Strona 9 z 21 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 20 21 >
Opcje tematu
#480529 - 10/01/2006 18:29 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Meldunek: 29/10/2004
Ja od początku stoję przy swoim wypłacałem kilka dobrych razy kasę od nich nic nie znikało z konta czyli mieli problemy za którymś razem drugiego czy 3 dnia znikło spoko miedzy czasie wykonalem szereg operacji w roznych bukach i nigdy nie logowalem do moneya bo przewaznie nie potrzeba wyskakuje formularz i wpisuje sie kwote w pewnym momencie zorientowalem sie ze expekt przeslal mi z 90% za duzo bo taka kasa nie operowalem no ale teraz bede dzwonil wyjasnial? nie mam na to czasu i nerwow ... gram dalej end of sotry

Do góry
Bonus: Unibet
#480530 - 10/01/2006 18:35 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Mysle ze expekt musi powaznie to wyjasnic w swoim dziale finansowym potem proponowac mi jakies rozwiazanie biszop czy Ty bys poszedl z rana i przelal te pieniadze jak by ci expekt napisal ze wyslalismy ci nie wiem 500zl wiecej a ty masz 3000 na koncie i jakos ci to umknelo ze nie wyplacales od nich a masz sorry jestem w tej sytuacji chyba po stronie wygrywajacej i w ich interesie jest przekonac mnie ze oddaj to dostaniesz bonusa porzadnego czyli oddaj iles %

bez obrazy ale przypomnij sobie zasady interpunkcji bo az oczy bola jak sie czyta Twoje wypowiedzi.

Co maja wyjasniac?? ktos popelnil blad, zdarz sie bo jestesmy tylko ludzmi, zarowno po jednej jak i po drugiej stronie.
Pytasz co ja bym zrobil, jak tylko zobaczylbym ze stan mojego konta zwiekszylby sie o taka kwote to pierwsze co to kontaktowalbym sie z expektem w celu wyjasnienia tej sprawy i mysle ze bonus mialbym jak w banku. Ty zrobiles inaczej, pusciles sianko po katach i siedziales cicho udajac ze nie ma problemu, problem sie zrobil w momencie gdy bukmacher sie zorientowal i zostalo zablokowane Twoje konto MB, powstal ten temat.
Tu sytuacja jest specyficzna bo rozliczenia tego typu nie sa uregulowane prawnie i bukmacher ma duzy klopot, nie znam trybu postepowania w takich przypadkach ale jesli bylaby to sprawa pomiedzy dwoma bankami, Twoim i bukmachera, to zorientowaliby sie szybciej i sami sciagneli by pieniadze z konta, a stety/niestety w Polsce jest mozliwe.
Mialem kiedys sytuacje ze na moim koncie firmowym pojawily sie pieniadze z transakcji ktorej nie przeprowadzilem, znaczna kwota, niewiele mniejsza od kwoty od ktorej Ty wspominasz, nawet nie zdazylem dojechac do banku wyjasnic problem bo bank ktory wyslal pieniadze w porozumieniu z moim bankiem sami cofneli przelewn nie wiem czy mieli do tego prawo ale na ich miejscu zrobilbym to samo.
Dziwie sie Twojemu podejsciu do tej sprawy, zasada jest prosta, cudzego nie ruszaj, a to bylo cudze, nie Twoje.

Do góry
#480531 - 10/01/2006 18:45 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
grzegorz ile ci dopisali ? Mysle ze expekt nic ci nie zrobi jak nie oddasz to raz ,a dwa bardzo mozliwe ze money odesle im ta kase jezeli jest na twoim koncie na money. Blad zrobiles ze nie przelales tej kasy gdzie indziej do buka jakiegos innego np .

I niech Cie te żydki nie straszą .

Do góry
#480532 - 10/01/2006 18:47 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Quote:

grzegorz ile ci dopisali ? Mysle ze expekt nic ci nie zrobi jak nie oddasz to raz ,a dwa bardzo mozliwe ze money odesle im ta kase jezeli jest na twoim koncie na money. Blad zrobiles ze nie przelales tej kasy gdzie indziej do buka jakiegos innego np .

