#45356 - 12/08/2003 12:24
jaki sens ma gra
|
Anonymous
Unregistered
|
Szanowni Dyskutanci,
Nie znam się w ogóle na zakładach, w których bierzecie udział, a przyglądam się temu forum żeby podjąć decyzję czy warto się tym samemu zająć na serio. Zawsze miałem taki stereotyp grającego w totolotka, że jest to osoba raczej prymitywna, która być może raz coś wygrała (lub raczej ktoś z jej znajomych coś wygrał), więc i ona zaciekle gra mocząc w to coraz więcej kasy. Tymczasem tu widzę ludzi, którzy mają niezłą wiedzę i używają zaawansowanych technik. Być może więc ma to jakiś sens i dla ludzi podchodzących profesjonalnie do zakładów daje to wymierne korzyści. Powiedzcie mi więc: 1)Ile mniej więcej miesięcznie zarabiacie na zakładach. Czy czasem nie są to jednak kwoty typu 50 zł, a żyjecie legendami jakiejś jednorazowej większej wygranej ? 2)Czy można się z tego utrzymać, czy jest to tylko hobby ? Czy gra jest porównywalna do gry na giełdzie ? 3)Czy podchodząc do tego poważnie (wiele godzin dziennie spędzonych na analizach, specjalny program komputerowy itp.) można znacznie zwiększyć szanse w swojej nierównej walce z bukiem ? A może jest to tylko zwykły i nieracjonalny hazard ? 4)Czy rzeczywiście w przypadku wygranej u internetowego zagranicznego buka dostajecie te pieniądze i nie jest to jedno wielkie oszustwo ? Przypuszczam, że te ewentualne wygrane wkładacie w następne zakłady i te pieniądze nigdy już nie wracają… Jak to więc jest ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45357 - 12/08/2003 15:08
Re: jaki sens ma gra
|
member
Meldunek: 02/02/2003
|
Nikt nie chce odpowiedziec wiec ja ci napisze: przykladowo puszczasz 100 zakladow kazdy po 100zl przez miesiac , masz obrot 10 000 zl, uzyskujesz 5 % zysku od obrotu, to masz 500 zl zysku, a dobry typer potrafi uzyskac nawet 15 % zysku od obrotu, i tu masz caly sens grania  al:
|
Do góry
|
|
|
|
#45358 - 12/08/2003 15:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc: [qb]1)Ile mniej więcej miesięcznie zarabiacie na zakładach. Czy czasem nie są to jednak kwoty typu 50 zł, a żyjecie legendami jakiejś jednorazowej większej wygranej ? 2)Czy można się z tego utrzymać, czy jest to tylko hobby ? Czy gra jest porównywalna do gry na giełdzie ? 3)Czy podchodząc do tego poważnie (wiele godzin dziennie spędzonych na analizach, specjalny program komputerowy itp.) można znacznie zwiększyć szanse w swojej nierównej walce z bukiem ? A może jest to tylko zwykły i nieracjonalny hazard ? 4)Czy rzeczywiście w przypadku wygranej u internetowego zagranicznego buka dostajecie te pieniądze i nie jest to jedno wielkie oszustwo ? Przypuszczam, że te ewentualne wygrane wkładacie w następne zakłady i te pieniądze nigdy już nie wracają… Jak to więc jest ?[/qb][/QUOTE]1. To zalezy ile masz, a wlasciwie ile nie zal Ci stracic  Kazdy typer przeznacza inne fundusze, ja np. wydaje na zaklady 1/4 pensji od dziadkow, bo mam 18 lat i jeszcze nie zarabiam, a Rafter wydaje tysiace zlotych  Co do wysokosci wygranych dla mnie dodatkowe 50zl na miecha to dobra sumka... 2. Nie mozesz traktowac zadnego hazardu jako srodek na u3manie bo kiedys przyjdzie czarny dzien i wyladujesz na bruku 3. Mozna bardzo znacznie zwiekszyc szanse, jednak trzeba pamietac, ze sport to sport i fakt, ze druzyna/zawodnik jest liderem i wygrala ze swoim rywalem 11/11 meczy to nie znaczy ze teraz nie dostanie ostro w dupe 4. Pieniadze nie znikaja, no chyba ze przegrasz  Ja np. jak wplacam powiedzmy 100 zeta, to gdy bede do przodu 20, to wyplacam stawke poczatkowa, zeby nie wyjsc na minus... pozdro  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#45359 - 12/08/2003 15:54
|
Anonymous
Unregistered
|
Czyli: 1)wkładam całkiem nie mało, żeby zarobić 500 zł 2)W dodatku mogę nie wycofać wkładu 3)żeby zarobić sensowną sumkę, to muszę włożyć o rząd wielkości więcej. 4)mając do zainwestowania kwotę 100 000 miesiąc w miesiąc mogę ją lepiej zainwestować i z mniejszym ryzykiem. WNIOSEK: to nie jest biznes, to jest nałóg
|
Do góry
|
|
|
|
#45360 - 12/08/2003 15:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|
Myślę,że ta gra nie jest porównywalna do gry na giełdzie.W/g mnie giełda to największe z możliwych,usankcjonowanych prawnie oszustw.Mogę Ci parę spostrzeżeń na ten temat napisać - jak chcesz.Mecze piłkarskie też są przekupywane,ale przy rozsądnym graniu jest spora szansa na wygranie.Przejrzyj temat STOPROCENTONLY,gdzie Elita Ekspertów osiąga nieprawdopodobną skuteczność typowania.Są tam bardzo ciekawe ststystyki,opracowania tematów.Polecam.Ja natomiast jednego miesiąca jestem na minusie około 80 zł,drugiego na plusie około 45 - 50 zł.Gram bardzo ostrożnie,ale wierzę,że będzie lepiej.I jeszcze jedno.Jako typer musisz ciągle pracować nad sobą - nad psychiką /poczytaj nasze forum dyskusyjne,nikt tu nikogo nie wyzywa od baranów idiotów itp a poczytaj listę dyskusyjną forum giełdy www.parkiet.com lista dyskusyjna / nad dyscypliną,nad wypracowaniem skuteczniejszej metody grania.
|
Do góry
|
|
|
|
#45362 - 12/08/2003 16:04
|
Anonymous
Unregistered
|
tak, podoba mi się, że nie ma tu chamstwa, które często gości na różnych forach (chyba anonimowość to wyzwala). Ale + -50 zł miesięcznie nie pobudza mojej wyobraźni.
