#481981 - 18/01/2006 14:01
Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06 cz.3
|
newbie
Meldunek: 01/11/2005
|
jak myslicie czy slaby milan ma jakas motywacje aby pokonać cibone.czy aek ma jeszcze jakies szanse bo moim zdaniem marne nawet jak wygraja z tau
|
Do góry
|
|
|
|
#481983 - 18/01/2006 18:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Quote:
kto wie gdzie mogę śledzić w internecie mecz Armani Jeans Milano (ITA) - Cibona VIP
www.euroleague.net 
|
Do góry
|
|
|
|
#481985 - 18/01/2006 20:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
Quote:
Benneton-Zalgris gra jutro czy dzis ?
post wyzej jest oficjalna strona euroligi na ktorej jest terminarz etc.
Benetton Treviso vs. Zalgiris Kaunas 19 Jan. 20:45 20:45
|
Do góry
|
|
|
|
#481986 - 18/01/2006 20:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Quote:
Benneton-Zalgris gra jutro czy dzis ?
jutro,nie czytasz włsokich gazet?? 
|
Do góry
|
|
|
|
#481990 - 18/01/2006 22:12
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/06/2004
|
prokom i duma  .Jaka ta Polska jest taka jest, ale prosze nie rob z niej najgorszej... ps. zaprawde powiadam Ci, ze szkoda nawet sredniej stawki 
|
Do góry
|
|
|
|
#481991 - 18/01/2006 22:31
|
Carpal Tunnel
|
Prokom win z Barceloną away  Nie do wiary , strefa 11... cieszę się totti_zks , że są jeszcze tacy patrioci jak Ty... ale nie wierzę że Prokom będzie w stanie powalczyć... nawet w to nie wierzę.. bo co innego Armani u siebie , a co innego Barca away... zwłaszcza że , jak mówisz , nie zagra Dalmau... zastanawiam się tylko nad handi...  Ja gram Barca + Benetton + Maccabi Benetton , bo Żalgiris grając away z rywalem z "wyższej półki" tj. Climamio i TAU gubi się i nie umie znaleźć rytmu... osłabieniem na pewno będzie zwolniony Ed Cota... Litwini mają praktycznie zapewniony awans (bilans 7-3) co innego Benki , porażka jutro może im nieco skomplikować sprawę awansu... Osłabieniem na pewno jest brak Matteo Soragny i Nikosa Zisisa, ale wierzę że dobrze dysponowani Goree , Nicholas i Siskauskas wygrają niezwykle ważny mecz dla Włochów... Maccabi , bo Efes zgubił gdzieś formę z października/listopada... porażka z Ulkerem u siebie, 62-74 nie jest zbyt dobrym prognostykiem... A Maccabi , niesione wspaniałym dopingiem we własnej hali (Nokia Arena), odnalazło swój rytm...Gra po prostu piękną , ofensywną , przemyślaną , i przede wszystkim skuteczną koszykówkę... nie wierzę że Efes jest w stanie zatrzymać tą izraelsko-amerykańsko-chorwacką lokomotywę... Tripel , 1,89 7/10 Pozdrawiam... 
|
Do góry
|
|
|
|
#481992 - 18/01/2006 23:00
|
addict
Meldunek: 26/05/2005
|
Quote:
prokom i duma .Jaka ta Polska jest taka jest, ale prosze nie rob z niej najgorszej... ps. zaprawde powiadam Ci, ze szkoda nawet sredniej stawki
Co to ma być ??Frajerze trzabyło mi napisać tą infromacje na priva bym Cie odpowiednio potraktował a nie zaśmiecać temat głupotami.Jesteś cwany graj sobie 1 za 1.08 to sie bardzo mocno wzbogacisz.Gdyby nie fakt że osobiście znam Adama Wójcika i po rozmowie włąsnie z nim zdecydowałem sie wziąść ten mecz.Jak jesteś skąpy to szkoda Ci średniej stawiki tyle miałem ci do powiedzenia.Jesteś kozakiem - ale taki z nosa !! Pozdro dla Bursztyka a naprawde widzialem ostanie mecze barcelony i bardzo przeciętna drużyna do ogrania-serio jeszcze po tym kursie - można zaryzykować.Pozdro dla wszystkich. 
