#482040 - 25/01/2006 11:53
Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06 cz.3
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Kolego MIŁY nie pisz takich pierduł że EFES spokojnie pojedzie sobie z Wilnem bo pokazał u siebie jak ich pojechał - a co ich formy z tego roku, no cóż mam odmienne zdanie i uważam że jest przeciętna co najwyżej. PS. No i mam nadzieję że widziałeś choć 1 mecz Javtokasa i s-ki skoro takie wnioski wyciągasz 
|
Do góry
|
|
|
|
#482042 - 25/01/2006 12:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/05/2003
|
Quote:
Kolego MIŁY nie pisz takich pierduł że EFES spokojnie pojedzie sobie z Wilnem bo pokazał u siebie jak ich pojechał - a co ich formy z tego roku, no cóż mam odmienne zdanie i uważam że jest przeciętna co najwyżej. PS. No i mam nadzieję że widziałeś choć 1 mecz Javtokasa i s-ki skoro takie wnioski wyciągasz
dokladnie Javtokas lekka maszyna jest, moim zdaniem jednak dzisiaj lituvos 
|
Do góry
|
|
|
|
#482043 - 25/01/2006 12:30
|
Felietonista
Meldunek: 09/01/2006
|
jest dzisiaj gdzies mecz Prokomu w telewizji?
|
Do góry
|
|
|
|
#482045 - 25/01/2006 12:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
Quote:
Kolejny typ na jutro.
PAU - Montepaschi over 146,5 5/10
Linia ,moim zdaniem,za niska,tym bardziej,ze mecz jest o nic i raczej żadna z drużyn nie odda zycia za defence :-)
Dość znamienny jest taki fakt,ze im dalej w Eurolidze,tym wiecej oczek pada w grach z udziałem obu ekip.
oddam życie za defense!!!:) Linia rzeczywiście niska jak diabli i jej nie zagram aleeeee na over w tym meczu żadnego eurocenta bym nie postawił...
|
Do góry
|
|
|
|
#482046 - 25/01/2006 12:50
|
member
Meldunek: 20/12/2005
|
Ja też dzisiaj stawiam na Efes ale bez jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia. Po prostu kieruję się wysokim kursem i przeczuciem. Pewny jedynie wydaje mi się over w tym meczu bo obie drużyny ostatnio dużo rzucają.
|
Do góry
|
|
|
|
#482047 - 25/01/2006 12:58
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
Quote:
Lietuvos-Efes 2
hmm,kursy po 2,7 na gosći,troche dziwne,Wilno już się wyszalało i powoli wraca do swojego miejsca w szeregu,ostatnio sa w dołku,dwie wtopy.Skoro wygrała tam Barsa,to tymbardziej Efes może3,szczególnie,ze to mecz o conajmniej drugie miejsce w grupie.Handi w granicach 5,6 biore w ciemno na Turków,a i napewno singielek na nich pójdzie,coprawda Wilno mocno z obwodu,sieczą trójki,ale Efes dobrze bronii też z obwodu ma kim grać(Grangwer,Domercant i Popovic).A co najważniejsze,to Efes ma mocną ekipe na deskach,co zniweluje kolejny atut gospodarzy,zbiórki. Wiem,ze pierwszy mecz wygrali Litwini 20 punktami,dając rzucić Efesowi 50 punktów,ale moim zdaniem teraz sa inne czasy i czas na rewanż.
Mój jedyny bet na dziś z Eurobasketu to własnie Lietuvos... nie oglądam sie na porażkę z Barceloną...Litwini grali tam bez dwóch podstawowych grajków...co do meczu w Atenach Olimpiakos musiał wygrac i wygrał...nie wiem czy sedziowie nie pomagali(Adik cos o tym wie) Efes to chyba najbardziej przeceniana druzyna w Elidze...nie daje im najmniejszych szans na F4... na deskach bedzie rzadził Javtokas...z nim takie drwale jak Priacin czy Peker nie mają najmniejszych szans...obwód...z przymruzeniem oka można powiedziec ,ze jest porównywalny a na skrzydłach moim zdaniem miazga po stronie Rytasu... stawka mi sie podoba...hp tez... Lietuvos -4.5 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#482048 - 25/01/2006 13:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Panathinaikos-Malaga over 158,5 linia spokojnie do przeskoczenia.Ulker rzucił 69 pkt siena 79 i Real 71 to Malaga również nie stoi na straconej pozycji.75 pkt spokojnie do zdobycie jak nie wiecej.Do tego dobra forma strzelecka gospodarzy i overek wejdzie.
