Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#54393 - 05/03/2004 02:57 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
...AJ SKONCZMY PIRPRZYC DYRDYMALy.Jahu gra swoje ja swoje on wygrywa 5 cyfrowe sumy i jest good.Ja gram po swojemu i finito.Temat zakonczony.O tej progresji z jahem nie raz juz dysputowalem i przypominam sobie ze nic z tego nie wyniklo madrego.A ty gosciu juz nie pamietam twego nicka ten post powyzej mojego ,zlobek to cie czeka bo ja juz jestem w 1 klasie

Do góry
Bonus: Unibet
#54394 - 05/03/2004 03:03 Re: Progresja - ale jak długo
ElNinho[mmdea] Offline
old hand

Meldunek: 24/04/2003
Rafter? Jahu? udzielacie wskazówek ludziom jak mają grać, a w tym interesie trzeba być egoistą ...to podstawa ... Rafter ? jesteś zawodowcem ?

Do góry
#54395 - 05/03/2004 03:09 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

...kim ja jestem ,spytaj innych oni powiedza ci"prawde".Ja nikogo nie ucze mozna powiedzie ze szukam ...czegos jeszcze.Czlowiek uczy sie cale zycie i przede wszystkim na wlasnych bledach badz,szybciej od mentorow a tu na forum jast ich tylko kilku.

Do góry
#54396 - 05/03/2004 03:32 Re: Progresja - ale jak długo
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]1 pierwsza uwaga -jestes fanatykiem dr. D'Alamberta i polecam obudzic sie z tego zauroczenia,czy to twoj wujek? [/qb][/QUOTE]bardzo konstruktywna uwaga iwo:

[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]3) i najwazniejsze slaba skutecznosc w wiekszosci przypadkow skonczy sie strata czesci kapitalu ,owszem nie stracisz byc moze wszystkiego ale duzo zalezy jaki prog stawek zalozysz.[/qb][/QUOTE]Ze skutecznoscia jest wg mnie tak:
- jak masz dobra to grasz klasycznie, nie korzystajac z progresji (plaska stawka, badz jakies tam zroznicowanie)
- jak masz srednia (powiedzmy sobie pk=1) to wtedy wlasnie korzystasz z d'Alamberta.
- jak masz pk<1 to masz dwa wyjscia
1. nie grac
2. zbankrutowac na martingale'u

a tak btw to nic konkretnego nie napisales w swoim dluuugim poscie

Pozdrawiam

Do góry
#54397 - 05/03/2004 06:06 Re: Progresja - ale jak długo
psycho Offline
member

Meldunek: 17/07/2001
Rafter jest niczym Lech Wałęsa, przykład zyskanej i utraconej charyzmy. Wydaje mi sie że wasze progresje odpowiadają naturze Jahu jest cierpliwy a Rafter w gorącej wodzie kąpany.

Do góry
#54398 - 05/03/2004 18:41 Re: Progresja - ale jak długo
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał psycho:
[qb]Rafter jest niczym Lech Wałęsa, przykład zyskanej i utraconej charyzmy. Wydaje mi sie że wasze progresje odpowiadają naturze Jahu jest cierpliwy a Rafter w gorącej wodzie kąpany.[/qb][/QUOTE]Moze to i lepiej, ze Leszek sie kapal w goracej wodzie?

Do góry
#54399 - 05/03/2004 19:49 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

witam.
Pytanie do ciebie jahu
Problemem w tej progresji jest czestotliwosc trafien.Znaczy to ze jesli nie trafiles np 6 razy z zedu to twoja dalsza gra(typy) jesli oczywiscie trafiasz za 3 razem(pozniej) powoduja tylko odrabianie strat poniesionych wczesniej.To niestety skutecznosc z kursem aku ok 3 jest gdzies w granicach 25%-3)% to juz maximum.Powiedz ile kuponow zapodajesz na jeden rz mniemam ze okolo 3-5 dziennie kazdy za ta sama stawke.Po czym robisz"rachunek sumienia' i grasz dalej.Niestety ja wole inny rodzaj odrabiania czyli wygrywac wiecej niz przedtem.

Do góry
#54400 - 05/03/2004 21:03 Re: Progresja - ale jak długo
lucAs Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2003
Na mojej domowej stronie jest dostepna progresja na kurs 3. Gram 7 progresji i nie narzekam.

