Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#521445 - 02/03/2006 17:57 MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Witajcie
W naszym kraju wiosna probuje sie przebic przez wyjatkowa w tym roku zime, a w USA juz zaczynaja grac w baseball. Dla nas oznacza to czas żniw

Nie wiem czy ktos jest zainteresowany graniem spring training czy tego dziwnego turnieju pod nazwa WBC (takich nieoficjalnych baseballowych mistrzostw świata) ale ja sprobuje sie tu rozgrzac przed sezonem. Na razie typy beda w wiekszosci wirtualne (ale Yankesow zagralem), bo w tej chwili sa to dopiero pierwsze mecze i bardzo ciezko o jakiekolwiek informacje.

Mecze juz za chwile:
Washington Nationals @ 2.03
New York Yankees @ 1.714

Do góry
Bonus: Unibet
#521446 - 02/03/2006 19:25 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Fajnie Duchu, że założyłeś temat - nie mogę sie juz doczekać kwietnia i rozpoczynającego sie sezonu - narazie mamy rozgrywki na ktorych mozna troszke potrenować - odświeżyć z "czym to się je itd"

Link do oficjalnej strony World Baseball Classic 2006:
http://www.worldbaseballclassic.com/2006/index.jsp

przyznam sie, że mocno mi pachnie egzotyką - ale czemu nie poprobować sił - choćby w formie zabawy po niewielkich stawkach.

Dodatkowo rozpoczynają się przedbiegi sezonu zasadniczego MLB.

Troszkę spóxniłem sie z pierwszymi meczykami z 19.00 - i chyba dobrze - bo Kardynałowie z St. Louis zaczęli bardzo niefortunnie 0-9 - ale tu wyniki mogą byc naprawdę dziwne.

Na rozgrzewkę dziś spróbuję zagrać strazników z Texasu - zawsze dobrze sobie radzą na własnym boisku - ale narazie typowanie jest troszkę porównywalne z wróżeniem z fusów

Texas Rangers - Kansas City Royals Baseball Spring Training MLB 1.75 2/10

Do góry
#521447 - 02/03/2006 21:20 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Dzis pierwszy mecz z turnieju WBC. Na razie gra grupa azjatycka, 2 druzyny z 4 awansuja do dalszej czesci turnieju. Japonia jest tu mocnym faworytem a kto bedzie drugi to sie okaze.
O tym turnieju wiadomo troche wiecej niz o spring training i w swietle przeczytanych informacji mysle, ze warto sprobowac postawic na Taipei. Manager tej druzyny powiedzial, ze to dla nich kluczowy mecz, wiec posle dzis do boju swoich najlepszych pitcherow. Kadrowo silniejsi sa chyba Koreanczycy (o paru zawodnikach nawet slyszalem ) ale kurs i te informacje zachecaja mnie do zagrania Chinese Taipei.

Tyle tylko, ze jakies dziwne akcje z kursami sa. Nie wiem czy mi sie nie przewidzialo, ale dwie godziny wczesniej, kursy byly chyba odwrotnie na te druzyny. Teraz kurs na Koree leci, byla spora roznica miedzy Pinnacle a innymi bukami, a teraz sportingbet w ogole zdjal mecz z oferty.

Czyzby azjatycka mafia?

PS. Krajan, w spring training druzyny nie graja na wlasnych stadionach, tylko na neutralnych, w Arizonie i na Florydzie.

Do góry
#521448 - 02/03/2006 23:12 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005
Własnie .. Japonia mocna.. dlatego skuciłem sie na typek
Japan wygra swija grupe .. (4 dni temu)
w sumie kurs niezbyt wysoki (1.36) .. ale mysle że pewniacki ..
stawka 9/10

Do góry
#521449 - 03/03/2006 14:34 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Wlasnie spojzalem na wczorajsze wyniki MLB, ciekawe wyniki padaly

Jak druzyny traktuja te przygotowania, calkiem powaznie czy raczej na luzie, oszczedzajac gwiazdy i sprawdzajac mlodych lub nowe nabytki?