|
Do góry
|
|
|
|
#481993 - 18/01/2006 23:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/06/2004
|
1.Naprawde Twoja znajomosc z adamem (jaka by ona nie byla, z gazet czy ogladania meczy w tv) nie przekonuje mnie do zagrania na prokom. 2.odpowiedzialem Ci w sposob kulturalny, a twoja riposta swiadczy jakim jestes prostakiem  3.Mysle ( a nawet jestem pewien), ze jestes kolejnym brudem, ktory jest tu po to, aby siac zamet  4.I na koniec prosba do modow o skasowanie postow dotyczacych mojej "polemiki" z totti_zks 
|
Do góry
|
|
|
|
#481994 - 18/01/2006 23:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Quote:
Fc Barcelona - Prokom Trefl Sopot 2 kurs 8 expekt
Piszcie co chcecie ale ja szukam underdoga w tym meczu.Ostanio grałem 3 razy na Barce i 3 razy mi zjebała kupon 2 razy w eurolidze i 1 raz w lidze.Ale przejdźmy do rzeczy.Niestety Prokom jedzie do Barcelony osłabiony bramkiem Christian Dalmau - ostnio jednego z najlepszych graczy z Sopotu.Licze że Prokom powalczy a Barcelona ostanio nie błyszczy.Widać że w tej drużynie panuje jakiś kryzys a Prokom skazywany na sromotną porażke będzie walczył i coś zawalczy.Chłopaki nie mają nic do stracenia i po rozmowie z Adamem Wójcikiem jestem w stanie zagrać za średnią stawke na ten mecz.Adam osobiście przyznał mi że władze przeznaczył dość pokaźną premie za dobrą postawe zawodników w Bacelonie tak więc chłopaki napewno łatwo skóry nie sprzedadzą tym bardziej że mogą liczyć na dofinansowanie od klubu.Tak więc moim skromnym zdaniem Prokom może sprawić niespodzianke i wygrać z Barcą która w tej edycji Euroligi poniosła nie jedną porażke.Cała Polska jutro trzyma kciuki za PROKOM BO TO JEST DUMA POLSKI !!
sorry,ale nie mogłem się powstrzymać: 
Nie wiem,co Ci naopowiadał Oława ,ale jeżeli jutro Prokom(bez Dalmau zresztą) nie przegra więcej niż 10 punktami,to Ci zwróce tą średnią stawke...  Nie wiem czy zauważyłeś,ale Barcelona właśnie zakończyła swój kryzys,ograła Efes,wygrała pewnie w Wilnie i jutro pojedzie z Sopotem, jak z podarym swetrem, i nie pomoże nic,choćby nawet szejk Kataru ufundował Prokomom im po milion $$$ ,za wygraną. Trefl to najsłabszą ekipą tej grupy do spółki z Milanem i nawet gdyby zagrali mecz dziesięcolecia klubu,to i tak z tym składem i trenerem to se mogą ,ale w kamyki... I nie pisz,że to jest duma Polski,bo myśle,że po za Tobą i grupką kibiców z Sopotu,nikt tak nie mysli 
Aha,w sobote omal się ciężko nie połamałem,spadając z krzesła,gdy w regionalnej TV podali,że Pacesas zajął trzecie miejsce w jakimś śmiesznym rankingu sportowców Pomorza(nawet moja kobitka się uśmiała,choć była tylko 4 razy na Eurolidze i nie bardzo wie,czym się rózni rzut osobosty od obrony strefą... )
|
Do góry
|
|
|
|
#481995 - 18/01/2006 23:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Barcelona miala sporo problemow, ale pisanie, ze to przecietna druzyna, jest nieco smieszne. Jesli to jest przecietna druzyna, to jak okreslimy Prokom?
Przede wszystkim problemem dla śledzi bedzie obrona Barcelony, w zespole Prokomu brakuje kreatywności i pomyslu na gre (Pacesas sie skonczyl, albo dobra - konczy się), te kreatywnosc ma Dalmau, ale jego w Hiszpanii na parkiecie nie zobaczymy. Jaka bedzie koncepcja gry w ataku? Jagodnik bedzie ciskal przez rece, ale jego ostatnie wystepy nie napawają optymizmem.
Ivanovic wie co robi i Barcelona jeszcze pokaze w tym sezonie, ze na wiele ich stać. Wszyscy zapominamy o tym, że najwieksze kluby buduje sie nie na caly sezon, a na jego koncowke, mysli sie o Final Four, o play offach, tam jest inna mentalnosc i inne przygotowanie zarowno kondycyjne, jak i rzutowe (chociazby rozklad treningow, silowych/technicznych/taktycznych). 'Im dalej w las' tym trudniej bedzie wygrywac z potentatami, a slowa Pacesasa, ze 'kryzys jest za nami' sa troche smieszne, zwlaszcza, kiedy wypowiada je potencjalny lider zepsolu, ktory zawodzi na calej linii. Z tygodnia na tydzien barcelona bedzie mocniejsza, z tygodnia na tydzien beda o kolejna galaktykę przed Prokomem.
Barcelona przez ostatni tydzien rozegrala 2 bardzo dobre spotkania i nie widze zadnych szans dla Prokomu na odniesienie zwyciestwa. Co wiecej, jestem niemal pewny, ze bedzie to wysoka porazka, bez jakiegokolwiek cienia watpliwosci, kontaktu, zludzenia, ze zwyciestwo bylo w zasiegu reki. Dziesiatki rzutow z obwodu nie zadzialaja przy skutecznie dzialacej, aktywnej obronie Barcelony - bedzie sporo strat, sporo kontr, sporo akcji 2+1, sporo trojek i porazka tez bedzie spora. Prokom po prostu nie wytrzyma tempa tego spotkania, bo roznice w przygotowaniu fizycznym tez bedzie mozna zobaczyc jeszcze przed przerwą.
