Strona 7 z 10 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 >
Opcje tematu
#4293228 - 12/12/2010 16:43 Re: Ku przestrodze. [Re: andegawen]
Kieras Offline
BKS Sparta

Meldunek: 09/01/2008
HoMiK155 niie wiiem po co masz pretensje do Mariana dobrze ze w ogole konkurs dziala a ze zaufal Benowi to jego sprawa i wg mnie kazdy by tak zrobil nie znajac sytuacjii.Ja tam do Bena nic nie mam to on w jakis stopniu zawala sprawe ale nie mi do tego a tacy uzytkowncy jak bącki05,nitros16,Hardchorusss,Terry Butcher itp sami sie osmieszaja bo raz na ruski rok cos napisza i jeszcze sie wpi...ja tam gdzie nie trzeba to jest jedynie sprawwwa Ondy i Bena

Do góry
Bonus: Unibet
#4293258 - 12/12/2010 17:43 Re: Ku przestrodze. [Re: Kieras]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
Amk zamilknę spokojna głowa, bo nie siedzę w sprawie do końca więc nie ma sensu żebym się wypowiadał wink
Napisałem tylko dlatego, narażając się niestety na takie odzewy jak Homika, aby wszyscy wiedzieli, że nie jest tak, że gość zalegając Ondzie kasę, wpłaca mnie wpisowe.

Czytając wszystkie posty, doszukałem się też takich, w których osoby były przekonane że nie pożyczał na hazard, jeśli z kolei jest pewne że pożyczył na granie, to postąpił chujowo ma maksa!
Ale to tylko BB będzie wiedział na co pożyczał, no i Onda (o ile oczywiśćie BB powiedział mu prawdę). A to że podaje jakieś typy na forum, nie świadczy że gra, może podawać suche typy!

Ale tak jak mówię, jeśli jest pewność że grał, to niestety delikatnie mówiąc pojechał po bandzie frown
I teraz jeśli chcę wyjść z tego, niech się chwyta jakiejś roboty i odda Ondzie kasę!

Homik, jeśli chodzi o to jak postąpiłem wobec Big Bena, no cóż...wychodzę z założenia że trzeba być przede wszystkich człowiekiem, dlatego ja rozumiem jak ktoś nie może wpłacić w ciągu tygodnia. Uwierz mi że jeśli by się jakieś osoby zwróciły do mnie, czy jest możliwość zapłacenia w późniejszym terminie, to bym się zgodził! No chyba że byłaby to osoba z jednym postem na forum smile
Termin wpłaty dobrze wiesz że był potrzebny, ponieważ tak by się każdy ociągał, a później widząc że mu nie idzie, wycofywałby się z zabawy. Dlatego bardzo proszę, abyś nie traktował tej sytuacji z serii "są równi i równiejsi", bo tak jak mówię, chciałem żeby było nas wielu, a to że nie miał kasy, a wyczuwałem że chce się z nami pobawić, to założyłem za niego, bo tak jak mówię, ja wychodzę z założenia, że trzeba być człowiekiem!

Mam nadzieję że to zrozumiesz i pozostali uczestnicy również.
Jeśli będziesz chciał coś napisać w tej sprawie, to bardzo proszę o wiadomość na pv, pozostałych uczestników również, ponieważ ten temat założył Onda w zupełnie innym celu.

Onda liczę na pozytywny finał w Twojej sprawie piwo

Do góry
#4293259 - 12/12/2010 17:44 Re: Ku przestrodze. [Re: Kieras]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Kieras
HoMiK155 niie wiiem po co masz pretensje do Mariana dobrze ze w ogole konkurs dziala a ze zaufal Benowi to jego sprawa i wg mnie kazdy by tak zrobil nie znajac sytuacjii.

Sa rzeczy, które niektórzy dostrzegają gołym okiem, tak jak HoMIK, niektórym zaś nie pomoże nawet mikroskop elektronowy, tak jak Tobie.

Ja tam do Bena nic nie mam to on w jakis stopniu zawala sprawe ale nie mi do tego a tacy uzytkowncy jak bącki05,nitros16,Hardchorusss,Terry Butcher itp sami sie osmieszaja bo raz na ruski rok cos napisza

To, ze 99,99% swoich postów wyprodukowałeś na QC nie upoważnia Cie do takiej oceny.
Myśle, ze bardziej ośmiesza sie ten, który z szybkością światła nabija sobie licznik, niz ten, który raz na ruski rok napisze cos sensownego.
Zreszta, o jakim ośmieszaniu sie jest tu mowa ? smile

...i jeszcze sie wpi...ja tam gdzie nie trzeba to jest jedynie sprawwwa Ondy i Bena

Onda, jako oszukany przez innego usera, upublicznił te sprawe, dał tym samym innym przepustke, do, jak to nazywasz, wpier....nia się.
Ja to nazywam wyrazeniem swojej opinii, do której maja prawo.

Nieśmiało równiez przypominam o tym, ze zanim zacznie sie czytac poszczególne posty i zwracac uwage na liczniki, najpierw przeczytac sobie tytuł topiku, bedzie z pewnoscia pomocny w zajmowaniu stanowiska i wyrazaniu opinii.

