Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#54413 - 07/03/2004 01:00 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Rafter - przepraszam ale niemal wszystko jest inaczej niż piszesz powyzej , nie chce mi się wszystkiego w całości jeszzce raz pisać - jak sa jakies watpliwości to krotko skonkretyzuj pytanie - wtedy odpowiem.

Do góry
Bonus: Unibet
#54414 - 07/03/2004 01:15 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
...ok jahu oto konkretne pytania
1) ile zakladow robisz dziennie i typow.Czesciej single czy akumulatory.
2)jesli kilka zakladow dziennie to czemu?
3)co sie dzieje jak nie trafisz np 7 razy z zedu kursu i np pozniej trafiasz za 8 razem i znowu 7 razy nie.Pewnie ci sie to nie zdazylo ale to mi wyjasni cala filozofie.
4)Jesli grasz kilka zakladow dziennie to wlasnie to jest to czego nie moge zrozumiec czemu nie 1

to wszystkie moje pytania.

Do góry
#54415 - 07/03/2004 01:18 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

i do pkt 4 nie pisz "zeby wiecej zarobic" bo to rozumiem .Mi chodzi jak mozesz puscic 2-3 zaklady nie znajac wyniku pierwszego.

Do góry
#54416 - 07/03/2004 02:13 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Rafter

Ad1.Codziennie gram śr.2-6 zakładów to zalezy ile znajde sensownych meczy, bywa że zagram nawet i 10 zakładów dziennie a bywa że tylko 1 jeśli nic nie umiem znależc do gry.
Gram najczęściej ako [2-3 mecze]

Ad2. No gram kilka dziennie by więcej zarobić - iam więcej grasz tym więcej zarabiasz to oczywiste.
Jakbym mógł to bym grał i 100 dziennie wtedy zarabiałbym wielokrotnośc tego co teraz tylko ze nie umiem znależć tylu dobrych meczy bo tak hurtowo grać.

Ad3.
Wyjaśnie na przykladzie:
n- nietrafiony
t- trafiony
1p,2p,3p,4p,5p,6p,7p,8p,9p- poziomy progresji

1p-n/2p-n/3p-n/4p-n/5p-n/6p-n/7p-n/8p-trafiam
załużmy że teraz trafiłem ako 5 więc dalej cofam się o 5 w tył i gram od 4poziomy czyli:

1p-n/2p-n/3p-n/4p-n/i tak dalej czyli /5p-n/6p-n]...aż znow trafię i cofnę się o tyle ile mialem ako.

Jeśli zakładam że przy kursie ok. 5.0 mam cobajmniej 20% skutecznośc to prędzej czy pózniej cały ciąg zostanie odrobiony.

Ad4. Moge puścić kilka zakładów bo mam wiele progresji puszczonych na raz , niektore progresje sa aktualnie na 6 poziomie inne na 14 jeszzce inne na 23 itd

Do góry
#54417 - 07/03/2004 03:07 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

...dzieki jahu za info o takie wlasnie odpowiedzi mi chodzilo.Jednak mam jeszcze pytanie co do pkt4 ,ja to rozumiem tak:
grasz kilka progresji bo: powiedzmy grasz na 6p(poziomie) i robisz zaklad,jednoczesnie startujesz od 1poziomu i grasz nastrepny zaklad,czy tez kiedys tam zajechales daleko w "prawo" i odrabiasz to rowniez grajac zaklad.Tak to rozumiem.Grasz kilka zakladow na kilku poziomach np:
1p zaklad(grasz liczac na wygrana za pierwszym razem.
6p zaklad(prubujesz cofnac sie do 3p)
14p zaklad(prubujesz cofnac sie np do 10p)
stad masz kilka zakladow dziennie,przewaznie.

Do góry
#54418 - 07/03/2004 03:12 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

...i jeszcze jedno czy te 20% z kursem 5.0 trafiasz regularnie.Jesli tak to p*k>1.
osobiscie nie gram takich wysokich kursow stad pytanie jak czesto wchodzi ci taki kurs np na tydzien i na miesiac statystycznie oczywiscie.
Dzieki i zycze "lewej" strony.Sposob ten zainteresowal mnie pytalem poniewaz zamierzam go od poniedzialku zaczac"testowac".I jeszcze jedno przypuszczam ze wiekszosc twoich typow to kurewska dyscyplina ktorej nienawidze i nigdy nie polubie pilka nozna.
Pozdro.

Do góry
#54419 - 07/03/2004 03:14 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

...i hehe jeszcze jedno mniemam ze jesli chodzi o wyzsze kursy to value bety.To tak tylko dla jaj pytam bo przeciez robisz ako

Do góry
#54420 - 07/03/2004 17:45 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

...i Jeszcze jedno jahu i chyba najwazniejsze.Powiedzmy ze na jakims poziome zaszles az do 6 wtedy rozumiem ze grasz kurs 6
np
1p wtopa aku 3
2p wtop aku 3
3p wtopa aku 3
4p wtopa aku 4
6p wtopa aku 6
7p wtopa aku 6
i teoretycznie jak np grasz kurs 6 to wystarczy ci 20 % skutecznosci by sie cofac.Tu wogole chodzi o skutecznosc,bo jesli masz dlusze przerwy to ciagle odrabiasz straty i nic nie zarabiasz.Troche to zagmatwana progresja,jednak wierze ci na slowo ze ty na tym zarabiasz jednak napewno sa to male sumy.Oczywiscie zalezne od budzetu.

