Strona 17 z 21 < 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 21 >
Opcje tematu
#480689 - 12/01/2006 12:56 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Quote:

Quote:

2.Ludzie zabieracie głos w portalu , który łamie prawo i za to również powinien ponieść konsekwencje , bo jak nazwać reklamy Sportingbetu na www.mecz.pl .chyba że pan Conrad uważa ,że Sportingbet odprowadza podatki do skarbu państwa i z tego względu jest firmą cacy - cacy.

Kołtoń ze swoim Przegladem Sportowym tez juz chyba dawno powinien siedziec

Do góry
Bonus: Unibet
#480690 - 12/01/2006 13:05 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Meldunek: 10/01/2006
Jeżeli reklamuje buka , który nie płaci podatków i działa nielegalnie jak na forum sami piszecie , to czemu nie?
Prawo powinno byc takie samo dla każdego .

Do góry
#480691 - 12/01/2006 13:16 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
ds Offline
enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
Quote:

Jeżeli reklamuje buka , który nie płaci podatków i działa nielegalnie jak na forum sami piszecie , to czemu nie?
Prawo powinno byc takie samo dla każdego .

Chłopie jesteś żałosny z tą swoją demagogią. Apel do admina - zamknijcie ten temat bo nic nowego do dyskusji już nikt nie wniesie, a teksty w stylu 'prawo ma być równe dla wszystkich' to możesz sobie dzieciom w przedszkolu opowiadać. Expekt dał ciała, a kolega grzegorz jeszcze bardziej. To jest ich wewnętrzna sprawa do załatwienia, więc od pozostałych grajków w Polsce i domeny mecz.pl ODPIERDOL SIĘ raz zawsze.

Do góry
#480692 - 12/01/2006 13:18 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
kamiltum Offline
newbie

Meldunek: 04/08/2005
Ludzie, ale glupoty piszecie !! Przeczytajcie regulamin MB albo pierwszego lepszego banku i dopiero sie wypowiadajcie. Konto bankowe danej osoby, bank moze w kazdej chwili zablokowac (nawet nie podajac przyczyny)! I to jest zgodne z regulaminem ktory akceptowaliscie przy rejestracji (trzeba bylo czytac to, co sie podpisuje). Druga sprawa zwrot reszty kwoty do expekta juz taka prasta nie jest, musi (chyba) sprawa zostac wyjasniona przez sad, lub exp musi udowodnic, ze zaszla pomylka - czyli w tym problemu nie bedzie miec. Co do firm wyndykacyjnych i wizyt "pudzianow" - ludzie, mniej tv, bo to zalosne co piszecie, kwoty 200-300 zl moze i tak ludzie prywatni "sprzedaja" firma windykacyjnym, ale nie firma, ktora jest w kilku krajach, ona moze ew. sprzedac dlug powaznej firmie i nawet jak przyjdzie "pudzian" to bedzie rozmawial w kulturalny sposob i o zadnej przemocy nawet nie moze byc mowy!
P.S. moze jakis buk bedzie przyjmowal zaklady, czy kasa zostanie zwrocona czy nie ? ja stawiam, ze kase bedzie musial oddac predzej czy pozniej

Do góry
#480693 - 12/01/2006 13:19 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

oj język godny pożałowania i chamstwo wręcz żenujące . to co miałem napisac napisałem . Pozdrawiam wszystkich nawet wyjatkowo chamskich ludzi jak człowiek powyżej.

Do góry
#480694 - 12/01/2006 13:20 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
mankey Offline
addict

Meldunek: 02/01/2005
SKoczkowie przeciez noasza na kaskach reklame bAW , wokoło barierki tez z BAW , czyli nie jest to coś złego . Poprostu Conrad darzy symapta Sportingbet i to jest jego wybór.Nie jest to zakazen ziomus.

