Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#4628 - 05/07/2001 19:43 TT propozycja
markii Offline
old hand

Meldunek: 30/04/2001
Poniewaz nikomu niechce sie podliczac TT (niedziwie sie ) mozna by ja dalej kontynuowac tak jak do tej pory ale bez stawek, poprostu tak dla siebie, zeby mozna sie bylo pozniej pochwalic ze kupon wszedl czy nie .
Nie bylo by limitu 10 kuponow itp.

Do góry
Bonus: Unibet
#4629 - 05/07/2001 19:56 Re: TT propozycja
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Ojjjj cięzko będzie !

Według mnie TT powinno byc porozbijane tak jak jest teraz (patrz TT Tenis) ...

Rozpocznie się sezon piłkarski to powstanie TT Anglia , TT Włochy , TT Niemcy , TT Pozostałe a pózną jesienia dojdzie TT USA SPORTS.

Przynajmniej ja bym tak chcial i kazdy by mogl zaistaniec w dziedzinie w której jest dobry.

Temat wart dyskusji!

Do góry
#4630 - 05/07/2001 22:05 Re: TT propozycja
GROOBY Offline
journeyman

Meldunek: 09/02/2001
Cze wszystkim.
Obserwuje forum prawie od powstania i powiem szczerze że brakuje mi TT. Mam propozycje. Mogę prowadzić tabelę. Wprowadziłbym jednak kilka zmian. Oto one.
1.Czas trwania „sezonu” typowania będzie ograniczony i = ilość uczestników + 1 tygodni.
2.Aby wziąć udział w typowaniu należy zgłosić chęć przyłączenia się do zabawy.
3.Przyłączenie się w trakcie rozpoczętego „sezonu” jest niemożliwe. Co tydzień (z wyjątkiem pierwszego tygodnia) odpada jedna osoba, która w TT zajmuje ostatnie miejsce (zmniejszy to ilość ludzi którzy za wszelką cenę chcą się odegrać i ciągle pikują w dół a także zmniejszy ilość czasu na podliczanie TT)
4.Pierwsza osoba odpada po dwóch tygodniach. (Aby zmnieszyć ryzyko pecha).
5.Zyski :-)) bo o stratach nie wspomne, sumują się przez wszystkie tygodnie. (Umożliwi to wytypowanie tego jednego najlepszego typera w sposób bardziej „długodystansowy” niż jest to w playoffach).
6.Każdy tydzień rozpoczyna się od poniedziałku a kończy w niedzielę. (Ostatni post – niedziela 23.59)
7.TT będzie drukowana w każdy wtorek i w ten dzień odpadać będzie jedna osoba.
Teraz jeszcze kilka spraw dotyczących sposobu obstawiania.
1.Aby nie burzyć istniejących postów tematycznych typowalibyśmy tylko piłkę nożną.
2.Typujemy tylko single. (Bez zakładów AKO)
3.Tygodniowo można postawić max. 5 typów.
4.Obowiązują współczynniki z polskich buków.
5.Kształt „kuponu” i stawki tj w dawnej TT.
Czekam na ewentualne propozycje i uwagi.
Z pozdrowieniami dla wszystkich
GROOBY

Do góry
#4631 - 05/07/2001 23:16 Re: TT propozycja
markii Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał GROOBY:
[qb]

Teraz jeszcze kilka spraw dotyczących sposobu obstawiania.
1.Aby nie burzyć istniejących postów tematycznych typowalibyśmy tylko piłkę nożną.
2.Typujemy tylko single. (Bez zakładów AKO)
3.Tygodniowo można postawić max. 5 typów.
4.Obowiązują współczynniki z polskich buków.
5.Kształt „kuponu” i stawki tj w dawnej TT.
Czekam na ewentualne propozycje i uwagi.
Z pozdrowieniami dla wszystkich
GROOBY[/qb][/QUOTE]

