Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#4848 - 12/07/2001 16:37 Re: REGULAMIN TT (beta)
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]

Max. stawka to 10% budżetu (jescze dzisiaj spróbuje wprowadzić zmainy do regulaminu i przedstawic go forumowiczom)[/qb][/QUOTE]

Chcę mieć możliwość grania za wszystko. Oczywiście w następnej edycji uwzgledniamy ogolny bilans .

Do góry
Bonus: Unibet
#4849 - 12/07/2001 16:47 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo:
[qb]

Chcę mieć możliwość grania za wszystko. Oczywiście w następnej edycji uwzgledniamy ogolny bilans .[/qb][/QUOTE]

Ufospokojnie - ograniczenie musi być -co ty taki porywczy jestes. A co bilansu czy uwzglednimy go w nastepnej edycji??? - Hmmm to jest bardzo ciezka sprawa - bo powidzmy jakiś "Jacuś" konczy obecna edycje z saldem koncowym 3400. A nowej edycji powiedzmy wchodzi do gry nowy Typer i ma saldo poczatkowe 5000! - tzn. jest juz w lepszej pozycji od "Jacusia"

Do góry
#4850 - 12/07/2001 17:02 Re: REGULAMIN TT (beta)
markii Offline
old hand

Meldunek: 30/04/2001
Dobra ja wyjezdzam na okolo 6 dni dlatego chce poinformowac ze jak by byly juz "oficjalne" zapisy do TT to bierzcie pod uwage za ja na 100% biore udzial

Do góry
#4851 - 12/07/2001 17:48 Re: REGULAMIN TT (beta)
Ufo Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]

Ufospokojnie - ograniczenie musi być -co ty taki porywczy jestes. A co bilansu czy uwzglednimy go w nastepnej edycji??? - Hmmm to jest bardzo ciezka sprawa - bo powidzmy jakiś "Jacuś" konczy obecna edycje z saldem koncowym 3400. A nowej edycji powiedzmy wchodzi do gry nowy Typer i ma saldo poczatkowe 5000! - tzn. jest juz w lepszej pozycji od "Jacusia"[/qb][/QUOTE]

Jak znajdę np. pewniaka typu Tawria to czemu mam nie zagrać za wszystko ?! To drugie to chyba logiczne, jak przegrasz 1600 zl w 3 miesiące to co, Mama (albo buk) oddaje Ci je z powrotem ? . Przecież równie dobrze możesz być 1600 zł do przodu. Co wtedy chcecie odebrać zarobione pieniądze ?!
IMHO nielogiczne...

Do góry
#4852 - 12/07/2001 18:12 Re: REGULAMIN TT (beta)
Ufo Offline
Pooh-Bah

Aha, a tak w ogóle to zmieniłbym zasady na typowanie tylko singli. Dlaczego ?

1. Eliminacja przypadkowych wysokich wygranych.
2. Dużo bardziej przejrzysta tabela.
3. Najważniejsze, brak stawek. Tutaj liczenie sprowadzone by było do obliczenia kursów * % trafień (zdarzenia). Tak jak liczy to Hi_Res w el_sistemo. Szczerze polecam. Widać by było jak na dłoni kto najlepiej typuje.

PS. Wiem, że to całkowita rewolucja i nie można by było cały czas grać na "czerwone" (progresja), ale IMHO wtedy każdy by podawał naprawdę dobre typy, a kombinował je w realu.

Do góry
#4853 - 12/07/2001 22:25 Re: REGULAMIN TT (beta)
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Ja się w pełni podpisuję pod tym co napisał hi_res. O ile jeszcze ograniczenie liczby kuponów jestem w stanie przeboleć (choć nie ukrywam, że mi to mocno przeszkadza) to brak możliwości "reinwestowania" zysków to nieporozumienie. W ten sposób najbardziej sensowny sposób na wygranie TT to grać duże kombinacje i liczyć na fuksa ...

Do góry
#4854 - 12/07/2001 23:15 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Co do propozycji Ufo aby puszczać single. Hmmm nie wiem ! Ja to poddaje dyskusji forumowiczów.

uqs albo hi_res - mogłby któryś z Was (albo obaj) przedstawić jak ma wyglądać zarządzanie kapitałem. W taki sposób jakbyście to mogli zrobic żeby wpiąc do regulaminu.

---------------

TERAZ mi przyszlo jescze inne rozwiazanie. Nie będzie budżetu, wprowadzanmy "sztywne" stawki i ten z Typerów który będzie na minusie ponad 1000 wypada z gry. Co wy na to???

-------------

Do góry
#4855 - 12/07/2001 23:24 Re: REGULAMIN TT (beta)
Anonymous
Unregistered

Moim skromnym zdaniem powinny byc tylko single.

Do góry
#4856 - 12/07/2001 23:30 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Jabol:
[qb]Moim skromnym zdaniem powinny byc tylko single.[/qb][/QUOTE]

To znacznie ułatwia prace - i tu mozna przy takim obstawianiu dowieśc się że jest się prawdziwym fachowcem - bo niektórzy grają tylko u virtualnych i puszczają tylko single - i spędzają na analizie jednego meczu duzo czasu - przynajmniej ja tak roię.

Ale co z ludźmi którzy grają Ako - ich też musimy wziąć pod uwagę.

Z koleii Single to jest powtórka Play Off`ów. Ale zaproponuje Conradowi (jak wróci z wakacji) że jak wejdzie TT to "znikna" play off`y i będą tylko dwie czy trzy a może cztery edycje LATO JESIEN ZIMA WAKACJE . I będzie tak jak przy pierwszej edycji TT - graczez czolowki będa rozstawieni.

Do góry
#4857 - 13/07/2001 00:44 Re: REGULAMIN TT (beta)
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
tak obserwuję rózne propozycje i ta żeby puszczać w TT same single jest ciekawa.Będą bardziej przemyślane (do tego ten budżet

DJ SOSNA

Do góry
#4858 - 13/07/2001 00:58 Re: REGULAMIN TT (beta)
Arko Offline
addict

Meldunek: 17/04/2001
Moim skromnytm zdaniem ograniczeń co do tytpowania powinno być jak najmniej.

Jeżeli zostanš same single to:
- typy będš się powtarzać, będš zarzuty o kopiowanie (już w playoff takowe były),

- zniknš nam mecze o kursach za 1,3 i niższe, bo praktycznie nie będš przydatne, a przeciez takie pewniaki też sš nam potrzebne zwłaszcza że wiekszoœć interesujšcych lig trzeba puszczać w 3 kombinachjach,
- no i przecież sš różne style gry (np. to co parę razy zrobił koku w końcowej fazie TT, przy singlach nie miałby tej możliwoœci),

Reasumujšc jeżeli wprowadzimy dyzury do podliczania i nadzorowania TT to nie widzę problemu dlaczego jš ograniczać.

Najważniejsze jest aby powstawały takie temtaty: "typy na ...." , gdzie każdy pokaże co typuje i dlaczego właœnie tak, a póŸniej efekt tego . Mi osobiscie brakuje bardzo tego.

Do góry
#4859 - 13/07/2001 01:57 Re: REGULAMIN TT (beta)
Piotrek Offline

Meldunek: 17/01/2001
Moim skromnym zdaniem:

1. Single czy AKO to bez znaczenia, jak ktoś dobrze wychodzi na AKO to czemu mu tego zabraniać. Poza tym małe AKO jest to jakaś furtka dla grających dużo singli aby nie przekroczyć 10 kuponów.

2. Szakal, pozostańmy już przy tym budżecie.

3. Liczba kuponów - ograniczenia ale dla tych którzy by byli do tyłu, tych najlepszych nie ograniczajmy.

4. Wyautowanie tych którzy zejdą do zera - tutaj mam największe obiekcje.

Zacznijmy już a szczegóły dopasujemy w trakcie.

Do góry
#4860 - 13/07/2001 05:22 Re: REGULAMIN TT (beta)
Ufo Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Piotrek:
[qb]Moim skromnym zdaniem:

1. Single czy AKO to bez znaczenia, jak ktoś dobrze wychodzi na AKO to czemu mu tego zabraniać. Poza tym małe AKO jest to jakaś furtka dla grających dużo singli aby nie przekroczyć 10 kuponów.

2. Szakal, pozostańmy już przy tym budżecie.

3. Liczba kuponów - ograniczenia ale dla tych którzy by byli do tyłu, tych najlepszych nie ograniczajmy.

Zacznijmy już a szczegóły dopasujemy w trakcie.[/qb][/QUOTE]

Ad1. Możemy to odwrócić, dla tych co grają AKO, każdy typ będzie trafiony jeśli będzie grany jako singiel. Chyba Arko napisał, że nie będzie się opłacać grać singli za 1.30. Otóż będzie się tak samo opłacać granie zarówno 1.3 ze średnim procentem trafień równym 80 %, jak i granie typu po kursie 2.00 przy 52 % trafialności.

Ad2. Budżet trzeba koniecznie dopracować.

Ad3. Według mnie takie podziały są bezpodstawne. Wszystko zależy od sposobu gry. Ktoś przegra wszystko kończy zabawę. Jasne reguły od początku do końca.

Do góry
#4861 - 13/07/2001 20:22 Re: REGULAMIN TT (beta)
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
dobra, to teraz ja:

czy tylko single?

imho nie - niektórzy lubią kombinować - koku np. i nieźle im to wychodzi - jeżeli komuś nie będzie wychodzić to sie szybko pożegna z TT i o to chodzi...

brak stawki

nie nie nie - p*k rzeczywiście jasno mówi, kto lepiej typuje, ale to można jeszcze podciągnąć do góry różnicowaniem stawki - i przecież o to naprawdę chodzi - wygrać jak najwięcej kasy, a nie prawdopodobieństwa

zarządzanie

nie czuję się mocny w regulaminach, ale myślę że jest to banalnie proste:

typujący w danym tygodniu nie może puścić kuponów za więcej kasy niż miał na początku tygodnia
na końcu tygodnia koryguje się saldo o wygraną/przegraną kasę
i to wszystko - brak ograniczeń - jeżeli ktoś będzie na koniec tygodnia miał mniej niż minimalna stawka, odpada z gry

dlaczego tak bardzo chcesz Szakal dbać o budżet graczy - przecież mamy swój rozum - wystarczającym hamulcem jest chyba budżet + ostatnie miejsce...

tyle

-----------------------
w trakcie wysyłania tego postu wczoraj nagle spostrzegłem że nie mam sieci - k$^%#%$ gorzej niż w tpsa (a może tak samo) - tylko taniej i szybciej...
ale jak takie coś się zdarza to mam ochotę nakopać komuś do d&*^^&

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2