Strona 7 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#420593 - 11/10/2005 10:45 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Quote:

Progresje sa OK - pod jednym warunkiem, ze sie kapital paczkuje (tzn. jak przejebiesz paczke z kasa to przejebales i tyle). Nastepna paczka taka sama kwotowo ma nadrobic poprzednia przegrana.
Ale grajac w ten sposob, paczki tworza stawke plaska - czesc paczek sie przejebie a czesc paczek powielanych pregresja nadrobia powstale poprzednie wtopy - czyli znowu mamy powrot do stawki plaskiej tylko przy normalnym stakowaniu na zakald idzie powiedzmy 2% a przy paczkowaniu na paczke przeznaczamy 10% kapitalu i tu stawkowanie plaskie wformie paczek kapitalu bezie nie po 2% ale po 10% - tak czy inaczej stawka plaska

b6 - przyznam iż do końca nie kumam jak widzeisz te paczki , możesz podac to jakims konkretnym przykladzie.

Zwiększam stawki - tworza sie paczki - gram plaską stawka - nie bardzo czaje - wyjaśnij na prostych stawkach o co chodzi.

Do góry
Bonus: Unibet
#420594 - 11/10/2005 11:40 Re: Dobór stawkowania.
b6 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/09/2003
Jahu - to jest bardzo proste.
Chodzi o to, ze grasz tak naprawde stawka plaska.
Kapital masz podzielony na 10 czesci (10% kaptialu kazda paczka zawiera) i grasz tam swoim systemem 1 paczke dostosowujac stawki systemu do kapitalu 1 paczki.

Jak przegrasz paczke - to trudno - nastepna ci przyniesie zysk albo jeszcze dopiero nastepna.

Idea paczkowania kapitalu (czyli wydzielania kapitalu) - to jest nic innego jak granie stawka plaska (gdzie stawka plaska wynosi 10% kapitalu)

To jest dobre bo mozna w sposob przejrzysty stosowac rozne systemy, rozne progresje itp. i zauwazyc po latach jaie systemy przynosza najlepsze zyski.

Mialem kiedys temat, ze z 300 pln udalo sie zrobic 2600 pln
(okolo 8 razy paczka powielona), Salvador jechal kiedys progresje 11,19,30,40 na AKO 2.50-3.00 - powielil paczke 200$ na cos kolo 1800$ (potem juz przestalo isc), czyli kilkakrotnie, boca junior mial paczke 3000 pln i zrobil z niej 11000 pln

Roni ma paczke kapitalu i powiela ja na buty

Kiedys mialem taki temat, ze gralem pewniaki 1,20 va banque i powielilem paczke 11 krotnie - uzbieralem AKO 11 grajac pod rzad iles tam pewniakow za max. 1,25

Oczywiscie - wtopy sie tez zdarzaja i to normalne.

Z moich obserwacji widze, ze znacznie latwiej paczke kasy powiekszyc (no moze nie 8-krotnie) - ale 3, 4 krotnie - i prawdopodobienstwo, ze paczke powiele 2,3-krotnie w moim subiektywnym odczuciu i na podstawie doswiadczenia jest bardzo duze - moze siegajace nawet 75% - jesli powiela sie paczke jakims systemem i ma sie jakies tam doswiadczenie.

Np., dzisiaj polecam valuebeta

Nie smiejcie sie, bardzo dobry typ

San Marino - Hiszpania - NORDICBET X2 za 1,01!!!!
Toz czysta 2-jke niektorzy maja na 1,01

I to jest np. idealny typ do grania wszystkiego va banque w takiej 1 paczce (pod warunkiem, ze Hiszpania musi to wygrac - nie sprawdzalem tego jeszcze)
I dajac taka Hiszpanie X2 za 1,01 mamy juz 1% zysku w 1 paczce i przyjmujemy np. system ze gramy tylko i wylacznie w tej paczce wszystko va banque az podwoimy lub potroimy dana paczke

To takie male moje spostrzezenia na temat doboru stawek - bo taki w sumie jest temat

Do góry
#420595 - 11/10/2005 11:47 Re: Dobór stawkowania.
jaja Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2003

Jahu - ja również uważam Ciebie za najściślejszą czołówkę naszego forum i jestem pełen uznania i szacunku dla Twoich dokonań.Podziwiam przede wszystkim to,że swoimi przemyśleniami dzielisz się z nami za darmo,nie oczekując niczego w zamian.
Jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu,miałbym pytanie do Twojego tematu "Oscylator Jahu".Przypomnę pokrótce,że w Twoim oscylatorze gramy kupony z AKO 5,00 - 7,00.Przykładowe stawki jakie podałeś to:
5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-70-75-80-85-90...200 zł
Załóżmy,że nie trafiłem 12 razy z rzędu,więc następny kupon muszę zagrać za 65 zł.Trafiłem mając AKO np 6,60
Koszty jakie poniosłem to 455 zł.Wygrałem : 6,60 x 65 zł = 429 zł.A więc niestety strata.Nie odbierz tego,że chcę znależć bląd w systemie,który ntb uważam za genialny,ale może ja coś żle zrozumiałem ?Pozdrawiam./Jaja/

Do góry
#420596 - 11/10/2005 11:52 Re: Dobór stawkowania.
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
"Najlepszy system bijacy na glowe te wszystkie progresje to jest to system nastepujacy (dla abrdzo cierpliwych i troche doswiadczonych graczy):

- gramy okolo 10 - 15 typow w ciagu 1 roku
- gramy super okazje - a zdarzaja sie takie
- stawka na 1 typ okolo 10% do 20% kapitalu

I gwarantuje - ze jesli sie ma doswiadczenie, to na 10 meczow z AKO np. 1.70 trafimy spokojnie te 7 w ciagu roku

Zagrac 100 - 150 takich typow w ciagu 10 lat i bukmacher utopiony "

b6 nie moge sie z Toba zgodzic... bo i tak wszystko rozbije sie o skutecznosc tych "super okazji", a skoro tak to wracamy do prawidlowego szacowania prawdopodobienstwa. A skoro umiesz dobrze szacowac to powinnienes grac WSZYSTKIE value bety, wg mnie najlepiej plaska stawka i bedziesz wiecej do przodu po dluzszym okresie niz tym Twoim "Najlepszym systemem". Nie rozumiem zakladania sobie takich zasad typu: gram kilka spotkan rocznie, jedno dziennie i innych tego typu pierdol (choc sam rowniez i takie glupoty stosowalem)... jest cos wartego gry, to gramy, a wkladanie tak duzych procentow kapitalu moze przyniesc zysk lecz w czasie okreslonym (vide Experto - 1 seson).

pozdro

Do góry
#420597 - 11/10/2005 11:55 Re: Dobór stawkowania.
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
Quote:

Jahu - ja również uważam Ciebie za najściślejszą czołówkę naszego forum i jestem pełen uznania i szacunku dla Twoich dokonań.Podziwiam przede wszystkim to,że swoimi przemyśleniami dzielisz się z nami za darmo,nie oczekując niczego w zamian.
Jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu,miałbym pytanie do Twojego tematu "Oscylator Jahu".Przypomnę pokrótce,że w Twoim oscylatorze gramy kupony z AKO 5,00 - 7,00.Przykładowe stawki jakie podałeś to:
Załóżmy,że nie trafiłem 12 razy z rzędu,więc następny kupon muszę zagrać za 65 zł.Trafiłem mając AKO np 6,60
Koszty jakie poniosłem to 455 zł.Wygrałem : 6,60 x 65 zł = 429 zł.A więc niestety strata.Nie odbierz tego,że chcę znależć bląd w systemie,który ntb uważam za genialny,ale może ja coś żle zrozumiałem ?Pozdrawiam./Jaja/

to moze ja wytlumacze, bo jahu pewnie ma juz dosc odpowiadania (over and over) na te same pytania :P

otoz trafiajac na 12 poziomie ako 6,60 cofasz sie o 6 poziomow czyli zarabia na tym przejsciu, gdyz stawki na wczesniejszych poziomach nie moga byc liczone do strat (beda odrobione pozniej)

Do góry
#420598 - 11/10/2005 14:54 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Quote:

Quote:

to moze ja wytlumacze, bo jahu pewnie ma juz dosc odpowiadania (over and over) na te same pytania :P

otoz trafiajac na 12 poziomie ako 6,60 cofasz sie o 6 poziomow czyli zarabia na tym przejsciu, gdyz stawki na wczesniejszych poziomach nie moga byc liczone do strat (beda odrobione pozniej)

Jest dokladnie jak pisze Lokus , zauważ iż sama nazwa oscylator jest dlatego że wcale nie musisz jednym trafieniem odrobic calego ciągu , ty masz tylko oscylowac ze stawkami troche do przodu troche do tylu - zarabiajac na róznicy stawek.Oczywiscie predzej czy póżniej dojdziesz do kwoty granicznej [dla mnie 200zł] i co dalej to zostalo opisane w oscylatorze kiedy go dokladnie opisywalem.
Jak dla mnie to perpetum mobile na zarabianie

Do góry
#420599 - 11/10/2005 15:01 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Quote:

Juz nie wchodzac w szczegoly, kazda progresja jest fajna - pod warunkiem, ze nie trafimy na 'bardzo duze odchylenie od normy'.

w praktyce gdy gram oscylatorem to w duzym stopniu kontroluje to odchylenie bo podejmuje dzialania asekuracyjne np. dzielenie ciągu na pół lub przejscia poza kwota graniczna - u mnie 200zł - opisywalem te sprawy w temacie o oscylatorze.
Także nawet zwykłe czarne serie nie powoduja bankructwa - jednak super dlugotrwałe odchylenia/czarne serie wiadomo że wykosza kazy system ale prawdop. takiej czarnej serii ktora spowoduje bankructwo na oscylatorze uwazam za bardzo znikome i im dlużej gram tym coraz bardziej znikome bo cały czas zwiększam budżet [z wygranych] a wiec moge przetrwac coraz to dłuzsze niekorzystne odchylenia.

Do góry
#420600 - 11/10/2005 15:01 Re: Dobór stawkowania.
jaja Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2003

Lokus i Jahu - dzięki.Takie proste,a ja tego nie mogłem rozgryżć Pozdrówka./Jaja/

Do góry
#420601 - 11/10/2005 15:08 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Quote:

Kwestia jest tego typu, ze te 1,24 w chwili obecnej jahu'a to jest odchylenie od normy patrzac na system z perspektywy np. 10 lat. Rzec by sie moglo - zabieraj chlopie te swoje 24% zysku od obrotu i spierdalaj

Ja bym powiedział że to nie zalezy od ilosci lat ale od probki zagranych meczy.
U mnie ponad 5200 zagranych kuponow.
Czy to możliwe aby przy takiej probce zysk sie mocno odchylil na moja korzysc?
Rozumiem że 1-2% ale mocno?

Do góry
#420602 - 11/10/2005 15:16 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Quote:

Takze jak widac, nietrafienie przez okolo 116 razy kuponu z AKO 36 to nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiscie - proba nie jest wielka. Poszlo tylko troche okolo 1500 kuponow z AKO 36 - takze jahu jeszcze sobie przypmni to co mowilem (210 razy pod rzad pudlo) w najblizszych latach.

Tak trzeba sie przy duzym ako napewno przygotowac na bardzo dlugie serie nietrafień.
Jednak:
1. Im dlużej grasz tym masz wiekszy kapital wiec stac cie na coraz dłuzsze serie nietrafien.
2. Stosujesz zabezpieczenia w postaci rozrywania ciagow + kwota graniczna co znacznie zmniejsza koszta takich feralnych długich ciagow nietrafień.
3. Im dalej dłużej trwa ciąg tym mozna powoli redukowac ako z 30 do 25 do 20 aby zminimalizowac ryzyko trwania czarnej serii.

b6 - nie kumam nadal o tych paczkach a czuje że cos w tym może byc ciekawego - wyjaśnij to na konkretnych przykladach na liczbach.

Do góry
#420603 - 11/10/2005 18:52 Re: Dobór stawkowania.
b6 Offline
Pooh-Bah

jahu - tu nie ma co za bardzo na liczbach pokazywac.
Idea paczek kapitalowych jest taka, ze sa okresy, ze sie dobrze typuje i sa okresy, ze sie zle typuje i to wykrozystuje paczka.

Masz np. 10000 PLN podzielone na 5 paczek.