1. A co z okresem gdy pilka jest bardzo "uboga"?

2. Odpada, to by bylo powielanie playoffow, a nie o to w TT chodzi.

3. Teraz tygodniowo mozna bylo stawiac 20 kuponow, uwazam ze 5 to duzo za malo.

Do góry
#4632 - 07/07/2001 00:34 Re: TT propozycja
markii Offline
old hand

Zapraszam do dyskucji nad przyszloscia TT

Do góry
#4633 - 07/07/2001 02:11 Re: TT propozycja
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
do GROBBY z 5.07
trzymam kciuki za powodzenie Twojej wersji TT
i chciałbym brać w tym udział. Typuję w lidze typerów Wyścigów Konnych i w związku z tym pytanie:
1. co zrobisz jeżeli opuści się powiedzmy tydzień typowania z niezawinionych powodów ?
2. kursy w Mix-ie są np. o 9.00 (2,00) na Raftera a o 9.30 (4,00) -- przecież wszyscy nie wyślą typów z laptopa. Na marginesie, pod tym względem komuś potrzebny jest lekarz.

Do góry
#4634 - 07/07/2001 03:45 Re: TT propozycja
GROOBY Offline
journeyman

Do markii.
Ad 1) Wydaje mi się, że zawsze można coś znaleźć. A jeżeli nie to to po tygodniu i tak spadałaby ostatnia osoba.
Ad 2) Tu się pozwolę z tobą niezgodzić w playoffach są typy na krótki dystans. Po pięciu odpadasz albo zostajesz. Tutaj odpada tylko ostatnia osoba. Chodzi mi także o to aby ograniczyć element szczęścia. Przy typach AKO jedno trafienie może spowodować, że ktoś będzie zajmował wysoką lokatę, przy singlach aby znajdować się wysoko w TT należy przez cały czas dobrze obstawiać.
Ad 3) Osobiście byłbym za obstawianie jeszcze mniejszej ilośći spotkań. Wydaje mi się że typy byłyby bardziej przemyślane. Chodzi przecież o to aby typy były trafne a nie o to aby było ich dużo, ale to jest do ustalenia.
Do hpc.
Ad1) Nie byłoby obowiązku typowania co tydzień. Stawiasz tylko wtedy gdy masz twoim zdaniem pewny typ. Musisz się jednak liczyć, że możesz wylądować na ostatnim miejscu...
Ad2) Obąwiązywałby kurs taki jaki jest u buka w momencie puszczania postu a także zasada wzajemnej uczciwości....
Oczywiście jestem ciekawy co na ten temat myślicie.

Do góry
#4635 - 07/07/2001 04:36 Re: TT propozycja
lok Offline
veteran

Meldunek: 07/02/2001
bardzo bym chcial aby TT wrocila.oczywiscie w troszke zmienionej formule.po pierwsze nie rozdzielalbym TT na poszczegolne dyscypliny.bo gdzie np "wrzucic" tych co typuja zuzel(raptem kilka osob).a rozdzielanie TT na poszczegolne ligi wogole nie wypali(bez urazy Szakal).bo wiekszosc(oczywiscie sa wyjatki) w tzw mocnych ligach stawia same "pewniaki".i po co komu 30 typow barcelona-rayo 1 1.30?a to sprowadziloby sie do tego ze istnialby praktycznie tylko temat "TT Pozostale".bo tak na prawde na dluzsza meta tylko na "slabszych" i "egzotycznych" ligach mozna zarobic.tutaj buki robia mase bledow.oczywiscie mozna jechac tzw pewniaki i miec efekty(patrz koku-lider TT)ale tu chyba jest potrzebny jakis specjalny zmysl.
ale nie ograniczalbym ilosci spotkan(oczywiscie nie moga wykroczyc poza limit danego buka) bo jak komus przynosza zysk kamikadze to czemu ma tego do TT nie puszczac.
podoba mi sie za to pomysl z wyznaczeniem czasu na zapisanie sie.wykluczylo by to rozrastanie sie TT w trakcie trwania sezonu do niebotycznych rozmiarow.super sa tez miejsca spadkowe(iles osob miesiecznie-ile?to zalezy od tego ile by sie zapisalo do TT).
no i ze nie wolno miec przerwy w typowaniu dluzszej niz np.2 tyg(oczywiscie jesli ktos ma jakis wyjzd czy cos takiego to wtedy powiadamia na forum i wsio.zostaje.bo wiadomo jak sie czasami uklada).ale jak sie gosciowi nie chce typowac to niech wypieprza.
no i rzecz najwazniejsza.sami podliczamy nasze kupony i wysylamy wyniki do odpowiedniego tematu.bo to byl glowny powod upadku TT.ze nie mial tego kto liczyc.a jak juz sie znalazl to caly czas miano do niego pretensje ze sie pomylil.a tak kazdy wysle wyniki i bedzie spokoj.a jak koles nie wysle wynikow to jakas kara,np -iles tam jezeli wyciagnal z kuponow jakis zysk i -iles tam jesli starcil.tylko trzeba kogos znalezc kto by to wszystko do TT zapisal.
moglibysmy sie takze umowic ze puszczamy tylko takie kupony jak w rzeczywistosci.
co Wy na to?

