Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#4828 - 09/07/2001 13:09 REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
PROSZĘ O NIEZABIERANIE GŁOSU FORUMOWICZÓW KTÓRZY NIE DEKLARUJĄ UDZIAŁU W TABELII TYPERÓW

Niniejszym post ma na celu dopieszczenie regulaminu.

TT ponownie stanie na nogi - lecz teraz Wy Drodzy forumowicze musicie się zmobilizować i przedstawić swoje uwagi na temat regulamin.

R-E-G-U-L-A-M-I-N

1 Uczestnikiem Tabeli Typerów może stać się każdy z uczestników forum mecz.pl

1a TT jest podzielona na edycje. - Jako cykle 3 miesieczne. I-sier-wrzes-paz II-listop-gru,stycz III luty,marz,kwie IV - maj,czer,lip (w nestepnych edycjacj pojawi się lipiec- w bieżacej edycji pominiemy go - ze wzgledu na omowienie reg.)

2 Każdy z uczestników TT po przystąpieniu do gry dysponuje startowym saldem w wysokości 5000 zł.

2a Saldo 5000zł obowiązuje przez czas trwania całej edycji TT.

2b Uczestnik TT, którego saldo wskazuje Ozł lub jest na "-" kończy grę w obecnej edycji i ma prawo do przystąpienia do kolejnej edycji z saldem startowym 5000 zł.

2c W przypadku wygranej np.150 zł dodaje się do salda startowego, w przypadku przegranej odejmuje się od niego.

3 Uczestnik TT wysyła swoje typy w odpowiednio stworzonym dla niego temacie.

3a Uczestnik ma obowiązek zamiescic wyniki swoich obstawine w odpowiednio stworzonym dla tego temacie.

4 Do dyspozycji graczy są trzy stawki TT50, TT100, TT200.

5 Kuopny mogą być "puszczane" jako single lub Ako.

6 Uzywamy tylko kursów z dwóch polskich bukamcherów, ze względu na stabilne kursy : Profesjonał oraz STS.

7 Każdy typ musi zawierać nastepujące dane :

I. data spotkania
II. bukmacher (STS/Prof)
III. numer pozycji u bukmachera
IV. uczestnicy meczu/spotkania (drużyny/zawodnicy)
V. nasz typ
VI. kurs

7a W przypadku kuponu Ako gdy spotkania rozgrywane są nie w ciągu jednego dnia, podajemy datę rozpoczęcia się pierwszego meczu na kuponie.

8 NIE EDYTUJEMY POSTÓW

8a W przypadku edytowania postu na uczestnika TT nakladana jest kara 1000zł.

8b Przy pomyłce - wysyłamy nowy post do tematu TT-POMYŁKI, zaznaczając gdzie popełnilismy błąd. (przepisujemy jescze raz caly kupon). Podajemy date i czas wyslania postu (błędnego)

9 Ograniczenie do 5 kuponów na tydzień.

9a Niewykorzystne kupony w tyg. nie przechodzą na kolejny tydzień gry

10 Od uczestnika TT wymaga się aktywności.

10a Każdy z uczestników TT musi wyslac conajmniej jeden Typ do TT raz na 14 dni.

10b Nie podporządkowanie się do 10a powoduje skreślenie z TT.

10c Podczas zakładanej dłuższej absencji na forum - uczestnik TT informuje o tym w TT.

-D-Y-Ż-U-R-Y-

1 Każdy z uczestników TT MUSI pełnić dyżur na TT.

2 Dyżur polega na :

- Stworzenie Tematu WYNIKI TT

- Zaktualizowanie sald uczestników TT

3 Kolejnośc dyzurów zostanie uzgodniona z uczestnikami TT.

U--W--A--G--A
Ninieszym proszę o wszelki uwagi dotyczące regulaminu TT.

TT rozpoczynie się po określeniu stanu końcowego regulaminu.

Zmobilizujmy się i pokażmy że potrafimy "coś" zrobic by TT znów stanęła na nogi.Czego sobie i Wam forumowicze życze.

I jescze jedna uwaga na koniec:

Rozmawiałem z CONRADEM nt. lokalizacji TT - Conrad opowiedział
się abym założył ją tak jak to miało miejsce wcześniej w dziale SPORTS INSIDER. Ja byłem ze utworzeniem kategorii TT w Świecie Bukmacherstwa. Jednak jego zdanie musimy uznać za osateczne.

Pozdrowienia
Szakal

Do góry
Bonus: Unibet
#4829 - 09/07/2001 15:05 Re: REGULAMIN TT (beta)
lok Offline
veteran

Meldunek: 07/02/2001
czesc.
czemu tylko 3 stawki?zdecydowanie brakuje za 500.ja bym wprowadzil takze stawke 1000.wieksza moze byc niebezpieczna,bo TT za szybko by sie skurczyla .
tak samo z kuponami.brak limitu tez moglby sie przyczynic do krotkiej kariery TT.ale 5 to zdecydowanie za malo.

Do góry
#4830 - 09/07/2001 22:23 Re: REGULAMIN TT (beta)
jarzo Offline
addict

Meldunek: 22/03/2001
wszystko okey, tylko za surowe kary. 1000zl (1/5 calego budzetu!) to duza przesada. tak jak w playoffach, wystarczylo by wprowadzic, ze taki kupon, po prostu przegrywa. zmienil bym ilosc kuponow z 5 na 10. bedzie wiecej zabawy . bardzo dobrym pomyslem jest wprowadzenie ograniczonego budzetu. podoba mi sie tez motyw z autowaniem nieaktywnych graczy. jestem z toba szakal

Do góry
#4831 - 09/07/2001 22:29 Re: REGULAMIN TT (beta)
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Jeżeli limitem ma być budżet to po co wprowadzać ograniczenia stawek tylko do 50, 100 i 200 ?
5 kuponów tygodniowo to też trochę mało.

Do góry
#4832 - 09/07/2001 22:40 Re: REGULAMIN TT (beta)
jarzo Offline
addict

stawki lepiej ograniczac. jeszcze sie znajda jakies swiry, zaczna ladowac po 2000, 3000. albo od razu sie splucza, albo beda mieli fuksa i wygraja jednym kupone TT. nie o to przeciez w tym chodzi. stawki mozna urozmaicic (np. ograniczyc gorna stawke do 200. typer sam bedzie sobie dobieral kwote [zalozmy jeszcze ze progi beda co 10 zl])w pelni sie zgadzam z toba uQ$ co to ilosci kuponow. 10 to bedzie opimum.

Do góry
#4833 - 09/07/2001 23:14 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Dobrze jutro w regulaminie pojawi się zmieniony punkt odnoiśnie stwek - ale najmniejsza bedzie wynosiła 50 zł a pozostałe to będą wielokrotności 50zł, tj. 100,150,200 itp.

Co do liczby kuponow - ograniczenie do 7 tyg. - TO MUSI TAK BYĆ - wiem ze jest male pole do manewru - ale wiecie jakie beda klopoty z podliczaniem jak ktos wysle wiecje.

Proszę również o uwagi czy nie ograniczyc liczby uczestników TT- wiadomo że moze się zdarzyc ze przez "przypadek" ktos pusci swoje typy (a powiedzmy bedzie tych osob biorac pod uwage zarejestrowanych czlonkow mecz.pl sporo) .

Im szybciej ustalimy regulamin tym szybciej TT ruszy.

WAŻNE! Chciałbym aby TT skupiała się głownie na piłce nożnej, a pozostali forumowicze podwali typy w osobnych Tt - przyklad Tenis TT?

Co wy na taki rodzaj TT?

Do góry
#4834 - 10/07/2001 00:32 Re: REGULAMIN TT (beta)
jarzo Offline
addict

mi to pasuje

Do góry
#4835 - 10/07/2001 01:11 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

I jeszce takie przemyslenie:

TT musi mieć ograniczenie uztkowników (w celu sprawniejszego zliczania typów) np.50(max)

Zostanie utworzona poczekalnia zawodników chetnych do TT - wpadaja do gry gdy inni maja saldo zerowe lub zlamia regulamin.

Jak wy to widzicie?