Zawsze wierzylem w Prokom i w sumie dalej w nich wierze, ale nie wierze w mity, science-fiction i inne teorie (jak np. taka ze 11 wrzesnia WTC zaatakowal bin Laden), ktorym brakuje logiki.
Powodzenia z typem na Prokom, bo jednak zwyciestwo w Barcelonie dawaloby jeszcze jakies teoretycznie szanse na wyjscie z grupy...
|
Do góry
|
|
|
|
#481996 - 19/01/2006 02:09
|
Carpal Tunnel
|
Kilka typków na dziś Unicaja Malaga over 72,5 1,85 Sportingbet 7/10Mecz pomiędzy Sieną a Malagą... Linia wystawiona przez Sportingbet na zdobycz punktową Unicaji jest dosyć niska...Unicaja to drużyna która rzuca sporo... Ostatnio : w lidze 88 away Real , 77 home z CSKA , 83 away Ulker w eurolidze , w meczach ze Sieną dotychczas : 82 , 75 , 71 , 79 , 87... Siena natomiast u siebie straciła : 75 z CSKA , 74 z Ulkerem , oraz w niedzielę , w lidze z Roseto away 76... Mecz jest bardzo ważny dla Sieny , która przegrywając , może sobie zamknąć drogę do awansu... a więc spodziewam się dosyć szybkiego meczu jak na warunki włosko - hiszpańskie ;-) czyli ok. 150-155 punktów... Jestem przekonany że Malaga rzuci 73 lub więcej... Kaya Peker over 10,5 1,70 BAW 9/10Maccabi gra z Efesem... mecz będzie na pewno overowy... myślę że linia 160 punktów spokojnie pyknie..a Kaya Peker (13,3 ppg.) , zawsze zdobywa sporo punktów...ostatnio w lidze z Ulkerem u siebie (porażka 62-74) rzucił 12 , wcześniej z Olympiakosem 21 , a w pierwszym meczu z Maccabi , kiedy Efes wygrał 90-88 , Kaya rzucił 17 punktów... spodziewam się że jutro rzuci więcej niż 10... jest to zawodnik na którym trener Oktay Mahmuti musi oprzeć grę w ofensywie , myśląc o zwycięstwie... Barcelona - Prokom (handi 0-13) 1 1,97 Pinnacle 8/10No cóż... z wielką przykrością typuję ten mecz... Ale Prokom zostanie jutro rozstrzelany przez Barcelonę... Również z przykrością , muszę stwierdzić , że Pacesas (lider zespołu z Sopotu) mówiąc `kryzys jest już za nami` myli się... to dopiero początek... Barca ma bilans 5-5 i wygrała 2 mecze z rzędu.. z Efesem home 79-74 i z Lietuvosem 71-61 away... świadczy to o spodziewanym od dawna ;-) wzroście formy graczy z Katalonii , Navarro po kilku neico gorszych meczach odnalazł drogę do kosza :-) i rzucił Lietuvosowi 18 punktów.. Thornton 14.... a jest jeszcze Kakiouzis , Williams i Fucka , oraz dość himeryczny , ale dobry Basile... a co najważniejsze wreszcie jest forma i gra się klei... Co można powiedzieć o Prokomie , poza tym że nie zagra Dalmau? Hmm , mówić można dużo... ale ... naprawdę nic dobrego... Kijewski mówi że Prokom stać na niespodziankę... ale co ma mówić? Robi dobrą minę do złej gry :-) Myślę że Kijek znowu nakaże swoim koszykarzom zbudować grę w tym spotkaniu na rzutach zza lini 6.25 co będzie gwoździem do trumny mistrza Polski... Przewiduje dobry dla Prokomu scenariusz, czyli jakieś -15.... Benetton - Zalgiris (handi 0:5,5) 1 1,85 Gamebookers 7/10Litwini awans już praktycznie zapewniony , a dla Benettonu arcyważny meczyk...Żalgiris słaby na wyjeździe , 74-93 z TAU  , Benetton mocny u siebie...Zwolnieni Cota i Ayuso , wbrew pozorom będą sporym osłabieniem... Nicholas + Goree + Siskauskas = home win  No to tyle Pozdrawiam i powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#481997 - 19/01/2006 10:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Bursztyk typ na over Kaya Pekera wydaje mi się też godny uwagi.Jednak jest jedno ale.W statystykach zauważyłem że czasami mało gra.W meczu z Barceloną 18 min z Lietuvos 6.45 min, z Milano 18,15 i w drugim meczu z Barcą tylko 12min.Czym było spowodowane takie rzadkie przebywanie na parkicie.Jeżeli dzisiaj byłaby pewność ze zagra minimum 25 min to o przekroczenie tej granicy jestem pewny.Tylko czy zagra tak długo.
|
Do góry
|
|
|
|
#481998 - 19/01/2006 13:09
|
addict
Meldunek: 17/03/2005
|
Quote:
Zawsze wierzylem w Prokom i w sumie dalej w nich wierze, ale nie wierze w mity, science-fiction i inne teorie (jak np. taka ze 11 wrzesnia WTC zaatakowal bin Laden), ktorym brakuje logiki.
to kto wg twojej teorii stoi za zamachami na wtc? 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|