Do góry
#54421 - 07/03/2004 18:59 Re: Progresja - ale jak długo
padik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/01/2002
Ale kto powiedział że na 6 poziomie trzeba grac AKO 6 ?? Przeciez rownie dobrze mozna zagrac AKO 3. Trafiajac cofamy sie do 4 poziomu i tu mamy mozliwosc np. trafiajac AKO 4 konczymy progresje albo np. probojemy trafic AKO 3 i wrocic sie do 2 poziomu.
Mozliwosci jest bardzo duzo i wszystko powinno zalezec od tego czy sa akurat w ofercie jakies interesujace spotkania.
Tak wlasnie wyobrazam sobie progresje by jahu

Do góry
#54422 - 07/03/2004 19:41 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Rafter Padik ma calkowitą rację.
Kto powiedział że ja muszę zwiększać ako. w calej tej progresji chodzi o taką ideę by pozwolić na "zaistnienie własciwego prawdopodobieństwa zdarzenia" tzn. że są takie ciągi które odrabiam wiele miesięcy gdyż ciągle balansuje trochę do przodu troche do tyłu czyli troche w prawo troche w lewo ale zuwazcie że takie balansowanie przy stałej stawce nie daje zysku a przy progresji daje konkretny zysk gdyz zarabiamy na róznicy stawek za które gramy.
Predzej czy pózniej nadejdzie moment gdzie "prawdopodobieństwo zaistnieje" czyli tradfie taką ilośc zakładów w ciągu by cofnąc sie do początku lub w okolice poczatku - choć tak jak mowię to trwa miesiącami czasem.
Czy na tym dobrze zarabiam?
No nieco powyżej 1000zł miesiecznie usredniając oczywiście - ale jak sa większe kłopoty ze znalezieniem dobrych typów to to też sie odbija na zysku bo musze grać mniej.

Do góry
#54423 - 07/03/2004 20:14 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

ok jaku dzieki za "rozjasnienie" mi w glowie
Teraz moge z czystym sumieniem "przetestowac" ten sposob ,masz u mnie browara hehe oczywiscie jesli kiedykolwiek w zyciu sie spotkamy.

Do góry
#54424 - 07/03/2004 20:40 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

jahu widze ze lubisz matematyke i rachunek prawdopodobienstwa ale co zrobisz jak dopadnie cie najgorsza z mozliwych serii i pojedziesz ostro NP DO LIMITU ktory sobie alozyles.Wg mnie wtedy to jest juz powazny problem jak to odrobic owszem dalej przeciez mozesz sie cofac do tylu jednak twoja kasa jest juz cienka bo ostro straciles na czarnym scenariuszu.Mimo wszystko ,doceniam twoj sposob progresji mimo ze sam preferuje agresywniejsze.Mam do ciebie takie jedno przeslanie ,kiedys tam mowiles ze martinagle prowadzi do porazki predzej czy pozniej.Owszem moze ale nie musi i mozna to omijac w sposob ktory ja nazywam "zmiana progresji" np jesli gram "codziennie cos wygrac" czyli zwiekszam stawke po porazce by cos zawsze wygrac i udaje mi sie dluzszy czas ok.Wtedy np mam dosyc tego planu i gram inna progresje podobna ale dobor kursu i zakladu jest inny.Jesli gralem np codziennie kurs 1.8 i zakladalem wygrana za 3-4 razem i powiedzmy udawalo mi sie to przez ok 2-3 1 miesiac.Ok czas na zmiany gram teraz tylko i wylacznie na jedna druzyne ,zawodnika na jego wygrana badz porazke stosujac wzrost stawki po porazce.Ok to mi sie tez udawalo przez 1-2 miesiace wiec zmieniam na np progresje na wyzsze kursy itd.Ja wlasnie tak robie i od dlugiego czasu przynosi to niesamowite wrecz rezultaty.Moim zdaniem trzeba urozmaicac gre by nie wpasc w "przynudzenie" oraz tezmiany wg mnie eliminuja czarna serie w duzym procencie.Wszystko sprowadza sie do analiz i sledzenie wynikow,kalendarzy itd.Twoja progresja jest nazwijmy to"spokojna" ale przyznaje ciekawa.