I niech Cie te żydki nie straszą .

jestes pewnien ze 17 tys ojro spuszcza ot tak sobie na straty??

Do góry
#480533 - 10/01/2006 18:52 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Maciek Offline
Carpal Tunnel

skoro money juz zablokowane to mysle ze lada chwila money przesle kase do expa . Po za tym jak mozna trzymac taka kase na money to nie rozumie heh.

Do góry
#480534 - 10/01/2006 18:54 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Biszop Offline

Pewnie tak bedzie, tylko jedno ale, przesle maksymalnie polowe bo drugiej polowy juz nie ma, w tym tkwi problem

Do góry
#480535 - 10/01/2006 19:03 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Maciek Offline
Carpal Tunnel

hihi no tak Biszop to sie chlopakowi udalo ,mialem kilka (5-8) podobnych przypadkow w swojej historii i jestem ciekaw.

Do góry
#480536 - 10/01/2006 19:11 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
ds Offline
enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
Badz pewny ze ci nie odpuszcza tej kasy. O kasie na money mozesz juz zapomniec a co do reszty to juz znajda sposob zebys zaplacil - maja twoje dokladne dane. To ze bukmacherka internetowa jest delikatnie mowiac niezgodna z aktualnym stanem prawnym ( kwestia podatku ) to akurat nie ma w tej sprawie nic do rzeczy. Exp. siedzi spokojnie bo juz ma napewno opracowany 'plan dzialania'. Pewnie jakis pracownik za to beknie ale na twoim miejscu nie bylbym taki kozak - zabawiles sie czyims kosztem, a bukmacherzy to nie sa jacys kelnerzy zeby robic takie prezenty. Zachowales sie jak 10-leni dzieciak i teraz zacznie sie bigos. Takie jest moje zdanie - zapierdoliles 65 kola i jeszcze sie z tego cieszysz, pozazdroscic naiwnosci.

Do góry
#480537 - 10/01/2006 19:12 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Z wszystkich bukow najbardziej oszukal mnie,niestety,Prof.
Expekt przez dobrych pare lat tylko raz mi wycofal grubo zagranego sura.No ale maja taki punkt w regulaminie.
Natomiast czytalem ze nie zawsze Expekt postepował uczciwie.Ale czy to prawda?Zresztą jak cala ta historyjka.

Do góry
#480538 - 10/01/2006 19:13 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
dfal Offline
old hand

Meldunek: 19/11/2004
Swego czasu, przez pospiech obstawilem w expekcie nie ta strone zakladu co trzeba - zamiast kurs 1.02 wybralem jakis dwucyfrowy. Postawilem cala kwote, ktora mialem na koncie, a wiec nie mialem nawet na kontre, zreszta do zamkniecia rynku bylo kilka godzin i myslalem, ze da sie to odkrecic - ale expekt pokazal mi srodkowy palec. Zaklad oczywiscie "przegralem" i jednoznacznie czulem sie okradziony.

Wszystko to pisze po to, zeby wyrazic swoj zal, ze Grzegorz nie poradzil sie na forum co zrobic, zanim cokolwiek wydal z tych 17000 - wtedy ani chybi, wiekszosc poparlaby wniosek o wplate calosci na WOSP Jurka Owsiaka . Grzegorz nie bylby posadzany o zlodziejstwo, a zlodziejski expekt zostalby ukarany "dobrowolna" skladka na dzieciaki .
Ot takie marzenie...

Do góry
#480539 - 10/01/2006 19:14 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
ds Offline
enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
no wlasnie nawoj - tak mi sie wlasnie wydaje ze to jedna pierdolona reklama expa, ich szczodrosci.

Do góry
#480540 - 10/01/2006 19:20 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
A mi się wydaje, że ten piotr z Expekta popełnił ten błąd (bo to, że tam pracuje to nie ulega wątpliwości) i być może dostał jakieś ultimatum: albo odzyskujesz pieniądze, albo you're fired Ta propozycja zrzutki była dziwna

Do góry
#480541 - 10/01/2006 19:29 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
lukasz654 Offline
enthusiast

Meldunek: 05/07/2003
Quote:

skoro money juz zablokowane to mysle ze lada chwila money przesle kase do expa . Po za tym jak mozna trzymac taka kase na money to nie rozumie heh.

