Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#47360 - 05/09/2004 21:28 Re: nowy naziemny buk ?
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
I ja sie nad tym zastanawialem jak to mozliwe, ze u nas jest tylko trzech(a praktycznie 2) naziemnych bukow.Mam doswiadczenia z Irlandii, bo mieszkalem tam jakis czas.I w tym 4 milionowym kraju jest skromnie liczac 8 albo 9 firm, i wszystkie jakos prosperuja( a pewnie lepiej niz jakos).Nigdy nie zapomne tego zachwytu jaki mnie ogarnal gdy pierwszy raz wszedlem do takiego sklepu.20 monitorow, 30 ludzi krzyczacych c`mon, rzucanie kartek z nietrafionymi typami na ziemie i niekonczace sie dyskusje.Mozna tam siedziec godzinami .Piwka co prawda napic sie nie mozna, a od marca nie mozna nawet zapalic(niestety) ale i tak nasze punkty sprzedazy w porownaniu z tamtymi sa najnormalniej martwe.
Ale miejmy nadzieje , ze to sie zmieni i nowe firmy wejda na rynek.Niedawno widzialem ogloszenie firmy poszukujacej analitykow sportowych ,nazywa sie jakos milenium .Wiec moze to zapowiedz lepszych czasow.Oby!
A jesli chodzi o fachowosc to i tam jest roznie. Nigdy nie zapomne miny pani , ktora nie miala pojecia kim jest Henrik Larsson , gdy obstawialem, ze strzeli pierwsza bramke w jakims meczu.

Do góry
Bonus: Unibet
#47361 - 05/09/2004 22:15 Re: nowy naziemny buk ?
marasking Offline
old hand

Meldunek: 27/06/2003
Ja gram generalnie w profku i czasami w Unibecie, ale konta mam u kilku najpopularniejszych bukmacherów sieciowych. I przynajmiej jak dla mnie profek wypada całkiem przyzwoicie.
W ich ofercie jest naprawdę bardzo dużo lig ( gram głównie piłkę nożną) - począwszy od egzotyków - Chile, Peru itp. po np. drugą ligę czeską , szwajcarską czy trzecią francuska, mamy też pierwsze połowy i w ograniczonym zakresie handicapy. W najważniejszych meczach dochodzą bramki,HT/FT itp, więc nie ma co narzekać
Dodatkowym ich atutem jest podawana bardzo wcześnie oferta - praktycznie już w poniedziałek można dawać na najważniejsze ligi europejskie - u innych buków pojawiają się doiero środa, czwartek.

Dla mnie kontakt z bukmacherem polega na podaniu kartki z typami, opłacie i sprawdzeniu kuponu. Nie wiem dlaczego Betako ma być lepsze z powodu fachowej obsługi . Po cholere mi oni, ja siedze w chacie przed ofertą i tabelami, a nie wiem czy fachowemu personelowi tak bardzo zależy na mojej wygranej.

Jeżeli chodzi o "świetną" atmosferę w punkatch na zachodzie, gdzie są telebimy, wyścigi konne, i piwko na miejscu nie wiem czy to jest takie dobre- im chodzi o to żeby wyciągnąc kasę do ostatniego grosza, a wiadomo alkohol, wyścigi konne nie wróżą nic dobrego. Profek rules

Do góry
#47362 - 06/09/2004 00:09 Re: nowy naziemny buk ?
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
[QUOTE]
Jeżeli chodzi o "świetną" atmosferę w punkatch na zachodzie, gdzie są telebimy, wyścigi konne, i piwko na miejscu nie wiem czy to jest takie dobre- im chodzi o to żeby wyciągnąc kasę do ostatniego grosza, a wiadomo alkohol, wyścigi konne nie wróżą nic dobrego[/QUOTE]Świetna atmosfera to tam jest i temu nie da sie zaprzeczyc. I jeśli ktoś tam przychodzi dla atmosfery (a dużo jest takich ludzi), to bedzie sie świetnie bawil... ale jesli ktoś chce obstawiać wylącznie dla kasy, to lepiej niech to robi przez net.

PS. Czemu wyscigi konne nie wrożą nic dobrego???? da sie na nich zarobic tak jak na wszystkim innym (chociaż psy są lepsze )

Do góry
#47363 - 06/09/2004 00:54 Re: nowy naziemny buk ?
Prezes Adam Offline
journeyman

Meldunek: 18/03/2001

Do góry
#47364 - 06/09/2004 04:16 Re: nowy naziemny buk ?
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
No i są darmowe kible, a w Polsce to chyba tylko w McDonaldach

W polsce te 10% podatku odstrasza, gdyby to zdjeli to interes by ruszył pełną parą

Do góry
#47365 - 06/09/2004 05:36 Re: nowy naziemny buk ?
rafałek Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2003
emzet ,posta na temat Betako pisałem rok temu ,trochę się zmieniło ale nadal moim zdaniem Betako najlepsze jest wśród krajowych naziemnych jeśli chodzi o to ,co oferują klientowi.

To co poszło nie w tą stronę co trzeba to strona internetowa (szmira,coraz rzadsza aktualizacja) ,minimalne problemy z wypłatą (któż tego nie ma?).
Pod względem oferowanego produktu(dla mnie produkt to nie tylko kurs i pieniądze ale też cała otoczka) Betako jest najlepsze w kraju.Ofertę też mają najszerszą.

Generalnie różnica nieco się przez ten rok zatarła i Prof w perspektywie wszystkich czynników wpływających na wizerunek firmy znacznie podgonił Betako ale dystans dalej jest.

Żeby było jasne to jeśli chodzi o granie samej piłki nożnej uważam ,że najlepszym naziemniakiem do tego celu jest Prof(błędy,rk,najszersza oferta na gałę).

To co dyskwalifikuje Betako z walki o polskiego klienta i uniemożliwia im wysokie zarobki jest fakt,że jest to malutka lokalna firma(sam mam całą Warszawę do ich punktów i goszczę rzadko).
Z pewnością gdyby założyli z 50 punktów w Polsce ich siła wzrosłaby.

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Frycjusz Cezar:
[qb]Internetowy polski?
Nie przeszłoby. Choćby dlatego, że musiałby być odprowadzany podatek.
[/qb][/QUOTE]I jeszcze długo długo nie przejdzie.Ustawodawstwo musi zmienić się od podstaw .Skoro Sportingbet wchodzi z polską stroną i stoi w martwym punkcie bo boi się założyć konta w polskich bankach ,żeby im nie weszli na nie to co dopiero polski netowy

Do góry
#47366 - 06/09/2004 05:41 Re: nowy naziemny buk ?
rafałek Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał maycj:
[qb]PS. Czemu wyscigi konne nie wrożą nic dobrego???? da sie na nich zarobic tak jak na wszystkim innym (chociaż psy są lepsze )[/qb][/QUOTE]Nie wiem czy są lepsze .Mój przytył 40 kilo od kanapek ,cały czas leży na wersalce,oczy mu się psują bo patrzy z bliska w telewizor na Canal+ .
I do tego nawet nie zamierza zdjąć z głowy czapki - bejsbolówki

Do góry
#47367 - 06/09/2004 05:58 Re: nowy naziemny buk ?
rafałek Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał _muppet_:
[qb]No i są darmowe kible, a w Polsce to chyba tylko w McDonaldach
[/qb][/QUOTE]Przepraszam ,że zboczyłem w tym miejscu troszkę z tematu ,ale żeby było jasno

Miałem przyjemnośc ostatnio restaurować się/gościć/spoczywać w jednym z warszawskich McDonaldów (Al.Jerozolimskie). al:

Miła kasjerka powiedziała ,że bezpłatne WC jest tylko za okazaniem aktualnego paragonu

Jeśli osoba z zewnątrz (bez paragonu ) wejdzie do środka ,odnajdzie pomieszczenie oznaczone kółkiem bądź trójkątem i podejmnie szereg działań zmierzających do "ulżenia" sobie to popełni czyn niestosowny.

Pozdrawiam

rafałek

Do góry
#47368 - 06/09/2004 10:23 Re: nowy naziemny buk ?
tralali Offline
member

Meldunek: 07/03/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rafałek:
[qb] [QUOTE] jako ze nie maja specjalnej konkurencji na krajowym podworku bo mix ani betako nie jest zadna konkurencja dla nich powprowadzali i sts i prof idiotyczne limity stawek ktore nie zachecaja do grania i zarabiania wogle. [/QUOTE]Nie byłeś nigdy w Betako. Powiem krótko. Najlepsza obsługa , bo pracują tam ludzie kompetentni znający się na sporcie(dla przykładu w Profesie pracują amatorzy) ,szeroka oferta zdarzeń-zdecydowanie najlepsza ze wszystkich bukmacherów , chyba 15 telewizorów na miejscu (W-wa Grójecka róg Bitwy Warszawskiej) telegazeta ,wyscigi konne gonitwy między innymi z Oksfordu , typujesz i oglądasz na miejscu przy piwie (bo lokal jest połączony z barem),na miejscu jest jeszcze zwykły totalizator wyścigów konnych ,zawsze mnóstwo osób ,świetna atmosfera.