Do góry
#54425 - 07/03/2004 21:36 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Rfter zacznę od końca czyli od opisu twojej progresji.
Kązdy grany kurs ma jakies prawdopodobieństwo zdarzenia i tak załużmy kurs 2.0 ma nornalnie jakies 45-46% na wejście , jesli zas jesteś super dobry i nie wiem jak analizuejsz mecze , masz świetna intuicję , szczęście i co tam jeszzce to możesz wyłapać kurs 2.0 o prawdopodobieństwie nieco wyższym , jak jestes naprawde dobry to wyższym niż 50% czyli już mamy valubeta.
No to zalużmy że świetnie znasz się na tenisie wkladasz w to wiele pracy i udaje ci się wyłapywać do progresji kursy 2.0 o prawdop. np. 58% - trudno mi uwierzyć by można było osiągas jeszzce wyższą skuteczność na dłuższą metę.
Ale co to oznacza?
ano tyle ze nawet ciągłe zmienianie kursow w twojej grze [zakładam że typy sa super analizowane] powoduje zmianę prawdopodobieństwa że tym razem trafisz.
Jednym słowem nie ma znaczenia jak dlugo tak grasz i osiągasz efekty ale ile już takich zakładów zagraleś.
Bo może być tak że już grasz 3 lata ale zagrałes dopiero 150 typow w tym czasie a więc "niezdążyłeś" jeszzce natrafić na ta czarną serię która cie wykosi z rynku - jedno jest jednak pewne że predzej czy pózniej na nią trafisz i zmiana na inne kursy niewiele to wniesie.

Co do mojej progresji i czarnej serii to opisalem to szczegółowo - nie wiem natomiast gdzie szukać tego opisu a jest tego trochę więc jak ktos znajdzie to mam nadzieję że wklei.
W każdym razie progresja która stosuję skutecznie chroni cię przed czarną serią choć pewne ryzyko oczywiście jest ale bardzo małe.
Do dziś nie musiałem zagrać za wiecej niz 210zł w mojej progresji....na jeden kupon.

Do góry
#54426 - 07/03/2004 23:36 Re: Progresja - ale jak długo
psycho Offline
member

Meldunek: 17/07/2001
Rafter, w D'Alambercie istnieją 2 sposoby by w dłuższym okresie czasu dojść do 1 poziomu.
1. Gdy gramy AKO=5 niecofamy sie o 5 poziomów w tył tylko o 6 po trafionym kuponie lub raz cofamy się o 5 a raz o 6 poziomów, wtedy nawet przy skuteczności przypuśćmy 19% (AKO = 5) dochodzimy w dłuższym okresie do 1 poziomu.
2. Ten sposób sam sobie obmyśliłem i prosze Jaha by go ocenił. Polega on na tym iż gram AKO = 3 i cofam sie po trafionym kuponie o 3 poziomy w lewo, grunt sprawy tkwi w tym iż wybieram bukmachera który ma na dane zdarzenie kurs = 3, przyczym inni bukmacherzy mają na to samo zdarzenie kursy niższe około 2.70-2.90, wybieram tylko sprawdzone buki. Poprostu gdy sprawdzony buk np willhill ma kursy 2.8 na jakieś zdarzenie a ja je gram po kursie 3.00 u innego buka to w długim okresie czasu i tak wyjde na plus, poprostu niemusze analizować tylu mecz bo czarną robote odwala zamnie bukmacher. Jedyny mankament jest taki że niejest to do zastowowania w Polsce (podatek i wysokie marże).

Do góry
#54427 - 08/03/2004 03:10 Re: Progresja - ale jak długo
RAFTER Offline
old hand

...Psycho odpowiem ci jak ja widze twoja propozycje.Coz z tego ze jeden buk daje 3 za zdazenie a drugi 2.7 czy 2.8.Wg mnie nie ma to sensu szukac kursu ,zreszta prawdopodobnie zagrasz wiecej razy kupon akumulowany niz singla z kursem 3 mimo iz inni placa tylko 2.8 Przestudiowalem progresje jaha,musze powiedziec ze poswiecilem na to dzisiejszego dnia prawie caly dzien robiac roznego rodzaju symulacje.I musze przyznac ta progresja ma sens i mozna niezle zarabiac jesli sie dobrze do niej zabrac.Wszystko ma sens dopuki jest logiczne.

Do góry
#54428 - 08/03/2004 03:23 Re: Progresja - ale jak długo
premier Offline
newbie

Meldunek: 23/06/2002
Rafter, ty jednak slusznie jesteś żyjąca legendą forum

Do góry
#54429 - 08/03/2004 03:50 Re: Progresja - ale jak długo
jahu Offline
old hand

Psycho
Progresja o której piszesz czyli ako. ok 5.0 a cofasz się o 6 w tył jest genijalnym wynalazkiem którym grałem dość długo ale przestałem bo zachcialo mi sie większych zysków a jak wiadomo gdy cofasz się o 6 w lewo przy ako 5.0 to zyski nie sa imponujace.
Jej genijalnośc polega na tym że być może działa nawet przy p*k<100 i jak to powiedział kiedyś Set Fisher wtady obaliła by ona "fundamenty tego świata"
Faktycznie jest to jedyny przypadek gdzie jestem w stanie uwierzyć iż można na niej wyjśc do przodu np. w kasynie - nie mowię że tak jest ale że byłbym w stanie w to uwierzyć - tu jednak potrzeb by mocnych matematyków by pewne sprawy dopracowali i policzyli a ja za kompetentnego w matmie sie niestety nie uważam.

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08