#473630 - 30/12/2005 13:59
Doha, Adelaide, Chennai 02-08.01
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Qatar ExxonMobil Open Place: Doha, Qatar, +2h Draw: S32 D16 Surface: Hard Prize: $975,000 INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: ??? -----
================================
Next Generation Hardcourts
Place: Adelaide, Australia, +9,5h Draw: S32 D16 Surface: Hard Prize: $394,000
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: ??? -----
Chennai Open
Place: Chennai, India, +5h Draw: S32 D16 Surface: Hard Prize: $355,000
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: ??? -----
Baza Linków Regulamin KT Podsumowanie Dnia
Edited by Goget (02/01/2006 16:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#473631 - 30/12/2005 13:59
Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
|
aka Schranzer
|
Zapraszamy serdecznie do udziału w XIII już edycji najstarszego i najbardziej prestiżowego Konkursu Tenisowego na naszym forum.  Klasę naszego Konkursu doceniła firma Bet24.com, która postanowiła zostać naszym oficjalnym sponsorem i ufundowała nagrody dla najlepszych uczestników w wysokości 250 Euro (prawie 1000 zł). W praktyce oznacza to, że łączna pula nagród (z uwzględnieniem wpisowego uczestników) będzie najwyższa w historii tego Konkursu i aktualnie poziomem będzie ustępować jedynie największemu turniejowi na naszym forum czyli Play-Off mecz.pl. W poprzedniej XII edycji udział wzięło 23 typerów. Po pozyskaniu sponsora strategicznego Konkurs oczywiście stał się jeszcze bardziej atrakcyjny i liczymy, że liczba uczestników wzrośnie. Konkurs rozpoczniemy prawdopodobnie 16 stycznia - w dniu rozpoczęcia pierwszego turnieju wielkoszlemowego w 2006 roku czyli Australian Open. XIII Edycja potrwa 12 tygodni, podczas której każdy z uczestników podaje tygodniowo 7 typów tenisowych z kursem niemniejszym niż 1.45 + jeden nieobowiązkowy UD po kursie >2.3. Zwycięscą konkursu zostanie uczestnik, który po 12 tygodniach będzie miał najlepszy bilans trafionych typów. Pula nagród na koniec edycji trafi do najlepszych trzech (lub 5-ciu) uczestników konkursu oraz do najlepszych typerów w dodatkowych kategoriach. Więcej o zasadach naszego Konkursu możecie znaleść w Regulaminie Konkursu. Tradycyjnie już wpisowe do naszego Konkursu wynosi 50 zł. Jest to kwota, na którą chyba każdy kto czerpie zyski z zakładów bukmacherskich może sobie pozwolić. Wpisowe oprócz zwiększenia puli nagród dla najlepszych, ma za zadanie wyeliminować osoby, które zapiszą się tylko dla nagrody i w trakcie trwania konkursu zrezygnują, gdy nie będą miały szans na zwycięstwo. Gwarantuje jednocześnie wysoki poziom Konkursu a kwota wpisowego bez problemu się zwróci jeżeli ktoś zdecyduje się grać typy czołówki. Zapraszamy serdecznie wszystkich fanów tenisa, którzy chcą się sprawdzić w gronie najlepszych. Tutaj link do zapisów : http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2184690&an=0&page=0#2184690 
Edited by Schranzer (30/12/2005 14:05)
|
Do góry
|
|
|
|
#473633 - 01/01/2006 14:54
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Z butelką wody pod ręką powoli wracam do siebie i mam nadzieję, że ten sezon 2006 będzie jeszcze bardziej udany niż poprzedni  Narazie oferta tylko z Adelaidy. Pierwsze spotkania więc lepiej uważać ze stawkami. F.Mayer - J.Monaco 1 @1,654 PinnacleObaj zawodnicy zdecydowanie lepiej czują się na cegle, a na hardzie grają raczej z konieczności. Mayer w zeszłym roku bilans 4-7 na hardzie, Monaco jeszcze gorzej z 8 pojedynków wygrał tylko z Dupuisem. W h2h 2:1 dla Mayera (wszystko na clay'u). Powiem szczerze, że do turnieju w Sopocie uważałem Mayera za słabego zawodnika i przecierałem oczy ze zdumienia jak ograł Corię i pokazał się z dobrej strony w finale z Monfilsem. Napewno w tym roku będzie ładnie pogrywał na cegle. Monaco w zeszłym sezonie mnie rozczarowywał i mimo młodego wieku wielkich postępów nie zrobił w ciągu ostatniego roku. Napewno Niemiec ma więcej atutów i mam nadzieję, że ten rozpoczynający się sezon rozpocznie od wygranej. T.Berdych - A.Calleri 1 @1,43 PinnacleCzech poprzedni sezon zakończył bardzo udanie wygrywając halowy Masters w Paryżu. Myślę, że