Nie znasz buka to się nie wypowiadaj.Przyjedż kiedyś i zobacz jak to wygląda z bliska.Po czym poznać dobrego bukmachera - po tym że ciężko go ograć bo ma dobrych analityków . Tak jest w przypadku Betako które wystawia niskie kursy na zdarzenia które często wchodzą przynajmniej z angielskiej piłki nożnej.
Betako to zdecydowanie najlepszy bukmacher w tej częsci Europy. Czym może im dorównać Profes ,chyba tylko liczbą punktów w kraju. To tak jakby przyrównywać rezerwy Vauxhall Motors i pakę Arsenalu czy Chelsea.

Ale z założeniami tematu się w pełni zgadzam dobrze to ujałęś -STS to taki sam buk jak te internetowe czyli żaden ,toto to bardziej sklep z wędl :zobacz: inami niż miejsce gdzie można obstawiać.[/qb][/QUOTE]W takich warunkach łatwo stracić kontrole i przegrać.
Myśle że mając 3 lokale o niebo łatwiej jest utrzymać atmosfere niż mając 200 lakali.
Osobiście tęsknie za naszym totomixem , gdyż tam nauczyłem się grać na zawyżone kursy i do dziśiaj mi to zostało.
Do dzisiaj pamiętam jak wystawiali po 2, 3 bramki handi na lige hiszpańską ,puchar angli,i NHL dając na to kosmiczne kursy.
DOBRA FIRMA to pojęcie bardzo względne z punktu widzenia gracza.

Do góry
#47369 - 06/09/2004 22:56 Re: nowy naziemny buk ?
fistah Offline
member

Meldunek: 27/08/2004
Mam pytanie odnośnie stawek w profie:

Są jakieś limity na pojedyncze mecze? Wyczytałem gdzieś (chyba nawet na tym forum), że za pojedynczy mecz można obstawić max 100 zł. czy to prawda? słyszałem też o jakiś telefonach do centrali gdy chce się grać za większa stawkę.

Nadal tak jest? (dodam, że chodzi o prof)

Do góry
#47370 - 06/09/2004 23:07 Re: nowy naziemny buk ?
Smea_gol Offline
member

Meldunek: 01/09/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał tralali:
Osobiście tęsknie za naszym totomixem , gdyż tam nauczyłem się grać na zawyżone kursy i do dziśiaj mi to zostało.
Do dzisiaj pamiętam jak wystawiali po 2, 3 bramki handi na lige hiszpańską ,puchar angli,i NHL dając na to kosmiczne kursy.
DOBRA FIRMA to pojęcie bardzo względne z punktu widzenia gracza.[/QB][/QUOTE]No niestety w naszym miescie pozostal tylko sts a dawniej poza totomixem byl jeszce profesjonal ktory tez kursy zawyzal

Pozdrowienia dla wszystkich graczy z Bochni i okolic iwo:

Do góry
#47371 - 07/09/2004 00:57 Re: nowy naziemny buk ?
VillBill Offline
member

Meldunek: 25/03/2004
Dowiedziałem sie ze w Krakowie będą otwierać jakiś nowy lokal bo potrzebuja pracowników, Wzajemne zakłady bukmacherskie Milenium sp.zo.o. Poznań 61-028 ul.Warszawska 39/41 tel 0684707251
Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy to jakaś nowa firma? Dzwoniłem tam i powiedzieli mi że to praca dla kobiet i nic się więcej nie dowiedziałem.

Do góry
#47372 - 07/09/2004 01:05 Re: nowy naziemny buk ?
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Nowego sts` a po prostu otwieraja...

Do góry
#47373 - 07/09/2004 01:16 Re: nowy naziemny buk ?
VillBill Offline
member

Meldunek: 25/03/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]Nowego sts` a po prostu otwieraja...[/qb][/QUOTE]A na stronie internetwej sts.pl mają trochę inny adres: Star-Typ Sport Spółka z o.o.
44-240 Żory
Aleja Zjednoczonej Europy 18

Do góry
#47374 - 07/09/2004 01:56 Re: nowy naziemny buk ?
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał VillBill:
[qb]Dowiedziałem sie ze w Krakowie będą otwierać jakiś nowy lokal bo potrzebuja pracowników, Wzajemne zakłady bukmacherskie Milenium sp.zo.o. Poznań 61-028 ul.Warszawska 39/41 tel 0684707251
Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy to jakaś nowa firma? Dzwoniłem tam i powiedzieli mi że to praca dla kobiet i nic się więcej nie dowiedziałem. [/qb][/QUOTE]ja widzialem ich ogloszenia w wyborczej jakies 3 tygodnie temu, poszukiwali informatykow , analitykow sportowych , sekretarek...wiec wyglada na to ze to nowa wchodzaca firma na rynek...czyli jesli jak piszesz teraz przymierzaja sie do otwierania punktow to prawdopodobne ze konkurencja bedzie rosla ....moim zdaniem na rynku jest miejsce jeszcze dla conajmniej kilku firm...

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  rafal08