Jesli trafisz na jakis dziwny okres (zobacz np. temat salvadora dali - chlopakowi cos na poczatku nie szlo) - co sklejka 3.00 - to wtopa byla - to nic sie nie dzieje, bo operujesz tylko na paczce. Nie idziesz w zadne zadluzenie kominowe. Po prostu - tracisz paczke i tyle.

Nawet jak bedzie jakis gowniany okres, ktory rozpieprzy ci cala gre i nie uda sie powielic paczki 2 lub 3 krotnie, masz nastepne paczki (i biorac pod uwage, ze czarna serie masz juz za soba) - druga pula kapitalowa (paczka) powielana odpowiednim systemem pokryje ci strate z nawiazka za ostatnia przegrana paczke.

Wez pod uwage, ze w bukmacherce sa okresy lepsze i gorsze (te lepsze to np. MS2006, koniec sezonow) - ze mecze wchodza elegancko. Jak trafisz na taki okres - jak boca trafil na przyklad - gdzie nie ma zadnych walow itp. to zaden problem zeby taka paczke kapitalowa 2-krotnie lub 3-krotnie powiekszyc (nie raz jak pisalem mi i innym uzytkownikom udawalo sie powielic jakis wklad 6-krotnie). I dlatego IMHO piec kuponow pod rzad z AKO 2.00 to nie jest problem przejebac, ale 5 paczek kapitalowych pod rzad (zeby nie byc w stanie 2-krotnie chociaz jednej raz powiekszyc) - o to to juz trzeba zdolnym byc.

I do paczek kapitalowych wedlug mnie progresja negatywna sie nadaje - bo robisz sobie takie paczki:

1% 2% 4% 8% 16% 32% 32%

Powiel paczke za 6-tym razem 3-krotnie jakims systemem - to masz:
32*3 - (1+2+4+8+16) = 96 - 31 = 65% zysku od kapitalu calosciowego. Wskazana taka gra dla tych co budja kapital od jakichs np. 10000 pln. Potem masz juz 10000 + 6500 pln i jedziesz znowu od 10000 pln.

I trzeba byc naprawde zdolnym, zeby przewalic 7 paczek kapitalowych pod rzad kazda powielana okreslonym systemem 3-krotnie (czy to bedzie twoj oscylator czy progresja czy inny diabel majacy rece i nogi)

Bazujac tylko na tym co osobiscie zakladalem i gralem tylko na forum lub temat w ktorym uczestniczylem - udalo mi sie dokonac nastepujacych wyczynow:

- z Salvadorem gralem (to raczej Salvador) ale powiekszyl pule 6-krotnie
- sam w swoim ostatnim temacie powielilem pule okolo 8 krotnie
- i mialem temat pewniakow, gdzie gralem AKO 1,2 va banque - powiekszylem pule 11 krotnie
- byl okres (dawno temu), gdzie gralem exact score'y (chyba 2003 r.), ze ze 100j zrobilem 122j przy stawkowaniu 1j 2j na 1 lub 2 exact score'y. Potem zaczalem dawac typy za 5j 1x2 i zjechalem do 100j i temat umarl smiercia naturalna - ale wtedy nie myslalem powazniej o jakichs systemach stawkowania a tak sobie typowalem.

Czyli patrzac na powielanie pul to z perspektywy AKO - sam gralem lub uczestniczylem w grach na forum, gdzie udalo sie zrobic:

AKO 6 (gra z Salvadorem)
AKO 8 (moj ostatni temat)
AKO 11 - kiedys z pewniakow

Wystarczy, ze na kazda z tych paczek kapitalowych przeznaczyloby sie 2% kapitalu a byloby odpowiednio:

6*2 + 8*2 + 11*2 = 12 + 16 + 22 - 6 = 44% zysku przy graniu paczkami stalymi (po 2% kapitalu). Minimalizacja utraty kapitalu a maksymalizacaj zysku.

Sprobuj natomiast skrecic 3 kupony, kolejno na weekend z AKO:
6, 8, 11

i sprobuj trafic wszystkie 3 jednoczesnie.

Rozumiesz o co chodzi z trafianiem paczek?

Paczki kapitalowe powielane konkretnym systemem (nawet twoim oscylatorem) sie znacznie latwiej trafia (i nie mowie, ze tak jak wyzej zeby powielac paczke 6, 8, czy 11-krotnie - bo to troche jednak za duzo i troche szczesliwy traf to sprawil) - ale nawet powielanie danej paczki okreslonym system tylko 2 lub 3 krotnie - daje niesamowite efekty przy stawkowaniu plaskim gdzie stawka palska jest paczka.

