Strona 4 z 10 < 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 >
Opcje tematu
#4290863 - 11/12/2010 07:05 Re: Ku przestrodze. [Re: royalflush]
eroll Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Zresztą jak już mówiłem nie znam sprawy, nie znam gościa,nie wiem jakie ma podejście ale jak już mówiłem jestem realistą i napisałbym do niego krótko:
Big Ben wybierz opcję a lub b. Brak odzewu uznam za opcję a i podejmę kolejne kroki.
a) sorry gościu nie zamierzam Ci oddać kasy, mam więcej ważniejszych długów ,chcesz to próbuj w sądzie szczęścia.
b) mogę Ci realnie oddawać np. 200zł (tu wstaw swoją REALNĄ propozycję) miesięcznie. Wiem że to mało ale jest to realna kwota.

Do góry
Bonus: Unibet
#4290864 - 11/12/2010 07:06 Re: Ku przestrodze. [Re: młody gniewny]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Originally Posted By: młody gniewny

Nie chcę się w tą sprawę zbytnio mieszać, ale nie zgadzam się z takim linczem. Nie znamy w pełni sytuacji.

pół roku minęło! stop

Do góry
#4290867 - 11/12/2010 07:09 Re: Ku przestrodze. [Re: Llama]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009
Originally Posted By: Ciągutka

Nie chcę się w tą sprawę zbytnio mieszać, ale nie zgadzam się z takim linczem. Nie znamy w pełni sytuacji.

pół roku minęło! stop

Wiem, ale "po zwrocie 1200 pln w 3-ech ratach (ostatnia w listopadzie)"

czyli jakoś to spłaca, a nie uciekł z kasą.

Wiadomo, sprawa nie jest w porządku i ja Ondę doskonale rozumiem, ale już nie róbmy z Bena nie wiadomo kogo. chyba Ondę głównie zirytowało to zgłoszenie do konkursu.

Do góry
#4290868 - 11/12/2010 07:11 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2006
Originally Posted By: amkwish
Originally Posted By: jarko 33
Originally Posted By: amkwish

Zawsze kiedy pojawia sie taki topik na mysl przychodzi mi Zvonimir, niezwykle sympatyczny gosc, niestety uzalezniony po pachy.
Mam nadzieje, ze udalo Mu sie z tym skonczyc raz na zawsze.

wejdziesz na forum sosny i zobaczysz ze znow jest "gosciem " wink

shocked

O ja pier....
Z drugiej strony moj serdeczny wrog, Pan Filip Sosnowski lubuje sie chyba w zatrudnianiu ludzi o takiej proweniencji.
Poprzednio zatrudnial forumowego oszusta o nicku Kocur.

Nie zdziwie sie jak rzeczony Big Ben tez znajdzie sie w tym doborowym towarzystwie.

Wykupienie abonamentu u Didzeja Sosny jawi sie potrzeba chwili, moze bedzie jakas promocja swiateczna ? laugh

nie zartujmy nawet z tym forum. takie on ma pojęcie o typowaniu jak ja o dżajfie. zawsze gospodarz, zawsze kurs do 1.8 nie ma underdogów. z resztą jak gość miał ostatni miesiąc na normalny plus w 2008 roku. to ja bym tą wylęgarnie nieletnich hazardzistów omijał z daleka bo się w takich miejscach najwięcej idiotów rodzi.

ile on ma k*rwa lat?! 15?!... miszcze bukmacherskie.

wybacz Conrad za link wink

Do góry
#4290869 - 11/12/2010 07:12 Re: Ku przestrodze. [Re: anfa_]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

link bedzie w całości jak weźmie się opcję zacytuj.

Do góry
#4290870 - 11/12/2010 07:13 Re: Ku przestrodze. [Re: royalflush]
Sergio1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/07/2007
Jak nie dał mu do ręki tylko przelał na konto to już jest dowód. Jak oddał mu część na konto to kolejny dowód. Jak się dobrze sprawę poprowadzi to spokojnie można sobie poradzić, o ile ktoś nie pożycza z ręki do ręki bez żadnego świstka, bo niestety to już jest głupota. Nie chodzi nawet o to, że ufa się temu czy tamtemu tylko, różnie to w życiu bywa i są chwile kiedy naprawdę ktoś ma ciężką sytuację i ciężko mu oddać, z drugiej strony niektórzy to wykorzystują nadmiernie. Jak ktoś jest naprawdę uczciwy to sam powinien zaproponować spisanie na papierze wszystkich ustaleń. W takim wypadku i pożyczający czuje się pewniej, że nie będzie go ktoś wcześniej nachodził o oddanie pożyczki, a i pożyczający na wszystko czarno na białym.

Do góry
#4290871 - 11/12/2010 07:14 Re: Ku przestrodze. [Re: młody gniewny]
Llama Offline
Ana <3

Big Ben, jako człowiek młody, miał WAKACJE (bo raczej nie pracuje na etacie) -> UK -> 2k funtów na luziku mógł zwieźć. trzeba tylko chcieć.
ludzką rzeczą jest upaść, ale trzeba wstać z godnością i iść dalej przez życie.

stop

kolega często się powołuje na Comę:

Trudno to zrozumieć
Lecz nic nie daje siły by żyć
Jakaś misterna część
W konstrukcji zdarzeń
Pękła
Chciałem zreperować świat
A oto widzę, że sam
Jestem jednym z tych cholernych drani i świń

Szeroka droga
Nie była moja
Jasna siła
Utracona

Dopiero teraz wiem jak nisko upada
Kto nie wypełnił swego czasu w pokorze
Oto dlaczego tak się obawiam
Że za minutę trzeba będzie wstawać i żyć

Zaprzepaszczone siły
Wielkiej armii
Świętych znaków
Niepożądane myśli
Klęska wiary
Fale strachu
Z nieodwracalnym skutkiem
Burzą trwały, senny azyl
I oto trzeba będzie
Dumnym krokiem
Iść bez twarzy

W kolejny dzień, w kolejny dzień...

frown

Do góry
#4290872 - 11/12/2010 07:14 Re: Ku przestrodze. [Re: młody gniewny]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: Ciągutka

pół roku minęło! stop

Wiem, ale "po zwrocie 1200 pln w 3-ech ratach (ostatnia w listopadzie)"

czyli jakoś to spłaca, a nie uciekł z kasą.

Wiadomo, sprawa nie jest w porządku i ja Ondę doskonale rozumiem, ale już nie róbmy z Bena nie wiadomo kogo. chyba Ondę głównie zirytowało to zgłoszenie do konkursu.

połowa grudnia to za ch.uja nie jest czerwiec
a 1200 to za ch.uja nie jest 3 600
widzisz różnice bo wygląda na to że kolo być może odda za rok jak bógmacher da albo i nie.

Do góry
#4290874 - 11/12/2010 07:18 Re: Ku przestrodze. [Re: AGASSI]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
widzę większość myśli, że Big Ben pożyczył tę kasę na granie, a z tego co wiem to była jakaś pilna sprawa prywatna (chyba, że skłamał, w co wątpie), na zwykłe granie onda na pewno by takich pieniędzy nie pożyczył

nie zmienia to jednak faktu, że mając taki dług Big Ben stawia sobie w najlepsze i jeszcze obnosi się z tym na forum

Do góry
#4290876 - 11/12/2010 07:19 Re: Ku przestrodze. [Re: anfa_]
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
To DJ Wierzba handluje typami ? shocked

Nie mówcie że sprzedaje typy z Premiership !? laugh

Do góry
#4290880 - 11/12/2010 07:24 Re: Ku przestrodze. [Re: Jose]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Jose
To DJ Wierzba handluje typami ? shocked

Nie mówcie że sprzedaje typy z Premiership !? laugh

no zobacz jakich ma nabywców. pół kieszonkowego pewnie mu płacą za to. taka wersja robin hooda dla pierdolniętych. zabiera bogatym i biednym i daje bukmacherowi.

jeszcze tam Zvonimir jest, to tez jest konkret... tu wisiał po 5zł. miał skonczyc temat to się przeniósł na portal gdzie Zludna urzęduje wink potem go wykopali czy coś poszedł na ba. jako, że miał zajebistą skuteczność to szybko sobie dał spokój i teraz siedzi z małolatami na forum sosny.

Do góry
#4290882 - 11/12/2010 07:25 Re: Ku przestrodze. [Re: Jose]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Artek......znam osoby co pożyczały kasę na wykup mieszkania albo na spłate czynszu dobre kilka lat temu i do dziś mieszkają w spółdzielczym albo mają ten sam dlug.

Do góry
#4290884 - 11/12/2010 07:25 Re: Ku przestrodze. [Re: ArtekPotito]
młody gniewny Offline
Krecik

Originally Posted By: ArtekPotito
widzę większość myśli, że Big Ben pożyczył tę kasę na granie, a z tego co wiem to była jakaś pilna sprawa prywatna (chyba, że skłamał, w co wątpie), na zwykłe granie onda na pewno by takich pieniędzy nie pożyczył

nie zmienia to jednak faktu, że mając taki dług Big Ben stawia sobie w najlepsze i jeszcze obnosi się z tym na forum

No i to granie moim zdaniem było decydujące w tym, by Onda mógł wyrazić swoją złość i poinformować o sytuacji.

Agassi ja to wszystko rozumiem, ale odnoszę się tylko do sprawy wyłudzenia pieniędzy i ucieczki jaką jeden z userów kompletnie nie znający sytuacji już zdążył wysunąć.

