skoro już się zapisałem, to zabiorę głęboki głosik:
1. jestem przeciwko ograniczaniu kuponów - 48 to ja puszczam codziennie w MLB - gdyby dopuszczalne były jedynie single, to rozumiem (trochę), ale gdy są dopuszczalne także komba, które implikują przecież granie różnościami typu XzX - 10 jest za mało, to jest jedna kombinacja 2z5 (lub 3z5) przecież!
czy będzie rzeźnia? nie wiem, może będzie - ale przy 50 typujących i podliczających może można się będzie poświęcić... ten jeden tydzień...
2. kwestia podliczania - proponuję ostatnich po każdej kolejce, z tych co to nie podliczali wcześniej - tym sposobem najlepsi zostawili by sobie podliczanie na sam koniec, kiedy wszystko już byłoby prawie jasne, a i liczba uczestników-szaleńców stopniałaby bardzo
tylko ciekawe kto miałby podliczać pierwszą kolejkę? proponuję reanimatora TT
3. odnośnie punktu 2b - jak saldo może wskazywać na minus? czyżby można było grać za więcej niż się ma? (chyba że chodzi tu o karę -1000)
tu dotykamy też kwestii - jakie jest nasze saldo w ciągu tygodnia? czy to jest saldo z początku tygodnia + ewentualne wygrane w tygodniu czy po prostu saldo z początku tygodnia tylko?
obstawałbym przy drugim wariancie - umożliwiłoby to uniknięcie paru nieporozumień jak sądzę
tyle na razie