Do góry
#4636 - 07/07/2001 15:32 Re: TT propozycja
Szakal Offline
Carpal Tunnel

I ja się włącze do dyskusji - Moja wizja TT wygląda tak:

(ale jescze krótkie nawiązanie)- jak wiadomo byli ludzie którzy stawila po 5-10 kuponów za TT-250. Tylko po to by się odkuć i znaleźć się na czele Tabeli.

1Chcialbym abysmy wprowadzili jedna stawkę. TT-100

2 Każdy z uczestników musiałby raz na tydzień pełnic dyżur w podliczaniu.

3 Aby ułatwić zadanie dyżurującemu będziemy oprócz Ako i stawki podawali przewidywany zysk.

4Kto w jaki kolwiek sposób będzie chciał zawyżyć wygraną (czyt. oszukać) kasuje mu się jego dotychczasowe wygrane do 0.

5 I żeby za duzo nie było typów proponuje - 1 TYP na dni pon-piatek natomiast po 2 TYPY na weekend. To znacznie ułatwi nam prace w podliczaniu.

A zatem drodzy Panowie przestańmy dyskutować i bierzmy się do pracy- bo jak my tego nie założymy tego nikt za nas nie zrobi!!!

Do góry
#4637 - 07/07/2001 16:05 Re: TT propozycja
lok Offline
veteran

czesc Szakal.
bardzo mi sie podoba Twoj pomysl z dyzurami(dyzurow nie byloby wiele.zakladajac ze w TT wzieloby udzial ok 50 osob to wypadloby gdzies 1 dyzur rocznie) i obliczaniu ewentualnej wygranej przez wysylajacego.
proponuje zakladac jeden temat do TT tygodniowo.a typy podliczac na koniec weekendu.nie ma sensu chyba 2 tematow tak jak wczescnie pon-czw i pt-niedz.bo i tak wiele osob ktore dawalo typy do pon-czw wrzucalo jakis mecz z piatku czy nawet soboty.mysle ze jeden temat to lepsze rozwiazanie-bardziej praktyczne.
jest jeden problem w karaniu za zawyzone kursy.bo co jesli ktos sie pomylil?
ilosc kuponow proponuje zmniejszyc do 7.juz kiedys byly rozwazania czy 5 czy 10.wiekszosc chciala 10.niemniej bylo tyroche osob ktore 5 chcialy.zatem 7 to taki maly kompromis.

Do góry
#4638 - 07/07/2001 16:32 Re: TT propozycja
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Jestesmy juz bliscy osiagniecia kompromisu - Jednak Polak potrafi!

Zagdzam się z toba jeden kupon - na jeden dzien - czyli 7/tyg.

Ja stworzymy temat TT (ten juz wlasciwy) to spiszemy regulamin - i kazdy bedzie przy pierwszym typie podac ze zapoznal sie z nim.

I jescze chcialem dodac pkt
6Osoba która wstąpiła o TT i nie gra przez dwa weekendy (nie wyslal zadnego typu przez 14 dni) zostaje usunieta z TT i nie ma mozliwosci powrotu.