już w tym roku może powalczyć o pierwszą 10-tkę Rankingu ATP i mimo młodego wieku już bardzo ładnie radzi sobie na różnych nawierzchniach. Calleri lepiej czuje sie na cegle, chociaż na hardzie na tle innych Argentyńczyków nie wypada tak źle. W h2h 1:0 dla Argentyńczyka (mecz na clayu z przed dwóch lat). Teraz liczę, że Czech dobrze przygotował się do nowego sezonu i już w pierwszym turnieju pokaże, że może się liczyć na Australian Open. Co do reszty to mam za dużo znaków zapytania. Clement po @2,7 z Ancicem wygląda interesująco. Robredo też powinien sobie poradzić z Melzerem chociaż Hiszpanowi nie ufam na turniejach niższej rangi. Blake jeżeli podejdzie poważnie to tez powinien ograć Martina w dwóch krótkich setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#473635 - 01/01/2006 15:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Kohlschreiber - Guccione 1 1.63 Młody Niemiec na Australian Open odniósł jeden z największych sukcesów w karierze. Hard na antypodach mu słuzy; sezon zakończył ponadto stosunkowo późno, wygrywając gładkoturniej na Reunion pod koniec listopada. Atutem Guccione są raczej tylko "własne śmieci". Nieminen - Mathieu 1 1.94 Fin szalał w ubiegłym sezonie - bardzo poprawił swoją grę. Mathieu to duży talent, ale ciągłe kontuzje i chimeryczna forma nie pozwalają mu się rozwinąć. Coś w tym roku ugra, ale nie teraz! Berdych - Calleri 1 1.44 Thomas mnie ciągle nie może do siebie przekonać - teraz ma okazję  Jeżeli chce atakować ścisłą czołówkę to graczy pokroju Calleriego musi zmiatać z kortu! Mayer - Monaco 1 1.62 Monaco i hard... W 2004 ograł na tej nawierzchni tylko Dupuisa. Mayer nie powinien się kompromitować w takim meczu! Goget już o tym wspomniał - bez szaleństw ze stawkami!!
|
Do góry
|
|
|
|
#473636 - 01/01/2006 18:11
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze jeden mecz z Doha!
Haas - Wawrinka 1 1.41
Szwajcar na betonie bardzo przeciętny i jeżeli tylko Tommy zagra na poważnie to jest bez szans. Wysoka pula nagród powinna zmobilizować Haasa do takiej właśnie poważnej gry!
|
Do góry
|
|
|
|
#473638 - 01/01/2006 21:20
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze dwa z Chennai!
Mello - Amritraj 1 1.50
Mello w ostatnich miesiącach strasznie dołował. Nie upadł chybajednak tak nisko, żeby przegrać z Amritrajem... Niby gra u siebie ale Prakash wygrał w tym turnieju jedynie wtedy kiedy grał z rodakiem Mankadem
Phau - Reynolds 1 1.74
Bobby jak to American Boy szaleje na hardzie, ale Phau także preferuje tą nawierzchnię. Ponadto Niemiec ma już na rozkładzie graczy znacznie lepszych od Reynoldsa.
|
Do góry
|
|
|
|
#473640 - 01/01/2006 21:51
|
enthusiast
Meldunek: 06/02/2005
|
pozwole wrzucic swoje 3gr... oczywiscie poczatek roku wiec jak inni- spokojnie ze stawkami...
2.65 Calleri A. v Berdych T. 1.40 GB
Berdych z pewnoscia bedzie sie liczyl w tourze w tym roku, ale w pierwszej 10 w zaden sposob go nie widze. Rewelacyjna koncowka zeszlego roku z pewnoscia jest tu handicapem i pozwala mlodemu Czechowi patrzec bardzo optymistycznie na ten rok. Akurat w jego przypadku ma to olbrzymie znaczenie, bo problemy z psychika i uwierzeniem w siebie ma naprawde spore (przyklad- mecz z Murrayem w Basel). Dodatkowo nawierzchnia po jego stronie, dobry serwis. Jedynie martwi mnie relatywnie kiepska gra przy siatce, ale nie sadze, zeby w tym meczu mialo to wieksze znaczenie... Calleri jest starym wyjadaczem, ale lata nie te, a tym bardziej nawierzchnia.
1.60 Kohlschreiber P. v Guccione C. 2.25 Expekt
Zastanawiam sie, czemu sporo osob (ogolnie) gra dzis Guccione. Wedlug mnie jedyna jego przewaga w tym pojedynku sa wlasne smieci, ale czy bedzie to mialo az takie duze znaczenie, biorac pod uwage fakt, ze czesciej jest w Stanach niz w Australii? Moze sa jakies przeslanki, o ktorych nie slyszalem lub niesamowity progres formy w ostatnim czasie? Oczywiscie nie ma sensu popadac w euforie i lapac kurs 1.60 na Niemca bo obydwaj nie sa jakimis dobrymi tenisistami, ale wg mnie Kohlschreiber jest o jedna "mala" klase lepszy od Guccione. Dodatkowo ostatni wygrany Chall w Sainte Clotilde (co prawda kiepsko obsadzony) na hardzie nie jest tez bez znaczenia...