Jest ktos to w stanie przyblizyc

Do góry
#521450 - 03/03/2006 16:19 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Spring training jest traktowany raczej treningowo. Owszem zazwyczaj graja gwiazdy ale np. pitcherzy graja przewaznie bardzo krotko. To oczywiscie czas na pokazanie sie mlodym wilkom, dla ktorych to szansa na wywalczenie miejsca w skladzie. Jesli nie uda im sie to w ST, to zlatuja przewaznie na dluzej do nizszych lig. Tak wiec jedni traktuja to bardzo powaznie, inni jada sobie raczej na wakacje i traktuja to jako lekkie wprowadzenie do sezonu...
Generalnie dla klubow, wygranie ST nie ma jakiegos wielkiego znaczenia.

W tym roku, poniewaz rozgrywany jest turniej WBC to sporo gwiazd wyjechalo ze swoich zgrupowan, wiec w ST zagra wiecej mlodziakow niz zazwyczaj.

A wyniki na pewno dziwne i caly czas sie zastanawiam, jaka taktyke przyjac.

Do góry
#521451 - 04/03/2006 21:55 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
artc86 Offline
addict

Meldunek: 03/09/2005
Witam Od razu przepraszam zapewne za OF, ale nie chcialem zakladac nowego tematu, zeby nie robic jeszcze wiekszego balaganu. Mam pare pytan dotyczacych MLB i chcialbym uslyszec odpowiedzi na nie od graczy ktorzy zjedli zeby na MLB, chyba dobrze trafilem?

A i pare slow o mnie. Nie bawie sie raczej w wytrawne typowanie, gram NHL progresjami. Nie pisze na tym forum za bardzo, tylko na jednym anglojezycznym na ktorym znajduja sie rowniez statystyki do hokeja i pilki. Pewnie niektorzy juz wiedza o co chodzi jak nie, a ktos chce wiedziec to zapytac o adres na priv, nie chce byc posadzony o reklamekonkurencji. Jak juz mowielm gram progresjami w NHL, glownie na przelamanie jakis serii, lub cos w stylu 5 spotkan w domu to cos napewno wygraja, a kursy bede calkiem calkim wiec nie strace. Czyli jak wiekszosc ludzi na mecz.pl z tego co sobie poczytalem.

Ale jak to sie ma do MLB? Otorz ilosc spotkan w MLB jest dwokrotnie wieksza niz w NHL, a co za tym idzie mozna wygrac dwa razy wiecej A teraz na powaznie, czy w MLB mozna grac jak w NHL? Progresjami na przelamanie serii? Czy tak jak w NHL czolowe dryzyny wygrywaja z regoly pare spotkan, zeby odniesc porazke w koncu czy raczej 2 zwyciestwa to standardm a potem porazka i tak w kolko? A jak z kursami? Czy np. bardziej sie oplaca wygbrac jedna druzyny i grac przeciwko niej caly czas? Ale teraz nasuwa sie pytanie czy ta druzyna nie bedzie miala jakiegos super wyniku w stylu 15 spotkan bez porazki? Czy takie rzeczy czesto sie zdazaja? Wiem, ze moge sprawdzic statystki z poprzednich sezonow, ale wiem rowniez, ze statystyka bierze w leb w zderzeniu z rzeczywistoscia.

Dziekuje jesli ktos zeche mi pomoc lub udzielic rad

Do góry
#521452 - 05/03/2006 08:18 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Witaj artc86. Wprawdzie nie jestem najlepsza osoba do opowiadania o progresji w MLB ale jesli jakis sport nadaje sie do gry progresja to jest to wlasnie baseball. Przy tak wielkiej ilosci meczow, porazki najlepszych sa nieuniknione. W zasadzie kazda druzyna bedzie miala przynajmniej 50-60 porazek w sezonie. Dlatego Experto udowodnil, ze najlepsza druzyna do grania przeciwko sa NY Yankees. Kursy przeciwko nim sa zawsze duze a swoje przegraja. W tym roku moga nawet jeszcze gorzej pojsc, bo to coraz starsze towarzystwo, chociaz glupota jest nie zakladac przynajmniej 90 zwyciestw w ich wykonaniu. Co do dlugich serii, to zdarzaja sie, oj zdarzaja... Mi utkwila zwlaszcza w pamieci seria sprzed dwoch lat Devil Raysow, kiedy to jako jedna z najgorszych druzyn wygrali kilkanascie spotkan z rzedu. Wiadomo, ze nie dzieje sie to czesto ale serie 8-9 wygranych/przegranych nie sa czyms niezwyklym.

Do góry
#521453 - 05/03/2006 16:54 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Kiedy dokładnie startuje sezon?

Sezon rozpoczyna sie 2 kwietnia
meczem Cleveland at Chicago Sox (noc 2/3.04 godz. 2:05)

Już dziś fanów Baseballa zapraszam do wzięcia udziału w konkursie .. więcej szczegółów koło 25 marca

Edited by kewin (05/03/2006 17:55)

Do góry
#521454 - 05/03/2006 18:08 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
budzikpas Offline
newbie

Meldunek: 04/03/2006
na dizsiaj proponuje Tampa Bay Devil Rays @2.06 w Pinnacle

Do góry
#521455 - 06/03/2006 17:41 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
budzikpas Offline
newbie

dzisiaj powtorka udanego typku z wczoraj Tampa Bay Devil Rays @1.86 w Pinnacle

Do góry
#521456 - 06/03/2006 19:40 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
budzikpas Offline
newbie

i jeszcze dodatkowo na dzisiaj Milwaukee Brewers @2.10 w Pinnacle

Do góry
#521457 - 07/03/2006 10:18 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
witam
Ja podobnie jak art, gramy sobie nhla za pomoca progresji.
Gadałem z nim troche wogole o MLB, jest na pewno ciekawie bo taka ilosc meczy pozwala na rozne kombinacje na rozne serie, zwycieskie badz przegrane, ale tak jak ghost napisał baseball mozna potraktowac jako rozsadne zrodło dochodow (badz strat ) progresyjnych...
Art wspomniał o graniu na przegranie/wygranie jednej druzyny caly czas, a ja zapytam czy ze wzgledu na sposob gry w mlb taki ze druzyny graja ze soba 3-4 mecze w 3-4 dni oplacalne jest granie progresji 3-4 poziomowej z zalozeniem ze w tych 3-4 meczach nie padnie 3-4-ech zwyciestw jednej druzyny ?
Taki sobie myslalem wlasnie nad tym i dlatego pytam o to, nie patrzylem w staty jeszcze pod tym katem ale planuje to zrobic.
A co do Expertoo to udowodnil ze graja na jedna druzyne caly czas mozna zarobic wiele, oj wiele ale musi to byc odpowiednia druzyna
czekam na odpowiedz pozdro

Do góry
#521458 - 07/03/2006 10:32 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Od dzisiaj turniej WBC zaczyna grac na powaznie. Na dzien dobry o 18, mamy mecz faworytow calego turnieju Dominikany przeciwko niewiele gorszej Wenezueli. Liczba gwiazd jaka wystapi po obu stronach jest naprawde imponujaca. Trudno jest przewidziec wynik tego pojedynku bo dla obu druzyn jest najwazniejszy pojedynek 1 czesci turnieju. Dwa pozostale teamy z tej grupy zostana pewnie przez nie z latwoscia pokonane.

Poniewaz mistrzostwa sie zdobywa dzieki pitcherom to stawiam na Wenezuele w tym meczu. Dzis rzucac beda dla nich Santana i Zambrano. W zasadzie to wystarczy. Ale mozna dodac, ze w bullpenie sa tez nie byle jakie nazwiska bo przeciez jest Betancourt czy Rodriguez jako closer. Troche przeszkadza fakt, ze pitcherzy sa na limicie rzutow, dlatego ten typ na pewno nie jest na duze pieniadze zwlaszcza jak sie spojrzy na lineup Dominikany. Jednym slowem: najlepszy pitching kontra najlepsza ofensywa. Wybieram lepszy kurs

Venezuela @ 2.080

Do góry
#521459 - 07/03/2006 14:24 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Zagram jeszcze Puerto Rico(-4,5) (wydaje mi sie, ze jest tu mimo wszystko roznica klasy, no i graja u siebie) i Mexico (+5,5) (USA to drugi najwiekszy faworyt mistrzostw, no i spora presja na nich ciazy, przegrac to pewnie nie przegraja ale wyglada mi to na wyrownany mecz)

PS. Kurs na Wenezuele juz 2.34, zaczyna przedstawiac solidna wartosc.

Do góry
#521460 - 08/03/2006 18:37 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Dzis drugi dzien zmagan. Wenezuela wczoraj zawiodla, chociaz dzielnie dotrzymywali kroku az do koncowki, gdzie dostali srogie baty. Atak Dominikany to jednak potega.