|
Do góry
|
|
|
|
#45363 - 12/08/2003 16:09
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał orzel: [qb]Najwieksze szanse maja emeryci którzy siedzą w domku i maja kupe czasu na ogrywanie buka. Pić juz nie mogą, imprezy odpadaja, z babcia juz też tylko z 10min poszaleja no i ta cienka emeryturka która zmusza ich do interesownia sie sportem  [/qb][/QUOTE]nad tą wypowiedzą można tylko wzruszyć ramionami. Nie pomyślałeś o ludziach, którzy mogą traktować to jako profesję (sposób utrzymywania się, praca zawodowa) wkładając w to dużo energii, czasu, wiedzy, różnych pomocy typu programy komputerowe, słowem - tak samo jak gra na giełdzie ? I porównują: wkładać tę samą ilość zaangażowania w giełdę lub w zakłady: co lepsze (= co daje więcej kasy) ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45364 - 12/08/2003 16:12
|
Anonymous
Unregistered
|
W/g mnie giełda to największe z możliwych,usankcjonowanych prawnie oszustw.
I co to znaczy praktycznie: że możeez uczciwie więcej wygrać tu niż na giełdzie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45366 - 12/08/2003 16:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/01/2003
|
1. czasem bywa lepiej czasem gorzej, ale nie bede sie chwalił 2. Podobno mozna się z tego utrzymać, ale wtedy trzeba sporo inwestować. Dla mnie jest to tylko hobby w którym można sprawdziś swoje umiejętności, a przy tym (inwestując kieszonkowe  ) trochę zarobić. 3. Na pewno nie jest to czysty hazard! Przy jak to napisałeś poważnym podejściu szanse są jeszcze większe, ale nie zawsze ilość spędzonego czasu na analizach nie przekłada się w wysokość wygranych. Mi starcza godzina dziennie. 4. W przypdaku gry u internetowych buków nie jest to żadne oszustwo. Wpłacone pieniądze nie giną i w każdej chwili można je wypłacić pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#45367 - 12/08/2003 16:21
|
Anonymous
Unregistered
|
Wielu się ze mną napewno zgodzi - analiza, analiza i jeszcze raz analiza, z pewnością przynosi zamierzony skutek.
Jaki jest on u Ciebie w skali miesiąca ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45368 - 12/08/2003 16:25
|
Anonymous
Unregistered
|
W przypdaku gry u internetowych buków nie jest to żadne oszustwo. Wpłacone pieniądze nie giną i w każdej chwili można je wypłacić
wypłaciłeś kiedykolwiek ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45370 - 12/08/2003 16:44
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [QB]Powiem Ci szczerze - siedzę nad meczami jak tylko mam wolną chwilę, korzystam w bardzo wielu źródeł (również lokalna prasa, strony klubowe z najnowszymi informacjami) i ostatnie 2 miesiące przyniosły mi satysfakcjonujący dochód oczywiście w porównaniu do wniesionych kosztów (raczej niewielkich jak ktoś mógłby stwierdzić). Powiem tylko, że mogę wreszcie kupić porządne radio do samochodu
A jak myślisz: gdybyś tyle samo czasu i energii poświęcił studiowaniu spółek giełdowych to Twój efekt finasowy byłby większy czy mniejszy ? Może jeszcze jakieś felgi do autka ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45372 - 12/08/2003 16:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/09/2002
|
Wydaje mi się że ta dyskusja jest podobna do rozmowy o zapładnianiu roslin przez trzmiele dwupalczaste. Szkoda gadać.
|
Do góry
|
|
|
|
#45374 - 12/08/2003 17:03
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb]Dlaczego szkoda gadać ? Zapładnianie roślinek jest bardzo ciekawe  [/qb][/QUOTE]Dlatego że próbujecie przekonać do czegoś Gościa który jest nastawiony anty... :zobacz:
|
Do góry
|
|
|
|
#45375 - 12/08/2003 17:12
|
Anonymous
Unregistered
|
Dlatego że próbujecie przekonać do czegoś Gościa który jest nastawiony anty...
Nie jestem nastawiony anty, wręcz przeciwnie: szukam argumentów za, żeby się tym zająć. Ale nie znajduję, dyskutanci nie przekonują mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#45378 - 12/08/2003 17:19
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]Dlatego że próbujecie przekonać do czegoś Gościa który jest nastawiony anty... Nie jestem nastawiony anty, wręcz przeciwnie: szukam argumentów za, żeby się tym zająć. Ale nie znajduję, dyskutanci nie przekonują mnie.[/qb][/QUOTE]A w jaki sposób sposób przekonać Cię że można wypłacić kasę z buka i po co? Pokazać Ci wyciąg bankowy  ? A poza tym szukasz sposobu inwestowania kasy czy lubisz obstawiać? NAjlepiej by było gdybyś spełniał oba warunki. Ale gwarantuje Ci że jak nie nie spełniasz drugiego to daleko nie zajdziesz. Chyba że znajdziesz "fundusz inwestycyjny" - polecam infoplays.com 
|
Do góry
|
|
|
|
#45379 - 12/08/2003 17:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/12/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#45380 - 12/08/2003 17:22
|
Pooh-Bah
|
Moja rada.  Zaczaj się w koncie tego forum i patrz - jak czegoś nie wiesz to pytaj, ale nie zakładaj takich filozoficznych tematów w pierwszym poście. Od czasu do czasu można znaleźć tu perełki i zaadoptować jakiś sposób gry do swoich potrzeb. Tylko pytanie jakie masz potrzeby...
|
Do góry
|
|
|
|
#45381 - 12/08/2003 17:33
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jotte: [qb]Moja rada.  Zaczaj się w koncie tego forum i patrz - jak czegoś nie wiesz to pytaj, ale nie zakładaj takich filozoficznych tematów w pierwszym poście. Od czasu do czasu można znaleźć tu perełki i zaadoptować jakiś sposób gry do swoich potrzeb. Tylko pytanie jakie masz potrzeby...[/qb][/QUOTE]Już ja sobie dam radę. Ja tu po prostu pytam wytrawnych graczy o ich osiągnięcia. Jeśli są one na poziomie innym niż 50 zł miesięcznie - to myślę że i ja sobie dam radę, ale jeśli Wy macie takie osiągnięcia jak to wynika z powyższej dyskusji - to to jest a waste of time only. Może rzeczywiście skończmy tę dyskusję, bo przewiduję, że nic się w niej już nie zmieni.