Do góry
#4293263 - 12/12/2010 17:50 Re: Ku przestrodze. [Re: Marian]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Marian
Amk zamilknę spokojna głowa, bo nie siedzę w sprawie do końca więc nie ma sensu żebym się wypowiadał wink

Marian, dobrze wiesz, co miałem na mysli piwo

Zaufałeś tak jak Onda, tyle, ze Ciebie to troche mniej kosztuje, co oczywiście nie zmienia faktu, ze niezaleznie od kwoty oszust jest oszustem i nazywajmy to po imieniu smile

A swoja droga czy nie mozna w konkursie rywalizować na suche typy ?
Po cholere mieszać do zabawy jakie marne skadinad kwoty ?
Przez to tylko nieporozumienia i zamieszanie.

Do góry
#4293289 - 12/12/2010 18:04 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
Kieras Offline
BKS Sparta

amkwish ty to umiesz tylko do...lac nic wiecej mikroskop to mozesz sobie kupic i wkoncu zobaczyc na mapie gdzie jest Barcelona:)
nie znam Cie z lat od 2004-2008(2009) ale ty raczej tu sie produkujesz(27965) i sie dopie...asz w tematach m.in. polityka bo juz nic sensowego nie dajesz od siebie w tematach sportowych ( a ja kiedys to robilem jak moze zauwazyles).Sensownego cos tu napisali mmm watpie Ci userzy pojawia sie raz na rok jak mowie i wpi...la sie tam gdzie nie trzeba (moze tego nie rozumiesz o co mi chodzi?)bo ja nie widzialem juz dawno tych uzytkownikow na forum chyba ze ma ktos pięć kont i sie logują bo nie ma co robic
Zgadza sie Onda rozjasnil sprawe ale to nie uprawnia userow zwlaszcza tych ktorzy nie znaja obu Panow do wypowiadania sie bo po co w...lac sie w cos co sie nie zna do konca sprawy!

P.S. Big Bena (pasuje?) Widze I Patrze

Do góry
#4293294 - 12/12/2010 18:30 Re: Ku przestrodze. [Re: Kieras]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

P.S. Big Bena (pasuje?) Widze I Patrze

laugh laugh laugh

Szczerze mówiac na nic wiecej nie liczyłem smile

Do góry
#4293302 - 12/12/2010 18:36 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
Kieras Offline
BKS Sparta

dobrze ze w ogole na cos liczyles laugh bez odbioru

Do góry
#4293400 - 12/12/2010 19:26 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
Originally Posted By: amkwish
Originally Posted By: Marian

Marian, dobrze wiesz, co miałem na mysli piwo

Zaufałeś tak jak Onda, tyle, ze Ciebie to troche mniej kosztuje, co oczywiście nie zmienia faktu, ze niezaleznie od kwoty oszust jest oszustem i nazywajmy to po imieniu smile

A swoja droga czy nie mozna w konkursie rywalizować na suche typy ?
Po cholere mieszać do zabawy jakie marne skadinad kwoty ?
Przez to tylko nieporozumienia i zamieszanie.

Amk żeby była jasność BB mnie nie oszukał, na razie to Onda ma problemy z nim, ale tak jak pisałem już parę razy, wierzę że Onda otrzyma całą kasę!

A jeśli chodzi o konkurs, to wszyscy chcieliśmy grać za symboliczne wpisowe, żeby po prostu było ciekawiej wink
Sprawa która została poruszona przez Homika, była tak naprawdę pierwszym (i mam nadzieję ostatnim) nieporozumieniem. Mam nadzieję że Homik, nie patrząc na sprawę BB-Onda (bo o niej nie miałem pojęcia) zrozumie moje postępowanie i będzie się z nami bawił dalej.

Do góry
#4293616 - 12/12/2010 20:42 Re: Ku przestrodze. [Re: mura]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Originally Posted By: mura
ja zvonkovi kasy nie pożyczałem - przegrał ją w jakimś konkursie i sie nie wywiązał. jak zobaczyłem, że znów chce się zakładać z kimś na kasę to założyłem temat i lawina poszła. wyszlo jaki z niego 'profesjonalista'. nie wiem na jakim nicku siedzi tutaj, ale bynajmniej ze swoją tożsamością nie kryje się na jednym z portali. spróchniał nie tylko pseudonim.

Sorki. Możliwe, że pokręciłem. Faktycznie coś mi świta, że to był pojedynek u ówczesnego handlarza butami "and1". Tutaj bliżej znanego amatora tenisa co na progresji więcej wtopił niż Abramowicz zainwestował w Chelsea.

Ale efekt tego tematu chyba jest podobny. Wtedy też sporo wierzycieli się zgłosiło.

Teraz już jest kolejna osoba co wisi jej kasę.
Możliwe, że są też inni, którzy nawet się nie ujawnią.
Chyba jednak "afera zvonimira" nie była "przestrogą"...
Ten temat też spadnie na daleką stronę w tym dziale społecznościowym a z biegiem czasu pojawią się kolejne pożyczki i kolejni poszkodowani.