Oczywiscie kazdego zdarzyc sie moze nie bedzie przez pewnien okres wiec jak wczesniej poinformuje o absencji o wszystko jest ok, jak nie Zaegamy.

i punkt

7 Ograniczenie do 5 typów na kuponie.

Ale to nie wiem czy przejdzie

8 Tylko z Profa i sts`u !!!

Do góry
#4639 - 07/07/2001 17:05 Re: TT propozycja
lok Offline
veteran

Szakal tak trzymac!
nareszcie jakis konkretny gosciu.

pkt.6-wlasnie tak jak mowilem.
ja bym nie ograniczal do 5 zdarzen na kuponie.wogole tu bym nic nie narzucal.bo jak juz mowilem jezeli komus to przynosi zyski,dla kogos jest to SUPER metoda to prosze bardzo.jedynie nalezy pamietac o ograniczeniach bukow(np.max wygrana czy ilosc spotkan na kuponie).oczywiscie zdarza sie jezdzcy bez glowy ktory znczne wiecej wtapia niz zarobia,ale w takim wypadku grozic im bedzie jedno-spadek z TT!
no i dorzucilbym jeszcze TOTO-MIX.nie wiem dlaczego tak wiele osob jest do niego zrazonych.ten buk ma samobojcze kursy!a argumenty o nieaktualnych kursach z internetu sa do bani.bo b rzadko sie spotykam aby toto kursy pozmienial(w stosunku do intrnetu oczywiscie).
nic tylko sie cieszyc i korzystac.dlatego sts,prof,i toto.

Do góry
#4640 - 07/07/2001 17:45 Re: TT propozycja
Szakal Offline
Carpal Tunnel

lok jak my sie do tego zabierzemy to bedzie wszystko gralo dam Ci znac na GG.

Tam tez obgadamy szeczegoly Regulaminu i propozycje Toto Mix`a. Odezwe sie jutro kolo 16-17. Dzisiiaj nie bede w stanie. (nie mylic z upojeniem alkoholowym)

Postawimy TT na nogi!

------
Ale mi strzelil pomysl do głowy --- o wszytki,m poinformuje Cie na GG - bedzie latwo czysto i przyjemnie!!!

To bedzie to i ty z pewnoscia sie z tym zgodzisz !!! Zobaczysz sam...

Do góry
#4641 - 07/07/2001 18:55 Re: TT propozycja
markii Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]7 Ograniczenie do 5 typów na kuponie.

Ale to nie wiem czy przejdzie

[/qb][/QUOTE]

Jasne ze nieprzejdzie
Mozna by poprostu dac limit max wygranej na jeden kupon np: 10.000 zl

Ja sobie tak podliczylem moje dotychczasowe wygrane u bukow i widze ze glownie zarabiam na kamikadze (np: dzisiejszy kuponik z AKO 2186 :rolleyes: )

Do góry
#4642 - 08/07/2001 01:23 Re: TT propozycja
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
WITAM
Choć rzadko coś piszę na forum [a zaglądam tu codziennie]to temat tt zmusił mnie do głębszej refleksji.
Od kilku dni się zastanawiam jak ma wyglądać tt i mam w związku z tym kilka propozycji.
TT była mi bardzo pomocna w typowaniu więc jestem zdecydowanie za jej przywróceniem.
Oto moje propozycje:

2 Najwiekszy problem to podliczanie mam więc pewien pomysł:

A co by było gdybyśmy na wzór przyszłej LIGI POLSKIEJ podzielili się na grupy w każdej grupie bylo by np.16 osób i jeden ochotnik do podliczania.Każda grupa ma swojego podliczającego.
Nikt nie będzie chciał podliczać calego tt ale 16 osób raz w tygodniu nie wymaga chyba aż takiego poswięcenia.Oczywiscie każdy sam podawalby wyniki swojej tygodniowej gry co znacznie ulatwia podliczanie.

2 Traktujemy tt poważnie i puszczamy to co w realu i za stawkę zblizoną proporcjami tzn. jak w realu puszczam za niewiele to w tt tak samo jak w realu puszczam np. za 10% budżetu to w tt też za 10% budżetu.