Do góry
#54401 - 05/03/2004 23:28 Re: Progresja - ale jak długo
Luckyleser Offline
enthusiast

Meldunek: 05/03/2004
YOP według mnie gra na remis jest dość ryzykowna.
Ja wole obstawiac np. 3 mecze o kursach 1,3
lub 2 o kursach 1,5 co daje nam AKO 2,3 z podwajaniem stawki na kolejny zaklad.
Jescze mi sie nie zdarzyło (od 6 lat) abym musiał podwajac wiecej niz 4 razy .
POZDRAWIAM i życze owocnych łowów na weekend !!!!!! iwo:

Do góry
#54402 - 05/03/2004 23:38 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Rafter to nie jest rzaden problem jak nietrafię 6 razy pod rzad...
przecież zakładam że np. przy kursie 5.0 będę miał trafność conajmniej 20% więc jakie to ma znaczenie ze obecnie już nietrafiłem 15 kupon z rzedu? przecież w dlugim okresie czasu i tak trafię swoje conajmniej 20% kuponów przy kursie powiedzmy 5.0.
Zrób sobie symulację to zobaczysz że ja trafiasz co piąty kupon a cofasz się o 6 w tył to jest tylko kwestią zcasu jak dojdziesz do pierwszego poziomu a po drodze zarabiasz na róznicach stawek

Do góry
#54403 - 06/03/2004 00:45 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

Jahu nie o 6 tylko o 5 przy kursie aku 5 sie cofasz.Jednej zeczy nie lapie ,powiedzmy ze pojechales 15 razy z zedu.Czyli teraz zwiekszasz aku do 5.0 aby szybciej leciec do tylu w lewo.Jednak jak zamierzasz miec 20% skutecznsci przy aku 5.0 ciezka sprawa.Drugie mniemam ze puszczasz jeden kupon dziennie no moze dwa ale pod warunkiem ze znasz wynik pierwszego zakladu.Jesli nie trafiles 15 razy to teraz odrabiasz caly czas straty owszem sa one nizsze niz przy zwyklej progresji ale sa i musisz je odrabiac a gdzie zyski?Czy to ma sens grac tylko by grac i nie generowac zyskow.

Do góry
#54404 - 06/03/2004 03:09 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Rafter dyskusja na temat tej progresji nie ma sensu dopóki nie rozpiszesz jej sobie na kartce.
Założenie; gram ako 5.0 trafiam 20% meczy przy trafieniu cofam sie o 5 lub 6 można i tak i tak wszystko zalezy od dobory stawek o ile je zwiększasz.
Jesli masz takie zxalozenia to jest tylko kwestioą czasu kiedy dojdziesz do poziomu 1 a po drodze zarobisz na róznicy stawek - rozpisz to na kartce to sam zobaczysz

Do góry
#54405 - 06/03/2004 03:39 Re: Progresja - ale jak długo
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Jahu, pisałeś , że grasz kilkoma procesami na raz.
Załóżmy ze masz otwarte 10 procesów. Napewno nie grasz wszystkich 1 dnia (chyba)Czy czekasz na zakończenie 1 kuponu i dopiero wchodzisz czy atakujesz ostro bez czekania? Jeśli czekasz to na mój rozum jeśli spudłowałeś w 1 procesie to kolejny kupon grasz w 2 procesie, potem w 3 itd. To w dużym stopniu może wykluczyć wypadnięcie czarnej serii. Czy się mylę?

Do góry
#54406 - 06/03/2004 04:52 Re: Progresja - ale jak długo
bolektp Offline
enthusiast

Meldunek: 08/12/2003
To jest całkiem niezły patent tylko trzeba znaleźć odpowiedni zespół na którym sie da zarobić. Takim przykładem może być Nice w lidze francuskiej Stawiajac przez caly sezon na X mozna naprawde nielze zarobic

Do góry
#54407 - 06/03/2004 05:46 Re: Progresja - ale jak długo
padik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/01/2002
jahu mam pare pytan odnosnie Twojej progresji :rolleyes:

Wlasnie ja sobie rozpisywalem na kartce. Za poczatkowa stawke wybralem 10 zl i zwiekszalem te stawke o kolejne 10 na kazdy etap tzn. 10/20/30/40 itd. Powiedzmy ze gramy AKO okolo 3. Jesli trafiamy to wracamy sie o 3 do tylu, czyli mala symulacja:
10 - wtopa
20 - wtopa
30 - wtopa
40 - IN - wygrana 120 i nastepny kupon puszczamy za 20. Dobrze to rozumiem ??

