Opcje tematu
#430291 - 18/10/2005 00:51 Regulamin KT
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Regulamin Konkursu Tenisowego

1. Każdy z uczestników ma do dyspozycji 7 typów na tydzień. Podajemy wszystkie możliwe mecze tenisowe ( single, deble męzczyzn oraz kobiet, typy na dokładny wynik meczu itd.) - oprócz tie-breaków, asów, double faults, % firts serve i innych tego rodzaju "udziwnień".

2. Ranking będzie prowadzony na zasadzie: typ trafiony-typ nietrafiony.

3. Jeżeli uczestnik poda mniej typów niż 7 - zostanie mu to zaliczone jako typ nietrafiony . Jezeli poda więcej niż 7 - jako typ nieważny. Liczy się data wysłania pierwszych 7 typów.

4. Każda propozycja musi mieć kurs przynajmniej 1.45 ( nie mniejszy niż 1.45).

5. Korzystamy z oferty następujących bukmacherów : STS, Profesjonal, Expekt, Unibet, Gamebookers, Fonbet, Centerbet, Betandwin, Pinnacle, 5Dimes.

6. Mecz typowany musi zostać podany przed jego rozpoczęciem oraz przed godziną wyznaczoną przez wybranego bukmachera.

7. Nie edytujemy postów w tym temacie ( za wyjątkiem postu z regulaminem). Każdy post edytowany bedzie równoważny z typem nietrafionym.
W przypadku błędnego wpisania istnieje możliwość poprawy (edycji) postu do 3 minut max. po napisaniu, lecz tylko i wyłącznie w tym przypadku.

8. Mecz który rozpoczyna się przed godziną 0.00 (niedziela/poniedziałek) ( i o tej godzinie) zaliczany jest do starego tygodnia a mecz który się rozpoczyna się po 0.00 liczony jest do nowego tygodnia. W tym przypadku decyduje godzina podana u bukmachera - lecz pomijamy STS i prof patrzymy na godzinę podaną przez Expekt i Unibet, GB,Fonbet i BAW. Oczywiście mecz może być podany z kursem z STS czy też profa.

9.W przypadku jeżeli ktoś poda typ z kursem poniżej 1.45 ma możliwość zmiany do momentu rozpoczęcia meczu ( godziny podanej przez bukamchera).Jeżeli tego nie zrobi typ niezależnie od wyniku będzie uważany za nietrafiony. Zmiana typu jest możliwa tylko w tym przypadku - nie można zmieniać typków "od tak sobie".

10.Nagrodę (suma wpłat wszystkich osób) wpisowego otrzyma osoba która wygra edycję, badź też pula zostanie podzielona między 3 pierwsze osoby - zależy to od ilości osób grających.

11. Każdy uczestnik musi podać liczbę typów wymienionych w regulaminie jeżeli z jakiś przyczyn mecz podany się nie odbędzie nie ma takiej możliwości żeby przełożyc go na następny tydzień.

12. Dany typ nie może się powtórzyć wiecej niż 3 razy przy typowaniu przez uczestników. Jeżeli któryś z uczestników poda typ, który juz dwukrotnie był podany przez naszych rywali, powinien uprzedzić o tym innych uczestników podając przy typie znaczek

13. W przypadku równej ilości punktów na koniec konkursu o wyższej pozycji decyduje lepszy bilans poszczególnych tygodni (7-0 ,6-1 itd.) w drugiej kolejności lepszy bilans ostatniego tygodnia ; wyższe kursy trafione w ostatnim tygodniu.

14. Wpisowe 50 zł. (ostateczny termin wpłat - dzień przed rozpoczęciem edycji)

15. W przypadku tygodniowego bilansu 7-0 zostaje przyznany dodatkowy punkt (bonus) doliczany automatycznie od razu do całkowitego bilansu uczestnika.

16. Handicapy, totale i ilość setów w przypadku kreczu jednego z zawodników traktujemy jako zwrot i typ do powtórzenia.

17. Underdog po kursie min. 2.30 grany jest jako typ dodatkowy (nieobowiązkowy 1x w tygodniu). Typ ten nie może być powtórzony przez innego gracza !!! Za trafienie underdoga przyznajemy +2pkt. za pudło -1pkt. Przy podanym typie trzeba zaznaczyć, że jest to underdog.

18. Jeden z typów, np. #6 nie może być grany jako typ normalny , a równocześnie jako underdog ale w przeciwną stronę , przykładowo: mecz Vinci - Sucha ( kursy 1.45 - 2.3 ). Nie mozna zagrać jednoczesnie na 1 jako typ podstawowy i na 2 jako underdog. Poprostu zasada FAIR PLAY.