|
Do góry
|
|
|
|
#45383 - 12/08/2003 17:43
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [QB]chyba masz nikle pojecie o inwestowaniu skoro operujesz kwotami.... albo 50 to dla ciebie jakas magiczna liczba Odpowiadam: 1) kwota 50 zł jako miesięczny zysk pojawia się najczęściej w powyższej dyskusji. Zrozumiałem, że obracamy się na takim poziomie miesięcznych dochodów. 2) czy mam nikłe czy nie nikłe pojęcie o inwestowaniu to chyba stawiam proste pytania i są one niezależne od mojej wiedzy o inwestowaniu. Nie chcę też oglądać wyciągów bankowych ani nie potrzebny mi żaden dowód. Po prostu pytam będąc ciekawym odpowiedzi. Patrzę jaki to interes.
|
Do góry
|
|
|
|
#45384 - 12/08/2003 17:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał megatribal: [qb]a dobry typer potrafi uzyskac nawet 15 % zysku (od obrotu, za duzo mi sie chlasnelo  dop.McKracken)[/qb][/QUOTE]no to tu masz np. odpowiedz 
|
Do góry
|
|
|
|
#45385 - 12/08/2003 17:52
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał megatribal: [qb]a dobry typer potrafi uzyskac nawet 15 % zysku [/qb][/QUOTE]no to tu masz np. odpowiedz  [/qb][/QUOTE]przyjmuję do wiadomości. czyli zainwestowanie 10 000 daje 1500 ? Lub raczej może dać.
|
Do góry
|
|
|
|
#45386 - 12/08/2003 17:56
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
GIEŁDA - BUKI : - bardzo proszę.
1.Najlepsi osiągają przyrost % budżetu porównywalny z rokiem 1993 na giełdzie...- jak nie zajmowałeś się wtedy gieldą to zerknij na wykres.
2.Bezpieczeństwo powierzanych pieniędzy jest większe w biurze maklerskim niż u buka ale nie jest tak że ta kasa już nie wraca.Jeśli grasz u solidnych buków to niemal zawsze wraca.
3.Na giełdzie nie ma limitow [no są ograniczenia płynności spółek] , u buka jak jesteś dobry to dostajesz limity [u kazdego buika inne]
4.50zl miesięcznie z buków? Sa osoby ktore zajmują sie tym naprawdę serio mając z tego profity znacznie większe niż śrdnia krajowa.
5.Prawo Pieniądze zarobione na giełdzie są zarobione legalnie i zdaje się że ciągle nie trzeba płacić od nich podatku. Pieniądze zarobione u buka są również legalne ale każy jest zobowiązany do uiszczenia podatku. Niestety brak jakichkolwiek prawnych ustaleń powoduje iż staje się to bardzo klopotliwe a może nawet niemożliwe? - no ale w Urząd Skarbowy jak się dowie może tu być bezwzględny w egzekwowaniu zaległych podatków wraz z karą karno-skarbową.
|
Do góry
|
|
|
|
#45387 - 12/08/2003 18:01
|
Anonymous
Unregistered
|
to może jeszcze inaczej: niech każdy z Was powie ile na tym wyciąga miesięcznie. Nie potrzebuję dowodów, ale chciałbym żeby to były wypowiedzi szczere.
|
Do góry
|
|
|
|
#45388 - 12/08/2003 18:03
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]to może jeszcze inaczej: niech każdy z Was powie ile na tym wyciąga miesięcznie. Nie potrzebuję dowodów, ale chciałbym żeby to były wypowiedzi szczere.[/qb][/QUOTE]Który Urząd Skarbowy reprezentujesz 
|
Do góry
|
|
|
|
#45390 - 12/08/2003 18:09
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc: Nie znam się w ogóle na zakładach, w których bierzecie udział, a przyglądam się temu forum żeby podjąć decyzję czy warto się tym samemu zająć na serio. ciach[/QB][/QUOTE]Apropos po co od razu na serio. Wrzuć sławne już 50 zł do expektu i graj za 2 złote przez pół roku. Jak pomnozysz fortunę razy 10 i expekt ci wypłaci to wtedy uderz ostro i wyciągnij ze skarpety grubą kasę.
|
Do góry
|
|
|
|
#45391 - 12/08/2003 18:09
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jotte: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]to może jeszcze inaczej: niech każdy z Was powie ile na tym wyciąga miesięcznie. Nie potrzebuję dowodów, ale chciałbym żeby to były wypowiedzi szczere.[/qb][/QUOTE]Który Urząd Skarbowy reprezentujesz  [/qb][/QUOTE]ten, który jak powiem "jotte", to od razu będzie u Ciebie. A na serio z odpowiedzi wnoszę, że nie masz czym się pochwalić.
|
Do góry
|
|
|
|
#45392 - 12/08/2003 18:11
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]to może jeszcze inaczej: niech każdy z Was powie ile na tym wyciąga miesięcznie. Nie potrzebuję dowodów, ale chciałbym żeby to były wypowiedzi szczere.[/qb][/QUOTE]zrobmy inaczej: podaj jaki masz kapital, a ja ci podam ile mozesz wyciagnac miesiecznie  co ty na to?  [/qb][/QUOTE]I tak możemy pomykać w nieskończoność. Może ktoś inny ma osiągnięcia na tym polu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45394 - 12/08/2003 18:15
|
veteran
Meldunek: 19/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]Dlatego że próbujecie przekonać do czegoś Gościa który jest nastawiony anty...