Do góry
#480695 - 12/01/2006 13:22 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
pirron85 Offline
stranger

Meldunek: 14/12/2005
moim zdaniem nic grzegorzowi zlego ze strony expekta stać się nie może (przynajmniej z prawnego punktu widzenia) otóż gdy chlopaki z expa zorientowali sie że 17000 euro popłynęło im z konta to byli zdolni tylko do zablokowania konta w moneybookers ale nalezy się zastanowić czy firma obracająca milionami euro i dysponująca sztabem swietnych prawników zarabiających pewnie po 17000euro miesięcznie przez cały ten czas nie może postraszyć grzegorza konkretnym przepisem który zobowiazywałby go do oddania kasy, chodzi prawdopodobnie o nieuregulowaną sytuacje prawna bukmacherki internetowej w Polsce dlatego też expekt nie może pociągać do odpowiedzialności obywateli RP. Jedyną "bronią" expa okazuje się piotr trzydziestyczwarty który na 90% jest odpowiedzialny za spowodowanie manka w kasie maltańskiej kasie i od kilku dni powtrza że winna jest diabelska chciwość grzegorza że expekt na pewno do niego sie dobierze oraz pisze kolejne "ostatnie posty" w tej sprawie, a tak na prawde to już się sam w tym pogubił. wszystko mzależy od tego jak zachowa się moneybookers jezeli odda pieniadze expektowi to trudno ale tak czy inaczej expekt nie odzyska całej reszty kasy, którą pan trzydziestyczwary raczył przekazać grzegorzowi

Do góry
#480696 - 12/01/2006 13:22 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Kamiltum w koncu napisaleś przemyslanego posta . Widac sa jeszcze ludzie inteligentni . według mnie kasę tez bedzie musiał oddać , chyba ze exp zabawi sie w swietego mikołaja i wliczy to w koszta jako stratę ., ale czy ktos wierzy w dziadka mroza?

Do góry
#480697 - 12/01/2006 13:24 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

nigdy nie pisałem ze jestem z expa to wasze teorie.

Do góry
#480698 - 12/01/2006 13:31 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Quote:

SKoczkowie przeciez noasza na kaskach reklame bAW , wokoło barierki tez z BAW , czyli nie jest to coś złego . Poprostu Conrad darzy symapta Sportingbet i to jest jego wybór.Nie jest to zakazen ziomus.

czyli buka internetowego, jakiegokolwiek nazywa sie złodziejem , klnie się go bo nie płaci podatków , ale juz jego reklama to nic złego cacy cacy , kasę jaka wyklada na konkursy to nic złego cacy , cacy.
Ot podwójna moralność Kalego!!!!

Do góry
#480699 - 12/01/2006 13:50 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

i nie chodzi mi o conrada , ale o wypowiedzi userów , a sportingbet to buk na wysokim poziomie i ze go conrad lubi to swiadczy ze ma dobry gust i glowe na karku.

Do góry
#480700 - 12/01/2006 14:00 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Happy Birthday kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Czlowiemu - SKOŃCZ. Ile razy pisales że to Twój "ostatni post" ??

Do góry
#480701 - 12/01/2006 15:26 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Don Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2002
Ta sprawa w tym momencie toczy się tylko i wyłącznie a aspekcie moralnym, w żadnym wypadku prawnym. I na 99% tak pozostanie, ponieważ Expekt nie podejmie żadnych kroków prawnych na terenie Polski. Dlaczego ? Bo takie u nas prawo
Z jednej strony ustawa o zakładach wzajemnych a z drugiej strony ustawa o wolnym przepływie środków w UE.

Wątpie żeby Expekt zaryzykował nagłośnienie tej sprawy, bo to by było niekorzystne dla graczy którzy chyba ukrywają fakt grania u internetowych bukmacherów, a co za tym idzie - niekorzystne także i dla Expekta.

Nie ulega wątpliwości, że to Expekt popełnił błąd. Przecież Grzegorz niczego nie ukradł (w aspekcie prawnym oczywiście), tylko Expekt sam dobrowolnie przesłał mu pieniądze, kwestia czy udowodniłby, że to rzeczywiście była ponyłka a nie pieniądze które wygrał ? Przecież taką historię elektronicznych transakcji (historia konta gracza) można łatwo "przerobić" i to nie mógłby być raczej ewentualny dowód w sprawie. Więc jaki niby dowód Expekt przedstawiłby, że Grzegorz tych pieniędzy naprawdę nie wygrał ??