Do góry
#430292 - 22/11/2005 08:06 Re: Regulamin KT
diakon Offline
addict

Meldunek: 06/04/2004
kontynuując. to ja kiedyś poruszeyłem temat milenium. wrzuciłem temat na forum. odezwał się THOM i uznał po przyjrzeniu się bukowi że jeśli nie będzie większych protestów buk może być. protestów z jednym wyjątkiem wtedy nie było, więc ci ci przeczytali musieli uznać że podawać możemy. i wcale im się nie dziei bo kursy sa szybko i na rzeczy których czasem nie bywa gdzie indziej. ogólnie jak się łatwo domyślić ja jestem za

Do góry
#430293 - 22/11/2005 08:44 Re: Regulamin KT
THOM Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2001
Jest dokładnie tak jak napisał diakon - wówczas nikt oprócz Gogeta się nie sprzeciwił, a teraz zrobiła się afeta - jest to o tyle dziwne, że podane kursy z milenium pokrywały się z kursami profa i sts-u tylko milenium wcześniej zamieściło je na stronce internetowej - zgoniłem Sticha, a okazuje się, że większość nawet nie zajrzała to tematu i teraz jest problem - w związku z tym proszę diakona i domixa o podanie typów zastępczych w celu wykluczenia dyskusji i niepotrzebnych spięć - ze swej strony mogę jedynie w/w osoby PRZEPROSIĆ - SORRY DIAKON I DOMINIX

Do góry
#430294 - 22/11/2005 09:01 Re: Regulamin KT
Stich Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2003
THOM ja zawsze na wsyzstko patrze, dlatego sie dziwilem, jakims cudem musialem przeoczyc, ale bez przesady, skoro tak bylo to ja nie mam nic przeciwko! i niech milenium jest skoro taka byla sytuacja ! to tyle z mojej strony...

Do góry
#430295 - 22/11/2005 12:11 Re: Regulamin KT
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Milenium możemy bez problemu dodać od następnej edycji, żeby było jasno zaznaczone, że można brać od nich kursy. Konkurs to tylko zabawa,ale jak już zaczynamy na jakiś zasadach, to fajnie jakbyśmy zgodnie z nimi kończyli. Aha i już teraz daje propozycje na kolejną edycję, żeby usunąć z listy buków Expekt i Unibet i dodanie zamiast tego Milenium i Bet365 ...Wątpie czy chociaż 5% typów podanych w tej edycji miało kursy wzięte z Expa i Unibetu. Nie ma tam chali, nie ma kobiecego tenisa, jest tylko zakład kto wygra a to i tak nie na wszystkie spotkania, kursy też mało atrakcyjne.

Co do dominixa i diakona to dla mnie typy do zwrotu (chociaż mogli później kursy podmienić na jakieś od buka z listy)...

Do góry
#430296 - 22/11/2005 23:09 Re: Regulamin KT
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2001
Po raz pierwszy nie zgagdzam sie z THOMEM , po pierwsze:

Jeden:Wystarczylo spojrzec do regulaminu by zauwazyc iz nie ma w ofercie tego buka (ja nie raz spogladalem i nie stanowilo to dla mnie wielkiego problemu)

Dwa:Konkurs wkracza w decydujaca faze i nagle ktos daje typy z millenium mimo iz od poczatku edycji tego buka nie bralismy pod uwage

Trzy:dominix wtopil dwa typy i teraz dzieki temu , iz zlamal regulamin ma je miec do poprawki?heh przezabawne ale skoro tak mamy grac to w takim razie ja w zeszlym tygodniu spoznilem sie o minute z jednym typem(chcialem byc fair i po prostu go sobie nie zaliczylem mimo , iz byl niezgodny z regulaminem to nie prosilem o powtorke)ale skoro mozemy sobie pozwalac na lamanie regulaminu to w takim razie ja takze prosze o powtorke mojego typu z zeszlego tygodnia

Cztery:czyli w takim razie moge sobie podawac millenium i jesli nie wejdzie to prosic o zwrot ??to chetnie poprobuje sobie z dogami....

Nie chodzi o to ze zalezy mi na zajeciu miejsca na podium (milo by bylo to na pewno ale jesli sie nie uda to plakac nie bede) ale skoro mamy sie trzymac regulaminu to trzymajmy sie regulaminu , tak jak napisal goget CH maja 3 a nawet4 buki i kazdy mial kurs powyzej 1.45 wiec nie nie mam pojecia dlaczego akurat nagle wpadlo millenium..

Pozdrawiam

Do góry
#430297 - 22/11/2005 23:30 Re: Regulamin KT
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Sorry za sklejenie pierwszego zdania , malo gramatyczne bylo

Ja takie samo podejscie mialem jak Stich , niech sobie beda te typy nie przeszkadzalo mi to.Ale jak teraz widze , iz maja byc powtorki to ja w takim razie prosze o powtorke typu z zeszlego tygodnia..

Do góry
#430298 - 23/11/2005 07:26 Re: Regulamin KT
dominix Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/08/2004
Kuba to moze z innej strony, dodanie nowego buka "milenium" było rozpatrywane ze wzgledu na końcówke konkursu gdzie było wiadomo iz bedzie się ona toczyc pod dyktando CH a to oznaczało wyeliminowanie kilku buków z których korzystamy w tej edycji, nie wiem czy nie czytałeś wypowiedzi zwiazanych z tym tematem, ale kilku uczestników wyraziło swoja opinię i wśród nich nie było takiej która by swiadczyła o tym iz dodajemy "milenium" w następnej edycji, nawet Goget na to przystał, chociaz obecnie wyraził odmienna opinie...
po drugie zaraz po moim pierwszym typie Stich odwołał sie do regulaminu, poczym Thom stwierdził że wszystko jest ok i mozna podawać typy z "milenium", co skrzetnie wykorzystałem podając następne typy (Thom wykasował te posty, moze niepotrzebnie bo wszyscy mieliby nakreslona sytuację)
po trzecie gdzie ty u diabła widzisz że mam 2 błedy????????
wg moich obliczeń podałem 3 typy (1 pudło 2 trafione) ale skoro Thom stwierdził iż sa wszystkie do powtórki to niech tak będzie, mnie jest wszystko jedno czy sa zaliczone czy do powtórki, ale nie zgodzę się na to że wszystkie sa niezgodne z regulaminem co jest jednoznaczne z moim obecnym bilansem 0-3...

Do góry
#430299 - 23/11/2005 08:20 Re: Regulamin KT
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Witam dominix , na wstepie sorry bo masz jeden blad fakt ale nie zmienia to postaci rzeczy . Chcialbym wiedziec gdzie byla prowadzona ta dyskusja o millenium i ilu uczestnikow bralo w niej udzial bo jesli zapadly jakies decyzje to Thom powinien je zmienic w regulaminie. Uwazam , iz jesli w trakcie konkursu ma nastepowac jakas zmiana w regulaminie to powinien wypowiedziec sie kazdy uczestnik (tak np bylo w konkursie hokejowym gdzie najpierw zebrano glosy od kazdego uczestnika a potem podjeto decyzje)a nie jak w tym przypadku wypowiedzialo sie trzech lub czterech uczestnikow (nawet nie mam pojecia gdzie) i nagle pojawilo sie millenium w ofercie mimo iz w trakcie podawania prof(nabidka) mial tez to spotkanie.Nie ma problemu mozesz miec zaliczone spoko tyle ze skoro juz zaczynaja sie takie kombinacje to ja w takim razie Thom prosze o rozstrzygniecie kwestii mojego spoznienia z zeszlego tygodnia(myslalem ze nie bede musial grac w ten sposob ale skoro inny moga to dlaczego ja nie moge?)Szkoda , ze w ogole taka akcja ma miejsce

Pozdrawiam

Do góry
#430300 - 23/11/2005 08:33 Re: Regulamin KT
Stich Offline
Carpal Tunnel

w takiej syuacji jestem za powtorka typow, skro jednak nie tylko ja to przeoczylem.. a jednak wiecje osob, to powinnisymy trzymac sie regulaminu i koniec, a mysle ze i diakon i dominix nic przeciwko temu nie maja, wiec sprawa zamknieta tak? typy do powtorki a milenium zajmiemy sie w kolejnej edycji ktora juz za 1,5 miesiaca ? )
pozdrawiam

Do góry
#430301 - 23/11/2005 08:36 Re: Regulamin KT
THOM Offline
Carpal Tunnel

Sprawa poruszona była w temacie - Regulamin, Zapisy, Dyskusja - wychodzi na to, że poza tematem z typami nikt tam już nie zagląda w trakcie trwania konkursu, bo po co - jak się nie napisze czegoś w temacie związanym z typami to już można zapomnieć o tym, że ktoś się zainteresuje innym tematem - teraz wychodzi na to, że nikt nic nie wie, a w dniu zaistnienia problemu temat był u góry i miał dużą "oglądalność" i nikt wówczas jakoś nie protestował, więc uznałem, że nie będzie problemu z milenium - wychodzi jednak na to, że były to osoby nie związane z konkursem - dlatego, aby nie było niepotrzebnych zgrzytów i nieprzyjemności zadecydowałem, że obie osoby mają typy do poprawy - teraz wychodzi na to, że tak też jest źle i będzie dyskusja czy zaliczyć, czy nie - kurcze chyba kończę z organizacją konkursu, bo wychodzi na to, że jestem kiepskim organizatorem i pomimo moich starań, aby było w miarę sprawiedliwie - zawsze znajdą się ludzie nie zadowoleni, tak więc niech ktoś inny zobaczy jak to jest fajnie

