#481999 - 19/01/2006 14:13
Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06 cz.3
|
enthusiast
Meldunek: 22/11/2004
|
Quote:
Quote:
prokom i duma .Jaka ta Polska jest taka jest, ale prosze nie rob z niej najgorszej... ps. zaprawde powiadam Ci, ze szkoda nawet sredniej stawki
Co to ma być ??Frajerze trzabyło mi napisać tą infromacje na priva bym Cie odpowiednio potraktował a nie zaśmiecać temat głupotami.Jesteś cwany graj sobie 1 za 1.08 to sie bardzo mocno wzbogacisz.Gdyby nie fakt że osobiście znam Adama Wójcika i po rozmowie włąsnie z nim zdecydowałem sie wziąść ten mecz.Jak jesteś skąpy to szkoda Ci średniej stawiki tyle miałem ci do powiedzenia.Jesteś kozakiem - ale taki z nosa !! Pozdro dla Bursztyka a naprawde widzialem ostanie mecze barcelony i bardzo przeciętna drużyna do ogrania-serio jeszcze po tym kursie - można zaryzykować.Pozdro dla wszystkich.
Postaw mu laseczke w szatni jak go znasz to może chłopak się rozluźni bo coś spięty ostatnio jest  Tak gadałeś z nim? I co Ci naopowiadał? BArca i przeciętna drużyna??:D To kim w takim razie jest Prokom przy Barsie? Chłopaczku nie ośmieszaj sie..Wiadomo ze bez sensu jest grac po 1,08 ale nie mów ze Barca jest przeciętna i że znasz Adasia i przekonałeś się po rozmowie z nim-bo ciut śmiszne to jest...
A tak poza tym są dziś jakies teamy,które potrzebują WINA aby z grupki wyjsc lub walcza o to zażarcie?POzdro!
|
Do góry
|
|
|
|
#482000 - 19/01/2006 14:57
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
Sopocianie mają ogromnego pecha. Kiedy tylko zaczęli wychodzić z dołka formy los sprawił, że z gry przez najbliższe dni, z powodu choroby, wyłączony będzie Christian Dalmau, główny autor dwóch ostatnich wygranych. W obliczu spotkania euroligowego w Barcelonie z pewnością nie jest to dobra wiadomość, ale pozostali koszykarze zapewniają, że bedą walczyć o zwycięstwo. Niespodzianka jest możliwa, ale gospodarze meczu także liczą na wygraną, zwłaszcza, że ostatnio, podobnie jak sopocianie nie mieli zbyt dobrej passy.
W Sopocie Barca wyglądała jakby ktoś spuścił jej powietrze, a mimo to zdołała wywieść zwycięstwo z Hali Olivia. Miejscowi nie potrafili poradzić sobie z Dennisem Marconato. Środkowy reprezentacji Włoch zbierał, punktował, blokował i wymuszał faule. To dzięki niemu, a także dzięki posiadającemu gruziński paszport Shammondowi Williamsowi goście mogli cieszyć się z niewielkiego zwycięstwa, choć w słabej dyspozycji była wtedy nawiększa gwiazda zespołu - Juan Carlos Navarro.
Navarro z Prokomem Trefl zagrał swoje najsłabsze spotkanie w tej edycji Euroligi. Kolejne mecze były wraźnie lepsze i widać, że Hiszpan jest w formie. W czwartkowy wieczór przekonamy się, czy mecz z listopada był tylko wypadkiem przy pracy, czy też sopocianie znaleźli skuteczny sposów na zatrzymanie jednego z najlepszych koszykarzy Europy. Tak czy inaczej obronę Prokomu Trefla czeka niezwykle wiele pracy - do gry wrócił Marvis Thornton, przez wiele lat podpora silnego klubu ligi włoskiej - Montepaschi Siena.
Pecha nie może pozbyć się za to inny fantastyczny gracz Barcelony - Milos Vujanić. Obrońcę z Serbii gnebią kontuzje. Niespełna dwa miesiące po wyleczeniu urazu na poczatku sezonu, tuż przed końcem roku kalendarzowego złapał następny - tym razem dużo poważniejszy, który wyklucza go z gry na przynajmniej 8 miesięcy. W katalońskim klubie jest jednak tyle dobrych graczy, że absencja Vujanića nie powinna być w ogóle widoczna. Możliwość roszad kadrowych jest dla trenera Dusko Ivanovića po prostu ogromna - na każdej pozycji.