Nie jestem nastawiony anty, wręcz przeciwnie: szukam argumentów za, żeby się tym zająć. Ale nie znajduję, dyskutanci nie przekonują mnie.[/qb][/QUOTE]Masz uprzedzenia; jesteś przekonany, że wpłacone pieniądze giną, więc bez zmiany tego poglądu do niczego się nie przekonasz.
|
Do góry
|
|
|
|
#45395 - 12/08/2003 18:16
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [qb]zyc, macisz chlopcze, chcesz zajrzec komus do portfela bez pokazywania swojego, nieladnie... i zmien, prosze tytul topiku na "jaki sens ma ta dyskusja"  [/qb][/QUOTE]już nie ma żadnego. Zakończmy ją.
|
Do góry
|
|
|
|
#45397 - 12/08/2003 18:21
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał jotte: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]to może jeszcze inaczej: niech każdy z Was powie ile na tym wyciąga miesięcznie. Nie potrzebuję dowodów, ale chciałbym żeby to były wypowiedzi szczere.[/qb][/QUOTE]Który Urząd Skarbowy reprezentujesz  [/qb][/QUOTE]ten, który jak powiem "jotte", to od razu będzie u Ciebie. A na serio z odpowiedzi wnoszę, że nie masz czym się pochwalić.[/qb][/QUOTE]Pewnie że nie mam się czym chwalić. A poza tym co Ci da że powiem iz ostatnio wygrywam 254,28zł miesięcznie. Poprawi Ci się humor? Ruszysz do kolektur ogrywać buków? NIe mogę złapać Twojego sposobu myslenia. I jak widzę nie tylko ja. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#45398 - 12/08/2003 18:33
|
Anonymous
Unregistered
|
Pewnie że nie mam się czym chwalić.
I taka odpowiedź bardzo mi się podoba, przynajmniej jesteś szczery.
A poza tym co Ci da że powiem iz ostatnio wygrywam 254,28zł miesięcznie. Poprawi Ci się humor? Ruszysz do kolektur ogrywać buków?
Nie. Po prostu jeśli wytrawny gracz zarabia na tym 250 zł miesięcznie to już wiem, że nie opłaca się być wytrawnym graczem i to mnie nie interesuje.
NIe mogę złapać Twojego sposobu myslenia.
To jeszcze raz możliwie jak najprościej: chcę wiedzieć czy zakłady są (lub mogą być) interesem, z którego można żyć jak np. z gry na giełdzie. I nic więcej. Z powyższej dyskusji wnioskuję, że gracie dla przyjemności, hazardu, jest to jakiś nałóg lub cokolwiek innego, ale nie interes. (Albo w tej dyskusji nie trafiłem jeszcze na graczy, z którymi chciałbym podyskutować.)
|
Do góry
|
|
|
|
#45400 - 12/08/2003 18:41
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb]Może dlatego że "gracze" nie tracą czasu ba bezsensowne dyskusje na forach ale "grają". Poza tym nie można uogólniać i wrzucać wszystkich do jednego worka.[/qb][/QUOTE]Tak, to może być bardzo sensowna diagnoza. Nie mają interesu opowiadać o swoich sukcesach, nie potrzebują reklamy, ani konkurencji. Tu są tylko "gadacze", a nie prawdziwi gracze. Dlatego jak napisałem wcześniej, wolałbym dyskusję z rzeczywiście wytrawnym graczem.
|
Do góry
|
|
|
|
#45401 - 12/08/2003 18:42
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]Po prostu jeśli wytrawny gracz zarabia na tym 250 zł miesięcznie to już wiem, że nie opłaca się być wytrawnym graczem i to mnie nie interesuje. [/qb][/QUOTE]A jesli robi to z 50gr, to tez uwazasz, ze to slabo? 
|
Do góry
|
|
|
|
#45402 - 12/08/2003 18:46
|
Anonymous
Unregistered
|
[/qb][/QUOTE]A jesli robi to z 50gr, to tez uwazasz, ze to slabo?  [/QB][/QUOTE] A robi ? Jeśli tak - to jest to super wynik. (Ale obaj wiemy, że nie robi)
|
Do góry
|
|
|
|
#45406 - 12/08/2003 19:14
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb]... Tu są tylko "gadacze", a nie prawdziwi gracze ...[/qb][/QUOTE]Wiesz, takimi sformuowaniami to sobie wystawiasz opinię o sobie. Nie zjednasz tu sobie chyba przyjaciół, chyba że zmienisz nicka na "zyc3"  [/qb][/QUOTE]Ten zyc2 to dlatego, że nie pamiętałem hasła, które mam w domu na innym komputerze. A generalnie: jestem asertywny. Więc spoko.
|
Do góry
|
|
|
|
#45408 - 12/08/2003 19:19
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb] A robi ? Jeśli tak - to jest to super wynik. [/qb][/QUOTE]o, wreszcie ustalilismy, ze kwota nie ma znaczenia, tylko % sie liczy?  [/qb][/QUOTE]Nareszcie  iwo:  iwo:  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#45409 - 12/08/2003 19:52
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam.Zyc2 myślę że wiem o co pytasz.Otóż moim zdaniem cała filozofia gry u bukmachera opiera się na procencie jaki wypracowujesz ze swojego kapitału początkowego.Większość ludzi z tego forum na pytanie czy wypracujesz 100% rocznie odpowie "z palcem w nosie",ale nie robi tego ponieważ ich kapitał to np. 50 zł i przez rok więcej stracili by na bilety niż zarobili.Osobiście gram około trzech lat z dość dobrym i wymiernym skutkiem i uważam że 100% rocznie nie jest jakimś rewelacyjnym wynikiem.Patrz tematy Caroli lub Beri-Beri,oni to robią szybciej.Myślę że kluczem do sukcesu jest kapitał początkowy iżelazna konsekwencja.O wiedzy sportowej nawet nie wspominam to oczywiste,szczęście też się przydaje  .O samym sposobie gry cięzko się wypowiadać,jedni grają AKo powyżej 3 inni tylko Celtic i Rengers i myślę że i jedni i drudzy odpowiednio dobierając stawkę mogą osiągnąć sukces tyle że stawką nie może być 5 zł  .Reasumując sądzę że da się w ten sposób zarobić ładny grosz,osobiście grzecznie chodzę do pracy dzięki czemu moje kupony nie idą na konsumpcję a kapitał rośnie.Jaki to kapitał nie będę pisał,dla jednych może to być dużo dla innych nie,chodzi o to że w rok jestem w stanie go dość bezstresowo podwoić,a wcale nie uważam się za wybitnego typera.Osobiście prochu nie wymyślam.Przez cały rok przewijają się mniejwięcej te same drużyny,ale ja się nie spieszę.Czy dla ciebie 100% w rok przy bezpiecznym sposobie gry to wystarczjąca kwota musisz sobie sam odpowiedzieć.Pozdrawiam czesc 
|
Do góry
|
|
|
|
#45410 - 12/08/2003 20:10
|
old hand
Meldunek: 04/04/2001
|
JAKI to ma sens..???
