#4539552 - 18/03/2011 04:52
Włamanie na konto UNIBET
|
veteran
Meldunek: 02/03/2006
|
Witam, Nie jestem pewien czy to odpowiedni dział, więc jeśli nie to proszę o przeniesienie. Piszę w imieniu mojego znajomego, ktoremu dziś o godzinie 5:40 rano włamali się na konto Unibet, przelewając kwotę 750zł na zetony pokera. Dalej nie wiem co sie z ta kasa stało. Unibet mówi ze nic nie są w stanie zrobić Czy jest z tego jakieś wyjście? Da radę odzyskać jakoś kasę? Dzięki za pomoc
|
Do góry
|
|
|
|
#4539659 - 18/03/2011 05:15
Re: Włamanie na konto UNIBET
[Re: stoprocent_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
JuN daruj sobie takie komentarze, bo juz jeden na forum mnie zdenerwowal. Szanuje Ciebie jako uzytkownika wiec jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz. Brzydze sie zlodziejstwem. Mnie dzisiaj ktos zalatwil w ten sam sposob, co kolege stoprocent, tylko ze w bet365. Szanse na odzyskanie sa pewnie zerowe. Ktos musial przechwycic/ zdobyc login i haslo do konta. Stoprocent wyslij mi namiar do Twojego kolegi, jak mozesz. Mam nadzieje ze bet365 da mi IP osoby ktora zalogowal sie na moje konto, niech ten kolega zrobi to samo. Bede informowal o mojej sprawie w temacie bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#4539678 - 18/03/2011 05:19
[Re: JuN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/11/2006
|
A czy kumpel używa tego samego hasła do kilku kont i czy hasło nie jest za łatwe? Poza tym nie powinien się logować na swoje konta w kafejkach internetowych. Oczywiście nikomu też nigdy nie mówił swojego hasła? Z takimi kontami które dotyczą hajsu trzeba się obchodzić wyjątkowo ostrożnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4539688 - 18/03/2011 05:22
[Re: JuN]
|
Carpal Tunnel
|
mowie jak jest, tez keidys myslalem ze ktos mi 1300 zl ukradl, ale sobie przypomnialem ze przyszedlem o 6 rano do domu i przegralem w kasynie. Sa rozne sytuacje, nie musisz tak reagowac.
Jak tu sie nie denerwowac jak ktos Ciebie okrada i nawet nie wiem jak to sie stalo. Ktos ma dane do mojego konta bet365, moze zna jeszcze numer karty do konta bankowego to jak tu byc spokojnym ? i nie chodzi nawet o te 600 zl ktore mi ktos zajebal tylko o brak zaufania. Czlowiek naiwnie myslal ze kasa w takim bukmacherze jak bet365 jest bezpieczna. Przeciez tu nie chodzi o kilka stowek tylko o to ze w tej chwili moglem miec 10k i gdyby nie to ze w miare szybko sie zorientowalem to nie mialbym 10 tysia...
|
Do góry
|
|
|
|
#4539709 - 18/03/2011 05:27
|
veteran
Meldunek: 02/03/2006
|
kumpel nie przegral nigdzie, gral sobie spokojnie tylko z komputera domowego, komputer zabezpieczony byl, nikomu hasla ani loginu nie podawal, haslo unikatowe wykorzystywane tylko w Unibet Unibet podal ,ze Ip nie udostepnia, chyba ze na wezwanie policji. kurde przeciez mogliby sparwdzic kto i na jakich stolach i z kim kase przelali. nr tel do kumpla moge podac na pw jak chcesz
|
Do góry
|
|
|
|
#4539723 - 18/03/2011 05:31
[Re: barciu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Kasa u bukmachera internetowego jest bezpieczna, ale trzeba spełniać kilka warunków. Pierwsze jakie mi przychodzą do głowy to: różne skrzynki email (najlepiej niekomercyjne) powiązane z poszczególnymi bukmacherami i zmiana haseł zarówno do skrzynek @ jak i kont bukmacherów co najmniej raz w miesiącu. Hasła muszą być trudne, najlepiej jakiś przypadkowy zestaw liter i cyfr. O tym, że wszędzie musi być całkowicie inne hasło wie każde dziecko. Dochodzenie zacznijcie od prośby bukmachera o listę numerów IP z jakich logowano się do waszego konta gracza. O to samo poproście swojego providera poczty @. PS: @stoprocent (u ciebie zrobili klasyczny "chip dumping") & @barciu, współczuję 
|
Do góry
|
|
|
|
#4539729 - 18/03/2011 05:32
|
addict
Meldunek: 05/04/2005
|
ja mialem wlamanie tydzien temu na konto w betfair takze jakis skurwysyn dziala na moje szczescie mialem tam tylko drobne i dokonywalem depozytu poprzez karte kredytowa gosc wplacil 10 na konto przez moneybookers pozniej chcial wyplacic ale mogl sobie tylko dyszke wyszedl pozmienial hasla adresy wszystko ale sie odjebal tez powiem mialem niezlego dyga jak to sie wszystko stalo pozdrawiam i szukajcie skurwieli
|
Do góry
|
|
|
|
#4539980 - 18/03/2011 06:43
[Re: Hajzel]
|
Carpal Tunnel
|
kurde przeciez mogliby sparwdzic kto i na jakich stolach i z kim kase przelali.
to przeciez sam moze sprawdzic w historii rozdan ale przeciez to bukmacher ma wszystkie informacje, loginy, numery rozdan ip uzytkownikow. Informacje ktore klient moze sprawdzic w historii rozdan na pewno nie sa wystarczajace zeby ustalic sprawce i udowodnic wine. Ja zreszta natychmiast zazadalem zablokowania mojego konta, wiec sie nawet nie zaloguje zeby sprawdzic jak to wszystko wygladalo.
|
Do góry
|
|
|
|
#4540213 - 18/03/2011 08:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2010
|
hmmm ... wyglada na oczywista oczywistosc ....
|
Do góry
|
|
|
|
|
|