 01:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/10/2007
|
Marlena - która postać z bajki (no i oczywiście z jakiejs to bajki  ) miała tak na imię? Męczy mnie to niesamowicie, a pamięć już nie ta ... Pomożecie?
|
Do góry
|
|
|
|
#5586794 - 14/10/2012 01:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
wydra w Pingwinach z Madagaskaru
|
Do góry
|
|
|
|
#5586803 - 14/10/2012 01:14
[Re: vindom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/10/2007
|
wydra w Pingwinach z Madagaskaru yes, yes, yes  dokładnie tak Dzięki wielkie
|
Do góry
|
|
|
|
#5586868 - 14/10/2012 02:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/12/2005
|
zaloguj się na http://web.gadu-gadu.pl/ i zobacz czy Ci śmiga, jeśli tak to pewnie coś z Twoim gg zainstalowanym na kompie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|