Moneybookers nie ma prawa odeslac tej kasy. Kasa jest zablokowana ale po jakims czasie bedziesz mogl wyplacic ja na swoje konto bankowe, a Moneybookers podziekuje ci i zlikowiduje (lub nie) konto. Cytat z regulaminu

"9.2. Klient powinien pamiętać, ze wszystkie przeprowadzone transakcje maja status ostateczny i nie mogą zostac zwrocone po tym jak odbiorca otrzymal srodki pieniężne przeslane przez Moneybookers zgodnie z instrukcjami Klienta. Moneybookers nie może dokonac transakcji zwrotnej, w przypadkach, kiedy Klient uwaza, ze dokonana transakcja, była przeprowadzona przez pomylke."

POczytaj sobie wszystko http://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=terms

Do góry
#480542 - 10/01/2006 20:31 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Don Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2002
Pierwsza sprawa - Expekt w żaden sposób prawny (w Polsce)nie może odzyskać tych pieniędzy, więc możesz spać spokojnie (znam osobe ktorej tez grozili ze musi zwrocic pieniadze, na pogrozkach sie skonczylo)...
Druga sprawa - kasa na moneybookers na 99% przepadła, miałem taki sam przypadek z BAW, z tym ze chodzilo o glupie 5e, zablokowali mi konto w MB po czym anulowali ta transakcje i dopiero odblokowali.

Do góry
#480543 - 10/01/2006 20:35 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Quote:

Pierwsza sprawa - Expekt w żaden sposób prawny (w Polsce)nie może odzyskać tych pieniędzy, więc możesz spać spokojnie (znam osobe ktorej tez grozili ze musi zwrocic pieniadze, na pogrozkach sie skonczylo)...
Druga sprawa - kasa na moneybookers na 99% przepadła, miałem taki sam przypadek z BAW, z tym ze chodzilo o glupie 5e, zablokowali mi konto w MB po czym anulowali ta transakcje i dopiero odblokowali.

No i uważam , tym postem Dona warto zakończyć dzisiejsze spekulacje , wniosek jest jeden "Nie ma co w bok kroczyć , bo oni Ci mogą jedynie naskoczyć"

Pozdrawiam i gratuluje tego co zdążyłeś ukraść

Do góry
#480544 - 10/01/2006 20:42 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
GumoL Offline
old hand

Meldunek: 22/01/2003
Quote:

Swego czasu, przez pospiech obstawilem w expekcie nie ta strone zakladu co trzeba - zamiast kurs 1.02 wybralem jakis dwucyfrowy. Postawilem cala kwote, ktora mialem na koncie, a wiec nie mialem nawet na kontre, zreszta do zamkniecia rynku bylo kilka godzin i myslalem, ze da sie to odkrecic - ale expekt pokazal mi srodkowy palec. Zaklad oczywiscie "przegralem" i jednoznacznie czulem sie okradziony.

O to chyba nie powinienes miec pretensji do Expekta tylko do samego siebie, od tego sa potwierdzenia kuponu, szacowana wygrana, aby tego uniknac..

Do góry
#480545 - 10/01/2006 21:02 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
grzegorz Offline
addict

Meldunek: 29/10/2004
Gumol podobnie nie moga miec pretensji do tego ze wyplacili na moje konto od tego sa potwierdzenia emaila kwoty i innych chyba...

Do góry
#480546 - 10/01/2006 21:30 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Dobrze, że to expekt a nie np RoyalSports bo już miałbyś kostarykańską mafię na karku

Do góry
#480547 - 10/01/2006 21:41 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
Maciek Offline
Carpal Tunnel

lukasz654 tydzien temu mialem taka sytuacje ze wyslalem pieniadze do kogos pojawily sie na jego koncie i zostaly po jakims czasie zwrocone z powrotem na moje konto wiec jednak moze byc taka sytuacja .

Do góry
#480548 - 11/01/2006 07:05 Re: Serdecznie proszę o pomoc w kwestii prawnej
piotr34 Offline
member

Meldunek: 10/01/2006
Witam . Takie są fakty:
1. Buka orżnięto na sporą kasę , której teraz się domaga . To nie jest mała kwota i napewno Expekt tego nie odpuści .
2.Skoro Expekt to oszuści bo nie płacą podatku do skarbu państwa oszustami są również gracze , którzy zakładają konta u buków internetowych ( mam na myśli wszystkich działających bukmacherów na rynku , chyba ,że np taki Sportingbet płaci podatki ? , ale szczerze w to wątpię).
3. Expekt nie jest firmą działającą na terenie Polski i w żaden sposób nie jest zobowiązany wspomagać polskiego rządu podatkami . Firma podlega pod prawo tego kraju w którym prowadzi działalność .
4. STS i Profesjonal oraz inne firmy płacą podatki ponieważ działają na terenie Polski i podlegają prawu polskiemu.
5. Jeżeli STS i Profesjonal oraz totomix nie chcą płacić podatku to sprawa jest prosta : założenie własnej strony internetowej i otworzenie biura na Malcie . Gdyby do tego doszło czy ktoś z was czepiał by się ,że polski bukmacher nie płaci podatku ? szczerze wątpię .
5. Tylko po co mają wyjeżdzać na Maltę skoro w Polsce robią niezłą kasę .
6. Gdyby tak się stało ,że jakaś firma bukmacherska założyła by swój oddział w Polsce napewno płaciła by podatki danemu krajowi .W takiej sytuacji byłoby to jej psim obowiązkiem , ale jeżeli póki co nie działa to nic nie musi płacić bo internet nie zna granic .
7. Według mnie powtarzam jeszcze raz żadna internetowa firma bukmacherska nie jest zobowiązana do płacenia podatków w krajach w których nie działa bo nie jest instytucją charytatywną .
8. Firmy , które działają na Malcie nie łamią prawa tego kraju .
9. nie orientuje się jak jest teraz , ale kiedyś telewizje satelitarne , które nadawały swoj program do Polski z innego kraju też nie płaciły podatku np : nie istniejący już FilmNet.
10.Gdyby internetowe firmy bukmacherskie płaciły podatki stracili by na tym rownież gracze a tak u internetowych możecie wygrać więcej niż u naziemnych a i obstawianie zakładów w domu jest bardziej komfortowe.
11.Bukmacherzy internetowi nie płacą podatku nie tylko w Polsce bo niby za co , ale również w innych krajach . Niektore kraje chyba jeden próbowały zmusić bukmacherów do tej czynności , ale jak się dobrze orientuje zakończyło się to porażką rządów tych krajów.
12. Wszyscy ci gracze którzy najbardziej krzyczą ,że firmy bukmacherskie nie płacą podatku po co w nich grają ? Niech się przerzucą na naziemnych i tam płacą 10% podatku od swoich wygranych . Tylko zobaczymy kto im za to podziękuje.
I czy ktoś wogóle podziękuje.
13.Wszyscy ci którzy poparli Grzegorza .Osobiście wam nie zyczę aby was ktoś oskubał z pieniędzy .
14. Nie ma znaczenia czy są to pieniądze buka czy babci z 600 zł rentą . Doszło do rozdysponowania nieswojej własności i takie są fakty.
15. Każdy człowiek trzeżwo myślący wie ,że pieniądze nie spadają z nieba a bukmacer nie jest instytucją charytatywną .Mozna się było domysleć ,ze gdy zauważy błąd podejmie jakieś działania , aby odyskać swoją własność .
16. Można było mądzej sprawę rozegrać , a mianowicie włożyć te pieniądze do banku . procent byłby niezły z tej sumy dopóki exp by się nie połapał a jak wiadomo trochę to trwało zanim się zorientował ,ze popelnił błąd. To jednak rozwiązanie dla ludzi trochę chciwych bo Grzegorz okazał się chciwy ponad miarę aż do granic wytrzymałości materiału.
17. Napewno exp by odpalił jakiś procent z tej sumy za uczciwość gracza , gdyby gracz zareagował odpowiednio czasowo.
18. co zrobi expekt z tym pasztetem zobaczymy
Pozdrawiam Piotr

Do góry
Strona 9 z 21 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 20 21 >

Moderator:  rafal08