Z kartkowej rozpiski wynika, ze jesli wrocimy wkoncu do stawki poczatkowej (w tym przypadku 10 zl) to nawet po bardzo dlugich perypetiach i nawet jesli zajdziemy juz bardzo daleko (np do stawki 200) to jesli jednak uda nam sie wrocic do tej stawki poczatkowej to jestesmy na baaaardzo duzym +++.

Moje pytania sa wiec takie:
1. Czy udaje Ci sie wracac do stawki poczatkowej ?? czy tez moze zaczales od np. 5 zl i dawno do tej kwoty nie zeszles ?? tzn. np zblizales sie do niej, co i tak powinno przyniesc zyski...
2. O co chodzi z tym, ze grasz kilka procesow na raz ?? Czy masz poprostu rozpisane np. 10 progresji i kazda grasz oddzielnie ?? Jesli tak, to jesli np. wyslesz jednego dnia dajmy na to 5 kuponow to w jaki sposob decydujesz ktory przypisac do ktorej progresji ??

Wybacz jesli nie rozumiem wszystkiego do konca, ale ten sposob gry bardzo mi sie spodobal i zamierzam zaczac tak grac. Jest to duzo lepsze niz debilna progresja geometrycza, ktora na dluzsza mete zawsze konczy sie bankructwem i nerwica. Nie mowiac juz o lawinowo rosnacych stawkach. Moim zdaniem, zeby grac progresja ciagiem geometryczym trzeba byc albo (the)Billem Gates'em albo zaczynac od 1 zl

pozdro iwo:
Padik

Do góry
#54408 - 06/03/2004 07:01 Re: Progresja - ale jak długo
psycho Offline
member

Jahu, w twojej progresji bardziej preferujesz wysokie kursy (około 5.00) czy niższe (2.50 - 3.00)

Do góry
#54409 - 06/03/2004 07:06 Re: Progresja - ale jak długo
psycho Offline
member

I czy wszystkie kupony puszczasz u naziemnych czy grasz też w necie.

Do góry
#54410 - 06/03/2004 15:01 Re: Progresja - ale jak długo
Fc Offline
stranger

Meldunek: 19/02/2004
Witam. założyłem taki temat bo chciałem się dowiedzieć co myślą inny typerzy o tym zagadnieniu. Może wobec tego i ja przedstawię swój sposób na grę. Zacznijmy mże od tego skąd wziął się temat. Otóż zanim zacząłem obstawiać mecze grałem trochę na giełdzie. było trochę do przodu, trochę do tyłu, niemniej jednak nie było większych efektów. Jednakże to co wyniosłem z tamtej gry to to co uważam za najważniejsze OCHRONA KAPITAŁU. Bo cóż nam z najlepszego nawet systemu jeżeli przegramy wszytko i nie będziemy mieli czym grać. Odpowiedź brzmi: NIC. Dlatego przy bukmacherce nigdy nie stawiam zbyt dużej kasy na 1 zdarzenie.
Moje zyski może nie są imponujące. Jest to średnio w granicach 2-3%, czasami do 5% w skali tygodnia. Jednakże grając progresją muszę mieć zabezpieczenie na wypadek wtopy. Co obstawiam i jak? Różnie. Piłka, Hokej (nie NHL- zbyt wyrównany), Koszykówka (głównie NBA) i wyjątkowo inne dyscypliny, Stawiam głównie na faworytów i na kursy od 1,1 do 1,4 (czasami wyższe) niższych niż 1,1 staram się nie stawiać bo szkoda kasy przy takim małym kursie (czy zbyt często nie wchodzi jak na taki kurs a zwłaszcza piłka ręczna) i z tych typów robię głównie double, czasami single lub triple (chyba tak to się pisze?) tak aby AKO wychodziło od ok 1,3 do 1,5. Do tej pory (prawie rok) nie musiałem podnosić stawki więcej niż 3 razy. Wiem że przy takiej skuteczności jak teraz mam mógłbym mieć większe zyski. Jednakże to co napisałem na początku, dla mnie najważniejsza jest ochrona kapitału a następnie zyski. W swoim systemie mam zasadę że grając na jednej progresji mogę stracić max 10-15% kapitału. Dlaczego. Dlatego aby później móc to odzyskać podnosząc stawkę bazową tak aby zarabiać tyle to co przed tą stratą i przy okazji powoli odrabiać tą stratę. Przy takiej skuteczności jaką mam do tej pory powinno to się udać. Ale... zawsze może być "wyjątek krytyczny". Można by też zastosować drugą zasadę z gry wyniesionej na giełdzie. Zasadę AKCEPTACJI STRAT (ci co grają na giełdzie powinni coś o tym wiedzieć). Jednakże byłoby to straszne cofanie się do tyłu i bardzo długie dochodzenie do wielkości kapitału sprzed wtopy. Co o tym myślicie. Jakie są wasze opinie na ten temat.