2.05 Melzer J. v Robredo T. 1.67 GB
Jak tragiczna koncowke roku mial Melzer nie opisuja nawet wyniki przegranych meczow... Nawet u siebie w Austrii gral tak fatalnie, ze gralem przeciwko niemu mimo Lisnarda na rozpisie. Fakt- hard i Robredo to nie jest optymalne zestawienie, ale nie przesadzajmy- Robredo nalezy do niewielkiej grupy tenisistow, ktorzy przykladaja sie do kazdego meczu (lub robia dobre wrazenie) i wyniki na hardzie tez ma nienajgorsze. Robredo bedzie biegal do kazdej pilki, a nie spodziewam sie trudnych zagran i rozrzucania po korcie przez Melzera- jest bez formy i przy takiej taktyce bedzie mial olbrzymie problemy z mieszczeniem sie w kort. Na lini tez umiejetnosci po stronie Robredo wiec wszystko powinno zamknac sie w 2 setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#473641 - 01/01/2006 22:53
|
Tenis Trader
|
O.Rochus - D.Sanguinetti 1 @1,48 Pinnacle33-letni Włoch zadziwił chyba wszystkich dochodząc do 4 rundy zeszłorocznego US Open. Ogólnie jednak na hardzie od dawna nie idzie mu najlepiej. Wygranej przed 3 laty w turnieju w Delray Beach, gdzie w finale ograł Roddicka chyba on sam już nie pamięta (żart  ). Jutro zagra z jednym z moich ulubieńców Belgiem Olim Rochusem. Mimo filigranowego wzrostu na hardzie w ubiegłym roku był groźny dla każdego. Szczególnie na początku ubiegłego sezonu zanotował udane występy - półfinał w Adelajdzie, finał w Auckland i 4 runda Australian Open (porażka po zaciętej walce z późniejszym zwycięscą Safinem). Myślę, że w tym roku również dobrze przepracował okres przygotowawczy i będzie chciał powtórzyć dobre wyniki także w tym roku. Belg braki w posturze nadrabia szybkością i przeciwnik musi być przygotowany na to, że zanim zdobędzie punkt piłka kilka razy do niego wróci. Potrzeba niezłej kondycji, żeby wytrzymać z nim całe spotkanie. Nie sądze, żeby Sanguinetti przez święta ostro trenował nad kondycją. A.Seppi - B.Pashanski 1 @1,498 PinnacleTutaj głównie kieruje się większym ograniem na betonie młodego Włocha. Tylko w ubiegłym roku rozegrał więcej oficjalnych spotkań na hardzie niż Serb Pashanski w ostatnich 5 latach. Na szybszych nawierzchniach Seppi zanotował już kilka niezłych występów. Pashanski dzięki udanym występom w chalach na cegle nie musiał się tu przebijać przez kwale i pewnie głównie dlatego zdecydował się na przyjazd tutaj i zgarnięcie startowego. Tak na poważnie to jednak myślę, że serwis i ogranie na hardzie będzie tu miało kluczowe znaczenie. Forma obu panów to jednak spora niewiadoma więc nie gram tego grubo  ------------ PS. Byłoby bosko gdyby właśnie tak jak obecnie prezentowały się przez cały sezon wszystkie tematy turniejowe. Konkretnie, przejrzyście, elegancko. Mam nadzieję, że ze skutecznością też będzie dobrze 
|
Do góry
|
|
|
|
#473642 - 01/01/2006 23:04
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
heh, widać u wszystkich głód tenisa  dopiero I rundy I turniejów w sezonie a typów jak na AO  zeby nie było offtopicznie. Ja z panów na dziś jestem najbardziej przekonany do Berdycha.  i jego gram. reszta mi lekko śmierdzi, zobaczymy co jutro będzie emitować Eurosport.
|
Do góry
|
|
|
|
#473644 - 02/01/2006 10:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2005
|
Rochus, Olivier v Sanguinetti, Davide ---1--- @1.50 SB
o tym meczu juz Goget sporo napisal. Oliver poprzedni rok zaczal bardzo udanie. widac ze gra teraz, z mysla o AO, o tym zeby jak najlepiej sie przygotowac. dobre wystepy rok temu w turniejach przed AO daly mu bardzo duzo, bo doszedl bardzo daleko. natomiast wloch ktory jest o 9 lat starszy, czasami nas zaskoczy i wygra w wyzej notowanym przeciwnikiem, ale nie dzis:) obaj zawodocy spotkali sie tylko raz i wtedy wygral Rochus: 2002 Copenhagen Hard 2-6 6-0 6-4.
|
Do góry
|
|
|
|
#473645 - 02/01/2006 12:13
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Witam wszystkich w Nowym Roku! Życzę wysokich wygranych. Ja dzisiaj raczej się tylko poprzyglądam, fajnie że Eurosport się postarał i zapoda Qatar Open. Może ewentualnie coś lajtowo się capnie. Mam małą uwagę do Modów, aby w pierwszym temacie, jeśli są turnieje w innej strefie czasowej, dodawać różnicę w godzinach w stosunku do czasu polskiego. Ja tam zawsze na początku tygodnia sprawdzam tutaj gdzie jest jaki czas i piczę w Zakładkach przy nazwie turnieju np. "Doha +2". Wtym tygodniu wygląda to następująco: Doha +2 Chennai +5 Adelaide +9,5 Pozdrawiam, grabtom Myślę, że da się to zrobić. Pzdr.