Do góry
#4836 - 10/07/2001 02:16 Re: REGULAMIN TT (beta)
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Szakal
PKT.4 ograniczenie stawek jest niedobre bo ktoś kto dysponuje budżetem 2000 zagra za 10% budżetu czyli za 200.A ktoś bardzo dobry w obstawianiu dysponuje budżetem 9000 i nie ma prawa zagrać za 10% budżetu.
Na tym właśnie polega zarządzanie kapitałem by świadomie dobierać ile % budżetu daję na mecz.
Jwżeli już wprowadzamy ograniczenie to wprowadzmy ograniczenie procentowe do np.30% aktualnego budżetu a nie sztywne stawki.

PKT.6 TOTOMIX to najlepszy buk na swiecie[dla graczy oczywiście]czemu z niego rezygnować puszczajmy w tt to co w realu to nie będzie problemów z kosmicznymi kursami mixa zresztą coraz rzadziej mają kosmiczne kursy.

PKT.9 Czemu ograniczenie kuponów do 5 czy 7 niech kazdy wysyła ile chce [najlepiej to co w realu]ale każdy musi sobie swoje kupony podliczyć i podać ile mu doliczamy lub ujmujemy od salda.Wtedy nie ma znaczenia czy puszczasz 5 czy 15 i tak to sam liczysz!
Dla niektórych ważne jest by puszczać wiecej niż 5 taką mają metodę.

A reszta chyba ok.

Do góry
#4837 - 10/07/2001 02:53 Re: REGULAMIN TT (beta)
lok Offline
veteran

Meldunek: 07/02/2001
Jahu racja.limit kuponow jest niepotrzebny...ale tylko wtedy jesli bedziemy uzupelniac TT z listy rezerwowej...

Do góry
#4838 - 10/07/2001 04:05 Re: REGULAMIN TT (beta)
Arko Offline
addict

Meldunek: 17/04/2001
Popieram to co napisał jahu. Limit kuponów to jeszcze można zaakceptować, ale po co wprowadzać odgórne ograniczenie stawki? Mamy na forum tylu zwolenników progresji, dajmy im mozliwoœć zaprezentować ten sposób gry.

Do góry
#4839 - 10/07/2001 04:42 Re: REGULAMIN TT (beta)
pletwal Offline
member

Meldunek: 11/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[QB]

WAŻNE! Chciałbym aby TT skupiała się głownie na piłce nożnej, a pozostali forumowicze podwali typy w osobnych Tt - przyklad Tenis TT?

Co wy na taki rodzaj TT?
QB][/QUOTE]

Rownie dorze moze byc TT Pilka Nozna!!!
W TT powinno sie obstawiac wszystko (czyt. rozne dyscypliny!!!).
Ale mozna zrobic tez rozne mniejsze ligi TT np. TT-Tenis lub TT-MLB co by sie liczylo osobno! hmmm no nie wiem? w sumie bylo by duzo wiecej balaganu ale sprobowac mozna!

Do góry
#4840 - 10/07/2001 14:17 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]Szakal
PKT.4 ograniczenie stawek jest niedobre (...)

PKT.6 TOTOMIX to najlepszy buk na swiecie[dla graczy oczywiście](...)

PKT.9 Czemu ograniczenie kuponów do 5 czy 7 niech kazdy wysyła ile chce [najlepiej to co w realu]ale (...)
A reszta chyba ok.[/qb][/QUOTE]

Ad. PKT.4

Jak juz mówiłem nie będzie ograniczenia stawek będą to wilokrotności 50zł. A jak się znajdą zawodnicy którzy chcą stawiać po 2000 to proszę berdzo szybciej polecą.

Ad. PKT.6
TOTOMIX NIE BĘDZIE BRANY POD UWAGĘ W TT Czemu? Bo kursy w Toto Mix`ie zmieniają sie w zależności od kierunku wiatru. Przynajmniej 3 i wiecej razy w czasie dnia. A jak udowodnisz zę zawodnik który wysyłał do TT kupon powiedzmy singile mial naprawde kurs 2.4 gdy juz popoludniu spadł do 1.9!!! TOTO MIX ODPADA!!!

Ad. PKT.9
Ograniczenie MUSI być. Możemy pójść na kompromis i ustalić fórny limit na 10 kuponów. SŁUHAJCIE. Zoabczycie jak bedzie rzeźnia jak będzie dużo uczestników.