A progresje do paczek to jest po prsotu rewelacja -bo odchylenia w nietrafianiu paczek jest znacznie mniejsza IMHO niz na kuponach A MINIMALIZOWANIE ODCHYLENIA OD STANDARDU JEST PODSTAWA PRZY WSZELKIEGO RODZAJU PROGRESJACH I OSCYLATORACH.

pozdr

Do góry
#420604 - 11/10/2005 19:22 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Tak teraz zaczynam kumac o co chodzi.
Kiedys główkowałem podobnie ale chcialem nastepna paczkę zwiększyc o 20% pule na gre a nie o 100% jak piszesz.

Tak wstępnie wygląda to dośc ciekawie , na tyle ciekawie że chyba poświęce temu troche czasu by to głebiej przemyślec.

Ale od razu pytanie jesli to tak dobrze dziala to czemu tym nie grasz?

Do góry
#420605 - 11/10/2005 20:12 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

A jednak cos mi tu nie gra.

Podaj twoim zdaniem najlepszy system do potrajania paczki , chodzi mi o kurs + prawdop. trafienia tego kursu + na ile rozlożona jest dana progresja czy system.

Do góry
#420606 - 11/10/2005 21:15 Re: Dobór stawkowania.
b6 Offline
Pooh-Bah

jahu - dyskusja nie ma sensu. Czego oczekujesz?
Przeciez wiadome jest, ze trzeba miec nosa i troche wyczucia w bukmacherce no i troche doswiadczenia.

To zalezy od wielu rzeczy:

masz np. system 11% 19% 30% 40% od bierzacego kapitalu z paczki.

Musisz trafic teraz cztery razy kurs okolo 2.70 zeby powiekszyc paczke 2-krotnie - przy zalozeniu, ze nie mozesz spudlowac 4 razy pod rzad.

No jak mam ci dac gotowy wzor?

No graj np. typy Rivaldinho, Ronni'ego. Dodawaj czasem cos od siebie bo przeciez sie znasz. Albo rozbij kase z tej paczki na odpowiednie stawki i zastosuj swoj oscylator - ale nie na AKO 30 ale np. 3.00.

No przeciez bukmacherka to nie lotto.
A jak tak chcesz probowac grac (zeby p*q=1) to wal z pointbetu handicapy za 1,96 i podbijaj je pewniakiem za 1,02 u innego buka jak wejda - tylko rob to z glowa

A najlepiej pozostan przy swoim oscylatorze - jak kase przynosi. Wyodrebnij sobie np. 10% kapitalu na gre paczkami - traktuj te 10% kaptialu jak 100% i po 2 latach zobaczysz jak to sie wszystko ulozy w twoim wypadku, a w miedzyczasie czerp korzysci z oscylatora. I bedziesz mial porownanie

Do góry
#420607 - 11/10/2005 21:48 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

Quote:

jahu - dyskusja nie ma sensu. Czego oczekujesz?
Przeciez wiadome jest, ze trzeba miec nosa i troche wyczucia w bukmacherce no i troche doswiadczenia.

To zalezy od wielu rzeczy:

masz np. system 11% 19% 30% 40% od bierzacego kapitalu z paczki.

Musisz trafic teraz cztery razy kurs okolo 2.70 zeby powiekszyc paczke 2-krotnie - przy zalozeniu, ze nie mozesz spudlowac 4 razy pod rzad.

Poczekaj , poczekaj
Głowny sens w twojej propozycji widze w tym że jak caly kapitał dziele np. na 5 paczek [każda następna paczka jest wieksza] a każda paczke rozpisuje np. na kilkanascie-kilkadziesiąt progresji to faktycznie dojdzie do sytuacji w ktorej jeśli notuje okres gdy mało wchodzi to gdy przetrzymam besse i zacznie dobrze wchodzic to już bede to grał za większa stawke - ok to jest ciekawe rozwiązanie.

Kompletnie nie widze jednak jak w praktyce można by taki system rozpisac.