Edited by Fro_Lech (02/01/2006 12:19)
|
Do góry
|
|
|
|
#473646 - 02/01/2006 12:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Witam wszystkich w nowym roku, życze wielu sukcesów  Z dzisiejszej oferty wybrałem takie spotkanie: Chela-Karlovic @1.72 Spotkanie Argentyńczyka z dryblasem z Chorwacji. Ivo w ostatnich latach zaczynał sezon tragicznie, większość jego występów kończyła się na pierwszej rundzie: 1/2005 ATP Doha (QAT) Hard Nikolay Davydenko Ivo Karlovic 7-6(7) 6-3 First Round 2/2005 ATP Sydney (AUS) Hard Roko Karanusic Ivo Karlovic 7-6(3) 6-7(2) 7-6(1) q-First Round 1/2004 ATP Adelaide (AUS) Hard Wayne Arthurs Ivo Karlovic 6-7(5) 7-6(4) 7-5 First Round 2/2004 ATP Sydney (AUS) Hard Todd Larkham Ivo Karlovic 6-4 6-3 q-First Round Do takich "imponujących" wyników Chorwata należy dodać jego niebyt dobra forme na Hardzie w zeszłych latach. W roku 2005 było 5-11 a dwa lata temu 8-12. Za zwycięstwem Cheli przemawia to, że błyszczał formą z reguły z początku sezonu oraz jego zwycięstwo na Chrwatem w ich jedynym spotkaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#473648 - 02/01/2006 17:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
Quote:
czy F.Mayer - J.Monaco (1) jest takie pewne? Jeśli chodzi o tenis to dopiero sie ucze więc prosze o pomoc. Szukałem troche info o tych tenisistach i wydaje mi sie dość prawdopodobne
Pewne, niepewne, trudno powiedziec czy "Pewne", ale bardzo prawdopodobne, a tenis to o tyle specyficzna dyscyplina, w której ktos musi wygrac, remisu do tej pory nie widziałem;) Ale gorszy dzien, niedyspozyzja zawodnika i ...po meczu, bo nie jest to niestety druzynowa dyscyplina, ale jak widac po postach na forum bardzo popularna i dajaca wiele emocji, oby jak najbardziej pozytywnych.
Pozdrawiam i zycze wygranych. 
|
Do góry
|
|
|
|
#473649 - 02/01/2006 18:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
2 runda. Ancic-Malisse (1) 1,77Zrobił na mnie wrażenie Chorwat meczem z Clementem. Forma po sukcesie w PD cały czas wysoka. Francuz był bezradny przy serwisie Mario, a to już jest pozytywny czynnik. Fakt faktem Francuzi raczej zawsze w styczniu są dość ospali. Malisse strzelba forehandowa, bardzo silny serwis, dość 'gorąca' głowa - jak mu fh wchodzi to po zawodach... jak nie są problemy. Z Łuczakiem wybronił 14 z 16 bp(+5 setowych) i miał niby te 17 asów, dużo owszem, ale... takiego Luczaka powinien ograć bez większych problemów w spokojnych 2 setach  Z mocno bijącami zawodnikami(takimi jak Mario) Malisse będzie miał kłopoty. Jutro czekają nas zapewne 3 sety, ale Australia to nie ziemia dla Belga... on czeka na turnieje w USA Fyrstenberg/Matkowski-Vanek/Wang (1) 1,41Nasi popykali trochę w kwalach. Podłoże, piłki znają... Ciekawe co tutaj robi Vanek  Startowe+ładne widoczki i magnesik się włączył heh Poważnie to nasi naprawdę nie powinni mieć problemów z ograniem przeciwników. I Vanek i Wang to nie są debliści. Para stworzona na potrzeby tylko tego turnieju, no i ta gładka porażka Wangu w singlu...