3 Moze bysmy wprowadzili zarządzanie kapitalem np. kazdy na poczatek ma 5000 puszcza zaklady za dowolne kwoty tak by nie przekroczyć budzetu jak zarobi na czysto 350 to następny tydzień zaczyna od budzetu 5350 w ten sposub uczymy się świadomego zarządzania kapitałem a nie walimy na maksa za 250 kazdy typ.Przecież są mecze ktore trzeba zagrac za nieco wiekszą stawkę i takie co gramy za niewiele.Osoby ktore zbankrutują do końca edycji wylatują z gry.
Po kilku miesiącach może być ciekawe porownanie oplacalnosci np.lokowania w akcje a obracanie pieniędzmi na zakladach sportowych...

4 myślę że nie powinno być ograniczenia co do ilości puszczanych kuponów bo i tak kazdy liczy swoje więc nie bedzie problemu z liczeniem.

5 Bardzo mile widziane typy opisane bo wtedy wzajemnie sobie pomagamy i można takie puszczać w realu a o to przecież chodzi.

Piszcie jak widzicie tt.

Pozdrowienia.

Do góry
#4643 - 08/07/2001 01:35 Re: TT propozycja
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Moge wam powiedziec juz dzisiaj ze TT wkrotce powroci do zycia - prowadze negocjacie z Conradem - jak wypali to zobaczycie sami na forum. Ale na razie cihosza. Mnie tu nie bylo

Lokwszytko na dobrej drodze. 3maj kciuki!

Do góry
#4644 - 08/07/2001 02:04 Re: TT propozycja
markii Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]

3 Moze bysmy wprowadzili zarządzanie kapitalem np. kazdy na poczatek ma 5000 puszcza zaklady za dowolne kwoty tak by nie przekroczyć budzetu jak zarobi na czysto 350 to następny tydzień zaczyna od budzetu 5350 w ten sposub uczymy się świadomego zarządzania kapitałem a nie walimy na maksa za 250 kazdy typ.Przecież są mecze ktore trzeba zagrac za nieco wiekszą stawkę i takie co gramy za niewiele.Osoby ktore zbankrutują do końca edycji wylatują z gry.
Po kilku miesiącach może być ciekawe porownanie oplacalnosci np.lokowania w akcje a obracanie pieniędzmi na zakladach sportowych...

[/qb][/QUOTE]

To jest bardzo dobre!

Szakal i Conrad - co wy na takie cos? Zawsze bedzie sie mozna nauczyc obracac pieniedzmi

Do góry
#4645 - 08/07/2001 15:20 Re: TT propozycja
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Mi bardzo podoba się pomysł z budżetem, wtedy każdy mógłby zaprezentować też system zarządzania kasą, można wtedy także pórownać systemy (chociażby progresję). Jestem zdecydowanie przeciwny natomiast ograniczaniu wszystkiego do grania za jedną stawkę oraz do znaczącego ograniczania ilości kuponów (już teraz 10 kuponów było dla mnie czasami zbyt małą ilością), choć akurat to ostatnie ograniczenie jestem w stanie zaakceptować ze względu na kłopoty z liczeniem (jednak ograniczenia do jednego kuponu dziennie nie przełknę )

Do góry
#4646 - 08/07/2001 17:38 Re: TT propozycja
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Jezeli tylko Conrad zodzi się na spełnienie warunków jakie mu zaproponowałem z pewnością najpierw zamieścimy regulamin i kazdy bedzie sie mogl wypowiedziec na ten temat.

Pomysl z budżetem bardzo mi sie spodobal i uwazam ze bedzie to dobry pomysl by forumowicze mogli uczyc sie starannie wybierac swoje typy a nie "w ciemno".

Pozdrawiam

Do góry
#4647 - 09/07/2001 02:59 Re: TT propozycja
GROOBY Offline
journeyman

Też jestem za budżetem. To jest niezłe. Kombinujcie, bo najważniejsze jest przywrócenie TT do życia !

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >