Strona 3 z 10 < 1 2 3 4 5 ... 9 10 >
Opcje tematu
#4290658 - 11/12/2010 05:52 Re: Ku przestrodze. [Re: royalflush]
eroll Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Originally Posted By: royalflush
przecież on mu te pieniądze dał dobrowolnie można powiedzieć na układzie partnerskim, nic mu nie udowodni.

Nie dał, tylko pożyczył.Umowa ustna jest wiążąca.Nie musi mieć tego na papierze.w drodze prawnej sprawa jest prosta. Pisemne wezwania do zapłaty i w przypadku braku reakcji sprawa do sądu, dalej komornik,,,

Do góry
Bonus: Unibet
#4290689 - 11/12/2010 05:58 Re: Ku przestrodze. [Re: Luc Nilis]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Luc Nilis
Kto miał okazje poznać onde osobiście wie jaki to człowiek, poczciwy, towarzyski i bardzo fer w stosunku do ludzi, teraz to juz niestety rzadkie zjawisko... Big pewnie to zobaczył i perfidnie wykorzystał... szkoda słów i naprawde nie myślałem że Big to osoba tego pokroju frown jak sie niekiedy czytało jego posty to rżnoł za przeproszeniem inteligenta...

Kiedys wysmialem tego przyglupa, czym zaskarbilem sobie dozgonna nienawisc jego i jego kolesiow, tych z ktorymi wymienia sie typami,trafnymi zawsze i wszedzie, rzecz jasna cool

Na forum bowiem funkcjonuja rozne grupki cwaniaczkow, jeden drugiemu wyrabia dobra opinie i vice-versa, po czym okazuje sie, ze pod przykrywka "fachury" czasami kryje sie naciagacz.
Sprobuj "obrazic" jednego, reszta rzuci sie na ciebie z pazurami i piana na pysku.

Tylko potem troszke glupio, jak sprawa sie rypnie i kolesie przescigaja sie w pisaniu postow typu :

"Ach, nie moge uwierzyc, taki byl porzadny chlop, codziennie wymienialismy sie analizami"

"Szok, znam go od wielu lat, niejeden raz na GG wykminilismy wspaniale typy"

Tak to juz jest, jak parzy w dupsku to lepiej zawczasu podlac troche wody laugh

Do góry
#4290693 - 11/12/2010 06:00 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
andegawen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/04/2010
Originally Posted By: amkwish
Originally Posted By: andegawen
no ale nie moge w dalszym ciagu zrozumiec
taki stary a taki naiwny?
Zobaczyl buzke i pozyczyl 4 patyki?
To ja poprosze dwa razy tak samo grin

Andegawen, Tobie sie cos popierdolilo laugh

Pietnujesz Onde za naiwnosc, zlodzieja zas nie tykasz.

Nacial sie na typa, nie On pierwszy, nie ostatni i po to, by smiec o nicku Big Ben wiecej nikogo nie naciagnal, zalozyl ten topik.

Skup sie wiec na meritum topiku, a nie staraj sie udowodnic, ze to Onda jest sprawca calego zamieszania.

Nie kazdy jest takim kozakiem jak Ty, ktorego nikt nie orznal.
Ja taki cwany nie jestem, wiec zabezpieczam sie w ten sposob, ze z zalozenia nikomu nie pozyczam.

no tak mistrzu zgadza sie ale jest takie przyslowie 'chcacemu nie dzieje sie krzywda czy jakos tak' trzeba pomyslec komu sie oddaje 5 patykow myslalem ze dorosli bardziej mysla
to czy zlodziej to niewinny dopoki sad nie skaze tongue
to jest przestepstwo wyludzenia paragraf 286 czy jakos tak z kodeksu karnego wiec zadni komornicy ale conajmniej wyrok w zawieszeniu bo kwota spora - wystarczy udowodnic ze w chwili pozyczki nie mial zamiaru splacic to na forum prawnikow kolesie doskonale opisza
ja tam mam jakas stlumiona sympatie dla tych co wykiwuja reszte juz moja nauczycielka od WOS mowila ze Bagsikowi to by ona dala nagrode za wykorzystanie luk w prawie a nie karala wiezieniem wiec takie skrzywienie mam juz
coz z mojej strony end of themat napisz na forum prawnikow tam podadza krok po kroku procedure zawiadomienia o przestepstwie i sledztwa ja jestem czlek konkretny i uznaje proste rozwiazania

pozyczylbym taka sume moze dobrze znanej dwudziestoletniej sasiadce o wymiarach 90-60-90 ale jedni wola takie cizie a inni wola 'Big Beny' laugh
pozdrawiam

Do góry
#4290694 - 11/12/2010 06:00 Re: Ku przestrodze. [Re: eroll]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: eroll
przecież on mu te pieniądze dał dobrowolnie można powiedzieć na układzie partnerskim, nic mu nie udowodni.