JESCZE NIKT NIE WYPOWIEDZIAŁ SIĘ NA TEMAT DYŻURÓW.

Do góry
#4841 - 11/07/2001 17:44 Re: REGULAMIN TT (beta)
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
skoro już się zapisałem, to zabiorę głęboki głosik:

1. jestem przeciwko ograniczaniu kuponów - 48 to ja puszczam codziennie w MLB - gdyby dopuszczalne były jedynie single, to rozumiem (trochę), ale gdy są dopuszczalne także komba, które implikują przecież granie różnościami typu XzX - 10 jest za mało, to jest jedna kombinacja 2z5 (lub 3z5) przecież!

czy będzie rzeźnia? nie wiem, może będzie - ale przy 50 typujących i podliczających może można się będzie poświęcić... ten jeden tydzień...

2. kwestia podliczania - proponuję ostatnich po każdej kolejce, z tych co to nie podliczali wcześniej - tym sposobem najlepsi zostawili by sobie podliczanie na sam koniec, kiedy wszystko już byłoby prawie jasne, a i liczba uczestników-szaleńców stopniałaby bardzo

tylko ciekawe kto miałby podliczać pierwszą kolejkę? proponuję reanimatora TT

3. odnośnie punktu 2b - jak saldo może wskazywać na minus? czyżby można było grać za więcej niż się ma? (chyba że chodzi tu o karę -1000)

tu dotykamy też kwestii - jakie jest nasze saldo w ciągu tygodnia? czy to jest saldo z początku tygodnia + ewentualne wygrane w tygodniu czy po prostu saldo z początku tygodnia tylko?
obstawałbym przy drugim wariancie - umożliwiłoby to uniknięcie paru nieporozumień jak sądzę

tyle na razie

Do góry
#4842 - 11/07/2001 23:31 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil:
[qb]skoro już się zapisałem, to zabiorę głęboki głosik:

1. jestem przeciwko ograniczaniu kuponów - !

2. kwestia podliczania - proponuję ostatnich po każdej kolejce(...)tylko ciekawe kto miałby podliczać pierwszą kolejkę? proponuję reanimatora TT

3. (...)tu dotykamy też kwestii - jakie jest nasze saldo w ciągu tygodnia?
tyle na razie[/qb][/QUOTE]

Ad.1
OGRANICZENIE MUSI BYĆ 10 max - i nie ma dyskusji (wiem ze troszke to srogo zabrzmialo ale musimy sie zmobilizowac)

Ad2.
Ostatnich po każdej kolejce??? Nie nie przejdzie powiedzmy ze jakis Jacuś (nie urazając jacków) będzie cały czas na ostatnim i co wtedy ?? szybko się zniechęci i wślad za nim pójdą Ci co zajmą jego miejsce!!!

Ad3.

Nie ma salda tygodniowego bedzie saldo 5000 zł przez cały czas trwania edycji ! Czyje sado stopnieje do 0 ten jest outowany!

Do góry
#4843 - 12/07/2001 04:32 Re: REGULAMIN TT (beta)
GROOBY Offline
journeyman

Meldunek: 09/02/2001
Mam pytanie odnośnie p.2c. Jeżeli ktoś przegra wszystko to w nastę pnej edycji dostaje 5000. Ile na strcie dostanie ten który przegra 1000. Jeśli dobrze rozumiem jego "konto" początkowe wynosiło będzio 9000 ?

Do góry
#4844 - 12/07/2001 12:38 Re: REGULAMIN TT (beta)
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:

Ad2.
Ostatnich po każdej kolejce??? Nie nie przejdzie powiedzmy ze jakis Jacuś (nie urazając jacków) będzie cały czas na ostatnim i co wtedy ?? szybko się zniechęci i wślad za nim pójdą Ci co zajmą jego miejsce!!!
[/QUOTE]

napisałem: ostatnich po każdej kolejce z tych co nie podliczali - to znaczy (jeżeli ostatni odpada) podlicza przedostatni - niech też ma jakąś karę, a co!
a jeżeli będzie przedostatni również w następnej kolejce, niech podlicza ten przed nim (przed Jackiem znaczy się )

