#4645678 - 06/05/2011 21:07
Re: Kibice [4]
[Re: akagi]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Sport - polityka.
Takie czasy, że polityka jest wszędzie tam, gdzie są ludzie, bo ludzie to potencjalni wyborcy.
Słyszałem, że finał PP oglądało 1 mln osób w samej telewizji.
Czy myślicie, że wszyscy wyłączyli transmisje, zaraz po ostatnim karnym ?
Bzdura, każdy chciał zobaczyć " zadymę ". Taka natura ludzka.
Musi coś się dziać, żeby przyciągnąć uwagę.
Jak przyciąga uwagę, to znaczy, że towar jest atrakcyjny i będzie miał potencjalnych nabywców, którzy zapłacą za to w tej, czy innej formie. A to prawda.  Większość z nas by specjalnie nie przełączyło kanału słysząc, że "coś się szykuje". Taki bonus na zakończenie transmisji.  Jednak ośrodek władzy, źle skalkulował ryzyko.
Kibice to nie dopalacze.
Wojna z nimi, może ich drogo kosztować,
miejmy nadzieję, że szybko ktoś się zreflektuje i...
POMYŚLI.
Ale cóż, każdy popełnia błędy. Z zamknięciem stadionów w ten weekend to przesada. Takie metody mi się od razu kojarzą z... UEFA... Przecież mają wśród policji czy innych agencji wystarczająco kompetentnych ludzi by otworzyć specjalną jednostkę do rozprawienia się z chuligaństwem, ale do tego nie trzeba wcale zamykać trybun i to na dwóch nowoczesnych obiektach gdzie rozumiem że jest nowoczesny monitoring, itd.
|
Do góry
|
|
|
|
#4645697 - 06/05/2011 21:12
[Re: Kura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Conrad przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś
Aż dziw bierze, że kilku sfrustrowanych PiSd przekonuje kolegów by jakieś dziecinne transparenty wywieszać by załatwić swoje "partyjne interesy". Nawet Samoobrona nie była aż tak doszczętnie tępa by dać się nabrać na żałosne sztuczki pisdzielców, a ci śmieją się teraz z kibiców że łykają ich kit bez mydła zamiast przepędzić partyjniaczków ze stadionu... Gdyby kiedyś na Żylecie jakieś polityczne kurwy się podszyły pod "kibiców" i zaczęły tam pchać swoje gówno to długo by tam nie posiedziały...
Z tego tesktu wynika , że za transparentami na stadionach stoi PIS. Chyba, że uważasz co innego a piszesz co innego. @Kura, obawiam się, że @Conrad własnie to miał na myśli 
|
Do góry
|
|
|
|
#4645703 - 06/05/2011 21:14
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Ale część osób dała się nabrać w bambuko na jakieś dziecinne, przygłupiaste akcje polityczne,
Powiem krótko. Uwierz mi, że wolałbym oglądać w mediach MEROTYRYCZNĄ dyskusję nad właśnie ogłoszonym projektem budżetu na 2012r. ale zamiast tego non stop się mówi o kibicach, zamknięciu stadionów Lecha, Legii itd. Nie wierzę Conrad, że nie widzisz związku. Przecież Rządowi tylko o to chodzi, aby odwrócić uwagę od spraw naprawdę ważnych! I to jest w tym wszystkim najgorsze! Rząd PO to mistrzowie manipulacji mediami i PRu. PS: Podobnie było jak wszystkie media (GW wiodła prym) trąbiły o starciu Starucha z Rzeźniczakiem a Rząd wtedy "klepnął" nową ustawę emerytalną. To wtedy właśnie kibice się zorientowali, że są wykorzystywani przez media do "zasłonięcia" niewygodnych działań rządu! Zapomniałem dodać, że plus dla kibiców, że się "kapnęli". Nie spodziwałbym się tego po nich. A jednak! Niech tylko pamiętają o tym, jak będą wybory!
|
Do góry
|
|
|
|
#4645715 - 06/05/2011 21:18
[Re: Kura]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Conrad przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś
Tak, wśród kibiców (tak jak i wszędzie) jest jakiś procent sfrustrowanych pisd. Większość otwarcie o polityce nie chce rozmawiać tylko woli do tego wykorzystywać przykrywkę sportu. Zresztą, wystarczy spojrzeć ilu fanatoli pisu się przeniosło choćby do tego tematu, i to takich co od lat agitują za pisuarem. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4645768 - 06/05/2011 21:40
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Zapomniałem dodać, że plus dla kibiców, że się "kapnęli". Nie spodziwałbym się tego po nich. A jednak! Niech tylko pamiętają o tym, jak będą wybory! A nawet jak będą pamiętali to co zrobią? Na kogo zagłosują? Lewicowy Pis, czy Sld? Przecież te partie niczym się nie różnią. Jarosław Kaczyński gdyby wiedział że w ten sposób skoczą mu słupki poparcia zamknąłby całą 'żyletę' profilaktycznie żeby nie rozrabiali,,,Problem naszej polityki polega na tym że u nas nie ma w czym wybierać dlatego od dawna nie uczestnicze tutaj w temacie polityka 'szkoda gadania w kółko to samo',,,
|
Do góry
|
|
|
|
#4646111 - 06/05/2011 23:17
[Re: Piostar]
|
member
Meldunek: 29/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4646856 - 07/05/2011 02:50
[Re: lupus]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Jesli Walter ma jaja, to jest doslownie kilkoma telefonami do kilku swoich pracownikow zrobic Donaldowi niezla antyrkelame w tv. Nawet nie musi nikogo udupiac z jego ministrów, wystarczy pojechac po nim przez pare dni az Tuskowi mina zrzednie. Political fiction - dzwonię do pana w bardzo nietypowej sprawie [telefon] - Donald, słucham? - (zachrypnięty głos) Synu, co ty odpier*alasz? - ale... - Chłopcze, jest 21:00, ja teraz zaczynam czytać program wyborczy SLD, a ty spotkaj się ze swoimi i przemyśl, czy na te parę miesięcy przed wyborami chcesz, żeby w You Can Dance po wakacjach sędziował Kalisz. - Ale&...przecież mamy umowę... - Tak, ku*wa, i właśnie ukradłeś mi milion netto z biletów! - Przecież musiałem działać... - Przestań beczeć, synek. Deal jest prosty: o 8 rano Biuro Prasowe ode mnie wydaje komunikat o wydaniu 302 zakazów stadionowych na podstawie precyzyjnych zapisów bydgoskiego monitoringu, informując, że jest to 98 procent uczestniczących w burdach kibiców. Któryś z twoich może się podłączyć, że to dzięki jego nieprzespanej nocy, ale ma czas do dziś do trzeciej i niech nie gwiazdorzy jak ostatnio, bo Fakty powiedzą, że twój komendant wydał na helikoptery więcej, niż na pielgrzymkę Papieża. - I zdołacie ich wszystkich przez noc... złapać? Zidentyfikować? - Ch*j Cię obchodzi, skąd i co to będą za ludzie. Ty masz jutro rano 300 zakazów na tacy i konferencję prasową z okazji wygranej wojny z kibolstwem, a ja wysyłam człowieka na pokojowe negocjacje z twoim wojewodą. Kończą o 13 obustronnym porozumieniem, otwarciem stadionów, masażem pleców i triumfalnym raportem o gotowości do Euro. Jakieś pytania? - Nie zjedzą mnie media? - A wiesz, że ten program SLD naprawdę mi się zaczyna podobać?(źródło: weeeszło) P.S. Niecenzuralne słowa "ogwiazdkowałem" sam żeby ewentualna autocenzura nie rozwaliła tekstu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|