Pytanie bardzo GLUPIE. Dla jednego to ma bardzo duzy sens a dla drugiego zadny. Gralem kiedys w pilke w jakies nizkiej klasie i nie udalo mi sie zrobic kariery pilkarskiej i tak sie zastanawialem JAKI to mialo sens..?? Zaraz wiedzialem ze sens tego co robilem byl duzy bo poznalem duzo kolegow,byla to fajna zabawa,zrobilem cos dla swojego ciala itp... Ty sie pytasz czy ma sens bukmacherka. To takie glupie pytanie jak bym sie zapytal dzieciaka ktory zaczyna grac w tenisa,hokeja,pilke,siatke: Ty jaki to ma sens to co robisz...??? Nie dziwil bym sie gdyby mi ten dzieciak powiedzial: Ty ciulu bo chce byc najlepszy na swiecie i zarabiac duzo kasy. Mysle ze jemu i jego rodzicom jest jasne ze nie kazdemu sie udaje ,ale sprobowac trzeba. JAKI ma sens bukmacherka..?? no przeciez taki sam. 1.Mozesz zostac najlepszym i zarabiac 10000,100000,10000000...moze i wiecej 2.Zostaniesz sredniakiem i bedziesz sciesliwy jak zarobisz pare groszy 3.Bedzies wszystko przegrywal i w tej chwili jest na czasie sobie powiedziec: "Po c***a trenuje skoki na nartach jak lepszym moge byc w lyzwiarstwie figurowym" :rolleyes: Bukmacherka dla najlepszych jest stylem zycia. Ci ludzie staraja sie z geby nie wypuszczac bajek i na to co powiedza sa zdolni obstawic duza kase bo sa przekonani ze tak jest i bedzie. Mnostwo bajkopisarzy tego w zyciu by nie zrobilo. Kazdy na Twoje glupie pytanie moze odpowiedziec cos innego. Zapytaj gajowego: " Jaki sens maja drzewa w lesie " i zadaj to same pytanie psychologowi. Odpowiedz wydaje sie moze bardzo prosta ,ale kazdy Ci odpowie cos innego. Jezeli Ci moge doradzic to zainteresuj sie bukmacherka na pare lat i moze za 5 lat znajdziesz odpowiedz na to pytanie.
Pozdrawiam Drak
|
Do góry
|
|
|
|
#45411 - 12/08/2003 20:20
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Feniks: [qb]Witam.Zyc2 myślę że wiem o co pytasz.Otóż moim zdaniem cała filozofia gry u bukmachera opiera się na procencie jaki wypracowujesz ze swojego kapitału początkowego.Większość ludzi z tego forum na pytanie czy wypracujesz 100% rocznie odpowie "z palcem w nosie",ale nie robi tego ponieważ ich kapitał to np. 50 zł i przez rok więcej stracili by na bilety niż zarobili.Osobiście gram około trzech lat z dość dobrym i wymiernym skutkiem i uważam że 100% rocznie nie jest jakimś rewelacyjnym wynikiem.Patrz tematy Caroli lub Beri-Beri,oni to robią szybciej.Myślę że kluczem do sukcesu jest kapitał początkowy iżelazna konsekwencja.O wiedzy sportowej nawet nie wspominam to oczywiste,szczęście też się przydaje  .O samym sposobie gry cięzko się wypowiadać,jedni grają AKo powyżej 3 inni tylko Celtic i Rengers i myślę że i jedni i drudzy odpowiednio dobierając stawkę mogą osiągnąć sukces tyle że stawką nie może być 5 zł  .Reasumując sądzę że da się w ten sposób zarobić ładny grosz,osobiście grzecznie chodzę do pracy dzięki czemu moje kupony nie idą na konsumpcję a kapitał rośnie.Jaki to kapitał nie będę pisał,dla jednych może to być dużo dla innych nie,chodzi o to że w rok jestem w stanie go dość bezstresowo podwoić,a wcale nie uważam się za wybitnego typera.Osobiście prochu nie wymyślam.Przez cały rok przewijają się mniejwięcej te same drużyny,ale ja się nie spieszę.Czy dla ciebie 100% w rok przy bezpiecznym sposobie gry to wystarczjąca kwota musisz sobie sam odpowiedzieć.Pozdrawiam czesc  [/qb][/QUOTE]Dzięki, to jest druga sensowna wypowiedź w tej dyskusji. Właśnie o to mi chodzi i podwajanie kapitału w ciągu roku bardzo mnie satysfakcjonuje. Tym bardziej, jeśli można to robić równolegle do "normalnej" pracy, a nie rezygnując z niej (bo tak absorbująca jest gra). No, nareszcie coś sensownego w dyskusji!
|
Do góry
|
|
|
|
#45412 - 12/08/2003 20:22
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak: [QB]JAKI to ma sens..???
Pytanie bardzo GLUPIE.
Niestety odpowiedź również.
|
Do góry
|
|
|
|
#45413 - 12/08/2003 20:30
|
old hand
Meldunek: 04/04/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak: [QB]JAKI to ma sens..??? Pytanie bardzo GLUPIE. Niestety odpowiedź również.[/qb][/QUOTE]Ok. Odpowiem bardzo prosto. Jaki sens ma gra??? odp. Sens ma bo mozna na niej zarobic DUZO kasy. Jest tylko jedno ALE!!! ALE czy ty sie nadajesz do tego zeby wygrywac ta kase ??? A moze ty czekasz ze Ci ktos na talerzu poda jakiegos typka i pokaze tens sens ??? Tutaj ludzie szukaja sens grania kilka lat,no i przyjdzie jakis naiwniak i chce zaraz poznac sens grania.... 
|
Do góry
|
|
|
|
#45414 - 12/08/2003 20:36
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb][QUOTE]Nie mają interesu opowiadać o swoich sukcesach, nie potrzebują reklamy, ani konkurencji. Tu są tylko "gadacze", a nie prawdziwi gracze. Dlatego jak napisałem wcześniej, wolałbym dyskusję z rzeczywiście wytrawnym graczem.[/qb][/QUOTE]A po co wytrawny gracz ma z tobą dyskutować. 