Prokom-Olympiakos under 148,5 No jak dla mnie linia za wysoka.Obie ekipy raczej mniej rzucają.Goście walczą o awans wiec spodziewam sie dobrej gry w obronie.W pierwszym meczu obie ekipy zdobyły 135 pkt.Teraz się pprawia ale 148 nie przekroczą.
Lietuvos-Efes over 146,5 Efes na wyjazdach rzuca ponad 70 pkt.Dziś uważam że bedzie to wyrównany mecz i nie powtórzy sie sytuacja z pierwszego meczu gdzie Efes u siebie poniósł wysoką porażke rzucając tylko 51 pkt. Jeszcze mam na oku mecz Sieny ale już wszystko o nim zostało napisane. Życze wysokich wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#482050 - 25/01/2006 13:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/05/2003
|
Nie wiem czy bylo... Djordjevic trenerem AJ Mediolan! Władze Armani Jeans Mediolan rozczarowane wynikami swojego zespołu w lidze włoskiej (7. miejsce) oraz Eurolidze postanowiły zwolnić dotychczasowego trenera Lino Lardo. W jego miejsce zatrudniono dość niespodziewanie jednego z najlepszych graczy dawnej jugosłowiańskiej szkoły koszykówki, Aleksandra Djordjevicia (38 lat). jak dla mnie jutro Maccabi... 
|
Do góry
|
|
|
|
#482051 - 25/01/2006 14:58
|
old hand
Meldunek: 18/09/2005
|
Pamiętam jak nie tak dawno wielu, a nawet większość stawiała na Milan z Prokomem, jak się skończyło każdy widział. Wtedy ja miałem postawione na Prokom i wygrałem, no ale przejde do rzeczy. Prokom gra już praktycznie o nic, Olympiakos natomiast gra o wyjście z grupy na które ma duże szanse jeśli dziś wygra. To że Olympiakos nie wygrał jeszcze na wyjeździe to o niczym nie świadczy, każda passa kiedyś się kończy (Chelsea ostatnio 1-1, czy Juve z Chievo 1-1) i myślę że właśnie dziś się skończy. Dlatego postawiłem dziś na Pireus, które przecież na wyjazdach w swojej lidze, napewno lepszej niż polska gra dobrze (4-2). Może akurat w Eurolidze im nie idzie za dobrze na wyjazdach.
|
Do góry
|
|
|
|
#482052 - 25/01/2006 17:51
|
veteran
Meldunek: 16/02/2005
|
Nikogo tutaj nie kusi Malaga?  Wiem, wiem... Niby faworytem jest Panathinaikos - najlepszy bilans w Eurolidze, własny parkiet, ale... Obie drużyny są już pewne awansu do II rundy, więc raczej nie będą się zabijać o zwycięstwo. Potencjał ofensywny obu drużyn - podobny, wydaje się, że każdy wynik jest możliwy... Więcej szans daje jednak Maladze. Czemu? Po pierwsze: w pierwszym meczu tych drużyn Malaga przez długi czas była nie do zatrzymania, prowadziła już prawie 20 punktami i Panathinaikos dopiero w IV kwarcie powalczył. Po drugie: mam wrażenie, że Zeljko Obradović, mając już świetną pozycję w lidze greckiej i w Eurolidze, zaczął przygotowywać zespół na marzec, kwiecień, bo dopiero wtedy tak na dobrą sprawę rozstrzygnie się walka o triumf w Eurolidze. Ostatnie wyniki Panathinaikosu dają do myślenia... Możliwe, że Grekom brakuje świeżości (męczarnie ze słabiutkim Partizanem w EL i Iraklisem w greckiej A1), że są teraz w jakimś mikrocyklu treningowym i że ważniejsze dla nich jest budowanie formy na Final Four niż nic nie znaczące zwycięstwa w środku sezonu  Zachęca też kurs na Malagę: 3,8 w gamebookers np.  Przyznacie chyba, że kurs 3,8 na zespół, który w ostatnich dwóch miesiącach nie przegrał w Eurolidze, a w hiszpańskiej ACB bez trudu ograł w tym czasie Real i Barcelonę (na wyjazdach) to lekka przesada?  pozdruffki!
|
Do góry
|
|
|
|
#482054 - 25/01/2006 18:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/04/2005
|
andj kusi kusi  ja czekałem z niecierpliwością aż Unibet wystawi ten mecz i od razu wziełem piekne 4.25 na Unicaje. Dla mnie to najlepszy typ dzisiejszego wieczoru. Wydaje mi się że dzisiaj Panathinaikos nie zagra najmocniejszym składem, gdzieś to słyszałem ale to nie potwierdzone info więc nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Nie mniej jednak dzisiaj: Unicaja Malaga @4.25 i na drugim kuponie z innymi zdarzeniami TAU Ceramica. Pozdro andj 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|