Dość prosta sprawa. Pożyczki/wymiany i tego typu interesy z ludźmi z sieci (nawet jeśli ich się poznało) są bardzo ryzykowane. W moim przekonaniu osoby godzące się na taki dług (interes) są co najmniej lekkomyślne.

Do góry
#4293792 - 12/12/2010 21:49 Re: Ku przestrodze. [Re: Vader]
_Lider Offline

Meldunek: 14/02/2002
Wspaniały temat, Onda zakłada temat , że ktoś mu winny kasę. Sam zmienił nick z Rick na Onda bo wisiał kasę jeszcze za czasów czata mecz.pl , a teraz sam płacze, i jeszcze moderatora ma na mecz.pl pięknych czasów dożyłem.

Do góry
#4294279 - 13/12/2010 00:17 Re: Ku przestrodze. [Re: _Lider]
luvantes Offline
journeyman

Meldunek: 13/07/2009
ooo LIDER smile fajnie czasem gdzieś usłyszeć kogoś ze starego mecz.pl:)

Do góry
#4294391 - 13/12/2010 00:56 Re: Ku przestrodze. [Re: luvantes]
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
polchat mecz.pl to byly czasy :-)

Do góry
#4294401 - 13/12/2010 01:01 Re: Ku przestrodze. [Re: Kreczmer]
ivo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2003
ale istnieje jeszcze mirc #mecz.pl

Do góry
#4294953 - 13/12/2010 03:57 Re: Ku przestrodze. [Re: ivo]
nitros16 Offline
member

Meldunek: 28/04/2005
ale jaja jesli to prawda =]

Do góry
#4295107 - 13/12/2010 04:55 Re: Ku przestrodze. [Re: Kreczmer]
luvantes Offline
journeyman

Meldunek: 13/07/2009
Originally Posted By: Kreczmer
polchat mecz.pl to byly czasy :-)

dokładnie, sama elita:) rozumiem Kreczmer, ze tak jak ja też masz obecnie inny nick niż wtedy ?

lata 2001-2005, kiedy to było.... a potem się rozpadło

pozdrawiam wszystkich z tego czata i tego okresu

Do góry
#4295225 - 13/12/2010 05:54 Re: Ku przestrodze. [Re: luvantes]
Kreczmer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/02/2005
szkoda ze priv masz zablokowany smile

wyslij mi wiadomosc na kreczmer@fastmail.fm

Do góry
#4295651 - 13/12/2010 19:58 Re: Ku przestrodze. [Re: onda]
Big Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/03/2004
Chcesz stracić "przyjaciela", pożycz mu pieniądze- z przysłów polskich.(nie na darmo są mądrością narodu).

Na początku, chcę podziękować Lamie za sprostowanie, że BB i ja, to dwie różne osoby.
Luc Nilis- przprosiny przyjęte.

Przyczytałem wszystkie posty. Chciałem ustosunkować się do powyższych wypowiedzi...ale Lider zasiał ziarnko niepokoju ...i teraz, sam nie wiem co o tym sądzić.

Kiedyś ( tak mi się wydawało) miałem przyjaciela...bywaliśmy u siebie wzajemnie w domach... często zabierałem go na "imprezy"(był czas, że przynajmniej raz w tygodniu... trwało to kilka lat). Z mojej strony, pełny sponsoring... po latach okazało się, że "płaciłem" za tą przyjażń, bo przyszedł moment, że pożyczyłem mu pieniądze( na dzisiaj to ok 10.tys.) Chyba nie muszę pisać co było dalej. Więc "sprawa"(Ku przestrodze) dotyczy nie tylko forum, ale zwykłego, codziennego życia.

Bardzo mi się spodobało to co napisał wwwujek: Może jestem starej daty, ale jakoś nie potrafię rozdzielać netu od życia. Pisząc tu na forum, to zawsze jestem ja, ten sam co na żywo, a nie jakiś anonimowy nick...tak jest też ze mną, inaczej nie potrafię.

Pozdrawiam Big ooo

Do góry
#4299426 - 15/12/2010 21:32 Re: Ku przestrodze. [Re: Big]
JuN Offline
ATP & WTA Tour

Meldunek: 28/10/2004
coś cisza....

Do góry
#4299431 - 15/12/2010 21:44 Re: Ku przestrodze. [Re: JuN]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
i bardzo dobrze, co mialo byc powiedziane zostalo powiedziane, nie ma co szukac sensacji i klotni na forum, kazdy zostal ostrzezony kto mial w planie pozyczac ludziom " z internetu " kase i tyle w temacie

nikt do konca sytuacji nie zna, niepotrzebnie wyplywaja kolejne rzeczy na wierzch bo nie taki plan tego tematu chyba byl, najlepiej to go zamknac w cholere ale to juz "zieloni" musza decydowac piwo

Do góry
#4299469 - 15/12/2010 22:20 Re: Ku przestrodze. [Re: craax]
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Padło oskarżenie w stronę Ondy czekamy aż się ustosunkuje.

Do góry
Strona 7 z 10 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 >

Moderator:  Biszop, rafal08