Llama też nie wiemy co się stało, może np. zmarł mu rodziciel, musiał porzucić studia. Może są jeszcze inne długi ? Wtedy ucieczka w hazard zdarza się często.

Póki jednak Ben jest w kontakcie i stara się spłacać to chyba ciężko mówić o wyłudzeniu. Ja na pewno nie będę oceniał tak jednoznacznie sprawy, chociaż sprawa dobrze nie wygląda i złość Ondy jest zrozumiała.

Do góry
#4290885 - 11/12/2010 07:26 Re: Ku przestrodze. [Re: ArtekPotito]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004

Alkoholik, probujac pozyczyc na gorzale ima sie rozmaitych wykretow, najczesciej jest to choroba lub inne nieszczescie.

Ostatnie zdanie Twojego postu az nadto naswietla tlo calej sprawy, wiec nie wiem po cholere usilujesz pomniejszyc stopien nieuczciwosci tego typa.

Swoja droga znam Onde i wiem, ze gdyby chodzilo o pozyczke na ,nazwijmy to tak, wzniosly cel, to za cholere nie zakladalby tego topiku tylko albo spokojnie czekalby na zwrot pieniedzy albo machnalby na to reka.

Do góry
#4290888 - 11/12/2010 07:29 Re: Ku przestrodze. [Re: młody gniewny]
Llama Offline
Ana <3

słowem nie wspomniałem, że przejebał, że przegrał.
pożycza od obcego sporą kasę -> oddaje w terminie z flaszką w podzięce.
---
ludzie mają różne dramaty i różne psychiki. nie oceniam. stwierdzam stan rzeczy, który jest nie do przyjęcia.
cop

Do góry
#4290890 - 11/12/2010 07:30 Re: Ku przestrodze. [Re: młody gniewny]
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005

Llama też nie wiemy co się stało, może np. zmarł mu rodziciel, musiał porzucić studia. Może są jeszcze inne długi ? Wtedy ucieczka w hazard zdarza się często.

młody piszesz takie mądry rzeczy, ale jak czasami coś pierdolniesz to po prostu ręce opadają. smirk

Odpukać w niemalowane... umiera mi ktoś bliski, nie mam za co żyć - to piszę na forum bukmacherskim czy ma mi ktoś pożyczyć kasę... bez jaj...

Do góry
#4290892 - 11/12/2010 07:31 Re: Ku przestrodze. [Re: młody gniewny]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Rece opadaja smile

Miec dlugi i pojsc w hazard, chyba tylko po to, by te dlugi pomnozyc.

Ja rozumiem menela puszczajacego raz na jakis czas totka za 2 zlote, lae jak komus sie wydaje, ze dobrym sposobem na dlugi jest hazard to jest on megaturbodebilem.

Gaszenie pozaru benzyna bylo skuteczne tylko w "Zmiennikach" laugh

Do góry
#4290893 - 11/12/2010 07:32 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
anfa_ Offline
Carpal Tunnel

amkwish ale to tylko dowodzi, ze ludzie są bardzo łatwowierni. najpierw były cyrki z wymianami, potem z konkursami o 50zł gdzie bazyl supermen bił pół wsi, zeby wydrzeć kasę złoczyńcy i słuch o nim zaginął. http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2308977&page=1
ostatnio był yahoo jak przesrał z Artkiem zakład i mu kasy nie dał. no i teraz to. a o ilu takich sprawach jeszcze nie wiemy.
Onda zrobił jak zrobił, miejmy nadzieję, że wszystko się wyjaśni ale takie tematy powinny być w widocznym miejscu... dokładnie KU PRZESTRODZE.

Do góry
#4290895 - 11/12/2010 07:34 Re: Ku przestrodze. [Re: Jose]
młody gniewny Offline
Krecik

Jose no być może masz rację, w życiu nie byłem w takiej sytuacji, by nie mieć za co jeść. Być może niestety jest to nałóg i pod przykrywką katastrofy, bo i mu to mówił, gdy prosił o pożyczkę chciał pieniędzy na granie i liczył, że z tego się odegra.

Wtedy to sytuacja jest bardzo ciężka. Aczkolwiek, jeśli to jest tylko jedna pożyczka to spłacenie takiej sumy jaka została nie powinna być problemem w przeciągu 2 miesięcy.

Do góry
#4290896 - 11/12/2010 07:34 Re: Ku przestrodze. [Re: connor]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Experto
Z pewnoscia Big Ben chcial dobrze, myslal pewnie ze typ wejdzie, a on odda i jeszcze mu na granie zostanie.

Od kiedy strona DijDzeja jest wykropkowana na forum?

Conrad niedawno kupil abonament i przejebal sporo kasy na tych sosnowych pewniakach, wqrwil sie i wykropkowal laugh

Do góry
Strona 4 z 10 < 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 >

Moderator:  Biszop, rafal08