Nie dał, tylko pożyczył.Umowa ustna jest wiążąca.Nie musi mieć tego na papierze.w drodze prawnej sprawa jest prosta. Pisemne wezwania do zapłaty i w przypadku braku reakcji sprawa do sądu, dalej komornik,,,

Dokladnie piwo

Royalflush, ludzie pozyczaja sie prawie zawsze w dobrej wierze, natomiast wyludzaja z premedytacja.
Nie jest tak, ze prawo tych pierwszych nie chroni.

Do góry
#4290720 - 11/12/2010 06:06 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
Terry Butcher Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2003

Ja taki cwany nie jestem, wiec zabezpieczam sie w ten sposob, ze z zalozenia nikomu nie pozyczam.

I dzieki temu Pejsaci moga rzadzic swiatem. grin piwo

Do góry
#4290735 - 11/12/2010 06:10 Re: Ku przestrodze. [Re: andegawen]
andegawen Offline
Carpal Tunnel

http://prawnikow.pl/forum/thread/71461,art.286-paragraf-1-kodeksu-karnego.htm doskonale opisane przesłanki
wystarczy porownac to co mowil przed pozyczka z tym co mowil po zapewne sie zaklinal chocby kamien na kamieniu nie zostal to by oddal jesli twierdzi teraz inaczej to wyrok skazujacy jest formalnoscia ktos ma linki do postow tego Big Bena? Wydawalo mi sie ze sensownie pisal

Do góry
#4290779 - 11/12/2010 06:24 Re: Ku przestrodze. [Re: andegawen]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
poza tym parę tysi, parę tysi, dla jednych 5 tys to tyle co dla innych 500, a jeszcze dla innych 50000 smile problem z pożyczaniem jest taki, że czasami ktoś naprawdę potrzebuje, a ty akurat masz, ale tu lepiej dobrze znać ludzi. Natomiast fakt, faktem, pożyczając hazardziście ryzykuje się o wiele więcej.

Do góry
#4290792 - 11/12/2010 06:30 Re: Ku przestrodze. [Re: andegawen]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
czyli teoretycznie mogę znaleźć frajera któremu ,pożyczyłem, powiedzmy 5k i zgłaszam to do odpowiednich organów?
Wymyślam historyjkę i czekam na przelew? Nie wydaje mi się że to takie proste wink
Ja będę mówił swoje koleś się wszystkiego wyprze i co sąd zrobi bez żadnych dowodów? Uwierzy oskarżycielowi ?To nie proces o wykroczenie gdzie zeznania funkcjonariusza są bardziej wiarygodne od twoich.
Tu też kolo może powiedzieć że finalnie mu oddał całą sumę kilka dni po założeniu tego tematu a onda potraktował to jako procent za przedłużenie spłaty, ot taki grymas

Do góry
#4290806 - 11/12/2010 06:34 Re: Ku przestrodze. [Re: jerome]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
oczywiscie, dzieki za ostrzezenie piwo

ale istotny/interesujacy jest sposob egzekucji. Nie onda pierwszy ma takie problemy..

Do góry
#4290827 - 11/12/2010 06:41 Re: Ku przestrodze. [Re: onda]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Originally Posted By: onda
Mam nadzieję,że ta informacja uchroni wielu kolegów od ewentualnych kłopotów w przyszłości.
User - Big Ben.
Temat- Pożyczka 3500 pln ("wniosek" opiewał na...5000) udzielona w marcu 2010.
Termin zwrotu - początek czerwca 2010.
Stan aktualny - po zwrocie 1200 pln w 3-ech ratach (ostatnia w listopadzie) - zadłużenie 2300 pln - 172 (słownie:sto siedemdziesiąt dwa) dni po terminie spłaty.
Komunikacja - praktycznie tylko jednostronna.
Argumentacja pożyczkobiorcy na poziomie 5-letniego dziecka (od pół roku mówi,że ma trudną sytuację...).
Dlatego zalecam szczególną ostrożność.

Aż mi się łezła w oku zakręciła Waldziu...a wiesz czemu?
Pamiętacie takiego fachurę tego forum CAROLA...
No to ja podobnie jak waldek się wpierdoliłem ufając kolesiowi że mu mogę pomóc, i mnie wyjebał - tzn. może sam się wyjebałem na kasę trochę niższa niż Onda. Myśłałem że nigdy o tym tu nie wspomnę ale jakoś tak mnie naszło. Parę osób zna sprawę...nigdy mi się nie chciało do Falubazowni jechać i konusa odnaleźć - moze kiedyś mu wpierdolę...pzdr dla uczciwych

Do góry
#4290832 - 11/12/2010 06:42 Re: Ku przestrodze. [Re: Terry Butcher]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Terry Butcher

I dzieki temu Pejsaci moga rzadzic swiatem. grin piwo

Oni z zalozenia wszystkim pozyczaja laugh

Onda zrobil wielki blad i wcale nie chodzi tu o to, komu i ile pozyczyl.

Nie pozycza sie bowiem pieniedzy komus, kto chce je spozytkowac na hazard.

Pozycza, wiec swoje juz przegral, pozyczajac takiemu kolesiowi pomagamy my tylko jeszcze bardziej sie pograzyc.

Nie gra sie bowiem za pieniadze przeznaczone na zycie, nie gra sie za pozyczone.
Kto tak postepuje zwyczajnie sie stacza i jedynym ratunkiem moze byc odwyk.
Sa poradnie zajmujace sie pomoca ludziom uzaleznionym od hazardu, niemniej jednak obserwujac wiele "powrotow w chwale" na tym forum, co do skutecznosci takiej terapii jestem sceptyczny.

Zawsze kiedy pojawia sie taki topik na mysl przychodzi mi Zvonimir, niezwykle sympatyczny gosc, niestety uzalezniony po pachy.
Mam nadzieje, ze udalo Mu sie z tym skonczyc raz na zawsze.

Do góry
#4290838 - 11/12/2010 06:46 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003

Zawsze kiedy pojawia sie taki topik na mysl przychodzi mi Zvonimir, niezwykle sympatyczny gosc, niestety uzalezniony po pachy.

wejdziesz na forum sosny i zobaczysz ze znow jest "gosciem " wink

Do góry
#4290841 - 11/12/2010 06:47 Re: Ku przestrodze. [Re: mat2000]
eroll Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mat2000
oczywiscie, dzieki za ostrzezenie piwo

ale istotny/interesujacy jest sposob egzekucji. Nie onda pierwszy ma takie problemy..

Egzekucja niestety jeżli nie ma z czego ściągnąć to z pustego i Salomon nie naleje, tu nie ma czegoś na zasadzie 'funduszu alimentacyjnego'. Nie znam sprawy to wcale nie musiało być wyłudzenie bo kto wie może ten cały Big Ben początkowo miał zamiar oddać ale np. przegrał kasę i w swojej nieodpowiedzialności zamiast brać się do roboty i pogadać z ondą jak człowiek żeby mu to rozłożył na raty, woli udawać że nie ma sprawy. no Nic onda założył temat żeby ostrzegać a nie żeby wysłuchiwać porad (tak mi się chyba wydaję).Więc życzę tylko powodzenia w odzyskaniu kasy piwo

Do góry
#4290843 - 11/12/2010 06:48 Re: Ku przestrodze. [Re: sebkos]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: sebkos

Aż mi się łezła w oku zakręciła Waldziu...a wiesz czemu?
Pamiętacie takiego fachurę tego forum CAROLA...

smile

Seb, Carol byl troszke mniej perfidny, z tego co pamietam to dzialal sam, grupka kolesi go nie wspierala w wyrabianiu opinii fachury laugh

I do Ondy jeszcze pytanie.

Waldek, zaloze sie, ze koles nie przyjechal do Ciebie do domu i nie wreczyles mu kasy do lapy.
Pewnie wykonales jakis przelew, a skoro tak, to jest po nim jakis slad.
Jezeli jest to ten fakt plus Twoje oswiadczenie sa podstawa do wszczecia postepowania przeciwko nieuczciwemu pozyczkobiorcy.