|
Do góry
|
|
|
|
#45416 - 12/08/2003 21:14
|
addict
Meldunek: 25/08/2002
|
W tym roku jestem 400zł do tylu ale nigdy nie zapomne radosci gdy dwa lata temu wygralem z 10 zł ponad 1200 zł stawiajac na 3 remisy i jeszcze pare innych meczy - pojechalem wtedy z kumplami do Czech i kupilem 12 litrow wodki i okolo 40 browarkow . Nie zapomne tez jak ze 100zł wygralem 700 zł i kupilem sobie wyzynarke . Jak na razie bukmacherka to dla mnie hobby a nie sposob na zarabianie pieniedzy ale moze wraz ze zdobywanym doswiadczeniem bedzie coraz lepiej . Satysfakcja z dobrze postawionego kuponu jest naprawde wspanialym uczuciem a emocje towarzyszace sledzeniu wynikow na zywo bardzo duze.
|
Do góry
|
|
|
|
#45417 - 12/08/2003 21:27
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał orzel: [qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb][QUOTE]Nie mają interesu opowiadać o swoich sukcesach, nie potrzebują reklamy, ani konkurencji. Tu są tylko "gadacze", a nie prawdziwi gracze. Dlatego jak napisałem wcześniej, wolałbym dyskusję z rzeczywiście wytrawnym graczem.[/qb][/QUOTE]A po co wytrawny gracz ma z tobą dyskutować.  [/qb][/QUOT Po nic.To już ustaliliśmy. A po co ja z Tobą ? Co ja zyskuję z Twoich odpowiedzi ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45418 - 12/08/2003 21:29
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał Drak: [QB]JAKI to ma sens..??? Pytanie bardzo GLUPIE. Niestety odpowiedź również.[/qb][/QUOTE]Ok. Odpowiem bardzo prosto. Jaki sens ma gra??? odp. Sens ma bo mozna na niej zarobic DUZO kasy. Jest tylko jedno ALE!!! ALE czy ty sie nadajesz do tego zeby wygrywac ta kase ??? A moze ty czekasz ze Ci ktos na talerzu poda jakiegos typka i pokaze tens sens ??? Tutaj ludzie szukaja sens grania kilka lat,no i przyjdzie jakis naiwniak i chce zaraz poznac sens grania....  [/qb][/QUOTE]Zajrzyj do 1-go postu o co mi chodzi. Jeśli nic to nie da - to daj sobie spokój z tą dyskusją. (O czym innym mowa.)
|
Do góry
|
|
|
|
#45419 - 12/08/2003 21:33
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adpal: [qb]W tym roku jestem 400zł do tylu ale nigdy nie zapomne radosci gdy dwa lata temu wygralem z 10 zł ponad 1200 zł stawiajac na 3 remisy i jeszcze pare innych meczy - pojechalem wtedy z kumplami do Czech i kupilem 12 litrow wodki i okolo 40 browarkow . Nie zapomne tez jak ze 100zł wygralem 700 zł i kupilem sobie wyzynarke . Jak na razie bukmacherka to dla mnie hobby a nie sposob na zarabianie pieniedzy ale moze wraz ze zdobywanym doswiadczeniem bedzie coraz lepiej . Satysfakcja z dobrze postawionego kuponu jest naprawde wspanialym uczuciem a emocje towarzyszace sledzeniu wynikow na zywo bardzo duze.[/qb][/QUOTE]no to tak, jak w moim przykładzie z totolotkiem: ktoś raz wygrał, a potem już tylko "moczył". Rozumiem tę radość z wygranej, ale jednak to jest gra do jednej bramki, na końcu wygranym zawsze (?) jest ten drugi.
|
Do góry
|
|
|
|
#45420 - 12/08/2003 21:39
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał McKracken: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb] Dzięki, to jest druga sensowna wypowiedź w tej dyskusji. Właśnie o to mi chodzi i podwajanie kapitału w ciągu roku bardzo mnie satysfakcjonuje. Tym bardziej, jeśli można to robić równolegle do "normalnej" pracy, a nie rezygnując z niej (bo tak absorbująca jest gra). No, nareszcie coś sensownego w dyskusji![/qb][/QUOTE]zyc, bez urazy, ale wczesniej zadales konkretnych kwot od forumowiczow abstra***ac zupelnie od kapitalu, a teraz raptem cie odpowiedz Feniksa satysfakcjonuje. Ach jakby bylo wspaniale gdyby pytajacy sami wiedzieli o co im wlasciwie chodzi  [/qb][/QUOTE]nigdzie nie abstra***ę od kapitału, powiedziałem tylko, że taka stopa zysku (250 zł z 50 gr, czyli 500% w skali miesiąca) jest super. Jeśli miałbym mieć taką stopę zysku od każdej zainwestowanej złotówki (bo chyba o to Ci chodziło, inaczej Twoja wypowiedź byłaby bez sensu) to jest to interes lepszy od narkotyków.
|
Do góry
|
|
|
|
#45422 - 12/08/2003 21:49
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb]Zyc, mówisz że nie znasz się zupełnie na zakładach bukmacherskich, co zauważyłem po porównaniu ich przez Ciebie do totolotka, więc w jaki sposób chcesz osiągnąć jakikolwiek zysk ? Musisz przecież dobrze orientować się w typowanych zdarzeniach, o których znajomość Cię nikt nie podejrzewa. Więc o co Ci chodzi bo plączesz się już w zeznaniach ? Tak, czytałem pierwszy post.[/qb][/QUOTE]Na czym polega moje plątanie się ? Powiedziałem, że w ogóle się na tym nie znam i zadaję Wam , zawodowcom (????) konkretne pytania. I nie są one złośliwe, jak chyba część dyskutujących to odbiera.
|
Do góry
|
|
|
|
#45423 - 12/08/2003 21:50
|
addict
Meldunek: 25/08/2002
|
Nie zgodze sie ze stwierdzeniem " juz tylko moczył " . Ten rok jest na razie wyjatkowo slaby ale jeszcze sie nie skonczyl a w poprzednich raczej nie stracilem . Po porazce zawsze przychodzi zwyciestwo w totku wygrywa sie zazwyczaj raz na bardzo dlugi czas , na zakladach wygrana nie jest rzadkoscia dwa tygodnie temu wygralem banke ale pozniej przegralem pod rzad 80 zł , w tym tygodniu licze na przelamanie impasu .Przy obrocie ( w sumie ) kilku tysiecy , niewielka strata nie jest taka zła .