Do góry
#430302 - 23/11/2005 08:52 Re: Regulamin KT
Stich Offline
Carpal Tunnel

THOM sie na spokojnie wszystko, dlaczego jakies nerwy, wszystko jest ok, dominix i diakon juz powiedzieli ze moga dac typy do powtorki, no a THOM z 2 strony, ejsli jest zmiana w konkursie to mimo wszystko trzeba by sie bylo opierac na wiekszej liczbie osob, a tam jak dobrze policzylem 4 osoby byly za, ja naprawde nie wiem jak to przeoczylem, ale miesiac temu nie mialem internetu na co dzien.. wiec moze dlatego, a skoro osoby inne nic nie mowily to wlasnie moze mozna bylo jakos w temacie typow o tym napisac zeby wszystkicy mogli sie wypowiedziec... no a zasada jednak jest zazwyczaj taka ze w trakcie gry regulaminu sie nie zmienia...
no ale szczerze mowiac, kazda strona ma troche racje, bo jednak dyskusja byla i skoro nie bylo wogole sprzeciwu.. wiec faktycznie mozna bylo to uznac za przyjete, i ja moge tylko powiedziec, ze dlatego welasnie bym zaakceptowal to ze jest milenium, bo to moja tylko wina, ze nie wypowiedzialem sie wczesniej, tak wiec THOM na spokojnie i nie traktuj jakos zlosiwosc wypowiedzi czy cos, nikt do Ciebie pretensji nie ma przeciez
pozdrawiam

Do góry
#430303 - 23/11/2005 08:57 Re: Regulamin KT
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Nie chodzi THOM o to , ze jestes zlym organizatorem , wrecz przeciwnie! Z tym ze przez tyle tygodni nikomu nic nie przeszkadzalo , az nagle pod koniec zaczynaja sie kombinacje Sam przeciez tobie pisalem , iz policze sobie typ jako nietrafiony poniewaz nie chce jazd robic mimo ,iz byl od niezgodny z regulaminem (podany byl po czasie ale skoro nie trafilem to nie trafilem ta minuta o ktora sie spoznilem nic by nie zmienila) .Nie byloby zadnej sprawy gdyby w tej dyskusji ktora miala miejsce zapadla decyzja i byl ten buk wklejony do regulaminu , nie byloby zadnego problemu ,ale skoro 3 lub 4 osoby sie wypowiedzialy to nie dziwie sie , iz nie wprowadziles zmian w regulaminie.Ok to by bylo na tyle.

Pozdrawiam i nie ma sie czym przejmowac , po prostu dziwna sytuacja wyniknela i tyle

Pozdrawiam

Do góry
#430304 - 23/11/2005 10:38 Re: Regulamin KT
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Typy do powtórki to chyba jasne, diakon zachował się prawidłowo zmienił buka i nie było problemu. Dominix wolał poczekać aż się roztrzygną i dla mnie to trochę dziwne bo mógł spokojnie jak diakon zmienić kurs na inny zanim spotkanie się rozpoczęło. W temacie z dyskusją na temat millenium wypowiedziało się "aż" 4 osoby. Generalna zasada jest taka, że nie zmienia się regulaminu, sam THOM napisał odnośnie dodania tego buka "W tej edycji to już raczej nie będzie możliwe - ale w następnej nie ma problemu"...Dla mnie poprostu dziwne jest coś takiego, że cały czas bierzemy kursy od buków z regulaminu, nie ma żadnej informacji ze strony organizatorów, że dołączony jest ten buk a nagle ktoś wyskakuje z milenium i mamy to zaliczyć.

Do góry
#430305 - 23/11/2005 11:15 Re: Regulamin KT
THOM Offline
Carpal Tunnel

Jest dokładnie tak jak napisał Goget - postąpiłem zbyt pochopnie - mój błąd - moje wytłumaczenie jest tylko takie - chciałem dobrze - przepraszam wszystkich za to całe zamieszanie i słusznie milenium włączymy do listy buków w nowej edycji, jeśli będzie ogólna akceptacja - obecnie mam ciężkie dni i problemy dlatego jestem rozdrażniony i źle funkjonuję - co mnie wcale nie tłumaczy

Do góry