#4555540 - 25/03/2011 03:47
Re: Film, TV, seriale [28]
[Re: Piecia]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2006
|
Obajrzalem wlasnie "The social network". Przynajmniej byla to wersja z lektorem, bo samym czytaniem dialogow bym sie chyba wykonczyl. Historia opowiedziana nawet ciekawie - 5,5/10 Ale na milosc boska - ten film mial dostac oscara ? Jego nominacja, to juz lekka przesada. A oscar za muzyke filmowa do tego "dziela", to zwykla kpina stada baranow zwanych rowniez czlonkami "Akademii sztuki i wiedzy filmowej"  To brzekolenie nawet do stop nie dorasta Zimmerowskiej "Incepcji" (nie wykluczam, ze znalazloby sie cos jeszcze lepszego). Czasami chcialoby sie uslyszec: w tym roku, w kategorii "..." Akademia nie wylonila zwyciezcy 
|
Do góry
|
|
|
|
#4559673 - 26/03/2011 21:58
[Re: APOLLYON]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Apropos, jak "Weekend" Czarka Pazury?
Słaby. Ja właśnie obejrzałem "The Town" z B.Afleckiem. Przyzwoita sensacja. W kinach u nas tego chyba nawet nie było.
|
Do góry
|
|
|
|
#4561639 - 27/03/2011 17:50
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
@dantech, ja podobnie, powoli porzucam White Collar, pomysl moze fajny jakis, ale podobalo mi sie jedynie kilka minut S01E01, dalej gorzej i gorzej.
Jak cos to leci dalej The Event, skonczyli wtedy na S01E10, teraz widzialem juz S01E14, zapowiada sie fajne dokonczenie, nadrobic jeszcze musze 3 odcinki. :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#4563258 - 28/03/2011 02:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4565913 - 29/03/2011 03:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
ktos byl w kinie na Los numeros ? warto ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4567576 - 29/03/2011 23:24
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Eden Lake - gówno imo. Zupełnie mi się nie podobał. 0 treści 0 zwrotów akcji, wszystko od początku czytelne i klarowne. No i jak to zwykle w tego typu filmach irracjonalne zachowania 'zagrożonych' postaci. 2/10 za główną bohaterkę. Hide and Seek - dużo lepszy, motyw przewodni oklepany, ale akcja ciekawie się rozwija, końcówkę można było trochę lepiej rozwiązać. Dziecko zagrało genialnie. Swoją droga zastanawiam się jak oni to robią, że dzieciaki które graja w takich filmach nie mają potem problemów z psychiką  7/10 Magnolia- dłuugi, ale warto zobaczyć. Świetna muzyka. Film z tych które mają wyglądać na głębsze, ale moim zdaniem taki jest. Wielowątkowy i ze skomplikowana problematyka i do końca nie wiadomo jaka jest myśl przewodnia. No i jeszcze ten deszcz żab  Polecam 7,5/10 In Bruges- fajna konwencja i przede wszystkim świetnie zagrany Gleeson i zwłaszcza Fiennes  Farrell też dał rade. Przyjemne dialogi, dobry film na rozluźnienie mimo jednego czy dwóch ciężkich elementów fabuły. 7,5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4568666 - 30/03/2011 03:25
[Re: mat2000]
|
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
|
Eden Lake - gówno imo. Zupełnie mi się nie podobał. 0 treści 0 zwrotów akcji, wszystko od początku czytelne i klarowne. No i jak to zwykle w tego typu filmach irracjonalne zachowania 'zagrożonych' postaci. 2/10 za główną bohaterkę. Hide and Seek - dużo lepszy, motyw przewodni oklepany, ale akcja ciekawie się rozwija, końcówkę można było trochę lepiej rozwiązać. Dziecko zagrało genialnie. Swoją droga zastanawiam się jak oni to robią, że dzieciaki które graja w takich filmach nie mają potem problemów z psychiką  7/10 Magnolia- dłuugi, ale warto zobaczyć. Świetna muzyka. Film z tych które mają wyglądać na głębsze, ale moim zdaniem taki jest. Wielowątkowy i ze skomplikowana problematyka i do końca nie wiadomo jaka jest myśl przewodnia. No i jeszcze ten deszcz żab  Polecam 7,5/10 In Bruges- fajna konwencja i przede wszystkim świetnie zagrany Gleeson i zwłaszcza Fiennes  Farrell też dał rade. Przyjemne dialogi, dobry film na rozluźnienie mimo jednego czy dwóch ciężkich elementów fabuły. 7,5/10 Jeśli chodzi o Eden Lake i In Bruges, podzialam Twoje zdanie. Ten pierwwzy, to dno kompletne. Ta ruda seksowna foczka, to za mało, żeby "pociągnąć" film. In Bruges, według mnie bardzo dobry. Pokusiłbym sie 0 9/10. Colin Farrell-Curuś "rozjechał" mnie w jednej scenie z tym karłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#4572216 - 01/04/2011 01:37