|
Do góry
|
|
|
|
#45425 - 12/08/2003 22:05
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb]Moja odpowiedź też nie miała być złośliwa  Zadałeś swoje pytania, uzyskałeś trochę mniej lub bardziej wyczerpujących odpowiedzi. Ale czemu to miało służyć ? Przeprowadzasz wywiad środowiskowy czy chcesz sam spróbować swoich sił w bukmacherce ? Spróbuj zagrać jeżeli masz ochotę, nic nie stoi na przeszkodzie, a napewno najmniej wypowiedzi jednej czy drugiej osoby. Przecież każdy ma inną strategię gry, nie ma najlepszej metody. Ale wszystkim chodzi o zyski - mniejsze lub większe. Inna sprawa że możesz się nie znać - dlatego na tym forum i nie tylko ludziska tracą swój cenny czas i publikują typy, żeby ktoś mógł z nich skorzystać.[/qb][/QUOTE]no przecież piszę w tym 1-szym poście po co.
|
Do góry
|
|
|
|
#45426 - 12/08/2003 22:10
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#45427 - 12/08/2003 22:44
|
Anonymous
Unregistered
|
Podsumowując:
1)Ile mniej więcej miesięcznie zarabiacie na zakładach. Czy czasem nie są to jednak kwoty typu 50 zł, a żyjecie legendami jakiejś jednorazowej większej wygranej ?
Generalnie chyba odpowiedź jest TAK, ale można zarobić 5% od włożonej kasy, z tym, że można i stracić. Odpowiedzi zniechęcające.
2)Czy można się z tego utrzymać, czy jest to tylko hobby ? Czy gra jest porównywalna do gry na giełdzie ?
Tylko hobby, przynajmniej tak jest dla dyskutantów
3)Czy podchodząc do tego poważnie (wiele godzin dziennie spędzonych na analizach, specjalny program komputerowy itp.) można znacznie zwiększyć szanse w swojej nierównej walce z bukiem ? A może jest to tylko zwykły i nieracjonalny hazard ?
100% rocznie
4)Czy rzeczywiście w przypadku wygranej u internetowego zagranicznego buka dostajecie te pieniądze i nie jest to jedno wielkie oszustwo ? Przypuszczam, że te ewentualne wygrane wkładacie w następne zakłady i te pieniądze nigdy już nie wracają… Jak to więc jest ?
zdaje się, że nikt z dyskutantów nie wycofał niczego od takiego virtualnego buka, ale być może dlatego, że nie było wśród nich poważniejszych graczy
|
Do góry
|
|
|
|
#45431 - 12/08/2003 23:20
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb]No miałem się nie odzywać, ale powiem tylko że po dłuuuugiej analizie meczu Haka - Hajduk Split, który zakończył się wynikiem 2:1 pomnożyłem postawiony kapitał (nie mały) x2.5 raza. To daje 150% zysku kolego sympatyczny - żebyśmy się xle nie zrozumieli: nie zysku całego mojego kapitału, który nawiasem mówiąc powiększył się znacznie.[/qb][/QUOTE]gratuluję !
|
Do góry
|
|
|
|
#45433 - 12/08/2003 23:37
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/01/2003
|
A ja cie nie zachęcam bo widać, że jesteś negatywnie nastawiony, a tak się nie da. A co do wypłacalności internetowych buków to jest mnóstwo ludzi którzy wypłacali, ja nie wypłacałem, bo w internecie gram dopiero od końca czerwca.
|
Do góry
|
|
|
|
#45434 - 13/08/2003 00:10
|
newbie
Meldunek: 29/07/2003
|
Widze, ze dyskusja ostra Ja traktuje to wszystko jako hobby na ktorym mozna dodatkowo zarobic. Jesli nie lubisz sportu i samego obstawiania to nie "zajedziesz" daleko. na pewno nie mozna porownywac tego do totolotka, bo tutaj potrzebne jest nie tylko szczescie, ale przede wszystkim fachowa wiedza. ja teraz bede gral innym sposobem niz zawsze - bede sledzil na biezaco kazdego newsa, kazda kontuzje itd. z jednej konkretnej ligi(wybralem premiership). Oczywiscie nie robie tego wszystkiego na sile, bo po prostu lubie ta lige ! Moje zdanie na ten temat: kochasz sport i masz troche wolnej kasy ? zacznij grac u bukow !!! pozdro  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#45435 - 13/08/2003 00:22
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Chyba nie doczytaleś mojego pierwszego postu więc powtorzę odp. na Twe pyt.: 1.Ile zarabiacie na zakładach? - tak naprawde niewielu zarabia a najlepsi znacznie więcej niż aktualna średnia krajowa [teraz coś koło 2700zł]
2Czy można się z tego utrzymać czy to tylko hobby. To zawsze musi być hobby ale czasem można się z niego utrzymywać - są tacy!!!
3.Czy podchodząc poważnie do gry można zwiększyć szanse z bukiem?
No pewnie. Można miec spokojnie przyrost rzedu kilkaset% rocznie - ale ci najlepsi mają limity u buków.
4Czy w przypadku wygranej u buka w necie otrzymujemy pieniądze.
Tak. Wielu systematycznie wypłaca i nie ma z tym problemow.
|
Do góry
|
|
|
|
#45436 - 13/08/2003 01:33
|
enthusiast
Meldunek: 13/05/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb] Czy gra jest porównywalna do gry na giełdzie ? [/qb][/QUOTE]zyc - czy umiesz jasno wyjanić czym dla Ciebie jest gra na giełdzie, a także:
- Jaki to ma sens - gra na giełdzie ? - Jakie zyski mozna stale uzyskiwać na giełdzie, czyli ile można zarabiać ? - I ile Ty zarabiasz na giełdzie, że szukasz innych sposobów zarobkowania i dlaczego giełda nie dała efektu ? - W jakim jeszcze zakresie chcesz mieć proównianie do giełdy ?
ps. gra u buków nie ma sensu jak nie pasjonujesz się jakimkolwiek choćby 1 sportem - na dłuższą metę, choć można grać wszystko.
