#5135664 - 09/01/2012 00:17

Re: Film, TV, seriale [32]
[Re: Goget]
 | 

stranger

Meldunek:  07/01/2012

| 
 |  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5135963 - 09/01/2012 02:43

| 

Carpal Tunnel

Meldunek:  17/03/2011

| 
Panowie poradźcie. Zassałem: The Wire (obejrzałem 7 odcinków i wieje nudą) Spartakus Gra o tron Sleeper Cell Rodzina Soprano nie wiem co zacząć    

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5135992 - 09/01/2012 03:09

| 

Carpal Tunnel

Meldunek:  09/11/2010

| 
' W Ciemności'  Muszę przyznać, że to kawał dobrego kina. Bardzo źle nastawiłem się na ten film, więc nie oczekując zbyt wiele, mile się zaskoczyłem. Aktorsko praktycznie wszyscy sobie poradzili, jedynie Grochowska momentami była irytująca, ale nigdy jej nie lubiłem, więc może trochę przesadzam. Więckiewicz był naprawdę dobry, dodatkowo podobał mi się trik z zastosowaniem gwary, co nadawało historii dodatkowego realizmu. Świetnie nakręcony pomimo trudnych warunków, w których pracowali widać, że wiedzieli jak obchodzić się z kamerą. Przeszkadzało mi kilka rzeczy, ale pewnie nie wszyscy widzieli, nie będę się rozwodzić. Podsumowując, historia mnie wciągnęła, aktorstwo bez większych zarzutów, wychodząc z kina byłem zadowolony.   

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5136172 - 09/01/2012 04:55

[Re: CFab]
 | 

Carpal Tunnel

Meldunek:  04/06/2003

| 
W Ciemności Opinia nr 2   Film bardzo dobry, warty obejrzenia ale nie jest to jakieś wielkie arcydzieło. Swietna gra aktorska, Więckiewicz klasą sam dla siebie i wspomniana powyżej gwara lwowskich baciarów buduje klimat, duży plus dla filmu. Genialne zdjęcia, to chyba najlepszy element w tym filmie. Kilka niepotrzebnych dość drażniąco-śmiesznych scen ale to już chyba kwestia indywyidualnych gustów, wrażliwości. Czegoś w filmie brakuje, żeby swierdzić że jest np lepszy od Pianisty, ale nie zmienia to faktu że to kawał dobrego, sprawnie zrealizowanego kina.  Nie wyobrażam sobie oglądania tego w filmu w multikinie, z całą bandą kretynów, którzy w kinie są sami, więc telefony, komórki, popcorn, chipsy pozbawią ten film pewnej magii, film wymaga skupienia, wyłącznia się trochę, w paru scenach łezka w oku może się zakręcić. O fabule nie piszę, można sobie poczytać w necie jak ktoś chce, ale generalnie dobrze, że jest pokazane zwykłe ludzkie "skurwysyństwo" Żydów w tamtych czasach, kino mainstreamowe zazwyczaj milczy na ten temat. Podsumowując dla ceniącego dobre kino widza pozycja obowiązkowa, może nie wzbudzić zachwytu ale na pewno nie będzie to zmarnowany czas i pieniądze.  

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5136895 - 09/01/2012 21:59

| 

Pooh-Bah

Meldunek:  20/12/2008

| 
dziś 22:05 na tv4 bedzie film "Rewolwer". Serdecznie polecam. 

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5137304 - 10/01/2012 03:17

| 

veteran

Meldunek:  21/03/2004

| 
do tej pory tylko korzystałem z tego działu szukając filmów - nadeszła pora, żeby coś zapodać - "50/50" - nie będę opisywał treści (link do filmweba    tu)  Moim zdaniem niezły film, miejscami bawiący, miejscami wzruszający - bez wodotrysków, strzelanek, mordobica - dobre kino warte poświęcenia 1,40 h  

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5137392 - 10/01/2012 04:02

[Re: agr1]
 | 

Carpal Tunnel

Meldunek:  27/10/2001

| 
Dużo seriali polecacie, a który jest podobny do Satr Treka czy też Battlestar Galactica?
  Chodzi mi o nowsze produkcje.   Stargate    Stargate Universe, to trzeba podkreślić, bo znacząco się różni od swoich poprzedników (dla mnie na wielki plus)  

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5137956 - 10/01/2012 15:38

[Re: dAnTeCh]
 | 

Carpal Tunnel

Meldunek:  18/11/2004

| 
Ostatnio z nowszych(dla mnie) seriali widziałem Homeland i oceniam go dobrze 7/10 - choć rzeczywiście końcówka jakby specjalnie zmieniona aby była kontynuacja z głównymi bohaterami.
  Przez ostatnie dwa dni natomiast oglądam AMERICAN HORROR STORY (zostały mi dwa ostatnie odcinki) i naprawdę klimat jest dobry, gra aktorska także i serial wnosi coś nowego-także polecam:)   no wlasnie widzialem koncowke no i troche jak koledzy zapowiadali zaskoczyla, no ale takie prawo seriali tylko nie wiem czy chcce mi sie az tak czekac na koljna serie az rok w ktorej wiem co bedzie (choroba psychiczna Carrie+uganianie sie za Brodym), no chyba ze wymysla cos dobrego z drugiej strony gosc u mnie ma plusy za Kompanie Braci wiec bede ogladal:) odliczanie do nowego Spartakusa trwa  

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

#5138598 - 11/01/2012 02:08

| 

Carpal Tunnel

Meldunek:  04/06/2003

| 
Na TVN7  Duch lub  PoltergeistKlasyka horroru, na mojej topliście w tym gatunku,  kiedyś to się miało stracha, jak za gówniarza takie rzeczy, na gwizdniętych rodzicom kasetach się oglądało.  Wrażenia i nieprzespane noce były gwarantowane    

|  
| 
Do góry
 | 
 | 

| 

| 

|  

|