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Eden Lake - gówno imo. Zupełnie mi się nie podobał. 0 treści 0 zwrotów akcji, wszystko od początku czytelne i klarowne. No i jak to zwykle w tego typu filmach irracjonalne zachowania 'zagrożonych' postaci. 2/10 za główną bohaterkę. włąsnie to nie pozwalało mi obejrzeć tego filmu w całości. Dlatego pisałem że chciałbym żeby na ekran wpadł Sigal i wszystkim połamał łapy (bo on akurat wie co robić w sytuacjach zagrożenia) 
|
Do góry
|
|
|
|
#4572723 - 01/04/2011 03:52
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
polecam film "Revolver" 8/10klimat jak w innych filmach Gaya Ritchiego, porachunki gangsterow, hazard itp, jednak ten jest z wielkim przekazem, przyznam sie szczerze, ze za pierwszym razem nie zrozumiałem go do konca, dopiero po drugim obejrzeniu moge powiedziec, ze rozumiem - cokolwiek to znaczy, bo interpretacji moze byc mnostwo, Ritchie odwalil kawal dobrej roboty, jest co interpretowac i nad czym sie zastanawiac, za pierwszym razem nie zrozumialem byc moze dlatego, ze ogladalem wersje bez wypowiedzi psychologow/filozofow/uczonych po napisach koncowcych, no ale nie moglem nigdzie tej wersji znalezc, zreszta niewazne jaka wersja, naprawde warto obejrzeć ten film, daje do myślenia... obejrzalem tez "Limitless - Jestem Bogiem" jednak az tak wielkiego wrazenia na mnie nie wywarł, film o "narkotyku", ktory pozwala korzystac ze 100% mozgu, wykorzystuje caly jego potencjal itp, mimo iz lubie taka tematyke/taki typ to daje tylko 5,5/10 co do Hide and Seek to nie czułem napiecia w zadnej sekundzie filmu, moze cos ze mna nie tak? chyba nie, bo lubie thrillery, dlatego ten byl wedlug mnie slaby i tyle, daje 4/10 ostatnio duzo filmow ogladalem, niektore pierwszy raz, a niektore sobie przypominalem, bo uznalem, ze warto "I am Sam" 8/10opozniony w rozwoju Sam walczy o prawa do córki , w roli Sama świetny Sean Penn "Man on fire" 8,5/10Denzel w roli byłego komandosa, ktory zostaje ochroniarzem malej dziewczynki w Meksyku, gdzie codziennie jest bardzo duzo dzieci porywanych dla okupu "The Prestige" 9/10jeden z moich ulubionych filmów, iluzja, rywalizacja, walka, momentami napięcie, oglada sie jednym "tchem" "Runaway Jury" 8/10sądowniczy, wybor ławników i takie tam, nie chce za duzo pisac, aby nie "odslaniac" za duzo, polecam "12 gniewnych ludzi" 8,5/10klasyka filmów sądowniczych "La Haine" 7,5/10o zyciu francuskiej "mlodziezy" "Remember the Titans" 9/10czarnoskory trener, futbol amerykanski, rasizm, ciężka droga do chwały "Coach Carter 9/10trener mający swoje reguły, koszykówka, podobny do Tytanow, warto "The Boy in the striped Pyjams" 8/10rodzina niemieckiego oficera, ktory zarzadza jednym z obozow koncentracyjnych, przyjazn syna oficera z zydowskim chlopcem z obozu "The Blind Side" 8,5/10futbol amerykanski, biograficzny, zycie najlepszego obroncy NFL, jego trudne poczatki itp ... Taken 8/10dwie nastolatki porwane we Francji w celu sprzedazy, ojciec jednej byly agent i probuje je uratowac Trade 8/10kobiety porywane w celu sprzedazy, dobra rola Alicji Bachledy-Curus Papieżyca 8,5/10przyjemny film, o kobiecie, ktora byla papieżem, ten fakt był zawsze ukrywany Apartament 7,5/10milosc zazdrosc komplikacje dramat na razie tyle, pewnie sie duzo powtarza, ale ja odswiezylem swoj folder z filmami i uwazam, ze warto je zobaczyc ponownie pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#4576685 - 03/04/2011 03:25
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
skąd najlepiej ściągnąć wszystkie części JACKASS? i House S7 od 9E?
z góry dzieki
|
Do góry
|
|
|
|
#4577010 - 03/04/2011 05:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
wszelkie seriale chyba najlepiej stąd: http://eztv.it/torrenty, bez ratio, darmowa strona
|
Do góry
|
|
|
|
|
|