Oczywiście mówię w kontekście prawnym tej sytuacji (tutaj zdecydowana przewaga po stronie Grzegorza moim zdaniem i niech nikt go nie straszy komornikiem czy sądami, o ile do takiej rozprawy wogóle by miało dojść to chyba na Malcie ) natomiast oczywiste, że jeśli chodzi o kwestie moralną to wiadomo że Grzegorz po prostu skorzystał z okazji i ... no właśnie, chyba jednak ukradł pieniądze. Trzeba rzecz nazwać po imieniu, jeśli wiesz że te pieniądze nie należą do ciebie i że otrzymałeś je w wypadku pomyłki to nie odesłanie ich z powrotem (albo przynajmniej nie ruszanie ich do wyjaśnienia) jak inaczej nazwać ?
Ale rozumiem doskonale, że ciężko się było opanować, duża kasa - duża pokusa. Dlatego pewnie każdy z nas miałby poważny dylemat w takiej sytuacji...No ale fakt faktem że to jest kradzież i nie ma co się z tym sprzeczać.

To tyle jeśli chodzi o kwestie prawno-moralne z mojej strony
Podstumowywywywuwuwując jeśli sam nie oddasz dobrowolnie tych pieniędzy to Expekt ich nie może w inny sposób wyegzekwować. Dlatego kwestia ich zwrócenia (albo tego co z nich zostało) leży tylko w twojej dobrej woli (albo w sumieniu)

Aha, jeśli chodzi o Moneybookers to faktycznie jest jeden punkt regulaminu, wg którego nie ma możliwości zwrócenia pieniędzy ale był już przypadek (np ja taki miałem :P) i jednak cofnęli transakcję, więc tak naprawde to cholera wie co oni mogą a czego nie mogą zrobić. Jaka to nieobliczalna firma to chyba każdy zdążył się już przekonać. Moim zdaniem te pieniądze, które zostały na koncie na 99% wrócą do Expekta i ich już nie odzyskasz.

Do góry
#480702 - 12/01/2006 18:34 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
kamiltum Offline
newbie

Meldunek: 04/08/2005
Quote:

kwestia czy udowodniłby, że to rzeczywiście była ponyłka a nie pieniądze które wygrał ? Przecież taką historię elektronicznych transakcji (historia konta gracza) można łatwo "przerobić" i to nie mógłby być raczej ewentualny dowód w sprawie. Więc jaki niby dowód Expekt przedstawiłby, że Grzegorz tych pieniędzy naprawdę nie wygrał ??

To, ze nie wygral mozna banalnie udowodnic! Expekt napewno ma cale archiwum zakladow, po drugie jest cos takiego jak LOGI ktore mozna sprawdzic, a na to expekt juz nie ma wplywu (chodzi mi o logi u dostawcy internetu).

Do góry
#480703 - 12/01/2006 21:02 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Meldunek: 29/10/2004
kamiltum: logi u dostawcy internetu pokaza kiedy i ile wygralem w expekt? chyba kpisz... a jak wygralem w tym konkursie swiatecznym pod choinke 15 000EUR to tez logi dostawcy to pokazuja? nie wiem naprawde co Ty piszesz...
piotr34: co bylo nagroda w Twoim szybkim konkursie na poparcie expekta mozesz zdradzic? moze 100% bonus up to 200PLN w expekt?
Trzecia sprawa jak expekt zaproponuje ugode to wejde w nia dla czystego sumienia, ale jak beda chcieli na wszelkie sposoby straszyc zebym oddal co do grosza to watpie...

Do góry
#480704 - 13/01/2006 00:40 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Loony25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2005
Śledze ten wątek i o ile na początku wyglądało to wszystko ciekawie tak teraz przerodziło się w jakąś żałosną dyskusję typu "exp jest the best, bije konkurencje itp." Pan Piotr z poważnego człowieka stał się "dzieckiem" , ktore samo nie wie czego chce.
Wątek chyba ze 2 h czytałem , teraz żałuje bo nic konkretnego z niego nie wynika a tylko bezowocna , żałosna dyskusja typu "Cmoknijcie mnie w popmke nic wam nie oddam i "exp jest the best, robimy zrzutkę"itp.
Normalnie jakby dwoje małolatów robiło se tutaj jaja z nas userów...takie jest moje zdanie..