Sopocianie tej potędze będą musieli przeciwstawić swoje wszyskie siły, umiejętności i ambicje. Barca wciąż nie gra rewelacyjnie i jeśli żółto-czarni nie złożą broni już na początku spotkania, z kolejnymi minutami będą mieli coraz większe szanse na sprawienie niespodzianki. O taką kilka sezonów temu postarali się gracze greckiego Peristieri - Adam Wójcik i Michael Andersen. W Barcelonie w tym sezonie wygrywał także Lietuvos i z postawy tego zespołu warto czerpać wzorce. My ze swej strony podpowiadamy historycznie: chłopaki będźcie jak ongiś sir Francis Drake, który dowodząc wielokrotnie mniejszymi siłami rozgromił na Kanale La Manche wielką hiszpańską armadę.
MAM pytanie w zwiazku z tym czy Ptokomowi strczy sil ??? Jezeli tak nie przegraja wiecej niz 15 punktami , jezeli sil tych nie starczy przegraja nawet 30 !!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#482001 - 19/01/2006 15:00
|
addict
Meldunek: 27/12/2005
|
FC BARCELONA - Prokom (0-12) 1 1.83 linie hc sa rozne od 12-15..ja gram u Wlll Hilla i jest tylko 12.. dla mnie wynik bedzie brzmial cos ok 20-25 dla barcy... popatrzcie na wczoraj TAU pojechalo na wyjazd nie musieli sie przemeczac a wygrali ponad 20 z grekami.. polska a hiszpanska koszykowka to przepasc!!! beda szybko kontratakowac rzucac za 3 indywidualne akcje po prostu beda grali jak z dziecmi... bardzo rozbawil mnie ten fan sopotu i dumy pomorza bo na pewno nie Polski!! wojcik cos tam sobie moze gadac bardzo lubie tego zawodnika i bede dobrze go pamietal z gry w slasku w eurolidze..a co ma mowic ze jada zebrac baty??  ja mysle ze juz do przerwy barca pokryje mi hc 12 pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#482004 - 19/01/2006 19:36
|
addict
Meldunek: 18/02/2005
|
SIENA 1 PEWNIAK ? niech ktos poifnormowany cos szybko powie
|
Do góry
|
|
|
|
#482005 - 19/01/2006 21:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Quote:
Kilka typków na dziś 
Unicaja Malaga over 72,5 1,85 Sportingbet 7/10 Mecz pomiędzy Sieną a Malagą... Linia wystawiona przez Sportingbet na zdobycz punktową Unicaji jest dosyć niska...Unicaja to drużyna która rzuca sporo... Ostatnio : w lidze 88 away Real , 77 home z CSKA , 83 away Ulker w eurolidze , w meczach ze Sieną dotychczas : 82 , 75 , 71 , 79 , 87... Siena natomiast u siebie straciła : 75 z CSKA , 74 z Ulkerem , oraz w niedzielę , w lidze z Roseto away 76... Mecz jest bardzo ważny dla Sieny , która przegrywając , może sobie zamknąć drogę do awansu... a więc spodziewam się dosyć szybkiego meczu jak na warunki włosko - hiszpańskie ;-) czyli ok. 150-155 punktów... Jestem przekonany że Malaga rzuci 73 lub więcej...
Kaya Peker over 10,5 1,70 BAW 9/10 Maccabi gra z Efesem... mecz będzie na pewno overowy... myślę że linia 160 punktów spokojnie pyknie..a Kaya Peker (13,3 ppg.) , zawsze zdobywa sporo punktów...ostatnio w lidze z Ulkerem u siebie (porażka 62-74) rzucił 12 , wcześniej z Olympiakosem 21 , a w pierwszym meczu z Maccabi , kiedy Efes wygrał 90-88 , Kaya rzucił 17 punktów... spodziewam się że jutro rzuci więcej niż 10... jest to zawodnik na którym trener Oktay Mahmuti musi oprzeć grę w ofensywie , myśląc o zwycięstwie...
Barcelona - Prokom (handi 0-13) 1 1,97 Pinnacle 8/10 No cóż... z wielką przykrością typuję ten mecz... Ale Prokom zostanie jutro rozstrzelany przez Barcelonę... Również z przykrością , muszę stwierdzić , że Pacesas (lider zespołu z Sopotu) mówiąc `kryzys jest już za nami` myli się... to dopiero początek... Barca ma bilans 5-5 i wygrała 2 mecze z rzędu.. z Efesem home 79-74 i z Lietuvosem 71-61 away... świadczy to o spodziewanym od dawna ;-) wzroście formy graczy z Katalonii , Navarro po kilku neico gorszych meczach odnalazł drogę do kosza :-) i rzucił Lietuvosowi 18 punktów.. Thornton 14.... a jest jeszcze Kakiouzis , Williams i Fucka , oraz dość himeryczny , ale dobry Basile... a co najważniejsze wreszcie jest forma i gra się klei... Co można powiedzieć o Prokomie , poza tym że nie zagra Dalmau? Hmm , mówić można dużo... ale ... naprawdę nic dobrego... Kijewski mówi że Prokom stać na niespodziankę... ale co ma mówić? Robi dobrą minę do złej gry :-) Myślę że Kijek znowu nakaże swoim koszykarzom zbudować grę w tym spotkaniu na rzutach zza lini 6.25 co będzie gwoździem do trumny mistrza Polski... Przewiduje dobry dla Prokomu scenariusz, czyli jakieś -15....
Benetton - Zalgiris (handi 0:5,5) 1 1,85 Gamebookers 7/10Litwini awans już praktycznie zapewniony , a dla Benettonu arcyważny meczyk...Żalgiris słaby na wyjeździe , 74-93 z TAU , Benetton mocny u siebie...Zwolnieni Cota i Ayuso , wbrew pozorom będą sporym osłabieniem... Nicholas + Goree + Siskauskas = home win 
No to tyle
Pozdrawiam i powodzenia
Malaga 82 punkty  Kaya Peker 15 punktów  Barca 99-80 Prokom Benetton 82-76 Żalgiris  Benetton + Barcelona + Maccabi 
No i chciałoby się powiedzieć : "Kto grał ten ma"
Pozdrawiam fanów Euroligi...
|
Do góry
|
|
|
|
#482006 - 19/01/2006 22:22
|
Meldunek: 17/11/2002
|
DUŻE  dla was za dobre typy ( Bursztyk  ) - zawsze miło wygrac troche kasy. Oby więcej takich dni jak ten. Pozdrowienia dla goscia który typował Prokom -  za odwage.
|
Do góry
|
|
|
|
#482008 - 24/01/2006 18:58
|
Carpal Tunnel
|
Niestety brak czasu , ogranicza mi nieco pole manewru... jutro o świcie  wyjeżdżam... Ale coś trzeba zagrać... a więc krótko i na temat Armani Milano - Maccabi Tel AvivMyślę że Maccabi już ma wiatr w żaglach... wysoka wygrana z Efesem , wcześniej pogrom Cibony w Zagrzebiu... osłabień brak... natomiast Armani ... hmmm ... naprawdę nie umiem nic dobrego powiedzieć o tym teamie... niby mecz we Włoszech... ale przecież Milano nie gra dobrze u siebie porażka z Romą w lidze.. osłabienie w postaci Diego Fajardo... Maccabi znów wrzuci 90... Armani może 75? nie więcej... poza tym nie ma bata, żeby dżinsy znalazły sposób na trio Solomon + Baston + Vujcic...a jest jeszcze Burstein , Parker i Sharp... Tau Ceramica - Benetton Treviso Tau to drużyna kompletna , zbilansowana , grająca dobrze... nie ma co się tutaj martwić wyjazdową wtopą w lidze.. tam play-off i tak mają , a motywacja mała... a w Eurolidze każdy mecz ważny  Benetton na wyjazdach gra cienko 2-3 , win z Olimpiją i AEKiem... z Climamio 64-85 , z Żalgirisem 70-88 , z Bambergiem 85-92..nie wierzę , że Tau mogłoby potknąć się w tym meczu... Jacobsen wreszcie zgrał się z drużyną i gra zajebiście , 20 punktów i 2 zbiórki z Aekiem... myślę że bardzo ważny może się okazać brak Zisisa w Treviso , co znacznie osłabi siłę Włochów pod koszami..w Tau Spliter narzeka na kontuzję , ale uważam po wypowiedzi trenera że jednak zagra , na pewno natomiast nie zagra Travis Hansen... pomimo tego... w roli wielkiego faworyta stawiam Hiszpanów... (wygrali wyjazd z Benettonem 94-92) No i trzeci meczyk , idealny do obrotu Climamio - StrasbourgCo tu dużo mówić? Strasbourg wyjazdy tragiczne, Clima u siebie mocna... żadnych osłabień , dobra gra... idealny mecz na obrót Maccabi + Tau + Strasbourg 1,72 w Expie 9/10Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#482009 - 24/01/2006 19:34
|
addict
Meldunek: 19/07/2005
|
Quote:
Niestety brak czasu , ogranicza mi nieco pole manewru... jutro o świcie wyjeżdżam... Ale coś trzeba zagrać... a więc krótko i na temat
Armani Milano - Maccabi Tel Aviv
Myślę że Maccabi już ma wiatr w żaglach... wysoka wygrana z Efesem , wcześniej pogrom Cibony w Zagrzebiu... osłabień brak... natomiast Armani ... hmmm ... naprawdę nie umiem nic dobrego powiedzieć o tym teamie... niby mecz we Włoszech... ale przecież Milano nie gra dobrze u siebie porażka z Romą w lidze.. osłabienie w postaci Diego Fajardo... Maccabi znów wrzuci 90... Armani może 75? nie więcej... poza tym nie ma bata, żeby dżinsy znalazły sposób na trio Solomon + Baston + Vujcic...a jest jeszcze Burstein , Parker i Sharp...
Tau Ceramica - Benetton Treviso
Tau to drużyna kompletna , zbilansowana , grająca dobrze... nie ma co się tutaj martwić wyjazdową wtopą w lidze.. tam play-off i tak mają , a motywacja mała... a w Eurolidze każdy mecz ważny Benetton na wyjazdach gra cienko 2-3 , win z Olimpiją i AEKiem... z Climamio 64-85 , z Żalgirisem 70-88 , z Bambergiem 85-92..nie wierzę , że Tau mogłoby potknąć się w tym meczu... Jacobsen wreszcie zgrał się z drużyną i gra zajebiście , 20 punktów i 2 zbiórki z Aekiem... myślę że bardzo ważny może się okazać brak Zisisa w Treviso , co znacznie osłabi siłę Włochów pod koszami..w Tau Spliter narzeka na kontuzję , ale uważam po wypowiedzi trenera że jednak zagra , na pewno natomiast nie zagra Travis Hansen... pomimo tego... w roli wielkiego faworyta stawiam Hiszpanów... (wygrali wyjazd z Benettonem 94-92)
No i trzeci meczyk , idealny do obrotu
Climamio - Strasbourg
Co tu dużo mówić? Strasbourg wyjazdy tragiczne, Clima u siebie mocna... żadnych osłabień , dobra gra... idealny mecz na obrót 
Maccabi + Tau + Strasbourg 1,72 w Expie 9/10
Pozdrawiam!
Dlaczego grasz Strasbourg po kursie 6,85 ?
|
Do góry
|
|
|
|
#482014 - 24/01/2006 20:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Myślę,ze przed jutrzejszymi meczami nalezy przede wszystkim odpowiedzieć na pytanie; "Kto i o co tu jeszcze gra?"  Mnie wychodzi na to,ze napewno Olympiacos,wiec stawiam na nich Prokom - Olympiakos 2 8/10
Edited by amkwish (24/01/2006 20:25)
|
Do góry
|
|
|
|
#482015 - 24/01/2006 20:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Kolejny typ na jutro.
PAU - Montepaschi over 146,5 5/10
Linia ,moim zdaniem,za niska,tym bardziej,ze mecz jest o nic i raczej żadna z drużyn nie odda zycia za defence :-)
Dość znamienny jest taki fakt,ze im dalej w Eurolidze,tym wiecej oczek pada w grach z udziałem obu ekip.
|
Do góry
|
|
|
|
#482016 - 24/01/2006 21:12
|
Carpal Tunnel
|
Krótko i na temat , ciąg dalszy : AEK 8/10 1,45 Siena 7/10 1,65 Barca 7/10 1,45 Union to ...  , śmieszna drużyna, myślałem że na cos więcej ich stać...Wpie*dol w lidze , wpie*dol w Eurolidze  PAU , ogórki , Siena mocna sie wydaje , po tym jak wrócił Eze i Woodward , doszedł Jamel.. powinna złoić dupe ogórkom... zwłaszcza że bez Harrisona Cibona w dołku.. poważnym... Barca radość z gry nareszcie... Pozdrawiam... Lozano , gdzie napisałem że gram na Strasbourg?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|