|
Do góry
|
|
|
|
#473650 - 02/01/2006 18:53
|
Carpal Tunnel
|
Nieminena i Mayera już opisałem - jak na I rundę i poczatek sezonu Niemiec wygląda bardzo pewnie  . Do tego jeszcze: Seppi - Pashanski 1 1.53 Włoch hardowcem wielkim nie jest, ale Serb to już tragedia. Bilans 7-12 i to na wiejskich turniejkach! Nie przewiduję kłopotów dla Seppiego. Santoro - Marach 1 1.43 Marach nieźle w kwalach, ale Patience i Luzzi to inna liga niz Fabrice. Santoro rok temu w 1/4, raz już tu wygrał cały turniej, a raz był w finale. Głupio tak odpaść w I rundzie  Jakoś na razie żadnych ciekawych underdogów, a rzykować nie ma co, bo wariant bezpieczy też jest na razie dochodowy 
|
Do góry
|
|
|
|
#473652 - 02/01/2006 21:00
|
aka Schranzer
|
Czas powrócić do tej jakże pięknej dyscypliny  Miałem okazje oglądać spotkanie Ryśka z Timem i jestem zaskoczony postawą Brytyjczyka. Nie ukrywam że lubię Henmana, ale jego ostatni sezon to totalne dno, czyżby teraz rehabilitacja? Nie będę oceniał go po jednym rozegranym spotkaniu, ale skuszę się na Tima, ze względu na w miare stabilny serwis, nie było to coś nadzwyczajnego ale wystarczyło by pokonać Gasqueta, tak więć może to już nie ten sam Henman co z zeszłego roku? Czasem Rysiu był bezradny, czasem odpuszczam piłkę, ale trzeba Henmana pochwalić za grę, dobry start jak na początek sezonu, wyeliminowanie '3' turnieju na pewno wzmocni brytyjczka. Jestem tylko ciekaw jak zagra Haas, poprzedni sezon Niemiec też nie mógł zaliczyć do udanych. Henman - Haas 5/10 Schranzer
Edited by Schranzer (02/01/2006 21:46)
|
Do góry
|
|
|
|
#473654 - 02/01/2006 21:20
|
Carpal Tunnel
|
Oglądałem oba dzisiejsze mecze w Doha. Lepsze wrażenie na pewno wywarł Henman, ale wg. mnie i tak Brytyjczyk nie zachwycił. Po Gasquecie widać było pewne braki po kontuzji łokcia, ale bh jak zawsze piorunujący. Broń atutowa Haasa - ponoć bh - jakoś nie napsuł krwi Wawrince, więc Tim tego elementu nie będzie musiał się zbytnio obawiać... Ale, Haas kilku krotnie ładnie minął będącego przy siatce Stawia... Zobaczymy co poradzi przeciwko stale biegającemu do prodzu Henmanowi. Pierwszy serwis to w przypadku obu tych tenisistów podstawa do wygrywania własnego podania, ten element chyba lepiej funkcjonował u niemca. Z głębi kortu przewagę będzie na pewno posiadać Tim. Niemiec miewał straszne przestoje, mało regularny, bojaźliwy, za dużo defensywnych zagrań - a przecież swego czasu był to świetny hard-hitter. Przy agresywnej grze Wawrinki miał sporo kłopotów.
|
Do góry
|
|
|
|
#473656 - 03/01/2006 09:06
|
Ana <3
|
Henman jest mocno zmotywowany. prasa brytyjksa w zeszłym sezonie nie zostawiła na nim suchej nitki. u brytyjczyka widać głód gry. we wczorajszym spotkaniu haas-wawrinka, szwajcar miał irytujące przestoje i olewackie podejście do gry. haas poczuł krew i dawaaj. heniek jest na tyle doświaczonym plejerem, że nie pozwoli na takie manewry. jednego możemy być pewni. henman będzie cały czas w przodzie. co zrobi niemiec? czy zacznie asekurancko jak ze szwajacarem? jeśli haas da się zepchnąć do obrony -> polegnie. słowa tima z wczoraj: I was looking for a good start and I am happy that I could do it against a player of Gasquet's calibre. It's been a long time since I played so well. i to prawda 
|
Do góry
|
|
|
|
#473657 - 03/01/2006 10:55
|
member
Meldunek: 17/03/2005
|
witam, nie wiecie jak podchodzi do tego turnieju mega gwiazda Federer?? zamierza rozwalic kelnerow w tym turnieju czy raczej tarktuje jako trening przez australia open??
|
Do góry
|
|
|
|
#473659 - 03/01/2006 12:20
|
Tenis Trader
|
M.Ancic - X.Malisse 1 @1,617 PinnacleMecz ładnie opisał Fro. Gram to spotkanie głównie na podstawie gry obu panów w I rundzie. Ancic oddał zaledwie 2 gemy Clementowi, Belg męczył się z kolei z Australijczykiem Luczakiem, który raczej woli cegłe od hardu. Malisse zdecydowanie lepiej czuje się na hardzie w Stanach, a w Australii od 5 lat w żadnym turnieju nie przeszedł 2 rundy. Trudno zakładać, że w ciągu dwóch dni odzyska formę np. z meczu z Agassim podczas ubiegłorocznego US Open. 3 sety ? czemu nie 
|
Do góry
|
|
|
|
#473660 - 03/01/2006 12:49
|
Ana <3
|
no Panowie  kurs na Ancica bomba, wynik z I rundy też bomba. ale, skąd wiecie jak kto grał? 6-0, 6-2...równie dobrze francuz położył się na korcie.... sam typ jest dobry i prawdopodobnie zagram. niestety brak relacji ze spotkań w australii jest dość dokuczliwe. pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#473661 - 03/01/2006 13:10
|
Carpal Tunnel
|
Edited by Fro_Lech (03/01/2006 16:46)
|
Do góry
|
|
|
|
#473662 - 03/01/2006 18:04
Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01 *DELETED*
|
journeyman
Meldunek: 14/05/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#473663 - 03/01/2006 18:13
|
Carpal Tunnel
|
Ancic - Malisse 1 1.61
Typ już dobrze omówiony - dodam tylko trochę od siebie.Psychika to jest klucz do ogrywania w tenisowym świecie ważnej roli, a Ancicowi ciagle brakowało takiej stabilizacji mentalnej! Teraz jednak ma 21 lat i wygrany świeżo Puchar Davisa - to pozwola się podbudować. Nokaut Clementa w I rundzie może być mylący (nie wiemy co grał Francuz) ale i tak Mario wygląda dobrze.
Nieminen - Mayer 1 1.53
Fin poczynił niesamowite postępy w ubiegłym roku, z co najwyżej średniaka stał się liczącym graczem. Na tej nawierzchni atuty po jego stronie! Poza tym ma okazję do rewanżu za wpierdy 2-6, 2-6 na clayu w Sopocie, ale tam jak wiadomo Mayer z Monfiilsem byli poza konkurencją
|
Do góry
|
|
|
|
#473664 - 03/01/2006 20:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
M.Ancic - X.Malisse Ancic doskonale gra n ahardzie. Ma doskonala bron. Jest nia serwis. Dobrze gra pod siatka. Podbudowany psychicznie.
Serra Florent - Robredo Tommy Widac,ze Robredo jest w formie. Najpierw wygral mistrzostwa Hiszpani(tam nie gral tylko Nadal), teraz pokonal Melzera. A jego przeciwnik to grac chellengerow. Na hardzie wygral zaledwie 2 mecze w turniejach ATP.
Seppi Andreas - Blake James Tutaj zdecydowana roznica klas. Blake wg mnie moze zajsc w Australian Open baaaaaarrrddzzzooo daleko. Jest to juz doskonaly gracz, poukladany, posiadajacy bardzo dobry serwis. Seppi natomiast to nizsza liga.
Monfils Gael - Moodie Wesley Tutaj najbardziej wyrownanych z podanych przeze mnie meczy. Monfils mial bardzo dobry koniec ubieglego sezonu. Nabral doswiadczenia na hardzie. Mysle, ze w tym sezonie to zaprocentuje. Moodie to zawodnik dobrze grajacy na trawie. Jak wiadomo, tam akcje trwaja krotko(serv and voley). Rodzaj hardu, na ktorym graja ten mecz daje mozliwosc pogrania dluzszych akcji i w tym widze szanse Francuza
|
Do góry
|
|
|
|
#473665 - 03/01/2006 21:49
|
Tenis Trader
|
I.Karlovic - K.Carlsen 1 @1,581 PinnacleIvo ładnie rozpoczął turniej od zwycięstwa nad Chelą 6:3 3:6 6:1. Po ilości TB w tym spotkaniu wnioskuję, że poprawił się w innych elementach i już nie tylko serwisem rozprawia się z rywalami (uprzedze tych, którzy zaraz napiszą co można wywnioskować po jednym meczu i zaznacze, że powyższy argument musicie traktować z przymrużeniem oka). Carlsen bez fajerwerków pokonał Carraza 5:7 7:5 6:3. Karlovic i Carlsen na hardzie nie mają jakiś oszałamiających statystyk. Obaj panowie spotkali się jednak pół roku temu na hardzie w Waszyngtonie i górą był Chorwat wygrywając 6-3 6-7(5) 6-3. Dużo w tym meczu będzie zależeć od serwisu, pewnie bez TB-ków się nie obejdzie, ale myślę, że górą bedzie Ivo. Stawkami oczywiście lepiej nie szastać aż do AO 
|
Do góry
|
|
|
|
#473666 - 03/01/2006 22:02
|
Carpal Tunnel
|
Karlovic - Carlsen 1 1.58
Kolejny chorwacki bombardier - stuknął Chelę to z Carlsenem powinno być już łatwiej.
Vliegen - Schuettler 2 2.00
Belg to clayowiec, na hardzie znacznie lepiej czuje się Rainer! Niemiec stuknął w 2 setach Vicente i kurs na niego bardzo kuszący!
Phau - Berrer 1 1.61
Gra dwóch Niemców i to jedyny powód do zawahania. Berrer ma niezły hardowy bilans, ale zdobyty na marnych turniejach. Phau wydaje się być mocnym faworytem, ale jak to bywa w meczach rodaków może być różnie... Ja ryzykuję!
Moya - Gimelstob 1 1.4
Moya wygrał ten turniej dwa razy z rzędu; odpaść tak szybka z przecietnym Amerykaninem to byłby wstyd!
Henman - Haas 1 1.7
Po tym co pokazali w pierwszych meczach zdecydowanie Tim! Brytyjczyk zmotywowany marnym porzednim sezonem; Haasa widziałem w meczu z Wawrinką i brakowało mu dawnego polotu.
Monfils - Moodie 1 1.48
Moodie to właściwie tylko serwis; francuski dzieciak powinien dać radę. Jest bardzo dobrze prowadzony i mało chimeryczny ja na takiego młodziana. Nawierzchnia w Doha nie za szybka, tak więc + dla Gaela.
|
Do góry
|
|
|
|
#473667 - 04/01/2006 09:10
|
Carpal Tunnel
|
F.Lopez- Baghdatis (2) 1,8Wampir nie dał rady Feliciano. Marcos już tak. To taki niepozorny czołg. Potrafi uśpić swoją grą przeciwnika na korcie, i nagle puścić bardzo szybki pocisk gdzieś w narożnik kortu po którym przeciwnik może przygotować się do kolejnej wymiany/ewent. do obrony.. smecza  Do tego bardzo dobre poruszanie się po korcie, gdzie przeciwko takiemu 'rozrzucaczowi' jak Lopez może się bardzo przydać. Mentalnie Marcos coraz lepszy, a to dobrze rokuje temu zawodnikowi do którego zaczynam się przekonywać, chociaż kiedyś uznawałem go za największe leniwe beztalencie w tourze  . Chętnie bym obejrzał ten mecz na żywo. Szykują się ciekawe wymiany z głębi kortu, stawiam jednak na silniejszego Marcosa. Henman-Haas (1) 1,8Llama coś tam marudził na kurs na Tima. Wg. mnie jest on wyższy niż przypuszczałem, spodziewałem się coś koło ~1,6. Już wystarczająco dużo zostało napisane o tym pojedynku... Chociaż dość ostrożnie podchodzę do tego meczu, może dlatego że nie jestem wielbicielem gry Heńka 
|
Do góry
|
|
|
|
#473668 - 05/01/2006 21:05
|
Tenis Trader
|
G.Monfils - F.Volandri 1 @1,6 BAW Dobry kurs dali w uBAWie pewnie szybko spadnie albo wycofają. Miałem pewne obawy co do Monfilsa ale do tej pory nie stracił w Doha seta i z meczu na mecz gra coraz pewniej. Co ważne nie przegrywa TB co zwykle się zdarza graczom, na których gram w tym tygodniu  . Volandri po drodze pokonał Mahuta i Starace a więc słabych grajków. W dzisiejszym ćwierćfinale sprawił nie lada niespodziankę pokonując Davydenkę, ale Rosjanin ma talent do robienia wałków. Zresztą widziałem jego spotkanie z Rochusem w I rundzie i nie był zbyt regularny co pewnie miało decydujące znaczenie z Volandrim. Włoch na hardzie nigdy dobrze nie grał a tutaj ma szanse na finał w turnieju z pulą nagród 1 mln $. Martwią trochę pochlebne opinie na temat gry Włocha w dzisiejszym meczu, ale chłopaki z MTF-u zwykle przesadzają  .
|
Do góry
|
|
|
|
#473669 - 05/01/2006 21:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/06/2003
|
Witam. Spotkanie : Ivan Ljubicic - Gilles Muller Kurs: 3,80 Buk : PinnacleIvan Ljubicić wyraźnie stracił formę z końcówki porzedniego sezonu gdzie był nawet faworytem do wygrania turnieju Masters. W Chennai rozegrał 2 rundy niestety z problemami z słabo spisującym się na takiej nawierzchni Guillermo Garcia-Lopezem 7:6(6) 7:5 w drugiej rundzie pokonał Vanka z Czech w 3 setach 6-3 3-6 6-3. Na nawierzchniach twardych Ivan ma niezły bilans w 2005r 17-8. Gilles Muller Luksemburczyk w 2005r 13-13 na twardej. W turnieju w Chennai nie grał z jakimiś wielkimi graczami w 1 rundzie pokonał Razvan Sabau 6:2 7:6(5) a w drugiej Rohan Bopanna 6:3 6:4. Obaj podobnego wzrostu jednak Muller przy dwóch centymetrach więcej waży o 3 kilo mniej. Servis jednego i drugiego na wysokim poziomie, wydaje mi się że nieco lepiej spisuje się Gilles. Spodziewam się w meczu Tie-Breka i zwycięstwa luksemburczyka. Może to nie była jakaś analiza na 100% ale zawsze jakieś dane. Pozdrawiam wszystkich. ps.dawno tu już nie zaglądałem a widze że wysoki poziom.
|
Do góry
|
|
|
|
#473671 - 06/01/2006 00:31
|
old hand
Meldunek: 30/08/2003
|
Ciekawy zakład w BAW na spotkanie Federera z Haasem... How many games will be played in the 1st set? poniżej 10.5 @ 1.57 Dla mnie to "pewka"  Jestem pewien ,że Haas przypomni sobie o swojej "nadzwyczajnej psychice".Dzisiaj już dawał próbkę umiejętności w tej dziedzinie podczas meczu z Youzhnyjem ,notabene ,który tworzył jeszcze komiczniejsze sytuacje na korcie. Według mnie Roger,nie tak jak zwykle,czyli w oklicach 6-7 gema złamie swojego rywala,a już na początku...Mam dziwne przeczucie ,że Tomy strasznie "spali się" w tym meczu...Poczekamy zobaczymy 
|
Do góry
|
|
|
|