W przykladzie ktory podales powyzej jesli przyjąć że gramy kurs 2.7 tak by p*K=100 czyli o prawdopodobieństwie 37% to wychodzi że ryzyko nietrafienia paczki wynosi aż 16%[ bo 4 proby z kursem 2.7] a ryzyko nietrafienia 4 paczek wynosi 16% * 16% * 16% * 16% czyli O.O65% a wiec dośc dużo jeśli mam grać dluzej tym systemem.
Więc wygląda na to iż wcale nie jest to tak bezpieczne - chyba że cos pokręciłem?

Do góry
#420608 - 12/10/2005 11:14 Re: Dobór stawkowania.
b6 Offline
Pooh-Bah

jahu - tego tak prosto sie nie liczy.
Ty chyba nie wiesz co piszesz:
Quote:

[...]czyli O.O65% a wiec dośc dużo jeśli mam grać dluzej tym systemem.

0,065% ze zbankrutujesz to dla Ciebie duzo biorac pod uwage, ze wystarczyloby trafic okolo 10 paczek na roznych poziomach zeby kapital podwoic???

Ty chyba szukasz systemu, ze bedziesz mial 0% szansy na bankructwo!

Zapewniam Cie, ze to prawdopodobienstwo jest o wiele, wiele wieksze niz 0,065%

Poza tym nie mozesz liczyc p*k do progresji bo to sie ma nijak do progresji. A jak jestes w stanie obliczyc 'k' zeby zawsze wiedziec, ze p*k=1. Taki zdolny jestes?
pozdr

Do góry
#420609 - 12/10/2005 11:16 Re: Dobór stawkowania.
b6 Offline
Pooh-Bah

Oczywiscie chodzilo mi o 'p' a nie 'k' - pomylka

Do góry
#420610 - 12/10/2005 17:39 Re: Dobór stawkowania.
SM-TANCERZ Offline
member

Meldunek: 07/06/2003
Quote:

[quote
Quote:

Po trzecie: Wybieram ligę (ligi) z dużą ilością remisów, w tej lidze z pewnością znajdę zespoły, które regularnie (od kilku lat) co kilka (max 10) meczów remisują i w których nie nastąpiły istotne zmiany (np. zmiana trenera może oznaczać zmianę stylu gry, zmiana prezesa lub własciciela, itp.)
Wybieram jeden zespół, który ma 3-4 mecze bez remisu.

Większośc profesjonalnych graczy tak wybiera, lecz nawet w najpewniejszej lidze można przypadkiem natrafić na zespół któremu akurat przydaży się bardzo długa czarna seria meczy bez remisu.

ASYRYJSKA 27 meczy bez remisy puzniej odpusciłem sledzenie

Do góry
#420611 - 12/10/2005 20:55 Re: Dobór stawkowania.
jahu Offline
old hand

b6 - podaj konkretny przykład , bo zaczynam tracic wiare w sens paczek.

Do góry
#420612 - 13/10/2005 13:40 Re: Dobór stawkowania.
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Quote:

Quote:

Quote:

Po trzecie: Wybieram ligę (ligi) z dużą ilością remisów, w tej lidze z pewnością znajdę zespoły, które regularnie (od kilku lat) co kilka (max 10) meczów remisują i w których nie nastąpiły istotne zmiany (np. zmiana trenera może oznaczać zmianę stylu gry, zmiana prezesa lub własciciela, itp.)
Wybieram jeden zespół, który ma 3-4 mecze bez remisu.

Większośc profesjonalnych graczy tak wybiera, lecz nawet w najpewniejszej lidze można przypadkiem natrafić na zespół któremu akurat przydaży się bardzo długa czarna seria meczy bez remisu.

ASYRYJSKA 27 meczy bez remisy puzniej odpusciłem sledzenie

Aleś znalazł przykład: od liga szwedzka uchodzi za ligę z dużą ilością remisów i od kiedy Assyriska to zespół który regularnie (od kilku lat) co kilka (max 10) meczów remisuje.
Gdybyś zadał sobie więcej trudu, to byś się wiedział, że Assyriska jest zespołem bardzo rzadko remisującym i to nie tylko nie w tym roku, ale w ubiegłym też.
A ja nie takie zespoły miałem na myśli.
Pozdrawiam.

Do góry
Strona 7 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >