#518234 - 25/02/2006 18:04
Granie z podpórkami na drugim kuponie
|
journeyman
Meldunek: 18/10/2005
|
Witam, mysle ostatnio sporo nad sensownym planem gry, nie mam duzych funduszy wiec kombinuje jak moge Nie oczekuje od bukmacherki wielkiej kasy, na dzien dziesiejszy pasuje mi wyciagac z zakładów 50zł dziennie. Maksymalizując mozliwosc wygranej, rozkładam gre na jak najprostrze czynniki, czyli po prostu gram single. I wlasnie, gram single na piłke nożną, zabezpieczajac sie jednoczesnie kilkoma złotymi na wypadek remisu, czyli gram z tzw. "coverem". Wygląda to zwykle tak, ze stawiam na mocną druzynę przyjezdną, na która kurs oscyluje w granicach 2.00 Np: US Palermo - AC Milan 3.40 3.20 2.15 /Expekt Przykladowo daje na Milan 30zł x 2.15 = 64,5zł Na drugim kuponie puszczam ten sam mecz na X, za tak dobraną stawkę by w razie remisu zwrócil mi sie wklad za te dwa kupony, lub ewentualnie zebym bym doslownie kilka złotówek do tyłu. 13zł x 3.20 = 41,6zł Łączny wkład 30+13= 43zł Czyli całą forse tracę tylko w razie przegranej moich faworytów. Co o tym mysliscie? Moze dobierając stawki ustalic jakis procent łącznego kapitału, którego nie mozna przekroczyc? Np. nie grac wiecej niz za 20% calej kasy? Przypominam ze nie obracam tysiącami, tylko dziesiątkami i setkami złotych. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#518237 - 25/02/2006 22:50
Re: Granie z podpórkami na drugim kuponie
|
stranger
Meldunek: 25/02/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#518238 - 25/02/2006 22:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
Quote:
W ciemno kupuje jego typy.
Może właśnie stąd ma być te 50 dziennie... 
-- pzdr.bcn1899 *som i serem*
|
Do góry
|
|
|
|
#518239 - 25/02/2006 22:57
|
stranger
Meldunek: 10/02/2006
|
Sprawdźmy coś na przykładzie meczu Parma - Fiorentina Kursy (STS): 1-2,80 ; X-3,00 ; 2-2,30 ; 1X-1,45 ; X2 - 1,30. Przypuśćmy, że chcesz postawić 50 zł, jeśli dobrze rozumiem, tyle ma się zwrócić w przypadku remisu, stawiasz więc 17 zł na remis (EWK: 51) oraz 34 zł na 2 (EWK: 78). W przypadku remisu jesteś 1 zł do przodu, w przypadku 2 - 28 zł do przodu. Jeśli postawisz całe 50 zł na X2 - w obydwu przypadkach jesteś do przodu na 15 zł, jaka więc jest różnica? A może byłoby ciekawiej zagrać odwrotnie: Niech stawka zwróci się w przypadku 2: stawiasz 22 zł. na 2 (EWK: 51) i 28 zł na remis (EWK: 84). W przypadku remisu jesteś do przodu 34 zł, w przypadku 2 - ok. 1 zł. W takiej sytuacji liczysz oczywiście na remis "faworyta" (a jeszcze bardziej na to, żeby nie wygrali gospodarze, co zdarza się często  ) Same założenia są całkiem ciekawe, ale musiałbyś przetestować system "w praniu", masz statystyki jak często Twoje typy kończą się 1 (a więc stratą całej stawki)? Pozdrawiam  P.S. Oczywiście kursów nie mnożyłem * 0.9 (skoro grasz w Expekcie)
|
Do góry
|
|
|
|
#518240 - 26/02/2006 00:09
|
journeyman
|
Śmiejecie sie. Napisalem ze nie obracam tysiacami, w sensie ze nie mam na start 3000zł zeby zagrac progresje. Moze z tymi 50zl przesadzilem, ale nie powiecie mi ze grając single i mając juz jakieś tam ogranie wyciągacie po 10zł, bo wtedy ja sie bede śmial. Poza tym wiadomo, ze co dzien trudno znalezc warty uwagii mecz, wiec nie mnóżcie przez 30 dni, a 20. / Domass Stawianie na remis byc zapieczeniem w razie potknięcia mojego faworyta (naprawde solidej druzyny), który statystycznie powinien czesciej wygrywac na wyjezdzie niz dzielic sie punktami. Stawianie na x2 byłoby zbrodnią ;D Moze zle dobieram stawki, moze trzeba stawkowac na remis tyle, by zwrócilo sie np. 3/4 wkładu. Napisalem to zeby wspolnymi siłami coś udoskonalic, a nie żebym ja Was uczył Ciekawy pomysl z tym odwróceniem i liczeniem na remis, jednak chyba remis pada rzadziej. Ale dzieki za koncepcje, pomyślimy nad tym  Nie mam statystyk o które pytasz, moge jedynie powiedziec ze kiedys grajac tym sposobem w Expie, majac na starcie 50zł zarobiłem na czysto 100zł w trzy dni. Co prawda pozniej lecąc na przypał postawilem wszystko na jak mi sie wydawalo pewny zakład i przegralem, no ale w lidze czeskiej stanowczo za czesto dochodzi do sensacji;) he he. Dlatego wspominalem o ustaleniu jakiegos ograniczenia, moze nie grac za wiecej niz ileśtam procent stanu konta, by jako tako to sie opłacało, zakladajac ze wtopa zdarzy sie sie srednio raz na trzy wygrane. <-- zorumuje tak, zakladając, ze dobra druzyna jednak czesciej wygrywa niz przegrywa. Wymyślmy coś chłopaki  PS. Domass piątka za avatar, mistrzoswka bajka  :)
|
Do góry
|
|
|
|
#518242 - 26/02/2006 16:47
|
addict
Meldunek: 14/02/2006
|
Całkiem niedawno testowałem ten system ale odpusciłem go sobie tymczasowo po tym jak w Pucharze Uefa przegrał Hamburg i Stuttgart  . Z drugiej strony początkowo system okazał się dość skuteczny - z tą różnicą, że zawsze stawiałem na gospodarzy o kursie ok. 1,8 - 2,1 --> zdecydowałem, że 1 i X zawsze wygrywają - stawiając ok. 10 PLN do wygrania było jakieś 2,5 PLN na jednym meczu - czyli całkiem niewiele - to tak jak kurs 1.25  czyli zaczynając np. pierwszy poziom od 50 PLN (do wygrania 12,5 PLN) na drugim poziomie musiałbym wydać aż 250 PLN żeby zachować warunki progresji o stałym zysku - czyli jest to zdecydowanie za dużo. Według mnie lepszym rozwiązaniem jest wybranie trzech meczów i granie 1/X2 - rozpisanie czterech kombinacji tak żeby w przypadku gdy wejdzie nam dwa razy 1 lub X2 zawsze odnieść zysk, ale ten zysk i tak nie będzie zbyt duży - ja cały czas szukam właśnie jakiejś progresji systemowej tak żebym mógł sobie podwoić stawkę kazdego dnia - czyli AKO musi wynieść 2.0, i żeby zwrot z błednego kuponu utrzymywał sie na poziomie 50 % --> narazie gram progresje na system 2/3 - kurs kazdego meczu to 1,5 (obstawiam z reguły siatkówke i koszykówkę). w przypadku gdy trafie 2 mecze otrzymuje z powrotem ok. 60-70 % stawki. Ból jest taki że gdy nie wejdą 2 mecze to tracę cały hajs. Lipa polega też na tym, że mogę odnieść zysk tylko gdy trafię wszystkie 3 mecze - dzisiaj na szczęście mi się to udało  .
|
Do góry
|
|
|
|
#518243 - 26/02/2006 18:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
Zgadzam się z Tobą całkowicie.Proszę jednak zauważyć,że zamiast 2 z 3-ch możesz rozważyć wysłanie takiego rozpisiku :
1 - 1 - 1 - X2 1 - 1 - X2- 1 1 - X2- 1 - 1
Ten rozpisik ma taką przewagę nad 2z3-ch,że : - przegrywasz wówczas,gdy popełnisz 2 błędy na 3 mecze. Wadą tego rozpisu jest niestety niewielki zysk.Jak widzisz,wysyłamy tutaj 4 kuponiki.Inwestujemy więc 8 zł.Zakładając,że kurs dla zwycięstwa gospodarzy jest 1,80/STS odejmuję podatek/, to jeżeli nie zrobimy żadnego błędu otrzymujemy 10,50 zł - a więc niewiele.Jeżeli zrobimy 1 błąd to otrzymujemy około 9,70 zł,bo kurs dla X2 wynosi zwykle 1,66 Myślę,że dwa błędy na 3 mecze zdarzają się stosunkowo rzadko ?
|
Do góry
|
|
|
|
#518244 - 26/02/2006 20:19
|
addict
|
Jaja --> tak - stosowałem własnie taką samą rozpiskę jak Ty  - tylko nie mogłem się zdecydować czy grać na: A) zwycięstwa drużyn o kursie ok. 1,75 - 2,00 B) value bety (zwłaszcza, że na BetAndWin jest ich dużo - tam zawsze zawyża się kursy na gorsze drużyny i promuje się faworytów czyt. niższe kursy niż u innych bukmacherów). Przy czym oczywiście na ValueBety dajemy podpórkę - dobrym rozwiązaniem jest postawienie na drużynę, która gra u siebie, a na którą kurs 1X wynosi ok. 1.8  - tak jak dzisiaj np. Mallorca sprawiła niespodziankę, czy też ostatnio w lidze Bayern zremisował z kims na wyjeździe 1-1  . Oczywiście dwa zdarzenia musiałyby wejść żeby odebrać zysk http://rapidshare.de/files/14212128/Cover_i_Surebets.xls.htmlWrzuciłem tutaj zmodyfikowaną tabelkę odnośnie coverów i powiem Ci, że w przypadku, który opisujesz można osiągnąć w każdym przypadku zysk na poziomie 35 % (czyli zwrot 135%) --> czyli jest to lepsze rozwiązanie niż wywalenie jednej opcji w jakimś zdarzeniu trójdrogowym. Można ewentualnie grać na gospodarzy o kursie 1,5 wtedy kurs na X2 będzie wyższy a i skuteczność typowania większa  .
|
Do góry
|
|
|
|
#518245 - 26/02/2006 20:49
|
addict
|
Przeczytałem bardzo szczegółowo wątek na temat progresji odnośnie zdarzeń trójdrogowych bo uważam, że to bardzo dobry system, tylko wykluczyłbym z niego jedną opcję - więc grałbym albo na 1 bądź na X2 --> tylko brałbym pod uwage kursy ok. 1,5 na gospodarzy (przy tym kursie mam większa skuteczność niż typując 1,30  )), bo typowanie zdarzeń o kursie 1,8-19 ostatnio w ogóle mi nie wychodzi  . Tylko, że znów zysk nie byłby wielki - załóżmy ze chcemy zarobić ok. 10 PLN na zakładzie weźmy np. mecz z Pucharu Uleb Hemofarm 1.55 Bipop Emilia 2.30 1 POZIOM 36 PLN na 1 --> ZYSK 55,8 - 45 = 10,8 PLN (zwrot 124 %) 9 PLN na 2 --> ZYSK 20,7 - 45 = OK. - 25 PLN (zwrot 46 %) Obstawiając u kilku buków można jeszcze dużo wyciągnąć na kursach  . Jeżeli nie trafimy to na drugim poziomie musimy obstawić wszystko x jakieś --> ale to już są zbyt duże sumy  . Ja jeszcze kombinuje z czymś takim, że robie system 2/3 tylko daje rózne stawki: A) Zwycięstwo gospodarzy (piłka nożna kurs 1,8) B) Siatka lub kosz (kurs ok. 1.3) C) Siatka lub kosz (kurs ok. 1.3) D) dodatkowo remis w meczu A - kurs ok. 3.30 AB - 3 PLN AC - 5 PLN BC - 5 PLN D) - 5 PLN Trafiając dwa mecze o kursie 1,3 + remis bądź zwycięstwo drużyny A jesteśmy na czysto odpowiednio 9,17 PLN (w przypadku zwycięstwa) ok. 7 PLN (w przypadku remisu). Czyli nie jest źle - przegrać całą sumę możemy wtedy gdy nie wejdą nam dwa "pewniaki" o kursie 1,3 bądź nasza drużyna (gospodarz-faworyt) przegra  . Cały czas kombinuje jeszcze z tym systemem tak żeby osiągnąć podobne zyski typując na mecz gdzie zwyciestwo gospodarzy jest wyceniane na 1.5 --> wtedy jest wieksza szansa na to, że ta druzyna nie przegra  .
|
Do góry
|
|
|
|
#518247 - 26/02/2006 21:18
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Ten "system" to nic innego jak zwykly azjatycki handicap 0-0. Fakt ze nie zawsze jest oferowany i czasem trzeba go stworzyc samemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#518249 - 06/03/2006 18:59
|
journeyman
|
Wracajac do szalonego tematu - jest sens grać sosobem jaki napisałem ?
Jeśli nie to jaką metodę gry polecilibyście mając 300zł na start?
|
Do góry
|
|
|
|
#518250 - 06/03/2006 19:48
|
stranger
Meldunek: 06/03/2006
|
Quote:
Wracajac do szalonego tematu - jest sens grać sosobem jaki napisałem ?
Jeśli nie to jaką metodę gry polecilibyście mając 300zł na start?
Tez jestem zainteresowany ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#518251 - 11/03/2006 14:05
|
journeyman
|
No co jest chłopaki, przeciez gracie nie do dziś, czemu nikt nic nie pisze? Zastanawiam sie jak grac, czy grac to na czym sie znam czyli gałę, czy zrezygnowac z powodu tego ze wyniki padają trzydrogowe na rzecz np. basketu?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|