Dzis znow tak jak wczoraj zagram przeciwko USA i na Puerto Rico, z argumentacja w zasadzie tak jak wczoraj. Dla Kanadyjczykow wprawdzie wazniejszy bedzie mecz z Meksykiem ale 6 i pol punkta jakie dostaja w pinnaclu wydaje sie mi byc wystarczajacym handicapem.
PR z kolei powinno sie troche bardziej rozstrzelac niz wczoraj, bo przeciwnik kiepsciutki, mam nadzieje, ze przeskocza te 4.5 punkta.

No i zastanawiam sie nad South Africa, dostaja az 7.5 punkta i kurs jest powyzej 2! A wczoraj pokazali Kanadyjczykom, ze nie bedzie z nimi tak latwo.

Do góry
#521461 - 08/03/2006 18:38 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Prezes_1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2004
Quote:

Art wspomniał o graniu na przegranie/wygranie jednej druzyny caly czas, a ja zapytam czy ze wzgledu na sposob gry w mlb taki ze druzyny graja ze soba 3-4 mecze w 3-4 dni oplacalne jest granie progresji 3-4 poziomowej z zalozeniem ze w tych 3-4 meczach nie padnie 3-4-ech zwyciestw jednej druzyny ?

Właśnie dzięki tej serii 3-4 meczy można z powodzeniem grać progresję na konkretny typ (win-lost,under-over,handicap,itp.).
Kluczowym elementem przy takim typowaniu jest oczywiście wybranie odpowiedniej serii tych 3 spotkań.
W sezonie każda ekipa gra około 162 meczy (po 2 serie w tygodniu) więc jest "duże pole do popisu" dla różnych progresji. Ja najczęściej gram na zwycięstwo ekipy w jednej seri 3-4meczowej i przez dwa ostatnie sezony było to opłacalne. Niestety inne "wynalazki" były bolesne w skutkach. Zapraszam do lektury tematów dziennych z początku sezonu 2005 znajdziesz tam mnóstwo ciekawych informacji.

Do góry
#521462 - 09/03/2006 10:53 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Wszystko poszlo zgodnie z planem, choc Puerto Rico ledwo przeskoczylo hcp, za to Kanada przyszalała

Dzis nie gra USA ani PR, wiec trzeba poszukac sobie innych celow do gry. Moze wiec na Mexico? To dla nich bardzo wazny mecz, starting pitcherem bedzie swietny Loaiza, a Kandyjczycy moga byc troche rozluznieni po wczorajszym zwyciestwie. Chociaz ich porazka moze oznaczac odpadniecie bo trudno oczekiwac zeby USA przegralo z RPA. Kurs na Meksyk juz spadl a ja pewnie zaryzykuje poki jeszcze nie sa faworytem u bukow.

Co z reszta to sie jeszcze zastanawiam. Moze Holandia, moze Włochy...

Czy ktos jeszcze sledzi ten turniej?

Do góry
#521463 - 10/03/2006 08:14 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Coraz bardziej mi sie podoba ten turniej. Mexico izi

Dzis przychodze do pracy, siadam sobie z herbatką, otwieram pinnacla i co widzę? South Africa +9.5 @ 2.84!!! Czy mozliwe jest, zeby USA wygralo 10 punktami? Potencjal maja taki, ze mogliby i 20 wygrac, tyle tylko, ze caly turniej gram przeciwko nim i dobrze na tym wychodze Mlode wilki z RPA zmierza sie z Rogerem Clemensem, jednym z najwybitniejszych pitcherow w historii tego sportu. I dopoki Clemens bedzie rzucal nie daje im zadnych szans. Ale po 65 rzutach Clemens zejdzie a wtedy...
Mysle, ze ten typ to spory valuebet.

Pozostale mecze sa w zasadzie o pietruszke, bo wczoraj juz kto mial awansowac ten awansowal. Ale mecz Puerto Rico - Cuba jest bardzo wazny dla obu druzyn, bo jak czytalem kibice w obu krajach z utesknieniem na ten mecz czekaja

Do góry
#521464 - 10/03/2006 16:40 Re: MLB 2006 - Spring Training / World Baseball Classic
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Dorzuce jeszcze typ na Paname (-2.5). Holendrzy jednak nic nie pokazuja w przeciwienstwie do Panamczykow. Oba zespoly zagraja o pierwsze zwyciestwo, ktore powinno jednak pasc lupem bardziej doswiadczonej druzyny. No chyba, ze Andruw Jones zacznie sypac homerunami...

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08