Do góry
#480705 - 13/01/2006 01:05 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Corkman Offline
journeyman

Meldunek: 29/10/2004
Quote:

Normalnie jakby dwoje małolatów robiło se tutaj jaja z nas userów...takie jest moje zdanie..

Ciekawe,mam to samo wrazenie...

Do góry
#480706 - 13/01/2006 06:17 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Witam , a więc tak:
1. Wersja pesymistyczna dla Grzegorza . Nie życzę mu tego :
Powołuję się na rozmowę z człowiekiem , który w miarę się dobrze na tym zna , ale nie da głowy ,że Expekt tak postąpi:
PROCEDURA:
1. Wszyscy ci , którzy piszą ,że Expekt nie może pozwać Grzegorza przed Polski sąd mają rację . Expekt to nie idioci też dobrze o tym wiedzą i tego pewnie nie zrobią , ale są inne mozliwości . Oto one :
1. SPRAWA ODBĘDZIE SIĘ PRZED SĄDEM ANGIELSKIM .
2. OBECNOŚĆ OSKARZONEGO W TYM WYPADKU GRZEGORZA NIE JEST TAM WOGÓLE WYMAGANA. SPRAWA TOCZY SIĘ BEZ JEGO OBECNOSCI W SĄDZIE .WSZYSTKO TO IDZIE BARDZO SZYBKO I SPRAWNIE.
3. JEŻELI WYROK SĄDU BĘDZIE SKAZUJĄCY TO :
A. JEST JAK NAJBARDZIEJ MOŻLIWA EKSTRADYCJA ( POD WARUNKIEM ,ŻE POLSKA MA PODPISANĄ ODPOWIEDNIĄ UMOWĘ Z WIELKĄ BRYTANIĄ . ) . WTEDY GRZEGORZ TRAFI DO ANGIELSKIEGO WIĘZIENIA GDZIE ODSIEDZI KARĘ . JEŻELI POLSKA TAKIEJ UMOWY NIE MA WTEDY WYROK SĄDU JEST NIE ZNACZĄCYM ŚWISTKIEM PAPIERU I NIC EXPEKT MU NIE ZROBI .

OSOBISCIE TROCHĘ OBECNOSC NA TYM FORUM MNIE OGLUPIŁA CÓŻ MOJE RYZYKA .NIKT TU NIE ROBI SOBIE Z USERÓW KOMEDII . PRZYKRE JEST TYLKO ,ŻE WIELU Z TYCHŻE USERÓW Z DRWINĄ ODNOSI SIĘ DO ŚWIĘTEJ ZASADY:
WŁASNOŚĆ PRYWATNA JEST ŚWIĘTA , ALE TO JUŻ SPRAWA WASZYCH SUMIEŃ .MAM NADZIEJĘ ,ŻE WAM NIKT NIGDY NICZEGO NIE UKRADNIE . I POWTARZAM ,ŻE MOIM ZDANIEM GDYBY GRZEGORZ ZAREAGOWAŁ CZASOWO TO EXPEKT BY TO DOCENIŁ .
POZDRAWIAM.

Do góry
#480707 - 13/01/2006 06:18 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

WERSJA OPTYMISTYCZNA:
MAM NADZIEJE ZEDO UGODY Z EXPEM MIMO TO DOJDZIE BEZ ŻADNYCH SĄDÓW Z KORZYSCIĄ DLA OBU STRON.

Do góry
#480708 - 13/01/2006 06:24 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

jest jeszcze mozliwosć sprawy sądowej na malcie , ale jest taka sama zasada : podpisana umowa ekstradycyjna z tym krajem i grzegorz trafia za kraty , jezeli nie ma takiej umowy to expekt jest bezradny.

Do góry
Strona 17 z 21 < 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 21 >

Moderator:  rafal08