#473674 - 06/01/2006 22:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Ja bym nie postawil zlotowki na Monflisa...chociaz bardzo go lubie i dzisiaj tez na niego stawialem w pojedynku z "ziemniaczanym"Volandrim. Takze ogladalem obydwa mecze( jak i poprzednie puszczane na eurosport) i sadze ze stawianie na Monflisa jest ( bez urazy ) niemądre. Federer w calym turnieju nie gral na 100% swoich mozliwosci bo poprostu nie musial. Jesli dokladnie obserowales jego gre to latwo mozna bylo zauwazyc ze gdy dochodzilo do tzw. " podbramkowych sytuacji" nie dawal szans przeciwnikom a gdy zdecydowanie prowadzil rzeczywiscie widac bylo pewną nonszalancje w jego grze  . Co do Monflisa to chlopak ma talent ale musi sie jeszcze duzo nauczyc by pokonac mistrza  . Gra za bardzo defensywnie a Ci kotrzy ogladali mecz wiedza co sie dzieje gdy murzynek probuje zaatakowac i biega do siatki  Chyba poprostu zle sie czuje w ataku  a z Ferdkiem defensywną grą nie wygra . Volandri dzis zagral abrdzo miernie popelnial duzo niewymuszonych bledow a i tak mogl wygrac seta> Zreszta Monflis wydawal sie bardzo zmeczony i ciekawy jestem co by sie stalo gdyby doszlo do 3 seta  Mysle ze sukcesem bedzie jesli Francuz ugra jutro seta....ale szczerze powiem ze nie chce mi sie w to wierzyc. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#473675 - 06/01/2006 22:57
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
A ja uważam że to strata kasy. Zresztą kursy wszędzie znacznie wyższe - począwszy od 9,00 w Bet365 do 12 w Pinnaclu. Dzisiejszych spotkań nie oglądałem, wiadomo że Fedek nie gra na maksa, ale nawet część jego możliwości powinno wsytaczyć na Gaela. Szwajcar ma dużą przewagę zarówno psychiczną jak i umiejętności. W momentach w których trzeba grać dobrze, będzie grał dobrze. I nawet jak zobaczycz 2BP dla Monfilsa, to Roger walnie 2 asy i jest w domku.
Oczywiście można próbować szczęścia przeciw Federerowi, ale napewno nie na twardej nawierzchni i nie z takim rywalem jakim jest aktualnie Monfils. Chłopak ma potencjał, ale jeszcze poczekajmy.
|
Do góry
|
|
|
|
#473676 - 06/01/2006 23:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/08/2004
|
Monfils w jutrzejszym pojedynku moze napsuc Ferdkowi krwi tylko i wylacznie swoim serwisem. W dzisiejszym meczu dokladnie jednak pokazal co sie dzieje, gdy ten zawodzi. Ze stanu 2-0 w drugim secie na 2-4... Mimo wszystko uwazam, ze to jedyna jego bron na jutrzejszy dzien. A nie wierze, ze i ta go nie zawiedzie... Moim zdaniem, to w glownej mierze Volandri przegral drugiego seta a nie Monfils go wygral. Takze uwazam, ze 3 set, jesli by do niego doszlo moglby okazac sie pogrzebaniem szans na final czarnoskorego tenisisty. Federer - nie gra dobrze. Ale i taka gra pozwala mu zwyciezac pewnie. Hass naprawde gral bardzo dobrze. Jednak Federer przycisniety do muru potrafi sie skoncentrowac jak malo kto. W najwazniejszym momencie kazdego seta gra lepiej...powodujac nie rzadko kluczowe przelamanie przeciwnika. Podsumowujac. Nie widze szans na urwanie jutro seta szwajcarowi. A tym samym opuszczam ten mecz  Badz 2-0 dla Federera.
|
Do góry
|
|
|
|
#473677 - 06/01/2006 23:08
|
aka Schranzer
|
Zawsze lepiej zagrać Monfilsa za grosze po takim kursie, niż grubo Federera po kursie 1,02, ale w tym wypadku granie Monfilsa to strata czasu, różnica dwóch klas, sama chęć gry nie wystarczy, tutaj potrzebne są umiejętnośći, nie przecze ze Gael ich nie posiada, ale w porównaniu z Rogerem blado to wygląda. Zagrać mógłbym przeciwko Federerowi kiedy po drugiej stronie siatki znajdzie sie Nadal, bądź Nalbi.
Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#473678 - 07/01/2006 10:50
|
Carpal Tunnel
|
Federer to win 2-1 ---@6.50--- SB mysle,ze tu innej opcji nie ma jak wygrana rogerza, ale monfils jednego seta moze mu urwac. po takim kursie mozna sie skusic
|
Do góry
|
|
|
|
#473679 - 07/01/2006 11:07
|
member
Meldunek: 16/12/2005
|
fedex musi miec kiedys słabszy sezon i mysle ze własnie to jest ten który zacznie od przegranej z młodzianem dysponujacym poteznym serwisem i forhendem 2 5,70 w profie
|
Do góry
|
|
|
|
#473681 - 07/01/2006 12:22
|
Carpal Tunnel
|
jesli chodzi o ljube to nie gra tak dobrze jak w zeszlym roku... a vliegen zaskoczyl chyba wszystkich, ze doszedl az tak daleko i mysle,ze moze sie pokusic o zwyciestwo, kurs kolo 4.00 mozna zaryzykowac
a co do meczu moya-stepanek, moj typ to moya, to ze wszystkie mecze byly 3setowe to nie znaczy ze jest na straconej pozycji czy, to, ze dzis tez bedzie 3setowy pojedynek. nie zawsze tak jest, ze ten co latwiej przeszedl do polfinalu czy finalu wygra go. typ: moya
|
Do góry
|
|
|
|
|
|