Do góry
#54411 - 06/03/2004 20:47 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Psycho - tak gram ako od 3.0 do 7.0 najchętniej ok 4.0 - 5.0 zależy jak się sklei kilka meczy.
Tak gram progresje tylko u naziemnych.

Padik
No mam wrażenie że chyba kumasz o co w tym chodzi bo do tej pory ludzie zadawaja pytania po ktorych wiem ze nie skumali istoty sprawy.

Odpowiadając na pytania - tak po trafieniu za 40zł cofasz się o trzy przy ako 3.0 i grasz dalej za 20zł.

Dokładnie nawet jak czasowo sie powaznie zadłużymy to przecież zakładamy na wstepie że każdy ciąg osiągnie conajmniej takią skutecznośc by powrócić do poziomu początkowego - i masz rację że jak powrócimy to mamy niezłe zyski , mimo iz czasowo to może generować straty ale konczymy dany ciąg nie w srodku procesu ale po powrocie do poziomu pierwszego [choć i to nie zawsze jest konieczne]

95% progresji u mnie wróciło do stawki początkowej pozostałe 5% powróci za jakiś czas bo ciągle jest w grze.

Tak gram kilka progresji na raz.

I stosuję taką zasadę że im wyższy poziom progresji czyli wiecej kasy muszę włożyć tym gram zakład o lepszym p*k - to bardzo ważne na dłuższą metę.

Do góry
#54412 - 06/03/2004 22:40 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

Witam.Jahu wyzej napisales ze nie bardzo ludzie rozumieja ta progresje.Ja ja kumam w 100% ,zreszta rozprawialismy juz o niej kilka razy.Mam jednak pytania ,na ktore juz znam odpowiedz ale moge sie mylic.
Mowisz ze grasz kilka progresji.Rozumiem ze wtedy budzet dzielony jest na 2.np masz 8000pln grasz jedna progresje za 4000 pula i druga odrebna rowniez pula 4000 patole.Nie bardzo wlasnie rozumiem ile kuponow puszczasz,mnie sie wydaje ze na jeden ciag grasz jeden kupon dziennie.Bo jesli jest innaczej to skad mozesz wiedziec o rezultacie 1 kuponu grajac drugi.Hyba ze poznasz wyniki np przegrales ,wiec jeszcze zdazyles puscic(bylo otwarte) nastepny kupon.Albo tak jak napisalem masz dwa albo 3 rowne budzety wtedy puszczasz 3 zaklady i to jest wlasnie to o co cie pytam.Nastepna sprawa p*k>1 i 20% z aku 5.0 przeciez ty trafisz taki kurs raz na 5 a moze nawet i na 7 razu.Klania sie tu kelly i value betting a to oznacza ze musisz byc skuteczny.To tyle moich spostrzezen a raczej nieporozumien dotyczacych tej progresji.Osobiscie nie zaangazuje sie w to ostro ale sprubuje z budzetem 2000pln i zobacze jakie zyski miesiecznie uda sie wygenerowac.Sadzac po twoich dawniejszych wypowiedziach ty zarabiasz w granicach 160-250 pln miesiecznie,jak dlamnie to malo.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  rafal08