Do góry
#4290845 - 11/12/2010 06:50 Re: Ku przestrodze. [Re: royalflush]
andegawen Offline
Carpal Tunnel

czyli teoretycznie mogę znaleźć frajera któremu ,pożyczyłem, powiedzmy 5k i zgłaszam to do odpowiednich organów?
Wymyślam historyjkę i czekam na przelew? Nie wydaje mi się że to takie proste wink
Ja będę mówił swoje koleś się wszystkiego wyprze i co sąd zrobi bez żadnych dowodów? Uwierzy oskarżycielowi ?To nie proces o wykroczenie gdzie zeznania funkcjonariusza są bardziej wiarygodne od twoich.
Tu też kolo może powiedzieć że finalnie mu oddał całą sumę kilka dni po założeniu tego tematu a onda potraktował to jako procent za przedłużenie spłaty, ot taki grymas

sad ustali prawde i skaze albo tego co oszkal wyludzajac 'pozyczona' sume albo bekniesz za falszywe zlozenie zawiadomienia juz badz spokojny oni umieja dojsc jak bylo

Do góry
#4290846 - 11/12/2010 06:53 Re: Ku przestrodze. [Re: eroll]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
mialem na mysli niekoniecznie doroge prawna smile

Do góry
#4290847 - 11/12/2010 06:53 Re: Ku przestrodze. [Re: jarko 33]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: jarko 33

wejdziesz na forum sosny i zobaczysz ze znow jest "gosciem " wink

shocked

O ja pier....
Z drugiej strony moj serdeczny wrog, Pan Filip Sosnowski lubuje sie chyba w zatrudnianiu ludzi o takiej proweniencji.
Poprzednio zatrudnial forumowego oszusta o nicku Kocur.

Nie zdziwie sie jak rzeczony Big Ben tez znajdzie sie w tym doborowym towarzystwie.

Wykupienie abonamentu u Didzeja Sosny jawi sie potrzeba chwili, moze bedzie jakas promocja swiateczna ? laugh

Do góry
#4290855 - 11/12/2010 06:59 Re: Ku przestrodze. [Re: mat2000]
eroll Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mat2000
mialem na mysli niekoniecznie doroge prawna smile

'chłopaki z osiedla' (że tak to nazwę) mogą być tylko motywatorem do tego żeby gość zaczął pracować i ustalić sztywną ratę do spłaty zadłużenia. Jestem realistą i bez rat(ściąganych osobiście czy przez komornika) się nie obejdzie.

Do góry
#4290859 - 11/12/2010 07:01 Re: Ku przestrodze. [Re: Amkwish]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009
Z tego co wiem od Big Bena i pisał też Onda, to Big Ben nie wziął kasy i uciekł i stara się spłacać i są w kontakcie cały czas

Rozumiem, że zalega bardzo i Onda chciał wymusić na Nim tą sytuacje. Sprawy do końca nie znam, ale bym nie spieszył się w wyrokach, ja sam zaufałem przyjacielowi i pożyczyłem dwa tysiące na samochód, do dziś nie mogę odzyskać prawie połowy tej sumy, a zdarzało się, że bardzo potrzebowałem.

Nie chcę się w tą sprawę zbytnio mieszać, ale nie zgadzam się z takim linczem. Nie znamy w pełni sytuacji.

Aczkolwiek do mnie też Big Ben dzwonił i chciał pożyczyć większą sumę, ale ja już po swoich przeżyciach nikomu bym nie pożyczył, zwłaszcza hazardziście.

Tu na forum też raz się oszukałem na 100zł.

Przestroga dobra, ale skoro Onda Ben Cię nie unika w rozmowach to może dałoby się to lepiej rozegrać.

Do góry
#4290860 - 11/12/2010 07:01 Re: Ku przestrodze. [Re: andegawen]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Originally Posted By: andegawen

sad ustali prawde i skaze albo tego co oszkal wyludzajac 'pozyczona' sume albo bekniesz za falszywe zlozenie zawiadomienia juz badz spokojny oni umieja dojsc jak bylo

coś mogą ustalić, czy prawdę to różnie z tym jest, to nie sąd boży.
w takim wypadku sprawa zostanie raczej umorzona, chyba że sam się wyłoży na własnych farmazonach zapominając co zeznał laugh

Do góry
Strona 3 z 10 < 1 2 3 4 5 ... 9 10 >

Moderator:  Biszop, rafal08