|
Do góry
|
|
|
|
#45437 - 13/08/2003 02:00
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał PROFIT: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc2: [qb] Czy gra jest porównywalna do gry na giełdzie ? [/qb][/QUOTE]zyc - czy umiesz jasno wyjanić czym dla Ciebie jest gra na giełdzie, a także:
- Jaki to ma sens - gra na giełdzie ?
zarabianie
- Jakie zyski mozna stale uzyskiwać na giełdzie, czyli ile można zarabiać ?
ostatnio niewiele
- I ile Ty zarabiasz na giełdzie, że szukasz innych sposobów zarobkowania i dlaczego giełda nie dała efektu ?
zacząłem szukać alternatywy giełdy. Najpierw myślałem o spekulacji walutami ?(to taki wyższy poziom gry niż spekulacja akcjami spółek), a potem pomyślałem, że są i inne dzidziny gry finansowej i być może zakłady bukmacherskie są niedoceniane przez graczy finansowych
- W jakim jeszcze zakresie chcesz mieć proównianie do giełdy ?
gdzie więcej można zarobić i gdzie ryzyko jest mniejsze
ps. gra u buków nie ma sensu jak nie pasjonujesz się jakimkolwiek choćby 1 sportem - na dłuższą metę, choć można grać wszystko.[/qb][/QUOTE]kompletnie się tym nie interesuję, ale może to być równie dobrze zakład o to jaka jutro będzie pogoda lub czyja pchła dalej skoczy. Zakład o coś z nieznanym prawdopodobieństwem wystąpienia danego zdarzenia. Cała zabawa polega na oszacowaniu które zdarzenie jest bardziej prawdopodobne i oszacowaniu wartości tego prawdopodobieństwa. Poza tym jest to kwestia strategii gry w takiej sytuacji. Czy coś więcej jeszcze trzeba wyjaśniać ?
|
Do góry
|
|
|
|
#45439 - 13/08/2003 02:43
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb]Widzę że przypomniałeś sobie hasełko  [/qb][/QUOTE]wróciłem w końcu do domu. Pozdrawiam niezmordowanego dyskutanta, który dotrwał do końca ! (Jutro już chyba nie będzie tej dyskusji, już nic się nie da dodać.)
|
Do góry
|
|
|
|
#45441 - 13/08/2003 02:59
|
addict
Meldunek: 09/11/2002
|
zyc, nie podam Ci oczywiscie ile wygrywam, ale jestes konkretny gosc i odpowiem Ci w miare konkretnie. Od 4 miesiecy jestem 7-8% na plus co miesiac o d o b r o t u. W tej chwili gielda przezywa swoje 5 minut, ale gielde od bukmacherki odróznia jedno: nie ma wahan trendow. Tzn. moga byc wahania Twojej bukmacherskiej formy, ale to juz inny problem. Sprobuj wyciagnac z jakiejkolwiek legalnej inwestycji taki odsetek co miesiac, a zobaczysz, ze przy aktualnej stopie procentowej nie jest to proste... Zyc z bukmacherki mozna, jezeli ma sie tyle pieniedzy, ze juz nie trzeba sie w nia bawic  Taka jest prawda - żeby moje 7-8% zamienilo sie w srednia krajowa, musialbym miec miesieczny obrot w okolicach 20000.
|
Do góry
|
|
|
|
#45442 - 13/08/2003 03:00
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mpbrowar: [qb]He, he, dobrze było ale się skończyło. Pozdrawiam  iwo: [/qb][/QUOTE]obejrzałem Twoja stronę: niezła. Dla mnie przydałaby się tylko jakaś legenda. Czy gdzieś są opisane te wszystkie skróty i symbole ? Po co prowadzisz tę stronę ? Czysta żywa przyjemność ?  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#45443 - 13/08/2003 03:02
|
addict
Meldunek: 09/11/2002
|
Dark - jestes madrym czlowiekiem. Twoja definicja bukmacherstwa jako stylu zycia bardzo mi odpowiada, zgadzam sie z nia w pelni. To jest po prostu b.fajne hobby, ktore czasem moze przynosic kaske.
|
Do góry
|
|
|
|
#45444 - 13/08/2003 03:13
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kubek: [qb]zyc, nie podam Ci oczywiscie ile wygrywam, ale jestes konkretny gosc i odpowiem Ci w miare konkretnie. Od 4 miesiecy jestem 7-8% na plus co miesiac o d o b r o t u. W tej chwili gielda przezywa swoje 5 minut, ale gielde od bukmacherki odróznia jedno: nie ma wahan trendow. Tzn. moga byc wahania Twojej bukmacherskiej formy, ale to juz inny problem. Sprobuj wyciagnac z jakiejkolwiek legalnej inwestycji taki odsetek co miesiac, a zobaczysz, ze przy aktualnej stopie procentowej nie jest to proste... Zyc z bukmacherki mozna, jezeli ma sie tyle pieniedzy, ze juz nie trzeba sie w nia bawic  Taka jest prawda - żeby moje 7-8% zamienilo sie w srednia krajowa, musialbym miec miesieczny obrot w okolicach 20000.[/qb][/QUOTE]właśnie wydaje mi się, że w zakładach łatwiej niż w czymkolwiek innym przewidzieć prawidłowy wynik. I Twój wynik procentowy jest dobry, ale jak trzeba w to włożyć tyle, ile piszesz, żeby dojść zaledwie do średniej - to tracę impet. Ja mam sporo więcej ze swojej normalnej pracy, a nie wymaga to żadnego wkładu finansowego, więc niczym nie ryzykuję (mimo wyższej wygranej)  al:  al:  al:  al:
|
Do góry
|
|
|
|
#45445 - 13/08/2003 03:26
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał zyc: [qb][QUOTE]obejrzałem Twoja stronę: niezła. Dla mnie przydałaby się tylko jakaś legenda. Czy gdzieś są opisane te wszystkie skróty i symbole ? Po co prowadzisz tę stronę ? Czysta żywa przyjemność ?  iwo: [/qb][/QUOTE]Dzięki. Już nie mam niestety czasu na aktualizacje strony. Jeszcze niedawno się nią bawiłem jak miałem dobrą oglądalność. Zabrakło po prostu chęci i motywacji gdy zdjąłem licznik odwiedzin  Muszę nawet się pochwalić że dostawałem maile z Grecji, czaisz ? Ale samą grę ciągnę do tej pory i nieźle na tym wychodzę, nie powiem złego słowa o tym sposobie lokowania gotówki.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|