[QUOTE]
Nie ma salda tygodniowego bedzie saldo 5000 zł przez cały czas trwania edycji ! Czyje sado stopnieje do 0 ten jest outowany![/QUOTE]

no to tego to ja nie rozumiem - czyli jeżeli (przypuśćmy) wygram w ciągu powiedzmy 2 miesięcy 25000 ponad moje początkowe 5000 to będę mógł na maksa postawić 1/6 tego co mam (czyli moje saldo)? - to nie jest zarządzanie budżetem...

ograniczenie - jeżeli do takiego wniosku dojdziemy wszyscy (pewnie i tak jestem jednym z niewielu zwolenników puszczania mega ilości kuponów) - to przeżyję, ale znów - to nie będzie zarządzanie budżetem, to będzie mniej więcej takie samo liczenie na szczęście, jak w play-offach (które są mimo to świetną zabawą, ale TT miała być chyba poważniejsza )

tyle

Do góry
#4845 - 12/07/2001 12:43 Re: REGULAMIN TT (beta)
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Szakal 2 sprawy:

1 Ograniczenie kuponow do 10.

Niektórzy grają taką metodą że puszczają te kupony ktore spełniają pewne kryteria % prawdopodobieństwa trafienia , często takich kuponów jest 12 , 13 w tygodniu czemu mamy ich ograniczać , podliczenie i tak sami na koniec tygodnia muszą zrobić.
Przecież ci ktorzy będą puszczać dużą ilość molochow długo nie pociągną w TT...wiec częściowo sami się wyeliminują.
Proponuję więc kompromis:
Wszystkich uczestników tt obowiązuje limit max.10 kuponow tygodniowo , a najlepsi np. pirwsza dziesiątka w klasyfikacji jest zwolniona z tego limitu.

2 Wysokość stawek co 50.

To bardzo utrudni grę zwolennikom progresji.
Chcemy przecież by wszyscy mogli zaprentować w pelni swoje metody zarządzania gotowką , proponuję więc by stawki leciały jako wielokrotność 20.

Do góry
#4846 - 12/07/2001 16:08 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil:
[qb]

no to tego to ja nie rozumiem - czyli jeżeli (przypuśćmy) wygram w ciągu powiedzmy 2 miesięcy 25000 ponad moje początkowe 5000 to będę mógł na maksa postawić 1/6 tego co mam (czyli moje saldo)? - to nie jest zarządzanie budżetem...
[/qb][/QUOTE]

Max. stawka to 10% budżetu (jescze dzisiaj spróbuje wprowadzić zmainy do regulaminu i przedstawic go forumowiczom)

Do góry
#4847 - 12/07/2001 16:13 Re: REGULAMIN TT (beta)
Szakal Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]
1 Ograniczenie kuponow do 10.

Niektórzy grają taką metodą że puszczają te kupony ktore spełniają pewne kryteria % prawdopodobieństwa trafienia , często takich kuponów jest 12 , 13 w tygodniu czemu mamy ich ograniczać , podliczenie i tak sami na koniec tygodnia muszą zrobić.
Przecież ci ktorzy będą puszczać dużą ilość molochow długo nie pociągną w TT...wiec częściowo sami się wyeliminują.
Proponuję więc kompromis:
Wszystkich uczestników tt obowiązuje limit max.10 kuponow tygodniowo , a najlepsi np. pirwsza dziesiątka w klasyfikacji jest zwolniona z tego limitu.

2 Wysokość stawek co 50.

To bardzo utrudni grę zwolennikom progresji.
Chcemy przecież by wszyscy mogli zaprentować w pelni swoje metody zarządzania gotowką , proponuję więc by stawki leciały jako wielokrotność 20.[/qb][/QUOTE]

Ad.1
Poczatkowo kazdy bedzie ograniczony do 10kuponów/tydz. - po 3 edycjach ukszataltuje sie czolowka i rozwazymy wspolnie podniesienie limitu dla najlepszych. TT bedzie ofcourse podzielona na ligii jak za starych dobrych czasow.

Ad.2

Przyznaje racje - co 20 zł. Czyli bedzie ustalic min. stawke na 20zł. Trzea uszanować wolę "progresmenów".

Wszystkie poprawki sprobuje dzis wyedytowac w regulaminie i poddamy go jescze raz dyskusji i zaczynamy dzialc od daj Boze nastepnego tygodnia.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >